3x viikos ja vaikka kokonaisarjamäärä pysyykin maltillisena viikossa, niin silti mietityttää että kerkeääkö oikeasti palautua. Mielummin tekisin kerran viikossa sen 10-15 sarjaa ja kunnon lepo 7-10 pv. Tuossahan vaan jatkuvasti häiritään palautumista. Vaikka sinänsä mitä lyhyempi treeni sitä nopeammin siitä toki palautuu mutta en usko että noin nopeaan, itsellä en usko toimivan. 3x viikos jos tekee samat lihasryhmät ni kyllä melkosen kevyttä tekemistä pitää olla. Sitten taas se että onko se yhtään sen tehokkaampi tapa kuin kerta viikkoon kunnolla. Liikevalinnat sinänsä on hyviä.
Oma eka ohjelma oli Weiderin menetelmä, siinä yksi ohjelma arvosteltavaksi, jos en väärin muista niin sehän muokkaantuu jatkuvasti, ei ole enää sitä oranssia vihkoa itsellä.
Mulla muuten tais olla sama milla aloittelin ja jota jonkin aikaan tein, ennenkuin siirryin sitten voimanostoon. Jonka ois voinu jättää tekemättä kokonaam ja bodata vaan. Mutta ihan ekat 10 vuotta muita lajeja tukevia reenejä tein ennenku kokonaan salilla reenaamiseen siirryin
Kiitos videosta 👍 Mää oon aina muutamien vuosien välein tota alkuperästä ohjelmaa tehny.. aina semmosen 3-4 kuukautta putkeen.. sen lisäks jos tulee salilta taukoo yli kuukausi.. teen pari viikkoo aina Kultasta Kuusikkoo.. Mulle ohjelma sopis todella hyvin.. mutta se toimii ainoastaan niillä lepopäivillä kun alkuperäsesti on.. ja mää taas tykkään treenata sen 6 päivää viikossa.. Mutta se on mielenkiintosta että vaikka ohjelmassa ei oo esim. kulmasoutua.. mulla selkä ei jää yhtään jälkeen.. Sitten toinen outo on se että tossa ohjelmassa se kehitys ei pysähdykään niin nopeesti kun luulis.. se varmaan johtuu osittain siitä että liikkeiden tekniikka paranee, koska niitä on niin niukasti..
Tämä ohjelmahan on myös Arskan ensimmäisiä ohjelmia jolla reenasi 60 luvun puolvälissä saksassa. Eli täysverinen alottelu ohjelma. Muokkaamallahan saa loistavan yksjakosen pitemmällekkin aikaa.
Nykyään hommat tehdään turhan monimutkaisiksi. Treeniohjelmat on ilmeisesti hyvä bisnes sometyypeille. Yleensä 1-jakonen on se mikä myös aloittelijoille toimii. Mave/alatalja,kyykky,penkki ns.perusliikkeet 3*6-12 Hauikset ja vatsat ottaa siinä samalla osumaa aluksi.
Jotain kuukausia tullut kokeiltua pienillä modauksilla, mutta ohjelman monotonisuus alkaa syömään motivaatiota, sekä isompia romuja liikutellessa alkaa itse treenikin (ja siitä palautuminen) tuntumaan aika tuskalliselta. Aloittelijoille varmasti ihan toimiva, mutta suosittelisinko kenellekään? Tuskin..
Yks jakoisia tuli tehtyä paljon myös kun reenasin 25 vuotta sitten bodi kisoihin , toimiva ohjelma ja joskus oli gorillasportin sivuilla progressio tähän Nykyään tulee tehtyä omalla painolla niin tämänkin voi muokata siihen helposti , kaikki liikkeet putkeen ja vaikka 4 rundia tavotteeksi , hauiskäännön tekee käsipainoilla tai tangolla mutta muuten omalla ruholla , progressiota voi muutella rundien määrällä , toistoilla tai AmRap , tutumpi termi crossfitin puolelta
Vatsalihakset kolme sarjaa maksimitoistoja...kuulosta hömpältä. Aloittelijakin saa helposti 50 toistoa, muutamien sekuntien paussi lattiassa ja saa vielä yhden puristettua jne. Treeniajasta menee puolet loputtomiin vatsalihassarjoihin.
Ite tein just aiemmin tuota kultaista kuusikkoa ja kyllähän se siinä 3 kuukauden jälkeen sakkaa että ei oikein kehitystä tule. Nyt weidlerin 531 käytössä ja tuntuu kivan progressiiviselta. Ja ei tarvitse jännittää onko päälihasryhmä kerennyt kunnolla palautua.
RDL tai lantionojennus lisäpainolla mukaan ohjelmaan sekä yhden jalan pohjenostoklusteri esim myorepsinä. Golden 6+2. Muuten takareisi ja pohkeet jää vähälle huomiolle, jos takakyykky korrekti ATG highbar zen buddhistisesti selkä suorana ilman mitään lantionojennus - pyllistys fuskaamisia
Tämä on alunperin Ironman- lehdestä, eli on ilmeisesti aito Arnoldin ohjelma. Aloitin itse Bodaa Arnoldin kanssa kirjan ohjeilla, tietysti sillä Arnoldin omalla ohjelmalla😊. Nuorelle treenaajalle Dorianin Blood & Guts mielestäni paras teos, tosin kirja voi olla vaikea hankkia. Eri systeemeissä ei juuri lopputulokseen eroa, kehityt siihen mihin on tarkoitettu. Ei voi niittää mihin ei ole kylvetty.
Ylätalja on monelle varmaan parempi vaihtoehto leukojen sijaan. Ei aloittelija ainakaan saa sen vertaa leukoja tehtyä että tulisi mitenkään tarpeeksi volyymia selälle.
@@arbov169 Kyseenalainen liike myös hyvälle leuanvetäjälle. Hän vetää esim. eka sarjassa 20 toistoa, menee hapoille ja hengästyy. Ei palaudu 2 min palautuksilla edes kolmanteen sarjaan eli treenistä jää käteen yksi hyvä sarja ja kaksi räpistelyä, joissa pääosin roikutaan tangossa, vedetään henkeä ja kiskotaan muutamia toistoja yksitellen.
Teen edelleen vähän tähän tyyliin, treenaan salilla kerran tai kaks viikossa ni tä toimi 1 jakosena ihan jees, eka muokkaus oli tosin korvata kyykyt maastavedolla ja leuanvedot kulma/hyljesoudulla. Oikeastaan kun ajattelee niin eipä tossa ohjelmassa enään ole 3v treenaamisen jäljiltä juuri mitään alkuperäsestä g6 😂😂. pystypunnerrus, maastaveto,penkki, hylje/kulmasoutu, hauikset ja fiiliksen mukaan taljoja ja etureisille ojennusta. No sarjat on kolmosia ja toistot 4-12 ni samalla ajatuksella silti, ja pääasia että on kiva tehdä ni tulee lähdettyä!
Pystäri on pystäri niskan takaa, eli arskan idea oli sillä sitten aktivoida epäkkäitä. Tämä koko ohjelman kyseenalaistetuin liike jäi teiltä nyt käsittelemättä. Eli pystäri on niskan takaa ja penkki leveällä otteella, josta sitten on todella paljon keskustelua netissä, että paskooko aloittelija noilla liikkeillä olkapäänsä. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla teidän mielipide näistä. Jos taas vaihtaa niskan takaa pystärin normaaliksi, niin sitten ongelmaksi tulee juurikin tuo, että ainoa selkää aktivoiva liike on leuat.
Tästä voisi erikseen videon tehdä. Niskan takaa pystäri tosiaan aina herättnyt keskustelua netissä ja salilla, että onko järkevää tehdä. Itse näkisin että niskan takaa on ihan hyvä pystyä punnertamaan, ja tullut vuosia monella sitä käytettynä helpottamaan liikkuvuusongelmissa hyvillä tuloksilla. Oma käyttötarkoitus ja -tyyli toki poikkeaa selvästi siitä miten sitä normaalisti salilla käytettäisiin.
Kova on jaloilla homma palautua jos 3xvk teet tiukat kyykkysarjat. Weiderin menetelmä oli mielestäni aika hyvä, monipuolinen eikä liian raskas alussa ja oli voimajaksokin...
Leveällä myötäotteella. Pystäri on niskan takaa eli epäkäsaktivaatiota tulisi siinä sitten jonkin verran, jolloin leuat ei olisikaan ainoa selkää aktivoiva liike.
@@Sumppa treenaamisesta tiedän todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin sinä (mikään ei vielä tarkoita paljoa). Sustasta oikeastaan vain sen sanan en hirveästi muuta. Ehkäpä sinä tiedät siitä? Sen tiedän että Arnold käytti kun itsekin myöntänyt (samantekevää myönsikö)
3x viikos ja vaikka kokonaisarjamäärä pysyykin maltillisena viikossa, niin silti mietityttää että kerkeääkö oikeasti palautua. Mielummin tekisin kerran viikossa sen 10-15 sarjaa ja kunnon lepo 7-10 pv. Tuossahan vaan jatkuvasti häiritään palautumista. Vaikka sinänsä mitä lyhyempi treeni sitä nopeammin siitä toki palautuu mutta en usko että noin nopeaan, itsellä en usko toimivan.
3x viikos jos tekee samat lihasryhmät ni kyllä melkosen kevyttä tekemistä pitää olla. Sitten taas se että onko se yhtään sen tehokkaampi tapa kuin kerta viikkoon kunnolla.
Liikevalinnat sinänsä on hyviä.
Oma eka ohjelma oli Weiderin menetelmä, siinä yksi ohjelma arvosteltavaksi, jos en väärin muista niin sehän muokkaantuu jatkuvasti, ei ole enää sitä oranssia vihkoa itsellä.
Mulla muuten tais olla sama milla aloittelin ja jota jonkin aikaan tein, ennenkuin siirryin sitten voimanostoon. Jonka ois voinu jättää tekemättä kokonaam ja bodata vaan. Mutta ihan ekat 10 vuotta muita lajeja tukevia reenejä tein ennenku kokonaan salilla reenaamiseen siirryin
Kiitos videosta 👍
Mää oon aina muutamien vuosien välein tota alkuperästä ohjelmaa tehny.. aina semmosen 3-4 kuukautta putkeen..
sen lisäks jos tulee salilta taukoo yli kuukausi.. teen pari viikkoo aina Kultasta Kuusikkoo..
Mulle ohjelma sopis todella hyvin.. mutta se toimii ainoastaan niillä lepopäivillä kun alkuperäsesti on.. ja mää taas tykkään treenata sen 6 päivää viikossa..
Mutta se on mielenkiintosta että vaikka ohjelmassa ei oo esim. kulmasoutua.. mulla selkä ei jää yhtään jälkeen..
Sitten toinen outo on se että tossa ohjelmassa se kehitys ei pysähdykään niin nopeesti kun luulis.. se varmaan johtuu osittain siitä että liikkeiden tekniikka paranee, koska niitä on niin niukasti..
Tämä ohjelmahan on myös Arskan ensimmäisiä ohjelmia jolla reenasi 60 luvun puolvälissä saksassa. Eli täysverinen alottelu ohjelma.
Muokkaamallahan saa loistavan yksjakosen pitemmällekkin aikaa.
Nykyään hommat tehdään turhan monimutkaisiksi. Treeniohjelmat on ilmeisesti hyvä bisnes sometyypeille. Yleensä 1-jakonen on se mikä myös aloittelijoille toimii. Mave/alatalja,kyykky,penkki ns.perusliikkeet 3*6-12 Hauikset ja vatsat ottaa siinä samalla osumaa aluksi.
Viikingin voimaopas arvosteluun? Itse aloitin sillä.
Sama vika rahikaisella 😂💪
Jotain kuukausia tullut kokeiltua pienillä modauksilla, mutta ohjelman monotonisuus alkaa syömään motivaatiota, sekä isompia romuja liikutellessa alkaa itse treenikin (ja siitä palautuminen) tuntumaan aika tuskalliselta.
Aloittelijoille varmasti ihan toimiva, mutta suosittelisinko kenellekään? Tuskin..
Paras tehä sama verra sarjoi joka liikkeellä. 5 sarjaa on hyvä per liike.
Yks jakoisia tuli tehtyä paljon myös kun reenasin 25 vuotta sitten bodi kisoihin , toimiva ohjelma ja joskus oli gorillasportin sivuilla progressio tähän
Nykyään tulee tehtyä omalla painolla niin tämänkin voi muokata siihen helposti , kaikki liikkeet putkeen ja vaikka 4 rundia tavotteeksi , hauiskäännön tekee käsipainoilla tai tangolla mutta muuten omalla ruholla , progressiota voi muutella rundien määrällä , toistoilla tai AmRap , tutumpi termi crossfitin puolelta
Vatsalihakset kolme sarjaa maksimitoistoja...kuulosta hömpältä. Aloittelijakin saa helposti 50 toistoa, muutamien sekuntien paussi lattiassa ja saa vielä yhden puristettua jne. Treeniajasta menee puolet loputtomiin vatsalihassarjoihin.
Ite tein just aiemmin tuota kultaista kuusikkoa ja kyllähän se siinä 3 kuukauden jälkeen sakkaa että ei oikein kehitystä tule. Nyt weidlerin 531 käytössä ja tuntuu kivan progressiiviselta. Ja ei tarvitse jännittää onko päälihasryhmä kerennyt kunnolla palautua.
RDL tai lantionojennus lisäpainolla mukaan ohjelmaan sekä yhden jalan pohjenostoklusteri esim myorepsinä. Golden 6+2. Muuten takareisi ja pohkeet jää vähälle huomiolle, jos takakyykky korrekti ATG highbar zen buddhistisesti selkä suorana ilman mitään lantionojennus - pyllistys fuskaamisia
Mä alotin starting strengthillä ja jatkoin golden sixillä.
Tämä on alunperin Ironman- lehdestä, eli on ilmeisesti aito Arnoldin ohjelma. Aloitin itse Bodaa Arnoldin kanssa kirjan ohjeilla, tietysti sillä Arnoldin omalla ohjelmalla😊. Nuorelle treenaajalle Dorianin Blood & Guts mielestäni paras teos, tosin kirja voi olla vaikea hankkia. Eri systeemeissä ei juuri lopputulokseen eroa, kehityt siihen mihin on tarkoitettu. Ei voi niittää mihin ei ole kylvetty.
Ylätalja on monelle varmaan parempi vaihtoehto leukojen sijaan. Ei aloittelija ainakaan saa sen vertaa leukoja tehtyä että tulisi mitenkään tarpeeksi volyymia selälle.
Saa, jos ei ole nainen.
@@arbov169 Kyseenalainen liike myös hyvälle leuanvetäjälle. Hän vetää esim. eka sarjassa 20 toistoa, menee hapoille ja hengästyy. Ei palaudu 2 min palautuksilla edes kolmanteen sarjaan eli treenistä jää käteen yksi hyvä sarja ja kaksi räpistelyä, joissa pääosin roikutaan tangossa, vedetään henkeä ja kiskotaan muutamia toistoja yksitellen.
Teen edelleen vähän tähän tyyliin, treenaan salilla kerran tai kaks viikossa ni tä toimi 1 jakosena ihan jees, eka muokkaus oli tosin korvata kyykyt maastavedolla ja leuanvedot kulma/hyljesoudulla.
Oikeastaan kun ajattelee niin eipä tossa ohjelmassa enään ole 3v treenaamisen jäljiltä juuri mitään alkuperäsestä g6 😂😂.
pystypunnerrus, maastaveto,penkki, hylje/kulmasoutu, hauikset ja fiiliksen mukaan taljoja ja etureisille ojennusta.
No sarjat on kolmosia ja toistot 4-12 ni samalla ajatuksella silti, ja pääasia että on kiva tehdä ni tulee lähdettyä!
Kesäaikaan tämä on loistava treeni, jos/kun ei välttämättä tiedä ehtiikö salille kuin kerran vai kolme kertaa.
Pystäri on pystäri niskan takaa, eli arskan idea oli sillä sitten aktivoida epäkkäitä. Tämä koko ohjelman kyseenalaistetuin liike jäi teiltä nyt käsittelemättä. Eli pystäri on niskan takaa ja penkki leveällä otteella, josta sitten on todella paljon keskustelua netissä, että paskooko aloittelija noilla liikkeillä olkapäänsä. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla teidän mielipide näistä. Jos taas vaihtaa niskan takaa pystärin normaaliksi, niin sitten ongelmaksi tulee juurikin tuo, että ainoa selkää aktivoiva liike on leuat.
Tästä voisi erikseen videon tehdä. Niskan takaa pystäri tosiaan aina herättnyt keskustelua netissä ja salilla, että onko järkevää tehdä. Itse näkisin että niskan takaa on ihan hyvä pystyä punnertamaan, ja tullut vuosia monella sitä käytettynä helpottamaan liikkuvuusongelmissa hyvillä tuloksilla. Oma käyttötarkoitus ja -tyyli toki poikkeaa selvästi siitä miten sitä normaalisti salilla käytettäisiin.
Kova on jaloilla homma palautua jos 3xvk teet tiukat kyykkysarjat. Weiderin menetelmä oli mielestäni aika hyvä, monipuolinen eikä liian raskas alussa ja oli voimajaksokin...
Ekat treeniohjelmat itsellä 5x5 ja siitä golden sixiin
Antaisin tälle arvosanaksi myös kutosen - kultaisen kutosen.
Ba dum tss! 😅
:D
Mikä on teidän mielestä paras ohjelma aloittelijalle?
Pitää tästä keskustella!
Onkohan hän tehnyt leuat kapealla vastaotteella vai leveällä myötäotteella? Tässä ekassa vaihtoehdossa selkä jää kyllä ohjelman puitteissa vajaaksi.
Leveällä myötäotteella. Pystäri on niskan takaa eli epäkäsaktivaatiota tulisi siinä sitten jonkin verran, jolloin leuat ei olisikaan ainoa selkää aktivoiva liike.
@@DDSS452 Aivan joo.
Olen 42 v. ja näyttäisin mielummin tässä kohtaa elämää mielummin Mark Rippetoelta kuin Arnold Schwarzeneggeriltä
En ole ikinä tehnyt tai edes ollu mielessä että kokeilisin edes
Ei arnoldkaan kyykännyt jaloista päätellen
Syvä kyykky ei kaikkien anatomialle sovellu. Stuart McGilliä kannattaa aiheesta seurata.
Syväkyykky paras. Stimuloi enemmän lihaksia ja lihaskasvua.
Kuinka monta milligrammaa sustaa per vuorokausi kuuluu golden sixiin?😂
tiedät sanan susta mutten treenaamisesta mitään? onnea
@@Sumppa treenaamisesta tiedän todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin sinä (mikään ei vielä tarkoita paljoa). Sustasta oikeastaan vain sen sanan en hirveästi muuta. Ehkäpä sinä tiedät siitä? Sen tiedän että Arnold käytti kun itsekin myöntänyt (samantekevää myönsikö)