Motorul care functioneaza si cu hidrogen

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 янв 2025

Комментарии •

  • @iosifferencz5432
    @iosifferencz5432 7 месяцев назад +3

    Stimate dle ing.Călin lăsati tinerilor sa prezinte ei si noi la asa vârsta doar sa ii asistam.
    Da ce a ti prezentat este ok in acel caz cand energia de generare pt gas este sursa independenta(foarte energofaga)trebuia detaliat pentru neinitiati(prin electroliza apei se obtin 2 parti H2 s1 parte O2 pe care il introduceti in galeria de admisie a motor 2 timpi ce ar suplini o parte din vaporii de benzina.raportul ideal benz/ aer=1/14 .Suplimentarea cu O2+2H2=ģas dar e f important ce volum/timp si oricum vit. de ardere este de 3x mai mare ce duc la necazuri in cilindri un de face explozia violenta(pt fiecare tip combust cu viteza ardere se redimensioneaza cilindrii =pt raport comprimare ,pt vit ardere=diam =cursa alezaj+++asa ca suntem la un
    proiect home made alimentare motor termic 2 timpi benzina si cu gas bowden=2H2+O2(important ?macar in litri/minut sau procente fata de benzina deci ceva cert .
    Sănatatea e prioritate.❤❤❤

    • @banii4527
      @banii4527 7 месяцев назад +2

      Nu-i acasă omu😅

    • @iosifferencz5432
      @iosifferencz5432 7 месяцев назад +1

      @@banii4527 Dl.ing.Calin Kasper este deosebit de inovativ si in plus prezinta pe yt din varii domenii , deci este si versatil +toate aceste investitii din bugetul propriu.
      Asta face enorma diferenta intre cei ce sunt capabili de doar 2 cuvințele ca "apreciere"contructivă

    • @calinkasper9450
      @calinkasper9450  7 месяцев назад +2

      Feri, eu cred ca noi, cei cu multa experienta, trebuie sa transmitem din experienta noastra celor tineri, ca sa nu mai repete greselile noastre. Astfel vor face mai usor progresele dorite. Referitor la partea tehnica, trebuie sa precizez ca eu nu folosesc gas Brown (66% H2 si 33% O2), asa cum rezulta la electroliza, ci doar H2, rezultat dintr-o reactie chimica. Oxigenul il ia motorul din aerul absorbit. Ai dreptate cand spui ca parametrii motorului ar trebui adaptati la arderea hidrogenului, dar eu nu am facut asta, pentru ca la mine productia de hidrogen era temporara si limitata in timp. Am avut productie de hidrogen cam timp de doua ore, dar reactia porneste mai intai lent, apoi ajunge la un maximum, dupa care se reduce tot mai mult. Deci, daca benzina curge continuu in carburator, motorul functioneaza, indiferent daca in galeria de admisie intra H2 sau nu. Iar cand generatorul de hidrogen produce mult gaz, se micosreaza cantitatea de aer care intra in carburator, micsorandu-se in acest fel cantitatea de benzina pulverizata de carburator. Efectul va fi economie de bbenzina si o crestere a puterii motorului. Deci scopul meu nu a fost ca sa fac motorul sa functioneze doar cu hidrogen, ci cu un amestec variabil de hidrogen si benzina. Eu am incercat sa vad daca nu pot micosra avansul aprinderii, asa cum se putea la motoreta Mobra, dar la motorul meu punctul de aprindere era fix. deci, ppentru o drona de razboi tip kamikaze, sistemul e foarte potrivit ca sa mareasca raza ei de actiune. Eu am obtinut economie de combustibil de mai mult decat dublu.

    • @iosifferencz5432
      @iosifferencz5432 7 месяцев назад

      Se pot fsce toat la un nivel mult mai avansat dar necesita putina deschidere=discutii pt proiect+++ ca in final dupa analize sa se treaca si la punerea in practica(electronica deja are o importanta covarsitoare in tot ce a ti incercat sa faceti(aprindere electronica functie de multi parametrii variabili ,AMC uri pt control cantit aer gaze +analizor corector cu feed back.Am am modif un motor 4 cil.1000cm³ si execut litrometru etalonat +stroboscop cu uglometru +vacuumetru+aprindere electronica cu modif curbe avans 1995 inceput 1997 finalizat +test 2500 km tur Ro .4l/km,.28km/1l.dar si multe alte miodificari.Turatia de ralantii si 200rpm .