Bu videoda oluşturduğum Açıklayıcı İstatistikler ve Korelasyon tablolarına bu linkten ulaşabilirsin ➡www.buymeacoffee.com/ofislab/e/224388 Bu videoda anlattıklarımı beğendiysen, *APA Stili (7. versiyon)* isimli video serimi de izlemeni tavsiye ederim ruclips.net/video/EuPxAIhtKUw/видео.html&pp=gAQBiAQB Gelecekteki videolarımı kaçırmamak için kanalıma abone olmayı unutma 😊ruclips.net/user/ofislab Ayrıca, bu videoyu beğendiysen BEĞEN tuşuna da basarsan daha fazla kişinin bu videoyu görmesini sağlayıp onların da faydalanmasını sağlayabilirsin!
Hocam fazlaca değişken yazmam gerektiği için çok sütun ve satıra sahip bir tablom var. 12 punto yaptığımda tablom en olarak büyüyor. Tabloyu nasıl küçültebilirim ?
Merhaba. Ben de bu durumu şu an öğrendim. Teşekkürler Ecenur. Tabloyu seçtikten sonra Tasarım sekmesine gelip Kenarlıklar seçeneğinden "Klavuz Çizgilerini Görüntüle" seçeneği seçili olunca tablo kenarları çizg çizgi olarak gözüküyor. O seçeneği kaldırınca gidiyor.
Merhaba hocam. APA tarzında bir tablonun birden fazla sayfaya yayılması durumunda, tablonun her sayfasında nasıl bir düzenleme yapılması gerektiği konusunda asagidaki önerileri dikkate alabilirsiniz: 1-Tablonuz birden fazla sayfaya yayılıyorsa, her sayfanın başında tablonun başlığını tekrarlayın. Örneğin, 'Tablo 1 (devam)' şeklinde bir başlık kullanabilirsiniz. 2-Her sayfada sütun başlıklarını tekrar etmek, okuyucunun tabloyu takip etmesini kolaylaştırır. 3-Eğer tablonun ilk sayfasında açıklama veya notlar varsa, bu notların ve açıklamaların sadece ilk sayfada yer alması yeterlidir. İkinci sayfada bu notları tekrar etmenize gerek yoktur. 4-Tablonun devamının olduğunu belirtirken, düzeni ve okunabilirliği korumaya özen gösterin. Her sayfanın tablo içeriğiyle uyumlu olmasına dikkat edin. 5-Her sayfada, tablonun hangi tablo olduğunu açıkça belirtin. Örneğin, ikinci sayfada 'Tablo 1 (devam)' gibi bir ifade kullanın. Bu öneriler, APA tarzında birden fazla sayfaya yayılan tablolarınızı düzenlemenize yardımcı olacaktır. Eğer bu konuda veya başka bir konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen sormaktan çekinmeyin ;)
Ilk sayfadaki tabloyla ikinci sayfadaki tablo ayri tablolar olmali. Mesela ilk sayfada 10 satirli bir tablo yapin, artan 3 satir icin, ikinci sayfada yeni bir 3 satirli tablo yapin. Bu sekilde yaptiktan sonra ikinci sayfadaki tablonun ustune Tablo 1 (devam) yazin.
Tablo altına kaynak verilmiyor diye biliyorum. Sadece kaynakçada belirtiliyor. Zaten tabloyu yorumladıysan cümle sonuna metin içi referans verebilirsin.
Merhaba, cevap baya geç geldi biliyorum ancak bu yorumu okuyanlara yardimci olması acısından yine de cevaplamak istedim. Tablo altına kaynak belirtmek konusunda kafa karışıklığı yaygın bir durum. Aslında, APA stilinde tablo altına kaynak belirtmek mümkün ve bazen gereklidir, özellikle tablo başka bir kaynaktan alındığında. TÜİK Verileri gibi resmi verileri kullandığında, tablonun altına kaynakça bilgilerini eklemek iyi bir uygulamadır. Tablonun altına kaynak eklerken, APA'nın 7. versiyonunda önerilen biçimi kullanabilirsin. Bu, genellikle tablonun hemen altında, tablo notları bölümünde yapılır. Burada, tablonun veri kaynağını belirtmen ve gerekirse ilgili açıklamaları eklemen gerekecek. Örneğin: 'Not: Veriler, TÜİK (2021) tarafından sağlanmıştır.' Daha sonra refersnlara bölümüne tam kaynağı eklemelisin. Eğer tabloyu makale veya raporun içinde yorumladıysan ve metin içinde referans verdiysen, bu da yeterli olabilir. Ancak, resmi verileri kullandığında, kaynakça bilgilerini tablo altında belirtmek en doğru yaklaşım olacaktır. Tablo oluşturma ve kaynakça ekleme konusunda daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, lütfen sormaktan çekinme!
Merhaba! Videoyu beğendiğine sevindim. Tek bir tabloya odaklanmış olmam, diğer tür tablolar için de benzer ilkelerin uygulanabileceği anlamına gelir. Özellikle 'Sig değerinin' göründüğü tablolar için, APA'nın 7. versiyonunun gerekliliklerini takip edebilirsin. Genel olarak, bu tür tablolar için de netlik ve okunabilirlik önemli. Sig değerlerini içeren tablolar hazırlarken, sütun başlıklarının açık ve anlaşılır olmasına özen göster. Ayrıca, tablonun içeriğini ve formatını, APA stil rehberinde belirtilen standartlara uygun hale getir. Bu, genellikle yeterli boşluk bırakmayı, açıklayıcı notları uygun şekilde yerleştirmeyi ve gerekli tüm bilgileri tabloda net bir şekilde sunmayı içerir. Eğer daha spesifik bir örneğe veya daha fazla ayrıntıya ihtiyacın varsa, APA'nın resmi web sitesinde veya güvenilir akademik kaynaklarda daha fazla örnek ve açıklama bulabilirsin. APA stilinde tablo hazırlama konusunda daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, lütfen sormaktan çekinme!😊
Bir makaleye APA7 formatını kullanarak fotograf eklemek istediğinde sağdaki seyleri göz önünde bulunudurun derim; Fotoğrafın kaynağını kaydedin: Fotoğrafın altına bir başlık ekleyin, bu başlıkta yazarın adı ve fotoğrafın tarihini de belirtin. Eğer fotoğraf bir çevrimiçi kaynaktan alınmışsa, URL'sini de eklemeniz gerekir. İzinler: Kullanmak istediğiniz fotoğrafın haklarına sahip olduğunuzdan emin olun. Eğer fotoğraf telif hakkına sahipse, kullanmak için izin almanız gerekir. Boyut ve çözünürlük: Fotoğraf yazdırıldığında okunabilir olması için yeterli çözünürlükte ve boyutta olmasına dikkat edin. Konum: Fotoğrafı makalede uygun bir konuma yerleştirin. Fotoğraf bahsettiği metine yakın olmalı ve bir numara ile etiketlenmelidir. Örneğin "Figure 1" ve kaynak bilgileri ile alt yazılı olmalıdır. Biçimlendirme: Fotoğrafı APA 7 formatına uygun şekilde biçimlendirin. Bu, alt yazı fontu, alt yazı aralığı ve diğer kuralları içerir.
APA stili Tablo isimlerini kullanarak, Tablolar listesi oluşturma ile ilgili bir kısayol var mı bildiğiniz? Normalde tablo listesi oluşturmayı biliyorum ancak APA'ya göre tablo ismini alta alınca, isimler tablo listesinde otomatik olarak çıkmıyor. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. Teşekkür ederim🙏
Merhaba , teorem ,ispat , tanım tarzı başlıklarda nasıl yazmamız gerekir ,tablo yazısının yanında nokta yok onlarda da mı olmicak ? Bu konuda apa da bi aciklama yok kafa karisikligi yaratiyor yardımcı olursanız sevinirim :)
Merhaba. APA stili bu tarz özel basliklari icin ayrı tanimlama yapmıyor. butun sorumluluk sizde aslında. yani bu basliklarin hangi seviyede olacağına karar verip, o seviyedeki formatı bu başlıklara uygulamanız bekleniyor. özel bir format yok bunlar icin yani APA Stili icin konuşursam.
Merhaba. Şu videoda başlıkları nasıl oluşturacağınızı gösteriyorum: ruclips.net/video/EuPxAIhtKUw/видео.html Bulgular'ın içeriğinden bahsediyorsanız o italik olmayacak.
Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Gösterdiğiniz şekilde tabloyu oluşturdum ama tabloyu isimlendirilen cümle sıralı olmuyor alt alta düşüyor. Bunu nasıl yapabilirim? Tablo 1.1 sosyodemografik bilgi tablosu vb yazarken sıralı cümle olmuyor..
Büyük ihtimalle tablo başlığını tablonun içine yazıyorsunuz ve kenarlıklar görünmediği için bu anlaşılmıyor. İmleci açıp tablonun içine yazıp yazmadığınızı kontrol edin derim. İmleci açabilmek için Word'de sayfa silme adlı videomu izleyebilirsiniz.
hocam merhabalar ben bir araştırma sitesinden alıdığım istatistiki tabloyu illa wordde mi hazırlamam gerekiyor makale için ? çüünkü wordün yapabileceği birşey değil
@@OfisLab neticede kaynakça da tablo altinda göstersek olmuyor mu hocam. Neticede bir makaleden degil uluslararası kuruluslarin yil sonu raporlarindan aktaracağım
Öyle de olsa tıpa tıp aynen kopyalanması intihal sayılır. O tablodaki bilgiler sizin kendi oluşturulacağınız ve formatı daha değişik bir tabloya koyduktan sonra kaynak gösterebilirsiniz. Mesela satırları sütuna, sütunları da satıra dönüştürün
Tablonun altına not olarak tabloyu aldığınız makaleyi/kitabı belirtmeniz lazım. Mesela: Note. Reprinted from “When Salespeople Manage Customer Relationships: Multidimensional Incentives and Private Information,” by M. Kim, K. Sudhir, K. Uetake, and R. Caneles, 2019, Journal of Marketing, 56(5), p. 765. Copyright 2019 by the American Marketing Association.
Bir de kaynakça bölümünde tabi bu kaynağı eklemeniz lazım: Kim, M., Sudhir, K., Uetake, K., & Canales, R. (2019). When salespeople manage customer relationships: Multidimensional incentives and private information. Journal of Marketing Research, 56(5), 749-766. doi.org/10.1177/0022243719847661
Bu videoda oluşturduğum Açıklayıcı İstatistikler ve Korelasyon tablolarına bu linkten ulaşabilirsin ➡www.buymeacoffee.com/ofislab/e/224388
Bu videoda anlattıklarımı beğendiysen, *APA Stili (7. versiyon)* isimli video serimi de izlemeni tavsiye ederim ruclips.net/video/EuPxAIhtKUw/видео.html&pp=gAQBiAQB
Gelecekteki videolarımı kaçırmamak için kanalıma abone olmayı unutma 😊ruclips.net/user/ofislab
Ayrıca, bu videoyu beğendiysen BEĞEN tuşuna da basarsan daha fazla kişinin bu videoyu görmesini sağlayıp onların da faydalanmasını sağlayabilirsin!
Hocam tablo altına tablonun referansını yazarken, Note. yazıp sonra referansı mı yazıyoruz? Yoksa note yazmadan sadece referansmı yazıyoruz tablo altına?
Dergi için makale yazıyorum sabahtan beri bu tablonun yapılışını arıyorum Allah razı olsun hocam
Rica ederim hocam, kolaylıklar dilerim
ekranınızdaki tarihten tam 3 yıl sonra bugün izledim,emeğinize sağlık..
Güzel tesadüf, umarım işinize yaramıştır.
Bu konu hakkında bir sürü video izledim ve en açıklayıcı video net bu videodur. Teşekkür ederiz..
Rica ederim, yorumun için de ayrıca teşekkürler ☺️
kesinlikle bunu böyle ayrıntılı anlatan tek kaynaksınız hocam çok teşekkür ederim
Rica ederim hocam
Çalışmanız için çok teşekkürler. Bilimsel çalışma yapan herkese önereceğim.
Çok teşekkürler
Çok güzel ve anlaşılır anlatmışsınız sayenizde kafa karışıklığım gitti teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻
Rica ederim 😉
harika anlatmışsınız hocam. çok teşekkür ederiz
rica ederim hocam ;)
Hayat kurtaran video olmuş çok teşekkürler ayrıca Apa7 olarak güncel amanızıda sevdim aslında inanılmaz kolay bir şeymiş
Bir kere öğrendikten sonra apa stili çok basit. O öğrenme sürecini aşana kadar üzerinde durmak lazım ayrıntıların sadece
Hocam, cok tesekkuler kiymetli bilgilendirmeleriniz icin. RUclips ta cok video vardi; ancak en guzel anlatim sizdeydi..
Syg.
Teşekkürler hocam, elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum
Kafayı yicektim bu tabloyu yapmaya çalışırken ya teşekkür ediyorum
rica ederim ;)
çok faydalı olmuş çok teşekkürler, elinize sağlık çok yardımcı oldunuz 🙏🏻
Yardımcı olduysa video ne mutlu ;)
Hocam süpersiniz bugün ikinci sorunuma çözüm yine siz oldunuz. Başarılar.
Rica ederim hocam, size de başarılar ;)
Sağolun hocam apa tablosu oluşturma paylaşımınız için.
rica ederim hocam
Çok teşekkürler hocam sayenizde zorlanmadan tablomu yaptım bu şekilde daha profesyonel oldu 😊 tez çalışmamda sizin de emeğiniz var
Rica ederim, en ufak bir katkımız olduysa ne mutlu :)
Hocam elinize emeğinize sağlık sayenizde çalışmamı bitirdim çok teşekkür ederim 😊
Rica ederim hocam, videoların işinize yaramasına sevindim ;)
Emeğinize sağlık, çok teşekkür ederim.
Rica ederim
Hocam, teşekkür ediyoruz.
Rica ederim hocam
Hocam fazlaca değişken yazmam gerektiği için çok sütun ve satıra sahip bir tablom var. 12 punto yaptığımda tablom en olarak büyüyor. Tabloyu nasıl küçültebilirim ?
Hocam Allah razı olsun
😊 eyvallah
ellerinize sağlık çok teşekkürler
Rica ederim
çok teşekkürler, faydalı video
rica ederim
Hocam emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim
hocam benim tablom çok uzun ve diğer sayfalara taşıyor bunun için tabloya diğer sayfada devam ediyor gibi bir yazı yazmalıyım nasıl yapabilirim
Merhaba hocam. İngilizceyle ikinci sayfadaki tablonun başlığına “cont’d” kelimesin ekleniyor. Örneğin: Table 1 (cont’d)
Elinize sağlık
Tesekkurler
Merhaba, ben kenarlık yok dediğimde nokta nokta çizgiler kalıyor bunu nasıl halledebilirim?
kenar kaldırma kısmına girip en altta kılavuz çizgisi kaldır diyor ordan yapabilirsiniz. Ben de aynı durumdan şikayetçiydim az önce çözüm
Merhaba. Ben de bu durumu şu an öğrendim. Teşekkürler Ecenur. Tabloyu seçtikten sonra Tasarım sekmesine gelip Kenarlıklar seçeneğinden "Klavuz Çizgilerini Görüntüle" seçeneği seçili olunca tablo kenarları çizg çizgi olarak gözüküyor. O seçeneği kaldırınca gidiyor.
@@ecenurcalskan9717 Teşekkür ederim Ecenur :)
@@iremagar1139 rica ederim :)
@@OfisLab Teşekkür ederim :)
Teşekkür ederim
Rica ederim
hocam tablom tek sayfaya yetmedi ikinci sayfaya devamı olacak şekilde yazıcamda çizelgenin açıklamasını üzerine yazaöıyorum ikinci sayfada
Merhaba hocam. APA tarzında bir tablonun birden fazla sayfaya yayılması durumunda, tablonun her sayfasında nasıl bir düzenleme yapılması gerektiği konusunda asagidaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1-Tablonuz birden fazla sayfaya yayılıyorsa, her sayfanın başında tablonun başlığını tekrarlayın. Örneğin, 'Tablo 1 (devam)' şeklinde bir başlık kullanabilirsiniz.
2-Her sayfada sütun başlıklarını tekrar etmek, okuyucunun tabloyu takip etmesini kolaylaştırır.
3-Eğer tablonun ilk sayfasında açıklama veya notlar varsa, bu notların ve açıklamaların sadece ilk sayfada yer alması yeterlidir. İkinci sayfada bu notları tekrar etmenize gerek yoktur.
4-Tablonun devamının olduğunu belirtirken, düzeni ve okunabilirliği korumaya özen gösterin. Her sayfanın tablo içeriğiyle uyumlu olmasına dikkat edin.
5-Her sayfada, tablonun hangi tablo olduğunu açıkça belirtin. Örneğin, ikinci sayfada 'Tablo 1 (devam)' gibi bir ifade kullanın.
Bu öneriler, APA tarzında birden fazla sayfaya yayılan tablolarınızı düzenlemenize yardımcı olacaktır. Eğer bu konuda veya başka bir konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen sormaktan çekinmeyin ;)
@@OfisLab şu 1. sıradaki açıklamayı nasıl yapıcam olmuyor
Ilk sayfadaki tabloyla ikinci sayfadaki tablo ayri tablolar olmali. Mesela ilk sayfada 10 satirli bir tablo yapin, artan 3 satir icin, ikinci sayfada yeni bir 3 satirli tablo yapin. Bu sekilde yaptiktan sonra ikinci sayfadaki tablonun ustune Tablo 1 (devam) yazin.
Hocam ben TÜİK Verilerinden tablo oluşturdum tablo altına nasıl kaynak belirtmem gerek bulamadım hiçbir yerde.
Tablo altına kaynak verilmiyor diye biliyorum. Sadece kaynakçada belirtiliyor. Zaten tabloyu yorumladıysan cümle sonuna metin içi referans verebilirsin.
Merhaba, cevap baya geç geldi biliyorum ancak bu yorumu okuyanlara yardimci olması acısından yine de cevaplamak istedim.
Tablo altına kaynak belirtmek konusunda kafa karışıklığı yaygın bir durum. Aslında, APA stilinde tablo altına kaynak belirtmek mümkün ve bazen gereklidir, özellikle tablo başka bir kaynaktan alındığında. TÜİK Verileri gibi resmi verileri kullandığında, tablonun altına kaynakça bilgilerini eklemek iyi bir uygulamadır.
Tablonun altına kaynak eklerken, APA'nın 7. versiyonunda önerilen biçimi kullanabilirsin. Bu, genellikle tablonun hemen altında, tablo notları bölümünde yapılır. Burada, tablonun veri kaynağını belirtmen ve gerekirse ilgili açıklamaları eklemen gerekecek. Örneğin: 'Not: Veriler, TÜİK (2021) tarafından sağlanmıştır.' Daha sonra refersnlara bölümüne tam kaynağı eklemelisin.
Eğer tabloyu makale veya raporun içinde yorumladıysan ve metin içinde referans verdiysen, bu da yeterli olabilir. Ancak, resmi verileri kullandığında, kaynakça bilgilerini tablo altında belirtmek en doğru yaklaşım olacaktır.
Tablo oluşturma ve kaynakça ekleme konusunda daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, lütfen sormaktan çekinme!
sadece tek bir tabloya uyguluyor bize diğer tablolarda lazım Sig değerinin göründüğü tablolar onları nasıl yapacağız?
Merhaba! Videoyu beğendiğine sevindim. Tek bir tabloya odaklanmış olmam, diğer tür tablolar için de benzer ilkelerin uygulanabileceği anlamına gelir. Özellikle 'Sig değerinin' göründüğü tablolar için, APA'nın 7. versiyonunun gerekliliklerini takip edebilirsin.
Genel olarak, bu tür tablolar için de netlik ve okunabilirlik önemli. Sig değerlerini içeren tablolar hazırlarken, sütun başlıklarının açık ve anlaşılır olmasına özen göster. Ayrıca, tablonun içeriğini ve formatını, APA stil rehberinde belirtilen standartlara uygun hale getir. Bu, genellikle yeterli boşluk bırakmayı, açıklayıcı notları uygun şekilde yerleştirmeyi ve gerekli tüm bilgileri tabloda net bir şekilde sunmayı içerir.
Eğer daha spesifik bir örneğe veya daha fazla ayrıntıya ihtiyacın varsa, APA'nın resmi web sitesinde veya güvenilir akademik kaynaklarda daha fazla örnek ve açıklama bulabilirsin. APA stilinde tablo hazırlama konusunda daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, lütfen sormaktan çekinme!😊
reis gralsın sayende YL yaptım
:)
Teşekkürler 🙏
rica ederim ;)
Apa 7 de fotoğraf koymak istiyorum ne yapmam gerekiyor ne belirtmem lazım?
Bir makaleye APA7 formatını kullanarak fotograf eklemek istediğinde sağdaki seyleri göz önünde bulunudurun derim;
Fotoğrafın kaynağını kaydedin: Fotoğrafın altına bir başlık ekleyin, bu başlıkta yazarın adı ve fotoğrafın tarihini de belirtin. Eğer fotoğraf bir çevrimiçi kaynaktan alınmışsa, URL'sini de eklemeniz gerekir.
İzinler: Kullanmak istediğiniz fotoğrafın haklarına sahip olduğunuzdan emin olun. Eğer fotoğraf telif hakkına sahipse, kullanmak için izin almanız gerekir.
Boyut ve çözünürlük: Fotoğraf yazdırıldığında okunabilir olması için yeterli çözünürlükte ve boyutta olmasına dikkat edin.
Konum: Fotoğrafı makalede uygun bir konuma yerleştirin. Fotoğraf bahsettiği metine yakın olmalı ve bir numara ile etiketlenmelidir. Örneğin "Figure 1" ve kaynak bilgileri ile alt yazılı olmalıdır.
Biçimlendirme: Fotoğrafı APA 7 formatına uygun şekilde biçimlendirin. Bu, alt yazı fontu, alt yazı aralığı ve diğer kuralları içerir.
Hocam merhaba
Virgül sonrası kaç rakam kullanılabilir
Merhaba hocam. Virgülden sonra iki rakam kullanın
Videoda anlatım yaptığınız word dosyalarını da paylassaniz süper olur :)
Bir dahaki sefere çünkü o word dosyasını silmişimdir
Valar dohaeris ;)
APA stili Tablo isimlerini kullanarak, Tablolar listesi oluşturma ile ilgili bir kısayol var mı bildiğiniz? Normalde tablo listesi oluşturmayı biliyorum ancak APA'ya göre tablo ismini alta alınca, isimler tablo listesinde otomatik olarak çıkmıyor. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. Teşekkür ederim🙏
Bunun kısa yolunu bilmiyorum maşesef
Merhaba , teorem ,ispat , tanım tarzı başlıklarda nasıl yazmamız gerekir ,tablo yazısının yanında nokta yok onlarda da mı olmicak ? Bu konuda apa da bi aciklama yok kafa karisikligi yaratiyor yardımcı olursanız sevinirim :)
Merhaba. APA stili bu tarz özel basliklari icin ayrı tanimlama yapmıyor. butun sorumluluk sizde aslında. yani bu basliklarin hangi seviyede olacağına karar verip, o seviyedeki formatı bu başlıklara uygulamanız bekleniyor. özel bir format yok bunlar icin yani APA Stili icin konuşursam.
bulgular kısmını da italik şeklinde mi yazmalıyız?
Merhaba. Şu videoda başlıkları nasıl oluşturacağınızı gösteriyorum: ruclips.net/video/EuPxAIhtKUw/видео.html
Bulgular'ın içeriğinden bahsediyorsanız o italik olmayacak.
@@OfisLab super zaten italik olmadan yazip yuklemistim odevi sisteme
başarılar ;)
SPSS ten çıkan koralasyon sonuçları olduğu apa tablosuna alıyor muyuz ? Yoksa çıkardığımız şeyler var mı?
Significance ve r değerlerini alsanız yeter
@@OfisLab teşekkürler 🤗 r korelasyon katsayısı demek demi ? yanlış bilimiyorum
Evet ;)
@@OfisLab teşekkürler 🙃
Rica ederim ;)
APA formatında direkt olarak klasik tablo da kullanabilir miyim?
APA formatına göre klasik tablo şeklinde yani her tarafı kenar çizgileri gözüken şekilde tablo kullanılamıyor
Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Gösterdiğiniz şekilde tabloyu oluşturdum ama tabloyu isimlendirilen cümle sıralı olmuyor alt alta düşüyor. Bunu nasıl yapabilirim? Tablo 1.1 sosyodemografik bilgi tablosu vb yazarken sıralı cümle olmuyor..
Büyük ihtimalle tablo başlığını tablonun içine yazıyorsunuz ve kenarlıklar görünmediği için bu anlaşılmıyor. İmleci açıp tablonun içine yazıp yazmadığınızı kontrol edin derim. İmleci açabilmek için Word'de sayfa silme adlı videomu izleyebilirsiniz.
her değişken için mesela yaş cinsiyet vb. alt ve üst çizgi mi olması gerekiyor yoksa sadece en üst ve en alt mı olsun
ve bu değişkenlerin italik mi normal mi olması gerekiyor
Merhaba. Değişkenler arasında çizgi olmaması gerekiyor. İtalik değil normal olsun yazılar da.
tesekkürler
rica ederim ;)
Hocam merhaba, bir kaynaktan alıntıladığımız tablo için tablo altında o kaynağa atıfı nasıl yapmalıyız?
Merhaba hocam. Şu web sitesindeki örneklere bakabilirsiniz: www.lib.sfu.ca/help/cite-write/citation-style-guides/apa/tables-figures
hocam merhabalar ben bir araştırma sitesinden alıdığım istatistiki tabloyu illa wordde mi hazırlamam gerekiyor makale için ? çüünkü wordün yapabileceği birşey değil
Yok illaha word olmak zorunda değil
@@OfisLab yani tabloyu alinti yapabilirmiyiz hocam
Tabloya referans verebilirsiniz ama direk kopyala yapıştır yaparsanız plagiarism olur
@@OfisLab neticede kaynakça da tablo altinda göstersek olmuyor mu hocam. Neticede bir makaleden degil uluslararası kuruluslarin yil sonu raporlarindan aktaracağım
Öyle de olsa tıpa tıp aynen kopyalanması intihal sayılır. O tablodaki bilgiler sizin kendi oluşturulacağınız ve formatı daha değişik bir tabloya koyduktan sonra kaynak gösterebilirsiniz. Mesela satırları sütuna, sütunları da satıra dönüştürün
Eğer tabloyu alıntı yapıysak Apa kurallarına göre nasıl referans verebiliriz?
Tabloyu yazınızda kullandınız mı yoksa tabloya referans mı göstermek istiyorsunuz?
@@OfisLab Evet tabloyu yazımda kullandım ve referans aldığım yeri nasıl cite yapabilirim
Tablonun altına not olarak tabloyu aldığınız makaleyi/kitabı belirtmeniz lazım. Mesela: Note. Reprinted from “When Salespeople Manage Customer Relationships: Multidimensional Incentives and Private Information,” by M. Kim, K. Sudhir, K. Uetake, and R. Caneles, 2019, Journal of Marketing, 56(5), p. 765. Copyright 2019 by the American Marketing Association.
Note kelimesi ve derginin adıyla volume numarası (derginin adından hemen sonra gelen numara) italik olacak
Bir de kaynakça bölümünde tabi bu kaynağı eklemeniz lazım: Kim, M., Sudhir, K., Uetake, K., & Canales, R. (2019). When salespeople manage customer relationships: Multidimensional incentives and private information. Journal of Marketing Research, 56(5), 749-766. doi.org/10.1177/0022243719847661
Tabloyu tam sayfaya sığdırmak için punto 11,5 olsa olur mu?
11 yapsanız daha iyi olur çünkü buçuklu punto büyüklükleri önerilmiyor
@@OfisLab Teşekkür ederim :)
@@berkc06 rica ederim ;)
Bu not kısmı zorunlu mu?
Hayır zorunlu değil.
@@OfisLab Teşekkür ederim.
rica ederim