داستان اروتیک و

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 20 июн 2022
  • داستان اروتیک و #عاشقانه #ویس و رامین؛ توضیح دلیل رسم #ازدواج با محارم در ایران
    ماجرا از آنجا آغاز می شود که پادشاه میانسال مرو به شهرو ملکه زیبایی و پری چهره ماه آباد ابراز علاقه می نماید. شهرو ناگزیر می شود به دلیل داشتن روابط دوستانه با خاندان بزرگ و قدرتمند در شمال شرقی ایران قول بدهد که اگر روزی صاحب دختری شد او را به همسری پادشاه مرو در بیاورد. شهرو از این رو با این امر موافقت کرد زیرا هرگز نمی اندیشید که فرزند دیگری بدنیا بیاورد. اما از قضای روزگار چنین نشد و وی صاحب دختری شد.
    پس شهرو ملکه زیبای ایرانی نام دخترک را ویس گذاشت. ولی بلافاصله ویس را به دایه ای سپرده تا او را به خوزان ببرند و با کودک دیگری که تحت آموزش بزرگان کشوری بود دوره های علمی و مهم آن روزگار را ببیند. کودک دوم کسی نبود جز رامین برادر پادشاه مرو. هنگامی که این دو کودک بهترین دوران کودکی و جوانی را در کنار یکدیگر می گذارنند رامین به مرو فراخوانده می شود و ویس نیز به زادگاه خود. در روز مراسم عقد ویرو و ویس برادر ناتنی پادشاه مرو برای تذکر درباره قول شهبانو شهرو وارد کاخ شاهنشاهی می شود ولی ویس که هرگز تمایل به چنین ازدواجی نداشت از درخواست پادشاه مرو و نماینده اش "زرد" امتناع میکند. خبر نیز به گوش پادشاه مرو رسید و وی از این پیمان شکنی خشمگین شد. به همین روی به شاهان گرگان، داغستان، خوارزم، سغد، سند، هند، تبت و چین نامه نوشت و درخواست سپاهیان نظامی نمود تا با شهبانو مهابادی وارد نبرد شود . پس از خبر دار شدن شهرو شهبانوی ایرانی از این ماجرا وی نیز از شاهان آذربایجان - ری - گیلان - خوزستان یا سوزیانا - استخر و اسپهان یا اصفهان که همگی در غرب ایران بودند درخواست کمک نمود . پس از چندی هر دو لشگر در دشت نهاوند رویاروی یکدیگر قرار گرفتند. نبرد آغاز شد و پدر ویس ( همسر شهرو ) در این جنگ کشته شد. در فاصله نبرد رامین نیز در کنار سپاهیان شرق ایران قرار داشت و ویس نیز در سپاهاین غرب ایران شرکت نموده بود . در زمانی کوتاه آن دو چشم شان به یکدیگر افتا. پس از نبردی سخت پادشاه مرو با شهرو رو در رو می گردد و وی را از عذاب سخت پیمان شکنی آگاه می نماید. شهرو در نهایت به درخواست پادشاه مرو تن داد و دروازه شهر را به روی پادشاه مرو گشود تا وارد شود و ویس را با خود ببرد. ویس نیز که هیچ علاقه ای به همسر جدید خود ( پادشاه مرو ) نداشت مرگ پدرش را بهانه نمود و از همبستر شدن با پادشاه مرو امتناع کرد. دایه ویس و رامین که پس از شنیدن خبر ازدواج پادشاه مرو با ویس خود را از خوزستان به مرو می رساند. سپس با نیرنگ هایی که اندیشه کرده بود ترتیب ملاقات ویس و رامین با یکدیگر را می دهد و هر سه در یک ملاقات سرنوشت ساز به این نتیجه می رسند که ویس تنها و تنها به رامین می اندیشد و نمی تواند با پادشاه مرو زندگی کند.
    پادشاه مرو که از جریانات اتفاق افتاده آگاهی نداشت از برادرش ( رامین ) و همسرش ( ویس ) برای شرکت در یک مراسم شکار در غرب ایران دعوت میکند تا هم ویس بتواند با خانواده اش دیداری کند و هم مراسم نزدیکی بین دو خاندان شکل گیرد ولی نزدیکان پادشاه مرو از جریانات پیش آمده بین دایه و ویس و رامین خبرهایی را به شاه مرو میدهند. شاه مرو از خشم در خود می پیچد و آنان را تهدید به رسوایی میکند. حتی رامین را به مرگ نیز وعده می دهد. ویس پس از چنین سخنانی لب به سخن می گشاید و عشق جاودانه خود را به رامین فریاد می زند. ویس و رامین به ری می گریزند و محل زندگی خود را از همگان مخفی میکنند. روزی رامین نامه ای برای مادرش نوشت و از جریانات پیش آمده پرسش کرد ولی مادر محل زندگی آنان را به پادشاه مرو که پسر بزرگش بود خبر میدهد. شاه با سپاهش وارد ری می شود و هر دو را به مرو باز می گرداند و با پای درمیانی بزرگان آنها را عفو میکند. پادشاه که از بی وفایی ویس به خود آگاه شده بود در هر زمانی که از کاخ دور می شد ویس را زندانی می کرد تا مبادا با رامین دیداری کند.
    پس از این وقایع آوازه عاشق شدن رامین و همسر شاه در مرو شنیده می شود و مردم از آن با خبر می شوند. روزی رامین که استاد و نوازنده چنگ و سازهای ایرانی بوده است در ضیافتی بزرگ در دربار مشغول سرودن عشق خود به ویس می شود. رامین شهر را ترک میکند و راهی غرب ایران می شود و ناچار زندگی جدیدی را با دختری از خانواده بزرگان پارتی به نام "گل" آغاز میکند ولی یاد و خاطره ویس هرگز از اندیشه او پاک نمی شود.رامین که اندیشه ویس را از یاد نبرده بود مشغول نبشتن نامه ای برای ویس در مرو میشود. سپس مکاتبات طولانی بین آن دو مخفیانه انجام می گیرد و بنا به درخواست ویس رامین به مرو باز میگردد و هر دو با برداشتن مقداری طلا از خزانه شاهی فرار می کنند و راهی غرب ایران می شوند. پادشاه مرو که خبر را می شنود سخت آشفته می شود و با سپاهیانش راهی جستجوی آن دو می شود. شاه و یارانش شب هنگام در جاده ای استراحت میکند ولی ناگهان گرازی بزرگ به اردوگاه آنان حمله می کند پس از چنیدن ساعت درگیری میان شاه و یارانش با گراز حیوان شکم شاه مرو را از بالا تا به پایین می درد و در نهایت پادشاه مرو آن شب کشته می شود. پس از شنیدن خبر مرگ شاه مرو رامین به عنوان جانشین وی تاج سلطنت را بر سر می گذارد و زندگی رسمی خود را با معشوقه خود آغاز میکند تا روزی که ویس پس از سالها به مرگ طبیعی فوت می شود. رامین که زندگی پر از رنجش را برای رسیدن به ویس سپری کرده بود با مرگ ویس کالبد او را در زیر زمینی قرار می دهد و پس از واگذاری تاج و تخت شاهی به اطرافیانش در مراسمی بزرگ راهی زیر زمین می شود و خود در کنار ویس با زندگی بدرود می گوید و با آغوش باز به مرگ درود می دهد و در کنار کالبد معشوقه دیرینه اش به خاک او و جسدش بوسه می زند و خودکشی می کند
    در شبکه های اجتماعی همراه من باشید:
    / monadejban
    / monadejban
  • РазвлеченияРазвлечения

Комментарии • 44

  • @iamaliimani
    @iamaliimani 5 месяцев назад

    سپاس از تعریف و خلاصه کردن این داستان به زبان ساده ❤

  • @haniehebrahimian
    @haniehebrahimian Месяц назад

    بسیار عالی ❤❤❤❤❤

  • @Kattgarie
    @Kattgarie 9 месяцев назад

    درود و سپاس

  • @SmerdisKhosravi
    @SmerdisKhosravi 2 месяца назад

    واقعا داستان گیرا و جذابی بود🙌😁💎

  • @siawashdarvishi5433
    @siawashdarvishi5433 Год назад

    درود بر شما و همه دوستداران شعر و ادب پارسی

  • @AMN_2080
    @AMN_2080 Месяц назад

    ممنون از توضیحاتتون، کامل و شفاف بود.
    واقعا داستان جالبیه. اگه فروید میشنید ازش نظریه‌ها میساخت :)))

  • @arashhasanpour3777
    @arashhasanpour3777 2 года назад

    داستان جالب و گیرایی داشت ، ممنونم بابت اشتراک گذاری

    • @monadezhban
      @monadezhban  2 года назад

      ممنون از خودتون

  • @ferdowstavassoli3843
    @ferdowstavassoli3843 Год назад

    بسیار عالی سپاس

  • @raminmollaei7050
    @raminmollaei7050 2 года назад

    عالیه ❤️🔥💥❤️

  • @ebrahimhemmati2568
    @ebrahimhemmati2568 2 года назад

    درود

  • @alimarines4811
    @alimarines4811 2 года назад

    بسیار زیبا.واقعا دستتون درد نکنه

    • @monadezhban
      @monadezhban  2 года назад

      خواهش میکنم ممنون از شما

  • @saQararshi
    @saQararshi Год назад +2

    ما شرقیها عاشق خودسانسوری هستیم
    همه دنیا مشغول یه سری کارها بودن از قدیم ، هنوزم مشغولن
    ماهم مشغول بودیم و هستیم
    فقط فرقمون اینه که ما مدام جانماز اب میکشیم
    فخرالدین گرگانی واقعاً شاهکار کرده
    همینارو توی فیلم های هالیوودی نظیر
    unfaithful یا تایتانیک و گیم اف ترونز و ... میبینیم و میگیم چقدر متمدن هستند که خودسانسوری در هنر نمیکنند.
    #به_خودمون_گیر-ندیم

  • @saQararshi
    @saQararshi Год назад

    من دوستای اصیل بروجردی دارم. نسل در نسل زاده اونجا هستند و در زبان و گویش خودشون به بروجرد میگن « وِروگِرد»
    خیلی زیبا بود این داستان
    ویس و رامین بسیار زیباست.

  • @amirheydari3114
    @amirheydari3114 8 месяцев назад

    بانوی گرامی کاری که شما می پردازید فراهم کردن "درون مایه " یا به عربی محتوی است نه ویدیو . سره بنویسیم

  • @saQararshi
    @saQararshi Год назад

    ماهم ممنونیم که شما همراه ما هستید خانم 20:59

  • @hamidrezaamini8626
    @hamidrezaamini8626 Год назад

    ازدواج دخترعمو و پسرعمو یا دخترعمه پسردایی یا پسرعمه و دختردایی یا دخترخاله و پسرخاله در فرهنگ آمریکا و غرب هم اکنون و حتی درگذشته تابو بوده و هست. درحالیکه در ایران این ازدواج ها هنوز رایج است. حتی در امریکا اینگونه ازدواج های فامیلی غیرقانونی است

  • @donaldmoderational5338
    @donaldmoderational5338 Год назад

    شما خوب است داستان‌های اسطوره‌ای همه ملل را مطالعه نمایید که در تمام آنها ازدواج با محارم بسیار اتفاق افتاده، آنگاه از این در شگفت خواهید شد که چرا در بخش اسطوره‌ای شاهنامه فقط دو مورد از این ازدواج‌ها روی داده است که به نسبت تمام ازدواج‌هایی‌ که در شاهنامه ذکر شده و تماما با غیر خویشاوندان بوده ا‌ند، بسیار کمتر از اسطوره‌های ملل دیگر میباشد.

  • @mohammadhoseini4367
    @mohammadhoseini4367 2 месяца назад

    اينا داستانه و واقعیت نداشته‌.

  • @mohammadghasemi2402
    @mohammadghasemi2402 Год назад

    سلام خانم دژبان. آیا ویس و رامین سایت گنجور سانسورشده است یا زبان اصلی؟ و به طور کلی این سایت چقدر معتبره به نظر شما؟ ممنون

  • @donaldmoderational5338
    @donaldmoderational5338 Год назад

    در کتاب ماتیکان هزار دادستان که مجموعه موارد حقوقی دوران ساسانیان میباشد و قسمت عمده آن به موارد ازدواج، طلاق، ارث و فرزند خواندگی تعلق دارد، هیچ اشاره‌ای به ازدواج با محارم نرفته است. اگر ازدواج با محارم در آن دوران جایز بود حد عقل چند مورد آن در این کتاب میباید ذکر میشد که اصلا نیامده است.

  • @saQararshi
    @saQararshi Год назад

    گفته سنی ازم گذشته چون میدونسته که اگر بگه متأهلم پاسخ می‌شنوه که « خب اشکالی نداره»
    دلش گیر کرده بوده دیگه😊

  • @user-xf3nk8xm6s
    @user-xf3nk8xm6s 2 месяца назад

    ویس نه، وَیس

  • @sohrabhamed5711
    @sohrabhamed5711 2 года назад +2

    خیلی جالب بود،ازدواج بین محارم فقط در بین خانواده پادشاهی رایج بوده یا در بین مردم عوام و طبقات فرودست جامعه در ایران قبل از اسلام هم وجود داشته است؟ این تابو فقط مربوط به دین زرتشت بوده یا آیا در دین های قبل از زرتشت در دوره اشکانی و هخامنشی و مادی و آئین میترائیسم و مهر پرستی آندوران هم رواج داشته است؟ قبل از ورود آریایی ها در اقوام قبل از آریایی ها مثل عیلامی ها و ماناها،کاسی ها و سومرها و ... که در جغرافیایی که بعدا فلات ایران نام گرفت چه دین و آئین و مرامی داشتند آیا ازدواج بین خانواده و محارم هم داشتند،آیا آثار ادبی هم از آنها مانده است؟ افسانه گیلگمش مربوط به تمدن سومر را هم بازگو می کنید؟

    • @monadezhban
      @monadezhban  2 года назад

      این رسم بین خاندان پادشاهی وجود داشته تا خون و نژاد پادشاهی خالص بمونه و ناخالصی نداشته باشه نمیتونیم دقیقا بگیم ارتباطی با دین زرتشتی داشته چون اشکانیان دین رسمی نداشتن و ادیان مختلفی از جمله زرتشتی در ایران بودن اون زمان.
      درباره اقوام دیگه که پرسیدید متاسفانه اطلاعی ندارم ولی به نظر میرسه این موضوع به قومیت مربوط نباشه و صرفا برای خالص نگه داشتن خونه و نژاد خاندان پادشاه باشه.

    • @donaldmoderational5338
      @donaldmoderational5338 Год назад

      @@monadezhban بیشترین موارد گزارشها ی ازدواج با خویشان درجه یک، ازدواج‌های مجازی است که به پل گذاری شناخته میشود. چنانچه متوففی فرزندی نداشته باشد. پیش از فوت و یا روز سوم پس از فوت فرزند یکی‌ از نزدیکان نزیر خواهر را بنام فرزند او ثبت مینمودند که از این پس بنام فرزند (خوانده) و پلگزار برادر متوفی شناخته شده و هم از او ارث میبرد. خواهر او همه جا او راا بنام فرزند و پلگزار برادرش معرفی‌ مینمود. زیرا عقیده بر آن بود که این فرزند باعث میشود که روان متوفی از پل چینوت گذشته و به بهشت راه یابد. همچنین بود در مورد اییوک (یک) همسری. هنگامی که پسری با تنها فرزند خانواده ایکه دختر بود ازدواج میکرد، برای آنکه نام و میراث خانواده دختر محفوظ بماند، موظف بود که اولین پسر خود را بنام پدر دختر به ثبت برساند. این پسر همه جا بنام فرزند پدربزرگ مادری شناخته شده، نام خانوادگی او را دارا میشد و از او به ارث میبرد. این پسر هم همه جا به اسم فرزند پدربزرگ خود شناخته میشد. این رسوم که ازدواج‌های مجازی بود از طرف ناواردین و یاا مغرضین به ازدواج واقعی‌ معرفی‌ شده و اتهامات ازدواج با محارم از اینجا سرچشمه میگرفت. تحقیقات من نشان میدهد که رسم پلگزاری یاا فرزند خواندگی، چه پیش و یاا پس از فوت شخص، هنوز هم در بین زرتشتیان صورت می‌گیرد.

    • @donaldmoderational5338
      @donaldmoderational5338 Год назад

      در کتاب ماتیکان هزار دادستان که مجموعه موارد حقوقی دوران ساسانیان میباشد و قسمت عمده آن به موارد ازدواج، طلاق، ارث و فرزند خواندگی تعلق دارد، هیچ اشاره‌ای به ازدواج با محارم نرفته است. اگر ازدواج با محارم در آن دوران جایز بود حد عقل چند مورد آن در این کتاب میباید ذکر میشد که اصلا نیامده است.

  • @sohrabhamed5711
    @sohrabhamed5711 2 года назад

    آن چیزی که برایم جالب است آنکه اسامی ویس و ویرو،به نام های هندی بسیار شبیه است،با توجه به اینکه از نظر نژادی اقوام ایران و هندوستان هر دو از ریشه آریایی هستند آیا ازدواج بین محارم در بین هندیان هم رایج بوده؟ یا رایج هست الان؟ دین های زرتشتی و برهمایی هم از نظر محتوایی به هم نزدیکند از جمله مقدس بودن آتش،آیا رسومی مثل ساتی در ایران قبل از اسلام هم رایج بوده؟

    • @mersadmostaghimi5440
      @mersadmostaghimi5440 2 года назад

      ریشه فارسی و سانسکریت یکسان است و بخشی از قو آریایی وارد شده به ایران به هند میروند لذا این یکسانی ریشه زبانی و یکسانی خاستگاه میتواند داشته باشد

    • @monadezhban
      @monadezhban  2 года назад

      به دلیل ریشه‌های یکسان زبانی اسامی و کلمات مشترک زیادی در فارسی پهلوی و سانسکریت وجود داره
      ازدواج با محارم در هندوستان رو اطلاعی ندارم متاسفانه

    • @user-xf3nk8xm6s
      @user-xf3nk8xm6s 2 месяца назад

      سگ سالومه هم از نژاد اصیل پاک آریایی بود 😔 رضا شاح روحت شاد

  • @mersadmostaghimi5440
    @mersadmostaghimi5440 2 года назад

    جالبه که تقریبا همه آثاری که عشق را با فسق اشتباه گرفتند یا با روابط جنسی و ازدواج اشتباه گرفتند چندان مشهور نشدند حتی اگر از نظر ادبی قوی بودند. فکر میکنم در ادبیات کسی به اندازه نظامی در لیلی و مجنون عشق را درست نشناخته است.ضمنا اینکه گاهی خانم دکتر میزنید به کانال لاتی تهرونی خیلی جالبه!😏

    • @monadezhban
      @monadezhban  2 года назад +1

      کدوم قسمت رو لاتی تهرونی گفتم؟ خودم متوجه نشدم :)

  • @saQararshi
    @saQararshi Год назад

    واقعاً دعانویس پیدا میکنن؟؟؟؟!!!
    اون موقع هم رمال بوده؟؟!!! 🤦

    • @AMN_2080
      @AMN_2080 Месяц назад

      بودن رمال توی اون زمان عجیب نیست
      اینکه هنوز توی این زمان رمال داریم عجیبه!