Karar Defteri Nasıl Tutulur - Apartman ve Site Yönetimleri

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 24 фев 2022
  • Site ve Apartmanlarda KARAR DEFTERİ nasıl tutulur, nelere dikkat etmek gerekir, bu işleri yaparken atlanmaması gereken tüm bilgileri içerir.
    Aklınıza takılan işler için iletişime geçmenizi rica ederim.
    Ahmet BEKDEMİR
    0505 399 0423
    ahmet.bekdemir@gmail.com

Комментарии • 47

  • @erdalkayhan3035
    @erdalkayhan3035 2 года назад +1

    EMEĞİNİZE ŞAĞLIK

  • @metinbingul730
    @metinbingul730 7 месяцев назад +1

    atdınlatıcı bilgileriniden dolayı sizi kutlarım teşekkürler

    • @ametaabi
      @ametaabi  7 месяцев назад

      Asıl ben teşekküre ederim.

  • @sezer1439
    @sezer1439 2 месяца назад

    Hocam benim 6 daire 1dükkan 1 depo apartmqnım var 2008den beri öyle kara düzen gidiyor benim karar defteri almam gibi bir zorunluluğum varmı kafama göre kurallar belirleyip asarsam ne olur 😊

  • @KorayAkbyk
    @KorayAkbyk 4 месяца назад

    İyi günler. Daireme cam balkon yaptırmak istiyorum. Kat maliklerinin 5/4'ünün izni gerekiyormuş. Bununla alakalı kat maliklerinden izin alacağım.
    Bu işlem karar defterine işleniyor mu ? İşleniyorsa örnek metin nasıl olmalı?

  • @nadirgircek7586
    @nadirgircek7586 11 месяцев назад +2

    Merhaba! aparmanımız için merdiven elektrik aboneliği alacağız dağa önce bu şahıs üzerindeydi eski karar defteri zayi oldu noter yeni defteri onaylanmadan önce kat malikleri kurulunda yönetici seçimi ile ilgili kat maliklerinin imzası olan bir kağıt istiyor biz 6 ay önce yönetici secmistik şimdi bu belgeye hangi tarihi yazacağız defter tasdik tarihi ile yönetici seçim tarihi uyumlu mu olması gerekir ayrıca kat maliklerinin çoğu apartmanda ikamet etmediğinden imza toplamak zor oluyor defter onayından sonra defter doldurup yani tekrar kat maliklerinin imzasına ihtiyacımız olacak bundan sonra vergi numarası alınıyormuş tekrardan kat maliklerinin imzalarını almamak için daha önce aldığımız belgeyi karar defterine koyabiliyormuyuz?

    • @ametaabi
      @ametaabi  11 месяцев назад

      Nadir Bey,
      Biraz teferruatlı bit konu, müsait olduğunuzda ararsanız detaylı bilgi vereyim size.
      0505 399 0423

  • @ismailguder4288
    @ismailguder4288 9 месяцев назад +1

    Merhaba bulunduğumuz mahalle dogalgaz geldi kolon tesisat cekilcek market dahil 7 daire var 2 daire ve market odemek istemiyor bunu nasil cozeriz en kisa yoluyla cvp verirseniz tesekur ederim

    • @ametaabi
      @ametaabi  9 месяцев назад

      Ödemek zorunda. Karar defteriniz varsa ve kat malikleriniz ile beraber karar alın ve kararı tebliğ ediniz. Kararı ıslak imzalı olarak elden de tebliğ edebilirsiniz, noter kanalı ile de tebliğ edilebilir. Dolayısıyla öncelikli olarak kat maliklerinin rızaları varsa bir dükkanın bunu kabul etmesi gerekmektedir.

  • @irfanalkan5439
    @irfanalkan5439 5 месяцев назад +1

    Açıklayıcı anlatımınız için teşekkürler emeğinize sağlık. Benim anlamadığım tek bir durum var. Bizim bina yeni yönetimi yeni oluşturuyoruz. Karar defterine yazmadan önce mi noter tasdiki yapmak gerekiyor. İlk kararı normal A 4 kağıdına mı yapmak gerekiyor bir de Ikincisi yönetici aidat ödemezse sorun olur mu resmi olarak.

    • @ametaabi
      @ametaabi  5 месяцев назад +1

      Önce siz a4;kağıdına toplantı tutanağını yazın sonrasında notere gidin. Noter karar defterini kaseledikten sonra toplantı tutanagini yapistirabilirsiniz.
      yöneticinin bu iş için alacağı tutarı belirleyip ona göre işlem yaparsınız. Buna huzur hakkı deniyor. Sadece aidat tutarı olarak düşünmeyin bazen iş yoğunluğu fazla olur. Aidat tutarının çok fazlasını bile alabilirsiniz.

  • @behappylivelong
    @behappylivelong Год назад +1

    Teşekkür ederim güzel bilgiler paylastiniz, Peki örğ toplantıya, resmi davet edilmedik ve katilamadik site ilgili karar alindi deftere işlendi denildi biz görmek istedik ve bize bir nüsha veriliyorsa ne yapmalıyız? Mülk sahibi olarak.

    • @ametaabi
      @ametaabi  Год назад +1

      Toplantıya davet edilmesi toplantı gereklerinden biridir. Yönetim planında yazılan şekli ile davet edilmesi gerekir. Sizi davet etmiş ve size davetiye ulaşmamış ise alınan karara uymak gerekecektir. Eğer toplantiya davet etmeden ve toplantı yaparlarsa itiraz edebilirsiniz. Tabiki bu itiraz süresi oldukça meşakkatli bir süreç olacaktır. Burada alınan kararların kat maliklerinin lehine mi olduğudur. Alınan kararların içeriği konusunda da bilgi verebilirsiniz yorum yapmak daha kolay olacaktır. Genel olarak toplantılar %10 ile temsil edilmektedir. Yani 250 dairelik bir toplu konutta ancak 25 kişi gelir vekaletlerle en fazla 50 olur. Dolayısıyla katılım çok azdir. Fakat bu sizintoplantiya cagirmamak ile yada doğru bir davetiye formu oluşturmaktan kaçamaz.

  • @yusuffbahce5612
    @yusuffbahce5612 5 месяцев назад +1

    Merhaba Ahmet bey. Öncelikle teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Öğrenmek istediğim Karar defterine için alınan kararları gösterir çıktı maddelerinin onayını gösteren imzaların aynı kağıt üzerinde olması gerektiği kanaatindeyim. Yani kararlar dosya kağıdında deftere yapıştırılmış imzalar karar defteri üzerinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru mudur

    • @ametaabi
      @ametaabi  5 месяцев назад

      Detay verebilirseniz daha kolay yardımcı olabilirim. alınan kararlar için tabiki imza gerekiyor ama sanırım farklı bir soru sormak istediniz?

  • @serdaroz2932
    @serdaroz2932 Год назад +2

    İlk defa bu konuyla alakalı faydalı bir video buldum oninda sesi kısık ama olsun emeğinize sağlık bu arada yönetici adayıyım bazı konularda yardım almak istiyorum direk numara verirmisiniz

  • @user-tn1wb1mu6z
    @user-tn1wb1mu6z 6 месяцев назад +1

    selam,
    karar defterine kararları a4e çıktı alıp yapıştırmak istersek köşelerdeki damgalar açıkta mı kalmalı? ya da a4 kesip mi yapıştırmalıyız? yardımcı olursanız sevinirim

    • @ametaabi
      @ametaabi  6 месяцев назад

      Even kenar kısmını kıvırıp yada kesip yapistirabilirsiniz. Bizler köşeden tersine kıvırıp mühür kısmını açıkta bırakacak şekilde yapıştırıyoruz.

    • @user-tn1wb1mu6z
      @user-tn1wb1mu6z 6 месяцев назад

      @@ametaabi çok sağol kardeş

  • @AydoganY.
    @AydoganY. Год назад +1

    ARKADAŞLAR DEFTERDE KARAR ALMADAN VERGİ NUMARASI ALAMAZSINIZ ORAYI ATLAMIŞ.
    Merhaba Ahmet abi. Karar Defterine yazdıklarınızı da örnek olarak nasıl yazılır gösterir misiniz ?

    • @ametaabi
      @ametaabi  Год назад

      Telefon numaramdan ulaşabilirsiniz bana.

  • @muratgul1014
    @muratgul1014 2 года назад +1

    Merhabalar ben de kömürlü apartmanda 10 kişilik bir dairede kalıyorum bu yıl yöneticimiz olmadığı için ben de bu işlemleri yapmaya karar verdim fakat ev sahibimiz yani binanın komple sahibi olan kişi boş olan binaların aidatlarını ve kömür parasını vermem ben diyor. Yani dairemizde şu an 6 daire dolu 4 ü boş. Karar defterine de imza filan atmam diyor. Sadece kiracılar olarak biz karar defterini imzalayabilir miyiz?

    • @ametaabi
      @ametaabi  2 года назад +1

      Maalef bu şekilde olmuyor. Kat malikiniz size vekalet verirse olur, diğer türlü ancak dava açmanız gerekiyor. O işin zor kısmı. 8 bağımsız daire ve üzeri yönetim kurmak gerekiyor. Bunu hatırlayabilir siniz. İşiniz biraz zor ama umarım istediğiniz sonucu alabilirsiniz

    • @muratgul1014
      @muratgul1014 2 года назад +1

      @@ametaabi çok teşekkür ederim hem paylaşım hem cevap için sağ olun var olun 👏

    • @ametaabi
      @ametaabi  2 года назад

      @@muratgul1014 rica ederim, tek kişiye ait olmasaydı iyiydi ama Allah kolaylık versin

  • @nazifebuyukozturk7730
    @nazifebuyukozturk7730 4 дня назад +1

    Merhaba karardan sonra ne listesi yapistirdiniz

    • @ametaabi
      @ametaabi  4 дня назад

      Sorunu daha net sorabilirseniz ayrıntılı olarak cevap verebilirim?

  • @mehmetbuyukcelik
    @mehmetbuyukcelik 2 года назад +1

    Merhabalar, iki bloktan oluşan bir siteyiz. her blokta 18 daire var, A blok kendisi resmi yönetim kurmuş, B Blok olarak bizde resmi yönetim kurabilirmiyiz, yasal bir sıkıntı oluşıurmu?

    • @ametaabi
      @ametaabi  2 года назад

      Yönetim planına bakmak lazım ama kurabilirsiniz. Karar defteri, karar noter tasdiki imza beyannamesi aidat tutarlarını ayarlayıp devam edebilirsiniz. Fakat ortak giderler nasıl olacak bilemedim.site hakkında detay vermeniz gerekiyor ama eğer diğer blok yönetimi ayirdiysa sizde ayirabilirsiniz

    • @mehmetbuyukcelik
      @mehmetbuyukcelik 2 года назад +1

      @@ametaabi Hocam, Ablok kendi giderlerini ve gelirlerini kendi topluyor, sitede ortak alan tek garaj, birde ısı doğal gaz kazanı B blokta ısı giderlerini ortak topluyoruz. bir sorumda su aboneliği A Blokta, B blok yönetimi kurunca tesisat müsait B blok olarak su aboneliği yaptıra bilirmiyiz? En büyük sorunumuz Blokta 3 adet boş daire var, 1 adeti mütahitin 2 adetti şahsın fakat daireler ortaklı, bu güne kadar ne ortak giderler nede binaya yapılan havalandırma, ortak Tv, otomatik kapı ve ısı giderlerini ödememiş, ortak giderler için toplanan giderlerden karşılanmış, resmi yönetimi kurunca eski borçları isteyebiliriyiz? Vu günden sonrası almak için ne yapalım.

    • @ametaabi
      @ametaabi  2 года назад

      @@mehmetbuyukcelik Eğer borçları kanıtlayabiliyorsanız tabiki alabilirsiniz. Ama sizin öncelikli olarak Yönetici seçiyor olmanız gerekiyor. Daha sonra genel kurul yapıp yarıdan fazla kişinin imzası ile beraber bireysel aboneliğe geçmek için karar alınız ve bağlı olduğunuz sular idarisine gitmeniz gerekiyor. Sonrasında uygunluk için geliyorlar, eğer uygunluk verildiyse abonelik için sular idaresine gitmeniz gerekmektedir.

    • @mehmetbuyukcelik
      @mehmetbuyukcelik 2 года назад

      @@ametaabi Hocambirinci toplantıda 19 kişiden 7 kişi gelmişti, ikinci toplantıdada 7 kişi geldi, ben tek aday olarak yönetici seçildim, fakat yardımcı ve denetci seçilmedi, tek kişi olarak bir sorun çıkarmı. 2. sorum, iki blokktan oluşan siteydik, A Blok eskiden yönetimini kurmuştu, şimdi biz B Blok olarak kurduk, Vergi dairesinden vergi numaraı almam gerekmi? yoksa yanlızca karar defterini notere tastik etsem kafi olurmu?
      Şimdiden teşekkürler

  • @user-kj9pv9cv8b
    @user-kj9pv9cv8b 20 дней назад +1

    Ahmet çatı tadilatı kararı aldık toplantıya katılan kat maliklerinden birisi tadilat parasını ödemek istemiyor toplantıya katılıp imzada attı ne yapabiriz

    • @ametaabi
      @ametaabi  19 дней назад

      Bildiğiniz üzere çatı ortak alan hükmündedir. Eğer toplantıyı kurallarına göre yaptısanız ve çoğunluk onay verdiyse, vermiyorum diye sadece itiraz eder. Siz gerekiyorsaicra yöntemini kullanarak ödemesini alabilirsiniz. Burada önemli olan toplantıyı kurallara göre yapmış olmanız.

    • @user-kj9pv9cv8b
      @user-kj9pv9cv8b 19 дней назад +1

      @@ametaabi 1.toplantıda çoğunluk sağlanamadı 2.toplantıda toplam 30 daire binamız 20 kat maliki nin imzası var oy çokluğuyla çatı tadilat kararı aldık Ahmet Bey

    • @ametaabi
      @ametaabi  18 дней назад

      @@user-kj9pv9cv8b tamam genel.anlamiyla %51 olmasını istemissiniz ama olmadığında ikinci toplantıda karar almışsınız. Bence bundan sonra bir avukat ile anlaşıp, ödeme yapmak istemeyen kat malikleri için icra takibi başlatmanız olacaktır. Bana sorarsanız icra takibi öncesi kat malikini uyarmanizda fayda olacaktır.

    • @user-kj9pv9cv8b
      @user-kj9pv9cv8b 18 дней назад +1

      @@ametaabi teşekkür ederim Ahmet bey

    • @ametaabi
      @ametaabi  18 дней назад

      @@user-kj9pv9cv8b rica ederim ne demek, her zaman

  • @MUSTKE4TC
    @MUSTKE4TC 2 года назад +2

    2.toplantida salt cogunlukla yonetici secilmez. Kmk sakli maddesi var.

    • @ametaabi
      @ametaabi  2 года назад

      Sehvar bey,
      KMK bin hangi maddesinde olduğunu söylerseniz bilgilendirme yapabilirim ama tüm sitelerde bu şekilde uygulandığını bilmenizi isterim.

    • @MUSTKE4TC
      @MUSTKE4TC 2 года назад

      Sakli maddesine bakarmisiniz

    • @MUSTKE4TC
      @MUSTKE4TC 2 года назад +1

      Ve yargitay kararlarina

    • @ametaabi
      @ametaabi  2 года назад

      @@MUSTKE4TC sehvar bey, bizler seneler dlbu şekilde bir kurul toplantıları ile seçim yapıyoruz. Mesala 1.000 bağımsız proje için ilk toplantı yeter sayısı 501 dir ve bu sayıyı tutturmak imkansızdır. 2. Toplantı genel olarak 100 bağımsız bölüm ile temsil edilir ki bu genelde %10 olur ve siteler genel kurullarda %10 ile temsil edilir. Farklı örnekler olabilir tabiki de. Diğer türlü hiçbir site de genel kurulu tamamlamak kimseye nasip olmaz ve kargaşa baş gösterir. Dolayısıyla genel uygulama bu şekildedir ve itirazda olmamaktadır.

    • @MUSTKE4TC
      @MUSTKE4TC 2 года назад

      @@ametaabi itiraz olmamasi itiraza hak olmamasi degildir. Kanun itiraza yol acmistir....