Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara primul apartament

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 янв 2025
  • Primul apartament înseamnă, pentru cei mai mulți dintre noi, bucuria unui nou început. Înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, însă, căutăm răspunsuri importante, cum ar fi: de la ce banca există condiții mai bune pentru a accesa un credit ipotecar? Cum să-ți organizezi căutările online pentru un apartament? La ce etaj sau cu ce orientare e bine să cumperi apartament? Ce acte de cumpărare apartament sunt necesare? La ce să fii atent când cumperi un apartament nou? La ce să te aștepți când faci o vizionare apartament? Care este diferența între suprafața utilă și suprafața construită? În primul rând, zona în care se află imobilul trebuie să fie ușor accesibilă, să ofere facilitățile de care ai nevoie, cu magazine alimentare, farmacii, școli, spitale și spații verzi în apropiere. Înainte să demarezi primii pași în cumpărarea unui apartament, asigură-te că există acte precum autorizația de construcție și cartea tehnică de construcție a imobilului, extrasele de carte funciară de informare, contractele de utilități încheiate cu societăți de profil sau antecontractul de vânzare-cumpărare. Mai poți întreba despre certificatul energetic, despre regulamentul de ordine interioară și poți cere un releveu.
    Printre numeroasele sfaturi de cumpărare a unui apartament se numără și preocuparea pentru existența asociației de locatari, precum și pentru costurile cu întreținerea spațiilor comune. Din punctul de vedere al construcției, calitatea și eficiența termică a imobilului în care urmează să locuiești sunt capitolele importante. Un bloc din cărămidă va oferi o bună izolație termică. La interior, mulți preferă pereți de cărămidă sau beton. Important este să te informezi cât mai bine pentru a face o comparație cât mai completă și o alegere cât mai apropiată de nevoile tale. Să nu pierzi din vedere nici importanța prețurilor comparate pe suprafețe utile, spațiul disponibil pentru depozitare, compartimentarea, orientarea și lumina din camere. Dacă este un apartament vechi, va trebui calculat și fondul necesar pentru modernizarea lui.
    Programează-te la cât mai multe vizionări. Ele fac parte din acest proces de învățare și te vor ajuta să-ți ajustezi așteptările și să fii mai sigur pe tine când vei lua o decizie finală.
    Indiferent de bugetul investit în noul apartament, asigură-te că beneficiezi de cele mai trainice finisaje, de la furnizori serioși și renumiți, ușor de întreținut și cu un design contemporan. Un apartament la parter oferă acces mai rapid în locuință și exclude nevoia de a urca zilnic scările în cazul în care blocul nu este dotat cu lift. La parter, dacă ai noroc, poți găsi chiar și un apartament cu grădină. Vederea este mai liberă și lumina mai abundentă la etajele superioare, iar lifturile moderne ușurează accesul către acestea. Într-un apartament aflat la un etaj intermediar, te vei bucura de un impact minim al temperaturilor extreme asupra confortului resimțit pe durata întregii zile, atât iarna, cât și pe timp de vară. Noul tău apartament este o investiție pe termen lung, dar cu decizii financiare informate, având la dispoziție cel mai bun ghid cumpărare apartament, cu siguranță se va dovedi a fi o achiziție inteligentă.
    Cauți apartamente de vânzare? Intră pe www.atriaresort.ro și descoperă ofertele noastre! Te așteptăm!
    Abonează-te la canalul nostru de RUclips pentru a fi la curent cu toate subiectele tratate de noi și menite să te ajute în căutarea ta pentru un apartament potrivit!

Комментарии •