Elektrikli Otomobil Çöp Mü? Batarya Ömrü Kısa Mı? Türkiye Elektrikli Otomobile Ne Kadar Hazır!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 сен 2024
  • Elektrikli araba batarya ömrü, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Elektrikli araba bataryaları genellikle 1000 ila 2000 şarj döngüsüne kadar dayanabilir. Ancak, bu değer üreticiden üreticiye ve batarya teknolojisine göre değişiklik gösterebilir. Şarj döngüsü, bataryanın tam kapasitesinden tam boşalmasına kadar bir döngüyü ifade eder. Önemli olan, bataryayı düzenli olarak tam kapasiteden tam boşalmaktan kaçınmak ve genellikle orta seviyede şarj etmek, batarya ömrünü optimize etmede yardımcı olabilir.
    “Bu video elektrikli otomobillerin reklamlarını içermektedir.”
    Elektrikli Otomobil Çöp MÜ?
    Elektrikli arabaların end-of-life döneminde, bataryaları geri dönüştürülebilir ve araç parçaları ayrılabilir. Ancak, bu süreç şu anda gelişmekte olan bir alandır. Elektrikli araç endüstrisi, çevresel etkileri en aza indirmek için daha sürdürülebilir geri dönüşüm yöntemleri üzerinde çalışmaktadır. Bataryaların geri dönüştürülmesi, materyal kaynaklarını korumak ve atıkları azaltmak açısından önemlidir. Gelecekte, daha etkili geri dönüşüm süreçleri geliştirilebilir, bu da elektrikli araçların çöp olma sürecini daha sürdürülebilir hale getirebilir.
    Türkiye'de elektrikli otomobil alt yapısı giderek gelişmektedir. Şu anki durum, elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısının arttığını göstermektedir. Büyük şehirlerde ve ana otoyol güzergahlarında birçok şarj istasyonu bulunmaktadır. Türkiye'nin elektrikli araç altyapısını iyileştirmeye yönelik çeşitli projeler ve teşvikler de devam etmektedir.
    Türkiye'nin Elektrikli Otomobil Alt Yapısı!
    Ancak, henüz elektrikli araç altyapısının tam anlamıyla kapsayıcı olduğunu söylemek zor. Daha fazla şarj istasyonu ve altyapı geliştirmesiyle birlikte, Türkiye'nin elektrikli araç kullanımını destekleme çabaları devam etmektedir.

Комментарии • 30

  • @Y4vuzCelik
    @Y4vuzCelik 6 месяцев назад +2

    Kısa ve güzel bir video olmuş.. Sırf bu video abonelik hak ediyor. Teşekkürler

    •  6 месяцев назад

      Bende size teşekkür ederim. Sizin gibi insanlari bulmak zor. Herkes elektirkli araba düşmanı olmuş.

  • @serkanefesenyuz
    @serkanefesenyuz 6 месяцев назад +1

    Adem bey merhaba, öncelikle diğer videolarınızda olduğu gibi bu videonuzda gerçekten güzel ve bilgilendirici olmuş.bende bir skywell kullanıcısı olarak gayet memnunum iyikide elektrikliye geçtim diyorum.bilgilendirici videolarınızı takibe devam.emeğiniz için tşk ler.selamlar.

    •  6 месяцев назад

      Cok teşekkür ederim serkancim. Elektirkli araba düşmanları çok fazla onlara bu videolarla cevap vermeye çalışıyorum. Adamların bilgisi olmadan fikri var. Yorum yazanların çoğu da oto tamircisi gibi bu sektörden ekmek yiyen kişiler. Biz onların ekmeğine taş koymuyoruz ama adamlar çok korkuyor elektirkli arabalardan

  • @volkans.7704
    @volkans.7704 6 месяцев назад +1

    Şarj döngüsü kavramı 0->100 dür. Daha kısa şarjlar 1 şarj döngüsü sayılmaz. %20->%80 şarj bu sebeple önerilir.

    •  6 месяцев назад

      Çok doğru. Keşke herkes senin gibi bilgili olsa ve buna göre yorum yapsa. İnan o kadar mutlu olacağım ki.

  • @We_Well_With_Skywell_
    @We_Well_With_Skywell_ 6 месяцев назад +2

    2 yıl öncesine kadar Kayseriden batıya hiç korkmadan akıllı plan yaparak istediğim yere giderim diyordum. Artık bundan sonra 81 ilimize rahatça ve korkmadan g,derim. Aklınıza gelebilecek en ücra ilimize bile.

    •  6 месяцев назад

      Alt yapı sorunları yoksa süper. Bazen gruplarda belli yerlerde altyapı sorunu var diye konuşuluyor.

  • @vz06
    @vz06 6 месяцев назад +2

    Ne anlattı ki abicim sen bilimsel olarak? Batarya ömrü öyle sadece şarj döngüsüyle alakalı değil, ayrıca lityum bataryaların raf ömrüde olmaktadır. Olursa çöp değil de hurda olur. Kimse üç dört yaşındaki ve batarya performansı %50 azalmış bir akülü otomobili almaz, çünkü batarya değişimi aracı ikinci el aldığı fiyatın üstünde olacaktır.

    •  6 месяцев назад

      Elektrikli araba kullanmadığını ve dolma bilgilerle konuştuğu anlıyorum. Siz sanayide sokak aralarında çürüyen arabalara laf söylemiyorsunuz. Gelmiş elektirkli arabalara hurda muamelesi yapıyorsunuz. Siz hiç elektirkli almayın zaten. Çünkü bu bir yaşam biçimi. Bunu anlayamazsiniz. Ama gelip de başkalarının tercihlerine hurda demek çok ayıp. Hiç yakıştıramadım size

    • @vz06
      @vz06 6 месяцев назад +1

      @ Güzel kardeşim başkalarının malına laf etmiyor kimse, elektrikli araba dayatmasına itiraz ediyor insanlar, senin malından kime ne? Ayrıca elektriği fosil yakıtlardan üretip elektrikli otomobil emisyonundan bahsetmek kadar saçma bir şey olamaz. Ben size laf etmiyorum siz bana laf ediyorsunuz mesela. Sen olaya çok yanlış bakıyorsun. Menzili ve şarj süresi düzgün otomobil yapsınlar alalım yani. Örneğin Renault artık içten yanmalı megane üretmiyor, diğer üreticiler de "trende" ayak uydurmaya çalışıyor ama hayatımıza bukadar hızlı girmemeleri gerekiyordu.

    •  6 месяцев назад

      @vz06 elektirkli araba sayısı 65 bin civarında. Turkiyede araba sayısı 25 milyondan fazla. Burada bir dayatma yok ki. Kimse kimseye de zorla elektirkli araba satmıyor. Benim tek derdim. İnsanlar ucuz yakıt kullansin. Hiçbir firma babamın oğlu değil. Yarin daha iyi teknoloji çıksın yeni yakıt türü bulunsun ona geçerim. Hiçbir araba markası zaten çevreci değil. Ama suan fosil yakıt dışındaki tek alternatif elektirkli araba ben de bu yüzden onu kullanıyorum. Evinde sıfır atıkları ayristiryorum. Vs.vs. demek istediğim bu. Kendimizi degistirmezsek çocuklarının ve torunlarının yaşayacagi bir gezegen olmayacak.

  • @sebahattinkose
    @sebahattinkose 6 месяцев назад +1

    İşine gelmeyince konuya girme, vatandaşın "çöp" yorumuna dal. Arz-talep içerir bir konuda bu kadar tarafgir olmanız saçma olmuş.

    •  6 месяцев назад

      Tarafgil değilim. Kimse tercihlerimi yargilayamaz. Ben kimsenin tercihlerini yargılayıp çöp demiyorsan onlar da demeyecek. Biraz saygı lütfen.

  • @sabrimuratgurun9318
    @sabrimuratgurun9318 6 месяцев назад +1

    Aslında elektrikli otomobiller bir geçiş teknolojisi. Geleceğin teknolojisi hidrojen ile çalışan otomobiller olacak

    •  6 месяцев назад +3

      10 yıldır hidrojen yakitını bekliyorum ama toyota yine 2028 e erteledi. 41 yaşındayım artık bekleme lüksüm yok. Elimdekiyle yetinecegim hayatımı yaşayacağım. 10 yıl 20 yıl sonra kim neye isterse ona binsin.

    • @Y4vuzCelik
      @Y4vuzCelik 6 месяцев назад +3

      Harika cevap. Aynen öyle.. mg4 luxury keyfini yaşıyorum.. Onlar hidrojeni beklesin 😂​@

    •  6 месяцев назад

      😊😊😊😊

    • @Sjsjshahah-fm9rg
      @Sjsjshahah-fm9rg 6 месяцев назад +1

      Çok yanılıyorsunuz.

    • @Sjsjshahah-fm9rg
      @Sjsjshahah-fm9rg 6 месяцев назад +1

      @hidrojeni bekleyen daha çok bekler öyle bi yakıt kullanılmayacak tamamen elektrikli aracı kötülemek amacıyla uydurulmuş bi saçmalık buna inanan ıq su düşüktür.