Suorin jaloin maastaveto VS Romanialainen maastaveto

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 дек 2024

Комментарии • 14

  • @PaunaAkatemia
    @PaunaAkatemia  Год назад

    Lisää lihasta, enemmän voimaa, isompi penkkitulos ja kovempi kyykky?
    Kaikki tämä on mahdollista Paunan uusituilla verkkovalmennuksilla. pauna-akatemia.fi/verkkovalmennus
    Lue lisää ja hanki omasi!

  • @vili9216
    @vili9216 2 года назад +1

    Hyvä video, kiitos!

  • @bastardator6229
    @bastardator6229 Год назад +1

    Huomenta!! Mites selän toiminta liikkeen aikana? Ilmeisesti lapaluut yhdessä ja paketti tiukkana? Dorian Yates tyylinen vajaa mave pitäisi keskittyä etupäässä selkään. Tästä olis kiva saada video ammattilaisten näkökulmasta!! Kiitos!! 💪

    • @PaunaAkatemia
      @PaunaAkatemia  Год назад +3

      Morjens, varsinaisesti lapaluita ei kannata yrittää vetää yhteen, koska ei lapaa lähentävät lihakset sellaiseen kykene kyseisten kuormien alla. Enemmänkin parempi miettiä, että vetää alas takataskuun. Toki näitä on paljon erilaisia sanallisia ohjeita millä keskikroppa ja yläselkä saadaan tiukaksi ja tärkeintä käyttää sellaista mikä itselle sopii.

  • @jorgosalabama6547
    @jorgosalabama6547 2 года назад +1

    Onko Paunalla antaa jotain keskimääräistä palautusaikaa sarjan väliin, toistot menee sinne yli 12 kpl?Oon tehny 6-10 jollain noin 2 min palautuksilla.

    • @PaunaAkatemia
      @PaunaAkatemia  2 года назад

      Riippuu ihan treenin/treenijakson tavotteista ja itse liikkeistä sekä yksilöstä. 2-3 minuuttia suurimmanosan ajasta hyvä palautumisaika, mutta on myös tapauksia ku käytetään vaikka 30 sekuntia tai 5-10minuuttia.

  • @janituovinen9113
    @janituovinen9113 2 года назад +2

    Jos suorinjaloin maastanostossa on tarkoitus pitää lantio paikallaan ja polvet suorana, eikö ainoaksi tavaksi liikuttaa tankoa pystysuunnassa jää ns. selkänikamien rullaus?
    Oman käsitykseni mukaan molemmissa liikkeissä työnnetään lantiota taakse ja pidetään jalat suhteellisen suorana. Ymmärtääkseni varsinainen ero tulee liikelaajuudesta, sillä RDL pysäytetään sääreen ja SJMV käytetään lattiassa.
    RDL:llä on siis tarkoitus treenata loppuojennuksen pakara-ajoa, kun taas SJMV:ssä käytetään täyttä liikerataa lihaskasvun maksimoimiseen?

    • @PaunaAkatemia
      @PaunaAkatemia  2 года назад +6

      Vähän huonosti tosiaan kyseinen pointti SJMV artikuloitiin. Kuten sanoit jos polven tai LONKAN kulmassa ei tapahtuisi liikettä, niin tanko liikkuisi pääasiassa selkärangan fleksion kautta alaspäin. Matias tosiaan lantiosta/pepusta puhui SJMV kohdalla.
      Enemmänkin kyse on mielikuvasta siinä, että kun persettä työnnetään taaksepäin romanialaisessa lähdössä tulee polven koukistusta. Persehän liikkuu taaksepäin polven koukistuksesta joka yhdistyy lonkan koukistukseen, vaikka monesti ajatellaan sen johtuvan yksinään lonkan koukistuksesta. Kuitenkin lonkkaa kun koukistetaan ilman polven koukistusta niin ei perse juurikaan taakse liiku. SJMV kun voidaan pitää enemmänkin takareisien liikkeenä, niin on hyvä pyrkiä pitämään persettä aikalailla paikallaan jolloin liike tapahtuu enemmän lonkan koukistus/ojennus. Tälläistä täysin erillistä liikettä ei toki tapahdu vaan aina siellä polvikulmakin muuttuu ja perse taaksepäin liikkuu.
      Me ei pakosti SJMV määriteltäisi, että pakko osua maahan tangon, mutta toki jotkut näin tekee. Itse ajattelisin että jos esim. SJMV on ohjelmassa takareiden lihaskasvun takia, ja liikkuvuus ei riitä siellä alas saakka niin miksi alas saakka lähteä tekemään? Jos siitä ei takareiden osalta hyötyä saa vaan mahdollisesti jopa haittaa.
      Toki liikkeet ja niiden määritelmät vaihtelee, ja lopulta ainoastaan sillä on väliä että valmentajalla ja urheilijalla on yhteinen näkemys.
      Mutta hyviä pointteja, ja meidän osalta huonosti asiat ilmaistu tai olisi selkeämpi tapa selvästi ollut paikallaan.

    • @janituovinen9113
      @janituovinen9113 2 года назад +1

      @@PaunaAkatemia Pienet on tosiaan liikkeiden erot ja koulukuntia on moneen lähtöön 😅. Pääasia on tosiaan, että valmentajalla ja valmennettavalla on sama näkemys liikkeistä, jotta toinen ei puhu ns. aidasta ja toinen aidanseipäästä 😉😁

    • @LaPeexx
      @LaPeexx 2 года назад +1

      Seuraavin sanoin Markku Tikka puki sjmv:n sanoiksi.Seiso suorana noin lonkanlevyisessä haara-asennossa ja pidä tankoa
      reisien edessä suorilla käsillä. Kumarra eteenpäin taipuen
      LANTIOSTA, ei vyötäröstä. Samalla työnnä takapuolta taaksepäin.
      Jalat koukistuvat polvesta hieman, ei niin paljoa että kyseessä olisi
      puolikyykky. Muista pitää selkä suorana koko matkaltaan. Kun
      liikkeen tekee oikein pitäisi ala-asennossa tuntua voimakas venytys
      takareisissä. Takareisillä ja pakaroilla ”puristamalla” nousu takaisin
      pystyyn ja toista. Nostovaiheessa keskity työntämään lantiota
      eteen, älä vain nostamaan selkää suoraksi.

    • @jussikoivumaki7893
      @jussikoivumaki7893 2 года назад +2

      @Jani Tuovinen, tämä sun määritelmä on kyllä omaan korvaan selkeämpi. Eli, mitä kummallakin liikkeellä tavoitellaan eikä se miltä ne näyttävät. Varsinkin kun ne näyttävät hyvin samalta, tällä @Valmennuskeskus Pauna videollakin.

  • @gnsfBfhre-tk7pt
    @gnsfBfhre-tk7pt Год назад

    Molemmissa videoissa polvesi menevät koukkuun paljonkin. Tehdäänkö muutkin liikkeet teellä puolivillisesti? :S

    • @PaunaAkatemia
      @PaunaAkatemia  Год назад +3

      Kyllä suorin jaloin mavessa nimestään huolimatta voi polvia hieman koukistaa eikä ns. lukkopolvin sitä tarvitsen tehdä. Siis jos yleisintä ohjenuoraa seuraa. Tärkeintä, että saa hyvän venytyksen ja kuormaa liikkeelle toistettavalla tekniikalla. Toki siis jokaisella saa olla omat määritelmät liikkeille, ja tärkeintä on että se palvelee tavoitetta ja tehdään tarkoituksen mukaisesti sekä toistettavasti.