apartman yöneticisi soru cevaplar 2. bölüm

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 окт 2024
  • apartman yöneticisi soru cevaplar

Комментарии • 39

  • @bulentnayki
    @bulentnayki  4 года назад +3

    Arkadaşlar talep olursa facebook üzerinden belirlenen bir tarihte canlı yayında sorunlarınıza cevap bulmaya çalışabilirim.

  • @bulentnayki
    @bulentnayki  4 года назад +2

    Çok yakında güncel bilgilerden neler neler anlatacağım. Hazırlıklarım devam ediyor.

  • @yasinbaturkayseri
    @yasinbaturkayseri 3 года назад +1

    Mart 2020 yılında 7200 lira kapıcı için prim borcu geldi ve 20 haneden hane başı 360 lira. Kapıcı 2013-2015 yıllarında çalıştı. 17 numaralı daire 2015 yılından sonra 2 defa el değiştirdi. 18 ve 19 numaralı dairelerde 2019 yılında yeni el değiştirdi. 17-18-19 numaralı daireler aynı A kişiden satın alındı. Sorum şu: 17-18-19 numaralı dairelerin prim parasını 2013-2015 yıllarındaki sahibi A mı yoksa şimdi ki ev sahibinden mi alınacak ?

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад

      Eski ve yeni malik arasında kanuni 2 yıllık süre geçtiği için yeni malik sorumlu olacaktır.

  • @CanCan-nt4yq
    @CanCan-nt4yq 2 года назад +1

    Merhaba Bülen bey. Apartmanı ilaçlatmamız gerektiğinde (çoğunluk kabul ediyor) 3 daire alerjim var hamileyim yada hamilelik, ihtimalim var diye, istemiyor. Hadi bu sene ilaçlama yapılmadı seneye bebekler doğunca yine istemeyecekler. Bu durumda yönetici ne yapmalı?

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  2 года назад

      Bu konuda yapılması düşünülen ilaçlamanın insan sağlığı açısından alerjik durum oluşturabileceği endişesi varsa ilaçlamanın bu durumdan yakınan kişilerin gerekirse evde olmadıkları bir zamanda yapılarak basitçe çözüm üretilebilir. Her şeyin karşılığını kanunlarda bulmak ya da çözmek çok zor. Örneğin; binayı rögar fareleri bastı ve acil ve zorunlu işler kapsamında hemen müdahale ile çözümü gerekiyor işte bu noktada belediyeden destek isteriz burada insan sağlığı açısından risk oluşturabilecek hususlar kesinlikle atlanılmamalı. Bu ilaçlamanın ya da dezenfeksiyon olacaksa işin ehli kişiler tarafından yapılmasını tavsiye ederim. Malum bizde genel olmasa bile sırt pompasını takan herkes ilaçlamacıyım diyor

  • @beyazmelekler8793
    @beyazmelekler8793 4 года назад

    emeğine sağlık bülent abi yılların tecrübesini harika bir şekilde aktarmışın.yalnız dikkatimi çekti abi ilk video dan bu zamana saçların kademe kademe dökülmüş.bende yönetim işine girmek için bilgi topluyom ama saçlarımıda çok seviyom .benimde saçım dökülürmü.

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  4 года назад +1

      Selam. Yok yok benim saçlarım ırsi ondan öyle. Sen korkma cesaret en önemli birikimdir.

  • @saraygunes3098
    @saraygunes3098 2 года назад +1

    Günaydın bülent bey size 2 sorum olacak cevaplarsanız sevinirim 22 dairenin aidatı ne kadar olmalı ve yöneticinin alacağı aylık ne kadar olmalı

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  2 года назад +2

      Merhaba. Yıllık giderleriniz ile ilgili aidat tutarının genel kurulda belirlenmesi ya da yöneticinin sonradan işletme projesi hazırlayarak ve tüm kat maliklerine bunu bildirerek 1 hafta içerisinde itiraz olmaması halinde projedeki giderlere göre aidat belirlenmiş olur. Burada dışardan alınan temizlik, çöp alma, ekmek alma, bahçe bakımı, kanalizasyon,ilaçlama yani aklınıza gelebilecek tüm giderler işletme projesine dahil de edilebilir sonradan gider oluşması halinde sadece o gidere ait paranın maliklerden tahsil edilmesi de kararlaştırılabilir. Bu konuda benim net bir fiyat şu kadar aidat olmalı demem pek uygun olmayacaktır. Yönetici aylığı için de kat malikleri kurulu ödenecek paraya karar vermeli, bunu yönetici kesinlikle kendisi belirlememelidir. Bu fiyatlar da Türkiye genelinde İl'den ile değişmektedir. Örneğin; Çorum Merkezde 20 daire için benim aldığım profesyonel hizmet bedeli her bir bağımsız bölümden 30 TL dir.

    • @saraygunes3098
      @saraygunes3098 2 года назад +1

      @@bulentnayki teşekkür ederim 🙏

  • @sultanilker1067
    @sultanilker1067 3 года назад +1

    merhabalar apartman defterine ilk ne yazılır kanuna uygun olarak.sorularımda acemi olarak şu şekilde.giriş katda oturan kişi üst katta tanıdıklarından dolayı hergün asansörü kullanıyor ama asansör ücretini kabul etmiyor haklımı ve 1.katda bir daire binmiyorum deyip ödemiyor hakkı varmı.icraya verilirken diğer kat maliklerinden icraya veriyoruz karar alıp imzamı almamız gerekir .11 dairele bir bina burası aidatları para mk.tahsil edebilirmiyiz teşekkürler

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад +1

      Merhaba. İlk karar defterine yönetici ve denetçi seçilenlerin isimleri, ücret ödeyecekseniz ücreti, bina için yapılması talep edilen işleri işlersiniz. Yönetim planında giriş kattakiler için asansör muafiyeti tanınmışsa ödemezler yoksa herkes ödeyecek. Icraya verilecek daire için sadece yönetici karar defterine yazar ve bu yeterlidir.

    • @sultanilker1067
      @sultanilker1067 3 года назад +1

      aidatlari kırtasiyeden alınan makbuzla toplayabilirmiyiz

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад +2

      @@sultanilker1067 elbette

  • @aligul9087
    @aligul9087 Год назад

    Hocam hayırlı işler 7 dairenin Arsa payı eşit 4 dubleks 6 montalama ya arsa payına göre mi katılır yoksa ben cephem az senin cep en fazla daha çok ödersin şeklinde mi yöneticim ne yapmam gerek Ben Asaf payına göre görmek istiyorum ileride sıkıntı yaşamamak için Kanun ne diyor yonetim planında arsa payi yazıyor saygilar

  • @gordumseni2510
    @gordumseni2510 3 года назад

    Size bir sorum olacak 3 ay önce bir ev aldım evin eski aidat borcu ve 4 yada 5 yıl önce yapılmış asansör tadilat ücretini yönetim bizden istiyor böyle bir hakları varmi

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад +1

      Çorum'dan selamlar. Böyle bir ödemeden siz sorunlu değilsiniz.

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад +1

      Yönetici işini düzgün yapıp önceden bu tahsilatını yapmalıydı. Yargıtay kararları sizi koruyor. Her avukat da bunu bilmez. İcraya veririm, dava acarım derse korkmayın. Bi sonuç alamaz.

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад

      Burda tek istisna vardır. Binada çalışan görevliler varsa ( kapıcı, güvenlik, bahçevan vb) ve bunların alacakları varsa 2 yıl eski ve yeni malık birlikte sorumlu 2 yılın sonunda ise yeni malik tek başına sorumludur. Örneğin kıdem tazminatı, fazla çalışmalar vb. alacakları sizin

    • @ilkerkeles2818
      @ilkerkeles2818 3 года назад

      Bülent bey merhaba,
      İstanbul basaksehirde tek parselde (16,500m2) 11 katli 6 blok 288 daire
      Hukuka uygun Nasıl bir yönetim sekil oluşturabiliriz ? Her blok yöneticisi kendi blogunda kendi aidatinimi toplamalı ? Bu 6 blok yöneticisi bir üst yönetim parsel yönetiminimi oluşturmalı ?

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад +2

      @@ilkerkeles2818 Çorum'dan selamlar. Bu çok kolay bi soru oldu. Her Blokta 1 yönetici ve 1 denetçi seçin her blok kendi kendini yönetsin. BLOK Yönetim Sistemi. Bu mümkün değilse her bloktan 1-2 kişi temsilci seçin onlar aralarında yönetimi oluştursun. Kolay gelsin.

  • @yasinbaturkayseri
    @yasinbaturkayseri 3 года назад

    Merhaba. 2 sorum olacak, yardımcı olabilir misiniz ?
    Site yöneticileri kapıcı dairelerini tüm daire sakinlerinin onayı ile veya onaysız kiraya vermeye başladılar. Videoda anlattınız zaten.
    Bizim sitede de kapıcı dairesi var ve kiraya vermek istiyorum. 3 daire sahibi kiraya verilmesini onaylamiyor ve imza atmıyor. Buna rağmen buraya kiraya versek bir şikayet olsa ne olur, ne kadar ceza gelir ?

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад +1

      Selam. Buna istinaden kiraya verildiğinde istemeyen maliklerden herhangi birisi mahkemeye başvurarak tahliye talebinde bulunabilir. Bildiğiniz varmı derseniz. Evet var. Tek kişi bile itiraz etse veremiyoruz.

    • @yasinbaturkayseri
      @yasinbaturkayseri 3 года назад

      @@bulentnayki Bülent Bey peki idari para cezası gelir mi ?

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад

      @@yasinbaturkayseri Cezayı kim verecek. Mülkiyet hakkı var.

    • @bulentnayki
      @bulentnayki  3 года назад

      @@yasinbaturkayseri Ceza söz konusu olmaz.

    • @yasinbaturkayseri
      @yasinbaturkayseri 3 года назад

      @@bulentnayki Mahkemeye şikayet edilse mahkeme mülkiyet hakkına tecavüzden 6 aydan 3 yıla hapis cezası ve 1000 güne kadar adli para cezası verilir diyor TCK m154/1