Κονσερβοποίηση - Σούπα με Μοσχάρι

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 12 сен 2024
  • Ο χειμώνας μάλλον ήρθε οπότε τι καλύτερο απο μια σούπα.
    Λίγα λόγια για την κονσερβοποίηση...
    Η Κονσερβοποίηση είναι μια μέθοδος Άποστειρωσης΄ της τροφης που βρισκεται μεσα στο βαζο.Δηλαδη με την Υψηλη Θερμοκρασια Η Οποια ξεπερνα τους 100 βαθμους, συγκεκριμενα φτανει έως 121 βαθμους Κελσιου με την Χυτρα ολοι οι παθογονοι οργανισμοι βακτηρια μυκητες και ζυμες καταστρεφονται και ετσι το προιον παραμενει σε αεροστεγες περιβαλλον χωρις την παρουσια ολων αυτων των μικροοργανισμων.Σε ιδανικες συνθηκες αποθηκευσης οπως ελλειψη υγρασιας και φωτος μπορει να διατηρηθει για αρκετα χρονια.Αποθηκευουμε τα τροφιμα χωρις να χρειαζεται χρηση ρευματος οπως το ψυγειο η καταψυξη,ειναι ετοιμα προς Χρηση δηλαδη βρασμενα απλα τα ζεσταινουμε και τρωμε.Γλιτωνουμε αποθηκευτικο χωρο απο καταψυξη και μπορουμε να τα αποθηκευσουμε στην αποθηκη μας σε ντουλαπια η ακομα και στις ντουλαπες των ρουχων. Μειονεκτηματα αυτης της μεθοδου ειναι το οτι καταστρεφεται η βιταμινη C και επειδη τα βαζα ειναι γυαλινα ειναι ευπαθη και θελουν προσοχη στη μεταχειριση.Παρολα αυτα οι υπολοιπες βιταμινες δεν καταστρεφονται παραμενουν στα τροφιμα οπως και τα θρεπτικα συστατικα.
    Ps: Τα βαζα δεν χρειαζονται αποστειρωση θα το αναλαβει η χυτρα αυτο.Εννοειται πως βαζα και καπακια ειναι πλυμμενα-καθαρα.
    Εδω σας δινω το λινκ να διαβασετε, ειναι οι οδηγιες που δινονται για τις Aρχες τις Kονσερβοποιησης απο το Αμερικανικο Yπουργειο Γεωργιας.
    nchfp.uga.edu/...
    και εδω το site για ολες τις πληροφοριες χρονους συνταγες κτλπ.
    nchfp.uga.edu/...
    Να κανετε σωστη χρηση της χυτρας οπως αυτη δινεται απο το κατασκευαστη και να ακολουθησετε Ακριβως τις οδηγιες κονσερβοποιησης απο το USDA και Η κονσερβοποιηση θα ειναι παιχνιδακι.
    Καλη κονσερβοποιηση ! :)

Комментарии • 21

  • @Georg600
    @Georg600 2 года назад

    Μπράβο σας, πολύ χρήσιμο βίντεο. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια χύτρα αυτού του τύπου αλλά δεν βρίσκω σε κάποιο Ελληνικό site. Γνωρίζετε αν υπάρχει στην Ελλάδα?

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  2 года назад +1

      Δυστυχώς Ελλάδα δεν υπάρχει. Την πηρα απο αμερικη μεσω Ebay. Αν βρειτε ανάλογη απο Ευρώπη καλως.Εγω δεν βρηκα .ενας κυριος μου ειπε πηρε απο Γερμανία απο τα Λιντλ που κανει για κονσερβοποιηση.

    • @user-ew6ft5qv5r
      @user-ew6ft5qv5r 2 года назад

      Πως την αναζητούμε στο eBay?

    • @user-ew6ft5qv5r
      @user-ew6ft5qv5r 2 года назад

      Εννοώ τον όρο στα αγγλικά.

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  2 года назад

      @@user-ew6ft5qv5r Η χύτρα που έχω λέγεται presto pressure canner 23 quart. Χωράει 14 βάζα των 500 ml η 7 των 1000 ml.

  • @giorgosmykonos
    @giorgosmykonos 3 года назад

    Μπράβο σας.Μια απορία έχω. Αν το υψόμετρο μου είναι κάτω από 300μ. και εγώ κάνω κονσερβοποινση στα 12 η 13 psi και για 80 λεπτα θα υπαρξει καποιο προβλημα? δεν μπορεσα να βρω καποια απαντηση απο τα βιντεακια που παρακουλουθησα.

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  3 года назад +1

      Καλησπερα, όχι δεν υπάρχει πρόβλημα ο χρόνος θα είναι ο ίδιος. Το πρόβλημα θα είναι αν πέσει κάτω από τα 10.Θα πρέπει να ξαναπιασετε τη πίεση και να ξεκινήσετε το χρόνο από την αρχή.για τη σούπα που έδειξα είναι στα 75 λεπτά.καλο είναι βέβαια αν μπορείτε να το λεγουλαρετε και να παραμένει σε σταθερή πίεση στα 11,τώρα για λίγο παραπάνω δεν τρέχει τίποτα.

    • @giorgosmykonos
      @giorgosmykonos 3 года назад

      @@-offgrid4825και αν βαλουμε μπαχαρικα στις σουπες και μετα κανουμε την κονσερβοποιηση τι προβλημα μπορει να υπαρξει. μπαχαρικα εννοω ριγανη θημαρι πιπερι κολιανδρο αποξηραμενα η φρεσκα?

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  3 года назад +1

      @@giorgosmykonos δεν βάζουμε γιατί είναι πολύς ο χρόνος βρασμού και χάνουν τη γεύση τους και το άρωμα τους.αλατι μπορείτε να βάλετε αν θέλετε. μετα όταν την ζεσταίνουμε βάζουμε ότι μπαχαρικο θέλουμε.την βράζουμε για 10 λεπτά και είναι έτοιμη. Εμένα μαρεσει να την λιώνω στο μπιμερ. Προσθέτω και κριθαράκι.

    • @giorgosmykonos
      @giorgosmykonos 3 года назад

      @@-offgrid4825 περιμενουμε και αλλα βιντεο . καλη δουλεια παντως . ευχαριστω για τις απαντησεις.

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  3 года назад +1

      @@giorgosmykonos τίποτα.χαρα μου.θελω να δείξω αυτή τη μέθοδο γιατί στην Ελλάδα δεν είναι γνωστή. Μόνο στο εξωτερικό, Αμερική. Νομίζω πως πρέπει να την μάθει ο κόσμος μπορεί να χρειαστεί.

  • @PP-hg2me
    @PP-hg2me 3 года назад

    Πόσο καιρό διατηρούνται? Σε τί θερμοκρασία ειδα 3 χρόνια ευχαριστώ

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  3 года назад

      Καλησπέρα, έως 3 χρόνια. Μετά χάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά.

  • @user-ie2ys7jh8n
    @user-ie2ys7jh8n 3 года назад

    Αν τα βράσουμε σε απλή κατσαρόλα δεν γίνεται?

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  3 года назад

      Καλημερα, οχι δυστυχως δεν γινεται.οτι ειναι χαμηλης οξυτητας θελει χυτρα.οχι οποιαδηποτε χυτρα πρεπει να εχει αυτο το ειδικο πιεσομετρο.στην κατσαρολα κανεις μονο τοματα ,μαρμελαδες, τουρσια. ολα τα αλλα τροφιμα κρεας λαχανικα ψαρια θελουν ειδικη χυτρα για κονσερβοποιηση.

    • @user-kt3lr6oq2t
      @user-kt3lr6oq2t 2 года назад

      @@-offgrid4825 Καλησπέρα. Είδα τώρα το βίντεο σας και είναι πολύ ενδιαφέρον για εμένα το θέμα σας. Έχω δει αυτή την χύτρα σε σάιτ του εξωτερικού. Εγώ κονσερβοποιία σε μια χύτρα της Φίσλερ . Έχω κάνει μέχρι τώρα φασολάκια δικά μου, από τον κήπο μου δηλαδή, αγκινάρες, σάλτσες ντομάτας για ζυμαρικά, καλαμπόκι, και σήμερα έκανα για πρώτη φορά μπάμιες. Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα ως την ώρα. Αυτά που αναφέρετε για υψόμετρο κλπ μου κάνουν εντύπωση. Πρέπει να προσέξω κάτι που αγνοώ μέχρι τώρα; ζήτω την συμβουλή σας διότι έχετε πείρα όπως βλέπω και για μα αποφύγω κάτι που ίσως είναι βλεβερο για την υγεία. Αν έχετε χρόνο και μπορείτε απαντήστε μου. Ευχαριστώ.

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  2 года назад

      @@user-kt3lr6oq2t Καλημέρα σας. Για κονσερβοποιηση στο σπίτι δεν συνίσταται η απλή χύτρα. Η Απλη χύτρα δεν πιάνει τή θερμοκρασία που πρέπει εσωτερικά. Πρεπει να πιάσει το φάσμα θερμοκρασίας απο τους 115 εως 121 βαθμούς για να σκοτωθούν ολοι οι παθογονοι οργανισμοί. Γιαυτο και έχει το μανομετρο που μας δείχνει ποσο πιεση εχέι εσωτερικα. Για αποστείρωση της τροφης θελει ειδική χύτρα με μανομετρο. Αν ειστε στο επίπεδο της θαλασσας ισως να μην έχετε θεμα. Αλλα και παλι δεν ειναι 100 % ασφαλές. Οσο ανεβαίνουμε σε υψόμετρο το νερο βραζει σε χαμηλότερή θερμοκρασία. Αρα δεν θα πιάσει τις θερμόκρασιες που θέλουμε.Έπισης σημαντικο ρολο παιζουν και οι χρονοι.δηλαδη ποση ωρα πρέπει να γίνει η κονσερβοποιηση.έχει γίνει πληρη ερευνα πανω σε αυτο στην αμερικη. Ελπίζω να σας κάλυψα.

  • @SheenaChantzi
    @SheenaChantzi Месяц назад

    Μη βαζετε ιδεες γιατι τα κανουν πολλοι,κανουν λαθος την διαδικασια και παθαινουν διαφορα οπως αλλαντιαση κτλ!

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  Месяц назад

      @@SheenaChantzi η μέθοδος που δείχνω είναι εγκεκριμένη από το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας και τροφίμων. Το τονίζω ότι πρέπει να γίνει με τη κατάλληλη χύτρα καθώς και με τους σωστούς χρόνους και πίεση. Ευχαριστώ

    • @SheenaChantzi
      @SheenaChantzi Месяц назад

      @@-offgrid4825 Μαλλον δεν καταλαβατε τι εγραψα πριν.Εσεις πιστευετε οτι ο κοσμος θα το κανει οπως πρεπει;

    • @-offgrid4825
      @-offgrid4825  Месяц назад

      @@SheenaChantzi τι να σας πω. Εγώ το τονίζω σε κάθε βίντεο καθώς και στην επιγραφή από κάτω. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και για τους οικείους του.