Salut Răzvan, am o întrebare la care nu am idee, dacă pun aditivi pentru filtru de particule in rezervor, mai pot folosi tot motorina premium ? Sau e prea mare arderea, exagerez și pun motorina standard ?
Ford Focus 2010, euro 5, 1.6 tdci, l-am vândut la 345.000 km cu filtru DPF in stare foarte bună, cel original cu care a venit mașina. Da, am folosit la fiecare 5000-7000 km aditiv DPF de la JLM, un excelent produs.
Turație mare înseamnă mai multa motorina arsa adică mai multa funingine. Ca sa facă regenerării rar trebuie mers cu motorul cald constant. Când pornește regenerarea trebuie mers normal, nu neapărat turat. Prin turație se "impinge" temperatura din el spre exterior. Regenerarea se face și la 1400 rpm la fel ca la 2500 rpm. Urmăresc de ceva timp prin obd toate regenerarile.
Principialii triggeri ai regenerarii sunt: Cantitatea de funigine in filtru, temperatura >600 °c. Daca sistemul vrea regenerare, trebuie sa ajungi la 600 grade, si asta inseamna 10-15 min la 3000rpm ( motor caldut) , dupa care turatiile nu trebuie sa fie mai jos de 2000rpm inca vreo 30-45 min, deoarece intervine sistemul de racire al motorului. La 1400rpm nicidecum nu exista regenerare, in treapta cuplata motoru e subturat, iar pe liber 1400 rpm nu genereaza suficienta temperatura.
@@MrSweetyDaddy of of, triggerul principal e presiunea diferentiala și cantitatea de funingine din filtru. Dacă cele 2 se întrunesc se pornește regenerarea și apoi filtru ajunge la peste 600° C. Odată ajuns acolo e suficient sa mergi cu peste 80km/h și regenerarea va continua fără probleme. Se ajunge la 600°C prin injectare de motorina în filtru: fie direct prin injector fie prin injectare în cilindru pe timpul de evacuare gaze plus închidere supapa egr. Masina în cauza a6 allroad bitdi 2015
Sunt de acord cu tine partial. Tu vorbesti despre un scenariu, si anume despre regenerarea pasiva, mai sunt celalte 2: activa si fortata. "Protocoalele" de regenerare si conditiile de initiere difera in functie de situatie, tip motor, limita cantitatii de cenusa, temperatura lichidului de racire, etc. As vrea sa vad cum regenerezi tu pasiv, activ si fortat la 1400rpm (nu am vazut pana acum la vw, ford, renault) facand niste screen-uri la diag obd-ul tau, la fel si cantitatea de cenusa inainte si dupa si nr de cicluri efectuate cu succes. Ca si exemplu eu daca merg cu 1400rpm 1.5dci-ul meu aduna cenusa cam 20g intr-o saptamana. Turatia optima pentru regenerare pasiva este de 1800-2000rpm pe un drum de minim 30 min cu conditia ca temp lichid racire este deja peste 50 grade.
@@MrSweetyDaddy eu am făcut referire la regenerarea activă. Cea pasiva depinde mai mult de temperatura gazelor și nu are post injecție. Dar niciodată cea pasiva nu se realizează complet ci doar scade un anumit procent din funingine.
Passat CC ABT 300.000km DPF activ, EGR activ. Schimbate uleiurile la timp, drumuri lungi, regenerările când le-a cerut cât și forțate când nu se iese cu mașina din oraș 2-3 săptămâni. Plus regenerări din teaster la 2-3 schimburi de ulei. De asemenea mereu la service dacă apare vreo problemă de orice fel. 😁
Am avut un Ford Transit 2016 si avea 600.000 km si era filtru original,si regenera filtru foarte bine.Totul tine de regenerare sa isi faca tot ciclul pana la final.
Dacia Dokker 2013 1.5dci euro5 90hp, cumparata de mine in 2016, cu 225km. Am pus eu pe ea 150k km, inclusiv Uber in Bucuresti. La 375k km i-am vandut-o vecinului de vizavi, in dec 2019. Acum masina are 475km. Dpf original, egr original, inclusiv bujiile sunt ale masinii. Asta si pentru ca masina nu te lasa sa tii uleiul mai mult de 8-9000 de km daca mergi preponderent urban.
Da, eu sunt unul din fraieri, am cumpărat un astra h la 200si de mi de km și după 3 ani am schimbat turbina și multe alte componente, undeva la 13000 de lei și după 3 luni, surpriza fiftrul de particule unfundat și egr. Ul blocat, alți bani alta distracție
@@kpron Eu am CFFB ul tot pe golf 6, iar pana in 246.000 cat are acum am avut deja de schimbat egr ul :)) In conditiile in care masina a facut un drum extraurban mai turat saptamanal . Nu stiu cum masina ta e de scoala si ai dpf, egr originale pe ea :))
@@Gabriel_0701 EGR am schimbat și eu,tot pe la 250.000 km. Ziceam de DPF ,care încă văd că duce. La Golf 5 1.9 TDI din 2008, cod BLS,mi-a căzut DPF LA 180.000 KM.....
Am cumpărat un grand scenic 3 2010 din germania, după aproximativ 3000 de km în România, dpf colmatat, am mers în reprezentată și mi-au propus să îl dau jos, ba mai mult mi sa dat și un băiat bun la care să merg să fac operațiunea 😂😂, am refuzat, am mers la un service autorizat pt curățarea dpf și cu 900 de lei l-am făcut ca nou... La final din 60mg pe el după curățare am abținut doar 0.3 mg pe dpf. Concluzia este că merg și curățate. Menționez ca mașina are 300000 de km.
pe mine ma dispera ca nicio masina (sau ma rog, n-am vazut eu pana acum) nu zice cand se face nenoricita aia de regenerare ... ca sa nu opresti motorul fix in timp ce se intampla. la unele iti dai seama, poate se tureaza mai mult pe liber (dar si aici se poate tura din multe alte motive), insa la multe din ele habar n-ai ca se intampla ceva. mai ales ca poate in traficul urban nu esti tot timpul atent la semnale din astea sublime. arata-mi in bord cand se intampla regenerarea asta, ca nu-i greu.
Seat Leon FR Facelift 2010 2.0tdi 170cp E5 cu doar 281.000km DPF ACTIV, EGR ACTIV - 0 probleme momentan la ele😂 Si sper sa fie asa incontinuare. Mers 80% urban, o scot la o ,,plimbare'' in fiecare weekend pe centura sa o mai alerg putin , cand o apuca pe ea sa-si faca regenerare o las linistita sau tot asa, o invit la o plimbare de seara! Pe langa faptul ca, atunci cand ti-e lumea mai draga si te grabesti undeva, iar masina decide ca fix atunci este mare nevoie de regenerare si te mai tine in loc vreo 15 minute sa zic... pot spune ca sunt multumit consum inafara de 4.6 , in oras de 8! Traiasca TDI-ul! Va pup
@@gigihentz5510 evident, stii exact cand ajunge la 100% si cand coboara la 12-23% si isi termina regenerarea si nu le mai ratezi nestiind cand se regenereaza
Oricum la grupul VAG îți ridică turația motorului la 1000 de ture și se simte că altfel trage mașina când e în regenerare, nu ai cum să o ratezi dacă îți cunoști puțin mașina
Și iată unul dintre motivele (deși e cel mai important) pentru care unii, care mai și gândesc, nu își vor lua niciodată "dizăluri" si "tedeiuri" SH, ci vor prefera benzinarul aspirat natural cu km mai puțini (care e evident un poate un pic mai scump față de cel cu km mai mulți ). Chiar dacă e cu 2-3 litri mai mare consumul / 100km, nu merită să-ți bați cuie în cap înainte de vreme. Însă românul face sub 25.000 km/an, 80% în regim de oraș, dar el vrea "dizăl". Dar nu-i bai, trebuie să trăiască și service-urile și mecanicii . Banii trebuie să circule.😂
Dacă am înțeles bine,Sistemul livrează un combustibil prost și producătorul un DBF,care face arderea arderii. Interesant. Pe ce planetă suntem? Dacă știi ce sa adaugi în combustibil,arderea va fi completă și DBF-ul te va tine mult. Cele bine!
Salutare. Am un Ford Focus 1.6 tdci, 300.000 km, an 2012, DPF on cu regenerare la timp, fără aditivi sau mai știu eu ce. Revizii la 10.000 km, condusă mai mult în exterior, că doar de-asta e diesel.
Salut, am avut un Seat ibiza 1.2 TDI 2011 si nu am avut nici o problema cu dpf ul, am vandut masina la 129.000 mile, masina am cumparat o cand avea 50.000 mile
Filtru de particule BMW, Mercedes, VW, Renault...toate sunt facute de aceasi firma pe aceasi banda de productie . Difera doar marimile lor , compozitia este la fel . In schimb setarea motorului face ca un filtru de particule sa tina mult sau sa se duca repede , aici intervenind priceperea inginerilor si a miilor de ore de test pe bancuri ..inainte de a da drumu motorului pe piata . Ca un mic exemplu ca la BMW tine mult este ca poate acel motor chiar arde combustibilul foarte eficient si nu produce cenusa asta nenorocita . Cand regenerarile incep sa se faca dese , verificati motorul mai intai , nu dati repede sa curatati filtrul sau sa bagati diferite rahaturi ca ar face ceva miraculos .
Cum ai zis și tu ,, contează foarte mult cum conduci mașina “ nici decum sa folosești cacaturile alea de aditivi . Probabil mulți nu-și dau seama ca tu doar încerci să-ți vinzi porcăriile alea de aditivi , nici decum ca fac vreun bine mașinii .
Eu la ford-ul meu am tăiat filtrul dpf și l-am vândut cu 200 de euro. Iata asa mi-am rezolvat problema.În plus mi-au crescut vreo 10 cai putere la motoraș. Învățați de la moldoveni fraților. ;)
În R. Moldova, la moment nu tare se bag capul de ecologie, la testare auto nu se verifică dacă e taiat sau nu DPF sau emisiile. Dar cînd merge cîte unul pe stradă cu un fum din urmă că îți face pabrizul negru.
Am auzit de un mercedes E clase care are DPF-ul de vreo 750 mii km, doar ca a schimbat EGR-ul si injectoarele pt. ca erau obosite, dar asa a protejat filtrul de particule
Mașina mea (skoda Octavia rs 2012) tot intra în regenerare de 2 zile, o las sa își facă regenerarea, când o pornesc iar intra în regenerare și scoate fum alb, de ce nu îmi arata în bord nimic în legătură ca este înfundat?
535 000 km fara probleme, la motor CBEA. Apoi mi s-a stricat pompa de inalta presiune si a infundat partial si temporar un injector; nu am stiut ca nu se face regenerare daca este in LIMP mode, asa ca pâna s-a desfundat injectorul s-a infundat filtrul de particule. La 563 000 am dus masina inapoi la reprezentanta, prin programul dieselgate. La autocare Prevost cu motor D13 nu am auzit de vre-un filtru infundat... dar or fi....
Am avut doua trafic 2 motor 2 litrii am scos filtrele de particule la 700000 km, am trafic 3 motor 1.6, mașina are 660000 km dpf - ul funcționează fără probleme
Salut am un Passat 2.0 TDI din 2016 cu 246000 km este normal de regenereze activ la interval de 190 maxim 220km? Motorul trage bine nu am nici un martor aprins in bord.
Salut. Am o Honda civic tourer facelift cu motor 1.6 i-dtec si 200000km. Mai bine de jumatate din km au fost facuti pe autostrada. De vre-o 5 ani o folosesc doar in oras( Roma). Pana acum nu mi s-a aprins niciodata lumina de filtru de particule. Aceasta regenerare trebuie facuta fortat sau nu?
Salut ! Recomandarile la diesel sunt de 2-3000 rotatii , e adevarat ! Dar la Peugeotul meu 508 sw cu 6 trepte , computerul imi spune sa schimb UNDEVA la 1700-1800 turatii ... ! sa inteleg ca sunt motoare care sunt gandite sa functioneze si la turatii mici ?
Stimabile am un Ford Kuga din 2012 și nu am schimbat la motor decât pompa de vid . Da mă aștept că îmi cade motorul că nu am DPF de BMw sau o marca de peste 100000 euro ?
Am DPF luat din dezmembrări, am 60.000 km cu el. Si încă n am probleme . Dar ii dau si cox, n are când să se înfunde. Regenerări nu și-a mai făcut de ceva timp. O fi bine, nu o fi...naiba stie. Dar încă merge. Megane 2 1.9 131 cai
Daa dacă sar știi cînd se fac regenerările ,lam lasa so facă ,dar cine săș dea seama ,locall de la moară pîn la gară ,că el are treabă de făcut !! Și nemții aștia nau făcut un lucruu bine făcut ! Lau lăsat la ghici !
dpf meu are 600000 km activ pe un mercedes e si am avut un vito tot dpf activ 700000 km,fac in jur de 80000 km pe an din care 90% autostrada,crezi ca ar trebui sa il schimb sau daca e activ e ok?
2500 dpf-ul nou(original) si un injector trebuie schimbat deși inițial era vorba de un senzor la AdBlue dar dupa ce a studiat-o mai bine mi-a zis ce si cum! 4000 de euro cu tot cu manopera și piese originale! Vw Tiguan 2018 4x4 Dsg(2.0 tdi)
Eu am 300k km la un megane 3, si cand am luat o eu...era cazatura am bagat inca odata cat am dat pe ea, dar nu in motor dpf si d astea scumpe :))) filtrul dpf inca este activ, nu isi face regenerari, nu stiu ce sa cred...daca e sau nu ok
La forduri la motoarele de 16TDCi euro 4 109cp au lângă rezervor un vas in care se pune un aditiv pentru regenerare filtru de particule acel aditiv se numește Walker eolys 2 atâta timp cat ai acel aditiv in acel vas este ok.
este motor PSA ,al meu e de 2000, 136 cp peugeot 307 sw 2008 luat nou din spania acum are 179 mii km nici o reparatie pînă in prezent . Pus la obd mai are 736 ml de eolis din fabrică!
@@ionmalaescu5305 sunt bune motoarele astea atata timp cat le faci mentenanta atunci cand trebuie. Au o reputatie proasta, mai ales cel de 1.6, datorita faptului ca lumea uita sa mai schimbe uleiul si se infunda sita de pe circuitul de ungere al turbinei, drept urmare turbina sufera din lipsa de ulei si se strica in timp. La 2.0 din cate stiu, ca punct slab este volanta, care e ceva bani, fiind cu masa dubla. In rest, 2.0 PSA cred ca este unul din cele mai fiabile diesel-uri de 2.0 de pe piata
salut , am un audi a4 b7 2.0 tdi BPW 360xxx km si are filtrul activ pe ea , dar si egr-ul. Mentionez ca , chiar daca sunt incepator nu o frec prin oras deloc , doar exterior si conduc cum trebuie sa fie condus un diesel. De 5k km si nu si a facut regenerare.
Momentan am 270k/km. Dpf activ, masina din 2017 mers mult autostrada. Aaaaa, si schimbat ulei tot la maxim 15000 km(ca mie imi place sa dau bani pe piese si la mecanici)
Nu imi dau seama cum sta treaba cu aditivii aia, nu am vazut efectiv o modificare a gradului de incarcare sau temperatura diferita pe DPF vu si fara aditiv. Poate curata ceva,nu stiu dar nu se vede nimic si nu este vorba doar de cel prezentatin clip ca mai au si de la alti producatori. Turatia nu face bine la dpf pentru ca daca arzi mai mult depui mai mult si ventilezi mai bime...Are treaba cu dpf-ul, doar incarcarea/sarcina poate, acolo poti vedea o crestere a temperaturii dar iti trebuie viteza mare si mult timp sa scazi ceva.
La 1.6d, o sa observi ca in frana de motor nu ti afiseaza niciodata consum instant 0 in momentul in care iti face regenerare, pe langa asta motorul trage un pic mai tare (probabil pentru ca merge mai bogat) si se aude si electroventilatorul daca ai geamul deschis. Asta este experienta mea cu un v70 2010 tot cu minunatul 1.6d
@@alexbulugu6601 banuiesc ca este vorba de masa de funingine calculata , nu masurata . Este ok , cand ajunge pe la 18 g o sa inceapa regenerarea pasiva . Eu am un passat 2.0 adblue dfca si tot cam asa procedeaza ca la tine . Nu ii mai dau atentie mereu ..parca e plapanda rau .
Salut știu ca nu are legătură întrebarea mea cu ce este aici dar te rog spune-mi părerea ta despre un Audi Q5 2012 2.0 benzina 199.000 km 11.000 euro as dori sa o cumpăr.Ms mult.
@@mariusprisacaru2611 daca vrei sa mai bagi bani in ea sa-i faci motoru sa nu mai consume ulei ca un 2t linistit,si cutia aia e pretentioasa,deci e o masina in care poti sa te astepti oricand sa bagi sume mari de bani
Până vine prietenul ce merge numai în oraș , da merge numai 3000-4000, și are passat B6 2.0 CBAB cu 340.000km și filtru de particule in stare excelenta 😂 ăla a ajuns cu ulei odată pe la 130⁰ nu mai zic evacuarea sigur avea vreo 500 și 800-1000 in filtru 🤣
Aditiv Liqui Moly DPF Protector - www.99vehicles.ro/aditivi/aditiv-motorina-liqui-moly-protectie-filtru-de-particule-dpf-protector-250ml.html
Ai folosit cam mult sharpness pe filmare...
Salut Răzvan, am o întrebare la care nu am idee, dacă pun aditivi pentru filtru de particule in rezervor, mai pot folosi tot motorina premium ? Sau e prea mare arderea, exagerez și pun motorina standard ?
@@PVLAD-om4plAr fi bine să alim. Cu efix 55
Ford Focus 2010, euro 5, 1.6 tdci, l-am vândut la 345.000 km cu filtru DPF in stare foarte bună, cel original cu care a venit mașina. Da, am folosit la fiecare 5000-7000 km aditiv DPF de la JLM, un excelent produs.
Turație mare înseamnă mai multa motorina arsa adică mai multa funingine. Ca sa facă regenerării rar trebuie mers cu motorul cald constant. Când pornește regenerarea trebuie mers normal, nu neapărat turat. Prin turație se "impinge" temperatura din el spre exterior. Regenerarea se face și la 1400 rpm la fel ca la 2500 rpm. Urmăresc de ceva timp prin obd toate regenerarile.
Principialii triggeri ai regenerarii sunt:
Cantitatea de funigine in filtru, temperatura >600 °c.
Daca sistemul vrea regenerare, trebuie sa ajungi la 600 grade, si asta inseamna 10-15 min la 3000rpm ( motor caldut) , dupa care turatiile nu trebuie sa fie mai jos de 2000rpm inca vreo 30-45 min, deoarece intervine sistemul de racire al motorului.
La 1400rpm nicidecum nu exista regenerare, in treapta cuplata motoru e subturat, iar pe liber 1400 rpm nu genereaza suficienta temperatura.
@@MrSweetyDaddy of of, triggerul principal e presiunea diferentiala și cantitatea de funingine din filtru. Dacă cele 2 se întrunesc se pornește regenerarea și apoi filtru ajunge la peste 600° C. Odată ajuns acolo e suficient sa mergi cu peste 80km/h și regenerarea va continua fără probleme. Se ajunge la 600°C prin injectare de motorina în filtru: fie direct prin injector fie prin injectare în cilindru pe timpul de evacuare gaze plus închidere supapa egr.
Masina în cauza a6 allroad bitdi 2015
@@Gt-mt9cy adică?
Sunt de acord cu tine partial. Tu vorbesti despre un scenariu, si anume despre regenerarea pasiva, mai sunt celalte 2: activa si fortata. "Protocoalele" de regenerare si conditiile de initiere difera in functie de situatie, tip motor, limita cantitatii de cenusa, temperatura lichidului de racire, etc. As vrea sa vad cum regenerezi tu pasiv, activ si fortat la 1400rpm (nu am vazut pana acum la vw, ford, renault) facand niste screen-uri la diag obd-ul tau, la fel si cantitatea de cenusa inainte si dupa si nr de cicluri efectuate cu succes.
Ca si exemplu eu daca merg cu 1400rpm 1.5dci-ul meu aduna cenusa cam 20g intr-o saptamana. Turatia optima pentru regenerare pasiva este de 1800-2000rpm pe un drum de minim 30 min cu conditia ca temp lichid racire este deja peste 50 grade.
@@MrSweetyDaddy eu am făcut referire la regenerarea activă. Cea pasiva depinde mai mult de temperatura gazelor și nu are post injecție. Dar niciodată cea pasiva nu se realizează complet ci doar scade un anumit procent din funingine.
Passat CC ABT 300.000km DPF activ, EGR activ. Schimbate uleiurile la timp, drumuri lungi, regenerările când le-a cerut cât și forțate când nu se iese cu mașina din oraș 2-3 săptămâni. Plus regenerări din teaster la 2-3 schimburi de ulei.
De asemenea mereu la service dacă apare vreo problemă de orice fel. 😁
Am avut un Ford Transit 2016 si avea 600.000 km si era filtru original,si regenera filtru foarte bine.Totul tine de regenerare sa isi faca tot ciclul pana la final.
Salutare, cred ca este foarte plictisitor in grecia in concediu, deja esti la al doilea vlog, multam!
Dacia Dokker 2013 1.5dci euro5 90hp, cumparata de mine in 2016, cu 225km. Am pus eu pe ea 150k km, inclusiv Uber in Bucuresti. La 375k km i-am vandut-o vecinului de vizavi, in dec 2019. Acum masina are 475km. Dpf original, egr original, inclusiv bujiile sunt ale masinii. Asta si pentru ca masina nu te lasa sa tii uleiul mai mult de 8-9000 de km daca mergi preponderent urban.
fratior ! esti intr o mare eroare! FAP urile de la Renault sunt super ok.
Da, eu sunt unul din fraieri, am cumpărat un astra h la 200si de mi de km și după 3 ani am schimbat turbina și multe alte componente, undeva la 13000 de lei și după 3 luni, surpriza fiftrul de particule unfundat și egr. Ul blocat, alți bani alta distracție
435.000 vw golf 6 2.0 tdi 140 cp, masina de scoala de soferi de 10 ani, filtru activ,cu regenerari, motor cu viata in el ca si la inceput💪
Ce cod motor?
@@Gabriel_0701 CBAB
@@kpron Eu am CFFB ul tot pe golf 6, iar pana in 246.000 cat are acum am avut deja de schimbat egr ul :)) In conditiile in care masina a facut un drum extraurban mai turat saptamanal . Nu stiu cum masina ta e de scoala si ai dpf, egr originale pe ea :))
@@Gabriel_0701 EGR am schimbat și eu,tot pe la 250.000 km. Ziceam de DPF ,care încă văd că duce. La Golf 5 1.9 TDI din 2008, cod BLS,mi-a căzut DPF LA 180.000 KM.....
Am cumpărat un grand scenic 3 2010 din germania, după aproximativ 3000 de km în România, dpf colmatat, am mers în reprezentată și mi-au propus să îl dau jos, ba mai mult mi sa dat și un băiat bun la care să merg să fac operațiunea 😂😂, am refuzat, am mers la un service autorizat pt curățarea dpf și cu 900 de lei l-am făcut ca nou... La final din 60mg pe el după curățare am abținut doar 0.3 mg pe dpf. Concluzia este că merg și curățate. Menționez ca mașina are 300000 de km.
pe mine ma dispera ca nicio masina (sau ma rog, n-am vazut eu pana acum) nu zice cand se face nenoricita aia de regenerare ... ca sa nu opresti motorul fix in timp ce se intampla. la unele iti dai seama, poate se tureaza mai mult pe liber (dar si aici se poate tura din multe alte motive), insa la multe din ele habar n-ai ca se intampla ceva. mai ales ca poate in traficul urban nu esti tot timpul atent la semnale din astea sublime. arata-mi in bord cand se intampla regenerarea asta, ca nu-i greu.
iti cumperi o interfata OBD si afli din timp cand se face regenerarea 😉
@@Atofanei_Horatiu as vrea totusi sa n-am bataia asta de cap.
@@Atofanei_Horatiuunele module prăjesc ECU
Ai zice că dinadins le fac așa.
@@radubogdan100 Pai cumperi unu scump
Seat Leon FR Facelift 2010 2.0tdi 170cp E5 cu doar 281.000km DPF ACTIV, EGR ACTIV - 0 probleme momentan la ele😂 Si sper sa fie asa incontinuare. Mers 80% urban, o scot la o ,,plimbare'' in fiecare weekend pe centura sa o mai alerg putin , cand o apuca pe ea sa-si faca regenerare o las linistita sau tot asa, o invit la o plimbare de seara! Pe langa faptul ca, atunci cand ti-e lumea mai draga si te grabesti undeva, iar masina decide ca fix atunci este mare nevoie de regenerare si te mai tine in loc vreo 15 minute sa zic... pot spune ca sunt multumit consum inafara de 4.6 , in oras de 8! Traiasca TDI-ul! Va pup
Bravo conținut de calitate !
304000 km si am dpf original...merge perfect. Dar respect regenerarile si nu scoate fum
Am un Ford Mondeo cu 300 000 km și dpf-ul este perfect funcțional. Fără aditivi.
#1 la grupul vag se poate monitoriza dpf-ul printr-un obd II prin bluetooth prin aplicatia vag dpf si va tine mult si bine 👍
daca il monitorizezi, va tine mult si bine ?!....ce vrei sa spui mai exact ?
@@gigihentz5510 evident, stii exact cand ajunge la 100% si cand coboara la 12-23% si isi termina regenerarea si nu le mai ratezi nestiind cand se regenereaza
Oricum la grupul VAG îți ridică turația motorului la 1000 de ture și se simte că altfel trage mașina când e în regenerare, nu ai cum să o ratezi dacă îți cunoști puțin mașina
@@bisquu asa este. A mea are 90 de cai in regenerare simți ca are 110 😂
@@bisquu corect, + sunetul ventilatoarelor, dar e cu totul altceva monitorizarea in procente pe aplicatie
Și iată unul dintre motivele (deși e cel mai important) pentru care unii, care mai și gândesc, nu își vor lua niciodată "dizăluri" si "tedeiuri" SH, ci vor prefera benzinarul aspirat natural cu km mai puțini (care e evident un poate un pic mai scump față de cel cu km mai mulți ). Chiar dacă e cu 2-3 litri mai mare consumul / 100km, nu merită să-ți bați cuie în cap înainte de vreme. Însă românul face sub 25.000 km/an, 80% în regim de oraș, dar el vrea "dizăl". Dar nu-i bai, trebuie să trăiască și service-urile și mecanicii . Banii trebuie să circule.😂
Dacă am înțeles bine,Sistemul livrează un combustibil prost și producătorul un DBF,care face arderea arderii. Interesant. Pe ce planetă suntem?
Dacă știi ce sa adaugi în combustibil,arderea va fi completă și DBF-ul te va tine mult. Cele bine!
03:15 ca si in cazul meu, 395.000km cu dpf egr activ cu regenerari la 250km-300km
Salutare. Am un Ford Focus 1.6 tdci, 300.000 km, an 2012, DPF on cu regenerare la timp, fără aditivi sau mai știu eu ce. Revizii la 10.000 km, condusă mai mult în exterior, că doar de-asta e diesel.
Salut, am avut un Seat ibiza 1.2 TDI 2011 si nu am avut nici o problema cu dpf ul, am vandut masina la 129.000 mile, masina am cumparat o cand avea 50.000 mile
Dacă pun aditiv pt dpf și apar probleme la mașina cine răspunde? Poate afectează dpf-ul așa-zisul aditiv?!
Filtru de particule BMW, Mercedes, VW, Renault...toate sunt facute de aceasi firma pe aceasi banda de productie . Difera doar marimile lor , compozitia este la fel .
In schimb setarea motorului face ca un filtru de particule sa tina mult sau sa se duca repede , aici intervenind priceperea inginerilor si a miilor de ore de test pe bancuri ..inainte de a da drumu motorului pe piata . Ca un mic exemplu ca la BMW tine mult este ca poate acel motor chiar arde combustibilul foarte eficient si nu produce cenusa asta nenorocita . Cand regenerarile incep sa se faca dese , verificati motorul mai intai , nu dati repede sa curatati filtrul sau sa bagati diferite rahaturi ca ar face ceva miraculos .
Am un tovarăș cu un v class din 2006 și are 800-900.000km și are dpf activ
Vrăjeală, l-a schimbat la fiecare 300000 km, tot 300000 km m-a ținut și pe mine a mea e din 2010
Vorbeste te rog si despre “filtrele” puse pe benzinare.
Cum ai zis și tu
,, contează foarte mult cum conduci mașina “ nici decum sa folosești cacaturile alea de aditivi . Probabil mulți nu-și dau seama ca tu doar încerci să-ți vinzi porcăriile alea de aditivi , nici decum ca fac vreun bine mașinii .
Eu la ford-ul meu am tăiat filtrul dpf și l-am vândut cu 200 de euro. Iata asa mi-am rezolvat problema.În plus mi-au crescut vreo 10 cai putere la motoraș. Învățați de la moldoveni fraților. ;)
În R. Moldova, la moment nu tare se bag capul de ecologie, la testare auto nu se verifică dacă e taiat sau nu DPF sau emisiile.
Dar cînd merge cîte unul pe stradă cu un fum din urmă că îți face pabrizul negru.
Bravo. Ești un pârlit. Sper să-ți crape plămânii. Te mai și lauzi.
Am auzit de un mercedes E clase care are DPF-ul de vreo 750 mii km, doar ca a schimbat EGR-ul si injectoarele pt. ca erau obosite, dar asa a protejat filtrul de particule
Da vere ai auz bun de regulă
Cum sefac regenerarile la Filtru de particole.
Ce trebu de facut?
Zafira b,1.9cdti,2007,348k km, dpf si egr originale si functionale inca.
poți sa faci un clip și despre gpf?
Mașina mea (skoda Octavia rs 2012) tot intra în regenerare de 2 zile, o las sa își facă regenerarea, când o pornesc iar intra în regenerare și scoate fum alb, de ce nu îmi arata în bord nimic în legătură ca este înfundat?
535 000 km fara probleme, la motor CBEA.
Apoi mi s-a stricat pompa de inalta presiune si a infundat partial si temporar un injector; nu am stiut ca nu se face regenerare daca este in LIMP mode, asa ca pâna s-a desfundat injectorul s-a infundat filtrul de particule.
La 563 000 am dus masina inapoi la reprezentanta, prin programul dieselgate.
La autocare Prevost cu motor D13 nu am auzit de vre-un filtru infundat... dar or fi....
Am avut doua trafic 2 motor 2 litrii am scos filtrele de particule la 700000 km, am trafic 3 motor 1.6, mașina are 660000 km dpf - ul funcționează fără probleme
fabia din 2011 -1.6 tdi ,430.000 km nu am pus niciodata aditivi! inca trage cu acelasi filtru:D
Din câte spuneți trebuie sa uităm de mașinile europene !
Salut am un Passat 2.0 TDI din 2016 cu 246000 km este normal de regenereze activ la interval de 190 maxim 220km? Motorul trage bine nu am nici un martor aprins in bord.
Bună ziua te rog ajutama cu o nelămurire Am un e 90 318D și îmi apare și dispare dpf ,nu știu din ce cauza ca nu sta permanent!!
Salut. Am o Honda civic tourer facelift cu motor 1.6 i-dtec si 200000km. Mai bine de jumatate din km au fost facuti pe autostrada. De vre-o 5 ani o folosesc doar in oras( Roma). Pana acum nu mi s-a aprins niciodata lumina de filtru de particule. Aceasta regenerare trebuie facuta fortat sau nu?
ford mondeo 2007 2.0 tdci 340k km si DPF e perfect
Salut ! Recomandarile la diesel sunt de 2-3000 rotatii , e adevarat ! Dar la Peugeotul meu 508 sw cu 6 trepte , computerul imi spune sa schimb UNDEVA la 1700-1800 turatii ... ! sa inteleg ca sunt motoare care sunt gandite sa functioneze si la turatii mici ?
Stimabile am un Ford Kuga din 2012 și nu am schimbat la motor decât pompa de vid . Da mă aștept că îmi cade motorul că nu am DPF de BMw sau o marca de peste 100000 euro ?
Am un passat ajm din 2000 merge motorul foarte frumos dar pierde apa nu curge pe nicăieri nu o baga in baia de ulei ce poate sa aiba
Am DPF luat din dezmembrări, am 60.000 km cu el. Si încă n am probleme . Dar ii dau si cox, n are când să se înfunde. Regenerări nu și-a mai făcut de ceva timp. O fi bine, nu o fi...naiba stie. Dar încă merge. Megane 2 1.9 131 cai
Daa dacă sar știi cînd se fac regenerările ,lam lasa so facă ,dar cine săș dea seama ,locall de la moară pîn la gară ,că el are treabă de făcut !! Și nemții aștia nau făcut un lucruu bine făcut ! Lau lăsat la ghici !
Numele service ului din Iasi pt curatare dpf?
dpf meu are 600000 km activ pe un mercedes e si am avut un vito tot dpf activ 700000 km,fac in jur de 80000 km pe an din care 90% autostrada,crezi ca ar trebui sa il schimb sau daca e activ e ok?
eu am 320 000 la skoda octavia 3 facelift, 2.0 tdi si am dpf activ , si am si soft si merge tare masina mea si am dpf bun :)))))deci sunt inca bine
Filtru de particule au si masinile pe benzina de.mai bine de 2-3 ani
asa ca mai umbla la inregistrare si schimba..
2500 dpf-ul nou(original) si un injector trebuie schimbat deși inițial era vorba de un senzor la AdBlue dar dupa ce a studiat-o mai bine mi-a zis ce si cum! 4000 de euro cu tot cu manopera și piese originale!
Vw Tiguan 2018 4x4 Dsg(2.0 tdi)
La cati km l ai schimbat?
@@iliedobre3265 acuma la 230.000 îl schimb
Eu am 300k km la un megane 3, si cand am luat o eu...era cazatura am bagat inca odata cat am dat pe ea, dar nu in motor dpf si d astea scumpe :))) filtrul dpf inca este activ, nu isi face regenerari, nu stiu ce sa cred...daca e sau nu ok
Merge sa pun aditiv pe un 1.6 tdi?
La benzinar, cât ține filtrul de particule? O zi bună!
Doar masinile facute dupa 2018 au filtre de particule la benzina
In rest nu imi imaginez ca sunt mari diferente
La forduri la motoarele de 16TDCi euro 4 109cp au lângă rezervor un vas in care se pune un aditiv pentru regenerare filtru de particule acel aditiv se numește Walker eolys 2 atâta timp cat ai acel aditiv in acel vas este ok.
aditiv care este, desigur, scump al dracu. Noroc ca se completeaza la 60.000 km
@@alexandrutache3515 da este scump într-adevăr dar odată la 60.000km eu zic că se merita
este motor PSA ,al meu e de 2000, 136 cp peugeot 307 sw 2008 luat nou din spania acum are 179 mii km nici o reparatie pînă in prezent . Pus la obd mai are 736 ml de eolis din fabrică!
@@ionmalaescu5305 sunt bune motoarele astea atata timp cat le faci mentenanta atunci cand trebuie. Au o reputatie proasta, mai ales cel de 1.6, datorita faptului ca lumea uita sa mai schimbe uleiul si se infunda sita de pe circuitul de ungere al turbinei, drept urmare turbina sufera din lipsa de ulei si se strica in timp. La 2.0 din cate stiu, ca punct slab este volanta, care e ceva bani, fiind cu masa dubla. In rest, 2.0 PSA cred ca este unul din cele mai fiabile diesel-uri de 2.0 de pe piata
Unde mai exact ? Se pune acel lichid?
Filtru se curta la 2000 de ture pe ma10 15 min fara sa schimbi mergi cu aceasi turatie ny mai mare .
salut , am un audi a4 b7 2.0 tdi BPW 360xxx km si are filtrul activ pe ea , dar si egr-ul. Mentionez ca , chiar daca sunt incepator nu o frec prin oras deloc , doar exterior si conduc cum trebuie sa fie condus un diesel. De 5k km si nu si a facut regenerare.
Și-a făcut între timp 100% dar nu ai observat tu :)
am 265 mii și e neschimbat necurățat și îmi face regenerări la 500 km audi a 6 allroad 3 mii.
Momentan am 270k/km. Dpf activ, masina din 2017 mers mult autostrada. Aaaaa, si schimbat ulei tot la maxim 15000 km(ca mie imi place sa dau bani pe piese si la mecanici)
Nu imi dau seama cum sta treaba cu aditivii aia, nu am vazut efectiv o modificare a gradului de incarcare sau temperatura diferita pe DPF vu si fara aditiv. Poate curata ceva,nu stiu dar nu se vede nimic si nu este vorba doar de cel prezentatin clip ca mai au si de la alti producatori.
Turatia nu face bine la dpf pentru ca daca arzi mai mult depui mai mult si ventilezi mai bime...Are treaba cu dpf-ul, doar incarcarea/sarcina poate, acolo poti vedea o crestere a temperaturii dar iti trebuie viteza mare si mult timp sa scazi ceva.
pot sa-ti dau eu un raspuns la bmw duce filtru de particule pana la 500.000 de km dupa trebuie schibat
Pui la 170.000 masina si o vinzi ca noua😄
Astra G 2002 1.7dti are dpf?
nu
Salut Razvan . De unde stiu când face regenerare? Am un volvo s 40 1,6 D din 2007.
La 1.6d, o sa observi ca in frana de motor nu ti afiseaza niciodata consum instant 0 in momentul in care iti face regenerare, pe langa asta motorul trage un pic mai tare (probabil pentru ca merge mai bogat) si se aude si electroventilatorul daca ai geamul deschis. Asta este experienta mea cu un v70 2010 tot cu minunatul 1.6d
@@alexandrutache3515 mersi pentru raspuns, o zi frumoasa.
Am un renault megane 3 , 1.5 dCi 110 hp , 230000 km , intretinuta , dar filtrul de particule isi da regenerare la fiecare 250 km , este normal ?
@@Gt-mt9cy ii dau mereu , si desfundari , cred ca propietarul trecut a mers subturat cu ea
Motorina Premium ajuta pentru o durata de viata mai lunga a DPF-ului?
daca mergi mult in oras, nu
Am 9 grame de funingine in filtru pe o Skoda Octavia 3 2.0 crmb cod motor, e ok?
Masina are 189k km
@@alexbulugu6601 banuiesc ca este vorba de masa de funingine calculata , nu masurata . Este ok , cand ajunge pe la 18 g o sa inceapa regenerarea pasiva . Eu am un passat 2.0 adblue dfca si tot cam asa procedeaza ca la tine . Nu ii mai dau atentie mereu ..parca e plapanda rau .
Da, calculata, am verificat pe vcds, masina se comporta excelent.
Mersi de info, drumuri bune!
Salut știu ca nu are legătură întrebarea mea cu ce este aici dar te rog spune-mi părerea ta despre un Audi Q5 2012 2.0 benzina 199.000 km 11.000 euro as dori sa o cumpăr.Ms mult.
Aia e hybrida,merge cu benzina si ulei
2.0 TFSI Quattro S-Tronic acesta este modelul
@@mariusprisacaru2611 daca vrei sa mai bagi bani in ea sa-i faci motoru sa nu mai consume ulei ca un 2t linistit,si cutia aia e pretentioasa,deci e o masina in care poti sa te astepti oricand sa bagi sume mari de bani
Ok ce ai recomanda pe segmentul suv?
@@mariusprisacaru2611 mazda cx 5 2.0 benzină 165cp aspirat.
489 000 și nici o intervenție, Mercedes c220 cdi 2014 manual
Sfidezi producatorii aftermarket😅 Ma gandesc ca monitorizezi mereu regenerarea. Felicitari in orice caz!
Pai de aia anuleaza lume DPF la bmw stanga dreapta ca is foarte bune...Romanul si BMW-ul.
Până vine prietenul ce merge numai în oraș , da merge numai 3000-4000, și are passat B6 2.0 CBAB cu 340.000km și filtru de particule in stare excelenta 😂 ăla a ajuns cu ulei odată pe la 130⁰ nu mai zic evacuarea sigur avea vreo 500 și 800-1000 in filtru 🤣
La 1000° se topesc părți din dpf. Ce e peste 750° e periculos
@@sergiuuu18 am zis niste valori fictive
DPF Off și mașina rupe asfaltul!
Ma doare-n pix de itp
Am pila așa cum toți aveți
Depinde de unde cumeri pentru România sunt facute m-ai prost calitativ
Ce anume?
Totul
@@virgilcercel8553 bs
Ford mondeo mk4 2.0 tdci 140 cp, 2012, 235 000km, filtru original, a fost curățat preventiv pe la 200 000, merge brici si n ziua de azi
Conduc Duster 340000 dpf ok si Dokker 310000 dpf ok
Asa este…
Passat b6 2.0 BMP 310k km, isi face regenerarile, singură 0 gram de fum. Talpa pana iese foc pe teava 🤣
Kuga mea are in jur de 250 mi km !
Tine o viață pus bine in dulap
Boss 322000km pe un A4 b8 e încă original
Ford Mondeo MK4 300K+ KM dpf activ original , modeo mk5 150k km dpf activ original, lasa vrajeala cu fordurile
Urăsc TOATE motoarele Diesel sub 3000 cm³!
si ele pe tine
@@liviufratila7046 N-au decât :)
Eu as interzice masinile pe motorina si cele electrice!!!!!!!!!
O caruta cu 2 cai frumosi, cel mai bine. Acolo unde soferul este DPF-ul.