Montajul motorului de bicicleta si testele de mers

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 янв 2025

Комментарии •

  • @gelush28
    @gelush28 9 месяцев назад

    Doamne ajuta, draga domnule Călin...🙏👌

  • @alinacostache4916
    @alinacostache4916 7 месяцев назад

    Domnule Călin Kasper, ati aruncat un fulger de lumina peste nimicnicia noastra. Un mare om în Panteonul romanesc. Recunoștință veșnică!

  • @catalincraciunel4224
    @catalincraciunel4224 9 месяцев назад +1

    Probabil o sa mai fie nevoie de mici reglaje dar rezultatul final este foarte bun. Un montaj forte bibace fără fire atârnate sau sârme spânzurate ( cum sunt cele pe care le-am vazut la livratorii de mancare) felicitari! Aș vrea sa va cer parerea cu privire la o problema: sunt venit de vreo 2 saptamani in Germania, landul Turingia într-o zona plina de conationali români care mi-au spus ca aici este interzis sa lucrezi la masina personala(mentenanta normala un schimb de ulei sau inlocuirea unor telescoape, placute de frana) iar daca suna un vecin la politie risc amenzi serioase. In spatii publice cred ca e normal, dar in fata garajului unde nu conturb pe nimeni cred ca gresit sa nu pot face o minima intretiere. Alt apropiat mi-a povestit ca alti romani care faceau schimbul de ulei unei masinii pe o rampa publica aflata in apropierea garajului lor au luat o amenda serioasa deoarece le-a scapat putin ulei pe jos, la locul intamplarii venind si pompierii care au dat cu ceva spuma peste acea pata de ulei. Aici probabil au fost vinovați ca au scapat ulei pe, pământ dar sa nu ai voie deloc sa intervii la scuter sau la masina personala? Au inteles gresit cei care m-au atenționat? Ce parere aveți?

    • @calinkasper9450
      @calinkasper9450  9 месяцев назад +2

      Da, asa este, in Germania nu ai voie sa faci schim de ulei sau sa lucrezi la masina decat in Service. Sunt totusi firme care iti imprumuta o boxa cu sculele necesare si eevator, pentru 35 Euro pe ora, unde poti lucra fara grija. Eu fac schimbul de ulei in parcare, fiinca mi-am cumparat cu 12 Euro o pompa de ulei de 12V. Introduc furtunelul subtire pe joja de ulei si trag afara uleiul din baie. Apoi completez cu ulei proaspat, fara sa schimb filtrul de ulei decat la al doilea schimb de ulei. Deci, in fata garajului ai voie doar sa-ti cureti parbrizul de mizerie. Nici masina nu poti sa ti-o speli, fiindca in >Germania sunt sistemele de canalizare duble. Unul pentru apa pluviala, care se duce netratata in rauri sau lacuri si sistemul de canalizare mmenajer, care merge direct in statiile de tratare a apei. De asta nu ai voie sa speli masina in curte, fiindca apa se duce in canalizarea pt ape pluviale si daca ajung detergenti in rauri, omoara fauna si flora din aceste rauri. Are totusi o logica aceste masuri care noua ni se par extreme. Iar cei care v-au sfatuit, sunt oameni de buna credinta.

    • @calinkasper9450
      @calinkasper9450  9 месяцев назад +1

      Daca am lucrat mai bine de 30 de ani in intreprindri germane, iti intra in sange sistemul lor si nu mai poti suporta sarme si cabluri spanzuarate sau fluturand in vant. Inca nu m-am ocupat intensiv de estetica bicicletei, dar asta va urma cu siguranta, dupa ce rezolv micile probleme care au mai ramas de rezolvat. Am o piulita de la roata din fata care s-a uzat ( e din aluminiu) si nu mai strange si caablul de la frana de mana de pe roata din spate, care merge greu si daca filosesti frana de la roata din spate, ramane blocata. Astea sunt cele mai urgente chestiuni tehnice pe care trebuie sa le rezolv. Am in plan si un sistem de reducere a consumului pe baza de hidrogen, care sper sa aduca o reducere insemnata de benzina. Maine duc icicleta la firma unde lucrez, fiindca seful e eventual interesat sa produca biciclete cu motor, daca va exista cerere pentru ele.

    • @natiunea
      @natiunea 9 месяцев назад

      @@calinkasper9450 pentru producția de biciclete, ... eu am fost întrebat în China dacă nu vreau să patentez modificările aduse bicicletei mele (șaua, mânerele, pedalele). Dacă doriți o bicicletă fără motor care să meargă ușor cu la 30-40 la oră, e posibil. Eu mă distrez acum cu o biclă belgiană, ușoară și rapidă.

    • @catalincraciunel4224
      @catalincraciunel4224 9 месяцев назад +1

      ​@@calinkasper9450Multumesc pentru clarificări. Chiar daca sunt unii rău intenționați si alții neinteresanți de acest proiect va rog sa tineti mica comunitate la curent cu viitoarele modificări fiindcă sunt foarte curios sa vad acel sistem cu hidrogen. Sănătate!

    • @calinkasper9450
      @calinkasper9450  9 месяцев назад +2

      @@catalincraciunel4224 Domnule Catalin, rau intentionati si dezinteresati sunt peste tot si tot timpul. Nu e asta o noutate pentru mine. Dar, eu nu fac filmele pentru ei! Referitor la hidrogen, ma ocup cu gazul asta de 15 ani. La inceput am facut greseala sa pun sistemele de hidrogen pe masini. Dar, sistemele de injectie moderne injecteaza combustibilul dupa programul din computerul de bord, asa ca daca hidrogenul mareste eficienta arderii, cantitatea de combustibil injectata ramane aceeasi. Pentru asta am nevoie de un sistem cu carburator, la care pot sa modific dozajul si cantitatea de combustibil dupa nevoie. O sa va tin la curent cu rezultatele incercarilor. Doamne, ajuta.

  • @banii4527
    @banii4527 9 месяцев назад +1

    Vin alegerile😅
    Sunt activate schelete😮

  • @xdmariok
    @xdmariok 9 месяцев назад +1

    Ai nevoie de permis pentru o bicicletă cu motor 2t?

    • @calinkasper9450
      @calinkasper9450  9 месяцев назад

      Daca motorul imprima bicicletei o viteza de pana la 25 km/h, nu ai nevoie de nimic in plus. La fel e si pt bicicletele electrice. Se numeste biciclete cu motor ajutator. (Fahrrad mit Hilfsmotor).