Ai dreptate dar, sunt masini, spre exemplu a mea, la care regenerarea fortata nu se poate face decat pe loc, se initiaza din tester si masina se duce in 3000-3500 rpm, o data miscata se opreste regenerarea fortata. Treaba cu curentii de aer de sub masina e doar la cele cu DPF montat pe tunelul median, majoritatea il au dupa turbo imediat, loc in care nu exista curenti de aer.
Clipurile tale sunt una dintre placerile mele vinovate pe RUclips. Este fascinant sa te vad cum debitezi jumatati de adevaruri, mixate cu idei complet false si mituri de Vitan. Altfel, pare ca esti bine intentionat, doar ca in rarele cazuri cand te documentezi pentru un video, nu cred ca intelegi tot ce citesti. Din pacate exista multi care te urmaresc si care iau de buna tot ce zici...
Rămâne termocupla pornită tocmai pt răcire.eu mai las motorul să meargă la ralanti câteva minute sa se răcească.face bine și turbinei.uleiul are +1oo grade și nu prea este ok să oprești motorul cu uleiul incins
@@danmorar459lasi motorul sa mearga la ralanti și mai rau ii faci. Staționand, nu ai flux de aer proaspat, termocupla o să iti traga numai aer cald si nu faci decat să supraîncălzești compartimentul motor. Cea mai buna răcire dupa o cursa lunga, sau o perioada în care alergi masina este sa mergi ultimii 10-15km la o viteza moderată 60-70 si la o turatie normala(2000rpm). In rest, can can.
Va salut. Pot sa confirm și eu că așa este. Eu am golf 7 1.6 tdi. Turația creste la 1000rpm , iar când e terminată regenerarea, turația scade la 800 rpm. Și ventilatorul se oprește. Dar e o situație aici: ce fac daca ajung acasă în trafic de Timișoara, și înainte să opresc mașina, constat că ea atunci își face regenerarea? Sa plec din loc cu ea 10....15 min din nou în trafic de Timișoara, unde merg oricum numai cu 1a-frana?
@@ciurdarandrei6311 am pățit și eu așa,și atunci,mă întorc în trafic.pana pe autostrada sau centura fac 10 min daca nu este aglomerat.daca până acolo s-a regenerat nu mai intru pe autostrada și mă întorc.eu zic că cel mai bine este sa nu oprești.numai bine
@@ciurdarandrei6311 de meserie sunt șofer la mașina de firma(7.2 tone)nu prea țin cont.sunt curios și eu după câți ani de distribuție se duce dpf-ul.tare curios,pt ca Răzvan zice că viața unui dpf este 200-300k km.daca la mașini de distribuție depășește ce zice el,atunci la cele personale ar trebui sa tine dublu.parerea mea.
arderea hidrocarburilor o face catalizatorul, in procent mare peste 98%, filtrul de particule retine particulele arse. Prin regenerare elimina particulele acumulate in atmosfera (de dorit in afara localitatilor), ele in final ajung pe sol. ideal ar fi ca masina sa iti ceara sa mergi undeva in afara localitatii unde apoi sa apesi un buton ca e pregatita pentru regenerare si sa ai o fereastra de timp in care va trebui sa faci asta
3:49 parerea mea e ca o idee buna ar fi fost sa aibe un martor sau un anunt pe display in bord care sa te anunte ca dpf ul trebuie sa se regenereze, si sa te lase pe tine sa activezi regenerarea printr un buton sau ceva, ca sa poti sa controlezi regenerarea sa fie facuta perfect, ca si daca doar te anunta, ar fi putut sa o faca in oras si tot nu era bine pt ca ai semafoare, trafic, mers incet, etc, sper ca are logica ce am vrut sa zic :))
Lipsa de experiență își spune cuvântul. Teoria ne recomandă să facem regenerare de service în mers atunci când putem face acest lucru. Riscul de incendiu în cazul unei regenerări staționare este puțin mai mare, nicidecum ceva de speriat. Există numeroase situații în care, din cauza unei defecțiuni s-a adunat prea multă cenușă (soot) și nu se poate face regenerarea în mers. Se vede clar că nu ai habar despre datele care îți indică starea unui filtru de particule, anume “oil ash” care, ajungând la o limită specificată de producător, ne atenționează că trebuie înlocuit filtrul de particule. Inginere, nu te-ai întrebat oare de ce s-a inventat regenerarea staționară? De unde ai scos prostia aia cu “necesitatea utilizării unui ventilator” cum se regăsesc în cazurile dyno pt. regenerare staționară?😂 Tu nu vorbești despre cenușa reziduală, tu nu vorbești despre presiunea diferențială, de senzorii de temperatură, de post-injecție și de fazele regenerării (2 faze de încălzire, regenerare și fazele de răcire). Mai citește câte un articol tehnic, mai studiază un manual de reparații, indiferent de la ce producător provine. Te depășește subiectul, la fel cum sunt multe altele prezentate la tine pe canal.
@@vasilehonda1248 nu, nu m-am vaccinat. A fost nevoie de mască în perioada în care s-a făcut poza. Cât despre informațiile prezentate simplu, sunt de acord cât timp ele sunt corecte. Nu trebuie să fii inginer să înțelegi că, în urma fiecărei regenerări se adună în acel filtru de particule niște reziduuri care nu vor fi arse la următoarea regenerare. După un număr mare de km și implicit regenerări, filtrul de particule nu mai poate fi salvat cu nicio regenerare și trebuie curățat sau înlocuit. Din acel moment, vor apărea probleme “contrapresiune” care poate afecta sistemul de supra alimentare (turbosuflanta în special). E total eronat să afirmi că nu e ok să faci regenerare staționară cât timp există numeroase situații în care aceasta este singura variantă și a fost pusă la dispoziție de producător. E mult mai periculos să folosești soluții pentru dpf (cum recomandă 99v) decât să faci regenerare staționară.
am golf 6 1.6tdi (90cai) din 2010 (produs in feb 2010) - din lotul "dieselgate". 1. in primii ani, cam o data pe luna se infunda (colmata) cam o data pe luna (martorul era aprins pe bord). recomandarea din cartea tehnica era sa merg cu viteza a 2a cu 70km/h = aprox 3500 turatii. trebuia sa merg asa vreo 10 min. in timpul asta scotea mult fum alb urat mirositor. dupa vreo 5 ani de acest comportament, incercand o "regenerare" pe autostrada, la 130km/h s-a aprins martorul de engine check si am pierdut puterea din turbina. la service, mi s-a spus ca e infundat in proportie de 65% si ca pot rezolva doar daca resoftez cu softul post dieselgate (pe care initial il refuzasem). au resoftat, au bagat motorul in regenerare fortata (masina pe rampa), nu au fost alte complicatii la motor (egr ok, turbina ok). mi se pare ca dupa am pierdut din putere, dar asta nu am cum sa demonstrez. 2. de atunci intra in regenerare simpla (fara martor aprins, fara fum), tot cam o data pe luna, dar se decolmateaza mult mai usor si mai simplu, viteza a 2a, la 50km/h = aprox 2500 rotatii. ps. colmatarea se intampla indiferent de stilul de mers (turat, subturat, mers afara, stat bara la bara in oras), indiferent de motorina pe care o folosesc.
Da, la autovehicule este o mare tâmpenie faptul că nu ești avertizat că a pornit regenerarea. Unele utilaje (cele de generație mai nouă) te avertizează în bord că s-a pornit regenerarea și să nu oprești motorul. Turația motorului crește în până la finalizarea regenerării.
La Mercedes sprinter din 2018 au băgat afișaj in bord, cat de încărcat e filtru și poți urmări regenerarea filtrului, de la modelele 2022 îți apare în aceiași fereastră " Regenerare activă" când face și în rest apare ' încărcare filt. part. Dies"
1 la multe mașini merge sa faci regenerare din tester doar pe loc! 2 la alte mașini poți să faci regenerare din tester doar din mers și 3 la tine a pornit atunci clima nu sa răcească motorul!!!! Ci sa crească consumul ca să ajungă la temperatura de peste 600 de grade !!! Că nu ai să faci tu cu 60 de km pe oră 600 de grade la DPF!! in timpul regenerări baga mai mult Diesel in cilindri...
Defapt chiar sunt masini cu un astfel de avertisment. Am condus un buz peugeot în Germania și de nicăieri apare în bord "Particle filter cleaning, keep the vehicle moving".
Pai nu e martor ca nu este importanta. Regenerarea este gandita sa se faca fara ca noi sa ne batem capul. Daca nu termini 3 tentative succesive, atunci apare in bord ca trebuie facuta regenerarea, altfel nu are sens. Nu are importanta daca opresti sau nu motorul cand face regenerare pentru ca o reia de unde a ramas daca motorul este normal si nu ai probleme. In general racirea sau mentinerea temperaturii in filtru este gestionata prin turatie si postinjectie, daca incepe sa creasca prea mult temperatura, motorul taie automat din postinjectie si tine temperatura optima de regenerare. Singurul moment in care regenerarea se opreste este in frana de motor dar pentru cateva secunde apoi reia.
Mie la Turbo Doctor mi-a zis sa merg intre 3000-3500 :)) Oricum de treaba oamenii, mi-au explicat multe chestii despre componenta asta controversata numita DPF.
Diesel sau benzina. Pe scurt sofer la drum lung sau scurt. Cumpara pt naveta benzina si diesel pt drumuri lungi. Diesel e mai longeviv daca faci pe sapt macar 500 de km, eventual curatari egr dpf. Cat despre economie de combustibil nu i mare afacere pt ca tre sa o turezi ca sa tina
Sau o duci la vericu' dr. chirurg să o "desfunde" ca lumea. (Am glumit nu o luați de bună). Apropo fă un video cu avantaje și dezavantaje la anularea DPF.
Da corect punctul de vedere, dar filtrele de particule daca ati desfacut vreunul au dupa ceramica un strat de lana de inox si apoi niste izolant ceramic tocmai pentru a nu transmite caldura spre invelisul exterior ca altfel nu ar putea ajunge la 600*C in mers , deci pericolul de incendiu nu este mare , in mers regenerarea este mult mai bine facuta dupa parerea mea pentru ca volumul de gaze venit de la motor este mult mai mare decat in stationare si impinge mult mai bine rezidurile arse afara
Care ar fi sensul să îți arate în bord că DPF-ul face regenerare, dacă dieselul este gândit pentru condus extra urban. Cu un stil de condus extra urban în mare parte, nici nu se activează regenerarea activă. ci doar pasivă.
De acord cu faptul ca producatorul nu a prevazut macar un led care sa induce procesul de regenerare. Am un vw cbab din 2010 si as vrea sa stiu cand incepe aceasta regenerare si intreb : Dispozitivul Carista este compatibil cu softul masinii mentionate mai sus ?! Intreb ca sa nu il cumpar degeaba. Ms
Salut! Ce părere ai despre soluțiile de curățare DPF ce sunt promovate pe Instagram, TikTok, etc etc. Este vorba despre GerTechTeile DPF. E o soluție promovată care are rolul de a curata DPF-ul doar introducând soluția respectiva în DPF prin conducta de la senzorul de presiune diferențială a DPF-ului. Operațiunea se face acasă și tind sa cred ca e doar marketing, ba mai mult consider ca poate avea efecte grave pentru DPF-ul mașinii. Mulțumesc pentru răspuns și pentru toate informațiile utile despre mașinii. Aștept părerea ta! Te salut!
Parerea mea este ca acea solutie este frectie la picior de lemn cum a fost si trend-ul cu decarbonizarea. Conteaza starea tehnica a masinii (injectoarele in parametrii normali, senzorii sa fie in mintile lor, egr-ul sa functioneze corect, admisia curata etc.). Mai important este stilul de condus, trebuie scos din oras macar 50 km la cateva zile, mers constant cu 2500-2800 rpm la temperatura optima si cu peste 1/4 din motorina in rezervor. In cel mai rau caz, se poate curata chimic sub presiune dpf-ul scos de pe masina, asa mai castigi 40-50k km. Intr-un final se poate schimba dpf-ul cu unul nou. Da, costa 1500-2000 euro, dar avand in vedere ca te mai tine 250-300k km cum a tinut si cel original, daca pastrezi masina merita. Exista si optiunea dpf off insa nu merita, pute rau de tot, nu mai poti sta langa masina sau cu geamul deschis la semafor. Din pacate dieselul a inceput sa fie prost vazut din prisma carpelor in cur care merg cu consum de 5%.
Azi am un mecanic a regenerat masina mea de ,dpf stationar ,cand era si cald afara sii dupa 20 minute iesea fum de pe la toba de sub masina si miroasea incins..crezi ca- I grav?
Am un golf 6 2012 2.0 TDi, are 277 000 km. Daca face regenerarea cam odata pe saptamana e des? Se intampla cam odata din 5 drumuri. Fac cam 15 km pana intru in oras. Daca face odata pe saptamana. Cam cat timp pot sa il mai tin pana trebuie schimbat? @99vehicles
Eu am un megan 3 1.5 dci 2013... nici nu îmi dau seama când își face regenerare.... dacă își face :)) .... noroc ca nu prea merg în oraș... și dacă merg , Târgoviștea nu e foarte aglomerată...
Sun masini care isi fac regenerarea si nu neaparat in mers. Deci daca ea a fost gandita sa-si faca regenerarea si daca sta pe loc inseamna ca nu exista riscul sa iei foc.
Am o mașină reno koleos din 2014 am facut regenerarea de doua ori pe loc la servis dar la800-900 km sa infundat in mers mergand cu 120km mi sa aprins in bord martorul (cheita) si masina intra in p rotectie si nu se mai accelereaza si mergind asa mi se aprinde martorul motor .Ce sfat imi puteti da.
Eu am un Peugeot 207 HDi FAP 2010 si de când am depășit 180 000 km în bord a început să mi apară. Check eng ( reparare motor etc defect motor). Pe testere am găsit p 1445cantitate de aditiv la nivel maxim, culmea că în carte viața DPF ului este de 180 000 teoretic) așa că butonul de care vorbește cel de avertizare regenerare nu exista pt simplu fapt că producătorul dorește să faci plata cat mai mult iar daca suntet ți priceput și doriți să ajutați va dau și ceva valori de pe tester. Ms
Motivul pentru care nu este montat un indicator de regenerare este de natura comerciala ....sa schimbe posesorul cat mai des filtru ...cel putin 1000 eur de fiecare data ...
DPF-clean. Sunt prin Jilava…. Ajungi relativ repede. Eu la ei am făcut la un X1, și pe tester ulterior, arată viața 95%…. Deci l-au curățat perfect. Costul a fost cu demontat cu tot, cam 700 lei acum vreo 2/3 ani…. Bafta
Romanii isi iau masini diesel ca sa mearga cu ele in oras sa le faca rahat . Saracele numai vad drum lung , dupa are masina probleme nu e buna .. infunda si turbina si egr si filtru .. ca merg la consum si tot asa.
Dacă mașina are peste 200mii km, acel dpf nu-și mai face bine treaba. Din punctul meu de vedere, ar fi ok ca după îmbâcsirea dpf, acesta sa fie anulat. EGR și adblue la fel. Și bineînțeles, se face software
Daca ai mers 200 de mii doar in Bucuresti clar nu isi mai face treaba ! Am 400 mii pe un 2.0 diesel si dpf este activ si functional, original, teava super curata!!!
Nu stiu ce masini ai tu ! Iti spun ca am multe modele de masini si motoare... de la 2.0 tdi pana la w12 Jaguar . Nu am avut problema cu niciun motor diesel fie injectoare, turbo ... sau dpf. Trebuie sa stii sa ai grija de el.
@@valentinmihainica42 cel care își iubește cu adevărat mașina, anulează toată ecologia mașinii. Asta am facut mereu la mașina mea. Si ITP trec fără nici o problemă. Motorul se simte ok, mașina nu scoate gram de fum. Trebuie să înțelegem, atunci când injectoarele și turbina lucrează în parametrii normali, motorul nu scoate gram de fum.
Cel mai bine nu iti iei mașini cu DPF, simplu. Nu mai stai sa iti bati capul cu regenerări, ad-blue, dpfuri înfundate, anulari de dpf etc. Sincer, nu înțeleg de ce oamenii vor sa isi bata capul cu asa ceva...
Liqui Moly DPF Protector aici - www.99vehicles.ro/aditivi/aditiv-motorina-liqui-moly-protectie-filtru-de-particule-dpf-protector-250ml.html
Carista OBD aici - www.99vehicles.ro/diagnoza/adaptor-obd-carista.html
Să imi spui te rog.
@99vehicles99
@99vehicles99 Să imi zici te rog dacă să fac ceva!
Ai dreptate dar, sunt masini, spre exemplu a mea, la care regenerarea fortata nu se poate face decat pe loc, se initiaza din tester si masina se duce in 3000-3500 rpm, o data miscata se opreste regenerarea fortata. Treaba cu curentii de aer de sub masina e doar la cele cu DPF montat pe tunelul median, majoritatea il au dupa turbo imediat, loc in care nu exista curenti de aer.
Clipurile tale sunt una dintre placerile mele vinovate pe RUclips. Este fascinant sa te vad cum debitezi jumatati de adevaruri, mixate cu idei complet false si mituri de Vitan. Altfel, pare ca esti bine intentionat, doar ca in rarele cazuri cand te documentezi pentru un video, nu cred ca intelegi tot ce citesti. Din pacate exista multi care te urmaresc si care iau de buna tot ce zici...
La VAG cand e in regenerare are ralanti-ul la 1000 rpm in loc de 750 si cand opresti Motorul in timpul regenerarii ramane ventilatorul pornit
Rămâne termocupla pornită tocmai pt răcire.eu mai las motorul să meargă la ralanti câteva minute sa se răcească.face bine și turbinei.uleiul are +1oo grade și nu prea este ok să oprești motorul cu uleiul incins
@@danmorar459lasi motorul sa mearga la ralanti și mai rau ii faci. Staționand, nu ai flux de aer proaspat, termocupla o să iti traga numai aer cald si nu faci decat să supraîncălzești compartimentul motor. Cea mai buna răcire dupa o cursa lunga, sau o perioada în care alergi masina este sa mergi ultimii 10-15km la o viteza moderată 60-70 si la o turatie normala(2000rpm). In rest, can can.
Va salut. Pot sa confirm și eu că așa este. Eu am golf 7 1.6 tdi. Turația creste la 1000rpm , iar când e terminată regenerarea, turația scade la 800 rpm. Și ventilatorul se oprește. Dar e o situație aici: ce fac daca ajung acasă în trafic de Timișoara, și înainte să opresc mașina, constat că ea atunci își face regenerarea? Sa plec din loc cu ea 10....15 min din nou în trafic de Timișoara, unde merg oricum numai cu 1a-frana?
@@ciurdarandrei6311 am pățit și eu așa,și atunci,mă întorc în trafic.pana pe autostrada sau centura fac 10 min daca nu este aglomerat.daca până acolo s-a regenerat nu mai intru pe autostrada și mă întorc.eu zic că cel mai bine este sa nu oprești.numai bine
@@ciurdarandrei6311 de meserie sunt șofer la mașina de firma(7.2 tone)nu prea țin cont.sunt curios și eu după câți ani de distribuție se duce dpf-ul.tare curios,pt ca Răzvan zice că viața unui dpf este 200-300k km.daca la mașini de distribuție depășește ce zice el,atunci la cele personale ar trebui sa tine dublu.parerea mea.
arderea hidrocarburilor o face catalizatorul, in procent mare peste 98%, filtrul de particule retine particulele arse. Prin regenerare elimina particulele acumulate in atmosfera (de dorit in afara localitatilor), ele in final ajung pe sol.
ideal ar fi ca masina sa iti ceara sa mergi undeva in afara localitatii unde apoi sa apesi un buton ca e pregatita pentru regenerare si sa ai o fereastra de timp in care va trebui sa faci asta
Asta voiam sa scriu. Nu doar ca trebuie in mers, ci in mers in afara localității. Bine ca elimina din dpf dar incarca plamanii nostri.
nu e deloc ideal sa faci extra pasi pentru o rulare optima, e chiar cea mai proasta idee
3:49
parerea mea e ca o idee buna ar fi fost sa aibe un martor sau un anunt pe display in bord care sa te anunte ca dpf ul trebuie sa se regenereze, si sa te lase pe tine sa activezi regenerarea printr un buton sau ceva, ca sa poti sa controlezi regenerarea sa fie facuta perfect, ca si daca doar te anunta, ar fi putut sa o faca in oras si tot nu era bine pt ca ai semafoare, trafic, mers incet, etc, sper ca are logica ce am vrut sa zic :))
Dar macar stiai cand se cere scoasa la plimbare...
Bine, dieselul tot.timpul se cere scos la plimbare...
Lipsa de experiență își spune cuvântul. Teoria ne recomandă să facem regenerare de service în mers atunci când putem face acest lucru. Riscul de incendiu în cazul unei regenerări staționare este puțin mai mare, nicidecum ceva de speriat.
Există numeroase situații în care, din cauza unei defecțiuni s-a adunat prea multă cenușă (soot) și nu se poate face regenerarea în mers. Se vede clar că nu ai habar despre datele care îți indică starea unui filtru de particule, anume “oil ash” care, ajungând la o limită specificată de producător, ne atenționează că trebuie înlocuit filtrul de particule.
Inginere, nu te-ai întrebat oare de ce s-a inventat regenerarea staționară? De unde ai scos prostia aia cu “necesitatea utilizării unui ventilator” cum se regăsesc în cazurile dyno pt. regenerare staționară?😂
Tu nu vorbești despre cenușa reziduală, tu nu vorbești despre presiunea diferențială, de senzorii de temperatură, de post-injecție și de fazele regenerării (2 faze de încălzire, regenerare și fazele de răcire). Mai citește câte un articol tehnic, mai studiază un manual de reparații, indiferent de la ce producător provine.
Te depășește subiectul, la fel cum sunt multe altele prezentate la tine pe canal.
@@vasilehonda1248 nu, nu m-am vaccinat. A fost nevoie de mască în perioada în care s-a făcut poza. Cât despre informațiile prezentate simplu, sunt de acord cât timp ele sunt corecte. Nu trebuie să fii inginer să înțelegi că, în urma fiecărei regenerări se adună în acel filtru de particule niște reziduuri care nu vor fi arse la următoarea regenerare. După un număr mare de km și implicit regenerări, filtrul de particule nu mai poate fi salvat cu nicio regenerare și trebuie curățat sau înlocuit. Din acel moment, vor apărea probleme “contrapresiune” care poate afecta sistemul de supra alimentare (turbosuflanta în special). E total eronat să afirmi că nu e ok să faci regenerare staționară cât timp există numeroase situații în care aceasta este singura variantă și a fost pusă la dispoziție de producător. E mult mai periculos să folosești soluții pentru dpf (cum recomandă 99v) decât să faci regenerare staționară.
@@vasilehonda1248, atacul la persoană, recte ad-hominemul, este una dintre erorile de logică specifice babuinilor lipsiți de argumente.
Util episod, Răzvan. Am mai învățat ceva nou. Am coteț diesel. Mulțam' fain. 🙂
In Romania problema e rezolvata prin eliminarea filtrului de particule, e sport national.
Cea mai bună treaba ever!!!! Recomand tuturor până încă se mai poate😢
Bați câmpii cu grație! În România, ca și în lumea civilizată eliminarea DPF este ILEGALĂ! Studiază legislația!
am golf 6 1.6tdi (90cai) din 2010 (produs in feb 2010) - din lotul "dieselgate".
1. in primii ani, cam o data pe luna se infunda (colmata) cam o data pe luna (martorul era aprins pe bord). recomandarea din cartea tehnica era sa merg cu viteza a 2a cu 70km/h = aprox 3500 turatii.
trebuia sa merg asa vreo 10 min. in timpul asta scotea mult fum alb urat mirositor. dupa vreo 5 ani de acest comportament, incercand o "regenerare" pe autostrada, la 130km/h s-a aprins martorul de engine check si am pierdut puterea din turbina.
la service, mi s-a spus ca e infundat in proportie de 65% si ca pot rezolva doar daca resoftez cu softul post dieselgate (pe care initial il refuzasem). au resoftat, au bagat motorul in regenerare fortata (masina pe rampa), nu au fost alte complicatii la motor (egr ok, turbina ok). mi se pare ca dupa am pierdut din putere, dar asta nu am cum sa demonstrez.
2. de atunci intra in regenerare simpla (fara martor aprins, fara fum), tot cam o data pe luna, dar se decolmateaza mult mai usor si mai simplu, viteza a 2a, la 50km/h = aprox 2500 rotatii.
ps. colmatarea se intampla indiferent de stilul de mers (turat, subturat, mers afara, stat bara la bara in oras), indiferent de motorina pe care o folosesc.
Da, la autovehicule este o mare tâmpenie faptul că nu ești avertizat că a pornit regenerarea.
Unele utilaje (cele de generație mai nouă) te avertizează în bord că s-a pornit regenerarea și să nu oprești motorul. Turația motorului crește în până la finalizarea regenerării.
Ford Raptor are in bord martor si inclusiv buton de regenerare daca stii ca intrii in oras
Foarte util, mulțumim!
La Mercedes sprinter din 2018 au băgat afișaj in bord, cat de încărcat e filtru și poți urmări regenerarea filtrului, de la modelele 2022 îți apare în aceiași fereastră " Regenerare activă" când face și în rest apare ' încărcare filt. part. Dies"
1 la multe mașini merge sa faci regenerare din tester doar pe loc! 2 la alte mașini poți să faci regenerare din tester doar din mers și 3 la tine a pornit atunci clima nu sa răcească motorul!!!! Ci sa crească consumul ca să ajungă la temperatura de peste 600 de grade !!! Că nu ai să faci tu cu 60 de km pe oră 600 de grade la DPF!! in timpul regenerări baga mai mult Diesel in cilindri...
Defapt chiar sunt masini cu un astfel de avertisment. Am condus un buz peugeot în Germania și de nicăieri apare în bord "Particle filter cleaning, keep the vehicle moving".
Pai nu e martor ca nu este importanta. Regenerarea este gandita sa se faca fara ca noi sa ne batem capul. Daca nu termini 3 tentative succesive, atunci apare in bord ca trebuie facuta regenerarea, altfel nu are sens. Nu are importanta daca opresti sau nu motorul cand face regenerare pentru ca o reia de unde a ramas daca motorul este normal si nu ai probleme. In general racirea sau mentinerea temperaturii in filtru este gestionata prin turatie si postinjectie, daca incepe sa creasca prea mult temperatura, motorul taie automat din postinjectie si tine temperatura optima de regenerare. Singurul moment in care regenerarea se opreste este in frana de motor dar pentru cateva secunde apoi reia.
La peugeot legi un led de 12 v la incalzirea din oglinda la regenerare porneste incalzirea din oglinda si poti vedea
cum se face regenerarea la o masina cu cutie automata??? am un Hyundai i40 din 2013 automat...ms anticipat pt raspuns 😀😏
un astfel de bec de atentionare, se gaseste la tractoare, (Temperatura ridicata pe evacuare)
Mie la Turbo Doctor mi-a zis sa merg intre 3000-3500 :)) Oricum de treaba oamenii, mi-au explicat multe chestii despre componenta asta controversata numita DPF.
Diesel sau benzina. Pe scurt sofer la drum lung sau scurt. Cumpara pt naveta benzina si diesel pt drumuri lungi. Diesel e mai longeviv daca faci pe sapt macar 500 de km, eventual curatari egr dpf. Cat despre economie de combustibil nu i mare afacere pt ca tre sa o turezi ca sa tina
Sau o duci la vericu' dr. chirurg să o "desfunde" ca lumea. (Am glumit nu o luați de bună). Apropo fă un video cu avantaje și dezavantaje la anularea DPF.
Avantaj :motorul merge mai bine, mai lejer sa zic asa,trage altfel
Dezavantaj: te-a oprit RAR-ul pe drum,ai predat talonul
Cum se regenerează filtrul de particule la o mașina cu Adelu ?
Da corect punctul de vedere, dar filtrele de particule daca ati desfacut vreunul au dupa ceramica un strat de lana de inox si apoi niste izolant ceramic tocmai pentru a nu transmite caldura spre invelisul exterior ca altfel nu ar putea ajunge la 600*C in mers , deci pericolul de incendiu nu este mare , in mers regenerarea este mult mai bine facuta dupa parerea mea pentru ca volumul de gaze venit de la motor este mult mai mare decat in stationare si impinge mult mai bine rezidurile arse afara
E discutabila treaba și de la mașina la mașina difera ,regenerarea pe loc sabin mers ,sunt mașini la care poți sai faci și pe loc
Care sunt cele mai longevive jante (material)? Asta daca nu te intereseaza cum arata.
Și în general cat câte minute sau Cati km trebuie sa mergi pentru o regenerare?
Salut. Pentru Mitsubishi outlander ce tester poți să îmi găsești?
Salut , am un Volvo XC 60 , nu am probleme pana acum , dar are cam 140 mi km , imi recomandati preventiv sa verific filtru de particule ? Mulțumesc ..
Care ar fi sensul să îți arate în bord că DPF-ul face regenerare, dacă dieselul este gândit pentru condus extra urban. Cu un stil de condus extra urban în mare parte, nici nu se activează regenerarea activă. ci doar pasivă.
02:00 400k km, Das auto, das dpf, das regeneration, Das aplicatia vag dpf, das carista... original din fabrica 🎉
De acord cu faptul ca producatorul nu a prevazut macar un led care sa induce procesul de regenerare. Am un vw cbab din 2010 si as vrea sa stiu cand incepe aceasta regenerare si intreb : Dispozitivul Carista este compatibil cu softul masinii mentionate mai sus ?! Intreb ca sa nu il cumpar degeaba. Ms
Eu am vazut un semn ( suplimentar) ca isi face regenerare nu mai functioneaza functia start/stop pana la terminarea regenerarii.
Salut! Ce părere ai despre soluțiile de curățare DPF ce sunt promovate pe Instagram, TikTok, etc etc. Este vorba despre GerTechTeile DPF. E o soluție promovată care are rolul de a curata DPF-ul doar introducând soluția respectiva în DPF prin conducta de la senzorul de presiune diferențială a DPF-ului. Operațiunea se face acasă și tind sa cred ca e doar marketing, ba mai mult consider ca poate avea efecte grave pentru DPF-ul mașinii. Mulțumesc pentru răspuns și pentru toate informațiile utile despre mașinii.
Aștept părerea ta!
Te salut!
Parerea mea este ca acea solutie este frectie la picior de lemn cum a fost si trend-ul cu decarbonizarea. Conteaza starea tehnica a masinii (injectoarele in parametrii normali, senzorii sa fie in mintile lor, egr-ul sa functioneze corect, admisia curata etc.). Mai important este stilul de condus, trebuie scos din oras macar 50 km la cateva zile, mers constant cu 2500-2800 rpm la temperatura optima si cu peste 1/4 din motorina in rezervor. In cel mai rau caz, se poate curata chimic sub presiune dpf-ul scos de pe masina, asa mai castigi 40-50k km. Intr-un final se poate schimba dpf-ul cu unul nou. Da, costa 1500-2000 euro, dar avand in vedere ca te mai tine 250-300k km cum a tinut si cel original, daca pastrezi masina merita. Exista si optiunea dpf off insa nu merita, pute rau de tot, nu mai poti sta langa masina sau cu geamul deschis la semafor. Din pacate dieselul a inceput sa fie prost vazut din prisma carpelor in cur care merg cu consum de 5%.
An recondiționat turbina la Iași am menționat 99 vehicles dar nu am primit reducere
Azi am un mecanic a regenerat masina mea de ,dpf stationar ,cand era si cald afara sii dupa 20 minute iesea fum de pe la toba de sub masina si miroasea incins..crezi ca- I grav?
Am un golf 6 2012 2.0 TDi, are 277 000 km. Daca face regenerarea cam odata pe saptamana e des?
Se intampla cam odata din 5 drumuri. Fac cam 15 km pana intru in oras.
Daca face odata pe saptamana. Cam cat timp pot sa il mai tin pana trebuie schimbat? @99vehicles
salut cine stie cum se face regenerare la ford focos 2 2007 ms
Eu am un megan 3 1.5 dci 2013... nici nu îmi dau seama când își face regenerare.... dacă își face :)) .... noroc ca nu prea merg în oraș... și dacă merg , Târgoviștea nu e foarte aglomerată...
Pt că ca au scos ei din fabrica becu ăla de regenerare ca se speria lumea. Dar, isi face el oricum
De ce crește nivelul de ulei cand mașina are probleme cù PDF HYUNDAI TUCSON 2.0 CRÐI 2008
La benzina sunt 600 de grade la relantii deci nu prea cred eu ca afecteaza ca ai protectie termica , pe autostrada se duce in 900 grade egt ul
La Alfa Giulia arată în bord când începe regenerarea.
Nu am DPF! Dar... banuiesc ca e interesant!
Și eu am Făcut-o de 2a ori staționat😮😮😮😮
Sun masini care isi fac regenerarea si nu neaparat in mers. Deci daca ea a fost gandita sa-si faca regenerarea si daca sta pe loc inseamna ca nu exista riscul sa iei foc.
Sunt / au fost modele la care te avertiza cand masina facea regenerarea de filtru particule.
Hei! De ce nu încerci să faci un clip cu MTB (merită toți banii) ? Un fel de podcast, ar fi interesant.
Pentru ca MTB e un agarici care promoveaza tot felul de tigai cu dpf/egr off si nor de fum in spate.
Am o mașină reno koleos din 2014 am facut regenerarea de doua ori pe loc la servis dar la800-900 km sa infundat in mers mergand cu 120km mi sa aprins in bord martorul (cheita) si masina intra in p rotectie si nu se mai accelereaza si mergind asa mi se aprinde martorul motor .Ce sfat imi puteti da.
Producatorii nu au facut afisare regenerare, pentru ca nu ii intereseaza ce se intampla cu masina dupa ce iese din garantie.
Se poate la 2500 de ture pe autobanda la 130 km?
Citroen ds5 2012 avea indicator de regenerare...dar scria service...au dat panica francezilor,.i au stresat, si la primul update l au scos....
Eu am un Peugeot 207 HDi FAP 2010 si de când am depășit 180 000 km în bord a început să mi apară. Check eng ( reparare motor etc defect motor). Pe testere am găsit p 1445cantitate de aditiv la nivel maxim, culmea că în carte viața DPF ului este de 180 000 teoretic) așa că butonul de care vorbește cel de avertizare regenerare nu exista pt simplu fapt că producătorul dorește să faci plata cat mai mult iar daca suntet ți priceput și doriți să ajutați va dau și ceva valori de pe tester. Ms
Merita sa anulezi dpf? Avand in vedere ca se infunda des afecteaza viata motorului?
Motivul pentru care nu este montat un indicator de regenerare este de natura comerciala ....sa schimbe posesorul cat mai des filtru ...cel putin 1000 eur de fiecare data ...
Daca se strica dpf nu-i problemă, rezolva vericu'cu ciocanul și dalta
Calculează te rog cu reclamele alea ,parcă suntem la grădiniță( no ofense😂)
știe cineva unde se poate face o curățare DPF în București?
Pe Gogu' l-ai întrebat?
DPF-clean. Sunt prin Jilava…. Ajungi relativ repede. Eu la ei am făcut la un X1, și pe tester ulterior, arată viața 95%…. Deci l-au curățat perfect. Costul a fost cu demontat cu tot, cam 700 lei acum vreo 2/3 ani…. Bafta
Nu iti scrie in bord cand asta se intampla si indicatii pentru ca nu vor sa te tina masina asa mult 😅
carista m-am uitat si eu la el, dar ce sa vezi fix FORD nu are :)))))
Romanii isi iau masini diesel ca sa mearga cu ele in oras sa le faca rahat . Saracele numai vad drum lung , dupa are masina probleme nu e buna .. infunda si turbina si egr si filtru .. ca merg la consum si tot asa.
Dacă mașina are peste 200mii km, acel dpf nu-și mai face bine treaba.
Din punctul meu de vedere, ar fi ok ca după îmbâcsirea dpf, acesta sa fie anulat. EGR și adblue la fel. Și bineînțeles, se face software
Daca ai mers 200 de mii doar in Bucuresti clar nu isi mai face treaba ! Am 400 mii pe un 2.0 diesel si dpf este activ si functional, original, teava super curata!!!
@@valentinmihainica42 400mii km... deci problemele abea te așteaptă))
Nu stiu ce masini ai tu ! Iti spun ca am multe modele de masini si motoare... de la 2.0 tdi pana la w12 Jaguar . Nu am avut problema cu niciun motor diesel fie injectoare, turbo ... sau dpf. Trebuie sa stii sa ai grija de el.
@@valentinmihainica42 cel care își iubește cu adevărat mașina, anulează toată ecologia mașinii.
Asta am facut mereu la mașina mea. Si ITP trec fără nici o problemă. Motorul se simte ok, mașina nu scoate gram de fum.
Trebuie să înțelegem, atunci când injectoarele și turbina lucrează în parametrii normali, motorul nu scoate gram de fum.
@@valentinmihainica42 iubiți mașina care o conduceți. Anulati toate prostiile impuse de ecologi , și mașina ne va mulțumi.
toate bune!
Îți zic de câțiva ani buni bolovane ăla se anulează la pachet cu egr bolovane
Schimba imaginea de profil.
Arata ca si cum ai inhalat fum cu noxe, sau ai fumat o țigară cu " noxe".
Dacă ai grupul vag și nu îți dai seama ca își face regenerare nu meriti masina 😂
Cel mai bine nu iti iei mașini cu DPF, simplu.
Nu mai stai sa iti bati capul cu regenerări, ad-blue, dpfuri înfundate, anulari de dpf etc. Sincer, nu înțeleg de ce oamenii vor sa isi bata capul cu asa ceva...
Și cele pe benzina au Gpf ,care și alea se infunda.atunci ce mai cumpărăm ?
@@danielveres9728downpipe si gata
Nu mai se fabrică mașini fara... așa că vei fi nevoit să îți cumperi o mașină " noua" veche
🤔👎👎👎