Et, Yumurta ve Peyniri Az Yersem Protein Yetersiz Kalır Mı? - Dr. Mustafa Atasoy

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 янв 2025

Комментарии • 128

  • @fatihertekin8140
    @fatihertekin8140 10 месяцев назад +30

    Ekonomik sebeplerle vejetaryen oldum. Bu kadar sağlıklı olduğunu bilmiyordum. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun

  •  Год назад +30

    Vegan yaşamı seçeli 9 yılı doldurdum. Ne protein eksikliği ne başka birşeyin eksikliğini çekmedim. Tamamen bitkisel kaynaklı besleniyorum. Kas kütlem önceden de iyiydi, vegan olduktan sonra da iyi ve öyle özel diyetler, yiyeceklerim çeşitli olsun kaygısına da kapılmadığım halde yine gayet iyi kas kütlem var. Kan değerlerimi fonksiyonel tıp akademisi kadın paneli ile yılda iki kez özelde laboratuvarda baktırıyorum. Her değer şükür optimum aralıklarda gidiyor. Çinko, selenyum, magnezyum, D3 vitamini, demir, B12 gibi önemli vitamin değerlerimi takip ediyor eksiklik varsa dışarıdan vitamin mineral desteği alıyorum. Mustafa hocamın değerli videolarından öğrendiğim ALA, NAC, Flavokomplex ve DIM plus gibi takviyeler de sağlığımı korumak adına alıyorum. Zindeyim, vegan olduktan sonra bedensel zihinsel ve ruhsal olarak daha hafif ve doyumlu hissediyorum. Herkesin veganlara, ama protein eksikliği çekersin sağlıklı beslenmiyorsun hayvansal protein gerek demelerine cevap vermekten yorulmuş bir insan olarak, artık hocamın bu videosunu izlemesi için kaynak gösterebilirim. Teşekkür ederim hocam değerli emekleriniz için. Hasta görmeye tekrar başladığınız bir zamanda, bir gün sizin takipli hastanız, danışanınız olmayı dört gözle bekliyorum. Herkese Sevgiler

    •  Год назад +5

      Teşekkür ederim. Yılda 2 kez panel yaptırmanıza gerek yok, hele anladığım kadarı ile sizin :)

    •  Год назад

      @ çok teşekkür ederim hocam 🙏 :) yine de size görünene kadar kontrollü, dengede gitmeyi tercih edeceğim sanırım. Var olun 🙏✨️

    • @eyldrm-gh9ky
      @eyldrm-gh9ky Год назад

      Merhaba. DIM almıştım bende.. saat kaçta içmek lazım.. cevaplarsanız sevinirim

  • @burcuask4731
    @burcuask4731 Год назад +58

    23 yıldır vejeteryanım hiç hayvan yemedim. Son 2 yıldır da veganım ve hiçbir sağlık problemim yok. Son kan tahlilimde 3 ayrı hekim vegan mısın? Diye sordu. 23 yıl önce etik sebeplerden başladığım bu beslenme tarzının beni bukadar sağlıklı yapacağını bilmiyordum. Bu bana hayvanların bir hediyesidir.

    • @Rukix2
      @Rukix2 Год назад +6

      Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu.

    • @Rukix2
      @Rukix2 Год назад

      İşte sayın hükümetimizde bunun için Süt ,yumurta,et,balık gibi hayvansallara zam yapıyor ki,halkımız bitkisel beslensin daha sağlıklı olabilsin.

    • @hendakoste1
      @hendakoste1 Год назад +4

      Şimdilik

    • @denizbayrakci1336
      @denizbayrakci1336 Год назад +4

      En iyisini yapmışsınız tebrik ederim👍

    • @nazanbursal7137
      @nazanbursal7137 Год назад +5

      B12 ve D vitamini kullanıyormusunuz

  • @tunak256
    @tunak256 Год назад +18

    Hocam desteklemeden ve karsi cikmadan kisisel tecrubemi paylasacagim. Lisansli sporcu ve antrenorum. 188 boy 90 kg agirliktayim. Bransim fitness. Bundan 10 yil once, gunluk kg basi 2 gr kadar hayvansal protein alirken, bir an da neredeyse hayvansal proteini gunde 10 gr kadar dusurerek sadece bitkisel beslenmeye gectim. Beslenme konusunda da sahip oldugum bilgileri kullarak 4-5 ay kadar olabilecek en iyi bitkisel beslenme sistemini uyguladim. Ornek olarak tahil/baklagil kombinasyonlari vs.. teknik bilgilerle bogmamak adina kisa geciyorum.
    Antrenmanlarimi surdurdum ve yogunluk/siddet olarak neredeyse hayvansal protein alarak beslendigim donemle ayniydi.
    4- 5 ayin sonunda tahminen 3-4 kg kas kutlesi kaybettim. Gucum dustu zira antrenmanlarda kullandigim kilolari artik basamaz hale geldim.
    Benim gibi profesyonel biri bile uyguladigi bitkisel sayilabilecek beslenme ile maalesef, hayvansal protein alimiyla elde edilen sonuclarin yanindan bile gecemedi.
    Videonuzda gosterdiginiz vegan/ vegeteryan oldugu iddia edilen sporcular konusuna gelince. İsin bu kismi sporun karanlik yuzudur.
    İlk sebep bu insanlar, sahip olduklari maddi imkanlar ile bitkisel temelli suplementleri yogun olarak kullanirlar. Soya proteini/ pirinc proteini vs....... Bu kadar takviye ile amator olarak hayvansal proteinle beslenenlerden bile yuksek alimlara cikabilirler. Gelelim karanlik kisma.
    Suplement firmalari, urunlerine yasa disi maddeler ekleyebilmektedir.
    Ornegin Weider in ptotein tozlarinda pro hormonlar cikmistir.
    Esas karanlik kisma gelirsek anabolic streoidler, growth hormonlar, yag yakicilar, su aticilar, peptitler vs.... Liste uzar gider. Bu insanlarin hic biri bu maddeleri kullandigini soylemezler. Sporun icinden gelen, gerekli tecrube ve gozlem bilgisine sahip kisiler, kimin ne halt ettigini en azindan natural mi? İlaclimi anlar. Videonuzda gosterdiginiz kisiler agizina kadar ilaclidir. Natural olarak nereye kadar hangi sartlarda kas gelisimi olabilecegi gayet iyi bilinmekle beraber, benim gibi bu isi uzun yillar natural olarak yapanlar tarafindan da tecrubeyle sabittir.
    Kisacasi, bitkisel beslenme/kas gelisimi/ performans kitabinda yazdigi gibi islemiyor.
    İsledigini iddia edenler belli bir seviyenin uzerindeyse mutlaka isin icin de baska bir sey var.
    Keske teoride oldugu gibi calissaydi. Marul biftekten cok daha ucuz.

    •  Год назад +19

      Yazınız için teşekkür ediyorum. Gerçekten videodaki kas geliştirmeci kişi yasa dışı maddeler kullanıyor olabilir, mükemmelen mümkün. Olimpiyat sporcusu halterci için aynı şeyi söylemek kolay olmasa da, çünkü hele haltercilere çok yoğun doping kontrolü uygulanıyor böyle organizasyonlarda. Her durumda, benim odağım kas geliştirme sporu olduğu için değil, insanlara böyle görsellerle anlatmak daha etkili olduğu için bu örnekleri verdim. Eğer kendime ya da size kanıt arıyor olsaydım, "Günde kaç gram protein almalıyız" videosunda 15. dakikasında gösterdiğim, protein alımı-kas gelişimi araştırmalarını derleyen bir sistematik analizin 1.6 g/kg üstüne çıkıldığında ekstra kas gelişimi sağlanamadığına ilişkin çalışmayı gösterirdim. Sizin "gözleminiz/izlenminizi" ve "tecrübeyle sabit" ifadenizi , "tahminen (!) 3-4 kg kas kaybettim" ifadenizi anlıyorum, aynen dürüstçe yansıttığınıza da kuşkum yok, ama eğer gözleminiz oradaki araştırmalar bütününe aykırı ise iki sonuçtan hangisi daha güçlü bir veridir, hangisi yanılgıya açıktır diye düşünmek ve birini seçmek gerekiyor. Bitkisel temelli ya da vejetaryen yaşayanların neden sürekli kas kaybetmediğini de anlamamız kolay olmuyor. Tekraren, beni esas ilgilendiren ve benim odağım esasen kas geliştirme de değil. Ben kronik hastalıklardan uzak kalmak, daha sağlıklı, aktif ve uzun yaşamakla ilgileniyorum. Bu noktada bitkisel ağırlıklı ya da vejetaryen yaşayanların ciddi avantajlı olduğuna ilişkin kanıt dağ gibi. Biri çıkıp "benim dedem kuzu tandırla yaşadı 100 yaşına kadar" diyebilir ve bunun değeri, bana ve hastalarıma gösterdiği yol için anlamı gerçekten solda sıfırdır. 2 g/kg haynasal protein alarak uzun yıllar sağlıklı da kalabilirsiniz. Ancak bunun için cidden şanslı ve özel bir genetiğe sahip olmanız gerekiyor, bir de aslında olabileceğinden daha sağlıklı ve uzun yaşam şansını tepmiş olmanız. Tavuk gayet ucuz bu arada :)

    • @tunak256
      @tunak256 Год назад

      @ cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Sedanter/ sporcu birey ayriminda haklisiniz. İki grubun yasam sistemleri cok baska. Ben spor penceresinden gozlem, deneyimlerimi paylastim.
      Tavuk da artik maalsef ucuz degil:)
      Hayvansal yada bitkisel gida uretimindeki karanlik noktalara hic girmeyelim. Tavuk/ et uretiminde kullanilan antibiyotiklerden/ hormonlara, kullanilan yemlere. Tarimda ki zehirlerden gdo lara sentetik gubreye.
      Sanirim kimsenin uzun ve saglikli bir yasam surme sansi kalmadi hocam.
      Saglikcakla kalin.

  • @herseym
    @herseym Год назад +9

    Konular böyle bilimsel anlatıldığı zaman ne kadar da güzel oluyor. Emeğinize sağlık.

  • @eatweets__
    @eatweets__ Год назад +4

    Çok şükür video serimiz yeniden başladı. ❤❤❤

  • @bilgetanrkulu3589
    @bilgetanrkulu3589 10 месяцев назад

    En güzel anlatımları siz yapıyorsunuz hocam. Kafa karışıklığı kalmadı sanırım artık bu sayede insanlarda👏👏👏

  • @aliburakyanar3325
    @aliburakyanar3325 Год назад +1

    Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim

  • @serminaltindis5480
    @serminaltindis5480 11 месяцев назад +1

    Çok güzel bir paylaşım….

  • @ozlemm3457
    @ozlemm3457 Год назад +4

    Hayvansal proteinlerdeki bir durum da yanında doymuş yağ ile birlikte gelmesi, sanırım bu da kaçınmamız gereken bir şey, teşekkür ederim Hocam

  • @esinuslu1007
    @esinuslu1007 4 месяца назад

    Videolar ders gibi hocam unuttukça tekrar tekrar izliyorum...Bizim için çok değerlisiniz,önemlisiniz ağzınıza emeğinize sağlık❤️❤️❤️❤️❤️

  • @caglayanbicer
    @caglayanbicer 4 месяца назад

    Çok net, anlaşılır, korku tüccarlığı yapmadan. Teşekkürler....

  • @gulbin1995
    @gulbin1995 Год назад +2

    Emeklerinize sağlık, bilimsel kanıtlarla sunmanız da güven verici

  • @mujdegumusoglu1814
    @mujdegumusoglu1814 Год назад +1

    Çok teşekkürler bu bilgilendirme için. Herhangi bir konunun detayını görsellerle de paylaşınca bilgi çok daha kalıcı oluyor. Merak ettiğim bir konuydu, teşekkürler

  • @tulaykuralay1803
    @tulaykuralay1803 Год назад +1

    Herkesin anlayabileceği şekilde anlattığınız için teşekkür ederiz ❤

  • @ibrahimsivrikaya
    @ibrahimsivrikaya 11 месяцев назад

    Çok teşekkür ederim. Farkındalığım arttı

  • @esravural9174
    @esravural9174 Год назад +2

    Teşekkür ediyorum Hocam, sağolunuz. Kafamı çok meşgul eden ve "medyada" hakkında bolca atıp tutulan bir konuyu çok net sonuca bağlamışsınız.

  • @dryzrs5559
    @dryzrs5559 Год назад +2

    ❤❤❤her zamanki gibi sade ,net, anlaşılır bilgiler, harikasıniz değerli hocam ...

  • @ozlemsungurutku3142
    @ozlemsungurutku3142 11 месяцев назад +1

    Teşekkürler bilgiler için 🌸

  • @sevdaertugrul8057
    @sevdaertugrul8057 11 месяцев назад +1

    hocam iyiki varsınız

  • @haydarbasar8376
    @haydarbasar8376 Год назад +4

    Sağlığa yön veren adam.. doğruları söylemeye devam 💙

  • @nurselcingoz9737
    @nurselcingoz9737 4 месяца назад

    Yeni bilgi…yeni bilgi…😊 tereddütlerimizin cevaplarını bilim insanı bilirkişilerden almak şanstır teşekkürler 😊 elbet kafamızdaki sorgular bitmez siz söze döktükçe öğrenmeye devam 🙏

  • @dr.ahmetakkoca5589
    @dr.ahmetakkoca5589 10 месяцев назад

    Bilgilendirmeniz için teşekkürler

  • @selmanaygul
    @selmanaygul Год назад +1

    Emeğinize sağlık hocam. Çok teşekkür ederiz.

  • @Saim1974
    @Saim1974 4 месяца назад +1

    Teşekkürler ❤

  • @ademgunduz9581
    @ademgunduz9581 Год назад +1

    Hocam emeğinize sağlık
    Teşekkürler

  • @gulderendemir3391
    @gulderendemir3391 4 месяца назад

    Ağzınıza sağlık harika özetlemişsiniz😊🍀

  • @sabahaterkan5436
    @sabahaterkan5436 Год назад

    Hocam anlatımının süper👏👏👏

  • @eCo_traveler_
    @eCo_traveler_ Год назад +3

    Gıda bir besin paketidir, içinde sadece protein yok. Protein almak için bitkisel ve hayvansal paketleri tercih ediyoruz, hocamız hangi paketin daha sağlıklı olduğunu izah etti. Detaylı güzel anlatım için teşekkür ederiz.

    •  Год назад

      Bravo

  • @SedefnurKayadelen
    @SedefnurKayadelen 11 месяцев назад

    aydınlattınız, teşekkürler.

  • @bekirates7212
    @bekirates7212 Год назад +1

    Mükemmel bilgiler.Teşekkürler.💞🙏💞

  • @birnurakiz4336
    @birnurakiz4336 Год назад

    Hocam süt ve süt ürünlerine dair bir video yapın lutfen

  • @MertVidinundar
    @MertVidinundar Год назад +1

    Teşekkürler.

  • @kudretsengeldi
    @kudretsengeldi Год назад +1

    Proteinleri pişirme yöntemiyle zarar verebilir miyiz.mesala yağda pişirince veya saatlerce kavurunca leblebi gibi.

  • @burakozdemir7219
    @burakozdemir7219 Год назад

    Hocam saplamentler ile ilgili de bir video çeker misiniz? kimler ne zaman hangilerini ne kadar almalı gibi

  • @sevimisik2176
    @sevimisik2176 Год назад +1

    cok cok tesekkürler hocam⭐

  • @hilmiyecobansoy4001
    @hilmiyecobansoy4001 Год назад +1

    Çok tşk. ler hocam

  • @emre3518
    @emre3518 Год назад

    LDL kolestrolum ve total kolstrol yiksek cikti hocam sebze ve baklagil agirlikli besleniyorum isallah duser. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederiz..hala bize et sut yumurta yiyin diye durmadan telkinde bulunanlar var.

  • @hasansalimsaylag1953
    @hasansalimsaylag1953 Год назад +1

    sağolun

  • @denizbayrakci1336
    @denizbayrakci1336 Год назад

    Hocam.keşke üniversitede hocam.siz olsaydınız emeklerinize sağlık

  • @ozlemm3457
    @ozlemm3457 Год назад +1

    Çok teşekkür ederim Hocam

  • @sabribey1244
    @sabribey1244 Год назад

    Sabah yumurta yerine ne alabiliriz?

  • @halilbey1800
    @halilbey1800 Год назад

    Teşekkür ederim

  • @osmankurt8492
    @osmankurt8492 Год назад +4

    Tablo yanlış yönlendiriyor. Bir besinin içerdiği amino asit çeşitleri degil 100 gr besinde kaç gram amino asit içerdigi yer almali önce. Sonra amino asit çeşitleri olmali. Yumurta 100grda 13gr protein icerirken 100gr elmada 0,3gr protein var örneğin.

    •  Год назад

      peki

  • @fatmacevahir4554
    @fatmacevahir4554 5 месяцев назад

    Çok tesekkurler

  • @dratozcan
    @dratozcan Год назад

    Teşekkür ederiz

  • @selimeilyasoglu13
    @selimeilyasoglu13 Год назад +3

    çok teşekkürler değerli paylaşımınız icin hocam🙏🏻kendi kişisel deneyimimde ana öğünlere eklediğim minik bir parça bile olsa hayvansal ürünün tokluk sürecinde daha etkili olduğunu gözlemliyorum, sağlık açısından bir zararı olmaması sevindirici. kan şekeri dengemin beslenmemde ve yasam kalitemde etkisini önemsiyorum ☺️

    •  Год назад +3

      Tabii ki. Hayvansal besine zehir demek abartılı olur. Ağırlık büyük oranda bitkisel olsun yeter. Kalanı ince ayar, tercihe bağlı. Hayvansalı doymuş yağdan zengin olmayanlardan seçmek de bir artı olur

  • @zamangezgini6389
    @zamangezgini6389 Год назад

    teşekkürler hocam

  • @dilekdincelaslan6980
    @dilekdincelaslan6980 Год назад

    TEŞEKKÜRLER ❤

  • @fusunguzelmeric7305
    @fusunguzelmeric7305 Год назад

    Teşekkür ederiz.

  • @VerdaKurultay
    @VerdaKurultay 10 месяцев назад

    Teşekkürler

  • @ayhankurt5576
    @ayhankurt5576 Год назад

    teşekkürler

  • @harunyavas1201
    @harunyavas1201 Год назад

    ❤teşekkürler

  • @nur40298
    @nur40298 Год назад +1

    Hocam beslenme haricinde cildinize ne kullanıyorsunuz? Çok sağlıklı ve gergin görünüyor da o yüzden sormak istedim.

    •  Год назад +1

      Işığı doğru ayarlarsanız sorun çözülüyor :) bir şey kullanmıyorum ama kullanacak olsam, eğer cildim eskisine göre biraz kuru, aspir yağı, kuşburnu yağı, calendula yağı vb yağlar kullanırdım

  • @fkri4330
    @fkri4330 Год назад +1

    Teşekkürler hocam, peki 1 öğünde kaç gram proteine ihtiyacımız var? Bu durumda öğün sayısı da etkileniyor 🤔 yaşa bağlı kas kaybı yaşıyorum 😐

  • @serdarbozarslan3470
    @serdarbozarslan3470 Год назад +3

    Hocam açıklamanız için çok teşekkür ederim. Ama anlamadığım bu 9 esansiyel aminoasidi her canlı dışardan almak zorunda ise bu esansiyel aminoasidler nerede üretliyor. Yani kaynağı nedir acaba.

    •  Год назад +1

      Süper soru, tebrikler. Her canlıda ortak olan şey 20 aynı amino asit. Ancak 9 esansiyel olan aynı ifadesini memeliler için kullandım. Daha ötesinde hangileri esansiyel arastirmadim, bilmiyorum ama aynı değildir

    • @enes3852
      @enes3852 Год назад

      O 9 aminoasitleri bitkiler üretiyor işte

  • @deniz2521
    @deniz2521 Год назад

    Hocam kslsiyum fazlaligi tsh yukseltir diyorlar dogrumudur

  • @elodoz
    @elodoz 10 месяцев назад

    Hocam yeni trend tuketim urunlerinden de bahseder misiniz? Mesela protein tozlari( bir videonuz var bunla ilgili ama), green ya da turmeric gibi blendler, maca koku tozu vs.. Tesekkurler

  • @oya_gul
    @oya_gul Год назад +2

    Teşekkürler hocam, hayvansal protein tüketmedigimizde B12 eksikliği olabiliyor diye biliniyor. Bu konu hakkında ne düşünuyorsunuz?

    •  Год назад +4

      Gerçek vegan yani sıfır hayvansal beslendiğinizde evet kesinlikle B12 almanız gerekir. Ama bu kolay ir şey

    • @oya_gul
      @oya_gul Год назад

      @ Teşekkürler 🤗

  • @sureyyaaydogan4550
    @sureyyaaydogan4550 Год назад

    tşk.

  • @ramisozsayan7498
    @ramisozsayan7498 4 месяца назад

    tşk

  • @dusunenadam9247
    @dusunenadam9247 Год назад +6

    Hocam bu gösterdiğiniz tüm sporcuların anabolik steroid kullanmışlar. Bunu bir antrenör olarak tereddütsüz söyleyebilirim. Yani protein sentezleri normal insanlar gibi değil. Goril ve atlardaki hormonlar ve sindirimlerindeki bioyararlanmalar da insanla aynı değil. Bu söyledikleriniz tamamen ütopik. Elbette bitkisel beslenme ile de esansiyel aminoasitler alınabilir ancak kas kütlesi oluşturabilmek için gün boyu durmadan besin tüketmek gerekir. Bu uygulamada mümkün değil. Ancak anabolik steroid almak gerekir ki o durumda zaten sağlığınız tehdit altına girer. Ancak normal sedanter bir hayat sürdürülebilir elbet ama işlenmiş gıdadan da uzak kalındığında kas kütlesi inşa edilemez.

  • @gulenayguler2905
    @gulenayguler2905 Год назад

    Hocam romatoid artrit hastasıyım.Sizin gibi ben de başarmak istiyorum.keşke hasta kabul edebilseniz.Atak dönemindeyim ve parmaklarim cok kötü. Psikolojim bitik

    •  Год назад

      Bulunduğunuz ildeki bir FTA eğitimli hekimi sitemizde bulup başvurabilirsiniz eğer arzu ederseniz. Geçmiş olsun

  • @vertiqo_tr
    @vertiqo_tr Год назад

    Protein olarak aldık diyelim. Diğer mikro ve makro besinler açısından eksiklik yapabilir mi vegan diyet

    •  Год назад +1

      Şaka mı yaptınız tam anlamadım. Diğerleri açısından zaten avantajlıdır vegan diyet. B12 hariç. Ama burada anlatılan vegan diyet değil. Ağırlıklı olarak bitkisel temelli veya hayvansal temelli beslenme. Bahsi geçen araştırmalrın çoğu buna ilişkin. Neticede ben de vegan değilm

  • @nurmortas5308
    @nurmortas5308 Год назад

    Teşekkür ederiz 🙏

  • @kcandan
    @kcandan Год назад

    geçen haftalarda Stanford Üniversitesinden beslenme ve gıdalar üzerine çalışmaları ile tanınan Christopher Gardner ın birkaç videosunu izeyince RUclips algoritması bu kanaldan yani fonksiyonel tıp akademinden de videolar önermeye başladı. Hocamızı yeni yeni izlemeye başladım ve Gardner ile birlikte başta aminoasit-protein olmak üzere makro besin grupları için fazlasıyla ortak söyleme sahip olduklarını gördüm.
    Fakat iki uzmanın da vurgulamadığı ve dikkatimi çeken husus özellikle günlük kalori alımını aç kalmadan sürdürülebilir bir şekilde kısıtlamaya çalışan insanlar için bu alınan besin gruplarını vücudun kullanırken harcadığı enerjiden hiç bahsetmemeleri oldu. Bu konuda hocamız belki bir video yapar konuya hakim olduğunu düşünüyorum. Uzman olmayan sıradan kullanıcılar olarak sözgelimi ben basit bir google araştırmasında protein alımında %25-30, karbonhidrat alımında %5-10 ve yağ alımında %5'in de altında vücudun bu makroları kullanırken harcadığı enerji bilgisi ile karşılaşıyorum. Bu genel bilgi beni protein alımını öncelikli olarak almamı teşvik ediyor eğer kalori açığı yaratma hedefim var ise.

  • @ahmetsalimpayze2099
    @ahmetsalimpayze2099 Год назад

    Hocam,
    Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek adına çevremden ve sosyal medyadan duyduğum IF yi 6 yıl önce uygulamaya başladım. Prof Dr Yavuz Yörükoğlu başta olmak üzere bir çok RUclips kanalı vasıtasıyla öğrendiğim otofaji gibi olumlu etkileri de beni cezbetti. Eş zamanlı olarak direnç antrenmanı da yapmaya başladım. Zaman içinde kas yapmanın cazibesi kilo verme hevesinin önüne geçti. Bu nedenle daha yoğun protein tüketmeye başladım. 6 yıl önceye göre kas kütlem ve kuvvetin kıyas götürmeyecek şekilde arttı. Ama hala oldukça yağlıyım. Yağ hariç kas, kemik, kan vs. toplam 70 kg civarı kütlem olduğunu düşünüyorum. Bu durumda 110 gr civarı protein alsam yeterli olur herhalde. Eğer IF gerekli değilse sabah-öğle-ara ve akşam olmak üzere 4 öğünde proteini bölebilirim. Ne dersiniz?

  • @feraycelik6489
    @feraycelik6489 Год назад

    Hocam ağır enfeksiyon hastalığı geçirdim kas ağrıları ve sol gözümde görme kaybı yaşadım şu anda ise sol bacağımda uyuşma var ms'in çeşitlerinden olduğunu söylüyorlar ve tedavisi yok diyorlar bununla ilgili bir program oluşturabilir misiniz?

    •  Год назад

      geçmiş olsun. Böyle sorunları internetten halldemezsiniz. Acil şifalar

  • @elindefenerleadamarayan
    @elindefenerleadamarayan Год назад +2

    Umarım iktidardakiler bu videoyu izlememistir zaten et fiyatlarindan et yiyemiyoruz 😅

  • @sehenswurdigkeiten9760
    @sehenswurdigkeiten9760 Год назад +2

    👍

  • @serminaltindis5480
    @serminaltindis5480 11 месяцев назад

    👏👏👏👏

  • @ataydogu505
    @ataydogu505 10 месяцев назад

    🙏🙏🙏

  • @ozkanozgur2436
    @ozkanozgur2436 10 месяцев назад

    Hocam o zaman büyüme çağındaki çocuklarımızı sadece bitkisel proteinler ile besleyelim daha iyi gelişip daha sağlıklı olsunlar, bu olabilir mi? Var mı böyle bir çalışma?

  • @aliihsanyildiz
    @aliihsanyildiz Год назад

    Devam

  • @serturkbakioglu7352
    @serturkbakioglu7352 10 месяцев назад

    🙏

  • @ebilge.3506
    @ebilge.3506 Год назад

    ❤❤

  • @savasataoglu5344
    @savasataoglu5344 Год назад +1

    Kan grubu mizaca göre beslenme İlgili Paylaşım yapabilirsiniz.
    2.Yedigimiz kuruyemişler Sebzelere kimyasal ilaç koruyucu maddeler var ise bu Kimyasallar koruyucu İlaçlar olan gıdaları nasil neyele giderelim.kuşku şüpheli bakıyorum hep Ya yersem midem bagirsaklarim hastalıklar oluşursa, Market süt yoğurt Zeytin turşu pekmez tahin Bisküvi abur cubur Yumurta tavuk Döner Et Yiyemiyorum hepsi Hazır ilaçlar kimyasallar yemler sanki o ilaçları ben yiyorum Organizma da kasılma oluyor.mecbur olmadıkça yemiyorum zaten zayıfım metebolizma çok hızlı 5 öğün Çok çeşitli yersem ancak kilo alıyorum aksi hep zayıf kaliyorum

    •  Год назад +3

      Bu kadar takılmayın bunlara. Yarar değil zarar görüyorsunuz diye anlıyorum

  • @belihtoy1
    @belihtoy1 Год назад

  • @dr.ozlemaras
    @dr.ozlemaras 10 месяцев назад

    😊

  • @gul8519
    @gul8519 10 месяцев назад

    🧿👍

  • @vertiqo_tr
    @vertiqo_tr Год назад

    Aslanlar da ot yese yine aslan olur mu

    •  Год назад +2

      Ninemin tekerlekleri olsa bisiklet olur muydu bilmiyorum, araştırmak lazım

  • @bilgikrnts1359
    @bilgikrnts1359 Год назад +1

    20 çesit amino asitten türediğimiz ilginç geliyor,
    yada karbon, hidrojen ve oksijenden oluşuyor dersek yine bilimsel konuşmuş oluyoruz, zaman açısından da evrensel bir dille balçıktan (özel toprak karışımı) deyince sorun oluyor.
    Aslında burada her amino asidi bir harf kabul edersek, yaradılış kitabını okumaya başlayabiliriz.
    DNA kodlarımızın yedekli olması, ansiklopedi ebadında anlamlı bilgi içermesi, hepsinden öte bu kitabı okumakla kalmayıp 3D yazıcı gibi çalışan organellerin olması, geriye gidelim ilk virüsün (DNA açısından) çoğaltılmasında bir konağa ihtiyacı olması, şimdi en sona gidelim, sadece insanın halife rolünde olması (rastlantısal olsaydı ya daha zeki yada yakın 4-5 adet canlı olması gerekirdi).
    Çok uzatmaya gerek yok iman etmek isteyen iman eder, istemeyende bahane üretir.
    Einstein bir ateistin sorusuna,
    bir kütüphanedeki harflerin kamyonla dökülerek kitaplara kendiliğinden gittiğinden bahsetmişti;
    (ki ortada yine kamyon kitap için boş ve kapaklı defterler, raflar vs var olduğunu varsayılıyor.)
    Bir kitaptaki her harfi rast gele satırlara dizilmez, dizilse kelimeler olmaz, kelimeler olsa cümle olmaz hadi cümle de oldu diyelim anlam olmaz, bağlantı olmaz. Yani arkasına yada önüne bir yazar ismi koymamız gerekiyor. Matbanın, işçiliğin, harf sayısının, sayfa sayısının,... bir önemi yok
    Ayrıca hocam faydalı bilgiler için teşekkür ederek, "Aminoasit komposizyonu" öbeğini çok beğendim.

    •  Год назад +4

      Balçık bana bir şey anlatmıyor, doğru. Bunun için bin yil yetmez, birkaç bin yıl önce yasamam gerekirdi. Her durumda, bu sitede politika-din vb konularla ilişkili yazılar olmazsa, surdurmezswk sevinirim. Cok teşekkürler

  • @ahmetyzgc7146
    @ahmetyzgc7146 4 месяца назад +2

    Steroidli birinin fotoğrafını koyup aha bu vegan demek hiç hoş değil. Örneklerinizi düzgün seçin.

  • @assasinato8826
    @assasinato8826 Год назад

    O vegan olan arkadaşın adelelerde steroidde var hocam

  • @nilgünsahin-t7h
    @nilgünsahin-t7h 10 месяцев назад

    :)

  • @kaanseckin2357
    @kaanseckin2357 Год назад +2

    hocam meslektaşız videoda at resimleriyle veganlığı savunmanız apayrı bir konu kalın bağırsak anatomilerini ve fermantasyondan elde edilen enerjiyi çoktan unuttuğunuzu varsayıyorum ve videoyu dikkate alamıyorum dikkate alınabilecek bir şey sunmamışsınız çünkü kusura bakmayın bir at yavrusuyla insan yavrusunu kıyaslamanızı da bekliyoruz.

    •  Год назад +6

      Meslektaşız demissiniz. Ülkede tıp eğitimi düzeyinin çok düştüğünün zaten farkındaydım, sürpriz olmadı. Kas yapmak icin et yemek gerek zanneden halka yönelik bir kanalda vermek için at ve goril yerinde örnekler. Ayrica videoda insan örnekleri de yok muydu, ben mi yanlış hatirliyorum?😊 Hekim oldugunu söyleyen sizin ise NOKTA KADAR bilimsel içerik koyamadan "veganligi savunmak icin at" seviyesinde kalmaniz, yani örneğin tıbbi olarak bir bakkal arkadaşın soyleyebileceginden daha fazlasını yazamamaniz ülke tıp duzeyi açısından düşündürücü

    • @enes3852
      @enes3852 Год назад

      Doktor olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama daha atlarla insanların farklı besinler yediğini bilmiyorsunuz.

    • @nazanbursal7137
      @nazanbursal7137 Год назад

      Hocam günde 1 yumurta yiyorum sonrası sebze ve pilav 2 dilim ekmek spor günde 3 öğün 1 ara öğün 8 den sonra birşey yok nadiren kuruyemiş iyimidir. Arada hayvansal protein alıyorum bazı günler

  • @Promouse13738
    @Promouse13738 11 месяцев назад

    Teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık 🙏

  • @selmaozturk6280
    @selmaozturk6280 11 месяцев назад

    Teşekkür ederim

  • @zeynelcelikel4187
    @zeynelcelikel4187 10 месяцев назад

    Teşekkürler

  • @volkanural1054
    @volkanural1054 10 месяцев назад

    teşekkürler

  • @MuradÇeltik-j5z
    @MuradÇeltik-j5z 10 месяцев назад

    👏👏👏👏

  • @ozcanozalp
    @ozcanozalp 5 месяцев назад

    👍

  • @savasozmen3995
    @savasozmen3995 Год назад

  • @VerdaKurultay
    @VerdaKurultay 10 месяцев назад

    Teşekkürler

  • @gunererdogmus1637
    @gunererdogmus1637 5 месяцев назад

    👏👏👏

  • @bartukutbay
    @bartukutbay 5 месяцев назад

    👍

  • @Saim1974
    @Saim1974 3 месяца назад

  • @sumeyraaaaaaa
    @sumeyraaaaaaa 10 месяцев назад

    Teşekkürler