סרטון מצויין ונכון. הסטיגמות לא נכונות, בעיקר בנוגע לקמ נמוך. בן אדם שנוסע 30 אלף בשנה כנראה זקוק לרכב יותר מאדם שנוסע 10 אלף בשנה, לכן הוא יהיה מתוחזק בדרך כלל טוב יותר, וגם פוגש במכונאי בתדירות יותר גבוהה. צריך לשפוט כל רכב לגופו אבל לא להמנע מרכבים עם קמ גבוה, כי לפעמים זה הזדמנות טובה לרכב במצב טוב, במחיר נמוך יותר. מה שכן - צריך לעשות שקלול מתי אתה מתכנן למכור והאם תהיה לזה השפעה מכרעת על היכולת שלך למכור את הרכב, בדיוק בגלל שיש את הסטיגמות האלו בארץ. אם אתה קונה למשל רכב צעיר עם קמ גבוה, ואתה לא הולך לנסוע הרבה ומתכנן להחזיק בו 4-5 שנים, מצויין, אתה תצמצם את הקמ השנתי הממוצע. ואם אתה מתכנן להחזיק את הרכב שנים רבות, זה כבר לא משנה כמה תסע... הערך של הרכב גם ככה ישחק לחלוטין. נושא נוסף שמקושר לסטיגמות זה היד של הרכב. אנשים חושבים שרכב מיד ראשונה או שניה זה 'מציאה' ובפועל הרבה פעמים רכבים כאלו עוברים 3 ידיים במשפחה, מהאבא לאמא ולילדים שמוציאים רישיון, והתחזוקה שלהם יורדת אחרי 3-5 שנים שהם במשפחה, וכן הלאה. בחיפושיי אחר רכבים, נתקלתי כמעט תמיד בתמונה ההפוכה - רכב עם יד גבוהה במצב מכני טוב, ורכב עם יד נמוכה במצב מכני וקוסמטי מחפיר.
בהחלט מסכים איתך אחי שאמצא זמן פנוי אנסה לעשות סרטון גם לגביי עניין הידיים, ובדיוק על מה שכתבת כאן רציתי לדבר. עושה רושם שיש לך ביסוס טוב עם ניסיון לא רע בכלל :)
הסירטונים האלו יותר מצדקה רגילה כי הם מצילים מאות ואלפי שקלים לפח והמון עוגמת נפש על תקלות גרירות מוסכים המון זמן וכסף לחינם אז תודה רבה לך על כל האינפורמציה האדירה שאף אחד חוץ ממך לא חושף אותה, אם אפשר עוד סירטונים מועילים בנושא רכבים יעזור מאד בתודה מראש .פינחס כהן.
תודה רבה, מעריך מאוד! עקב הלחץ והחוסר זמן לא הצלחתי לעלות הרבה תוכן, אך בקרוב אני רוצה להתחיל לעלות בתדירות גבוה ולשתף את כל העוקבים, כולל חלק מהלקוחות שעברו איתי תהליך של רכישה או יעוץ. תמשיך לעקוב 👍👍
אהלן אחי אכן נישה קצת שונה בתחום הרכבים, דברים שקשורים לחינוך והסברה תאורטית , מודעות כללית וכלים לפרספקטיבה נכונה. המקומות שאנחנו בישראל חלשים וצריכים לשפר, לפחות לדעתי האישית. שמח שהגעת לערוץ הזה, מאחל לצפות בהכל ולאמץ עד כמה שתוכל. כל כמה זמן אני מעלה עוד תכנים, יעיל וגם מעניינים סביב התחום הזה. מבטיח שבעתיד אעלה גם תוכן שונה לחלוטין ממה שאפשר למצוא באינטרנט בכלל, הדברים כאן לא יחזרו על עצמם בדומה למה שכבר קיים.. אנסה להשלים את החסר וגם לחסוף מעט מהסודות, וגם אנסה לשלב היסטוריה וספרות של יצרני הרכב, החברות הגדולות שנעות סביב הרכבים, כולל חלקי חילוף ושיווק עולמי. אפשר לראות גם תיעוד של לקוחות שעברו איתי תהליך בעמוס הפייסבוק בכל הקשור לעזרה ברכישת רכב. facebook.com/profile.php?id=100070452736308 אז כן , נוף חדש ומשונה :) לשאלתך: אני מירושלים, אך עובד בכל הארץ. מי שרוצה לפנות אלי קיים מספר טלפון מתחת לכל סרטון. עדיף להשאיר פניה בואטסאפ ואחזור בהקדם. תודה על הפידבק :)
אהלן אחי:) (לא קלטתי את שמך?..) אני הבוקר לפני קניית רכב יד 2 ונתקלתי בסרטון שלך "במקרה" אז חשוב להגיד לך תודה! הסרטון שלך באמת מוכיח כמה אנחנו לא מבינים ברכבים! מה שהבנתי ממך, שצריך לדרוש מבעל הרכב היסטוריית טיפולים מסודרת, וזה יעיד על כך שהמוכר הינו אדם אחראי שאכפת לו מרכבו? האם יש עוד משהו?
אהלן אסף, שמי יוני נעים מאוד. אכן תיעוד טיפולים מוסיף יתרון גדול, במיוחד למי שיודע לעבור עליו ולהבין מה הוחלף מתי ולמה. יש עוד הרבה מה לבדוק לפני קניית רכב, זו הסיבה שאני נותן שירותים של ליווי לרכישת רכב, אם זה היה פשוט כלכך לא היו צריכים אותי. אם אתה מתעסק מול סוחרים או מגרשים למיניהם היתי ממליץ לך להתלוות באדם כמוני שמכיר גם את השוק של הרכבים, גם ידע במכונאות, וגם יודע להתרשם ולהעריך את רמת ההשקעה העתידית ברכב עצמו. לכל אדם סדר עדיפויות שונות כך שהאדם שמלווה אותך צריך להבין מה חשוב לך לא מה חשוב לו. אם תרצה לפנות אלי ולשמוע על כך פרטים(לא חייב אותי) האימייל שלי מתחת לכל סרטון.
רכב מעולה! מספר אחת בקטגוריה, רק שנמכר בהרבה יותר ממה שהרכב שווה, התמורה למחיר נמוכה למרות שהרכב מעולה מכל בחינה. קשה למצוא כזה רכב שלא עבר ביד של סוחר בעבר, כמעט כולם אחרי השבחות כאלה ואחרים או עבר שחלק גלוי וחלק מוסתר, אז למצוא כזה רכב אפילו במחיר מנופח אבל שיהיה שווה את זה?? סיפור ארוך.. גיר רציף הוא יתרון מבחינת דלק ויעילות שת מומנט תמידי ושליטת הגמישות של המנוע יחד על משקל מאוד קטן ( 28 ק"ג), החסרון הוא שאף אחד בארץ לא מחליץ להם שמן גיר, או לפחות לא בזמן, ואם יש כזה שכן נתן לה טיפול נורמלי הוא יעלה את המחיר ויציין את זה, כנראה שיבוא מלווה בתיעוד טיפולים, לרוב במורשה. שלא מחליפים שמן גיר יש לצפות בעיות מהגיר הזה, כן למרות שזה טויוטה.. הגיר מיועד לעבוד פסק זמן מסויים וברפמטרים מסויימים, הוא לא יהיה לעולם בפרמטרים על שמן גמור אלא על טמפרטורה גבוה וללא שימון נורמלי, הפולימרים ישרפו בתוך הגיר ויהפכו לפלסטיק קשיח ונמרח על הקירות שבתוך הגיר, מכאן תווצר שחיקה והזדקנות מיידית. אחרי דבר כזה להכניס שמן טרי זה שוב בעיה, המחשב גיר ישתגע והשחיקה כבר קיימת גם אם יוחלף השמן גיר, הוא פשוט הוחלף באיחור רב.. על צורת העבודה של המכואנים כבר דיברנו בטלפון ולא אפרט כאן בתגובה למה לא מחליפים שמן גיר.. אז תודה על התגובה החמה 😇 אם יש עוד שאלות תרגישי חופשי אירה 👍
אהלן, מונדאו זה רכב שבולע המון דלק, בגיר אוטומט יש להם המון תקלות. המנועים שלהם מעולים רק שלא משתמשים בהם נכון לרוב בארץ, כך ש120 אלף ק''מ לרכב הזה לא אומר כלום, להפך אם זה רכב בעל גיל מתקדם ויש לו מעט מאוד קילומטר ועוד לרכב מנהלי שבנוי לשמש מחוץ לעיר בנסיעות קרוז אז זה גרוע מאוד, זה לא רכב לנסוע לסופר וחזור. מנוע 2.4 ללא טורבו ישרוד יותר זמן מ2.0 טורבו, אבל הבעיה העקרית שלהם זה הגיר, עולה המון להחליף כאן גיר או לשפץ אותו. אין להם שוק וזה לא לחינם, הם מאוד זולות לקניה. יש המון דימון ביניהם לבין אופל אינסיגניה, מכאניקה מאוד דומה. לא ממליץ גם עליה.. אם תמצא מונדאו 2.0 דיזל ידנית - כן! אבל דיזל ידנית זה אך ורך לנסיעות חוץ ערוניות בלבד! בטח לא לנסיעות קצרות, כל נסיעה צריכה להיות 30 דקות ומעלה! אם מי שהשתמש ברכב הזה לפניך נסע נסיעות קצרות בדיזל זה לברוח מהר! דיזל כזאת צריכה לסגור מיליון קילומטר בקלות אם השתמשו בה נכון, אם לא כנראה שתשקיע בה המון כספים וימות מהר, לפעמים גם ב50 אלף ק''מ הראשונים. הסיבה? לא נסעו בה נכון ולא תוחזק נכון. מונדאו לא מוצח בשוק הישראלי בגלל מה שציינתי למעלה, אופן השימוש של הישראלי הטיפוסי לא עונה לאיך שצריכים להשתמש ברכבים האלה, אבל באירופה תגלה שהיא כן מוצלחת. למה? משתמשים אחרת ומתחזקים אחרת. תשתיות שונות לגמרי והאדם הממוצע לא משתמש בה כמו הישראלי הממוצע. ראיתי מונדאו עם 1.2 מיליון קילומטר שנוסעת כמו חדשה, כמובן שלא בארץ. אין שום מונדאו בארץ שתגיע לזה, אין לנו תשתיות כאלה כאן. יפני בנזין, זה מה שהכי קרוב לצרכים של האדם הממוצע בארץ. דיזל זה לנהג מונית או נהג הסעות או מי שנוסע המון מחוץ לעיר לפחות 80% מהנסיעות שלו מחוץ לעיר באופן של קרוז או שיוט.. ללא הרבה הנעות ועם חום אופטימלי. סטודנט אין לו מה לחפש ברכב כזה, גם לא בבנזין. מונדאו ידנית כזאת יש אבל מאוד נדירות!! כולם עם הגיר אוטומט הלא מוצלח, דו מצמדי שגם מאוד יקר לתחזוקה גם אם לא היו לא תקלות, אבל יש לו לא מעט תקלות.. אז לא ממליץ על הרכב לאדם הממוצע, לצרכים מאוד מיוחדים היתי כן ממליץ.
תודה :) היתי ממליץ את הרכב שהכי מתאים לצרכים שלך, שאוכל לך את הכיס הכי פחות - תמורת שירות הכי טוב לצרכים האישיים שלך, גם הרציונליים וגם הרגשיים, תלוי במה אתה מתמקד. לקחת בחשבון את כל ההוצאות של הבלאי הטבעי, סביב המחירים האלה יהיו לרוב רכבים גמורים שצריכים השקעה כספית: 1 - להיות בטוחים על הכביש 2 - שהחלקי חילוף ישרדו כמה שיותר, אמינות. 3 - סלון הרכב, הכסאות, הריפוד, פלסטיקה - אסטטיקה כללית וכל הקשור לנעימות הרכב. קשה לעלות על רכב שאתה שונא או מתפדח לנסוע עליו.. כל מה שאמרתי זה מאוד כללי, כדי לדעת מה מתאים לך צריך לשאול אותך הרבה שאלות, לכנס לנעליים שלך ולהבין מה הכי עונה לצרכים שלך וממה תפיק הכי הרבה בתקציב הזה. לשכן שלך יכולהיות בדיוק אותו רכב שיהיה לו טוב מאוד, אבל לך פחות.. יש כמה משתנים שעושים את כל ההבד. אם יש עוד שאלות שמחה :)
קצת חלש וידוע בתקלות חיישנים או בעיות חשמל, לא בעיות גדולות או יקרות מדי אבל מציקות. המנוע (1.2) מגיע מקבוצת psa ותמצא אותו גם על פגיו 208 עם אותה התוכנת ניהול. המנוע 0.9 זה המנוע שיש על דאצ'יה לוגאן והוא שייך לרנו. הגיר הידני מעולה ואין לו בעיות באופן כללי. החומרי גלם מעולים לרכב מיני כזה, העיצוב גם כן לא שגרתי. הרככ חלש ולא כלכך יעיל בעליות ירושלים למרות שהוא שוקל 900 קילוגרם, ומהסיבה הזו לא תוציא חסכון בדלק. אם אתה גר באזור מישורי ואלה יהיו רוב הנסיעות שלך אז כן בסדר וכן יהיה חסכוני ושימושי. זה מאוד משנה מי אתה, הרכב יכול להתאים כמו כפפה ליד למישהו ספציפית ויכול לא להתאים בכלל למישהו אחר. מבחינת חלקי חילוף, אם שברת איזה טמבון או פנס וכאלה.. תהיה לך בעיה.. בפירוק נדיר למצוא, בחברה יקר מדי, זה להזמין אותם מהאינטרנט. באופן כללי מחירי התחזוקה זולים, אז תעשה שקלול בהתאם לצרכים שלך ואז תדע אם הוא טוב או רע לך.
@@ניבקופמן אני לא זוכר איזה סוג רצועה יש שם, אם יש עליו חגורה או שרשרת, אם זה חגורה בסביבות 60 אלף, אם זה שרשרת בסביבות 200-250 אלף קמ יחד עם כל הסט, או במקרה של רעשים או תקלות, המוקדם מביניהם. יש לי סרטון לגביי תחזוקת רכב, ממליץ לעבור עליו.
אם עושים את זה בצורה מוגזמת אכן יש סיכוי כזה. תשווה זה לניקיון בבית עם אקונומיקה מוגזמת.. זה חומר חומצתי שיודע לפרק מולקולות, השמנים שבתוך המנועים הם כימיקלים ופולימרים שרופים שנדבקו על כל חלק אפשרי בתוך הבלוק וגם באזור הראש מנוע, לא רק בתוך ערוצי הזרימה. פלאשינג זה לא תחליף םעבודה ידנית ויסודית, אבל זה עוזר למנוע משקעים. המשקעים האלה לא אמורות להופיע אם מחליפים את השמן מנוע לפני הזמן, וגם אם לא מחליפים סוגי שמנים בין הטיפולים. ובעצם כך אפשר להאריך את חיי המנוע וגם חיי האביזרים שעובדים איתו כמו משאבת שמן, חיישנים נוספים וכולי..
בע"ה אחי, חשוב לי גם זמן הצפיה ולא כמות הצפיות דווקא. חשוב לי שהתוכן יעבור לאדם הצופה, אני מתמקד על תוכן כמו שאתה שם לב.. תודה רבה על הפירגון אלוף! חג עצמאות שמח!
אחלה סרטון ממש אוהב את התוכן ! אשמח אם אולי תוכל להעלות סרטון שאתה מדגים בו על רכב מה לחפש כדי למצוא דברים המעידים על תחזוקה לא טובה שלו וגם הפוך לכיוון של רכב שטופל היטב .
יש כמה דברים שניתן להתרשם מהם בעיניים ולגשת לסיכום, אבל זו רק תהיה תמונה כללית ולא מדוייקת. התמונה הכללית הזו אמורה לומר לך אם בכלל שווה להמשיך לבדיקה במכון או לא. על התרשמות כמובן שאוכל לעשות סרטון, אשתדל לעשות משהו כזה בעתיד. על בדיקה מקצועית במכון או במוסך עם מכשירים מיוחדים אשתדל גם כן להביא מעט טעימה, הבטחתי לחבר שאצלם אצלו במקום, חבר כזה שהוא מהנדס רכב ומבין פי כמה ממני בכל הקשור למכונאות רכב או תחזוקה. כדי לדעת מה לקנות יש עוד דברים שצריכים לדעת, כמו לעשות סקר שוק של כל דגם בנפרד או לחיות את עולם הרכב והמכירות וגם להבין את השוק ואת המנטליות ועוד כמה פקטורים, כמובן להבין גם מעט מכאניקה כדי לקבל תמונה ולהתרשם, ובזה אני טוב בתור יועץ, כולל בדיקת העבר של הרכב וכולי.. רשמתי לעצמי 😉 תודה וחג שמח!
ידיד טוב שלי שמחזיק מונית של מרצדס כבר 8 שנים, מעוניין למכור אותה תמורת 40 אלף ש"ח כשהמונית עשתה במשך הזמן הזה קצת למעלה מ- 500,000 ק"מ. המכוניץ אוכלת 17 ק"מ לליטר. מכיוון שאני מכר אותו אישית אני יודע שהוא מטפל טוב מאוד במכונית. האם כדאי לרכוש אותה?
חצי מיליון תוך 8 שנים סה סביר מאוד למונית, זה לא נחשב לכלך הרבה, שאלה מה המצב שך הרכב באמת ולא מה המספר קילומטר. איך תוחזק מבחינת טיפולים, באיזה שמנים ובאיזו תדירות, איזה בלאי הוחלף עם הזמן ואיזה בלאי דורש החלפה היום או בזמן הקרוב. אתה רוצה להעריך את רמת השחיקה וגם את רמת ההשקעה אחרי הקניה, לכן המידע. העבר דל הרכב עד היום מבחינת תאונות, מה תוקן ובאיזה איכות היה התיקון, בין אם זה מכאני אי קוסמטי, והאם הכל מתועד דרך הביטוח או שיש תיקונים מחוץ למסגרת, נהג מונית לא ירצה לייקר את הפרמיה של הביטוח ואם זה דברים קטנים יסדר את זה באופן עצמאי, בדרך כלל.. כמה נהגים היו על הרכב ומה המצב הסלון של הרכב, בעיקר מושב הנהג? לבדוק מה שרלוונטי ואם כן אני לא פוסל, יכולהיות עם 200 אלף יותר גרוע מ700 אלף ולהפך, במנוע 2.2 של מרצדס הקילומטר זה הדבר האחרון שצריך להרתיע, מה שהולך לפני זה הטורבו והאימטרקולר, גם זה בלאי והוא בלאי יקר, למרות שבדגמים האלה לא הולכים בקלות אבל יש להם זמן קצוב והם עולים בהתאם. מה המצב הממיר קטליתי? האם המזרקים דורשים ניקוי או שהוחלפו מת שהו? משאבת המים תדרוש החלפה והיא עולה יקר יחד עם העבודה, פילטר סולר ועוד בלאי שמתאסף לקופה שמנה אחרי הקניה. אם ההשרקעה מבחינת בלאי לא עוחה על 7 אלף שח והכל תקין ברכב מבחינתי שווה קניה, אבל רק אחרי שבדקת את כל מה שציינתי. יהיה עליך לעשות טיפול מקיף אחרי הקניה, לדאוג לגאומריה מלאה ולמערכת הקירור, החלפת השמנים כולם, כולל שמן גיר ודיפרנציאל (כן כן דברים שאף אחד לא מדבר עליהם או מתנגדים מכל מני סיבות). תהיה אחראי ואל תקשיב לכל אחד, גם אם הוא מוסכניק. סע בדרכים טובות חבר, ואם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול בכיף 👍
@@otobaklali מכיוון שמדובר בידיד ממש טוב שלי. הוא סיפר לי שהחליף לאחרונה את כל הצמיגים לחדשים -מקוריים. לא היו לרכב תאונות כל שהן והוחלפה הצנרת של השמנים והמיים. רדיאטור חדש הוחלף לפני מספר חודשים (לכל הפריטים הללו יש לו קבלות). הוא גם יבדוק מחר בשבילי כמה יעלה לי ביטוח לשנה (כמובן שזה לא יהיה ביטוח למונית) אצל סוכן הביטוח שלו. בכל אופן, אני והוא עוד נדון בנושא ואני אשאל ואבדוק לגבי מה שאתה ציינת. תודה ואשמח לקבל תגובה על הדברים הנ"ל. לילה טוב.
יפה מאוד, מה שאני יכול להוסיף זה שמנוע דיזל לא בנוי לנסיעות קצרות או ערוניות, או להנעות מרובות בעיקר לא שהמנוע קר (אחרי שהרכב עמד מעל 3 שעות). מנוע דיזל מגיע לחום אופטימלי לעבודה לאט, בערך 25 דק. מנוע בנזין משהו כמו 7 דק. היברידית בנזין כן בנויה להנעות מרובות של המנוע הטרמי, לדוגמה. אז תחשןב מה הוא אופן השימוש שלך ברכב, אם תשתמש בה לא נכון צפויה שרשרת תקלות תוך זמן קצר ושחיקה מרובה. יש לעשות שיעורי בית, לא לסמוך על השמועות מבחוץ, רוב האנשים מדברים אבל לא מבינים.. חלק מהם אפילו מוסכניקים, אוהבים להעתיק אחד את השני גם בהמלצות או אופן העבודה שלהם. אין מה לעשות צריכים להגדיל ראש, אם המוצר שלך חשוב לך. בהצלחה, בחרת ברכב פצצה!
@@otobaklali תודה על המידע. אין לי כוונה להשתמש ברכב בתוך העיר. לצורך זה אני מחזיק קורקינט חזק מאוד (שמיועד לישיבה ולא לעמידה) עם 2 מנועים, מערכת אורות כמו באופנוע, בלמים הידראוליים ומראות לכל כיוון. כך שבתוך העיר הוא משרת אותי מצויין. עם המכונית אני אסע מחוץ לעיר לפחות פעם בשבוע לצרכים שונים כגון עבודה או טיולים למיניהם. ויתכן שאטעין את הקורקינט מקופל בתא המיטען ואז, גם אם אגיע לעיר, אחנה את הרכב במגרש חנייה ואסתובב עם הקורקינט. מה דעתך על כך והאם מנוע דיזל "יסבול" זאת?
דעתי היא שאץה גאון ודוגמה להרבה מאוד אנשים, האוכלוסיה בארץ צריכים ללמוד מאנשים כמוך, איך לנצל את ההוצאות בחוכמה ואיך משתמשים נכון בכל מוצר. התניידות הכי יעילה וחכמה! אין לי מה להוסיף, קרוקינט בעיר עמוסה או מרכז ערוני זה הדבר הכי מהיר ויעיל עם העלויות הכי נמוכות ובכל זאת קיימת נוחות מסויימת, חוץ מהמזגן שיש ברכב. גם אופניים או כל כלי אחר, צריכים להסתגל בהתאם לאיפה גרים ולאן צריכים להגיע בקביעות, אם זה לא משהו קבוע לא ימות העולם מלהזמין מונית ולסיים עם זה.. 😅
אומר שזה אחד הרכבים היותר אמינים, קצת בזבזן אבל במחירים שהם נמכרים שווים את זה מאוד! הרכב איכותי יותר מקורולה (בגלל שהרבה משווים בין השניים) ומרגיש יותר טוב במהירות, יותר נמוך, נטיות ספורטיביות שלוחצים, איכות הסלון והמושבים ומכאניקה עם מערכת ויטק מאוד פשוטה ומאוד אמינה. תחזוקה זולה עם חלקי חילוף בכל מקום. הקילומטר לא מזיז לה, השנים והתעייפות החומר או איך נסעו עם האוטו זה כן פאקטור. לא לשפוט לפי כמות הקילומטר, לפחות לא באוטו הזה, אתה תראה כאלה עם חצי מיליון על השעון ויכולהיות שהיא באותו מצב כמו זאת עם 225. קיצוני ולא תמיד זה נכון כי יכולהיות שהרכבים הוזנחו ועדין החזיקו זמן רב ללא בעיות גדולות או נשקעות, אבל בלאי יהיה לכולם! לקחת בחשבן.
אני חושב שלא, מוח גיר ניתן גם להחלפה במקרה הצורך וגם את הגיר השלם לגמרי, זה במקרה הכי גרוע. כשקונים רכבים סביב המחירים האלה צריכים לקחת בחשבון גם את הבלאי או התיקונים, אי אפשר לבוא בדרישות מוגזמות ארי הרכב עלה מעל 140 אלף שח בזמנו שהיה חדש, היום סיויק כזאת היתה נמכרת צמוד ל200 אלף שח שהיא חדשה. רכב מהשנים האלה לא יהיה פיקס לעולם, הרכב נסע כל השנים. אם הרכב לא של מסלול ולא הושקע בו כספים בהגזמה אז תמיד יהיה לו בלאי זמין שדורש החלפה והשקעה כספית לאחר המכירה, צריכים להתאים ציפיות למציאות. עדיף למזער את הסיכונים ולהחליף את הבלאי הזה, במיוחד אם מתכננים להשאיר את הרכב אצלכם לאורך זמן. מוח גיר זה עניין טכני שבמקרה של תקלה ישאיר אותך בצד הדרך, לא נעים אבל לא סוף העולם. עניין הבטיחות כמו ברקסים, צמיגים, משאבת abs , זרועות היגוי, מוט מייצב וכולי.. אלו הדברים שצריכים לשים עליהם דגש ברכב ישן, זה עניין של חיים ומוות וזה לא בדומה למצבים לא נעימים אלא דבר קריטי שיכול לגרום לפציעות או מוות במקרה הגרוע. אם החיים שלכם חשובים אל תזלזלו בזה! רוב התאונות שיש על הכביש הם בגלל מצבי חירום שהרכב לא היה במצב האופטימלי. אם נעשה סטטיסטיקה נראה שרובם היו עם צמיגים סיניים אנונימיים, וחבל שלא מכניסים את זה יותר למודעות. על הכביש מתים יותר מכל הפיגועים יחד, ועל מספר הפצועים לא מדברים כמעט באף מקום.. שנתית המספר עומד על אלפי פצועים שיצאו מזה עם נכות כזאת או אחרת.. על זה כדאי לשים דגש!
כמובן, צריך להוריד מהכביש ולהודיע להם שנמכר לפירוק או ברזל, צריך לקבל ביד גם מסמך שהכל עבר לגניזה או השבתה כדי שיהיו לך ראיות לכך ולא תיקח שום אחריות עתידית, כך שאתה גם מודיע להם למי עברה האחריות של הרכב הזה, כולל מספר הלוחית רישוי, כולל מספר השלדה וכל דבר אחר. דבר עם משרד הרישוי והתחבורה וידריכו אותך מה לעשות.
יפה. מה שהיה אצל אבא שלי. רצה דגם מסויים של קיה. היה רכב בן שנתיים עם 120 אלף קילומטר. נהג יחיד . הרכב נראה כאילו יצא מהחברה, מטופל בזמן. לא ישבו על הכסאות מאחורה בכלל. אותו רכב 70 אלף קילומטר . מלוכלכך מאוד , אין היטוריית טיפולים. חסר מי קירור , נזילות שמן ועוד. וההוא שהיה 70 אלף היה יקר פי כמה וכמה. בסוף לקח את ההוא של 120 אלף.
אהלן, הסבה לגז יכולה להיות אופציה לאופן נסיעה של בן אדם שיודע לנסוע רגוע, לא מתאים לכל סוג של רכב ולא לכל סוג של מנוע, זה מאוד תלוי, יכולות להיות בעיות רבות מזה.. יש רכבים שיודעים לספוג גז יפה מאוד. מחיר הגז בריצפה אבל רכב שעבר הסבה לגז לא יבזבס גז כמו שביזבז דלק, דוגמה: רכב ששותה 7.5/100 ישתה גז סביבות 10/100 או יותר, ועדין יצא יותר משתלם בגז אבל רק אחרי שיחזיר את ההשקעה של התקנת גז, ומערכת גז גם כן דורשת כיוונים וטיפולים כדי שלא יהיו דליפות או תקלות, יש כמה סוגים של בלוני גז מבחינת גודל ועומק וכמה סוגים של התקנות, זה גם תלוי סוג הרכב וסוג ההזרקה וסוג הסעפת וכולי.. כך שהתקנה יכולה לעלות 5000 שח או 15 אלף שח, תלוי מאוד שוב.. ידוע על חלק מהמנועים האטמוספרים עם מזרקים סולנויד mpi שיודעים לספוג את הגז, אבל יש לקחת בחשבון שהגז מאוד יבש ויש לעשות טיפולים הרבה יותר מוקדם בכל הקשור להחלפת השמן מנוע ולנסוע רגוע מבחינת העלת טורים, כמו כן חימום המנוע לפני נסיעה הופך להיות דבר מאוד קריטי, כדי שהמנוע יעבוד עגול צריך להגיע לחום האופטימלי, אבל ברגע ששמים גז זה הופך להרבה יותר רגיש. בקיצור - יש להתייעץ עם אדם שמומחה להתקנות כאלה, אני מכיר כמה סוגי רכב שבוודאות יודעים לספוג גז ולמי שנוסע הרבה מאוד קילומטרים על כבישים פתוחים זה בהחלט אופציה טובה לחיסכון, במיוחד למי שעובד עם הרכב, וזה כלכלי רק אם אתה יודע לתחזק רכב כזה בצורה נכונה וישמר אצלך לכמה שנים טובות כדי להוציא את הכסף המושקע בהתקנה כזאת. שים לב שאתה מתקין שיהיה אישור לחנות בחניות תת קרקעיות ושאתה לא נוהג אלים ברכב, אם אתה צריך כוח תעבור חזרה לבנזין, לא לנהוג בצורה אגרסיבית על גז! לעלות מהירות בעדינות ובלי משחקי גז וברקס על פסי האטה או זחילה בפקקים, יש לדעת להתנהג עם רכב על גז אם יש לך כוונה לחסוך באמת, במיוחד לטווח הארוך. מנועי בוקסר של סובארו גם ידועים ביכולת ספיגת גז, סוזוקי ויטרה 1.6 הצורות הישנות ועוד.. תודה על האיחולים, תשתף
רכב עם יעוד לשטח, על הכביש ירגיש אנמי וללא בידוד רעשים, דשבורד וכל החלקים מפלסטיק אומנם לא זול אבל עדין זה לא רכב יוקרה. בשטח ירגיש מעולה, ניתן גם לשפר אותו בקלות, יש לו זוויות פרונט וזנב מעולים, מכאניקה פשוטה ויעילה בשטח, בכביש לא חסכוני במיוחד, כמו רוב הג'יפים האמיתיים. זה רכב שבא מעידן אחר, כזה שג'יפ היה ג'יפ ולא קרוסאובר או בכאילו, יש לו נעילת דיפרנציאל בכל הגרסאות ועולה כל עליה, אם רוצים לעבור ממש כל מכשול זה רק לתת לו גובה וצמיגים שמיועדים לסוג מכשולים כאלה. כל תוספת לשטח ניתן להתקין לו בקלות, רק שהחלקי חילוף לא זמינים בכל המקומות, יש עדין אתרי אינטרנט שניתן להזמין מהם חלקי חילוף. מבחינה מכאנית מאוד אמין גם אחרי כלכך הרבה שנים. כמובן שידרוש החלפת בלאי טבעי וכל מה שהזדקן ויש לבדוק גם את מצב הקורוזיה הכללי. בגירסת הידני צריך להיות אידיוט כדי להשמיד אותה, אבל גם גירסת האוטומט שלהם היתה מוצלחת מאוד! זה רכב מעולה אם הוא עונה לצרכים שלך, לא יעיל בכביש עירוני ועמוס בפקקים אבל מעולה לטיולים משפחתיים. יש שאלה ספציפית?
יופי של כתבה.אהבתי את הסקירה המעניינת. אשמח לקבל את דעתך המקצועית על וולוו s60 2011-2013 מבחינת אמינות .אחזקה .מול מאזדה 6 2011-2013 איזה רכב עדיף. תודה
אגע בזה בקטנה: מבחינת תחזוקה המאזדה תהיה זולה יותר אצלינו בארץ במיוחד, מבחינת איכות נסיעה הוולוו תהיה עדיפה, היא פשוט מפוארת בהרבה. המאזדה ללא טורבו כשלוולוו כבר הוסיפו טורבו והורידו נפח מנוע. לוולוו הזאת יש תיבת הילוכים אחרת (dct) עם מצמד להחלפה ושמן גיר כל 50 אלף ק"מ (מה שבודדים עושים) ויש צפי לתקלות. למאזדה אין את זה, עדין עם תיבה פלנטרית עד היום, היצרן היחיד שנשאר עם הגירים הכי אמינים וששוקלים הכי הרבה שזה סוג של חסרון.. גם משפיע על הדלק והזיהום אוויר כולל מיסים של מכירת הרכב גם מצד היצרן וגם מצד הלקוח. בגדול שניהם רכבים מעולים, תלוי בשימוש שלך ובצרכים האישיים שלך. הולוו תהיה חזקה יותר ומהירה יותר, גם עם מומנט גבוה יותר מהסיבה שזה טורבו, אבל פתוחה יותר לתקלות עקב כך שיש טורבו ועוד טכנולוגיות נוספות שעולות יקר מאוד לתחזוקה וגם שיש תקלות. לא כל מכונאי ידע לתקן אותם, הרבה פעמים נשארים חסרי אונים מול החברה שגם שם לא הכי מומחים בפתרון התקלות של ולוו. היתי מעדיף את המאזדה, אני תמיד מעדיף את מה שהכי פשוט והכי השרדותי עם הכי הרבה חלקי חילוף להחלפה, אבל שוב זה אני עם השיקולים שלי, בשבילך יכולהיות שזה כן יתאים..
יש לי שאלה . אני בעל רכב סובארו בי 4 מעל 9 שנים . האוטו 2008 היום עומד על 230 אלף כל יום אני עושה 20 קילו מטר ליום וכל 7 אלף קילו מטר מחליף שמן ומקפיד כל שנתיים להחליף שמן גיר . האוטו כבר בן 14 שנה ומתפקד כמו חדש . נכון שבסופי שבוע אני נוסע נסיעות ארוכות . אבל עד כמה בארץ אפשר לנסוע . מרמת הגולן עד אילת 650 קילומטר חחחח
היי שלמה, רכב מיני במחיר כזה ידרוש החלפת בלאי ברמה כזו או אחרת. אוטומטיות מגבילות מאוד, אם כבר אוטומט לפחות תעלה בתקציב. היתי ממליץ לך להסתכל על פג'ו 107/ סיטרואן סי 1/ טויוטה איגו, שלושתם אותו רכב שיוצא מאותו מפעל, באות בגירסה רובוטית או ידנית. יש גם סיאט מי / סקודה סיטיגו / פולספגן אפ, גם כן שלושתם אותו רכב, שוב גירסה רובוטית או ידנית, אין גיר אוטומט מלא. הגיר הזה ידרוש חלפת שמן גיר וקלאצ' (מצמד) אחרת יש תקלות, יכולהיות שהוזנח לפניך וכל התקלות יפלו עליך, שים לב לפני הקניה, תבדוק במכון רישוי ואל תתקמצן על בדיקה כזו. עוד שאלות חופשי
רכב לואו קוסט אמין, לא מאוד השרדותי אבל מכאניקה פשוטה. מספר הקילומטר לא מעיד על רמת השחיקה, אבל בגלל שאני מכיר את השוק של הרכבים האלה ואיך משתמשים בהם לרוב היתי מתחיל לדאוג לגביי הגיר והבלאי הפנימי של המנוע כולל האבזור שלו מסביב כמו מערכת קירור, מכסה שסתומים, תושבות יבשות וכולי..
אכן את צודקת, יש סוגי מכונאים מכל הסוגים, אבל זה לא נכון לזרוק את כל האחריות על המכונאי. הרכב הוא המוצר שלך הפרטי, את אמורה להתעניין ולדאוג למוצר שלך, בדיוק כמו כל טוב אחר שיש לך, על כמה וכמה רכב שהוא מוצר יקר משמעותית מטלפון או טלויזיה או דברים אחרים (מספר 2 אחרי המשכנתא מבחינת הוצאות). גם את כבעלים של רכב מחוייבת לדאוג לו ולהבין איך להשתמש בו נכון, אחרת יהיו לכך השלכות שלרוב הולכות דרך הכיס, לפעמים גם משלמים מחיר בריאותי בגלל דברים כאלה.. לצערינו הסטטיסטיקה לא יורדת, ואחרי מה שאני רואה במישור הפרטי אני בהחלט מאשים את רוב האנשים שפשוט לא איכפת להם מה עושים במוסך וזורקים את הרכב לטיפול, מעניין אותם רק החשבונית, לרוב לא מבינים אפילו על מה משלמים.. אפס ידע בתחזוקת רכב.. פעם עוד היו מלמדים בשיעורי נהיגה מעט בסיס כמו מילוי אוויר בגלגלים, החלפת גלגל במצב פנצ'ר, איך להמעיד את הג'ק, איך לבדוק מים ושמן במנוע.. דברים בסיסים מאוד, עכשיו גם את זה לא יודעים.. וכן גם גברים לא יודעים ברובם.. אין כאן בארץ תרבות רכב, אנחנו בדרג נמוך מאוד ביחס לעולם בקטע הזה, כולם רוצים לעלות להגה ולתת גז כמו המשחקי מחשב, רוצים עולם וירטואלי קל ונגיש גם שהוא לא כזה. מתי מבינים את כוחות הפיזיקה והטבע? רק אחרי תאונה חריגה.. רק בדיעבד מתעניינים למה זה קרה, אבל לא חושבים לפני כן איך אפשר להמנע מזה. הידע זמין ונגיש יותר מאי פעם, ובכל זאת ממשיכים לשלם מחירים כבדים כאילו שחסר לנו צרות, וכולם רוצים להיות נהגים, היום לנהוג ברכב זה מה בכך.. כשבפועל במדינות אחרות זה לא בדיוק כך וכן עושים מזה עניין, מדברים על זה בשיחות סלון של כל בית, וכן בכל מדינה מערבית או אסיאתית, כאן זה לא קורה למעט אנשים שעובדים בתחום הזה, וגם הם לא מתעניינים בזה מתוך תשוקה לדבר אלא מתוך אינטרס כלכלי, אין כאן אהבה לדבר, גם לא כבוד לכביש. מי שכן מכבד את זה מסתכלים עליו בעין מוזרה.. ישראלים סך הכל.. גם אני ביניהם 😅
אהלן, לא שווה להם את הסיכון, לא יוצא להם מספיק רווח בשביל סיכון כזה. הם לא תמיד יודעים איזה שמן לשים ובגלל הבורות כבר היו הסתבכויות בעבר כולל תביעות בבתי משפט וכולי.. גיר עולה הרבה מאוד כסף, זה החלק הכי יקר ברכב, והם צריכים להתחייב על העבודה, ואם התקלה נובעת מהעבודה שלהם (שהרוויחו עליה גרושים) אז הכל נופל עליהם.. אצרף כאן עוד קישור של אחרים שמסבירים על זה: www.gears.co.il/change-gear-oil
@@otobaklali אני הייתי מעוניין להיפטר מהרכב,כי קפצתי מעל הפופיק,טיפלתי בכל פאק,שהייה ברכב שקניתי,ותאמת,הישראלים ממש בורים וסטיגמתים,אני מתחייב גיר מנוע בדיקה בכל מקום שיבקשו,ואנשיפ רק מחפשים איך להורעד
@@yakovefraimov7357 משא ומתן על המחיר זה דבר מקובל בכל העולם, מאז שהומצא המסחר ועד היום, זה תקף בכל תחום בחיים בכל פעם שתסגור עסקה, זה לא רק בשוק.. כל עסקה של " תן וקח" זה שקלול של מה אני נותן ואיזו תמורה אני מקבל, ולהפך. אם השקעת במוצר שלך ואתה לא רוצה למכור בזילזול פשוט תציין את הסיבה שאתה מעלה את המחיר, וכמובן לעלות בטעם הטוב, ולחכות ללקוח המתאים לך, יש להתעלם בכל הבוז מהאנשים הקטנים שאוהבים לדבר ללא הבנה.. איש קטן לא שואל שאלות הוא פשוט שופט וגוזר מבלי להבין כלום, תשתדל להתעלם מכאלה תגובות. גם אני השקעתי כמוך ברכבים שהיו לי, מכרתי אותם תמיד במחירים מעל מה שהיה בשוק באותו זמן, ללא קשר למספר הקילומטר.. פשוט חיכיתי ללקוח המתאים. מי שמבין עניין יבין שיש פה מציאה גם אם נמכר מעל שאר הרכבים מאותו סוג. מי שלא מעריך עבודה והקפדה לא להכנס איתו לעומק, פשוט מאוד להודיע לו שזה לא בישבילו, שיחזור כשירצה לדעת על מה הוא משלם. אם הוא רוצה לקנות מספרים שימלא לוטו 😅
לא מתלהב ממנה, רכב לא אמין. אם אתה מחפש קביעת מעמד חברתי וקצת ביצועים? זה אחלה, רוצה לשדר יוקרה ופוזה של עשיר? גם כן אחלה. אם אתה מחפש משתלם כתמורה טובה לכסף אז ממש לא.. גם אחרי שספגה ירידת ערך קשה כלכך בעקבות המוניטין שנפגע להם מאוד. מעבר למוניטין, למרות שלא פתחתי כזו בעיניים אף פעם התעניינתי קצת עליה.. יש לה מנוע זול מיוצר עלידי ג'נרל מוטורס עם בלוק מנוע ברזל פשוט, מנוע 2.0 טורבו כמו שיש בגולף, ביצועים לא משהו ומרגישה כבדה מדי, שאתה אומר יגואר אתה מצפה לקבל יגואר לא גולף.. בסלון שלה חומרים איכותיים באופן כללי אבל לא עומד בציפיות של רכב יוקרה, שוב היתי מצפה ליותר.. דשבורד פלסטיק כמו בגולף, שוב, משלמים על יגואר ומקבלים גולף. יש צורה סקסית, יש פוזה ומעמד חברתי, אבל ביום שתשבור טמבון אתה תשלם רבע מחיר של רכב בהזמנה אישית מהחברה, אז כלכלית היא לא.. ולא לדבר על תחזוקה שוטפת..
אלוף קודם כל תודה על הסרטונים!!! אני מחפש רכב משפחתי אוטומט כבר כמה חודשים מאוד קשה לי למצוא רכבים בסגנון מאזדה או יונדאי בתקציב 50-70 אלף ש״ח. (בעבר היה לי סוזוקי בלנו בליסינג הייתי מאוד מרוצה אבל התא מטען קטן יחסית) רציתי לדעת מה דעתך לגבי רכבים עם גיר דו מצמדי (dsg) לצורך העניין סקודה ראפיד מנוע 1.4 בנזין או רכבים עם מנוע בנזין 1.2 טורבו כמו ברנו גרנד קופה/ניסאן קשקאי?
אהלן אחי, קודם כל תודה :) אתחיל בזה, קודם כל יש סטיגמה שאומרת שרכב יפני עדיף על גרמני מבחינת אמינות, ואז יש נוסחה של היצע יפני מול ביקוש יפני, או היצע גרמני מול ביקוש גרמני, מתחלק לשניים. אז אתה מחפש רכב שהוא מבוקש יותר (יפני/קוריאני) עקב התפיסה החברתית, ובגלל אותה התפיסה המחירים לא יורדים כמו ברכבים הגרמניים, ואני אומר את זה בכלליות, כמובן שיש גם יוצא מן הכלל אבל גם לזה יש סיבה. עכשיו לשאלה הנוספת על כל המנועי טורבו הקטנים: המנועים הללו מאומצים יתר על המידה, מוגדשים בטורבו כדי לספק כוח ולסחוב משקל שכבד מדי למנוע tsi או כל מנוע פיצפון עם טורבו, זו אחת הסיבות שהמנועים האלה לא שורדים הרבה קילומטרים, וסיבת ההורדת נפח (דאון סייזינג) היא זיהום אוויר באירופה, היצרנים משלמים פחות מיסים ככל שהרכב מזהם פחות, וגם האזרח משלם יותר מיסים על נפח מנוע גדול יותר, וזה משמעותית ולא בדומה למה שקורה בישראל. לגביי הגיר dsg - dual shift gear זהו גיר מורכב משני גירים ידניים יחד, יש מחשב (מוכטרוניק) שמנהל את הגיר הזה. הגיר הזה פשוט ומורכב יחד, וכדי להבין למה אני מתכוון צריך לראות בעיניים אבל בגדול מה שצריך לדעת זה: 1. שהוא ידוע בתקלות רבות בעיקר קשורות למוכטרוניק של הגיר, וכל תקלה כזו עולה אלפי שקלים לתיקון. 2. הבלאי שלו יקר מאוד, הוא דורש החלפת שמן גיר (מה שרוב האנשים לא עושים בארץ, מכאן גם תקלות רבות) משהו כיו כל 40-50 אלף קילומטר, ובנוסף גם החלפת שמן הידראולי למוכטרוניק. כל זה בלאי טבעי ושייך לטיפול השותף של האוטו בנוסף לכל שאר הבלאי. 3. החלפת מצמדים (קלאצ'ים) בין 80 -120 אלף קילומטר. הם עולים בין 4 אלף ל7 ויש גם ב15 אלף באלפה רומאו ועוד גירים עם דו מצמדיים אחרים (dct) שבבסיסם זו אותה טכנולוגיה. לסיכום, הרכבים האלה עולים יותר לתחזוקה, הערך יורד להם מהר יותר, נטויות לתקלות רבות בגלל תחזוקה לקויה או קמצנית, ולא כל אחד יודע להתעסק בהם אלא מומחה לגירים. המנועים הקטנים הולכים מהר ולא שורדים לאורך זמן, במיוחד בגלל הטורבו שמוריד המון מאורך חיי המנוע, וגם בגלל שהאנשים מחליפים שמן מנוע פי 2 או פי 3 מאוחר מדי, תרבות של הארץ.. אני האיש שאומר את השחורות אז תתרגל 😅 יש עוד שאלות ספציפיות אחי?
@@otobaklali תודה רבה על התשובה המפורטת והמקצועית עשית לי קצת סדר (אני לא כ״כ מבין ברכבים) אין עוד שאלות רק אם יש לך המלצות למשפחתיות גיר אוטומט בסדר גודל של 50-70 אלף אשמח לשמוע.
@@avrahamteyim1248 בקשר להמלצות, כמעט כל רכב יהיה מומלץ, השאלה מה אתה צריך, על מה אתה שם דגש, מה ישרת אותך הכי יעיל לצרכים האישיים שלך, מה שטוב לשכן לא טוב לך ולהפך. אם תצטרך יעוץ יש את האימייל שלי מתחת לכל סרטון, תיצור קשר, נעשה שיחה, אבנה לך פרופיל אישי ומשם נתקדם :)
תודה על ההדרכה! שאלה כללית, מתי אם בכלל צריך להחליף שמן גיר בגיר ידני ,בספר של הרכב כתוב כל שלש שנים ,אבל יש מכונאים שאומרים שכיון שזה מערכת סגורה אין צורך להתעסק עם זה אלא אם כן יש בעיה, זה נכון? תודה רבה
בכל גיר ידני סביב 40-50 אלף ק''מ או 4-5 שנים גג. אין קשר למערכת סגורה או לא, גם המעגל שמן שיש במנוע זו מערכת סגורה, וגם הנוזל קירור שיש ברדיאטור זו מערכת סגורה, הכל מערכות סגורות, זה לא קשור. שמן מתפרק מחום וקור יחד עם הבדלי אקלים מאזורים שונים, בכל פעם שמניעים ונוסעים במיוחד בעומס סחיבת משקל נוסף, וגם כתוצאה מחיכוך של המתכות שגם כן מפרקים את השמן. זה לא שמן בישול אלא אוסף כימיקלים כמו פולימרים ועוד אדיטיבים, הכי גרוע שהפולימר מתפרק בתוך המערכות האלה, אם זה קרה קשה עד בלתי אפשרי להוציא את זה החוצה. גיר ידני + רובוטי שזה גם כן מכאניקה של ידנית, וגם DSG שזה שני גירים ידניים יחד - בכולם החלפת שמן גיר כל 40-50 אלף ק''מ בנסיעה ממוצעת. אם רוב הנסיעות היו בעיר גם ב20-30 אלף ק''מ אפשר להחליף כבר, ובכל מקרה שלא יעלה על 4-5 שנים וותק בתוך הגיר. לשים לב לסוג השמן שמתאים לגיר וגם לצמיגות הנדרשת, זה משתנה מסוג גיר לסוג גיר. תפקיד השמן הזה הוא שימון וגם קירור, כך שאם לא יוחלף בזמן תהיה שחיקה מוגברת וגם צפי שיתחמם וישחק יותר מהר. אם הוחלף באיחור כבר נגרם שחיקה ולא יעזור להחליף עכשיו שמן כדי להחזיר את מה שנהרס, אז אם רוצים להאריך את חיי המכאניקה צריכים שימון טוב, חימום וקירור לפי איך שהמכונה הונדסה לעבוד. מכונאים לרוב יודעים את זה, שים לב לאיזה מכונאי אתה מתיחס.. תודה על האיחולים :) מעריך מאוד :) אם יש עוד שאלות בשמחה :)
רכב מעולה עם מכאניקה מעולה, השאלה איך תוחזק עד היום. 2700 v6 מנוע מעניין וחזק, החסרון שהיא שותה דלק, סופגת גז יפה למי שרוצה לנסוע הרבה אבל גז זה לא למי שאוהב ללחוץ אלא לנסיעות רגועות, בעיקר בכבישים פתוחים. 2.0 דיזל לא רעות גם כן, נחשבות לאמינות יותר לאורך זמן, החולשה שלהם זה הבעיות הרגילות של כל הדיזלים, איג'קטורים וממיר קטליתי כמובן.. הגיר פלנטרי מעולה, שורד הרבה קילומטרים אבל שוב, תלוי מי נהג, איך נהג ומתי הוחלף הבלאי הטבעי, במקרה של הזנחה כמובן שצפויות תקלות אבל מחיר התחזוקה הכללי ביחס לקטגוריה שלה לא נחשב ליקר, ויש לה חלקי חילוף בכל מקום שזה נחמד גם כן. לדעתי שוות גם את מחיר המחירה שלהם, תלוי כמובן למי ולאיזה צרכים. לא ג'יפ שטח, אין הילוך כוח או נעילת דיפרנציאל.. יש להתייחס אליה כמו לג'יפון קרוסאוסר לא יותר מזה. יש שאלה יותר ספציפית?
אני בחור צעיר עם תקציב עד 25 אלף , התעניינתי ברכב הזה ואמרו לי גם על העניין של הדלק , זה קצת הלחיץ אותי כי אומרים שהיא שותה כמו גמל . אני מחפש רכב עם קצת כוח , גם קצת גובה שאיפשר לנסוע שטחי עפר בקטנה כזה , וכן אני מודע לזה שזה בקטגוריה של גיפונים.
@@c.s.b6459 שמע, הרכב ידרוש החלפת בלאי, ובגלל שזה רכב עם קצת גובה ומשקל אז גם העלויות החזקה יקרות יותר, בלאי כמו ברקסים, דרמים, בולמים, צמיגים, כל זה יעלה יותר מרכב רגיל וישחק יותר מהר מרכב רגיל במיוחד באוטומט. בגלל הגובה תהיה פחות אירודינמית ותשתה יותר דלק בכבישים המהירים (מעל 60 קמש). מה שאני בא לומר זה שאם אתה לא צריך את סוג הרכב הזה ויש על מה להתפשר אולי כדאי שתסתכל על רכב אחר. בנוסף לתקציב הזה שלך אתה כנראה תצטרך להשקיע עוד איזה 5 אלף בערך רק על הבלאי הטבעי, הרכב עם גיל מסויים וקשה למצוא אותם במצב אידיאלי, לרוב לא תוחזקו כראוי וזה אומר לצפות גם לתקלות כאלה ואחרות עם עלויות שונות. דברים כמו תושבות מנוע, תושבות גיר, שמנים ונוזלים בכללי, בגלל הגיל יכולהיות גם חלקים שקשורים לקירור וכולי.. תהיה מוכן לשפוך עליך קצת כספים ולסדר אותה אחרי הקניה. אלו דברים שעושים בכל רכב בכלליות.
גם תלוי מאוד לאיזה צרכים ואיפה אתה גר ועך מה אתה שם דגש וכולי.. תלוי בך. בגדול פאביה, פולו, איביזה, שלושתם בנויות על אותם פלטפורמות וחולקים את אותם מנועים ואותה המכאניקה בכללי. תוכל להעיף מבט על כולם, מבחינה מכאנית רק לפולו יש איכות חומרים קצת יותר טובה, לא בהרבה.. חוץ מזה רק עיצוב קצת שונה אבל בגדול מדובר באותם רכבים
בתכלס אני רוצה רכב ידני חסכוני באזור ה14-18 לליטר (ברור שזה תלוי בנהג) אני לא צריך רכב גדול אבל אני צריך שיהיה קצת כח למנוע לכן חשבתי על הסופרמיני וזה מה שמצאתי נורמלי בתקציב שלי שזה בערך 24000 יש לך אולי דגם אחר להציע באזור המחיר הזה
@@א.י.מ-פ9ת מסביב לגדול הזה היתי מציע לך להסתכל על סוזוקי בלנו ידנית מ2016 ומעלה, יש סביב 30 אלף וכמובן שזה קפיצה בשנתון. הרכב שוקל 850 קילוגרם סך הכל, מנוע 1.2 עם טיימינג שרשרת והזרקה ישירה (נוסחת האמינות והפשטות). רכב ללא טורבו וללא שום חיישנים או מורכבות מכאנית. עושה 1:20 בממוצע עקב המשקל, יש לה 92 כוח סוס שמרגישים בהם סחיבה מעולה במיוחד אם תשאיר את הרכב כמה שיותר ריק וללא משקל, זה הסוד בכוח שלו או בחסכון שלו. אין מומנט של טורבו, אבל יש כוח במיוחד שמעלים טורים, וכבר אמרתי שאין עם זה שום בעיה אתה יכול ללכת עד הקו האדום בתנאי שהמנוע חם (עובד מעל 7 דקות רצוף) והשמן טרי (לא נסע מעל 7-8 אלף קילומטר לפי נסיעות סטנדטריות). בלי קשר ממליץ לעשות טיפול כל 7-8 אלף לראש שקט לאורך זמן, גם השמן בתיבת הילוכים (במיוחד בידני) דורש החלפה כל 50 אלף קילומטר. לרכב הזה כמעט ואין מחלות למעט הפח הזול והקל, בהרבה מקומות הורידו גם את זה ושמו פלסטיק כדי להוריד עוד יותר את המשקל. רכב מעולה ותמורה מלאה למחיר, כנראה שאין לה תחרות מהבחינה הזאת. רובם היו ליסינג אבל כתמורה למחיר זה עדין שווה.
סוף סוף יש תוכן איכותי בעברית!! ותגיד מה אתה חושב על למה מחירי הרכב יד שניה עלו דרסטית ומה יהיה בהמשך בשנה שנתיים הקרובות? אני חושב שזה נושא מאוד רלוונטי להיום ואפשר לדבר עליו הרבה ואם אתה חושב כמוני אז אולי זה אפילו רעיון לסרטון 🙂
אהלן אחי, מחירי הרכבים ביד 2 נקבעים עלפי היצע וביקוש בעיקר, כרגע יש יותר ביקוש ממה שהיה בעבר כי לא עלו רכבים חדשים לכביש והמון אנשים מחכים לרכב שקנו חדש מלפני חצי שנה ויותר, כתוצאה מזה המון אנשים הולכים על רכב זמני בשוק היד 2, בין אם קנו ומחכים לחדש, או בין אם הלכו על כל רכב יד שניה. הדבר הזה הציף את השוק יד 2 באחוזים שמנים, וזה בגדול. בקטנות לפרק לגורמים אני לא אדע, כנראה שיש סיבות רבות ולא מספיק לומר שאין צ'יפים. יש עניין של מסחר, עלויות, בעיה בצד השני של העולם שגורמת לבעיה אחרת אצלינו.. למרות שאני מבין איך זה עובד קשה לי להסביר את זה ואני לא בקיא בפרטים. קשה לי לדבר מול מצלמה על משהו שאני לא אדע להסביר ויקראו לי שקרן 😅 תודה על הפירגון אח שלי 👍
אהלן שלומי, בתקציבים האלה כל רכב ידרוש הרבה השקעה כספית עקב הגיל שלהם, רכבים שמורים גם אם הם ישנים ימכרו ביותר מזה, כך שיש הרבה מה להסתכל על הרכבים סביב התקציב הזה ואי אפשר לתת לך את הכל בתגובה כזאת כאן. בגדול במיוחד בתקציבים האלה היתי מסתכל על רכב שהחלקי חילוף שלו זולים ושיכול לתת לי בטיחות מבחינת ברקסים, מערכת היגוי, וכל הקשור לבטיחות על הכביש, אחר כך לשים דגש על כל הקשור להתקע בצד הדרך, כי אם זה יקרה זה לא יהיה סוף העולם והכל בסדר זה רק עניין של כסף, אבל תאונה יכולה לעלות לך ביוקר של חיים ומוות. יש רכבים זולים שבמעט כסף תוקל להחליף להם הרבה מהבלאי הטבעי, כמו הפגיו 107, סיטרואן סי 1 או סיאט מי וסקודה סיטיגו, סוזוקי אלטו וכולי. אלו רכבים יחסית אמינים אבל צריך לבדוק כל אחד בפרט כדי להבין מה קורה בכל אחד. יש עוד הרבה מה לפרט, אם תרצה לקבל את השירותים שלי תפנה אלי באימייל שרשום מתחת לכל סרטון. שנה טובה!
העניין הוא לא שהם צרפתיות אלא סוג הטכנולוגיות שלא מתאימות כלכך לארץ, וגם אופן השימוש שלא היה נכון כולל אופן הטיפולים וכלל התחזוקה, לכן נוצרו כל הסטיגמות לאורך השנים. הגירים האוטומטיים שלהם למשל לא היו מוצלחים וללא טיפול קפדני היו נופלים מהר, הידניות שרדו לאורך יותר זמן. היו להם גם תקלות של חיישנים ועוד תקלות מאופי חשמלי גם כן בגלל תחזוקה לא נכונה, ההוכחה היא שאלו שכן תחזקו את הרכב נכון נוסעים עד היום ללא בעיות. באופן כללי יש סטיגמות שהם נכונות ויש שלא נכונות, כדאי לעשות סקר שוק ולהבין איזו טכנולוגיה מתאימה לאופן השימוש שלך ומה המצב של אותו רכב היום כולל כמה השקעה כספית צפויה לך באותו רכב מרגע הקניה יחד עם הירידת ערך העתידית. יש עוד פאקטורים שיש לקחת בחשבון, לזרוק "צרפתיות" באוויר זה לא מספיק, היו גם צרפתיות מאוד מוצלחות, לדוגמה סיטרואן ברלינגו, פג'ו 107 שזה שותפות עם טויוטה, רנו קנגו שזה סוס עבודה ועוד..
חושב שיד 5 לבד לא אומרת הרבה, כמו שמספר הקילומטר לבד לא אומרים הרבה. צריכים לשקלל את זה יחד עם עוד המון מידע שצריכים לבחון מקרוב. יש רכבים שיהיו גם יד 10 ויהיו פצצה ויש כאלה שממש גמורות.. יש כאלה שהם יד 01 ויהיו מעולות, ויש כאלה שפשוט לא הצליחו למכור, או עמדו כמה שנים ללא מגע אדם ומורדות מהכביש ועוד סיפורים.. כך שצריכים לבחון מקרוב ואין כאן תשובה חד משמעית. כדי להבין אם זה כדאי או לא צריכים עוד הרבה מידע בנוסף כמות הידיים. מקווה שעזרתי :)
היי מה דעתך על סקודיה פאביה סטייל מנוע 1.2 טורבו שנת 2016-2017 לעיר עם הרבה עליות כמו טבריה? יש שמועות שגיר DSG7 מורכב ויכול לעשות המון תקלות ויש כאלה שאומרים שזה היה נכון בדגמים ישנים של עד 2012..אז אני קצת מבולבל אשמח שתעשה לי סדר בנושא
אהלן, אז קצת סדר.. מנוע 1.2 שיש על פאביה יושב על גאמה רחבה מקבוצת וואג פולספגן (כולל אודי, סקודה, סיאט). המנוע הזה מאומץ ברוב המקרים ובהתאם למשקל שהוא למשוך, אם רואים כוחות סוס שונים זה בגלל התוכנת ניהול מנוע שהיא מעט שונה מרכב לרכב אבל על אותם חלקי חילוף, יש מעט אביזרים שונים ביניהם. לגירסה הזו כמה תקלות שונות שחוזרות על עצמם, לא יקרים מדי אבל כן יגיע בלאי רחב מהסיבה שיש טורבו + אינטרקולר, ובגלל שזה הזרקה ישירה על מזרקים פיאזו צפוי להיות גם פיח. הטורבו והאינטרקולר זה בעצם עוד בלאי יקר שמתקלקל בנוסף לכל מה שיש לרכב סטנדרטי ללא טורבו, מה גם שהשמן מנוע מתפרק יותר מהר שקיים טורבו, וגם הנוע עצמו עובד בלחץ גבוה יותר. בגלל המומנט הזה של הטורבו נוצר בתדירות גבוה חופש בגלגל מיסב והגלגל תנופה גם כל לא שורד הרבה זמן כמו ברכב קלאסי. טכנולוגית TSI של פולספגן עברה שדרוג אחרי 2015 וחלק מהמנועים באמת קיבלו עדיפות, אבל המנועים הקטנים נוצרו לחסכון ולשימוש בטווח זמן מועט, ממש ל השרדותיים. הסיבה היא רצון מצד הלקוחות האירופאים לרכבים זולים מאוד ועם תשלום על מיסים נמוכים (הם משלמים הבדלים גדולים על נפח מנוע). גם היצרן רצה לעשות טווח מכירות רחב ונתן ללקוחות את מה שהם רוצים, רכב זול יום יומי שמדבר גם לקהל צעיר, אך היצרן עשה תרגיל.. אם רוצים להמשיך להשתמש ברכב יותר מזמן האחריות תצטרכו לקנות אותו מחדש בחלקי חילוף ככל שהזמן יתארך. באירופה כל זה עובד מעולה בהתאם למחיר החלקי חילוף זה באמת רכב לא רע בכלל לשימוש יום יומי למרות שהוא לא נחשב לשיא האמינות, יש חלקי חילוף זולים ותרבות רכב שונה משלנו בארץ, אצלינו בארץ הרכבים האלה ממש מכה ללקוחות וברכה ענקית למוסכניקים.. הרבה עבודה עם תקלות מוכרות חוזרות על עצמם. החלקי חילוף שלנו בארץ יעלו הרבה יותר מבאירופה, במיוחד כל הגאמה הגרמנית \ אירופאית , אצלינו זה ממש לא משתלם.. בטח לא לרכב זול לשימוש יום יומי או לנסיעות מאוד קצרות. האירופאים לא נוסעים למכולת ברכב.. אין כזה דבר 3 דקות נסעיעה. לגביי הגיר: DSG7 (DQ200 מצמד רטוב) הגיר הזה יושב גם על סיאט איביזה, פולספגן פולו, סיאט טולדו.. ועוד כמה שאני כבר לא זוכר.. (גאמה רחבה). הגיר הזה דורש החלפת שמן גיר כל טיפול שני מקסימום שלישי, זאת אומרת כל 30-40 אלף ק''מ, גג ב50 אלף ק''מ או 5 שנים וותק, המוקדם מביניהם. בארץ רוב הרכבים על הכביש לא מחליפים להם שמן גיר, מכאן שיש המון תקלות גיר, במיוחד על הצד של המוכטרוניק - המוח גיר של הגיר הזה שעובד תבול בשמן הזה. השמן הזה משמש גם לשימון גם לקירור הגיר והמוכטרוניק. ברגע שלא מחליפים שמן גיר זה כמו לא להחליף שמן מנוע ולצפות שהכל יהיה תקין והשרדותי להרבה זמן.. לא יקרה.. עם תחזוקה קפדנית הגיר הזה יסע פי 4-5 מהרגיל, זאת אומרת שבנסיעה ממוצעת עלול לסגור אצלינו בארץ בין 200-300 אלף ק''מ ואף יותר מזה, כר מצאתי עם 400 אלף ללא תקלות אך מאוד נדירים אנשים קפדניים כאלה. עם תחזוקה מזלזלת או ללא טיפול בגיר עלול להחזיק בין 100 ל 150 אלף ק''מ או בין 5 ל10 שנים בממוצע. הגירים האלה לא נחשבים לאמינים, מדובר על שני גירים ידניים מורכבים לעבוד יחד, למרות השידרוג אחרי 2015 (שנת יצור לא שנת עליה לכביש) הם עדין לא נחשבים לאמינים, וכן נעשה שיפור. אם כבר מישהו קנה אני ממליץ לעשות עדכון תוכנה לגיר וגם למחשב ניהול מנוע (ECU). לעשות אצל בחברה ולא אצל אחד שלומד דברים על הרכב הפרטי שלך! לא ללכת למוסכים אנונימיים ובטח לא בדברים כאלה! כתמורה לכסף אני לא רואה שום סיבה לקנות את הרכב הזה. אם יודעים מה לתת לרכב הזה ואיך לתחזק אותו הוא יהיה בסדר גמור למחיר שהוא נמכר, אבל יש עדיפות להרבה יותר טוב.. לא לחשוב שגלל שהמנוע קטן אז הוא גם ישתה פחות דלק.. זה ממש לא נכון, אין שום קשר בין הנפח מנוע לכמות הדלק, אבל כן יש קשר בין כמות ההזרקה או אופן ההזרקה של האוויר ודלק, מערכת EGR לשחזור הגזים, אופן היניקה והפליטה, כמה הוא מכוון מהמחשב ניהול מנוע להזריק מבחינת כמות והבתאם לכך גם הכוח בכוחות סוס או יותר נכון בילוואט, כך נמדד בגלגל התנופה. למעשה הונדה סיויק עם מנוע 1.8 ישתה בערך את אותו דלק כמו סקודה פאביה למרות שהסיויק יותר גדולה ושייכת לקטגוריה של רכבים גדולים יותר או יקרים יותר שאפשר לקרוא להם משפחתיים ולא סופר מיני ערוניים. אם נשווה לאותה הקטגוריה הונדה ג'אז תהיה עדין יותר מנופחת וגדולה מהפאביה, גם השרדותים יותר מבחינה מכאנית בערך פי 3 ועם פחות בלאי, וגם הבלאי עצמו יעלה חצי מחיר לקניה ליד הפאביה. הג'אז תשתה הרבה פחות דלק בפער ענק! במיוחד ההיברידית! פאביה בבמוצע שותה 1:13 ג'אז גירסה אוטומט רציף לא היברידי שותה 1:15 בגירסה ההיברידית 1:18 הפער ענק ויש עדיפות לג'אז מכל בחינה שניקח את זה, חוץ מעניין המומנט שמגיע מהטורבו, וכן אנשים אוהבים דחיפה בגב בטורים נמוכים, מי שבאמת חובב רכבים ירצה את חוף השעון רחב יותר וללא מומנט חזק וקצר אלא לאורך יותר זמן בשעונים, מה גם שהלאג (האיחור של הכוח מהטורבו) מעצבן במיוחד בטורים נמוכים ויש לגיר הזה נטיה להתבלבל, וכשנכנס הטורבו והכוח מתפרץ נוצר בריחת הגה ומכה מבחינה מכאנית, בגלל זה נוצר חופש במיסב לחץ וגלגל התנופה. אני יכול לפרט הרבה יותר.. אבל כדי לסכם: TSI לא לנסיעות יום יומיות בישראל, העלות הכוללת של רכב כזה ב7 שנים אפשר להחזיק אחלה וולוו סגמנט סמי-יוקרה באותו כסף. מי שרוצה כוח שיסע בלי טורבו ויעלה טורים, שיתן למנוע לצרוח, זה לא הורס שום דבר כמו שכולם חושבים.. ממש לא, והסברתי על זה בסרטון של השמן מנוע, תחפש כאן ברוץ, כדאי לראות אם רוצים להבין. על השאלה הזו עניתי כבר כמה פעמים, בכל פעם הוספתי או שיניתי עוד קצת מידע, אפשר גם לטייל בתגובות של הסרטונים וללמוד מהתגובות. יש עוד שאלה ספיצית? אנסה לענות בשמחה
@@otobaklali תודה על המענה הרחב והמעניין.אני הולך לקנות רכב כזה יד 00 ממישהו שהוציא אותו מהחברה.הרכב עשה רק 44 אלף ק''מ (שזה נמוך מאוד לרכב שנת 2017) אז לדבריך מה הדבר הראשון שאני צריך להסתכל בקשר לעבר של הרכב אם הוחלף שמן גיר?כי אמרת שכל 30-40 ק''מ צריך להחליף שמן גיר.ובנוסף לשאלו זו מה עוד כדאי לי לשאול את המוכר?תודה מראש
@@רוןבןדוד-ת9כ לבדוק תיעוד טיפולים במורשה עד שהרכב יצא מהאחריות. אחרי זה תיעוד טיפולים אם המשיך לעשות במורשה יהיה תיעוד במורשה, אם עשה במוסך עצמאי לבקש את התיעוד הזה. לראות מה הוחלף ומתי, להבין גם למה הוחלפו דברים שלא היו צריכים להחליף או באיזה חלקים. שמן גיר אם הוחלף יחד עם פילטר ואם הוחלף מצמדים, אם לא זה עליך. גם השמן גיר להחליף עכשיו אחרי הקניה וגם המצמדים, למה? כי הרכב נסע בעיר וזה רוב הסיכוים, זה לא אומר שעבד מעט אלא שעשה מעט מרחק. מעט מרחק כזה אפשר להשוות לרכב שנסע ברוב הפעמים מחוץ לעיר וסגר כ150-200 אלף ק''מ במצב רגוע ולא במצב סובל כמו זה. אם הוא באמת לא נסע יום יום אלא השתמשבו בו רק לסופי שבוע ולא כל יום לעבודה, אז כן, אז זה באמת שווה. ניתן להתרשם אם זה המצב ובוחן טוב ידע לומר את זה, אני לא מאמין שזה היה המצב כי מדובר על רכב תעשייתי סטנדרטי וזול, לא רכב של סופי שבוע. לבדוק במכון רישוי מצב קומפרסיה, היגוי, טורבו אם שורק ואינטרקולר. לבדוק אם יש סימני הזעות או בלאי של גומיות וקליפסים, אם הוא דורש שיפוץ. או עבודה. מכסה שסתומים יכולהיות שידרוש כבר החלפה, לבדוק הזעות גם באזורים האלה. לבדוק גם נוזל ברקסים שהוחלף כל שנתיים, אחרת צפויה תקלה מהמשאבת ברקס או איביאס וזה יפול עליך בהמשך. הדבר עולה יקר.. תושבות מנוע + גיר. נוזל קירור לבדוק שהוחלף כל 3 שנים. לבדוק היסטוריית תקלות בסורק של המחשב + תאונות כאלה ואחרות, גם אם זה לא שילדה. גשר קדמי + אחורי + אמבטיה + כל דלת כולל הגומיות והסוגרים שלה (שלא תתעורר עם מים באוטו בחורף). כל מערכת ההיגוי כולל בולמי זעזוע, להעריך את הבלאי שהאוטו דורש אחרי הקניה - זה המחיר האמיתי של האוטו ולא מה שמבקשים בקניה. יש עוד המון מה לבדוק אבל אלו הדברים הכלליות. קח איתך אדם מהענף רכב, אדם כמוני, זה יעזור לך מאוד. בהצלחה
באופן כללי בטח, יכול לעשות גם 700 אלף ויותר, מאוד תלוי איך אתה משתמש ברכב. צריכים לחמם מנוע לפני כל נסיעה, לא לערבב שמנים בשמנים, להחליף בטיפול רק בחלקים איכותיים, לדאוג לכל בלאי ולהחליף אותו בזמן.. לנסוע באופן רגוע בכבישים פתוחים ולעולם לא פעשות נסיעות של 5 דקות בפקקים, לתת לה קיק פעם בכמה זמן ולתדלק בדלק איכותי, 7 אלף ק"מ יכול להיות 200 שעות עבודה ויכולהיות גם 2000 שעות עבודה, לשים לב להחליף כל 300-400 שעות עבודה את השמן ופילטר שמן מקורי או חברת אפטרמרקט נורמלית, אם נוצרים חופש במיסב לחץ או גלגל התנופה לדאוג לזה בזמן (לכן לקחת לבדיקה הקפית פעם בכמה זמן), לדאוג לגאומטריה - בולמי זעזוע, מערכת היגוי וכולי.. אם תעשה את כל זה יש גם מצב שיגיע למיליון. לא מעט מנועים של דאצ'יה עוברים 700 אלף למרות שזה מנוע פצפון עם טורבו (1.2 טורבו בנזין). מנוע 1.5 דיזל עם נסיעה נכונה עובראת המיליון בקלות, שוב תלוי איך משתמשים בו ואיך מתחזקים אותו. כנל לגביי הגירים הידניים. הגיר האוטומט של יונדאי 1.6 כזאת יצטרך החלפת שמן גיר כל 30-40 אלף ק"מ או 3 שנים. תדאג לכל המכלול שיעבוד תמיד על שמן טרי, ולעולם לא להפעיל מאמץ על שמן קר. זה כל הנוסא על רגל אחת נאמר כך. אם יהיו תקלות כאלה ואחרות יכולהיות שכבר היצרן אשם ולא אתה. כדאי לבדוק אם יש ריקול על הדברים האלה, יהיה תיקון בחינם בחברה גם אם האחריות נגמרה.
לא נכנסתי לרזולוציות קטנות, ההסבר הוא מאוד כללי. כן כדאי להכנס לרזולוציות האלה בכל רכב, להתאים את השמן הנכון וסוג הבלאי והדיקות של תושבת סוללה בהיברידית או מצב המיכל אם יש מיכל גז וכולי.. כל רכב עם הטכנולוגיות שלו. שים לב לסוג הגיר ומה לתת לו בזמן כדי שימשוך הרבה זמן ולהוריד את השחיקה עד כמה שאפשר. זו כבר אחריות שלך כבעל רכב ונהג מקצוען. ככל שהידע יהיה יותר עשיר כך תפיק יותר מהמוצר שלך 🙂
לא בכל המקריםב אבל יש מצבים שכן משתלם. רוב הסיכוים שנסע חוץ ערונית. אם יש את כל הטיפולים בזמן במוסך מורשה (לבדוק ולעבור על הכל) אז תהיה הורדת מחיר בהתאם למספר קילומטר כך שתרוויח יותר רכב בפחות כסף גם שאין רמת שחיקה מוגברת. אם הקילומטר גבוה וגם נעשו בזמן קצר מאז העליה לכביש לרוב זה מראה על נסיעות ארוכות מחוץ לעיר ללא כמות של הנעות על קור, אז דגש על סוג הטיפולים כדי שתוכל להעריך רמת שחיקה ולקבל החלטה אם לקחת לבדיקה במכון רישוי, בכל אופן ממליץ תמיד לקחת לבדיקה גם אם תקבל אץ הרכב בחינם, יש סיבות רבות לזה ובעיקא בפן של הבטיחות בלי קשר למצב הגיר והמנוע.
רכב מטופל שהיה תמיד בתנועה, על זה אני מסכים. רכב שעמד תקופה ממושכת ללא מגע יד אדם? או רכב שהיה מונע לדקה ולא הספיק להגיע לחום אופטימלי וכבר וכיבו אותו מהר? על זה אני לא מסכים ועל זה שמתי דגש. יש אצלינו המון רכבים כאלה שעמדו תקופות ממושכות, דוגמה? רכבים מקונס רכבים, כאלה שעמדו לפעמים אפילו שנים באותו מקום, קונים אותם סוחרים או אנשים פרטיים ויש להם נתונים יפים מאוד למחיר זול מהשוק, רק שהמחיר צריך להיות הרבה יותר זול ביחס לבלאי שהרכב צבר, הוא ימכר יותר יקר בגלל הנתונים שאנשים כלכך אוהבים לראות. סוחר רכב יודע את כל זה וכמה שלא כדאי לגעת ברכב כזה אם היה קונה את הרכב לעצמו, אבל בגלל שהוא קונה אותו כהשקעה לצורך מכירה והוא יודע מה אנשים מחפשים - הוא יקנה בזול וימכור ביקר בגלל המספרים היפים האלה. יש עוד דוגמאות לרכבים שעמדו הרבה זמן.. לפעמים הם ממש חדשים כמו הרכבים שעומדים בנמל, לפעמים אפילו שנה וחצי ללא מצבר ליד הים וצוברים קורוזיה כשהם עדין ניילון, רכב שאפילו לא נמכר ולא עלה לכביש עדין, כבר ישן.. אפילו יותר ישן מרכב שעשה 200 אלף ק''מ בשנתיים בכבישי אירופה הפתוחים. רוב המכונאים או השמאים או אנשי המקצוע מהענף למדו את הבסיס הפיזיקאלי ומכירים את הדברים האלה, בציבור זה לא מוכר.. מה שקובע את התפיסה זה לא הניסיון המוכח בשטח מאנשי המקצוע או הספרי לימוד.. וצר לי שאני מהבודדים שמנסים לשבור סטיגמות כאלה. תבדוק אם מה שאמרתי כאן אמיתי או לא, יחד עם השיטות עבודה, וצריכים לבחון מקרוב לא משמועות של אנשים בעלי אינטרס כזה או אחר או כאלה שחיים מסטיגמות כמו אחרים.. אלו לא ידעו להיות אובייקטיבים ולבחון נכון. אני מכבד ריבוי דעות ומת על וויכוחים בונים, היתי רוצה לשמוע חיזוקים לטענה שלך
רכב מטופל שנסע כל פעם נסיעות ארוכות אבל בתדירות נמוכה כמו פעם בשבועיים עד 3 זה האידיליה! זה באמת רכב שנסע מעט ועם הכי פחות שחיקה. אם לכך התכוונת אז יש הסכמה גם ממני. אם זה רכב שנסע 5 דקות פעם ל3 שבועות זה רכב גרוע, כבר פגשתי כאלה גמורים עם 30 אלף ק"מ סך הכל. יום מוצלח גם לך 🙂
הייתי רוצה לשאול אותך שאתה אומר שרכב עם הרבה קילומטר יותר טוב לפעמים מרכב שעשה קצת קמ אבל יש דברים כמו משאבת דלק כמו מדחס כמו משאבת שמן הגה שזמנם קצוב ככול שנסעו יותר הם נישחקים יכול להיות שמצד מצב מכאני הוא מעולה אבליום אחד יפול עליך סטרטר או אלטרנטור שזה לא מעט כסף עדיין אני רוצה להבין למה זה יותר מישתלם
אנסה להסביר בקצרה: אם נסעו יותר אתה צודק, אבל יותר קילומטר לא מעיד שעבד יותר, הקילומטר מעיד על מרחק ולא כמה זמן עבד או באיזה תנאים. מנוע שעבר יותר הנעות על קור יווצר לו יותר בלאי, רכב שיש לו 30 אלף ק"מ יכול להיות עם אותו כמות הנעות כמו רכב שעשה 150 אלף ק"מ. הקילומטר הוא אך ורק מרחק בלבד. לסטרטר יש פחמים שנשחקים עם הזמן, בכל רכב הסטרטר ילך מתי שהו.. שאלה כמה הנעות עבר הרכב? בעולם המחשבים של היום שכל קפיץ מדוד אפשר להעריך גם את זה. אלטרנטור הולך לרוב גם כן בגלל שחיקה + קורוזיה, או לחות שנצברת וחודרת. משאבת שמן עובדת הכי קשה במאמץ. 1 - שמניעים את המנוע, השמן עדין לא בפרמטרים שלן והמשאבה מתאמצת יותר עד שהשמן מגיע ל88 מעלות חום (בדרך כלל). 2 - שהמנוע עובד בסל"ד מאוד גבוה באזור הקו האדום. 3 - שהמנוע קר כולל השמן וישר אחרי הנעה מרימים טורים גבוהים, הדבר הזה גומר את המשאבת שמן ועוד המון דברים אחרים.. הורס את כל המכלול של המנוע, או יותר נכון גורם לשחיקה מוגברת ולכל הבלאי להזדקן מאוד מהר. יוצא ש: רכב שנסע כל פעם קילומטר אחד וכיבו אותו - עשה בעצם מרחק קטן, אבל יש לו בלאי גבוה, כולל הבלאי הפנימי (לא הוספתי כאן מתלים, משאבתות וחיישנים אחרים, ציריות, דיפרנציאל, חוטי צמא, אטמים יבשים, וכולי וכולי...) המנוע שלא לא יספיק להגיע לחום האופטימלי כמעט אף פעם ותמיד יסע רק נסיעות ערוניות סביב הבית, תמיד במאמץ מוגבר למרות המרחק הקטן, מה גם שאותו אדם לא יחכה כל פעם שיעלה לרכב.. חושבים שבישביל נסיעה קצרה לא צריך לחמם או לרוב גם לא יודעים. רכב שנסע מחוץ לעיר נסע יותר רגוע, הספיק לחמם את המנוע וגרם לכל המערכות לעבוד, כולל שסתום egr לשחזור הגזים, כולל פליטה טובה למניעת הסתימה של הממיר הקטליתי, כולל מנוע שלא מתאמץ, גיר שהשמן שלו גם כן התחמם אבל לא מאומץ ברמזורים או בעמידה על סרק עם בלם הרגל.. ועוד המון סיבות אחרות. אם זה רכב שחגגו עליו יום ולילה ונסע בלי הפסקה בכל התנאים זה משהו אחר, הקילימטר במצב הזה לא מעיד על נסיעות ארוכות מחוץ לעיר ומעט שחיקה.. כל מקרה לגופו ויש לבחון את זה מקרוב. קילומטר יחד עם עוד המון פרטים אחרים יתנו לך תמונה ריאלית לגביי הרכב, אבל קילומטר לבד לא אומר כלום.. יכולהיות רכב עם 30 אלף ק"מ בן 4 שנים שעמד שנה וחצי באיזה מגרש חניה בלי מגע אדם, זה רכב שלא היתי נוגע בו גם בחצי מחיר מהשוק שלו, וזו רק דוגמה. יש סימני עייפות לרכב כזה, בבדיקה אפשר לעלות על זה, במיוחד שהבודק יודע מה לבדוק ולא עושה עבודה מונוטונית. ה' ינקום דמם של כל הנפגעים והחללים שיש לנו בזמנים אלה. גם אני על מדים ומנסים להחזיר את הכבוד הלאומי הביתה. אם לא אהיה זמין כנראה שיש עבודה 😉 אם יש לך עוד שאלות שאל בשמחה ואחזור אליך בהמשך 👍
אתן לך דוגמה . אומנם הסרטון לפני שנתיים . אני מחזיק רכב שנת 2017 עם 76 אלף אנחנו כבר שנת 24 . מסיבות כל שהן . העבודה שלי וכולי וכולי . הרכב נוסע רק סופי שבוע . מה הסיבה שלא יהיה מתוחזק כמו שצריך . יש לי הסעות לעבודה .שאני חוזר אני הולך לעשות כל מיני סידורים . והרכב מתפקד טוב אפילו טוב מאוד . כי אני מתחשב בנסיעה בעיר יותר . טיפול כל 5000 קילומטר לא כמו שיצרן קבע . והאוטו מתקטק כמו שעון . זה לא קשור כמה צבר הרכב קילומטרים אלה איך תחזקו אותו . ותודה
דוגמה מעולה שממחישה את מה שהסרתי. הרכב שלך לא צובר שחיקה בצורה מהירה למרות התעייפות החומר, בלימה של הזדקנות, למרות שיש גם דברים שלא תלוים בתחזוקה עצמה.. אז אופן שימוש + אופן תחזוקה = אריכות ימים / קיצור חיים , מכאן מתחיל הכל. תודה !
סרטון מצויין ונכון. הסטיגמות לא נכונות, בעיקר בנוגע לקמ נמוך.
בן אדם שנוסע 30 אלף בשנה כנראה זקוק לרכב יותר מאדם שנוסע 10 אלף בשנה, לכן הוא יהיה מתוחזק בדרך כלל טוב יותר, וגם פוגש במכונאי בתדירות יותר גבוהה.
צריך לשפוט כל רכב לגופו אבל לא להמנע מרכבים עם קמ גבוה, כי לפעמים זה הזדמנות טובה לרכב במצב טוב, במחיר נמוך יותר.
מה שכן - צריך לעשות שקלול מתי אתה מתכנן למכור והאם תהיה לזה השפעה מכרעת על היכולת שלך למכור את הרכב, בדיוק בגלל שיש את הסטיגמות האלו בארץ.
אם אתה קונה למשל רכב צעיר עם קמ גבוה, ואתה לא הולך לנסוע הרבה ומתכנן להחזיק בו 4-5 שנים, מצויין, אתה תצמצם את הקמ השנתי הממוצע.
ואם אתה מתכנן להחזיק את הרכב שנים רבות, זה כבר לא משנה כמה תסע... הערך של הרכב גם ככה ישחק לחלוטין.
נושא נוסף שמקושר לסטיגמות זה היד של הרכב. אנשים חושבים שרכב מיד ראשונה או שניה זה 'מציאה' ובפועל הרבה פעמים רכבים כאלו עוברים 3 ידיים במשפחה, מהאבא לאמא ולילדים שמוציאים רישיון, והתחזוקה שלהם יורדת אחרי 3-5 שנים שהם במשפחה, וכן הלאה. בחיפושיי אחר רכבים, נתקלתי כמעט תמיד בתמונה ההפוכה - רכב עם יד גבוהה במצב מכני טוב, ורכב עם יד נמוכה במצב מכני וקוסמטי מחפיר.
בהחלט מסכים איתך אחי
שאמצא זמן פנוי אנסה לעשות סרטון גם לגביי עניין הידיים, ובדיוק על מה שכתבת כאן רציתי לדבר.
עושה רושם שיש לך ביסוס טוב עם ניסיון לא רע בכלל :)
תודה רבה על ההסבר המפורט!
תודה אלוף! ❤ בהיר רהוט ומרגיש את הרצון הטוב לעזור. למדתי ממך. תודה
תענוג לקרוא תגובות כאלה
מעריך מאוד !
אדם חכם. יישר כוח על הידע שאתה משתף.
תודה רבה שירי 💪
פשוט תותח על כיף לצפות בסרטונים שלך כמה ידע איכותי, כיף כיף תודה רבה!
איזה כיף 🙂🙂
תודה אלוף!
הסירטונים האלו יותר מצדקה רגילה כי הם מצילים מאות ואלפי שקלים לפח והמון עוגמת נפש על תקלות גרירות מוסכים המון זמן וכסף לחינם אז תודה רבה לך על כל האינפורמציה האדירה שאף אחד חוץ ממך לא חושף אותה, אם אפשר עוד סירטונים מועילים בנושא רכבים יעזור מאד בתודה מראש .פינחס כהן.
תודה רבה, מעריך מאוד!
עקב הלחץ והחוסר זמן לא הצלחתי לעלות הרבה תוכן, אך בקרוב אני רוצה להתחיל לעלות בתדירות גבוה ולשתף את כל העוקבים, כולל חלק מהלקוחות שעברו איתי תהליך של רכישה או יעוץ.
תמשיך לעקוב 👍👍
תודה רבה רוני היקר 🙏
שא שפע ברכה והצלחה 🙌
מעריך מאוד, תודה גם לך !
נרשמתי, שמע, הרבה זמן לא נתקלתי באדם כמוך שמבין, וממש אוהב כלי רכב.
כל הכבוד.
איזה כיף לשמוע :)
תודה אחי!
❤❤❤הדבר. אכי יפה שאתה מדבר. מקצועי. ברור. בול לעניין
אהבתי. אתה תותח
שוקרן !
👍👍
לא ידעתי שיש דברים כאלה ביוטיוב, למדתי ממך הרבה ואני עוד אלמד, אני מאוד מודה לך,,,מעניין מאיפה אתה בארץ, מאת עמר ניסים- יבנה
אהלן אחי
אכן נישה קצת שונה בתחום הרכבים,
דברים שקשורים לחינוך והסברה תאורטית , מודעות כללית וכלים לפרספקטיבה נכונה.
המקומות שאנחנו בישראל חלשים וצריכים לשפר, לפחות לדעתי האישית.
שמח שהגעת לערוץ הזה, מאחל לצפות בהכל ולאמץ עד כמה שתוכל.
כל כמה זמן אני מעלה עוד תכנים, יעיל וגם מעניינים סביב התחום הזה.
מבטיח שבעתיד אעלה גם תוכן שונה לחלוטין ממה שאפשר למצוא באינטרנט בכלל, הדברים כאן לא יחזרו על עצמם בדומה למה שכבר קיים.. אנסה להשלים את החסר וגם לחסוף מעט מהסודות, וגם אנסה לשלב היסטוריה וספרות של יצרני הרכב, החברות הגדולות שנעות סביב הרכבים, כולל חלקי חילוף ושיווק עולמי.
אפשר לראות גם תיעוד של לקוחות שעברו איתי תהליך בעמוס הפייסבוק בכל הקשור לעזרה ברכישת רכב.
facebook.com/profile.php?id=100070452736308
אז כן , נוף חדש ומשונה :)
לשאלתך: אני מירושלים, אך עובד בכל הארץ.
מי שרוצה לפנות אלי קיים מספר טלפון מתחת לכל סרטון.
עדיף להשאיר פניה בואטסאפ ואחזור בהקדם.
תודה על הפידבק :)
אהלן אחי:) (לא קלטתי את שמך?..) אני הבוקר לפני קניית רכב יד 2 ונתקלתי בסרטון שלך "במקרה" אז חשוב להגיד לך תודה! הסרטון שלך באמת מוכיח כמה אנחנו לא מבינים ברכבים! מה שהבנתי ממך, שצריך לדרוש מבעל הרכב היסטוריית טיפולים מסודרת, וזה יעיד על כך שהמוכר הינו אדם אחראי שאכפת לו מרכבו? האם יש עוד משהו?
אהלן אסף, שמי יוני נעים מאוד.
אכן תיעוד טיפולים מוסיף יתרון גדול, במיוחד למי שיודע לעבור עליו ולהבין מה הוחלף מתי ולמה.
יש עוד הרבה מה לבדוק לפני קניית רכב, זו הסיבה שאני נותן שירותים של ליווי לרכישת רכב, אם זה היה פשוט כלכך לא היו צריכים אותי.
אם אתה מתעסק מול סוחרים או מגרשים למיניהם היתי ממליץ לך להתלוות באדם כמוני שמכיר גם את השוק של הרכבים, גם ידע במכונאות, וגם יודע להתרשם ולהעריך את רמת ההשקעה העתידית ברכב עצמו.
לכל אדם סדר עדיפויות שונות כך שהאדם שמלווה אותך צריך להבין מה חשוב לך לא מה חשוב לו.
אם תרצה לפנות אלי ולשמוע על כך פרטים(לא חייב אותי) האימייל שלי מתחת לכל סרטון.
@@otobaklali תודה על המענה המהיר. אפנה אליך בפרטי...
@@אסףכהן-ח5ט בשמחה אחי :)
תודה רבה על הידע העצום הזה !!!! מה אתה אומר על טויוטה יאריס 2014 גיר רציף אוטומט ?
מחפשת רכב קטן ,אמין ,ישיבה נוחה וחסכוני
רכב מעולה!
מספר אחת בקטגוריה, רק שנמכר בהרבה יותר ממה שהרכב שווה, התמורה למחיר נמוכה למרות שהרכב מעולה מכל בחינה.
קשה למצוא כזה רכב שלא עבר ביד של סוחר בעבר, כמעט כולם אחרי השבחות כאלה ואחרים או עבר שחלק גלוי וחלק מוסתר, אז למצוא כזה רכב אפילו במחיר מנופח אבל שיהיה שווה את זה?? סיפור ארוך..
גיר רציף הוא יתרון מבחינת דלק ויעילות שת מומנט תמידי ושליטת הגמישות של המנוע יחד על משקל מאוד קטן ( 28 ק"ג), החסרון הוא שאף אחד בארץ לא מחליץ להם שמן גיר, או לפחות לא בזמן, ואם יש כזה שכן נתן לה טיפול נורמלי הוא יעלה את המחיר ויציין את זה, כנראה שיבוא מלווה בתיעוד טיפולים, לרוב במורשה.
שלא מחליפים שמן גיר יש לצפות בעיות מהגיר הזה, כן למרות שזה טויוטה..
הגיר מיועד לעבוד פסק זמן מסויים וברפמטרים מסויימים, הוא לא יהיה לעולם בפרמטרים על שמן גמור אלא על טמפרטורה גבוה וללא שימון נורמלי, הפולימרים ישרפו בתוך הגיר ויהפכו לפלסטיק קשיח ונמרח על הקירות שבתוך הגיר, מכאן תווצר שחיקה והזדקנות מיידית.
אחרי דבר כזה להכניס שמן טרי זה שוב בעיה, המחשב גיר ישתגע והשחיקה כבר קיימת גם אם יוחלף השמן גיר, הוא פשוט הוחלף באיחור רב..
על צורת העבודה של המכואנים כבר דיברנו בטלפון ולא אפרט כאן בתגובה למה לא מחליפים שמן גיר.. אז תודה על התגובה החמה 😇
אם יש עוד שאלות תרגישי חופשי אירה 👍
תותח!!!!
כמה ידע בסרטונים שלך!!!
תודה רבה!!!
תודה לך!
אחלה מחמאות 😅
בנאדם אמין כל הכבוד!!
תודה אלוף :)
היי מה נשמע? רציתי לשאל אותך בקשר לפורד מונדאו מנוע 2.4 טיטניום בערך 120000 קמ יד 4 איך האוטו הזה.? האמת שאני קצת מפחד מפורד. כל שלא יפני.תודה
אהלן,
מונדאו זה רכב שבולע המון דלק,
בגיר אוטומט יש להם המון תקלות.
המנועים שלהם מעולים רק שלא משתמשים בהם נכון לרוב בארץ, כך ש120 אלף ק''מ לרכב הזה לא אומר כלום, להפך אם זה רכב בעל גיל מתקדם ויש לו מעט מאוד קילומטר ועוד לרכב מנהלי שבנוי לשמש מחוץ לעיר בנסיעות קרוז אז זה גרוע מאוד, זה לא רכב לנסוע לסופר וחזור.
מנוע 2.4 ללא טורבו ישרוד יותר זמן מ2.0 טורבו, אבל הבעיה העקרית שלהם זה הגיר, עולה המון להחליף כאן גיר או לשפץ אותו.
אין להם שוק וזה לא לחינם, הם מאוד זולות לקניה.
יש המון דימון ביניהם לבין אופל אינסיגניה, מכאניקה מאוד דומה.
לא ממליץ גם עליה..
אם תמצא מונדאו 2.0 דיזל ידנית - כן! אבל דיזל ידנית זה אך ורך לנסיעות חוץ ערוניות בלבד! בטח לא לנסיעות קצרות, כל נסיעה צריכה להיות 30 דקות ומעלה!
אם מי שהשתמש ברכב הזה לפניך נסע נסיעות קצרות בדיזל זה לברוח מהר!
דיזל כזאת צריכה לסגור מיליון קילומטר בקלות אם השתמשו בה נכון, אם לא כנראה שתשקיע בה המון כספים וימות מהר, לפעמים גם ב50 אלף ק''מ הראשונים. הסיבה? לא נסעו בה נכון ולא תוחזק נכון.
מונדאו לא מוצח בשוק הישראלי בגלל מה שציינתי למעלה, אופן השימוש של הישראלי הטיפוסי לא עונה לאיך שצריכים להשתמש ברכבים האלה, אבל באירופה תגלה שהיא כן מוצלחת. למה? משתמשים אחרת ומתחזקים אחרת.
תשתיות שונות לגמרי והאדם הממוצע לא משתמש בה כמו הישראלי הממוצע.
ראיתי מונדאו עם 1.2 מיליון קילומטר שנוסעת כמו חדשה, כמובן שלא בארץ. אין שום מונדאו בארץ שתגיע לזה, אין לנו תשתיות כאלה כאן.
יפני בנזין, זה מה שהכי קרוב לצרכים של האדם הממוצע בארץ.
דיזל זה לנהג מונית או נהג הסעות או מי שנוסע המון מחוץ לעיר לפחות 80% מהנסיעות שלו מחוץ לעיר באופן של קרוז או שיוט.. ללא הרבה הנעות ועם חום אופטימלי.
סטודנט אין לו מה לחפש ברכב כזה, גם לא בבנזין.
מונדאו ידנית כזאת יש אבל מאוד נדירות!! כולם עם הגיר אוטומט הלא מוצלח, דו מצמדי שגם מאוד יקר לתחזוקה גם אם לא היו לא תקלות, אבל יש לו לא מעט תקלות..
אז לא ממליץ על הרכב לאדם הממוצע, לצרכים מאוד מיוחדים היתי כן ממליץ.
מידע מעניין. תודה
תודה על הפירגון 🙏
סרטון מעולה! מה היית ממליץ לרכב עד תקציב של 20 אלף?
תודה :)
היתי ממליץ את הרכב שהכי מתאים לצרכים שלך,
שאוכל לך את הכיס הכי פחות - תמורת שירות הכי טוב לצרכים האישיים שלך, גם הרציונליים וגם הרגשיים, תלוי במה אתה מתמקד.
לקחת בחשבון את כל ההוצאות של הבלאי הטבעי, סביב המחירים האלה יהיו לרוב רכבים גמורים שצריכים השקעה כספית:
1 - להיות בטוחים על הכביש
2 - שהחלקי חילוף ישרדו כמה שיותר, אמינות.
3 - סלון הרכב, הכסאות, הריפוד, פלסטיקה - אסטטיקה כללית וכל הקשור לנעימות הרכב.
קשה לעלות על רכב שאתה שונא או מתפדח לנסוע עליו..
כל מה שאמרתי זה מאוד כללי, כדי לדעת מה מתאים לך צריך לשאול אותך הרבה שאלות, לכנס לנעליים שלך ולהבין מה הכי עונה לצרכים שלך וממה תפיק הכי הרבה בתקציב הזה.
לשכן שלך יכולהיות בדיוק אותו רכב שיהיה לו טוב מאוד, אבל לך פחות.. יש כמה משתנים שעושים את כל ההבד.
אם יש עוד שאלות שמחה :)
מה דעתך על סיטרואן קקטוס ידנית?
קצת חלש וידוע בתקלות חיישנים או בעיות חשמל, לא בעיות גדולות או יקרות מדי אבל מציקות.
המנוע (1.2) מגיע מקבוצת psa ותמצא אותו גם על פגיו 208 עם אותה התוכנת ניהול.
המנוע 0.9 זה המנוע שיש על דאצ'יה לוגאן והוא שייך לרנו.
הגיר הידני מעולה ואין לו בעיות באופן כללי.
החומרי גלם מעולים לרכב מיני כזה, העיצוב גם כן לא שגרתי.
הרככ חלש ולא כלכך יעיל בעליות ירושלים למרות שהוא שוקל 900 קילוגרם, ומהסיבה הזו לא תוציא חסכון בדלק.
אם אתה גר באזור מישורי ואלה יהיו רוב הנסיעות שלך אז כן בסדר וכן יהיה חסכוני ושימושי.
זה מאוד משנה מי אתה, הרכב יכול להתאים כמו כפפה ליד למישהו ספציפית ויכול לא להתאים בכלל למישהו אחר.
מבחינת חלקי חילוף, אם שברת איזה טמבון או פנס וכאלה.. תהיה לך בעיה..
בפירוק נדיר למצוא, בחברה יקר מדי, זה להזמין אותם מהאינטרנט.
באופן כללי מחירי התחזוקה זולים, אז תעשה שקלול בהתאם לצרכים שלך ואז תדע אם הוא טוב או רע לך.
מתי צריך לעשות לרכב כזה טיימינג? שנתון 2015. תודה מראש
@@ניבקופמן אני לא זוכר איזה סוג רצועה יש שם, אם יש עליו חגורה או שרשרת,
אם זה חגורה בסביבות 60 אלף, אם זה שרשרת בסביבות 200-250 אלף קמ יחד עם כל הסט, או במקרה של רעשים או תקלות, המוקדם מביניהם.
יש לי סרטון לגביי תחזוקת רכב, ממליץ לעבור עליו.
היי יוני , האם פלאשינג יכול לדפוק את הבלוק של המנוע? ולהוריד קומפרסיה ? ...
אם עושים את זה בצורה מוגזמת אכן יש סיכוי כזה.
תשווה זה לניקיון בבית עם אקונומיקה מוגזמת..
זה חומר חומצתי שיודע לפרק מולקולות, השמנים שבתוך המנועים הם כימיקלים ופולימרים שרופים שנדבקו על כל חלק אפשרי בתוך הבלוק וגם באזור הראש מנוע, לא רק בתוך ערוצי הזרימה.
פלאשינג זה לא תחליף םעבודה ידנית ויסודית, אבל זה עוזר למנוע משקעים.
המשקעים האלה לא אמורות להופיע אם מחליפים את השמן מנוע לפני הזמן, וגם אם לא מחליפים סוגי שמנים בין הטיפולים. ובעצם כך אפשר להאריך את חיי המנוע וגם חיי האביזרים שעובדים איתו כמו משאבת שמן, חיישנים נוספים וכולי..
היי תודה רבה לך על תוכן טוב ומועיל מאוד❤
בשמחה רבה :)
תודה על הפירגון :)
תכנים מעולים חבר...תמשיך כך
בע"ה אחי תודה רבה 👍
אחלה ערוץ תודה גבר המלצה על סקודה ראפיד ידני 1600 דיזל 2015
בשמחה אחי,
עשיתי סרטון על 10 חסכוניות, גם הסקודה הזו מופיעה שם, תראה את הסרטון.
בגדול לך על 90 כ''ס, היא הכי מומלצת מבחינת אמינות
אחלה סירטון כמו כל הסירטונים שלך עוד יבוא יום והסירטונים האלה יתפרסמו ותגיע למליוני צפיות.
תזכור מה שאמרתי לך
בע"ה אחי, חשוב לי גם זמן הצפיה ולא כמות הצפיות דווקא.
חשוב לי שהתוכן יעבור לאדם הצופה, אני מתמקד על תוכן כמו שאתה שם לב..
תודה רבה על הפירגון אלוף!
חג עצמאות שמח!
אשכרה
אחלה סרטון ממש אוהב את התוכן !
אשמח אם אולי תוכל להעלות סרטון שאתה מדגים בו על רכב מה לחפש כדי למצוא דברים המעידים על תחזוקה לא טובה שלו וגם הפוך לכיוון של רכב שטופל היטב .
יש כמה דברים שניתן להתרשם מהם בעיניים ולגשת לסיכום, אבל זו רק תהיה תמונה כללית ולא מדוייקת.
התמונה הכללית הזו אמורה לומר לך אם בכלל שווה להמשיך לבדיקה במכון או לא.
על התרשמות כמובן שאוכל לעשות סרטון, אשתדל לעשות משהו כזה בעתיד.
על בדיקה מקצועית במכון או במוסך עם מכשירים מיוחדים אשתדל גם כן להביא מעט טעימה, הבטחתי לחבר שאצלם אצלו במקום, חבר כזה שהוא מהנדס רכב ומבין פי כמה ממני בכל הקשור למכונאות רכב או תחזוקה.
כדי לדעת מה לקנות יש עוד דברים שצריכים לדעת, כמו לעשות סקר שוק של כל דגם בנפרד או לחיות את עולם הרכב והמכירות וגם להבין את השוק ואת המנטליות ועוד כמה פקטורים, כמובן להבין גם מעט מכאניקה כדי לקבל תמונה ולהתרשם, ובזה אני טוב בתור יועץ, כולל בדיקת העבר של הרכב וכולי..
רשמתי לעצמי 😉
תודה וחג שמח!
@@otobaklali תודה על המענה, חג שמח :-)
@@gal123456783 בשמחה גבר :)
אלוף
🫀👉
אחלה גבר :)
סרטונים מעולים ומלמדים המון, טוב לדעת ולהכיר מהידע שלך בנושא. איך ניתן ליצור קשר איתך לייעוץ?
היי,
הפרטים שלי מתחת לכל סרטון,
אימייל: otobaklali@gmail.com
פייסבוק: אוטו בכללי
ידיד טוב שלי שמחזיק מונית של מרצדס כבר 8 שנים, מעוניין למכור אותה תמורת 40 אלף ש"ח כשהמונית עשתה במשך הזמן הזה קצת למעלה מ- 500,000 ק"מ. המכוניץ אוכלת 17 ק"מ לליטר. מכיוון שאני מכר אותו אישית אני יודע שהוא מטפל טוב מאוד במכונית. האם כדאי לרכוש אותה?
חצי מיליון תוך 8 שנים סה סביר מאוד למונית, זה לא נחשב לכלך הרבה, שאלה מה המצב שך הרכב באמת ולא מה המספר קילומטר.
איך תוחזק מבחינת טיפולים, באיזה שמנים ובאיזו תדירות, איזה בלאי הוחלף עם הזמן ואיזה בלאי דורש החלפה היום או בזמן הקרוב. אתה רוצה להעריך את רמת השחיקה וגם את רמת ההשקעה אחרי הקניה, לכן המידע.
העבר דל הרכב עד היום מבחינת תאונות, מה תוקן ובאיזה איכות היה התיקון, בין אם זה מכאני אי קוסמטי, והאם הכל מתועד דרך הביטוח או שיש תיקונים מחוץ למסגרת, נהג מונית לא ירצה לייקר את הפרמיה של הביטוח ואם זה דברים קטנים יסדר את זה באופן עצמאי, בדרך כלל..
כמה נהגים היו על הרכב ומה המצב הסלון של הרכב, בעיקר מושב הנהג?
לבדוק מה שרלוונטי ואם כן אני לא פוסל, יכולהיות עם 200 אלף יותר גרוע מ700 אלף ולהפך, במנוע 2.2 של מרצדס הקילומטר זה הדבר האחרון שצריך להרתיע, מה שהולך לפני זה הטורבו והאימטרקולר, גם זה בלאי והוא בלאי יקר, למרות שבדגמים האלה לא הולכים בקלות אבל יש להם זמן קצוב והם עולים בהתאם.
מה המצב הממיר קטליתי? האם המזרקים דורשים ניקוי או שהוחלפו מת שהו? משאבת המים תדרוש החלפה והיא עולה יקר יחד עם העבודה, פילטר סולר ועוד בלאי שמתאסף לקופה שמנה אחרי הקניה.
אם ההשרקעה מבחינת בלאי לא עוחה על 7 אלף שח והכל תקין ברכב מבחינתי שווה קניה, אבל רק אחרי שבדקת את כל מה שציינתי.
יהיה עליך לעשות טיפול מקיף אחרי הקניה, לדאוג לגאומריה מלאה ולמערכת הקירור, החלפת השמנים כולם, כולל שמן גיר ודיפרנציאל (כן כן דברים שאף אחד לא מדבר עליהם או מתנגדים מכל מני סיבות).
תהיה אחראי ואל תקשיב לכל אחד, גם אם הוא מוסכניק.
סע בדרכים טובות חבר, ואם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול בכיף 👍
@@otobaklali מכיוון שמדובר בידיד ממש טוב שלי. הוא סיפר לי שהחליף לאחרונה את כל הצמיגים לחדשים -מקוריים. לא היו לרכב תאונות כל שהן והוחלפה הצנרת של השמנים והמיים. רדיאטור חדש הוחלף לפני מספר חודשים (לכל הפריטים הללו יש לו קבלות). הוא גם יבדוק מחר בשבילי כמה יעלה לי ביטוח לשנה (כמובן שזה לא יהיה ביטוח למונית) אצל סוכן הביטוח שלו. בכל אופן, אני והוא עוד נדון בנושא ואני אשאל ואבדוק לגבי מה שאתה ציינת. תודה ואשמח לקבל תגובה על הדברים הנ"ל. לילה טוב.
יפה מאוד, מה שאני יכול להוסיף זה שמנוע דיזל לא בנוי לנסיעות קצרות או ערוניות, או להנעות מרובות בעיקר לא שהמנוע קר (אחרי שהרכב עמד מעל 3 שעות).
מנוע דיזל מגיע לחום אופטימלי לעבודה לאט, בערך 25 דק.
מנוע בנזין משהו כמו 7 דק.
היברידית בנזין כן בנויה להנעות מרובות של המנוע הטרמי, לדוגמה.
אז תחשןב מה הוא אופן השימוש שלך ברכב, אם תשתמש בה לא נכון צפויה שרשרת תקלות תוך זמן קצר ושחיקה מרובה.
יש לעשות שיעורי בית, לא לסמוך על השמועות מבחוץ, רוב האנשים מדברים אבל לא מבינים.. חלק מהם אפילו מוסכניקים, אוהבים להעתיק אחד את השני גם בהמלצות או אופן העבודה שלהם.
אין מה לעשות צריכים להגדיל ראש, אם המוצר שלך חשוב לך.
בהצלחה, בחרת ברכב פצצה!
@@otobaklali תודה על המידע. אין לי כוונה להשתמש ברכב בתוך העיר. לצורך זה אני מחזיק קורקינט חזק מאוד (שמיועד לישיבה ולא לעמידה) עם 2 מנועים, מערכת אורות כמו באופנוע, בלמים הידראוליים ומראות לכל כיוון. כך שבתוך העיר הוא משרת אותי מצויין. עם המכונית אני אסע מחוץ לעיר לפחות פעם בשבוע לצרכים שונים כגון עבודה או טיולים למיניהם. ויתכן שאטעין את הקורקינט מקופל בתא המיטען ואז, גם אם אגיע לעיר, אחנה את הרכב במגרש חנייה ואסתובב עם הקורקינט. מה דעתך על כך והאם מנוע דיזל "יסבול" זאת?
דעתי היא שאץה גאון ודוגמה להרבה מאוד אנשים, האוכלוסיה בארץ צריכים ללמוד מאנשים כמוך, איך לנצל את ההוצאות בחוכמה ואיך משתמשים נכון בכל מוצר.
התניידות הכי יעילה וחכמה!
אין לי מה להוסיף, קרוקינט בעיר עמוסה או מרכז ערוני זה הדבר הכי מהיר ויעיל עם העלויות הכי נמוכות ובכל זאת קיימת נוחות מסויימת, חוץ מהמזגן שיש ברכב.
גם אופניים או כל כלי אחר, צריכים להסתגל בהתאם לאיפה גרים ולאן צריכים להגיע בקביעות, אם זה לא משהו קבוע לא ימות העולם מלהזמין מונית ולסיים עם זה.. 😅
תודה!! עזרת לי מאוד
בשמחה 👍
כל הכבוד אחלה הסבר.
תודה גבר !
אהלן אחי, הונדה סיווק 2008 הדגם המפורסם עברה 225 קילומטר ועברה ניקוי למוח גיר ושמן מקורי הונדה לגיר מה אתה אומר?
אומר שזה אחד הרכבים היותר אמינים,
קצת בזבזן אבל במחירים שהם נמכרים שווים את זה מאוד!
הרכב איכותי יותר מקורולה (בגלל שהרבה משווים בין השניים) ומרגיש יותר טוב במהירות, יותר נמוך, נטיות ספורטיביות שלוחצים, איכות הסלון והמושבים ומכאניקה עם מערכת ויטק מאוד פשוטה ומאוד אמינה.
תחזוקה זולה עם חלקי חילוף בכל מקום.
הקילומטר לא מזיז לה, השנים והתעייפות החומר או איך נסעו עם האוטו זה כן פאקטור.
לא לשפוט לפי כמות הקילומטר, לפחות לא באוטו הזה, אתה תראה כאלה עם חצי מיליון על השעון ויכולהיות שהיא באותו מצב כמו זאת עם 225.
קיצוני ולא תמיד זה נכון כי יכולהיות שהרכבים הוזנחו ועדין החזיקו זמן רב ללא בעיות גדולות או נשקעות, אבל בלאי יהיה לכולם! לקחת בחשבן.
@@otobaklali מה לגבי זה שנגעו בגיר ועשו ניקוי למוח גמר יש אם זה תקלות עתידיות לפי דעתך
אני חושב שלא, מוח גיר ניתן גם להחלפה במקרה הצורך וגם את הגיר השלם לגמרי, זה במקרה הכי גרוע.
כשקונים רכבים סביב המחירים האלה צריכים לקחת בחשבון גם את הבלאי או התיקונים, אי אפשר לבוא בדרישות מוגזמות ארי הרכב עלה מעל 140 אלף שח בזמנו שהיה חדש, היום סיויק כזאת היתה נמכרת צמוד ל200 אלף שח שהיא חדשה.
רכב מהשנים האלה לא יהיה פיקס לעולם, הרכב נסע כל השנים. אם הרכב לא של מסלול ולא הושקע בו כספים בהגזמה אז תמיד יהיה לו בלאי זמין שדורש החלפה והשקעה כספית לאחר המכירה, צריכים להתאים ציפיות למציאות.
עדיף למזער את הסיכונים ולהחליף את הבלאי הזה, במיוחד אם מתכננים להשאיר את הרכב אצלכם לאורך זמן.
מוח גיר זה עניין טכני שבמקרה של תקלה ישאיר אותך בצד הדרך, לא נעים אבל לא סוף העולם.
עניין הבטיחות כמו ברקסים, צמיגים, משאבת abs , זרועות היגוי, מוט מייצב וכולי.. אלו הדברים שצריכים לשים עליהם דגש ברכב ישן, זה עניין של חיים ומוות וזה לא בדומה למצבים לא נעימים אלא דבר קריטי שיכול לגרום לפציעות או מוות במקרה הגרוע.
אם החיים שלכם חשובים אל תזלזלו בזה!
רוב התאונות שיש על הכביש הם בגלל מצבי חירום שהרכב לא היה במצב האופטימלי.
אם נעשה סטטיסטיקה נראה שרובם היו עם צמיגים סיניים אנונימיים, וחבל שלא מכניסים את זה יותר למודעות. על הכביש מתים יותר מכל הפיגועים יחד, ועל מספר הפצועים לא מדברים כמעט באף מקום.. שנתית המספר עומד על אלפי פצועים שיצאו מזה עם נכות כזאת או אחרת.. על זה כדאי לשים דגש!
@@otobaklali יוני שאלה רכב שאני רוצה למכור לפירוק מה השלבים והאם צריך לדבר אם משרד הרישוי?
כמובן, צריך להוריד מהכביש ולהודיע להם שנמכר לפירוק או ברזל, צריך לקבל ביד גם מסמך שהכל עבר לגניזה או השבתה כדי שיהיו לך ראיות לכך ולא תיקח שום אחריות עתידית, כך שאתה גם מודיע להם למי עברה האחריות של הרכב הזה, כולל מספר הלוחית רישוי, כולל מספר השלדה וכל דבר אחר.
דבר עם משרד הרישוי והתחבורה וידריכו אותך מה לעשות.
יפה מאוד, מחכים להעלאות נוספות... תוכל לדבר על המנועי TSI שמעתי הרבה ממליצים
חח אוקי, אני פחות ממליץ עליהם באופן כללי אבל יש גם אנשים שדווקא זה יתאים להם גם.
רשמתי לעצמי 😉
וואלה תודה זה עזר לי מאוד.
אחלה סרטון!! כן ירבו!!
איזה כיף לשמוע!
נגעתי במטרה :)))
יפה.
מה שהיה אצל אבא שלי. רצה דגם מסויים של קיה.
היה רכב בן שנתיים עם 120 אלף קילומטר. נהג יחיד . הרכב נראה כאילו יצא מהחברה, מטופל בזמן. לא ישבו על הכסאות מאחורה בכלל.
אותו רכב 70 אלף קילומטר . מלוכלכך מאוד , אין היטוריית טיפולים. חסר מי קירור , נזילות שמן ועוד.
וההוא שהיה 70 אלף היה יקר פי כמה וכמה.
בסוף לקח את ההוא של 120 אלף.
החלטה נבונה מאוד!
דוגמה יפה!
הכי מקצוען שיש !!
🫀
👍👍👍
תודה יא גבר!
תודה רבה על תוכן איכותי ומעניין מאוד.
אשמח לדעת מה דעתך על הסבת רכב לגז, האם זה לא מזיק למנוע ושאר הרכב? הרי מחיר הגז בריצפה וזה חסכון משמעותי.
אהלן,
הסבה לגז יכולה להיות אופציה לאופן נסיעה של בן אדם שיודע לנסוע רגוע,
לא מתאים לכל סוג של רכב ולא לכל סוג של מנוע, זה מאוד תלוי, יכולות להיות בעיות רבות מזה.. יש רכבים שיודעים לספוג גז יפה מאוד.
מחיר הגז בריצפה אבל רכב שעבר הסבה לגז לא יבזבס גז כמו שביזבז דלק, דוגמה:
רכב ששותה 7.5/100 ישתה גז סביבות 10/100 או יותר, ועדין יצא יותר משתלם בגז אבל רק אחרי שיחזיר את ההשקעה של התקנת גז, ומערכת גז גם כן דורשת כיוונים וטיפולים כדי שלא יהיו דליפות או תקלות, יש כמה סוגים של בלוני גז מבחינת גודל ועומק וכמה סוגים של התקנות, זה גם תלוי סוג הרכב וסוג ההזרקה וסוג הסעפת וכולי.. כך שהתקנה יכולה לעלות 5000 שח או 15 אלף שח, תלוי מאוד שוב..
ידוע על חלק מהמנועים האטמוספרים עם מזרקים סולנויד mpi שיודעים לספוג את הגז, אבל יש לקחת בחשבון שהגז מאוד יבש ויש לעשות טיפולים הרבה יותר מוקדם בכל הקשור להחלפת השמן מנוע ולנסוע רגוע מבחינת העלת טורים, כמו כן חימום המנוע לפני נסיעה הופך להיות דבר מאוד קריטי, כדי שהמנוע יעבוד עגול צריך להגיע לחום האופטימלי, אבל ברגע ששמים גז זה הופך להרבה יותר רגיש.
בקיצור - יש להתייעץ עם אדם שמומחה להתקנות כאלה, אני מכיר כמה סוגי רכב שבוודאות יודעים לספוג גז ולמי שנוסע הרבה מאוד קילומטרים על כבישים פתוחים זה בהחלט אופציה טובה לחיסכון, במיוחד למי שעובד עם הרכב, וזה כלכלי רק אם אתה יודע לתחזק רכב כזה בצורה נכונה וישמר אצלך לכמה שנים טובות כדי להוציא את הכסף המושקע בהתקנה כזאת.
שים לב שאתה מתקין שיהיה אישור לחנות בחניות תת קרקעיות ושאתה לא נוהג אלים ברכב, אם אתה צריך כוח תעבור חזרה לבנזין, לא לנהוג בצורה אגרסיבית על גז! לעלות מהירות בעדינות ובלי משחקי גז וברקס על פסי האטה או זחילה בפקקים, יש לדעת להתנהג עם רכב על גז אם יש לך כוונה לחסוך באמת, במיוחד לטווח הארוך.
מנועי בוקסר של סובארו גם ידועים ביכולת ספיגת גז, סוזוקי ויטרה 1.6 הצורות הישנות ועוד..
תודה על האיחולים, תשתף
מה אתה אומר על סוזוקי גרנד ויטרה 1999
רכב עם יעוד לשטח, על הכביש ירגיש אנמי וללא בידוד רעשים, דשבורד וכל החלקים מפלסטיק אומנם לא זול אבל עדין זה לא רכב יוקרה.
בשטח ירגיש מעולה, ניתן גם לשפר אותו בקלות, יש לו זוויות פרונט וזנב מעולים, מכאניקה פשוטה ויעילה בשטח, בכביש לא חסכוני במיוחד, כמו רוב הג'יפים האמיתיים.
זה רכב שבא מעידן אחר, כזה שג'יפ היה ג'יפ ולא קרוסאובר או בכאילו,
יש לו נעילת דיפרנציאל בכל הגרסאות ועולה כל עליה, אם רוצים לעבור ממש כל מכשול זה רק לתת לו גובה וצמיגים שמיועדים לסוג מכשולים כאלה.
כל תוספת לשטח ניתן להתקין לו בקלות, רק שהחלקי חילוף לא זמינים בכל המקומות, יש עדין אתרי אינטרנט שניתן להזמין מהם חלקי חילוף.
מבחינה מכאנית מאוד אמין גם אחרי כלכך הרבה שנים.
כמובן שידרוש החלפת בלאי טבעי וכל מה שהזדקן ויש לבדוק גם את מצב הקורוזיה הכללי.
בגירסת הידני צריך להיות אידיוט כדי להשמיד אותה, אבל גם גירסת האוטומט שלהם היתה מוצלחת מאוד!
זה רכב מעולה אם הוא עונה לצרכים שלך, לא יעיל בכביש עירוני ועמוס בפקקים אבל מעולה לטיולים משפחתיים.
יש שאלה ספציפית?
יופי של כתבה.אהבתי את הסקירה המעניינת. אשמח לקבל את דעתך המקצועית על וולוו s60 2011-2013 מבחינת אמינות .אחזקה .מול מאזדה 6 2011-2013 איזה רכב עדיף. תודה
אגע בזה בקטנה:
מבחינת תחזוקה המאזדה תהיה זולה יותר אצלינו בארץ במיוחד,
מבחינת איכות נסיעה הוולוו תהיה עדיפה, היא פשוט מפוארת בהרבה.
המאזדה ללא טורבו כשלוולוו כבר הוסיפו טורבו והורידו נפח מנוע.
לוולוו הזאת יש תיבת הילוכים אחרת (dct) עם מצמד להחלפה ושמן גיר כל 50 אלף ק"מ (מה שבודדים עושים) ויש צפי לתקלות.
למאזדה אין את זה, עדין עם תיבה פלנטרית עד היום, היצרן היחיד שנשאר עם הגירים הכי אמינים וששוקלים הכי הרבה שזה סוג של חסרון.. גם משפיע על הדלק והזיהום אוויר כולל מיסים של מכירת הרכב גם מצד היצרן וגם מצד הלקוח.
בגדול שניהם רכבים מעולים, תלוי בשימוש שלך ובצרכים האישיים שלך.
הולוו תהיה חזקה יותר ומהירה יותר, גם עם מומנט גבוה יותר מהסיבה שזה טורבו, אבל פתוחה יותר לתקלות עקב כך שיש טורבו ועוד טכנולוגיות נוספות שעולות יקר מאוד לתחזוקה וגם שיש תקלות.
לא כל מכונאי ידע לתקן אותם, הרבה פעמים נשארים חסרי אונים מול החברה שגם שם לא הכי מומחים בפתרון התקלות של ולוו.
היתי מעדיף את המאזדה, אני תמיד מעדיף את מה שהכי פשוט והכי השרדותי עם הכי הרבה חלקי חילוף להחלפה, אבל שוב זה אני עם השיקולים שלי, בשבילך יכולהיות שזה כן יתאים..
@@otobaklali תודה רבה אחי. אני מאד נהנה מהערוץ שלך. סוף סוף כתבות אמיתיות שנוגעות לכל נהג ולא רק על רכבים חדשים בהצלחה רבה בפיתוח הערוץ שלך.
תודה רבה אחי, תמשיך לעקוב,
אעלה עוד חומרים בעתיד.
גם שתף עם אחרים :)
יש לי שאלה . אני בעל רכב סובארו בי 4 מעל 9 שנים . האוטו 2008 היום עומד על 230 אלף כל יום אני עושה 20 קילו מטר ליום וכל 7 אלף קילו מטר מחליף שמן ומקפיד כל שנתיים להחליף שמן גיר . האוטו כבר בן 14 שנה ומתפקד כמו חדש . נכון שבסופי שבוע אני נוסע נסיעות ארוכות . אבל עד כמה בארץ אפשר לנסוע . מרמת הגולן עד אילת 650 קילומטר חחחח
שתמכור את הרכב תגיד לי אני קונה ממך ^_^
אחלה רכב!!
אבל לא הבנתי מה השאלה?
@@otobaklali האוטו עבר לבן . השאלה הייתה על אוטו שלא נוסע הרבה מה יקרה לאוטו
היי מה דעתך על רכב.עד 12 אלף
לנהג צעיר חובה אוטומט
עדיפות לקטגורית מיני שיסע יעני
תל אביב ירושליים ועוד
היי שלמה,
רכב מיני במחיר כזה ידרוש החלפת בלאי ברמה כזו או אחרת.
אוטומטיות מגבילות מאוד, אם כבר אוטומט לפחות תעלה בתקציב.
היתי ממליץ לך להסתכל על פג'ו 107/ סיטרואן סי 1/ טויוטה איגו, שלושתם אותו רכב שיוצא מאותו מפעל, באות בגירסה רובוטית או ידנית.
יש גם סיאט מי / סקודה סיטיגו / פולספגן אפ, גם כן שלושתם אותו רכב, שוב גירסה רובוטית או ידנית, אין גיר אוטומט מלא.
הגיר הזה ידרוש חלפת שמן גיר וקלאצ' (מצמד) אחרת יש תקלות, יכולהיות שהוזנח לפניך וכל התקלות יפלו עליך, שים לב לפני הקניה, תבדוק במכון רישוי ואל תתקמצן על בדיקה כזו.
עוד שאלות חופשי
@@otobaklali
@@svetsvetochek4811 אם יש שאלות בשמחה 🙂
מה אתה אומר על יונדאי אלנטרה עם 173 אלף קילומטר ?
רכב לואו קוסט אמין, לא מאוד השרדותי אבל מכאניקה פשוטה.
מספר הקילומטר לא מעיד על רמת השחיקה, אבל בגלל שאני מכיר את השוק של הרכבים האלה ואיך משתמשים בהם לרוב היתי מתחיל לדאוג לגביי הגיר והבלאי הפנימי של המנוע כולל האבזור שלו מסביב כמו מערכת קירור, מכסה שסתומים, תושבות יבשות וכולי..
@@otobaklali תודה רבה אחי שבוע טוב ומבורך וחודש טוב
בשמחה, שבוע טוב ובשורות טובות 💪
מה לעשות שרובינו סומכים על המוסכים שאמורים לטפל בבלאי ובבעיות ומגיעים בסוף להזעות שמן ונזילות?
אכן את צודקת, יש סוגי מכונאים מכל הסוגים, אבל זה לא נכון לזרוק את כל האחריות על המכונאי.
הרכב הוא המוצר שלך הפרטי, את אמורה להתעניין ולדאוג למוצר שלך, בדיוק כמו כל טוב אחר שיש לך, על כמה וכמה רכב שהוא מוצר יקר משמעותית מטלפון או טלויזיה או דברים אחרים (מספר 2 אחרי המשכנתא מבחינת הוצאות).
גם את כבעלים של רכב מחוייבת לדאוג לו ולהבין איך להשתמש בו נכון, אחרת יהיו לכך השלכות שלרוב הולכות דרך הכיס, לפעמים גם משלמים מחיר בריאותי בגלל דברים כאלה.. לצערינו הסטטיסטיקה לא יורדת, ואחרי מה שאני רואה במישור הפרטי אני בהחלט מאשים את רוב האנשים שפשוט לא איכפת להם מה עושים במוסך וזורקים את הרכב לטיפול, מעניין אותם רק החשבונית, לרוב לא מבינים אפילו על מה משלמים.. אפס ידע בתחזוקת רכב..
פעם עוד היו מלמדים בשיעורי נהיגה מעט בסיס כמו מילוי אוויר בגלגלים, החלפת גלגל במצב פנצ'ר, איך להמעיד את הג'ק, איך לבדוק מים ושמן במנוע.. דברים בסיסים מאוד, עכשיו גם את זה לא יודעים.. וכן גם גברים לא יודעים ברובם.. אין כאן בארץ תרבות רכב, אנחנו בדרג נמוך מאוד ביחס לעולם בקטע הזה, כולם רוצים לעלות להגה ולתת גז כמו המשחקי מחשב, רוצים עולם וירטואלי קל ונגיש גם שהוא לא כזה.
מתי מבינים את כוחות הפיזיקה והטבע? רק אחרי תאונה חריגה..
רק בדיעבד מתעניינים למה זה קרה, אבל לא חושבים לפני כן איך אפשר להמנע מזה.
הידע זמין ונגיש יותר מאי פעם, ובכל זאת ממשיכים לשלם מחירים כבדים כאילו שחסר לנו צרות, וכולם רוצים להיות נהגים, היום לנהוג ברכב זה מה בכך.. כשבפועל במדינות אחרות זה לא בדיוק כך וכן עושים מזה עניין, מדברים על זה בשיחות סלון של כל בית, וכן בכל מדינה מערבית או אסיאתית, כאן זה לא קורה למעט אנשים שעובדים בתחום הזה, וגם הם לא מתעניינים בזה מתוך תשוקה לדבר אלא מתוך אינטרס כלכלי, אין כאן אהבה לדבר, גם לא כבוד לכביש.
מי שכן מכבד את זה מסתכלים עליו בעין מוזרה..
ישראלים סך הכל.. גם אני ביניהם 😅
למה בארץ לא מחליפים שמן גיר במוסכים
אהלן,
לא שווה להם את הסיכון, לא יוצא להם מספיק רווח בשביל סיכון כזה.
הם לא תמיד יודעים איזה שמן לשים ובגלל הבורות כבר היו הסתבכויות בעבר כולל תביעות בבתי משפט וכולי..
גיר עולה הרבה מאוד כסף, זה החלק הכי יקר ברכב, והם צריכים להתחייב על העבודה, ואם התקלה נובעת מהעבודה שלהם (שהרוויחו עליה גרושים) אז הכל נופל עליהם..
אצרף כאן עוד קישור של אחרים שמסבירים על זה:
www.gears.co.il/change-gear-oil
@@otobaklali אבל הבנתי שבמדינות רבות באירופה כן מחליפים,כל 60 אלף קמ,רק בארץ יש בורות מסוימת בהרבה תחומים.
@@yakovefraimov7357 זה נכון..
60 אלף בגיר פלנטרי, 30 אלף בגיר רציף.
לא רק באירופה, גם ארצה"ב וקנדה, גם כל אסיה רק אצלינו קיקס.... 🤨
@@otobaklali אני הייתי מעוניין להיפטר מהרכב,כי קפצתי מעל הפופיק,טיפלתי בכל פאק,שהייה ברכב שקניתי,ותאמת,הישראלים ממש בורים וסטיגמתים,אני מתחייב גיר מנוע בדיקה בכל מקום שיבקשו,ואנשיפ רק מחפשים איך להורעד
@@yakovefraimov7357 משא ומתן על המחיר זה דבר מקובל בכל העולם, מאז שהומצא המסחר ועד היום, זה תקף בכל תחום בחיים בכל פעם שתסגור עסקה,
זה לא רק בשוק..
כל עסקה של " תן וקח" זה שקלול של מה אני נותן ואיזו תמורה אני מקבל, ולהפך.
אם השקעת במוצר שלך ואתה לא רוצה למכור בזילזול פשוט תציין את הסיבה שאתה מעלה את המחיר, וכמובן לעלות בטעם הטוב, ולחכות ללקוח המתאים לך, יש להתעלם בכל הבוז מהאנשים הקטנים שאוהבים לדבר ללא הבנה.. איש קטן לא שואל שאלות הוא פשוט שופט וגוזר מבלי להבין כלום, תשתדל להתעלם מכאלה תגובות.
גם אני השקעתי כמוך ברכבים שהיו לי, מכרתי אותם תמיד במחירים מעל מה שהיה בשוק באותו זמן, ללא קשר למספר הקילומטר.. פשוט חיכיתי ללקוח המתאים.
מי שמבין עניין יבין שיש פה מציאה גם אם נמכר מעל שאר הרכבים מאותו סוג.
מי שלא מעריך עבודה והקפדה לא להכנס איתו לעומק,
פשוט מאוד להודיע לו שזה לא בישבילו, שיחזור כשירצה לדעת על מה הוא משלם.
אם הוא רוצה לקנות מספרים שימלא לוטו 😅
מה אתה חושב על יגואר xe?
לא מתלהב ממנה, רכב לא אמין.
אם אתה מחפש קביעת מעמד חברתי וקצת ביצועים? זה אחלה,
רוצה לשדר יוקרה ופוזה של עשיר? גם כן אחלה.
אם אתה מחפש משתלם כתמורה טובה לכסף אז ממש לא.. גם אחרי שספגה ירידת ערך קשה כלכך בעקבות המוניטין שנפגע להם מאוד.
מעבר למוניטין, למרות שלא פתחתי כזו בעיניים אף פעם התעניינתי קצת עליה..
יש לה מנוע זול מיוצר עלידי ג'נרל מוטורס עם בלוק מנוע ברזל פשוט, מנוע 2.0 טורבו כמו שיש בגולף, ביצועים לא משהו ומרגישה כבדה מדי, שאתה אומר יגואר אתה מצפה לקבל יגואר לא גולף..
בסלון שלה חומרים איכותיים באופן כללי אבל לא עומד בציפיות של רכב יוקרה, שוב היתי מצפה ליותר.. דשבורד פלסטיק כמו בגולף, שוב, משלמים על יגואר ומקבלים גולף.
יש צורה סקסית, יש פוזה ומעמד חברתי, אבל ביום שתשבור טמבון אתה תשלם רבע מחיר של רכב בהזמנה אישית מהחברה, אז כלכלית היא לא..
ולא לדבר על תחזוקה שוטפת..
@@otobaklali תודה ✅✅✅
@@bdbda851 בשמחה
עוד שאלות חופשי
אחי תוכן מעולה
תודה רבה 😊
אהבתי
אני שמח שכן חחח 👍
אלוף קודם כל תודה על הסרטונים!!!
אני מחפש רכב משפחתי אוטומט כבר כמה חודשים מאוד קשה לי למצוא רכבים בסגנון מאזדה או יונדאי בתקציב 50-70 אלף ש״ח. (בעבר היה לי סוזוקי בלנו בליסינג הייתי מאוד מרוצה אבל התא מטען קטן יחסית)
רציתי לדעת מה דעתך לגבי רכבים עם גיר דו מצמדי (dsg) לצורך העניין סקודה ראפיד מנוע 1.4 בנזין או רכבים עם מנוע בנזין 1.2 טורבו כמו ברנו גרנד קופה/ניסאן קשקאי?
אהלן אחי, קודם כל תודה :)
אתחיל בזה,
קודם כל יש סטיגמה שאומרת שרכב יפני עדיף על גרמני מבחינת אמינות, ואז יש נוסחה של היצע יפני מול ביקוש יפני, או היצע גרמני מול ביקוש גרמני, מתחלק לשניים.
אז אתה מחפש רכב שהוא מבוקש יותר (יפני/קוריאני) עקב התפיסה החברתית, ובגלל אותה התפיסה המחירים לא יורדים כמו ברכבים הגרמניים, ואני אומר את זה בכלליות, כמובן שיש גם יוצא מן הכלל אבל גם לזה יש סיבה.
עכשיו לשאלה הנוספת על כל המנועי טורבו הקטנים:
המנועים הללו מאומצים יתר על המידה, מוגדשים בטורבו כדי לספק כוח ולסחוב משקל שכבד מדי למנוע tsi או כל מנוע פיצפון עם טורבו, זו אחת הסיבות שהמנועים האלה לא שורדים הרבה קילומטרים, וסיבת ההורדת נפח (דאון סייזינג) היא זיהום אוויר באירופה, היצרנים משלמים פחות מיסים ככל שהרכב מזהם פחות, וגם האזרח משלם יותר מיסים על נפח מנוע גדול יותר, וזה משמעותית ולא בדומה למה שקורה בישראל.
לגביי הגיר dsg - dual shift gear
זהו גיר מורכב משני גירים ידניים יחד, יש מחשב (מוכטרוניק) שמנהל את הגיר הזה.
הגיר הזה פשוט ומורכב יחד, וכדי להבין למה אני מתכוון צריך לראות בעיניים אבל בגדול מה שצריך לדעת זה:
1. שהוא ידוע בתקלות רבות בעיקר קשורות למוכטרוניק של הגיר, וכל תקלה כזו עולה אלפי שקלים לתיקון.
2. הבלאי שלו יקר מאוד, הוא דורש החלפת שמן גיר (מה שרוב האנשים לא עושים בארץ, מכאן גם תקלות רבות) משהו כיו כל 40-50 אלף קילומטר, ובנוסף גם החלפת שמן הידראולי למוכטרוניק.
כל זה בלאי טבעי ושייך לטיפול השותף של האוטו בנוסף לכל שאר הבלאי.
3. החלפת מצמדים (קלאצ'ים) בין 80 -120 אלף קילומטר.
הם עולים בין 4 אלף ל7 ויש גם ב15 אלף באלפה רומאו ועוד גירים עם דו מצמדיים אחרים (dct) שבבסיסם זו אותה טכנולוגיה.
לסיכום, הרכבים האלה עולים יותר לתחזוקה, הערך יורד להם מהר יותר, נטויות לתקלות רבות בגלל תחזוקה לקויה או קמצנית, ולא כל אחד יודע להתעסק בהם אלא מומחה לגירים.
המנועים הקטנים הולכים מהר ולא שורדים לאורך זמן, במיוחד בגלל הטורבו שמוריד המון מאורך חיי המנוע, וגם בגלל שהאנשים מחליפים שמן מנוע פי 2 או פי 3 מאוחר מדי, תרבות של הארץ..
אני האיש שאומר את השחורות אז תתרגל 😅
יש עוד שאלות ספציפיות אחי?
@@otobaklali תודה רבה על התשובה המפורטת והמקצועית עשית לי קצת סדר (אני לא כ״כ מבין ברכבים)
אין עוד שאלות רק אם יש לך המלצות למשפחתיות גיר אוטומט בסדר גודל של 50-70 אלף אשמח לשמוע.
@@avrahamteyim1248 בקשר להמלצות, כמעט כל רכב יהיה מומלץ, השאלה מה אתה צריך, על מה אתה שם דגש, מה ישרת אותך הכי יעיל לצרכים האישיים שלך,
מה שטוב לשכן לא טוב לך ולהפך.
אם תצטרך יעוץ יש את האימייל שלי מתחת לכל סרטון, תיצור קשר, נעשה שיחה, אבנה לך פרופיל אישי ומשם נתקדם :)
@@otobaklali תודה רבה אלוף!
@@avrahamteyim1248 בשמחה אחשלי
תודה על ההדרכה!
שאלה כללית, מתי אם בכלל צריך להחליף שמן גיר בגיר ידני ,בספר של הרכב כתוב כל שלש שנים ,אבל יש מכונאים שאומרים שכיון שזה מערכת סגורה אין צורך להתעסק עם זה אלא אם כן יש בעיה, זה נכון?
תודה רבה
בכל גיר ידני סביב 40-50 אלף ק''מ או 4-5 שנים גג.
אין קשר למערכת סגורה או לא, גם המעגל שמן שיש במנוע זו מערכת סגורה, וגם הנוזל קירור שיש ברדיאטור זו מערכת סגורה, הכל מערכות סגורות, זה לא קשור.
שמן מתפרק מחום וקור יחד עם הבדלי אקלים מאזורים שונים, בכל פעם שמניעים ונוסעים במיוחד בעומס סחיבת משקל נוסף, וגם כתוצאה מחיכוך של המתכות שגם כן מפרקים את השמן.
זה לא שמן בישול אלא אוסף כימיקלים כמו פולימרים ועוד אדיטיבים, הכי גרוע שהפולימר מתפרק בתוך המערכות האלה, אם זה קרה קשה עד בלתי אפשרי להוציא את זה החוצה.
גיר ידני + רובוטי שזה גם כן מכאניקה של ידנית, וגם DSG שזה שני גירים ידניים יחד - בכולם החלפת שמן גיר כל 40-50 אלף ק''מ בנסיעה ממוצעת. אם רוב הנסיעות היו בעיר גם ב20-30 אלף ק''מ אפשר להחליף כבר, ובכל מקרה שלא יעלה על 4-5 שנים וותק בתוך הגיר.
לשים לב לסוג השמן שמתאים לגיר וגם לצמיגות הנדרשת, זה משתנה מסוג גיר לסוג גיר.
תפקיד השמן הזה הוא שימון וגם קירור, כך שאם לא יוחלף בזמן תהיה שחיקה מוגברת וגם צפי שיתחמם וישחק יותר מהר.
אם הוחלף באיחור כבר נגרם שחיקה ולא יעזור להחליף עכשיו שמן כדי להחזיר את מה שנהרס, אז אם רוצים להאריך את חיי המכאניקה צריכים שימון טוב, חימום וקירור לפי איך שהמכונה הונדסה לעבוד.
מכונאים לרוב יודעים את זה, שים לב לאיזה מכונאי אתה מתיחס..
תודה על האיחולים :)
מעריך מאוד :)
אם יש עוד שאלות בשמחה :)
מה אתה חושב על יונדאי טוסון 2009?
רכב מעולה עם מכאניקה מעולה, השאלה איך תוחזק עד היום.
2700 v6
מנוע מעניין וחזק, החסרון שהיא שותה דלק, סופגת גז יפה למי שרוצה לנסוע הרבה אבל גז זה לא למי שאוהב ללחוץ אלא לנסיעות רגועות, בעיקר בכבישים פתוחים.
2.0 דיזל לא רעות גם כן, נחשבות לאמינות יותר לאורך זמן, החולשה שלהם זה הבעיות הרגילות של כל הדיזלים, איג'קטורים וממיר קטליתי כמובן..
הגיר פלנטרי מעולה, שורד הרבה קילומטרים אבל שוב, תלוי מי נהג, איך נהג ומתי הוחלף הבלאי הטבעי, במקרה של הזנחה כמובן שצפויות תקלות אבל מחיר התחזוקה הכללי ביחס לקטגוריה שלה לא נחשב ליקר, ויש לה חלקי חילוף בכל מקום שזה נחמד גם כן.
לדעתי שוות גם את מחיר המחירה שלהם, תלוי כמובן למי ולאיזה צרכים.
לא ג'יפ שטח, אין הילוך כוח או נעילת דיפרנציאל.. יש להתייחס אליה כמו לג'יפון קרוסאוסר לא יותר מזה.
יש שאלה יותר ספציפית?
אני בחור צעיר עם תקציב עד 25 אלף , התעניינתי ברכב הזה ואמרו לי גם על העניין של הדלק , זה קצת הלחיץ אותי כי אומרים שהיא שותה כמו גמל .
אני מחפש רכב עם קצת כוח , גם קצת גובה שאיפשר לנסוע שטחי עפר בקטנה כזה , וכן אני מודע לזה שזה בקטגוריה של גיפונים.
@@c.s.b6459 שמע, הרכב ידרוש החלפת בלאי, ובגלל שזה רכב עם קצת גובה ומשקל אז גם העלויות החזקה יקרות יותר,
בלאי כמו ברקסים, דרמים, בולמים, צמיגים, כל זה יעלה יותר מרכב רגיל וישחק יותר מהר מרכב רגיל במיוחד באוטומט.
בגלל הגובה תהיה פחות אירודינמית ותשתה יותר דלק בכבישים המהירים (מעל 60 קמש).
מה שאני בא לומר זה שאם אתה לא צריך את סוג הרכב הזה ויש על מה להתפשר אולי כדאי שתסתכל על רכב אחר.
בנוסף לתקציב הזה שלך אתה כנראה תצטרך להשקיע עוד איזה 5 אלף בערך רק על הבלאי הטבעי, הרכב עם גיל מסויים וקשה למצוא אותם במצב אידיאלי, לרוב לא תוחזקו כראוי וזה אומר לצפות גם לתקלות כאלה ואחרות עם עלויות שונות.
דברים כמו תושבות מנוע, תושבות גיר, שמנים ונוזלים בכללי,
בגלל הגיל יכולהיות גם חלקים שקשורים לקירור וכולי..
תהיה מוכן לשפוך עליך קצת כספים ולסדר אותה אחרי הקניה.
אלו דברים שעושים בכל רכב בכלליות.
@@otobaklali תודה על העזרה
@@c.s.b6459 בשמחה רבה :)
שבת שלום
תודה על התוכן האיכותי
תגיד מה אתה אומר על סקודה פאביה ידני 1.4 2011-2014
בשמחה :)
פאביה 1.4 ללא טורבו (85 כ"ס) מעולות מבחינה מכאנית, קצת חלשות בעליות, עדיף 1.6 ליטר גם כן ללא טורבו
גם תלוי מאוד לאיזה צרכים ואיפה אתה גר ועך מה אתה שם דגש וכולי.. תלוי בך.
בגדול פאביה, פולו, איביזה, שלושתם בנויות על אותם פלטפורמות וחולקים את אותם מנועים ואותה המכאניקה בכללי.
תוכל להעיף מבט על כולם, מבחינה מכאנית רק לפולו יש איכות חומרים קצת יותר טובה, לא בהרבה.. חוץ מזה רק עיצוב קצת שונה אבל בגדול מדובר באותם רכבים
חייב גם לציין שיפה שהלכת לידני, האוטומט פחות מומלץ אם אתה שם דגש על אמינות
בתכלס אני רוצה רכב ידני
חסכוני באזור ה14-18 לליטר (ברור שזה תלוי בנהג)
אני לא צריך רכב גדול אבל אני צריך שיהיה קצת כח למנוע
לכן חשבתי על הסופרמיני וזה מה שמצאתי נורמלי בתקציב שלי שזה בערך 24000
יש לך אולי דגם אחר להציע באזור המחיר הזה
@@א.י.מ-פ9ת מסביב לגדול הזה היתי מציע לך להסתכל על סוזוקי בלנו ידנית מ2016 ומעלה, יש סביב 30 אלף וכמובן שזה קפיצה בשנתון.
הרכב שוקל 850 קילוגרם סך הכל, מנוע 1.2 עם טיימינג שרשרת והזרקה ישירה (נוסחת האמינות והפשטות).
רכב ללא טורבו וללא שום חיישנים או מורכבות מכאנית.
עושה 1:20 בממוצע עקב המשקל, יש לה 92 כוח סוס שמרגישים בהם סחיבה מעולה במיוחד אם תשאיר את הרכב כמה שיותר ריק וללא משקל, זה הסוד בכוח שלו או בחסכון שלו.
אין מומנט של טורבו, אבל יש כוח במיוחד שמעלים טורים, וכבר אמרתי שאין עם זה שום בעיה אתה יכול ללכת עד הקו האדום בתנאי שהמנוע חם (עובד מעל 7 דקות רצוף) והשמן טרי (לא נסע מעל 7-8 אלף קילומטר לפי נסיעות סטנדטריות).
בלי קשר ממליץ לעשות טיפול כל 7-8 אלף לראש שקט לאורך זמן, גם השמן בתיבת הילוכים (במיוחד בידני) דורש החלפה כל 50 אלף קילומטר.
לרכב הזה כמעט ואין מחלות למעט הפח הזול והקל, בהרבה מקומות הורידו גם את זה ושמו פלסטיק כדי להוריד עוד יותר את המשקל.
רכב מעולה ותמורה מלאה למחיר, כנראה שאין לה תחרות מהבחינה הזאת.
רובם היו ליסינג אבל כתמורה למחיר זה עדין שווה.
אתה מיקצוען!
תודה רבה!
מעריך !
סוף סוף יש תוכן איכותי בעברית!!
ותגיד מה אתה חושב על למה מחירי הרכב יד שניה עלו דרסטית ומה יהיה בהמשך בשנה שנתיים הקרובות?
אני חושב שזה נושא מאוד רלוונטי להיום ואפשר לדבר עליו הרבה ואם אתה חושב כמוני אז אולי זה אפילו רעיון לסרטון 🙂
אהלן אחי,
מחירי הרכבים ביד 2 נקבעים עלפי היצע וביקוש בעיקר, כרגע יש יותר ביקוש ממה שהיה בעבר כי לא עלו רכבים חדשים לכביש והמון אנשים מחכים לרכב שקנו חדש מלפני חצי שנה ויותר,
כתוצאה מזה המון אנשים הולכים על רכב זמני בשוק היד 2, בין אם קנו ומחכים לחדש, או בין אם הלכו על כל רכב יד שניה.
הדבר הזה הציף את השוק יד 2 באחוזים שמנים, וזה בגדול.
בקטנות לפרק לגורמים אני לא אדע, כנראה שיש סיבות רבות ולא מספיק לומר שאין צ'יפים.
יש עניין של מסחר, עלויות, בעיה בצד השני של העולם שגורמת לבעיה אחרת אצלינו.. למרות שאני מבין איך זה עובד קשה לי להסביר את זה ואני לא בקיא בפרטים.
קשה לי לדבר מול מצלמה על משהו שאני לא אדע להסביר ויקראו לי שקרן 😅
תודה על הפירגון אח שלי 👍
@@otobaklali תודה רבה על התשובה המפורטת 🙏🏻
@@zakirafailov2062 בכיף אחי, אל תשכח לשתף עם אחרים,
עם שיחות כאלה בסלון אולי נביא קצת מודעות בתרבות הרכב.
@@otobaklali
A
היי אשמח לדעת כשאני קונה רכב עד 10 אלף מה הם הדברים החשובים ביותר שאני צריך להסתכל?
תודה רבה על המידע
ויש אנשים שאומרים שהפיגו 207 206 עדיף לא לקנות כי הם צרפתיות וגם חלק שאומרים שממש עדיף לקנות ידני בסוג שלהם יש לך מושג מה נכון?
אהלן שלומי,
בתקציבים האלה כל רכב ידרוש הרבה השקעה כספית עקב הגיל שלהם,
רכבים שמורים גם אם הם ישנים ימכרו ביותר מזה, כך שיש הרבה מה להסתכל על הרכבים סביב התקציב הזה ואי אפשר לתת לך את הכל בתגובה כזאת כאן.
בגדול במיוחד בתקציבים האלה היתי מסתכל על רכב שהחלקי חילוף שלו זולים ושיכול לתת לי בטיחות מבחינת ברקסים, מערכת היגוי, וכל הקשור לבטיחות על הכביש, אחר כך לשים דגש על כל הקשור להתקע בצד הדרך, כי אם זה יקרה זה לא יהיה סוף העולם והכל בסדר זה רק עניין של כסף, אבל תאונה יכולה לעלות לך ביוקר של חיים ומוות.
יש רכבים זולים שבמעט כסף תוקל להחליף להם הרבה מהבלאי הטבעי, כמו הפגיו 107, סיטרואן סי 1 או סיאט מי וסקודה סיטיגו, סוזוקי אלטו וכולי.
אלו רכבים יחסית אמינים אבל צריך לבדוק כל אחד בפרט כדי להבין מה קורה בכל אחד.
יש עוד הרבה מה לפרט, אם תרצה לקבל את השירותים שלי תפנה אלי באימייל שרשום מתחת לכל סרטון.
שנה טובה!
העניין הוא לא שהם צרפתיות אלא סוג הטכנולוגיות שלא מתאימות כלכך לארץ, וגם אופן השימוש שלא היה נכון כולל אופן הטיפולים וכלל התחזוקה, לכן נוצרו כל הסטיגמות לאורך השנים.
הגירים האוטומטיים שלהם למשל לא היו מוצלחים וללא טיפול קפדני היו נופלים מהר, הידניות שרדו לאורך יותר זמן.
היו להם גם תקלות של חיישנים ועוד תקלות מאופי חשמלי גם כן בגלל תחזוקה לא נכונה, ההוכחה היא שאלו שכן תחזקו את הרכב נכון נוסעים עד היום ללא בעיות.
באופן כללי יש סטיגמות שהם נכונות ויש שלא נכונות, כדאי לעשות סקר שוק ולהבין איזו טכנולוגיה מתאימה לאופן השימוש שלך ומה המצב של אותו רכב היום כולל כמה השקעה כספית צפויה לך באותו רכב מרגע הקניה יחד עם הירידת ערך העתידית.
יש עוד פאקטורים שיש לקחת בחשבון,
לזרוק "צרפתיות" באוויר זה לא מספיק, היו גם צרפתיות מאוד מוצלחות, לדוגמה סיטרואן ברלינגו, פג'ו 107 שזה שותפות עם טויוטה, רנו קנגו שזה סוס עבודה ועוד..
מה אתה חושב על לקנות רכב יד 5 , צריך לחשוש?
חושב שיד 5 לבד לא אומרת הרבה, כמו שמספר הקילומטר לבד לא אומרים הרבה.
צריכים לשקלל את זה יחד עם עוד המון מידע שצריכים לבחון מקרוב.
יש רכבים שיהיו גם יד 10 ויהיו פצצה ויש כאלה שממש גמורות..
יש כאלה שהם יד 01 ויהיו מעולות, ויש כאלה שפשוט לא הצליחו למכור, או עמדו כמה שנים ללא מגע אדם ומורדות מהכביש ועוד סיפורים..
כך שצריכים לבחון מקרוב ואין כאן תשובה חד משמעית.
כדי להבין אם זה כדאי או לא צריכים עוד הרבה מידע בנוסף כמות הידיים.
מקווה שעזרתי :)
היי מה דעתך על סקודיה פאביה סטייל מנוע 1.2 טורבו שנת 2016-2017 לעיר עם הרבה עליות כמו טבריה? יש שמועות שגיר DSG7 מורכב ויכול לעשות המון תקלות ויש כאלה שאומרים שזה היה נכון בדגמים ישנים של עד 2012..אז אני קצת מבולבל אשמח שתעשה לי סדר בנושא
אהלן,
אז קצת סדר..
מנוע 1.2 שיש על פאביה יושב על גאמה רחבה מקבוצת וואג פולספגן (כולל אודי, סקודה, סיאט).
המנוע הזה מאומץ ברוב המקרים ובהתאם למשקל שהוא למשוך, אם רואים כוחות סוס שונים זה בגלל התוכנת ניהול מנוע שהיא מעט שונה מרכב לרכב אבל על אותם חלקי חילוף, יש מעט אביזרים שונים ביניהם.
לגירסה הזו כמה תקלות שונות שחוזרות על עצמם, לא יקרים מדי אבל כן יגיע בלאי רחב מהסיבה שיש טורבו + אינטרקולר, ובגלל שזה הזרקה ישירה על מזרקים פיאזו צפוי להיות גם פיח.
הטורבו והאינטרקולר זה בעצם עוד בלאי יקר שמתקלקל בנוסף לכל מה שיש לרכב סטנדרטי ללא טורבו, מה גם שהשמן מנוע מתפרק יותר מהר שקיים טורבו, וגם הנוע עצמו עובד בלחץ גבוה יותר.
בגלל המומנט הזה של הטורבו נוצר בתדירות גבוה חופש בגלגל מיסב והגלגל תנופה גם כל לא שורד הרבה זמן כמו ברכב קלאסי.
טכנולוגית TSI של פולספגן עברה שדרוג אחרי 2015 וחלק מהמנועים באמת קיבלו עדיפות, אבל המנועים הקטנים נוצרו לחסכון ולשימוש בטווח זמן מועט, ממש ל השרדותיים.
הסיבה היא רצון מצד הלקוחות האירופאים לרכבים זולים מאוד ועם תשלום על מיסים נמוכים (הם משלמים הבדלים גדולים על נפח מנוע).
גם היצרן רצה לעשות טווח מכירות רחב ונתן ללקוחות את מה שהם רוצים, רכב זול יום יומי שמדבר גם לקהל צעיר, אך היצרן עשה תרגיל.. אם רוצים להמשיך להשתמש ברכב יותר מזמן האחריות תצטרכו לקנות אותו מחדש בחלקי חילוף ככל שהזמן יתארך.
באירופה כל זה עובד מעולה בהתאם למחיר החלקי חילוף זה באמת רכב לא רע בכלל לשימוש יום יומי למרות שהוא לא נחשב לשיא האמינות, יש חלקי חילוף זולים ותרבות רכב שונה משלנו בארץ, אצלינו בארץ הרכבים האלה ממש מכה ללקוחות וברכה ענקית למוסכניקים.. הרבה עבודה עם תקלות מוכרות חוזרות על עצמם.
החלקי חילוף שלנו בארץ יעלו הרבה יותר מבאירופה, במיוחד כל הגאמה הגרמנית \ אירופאית , אצלינו זה ממש לא משתלם.. בטח לא לרכב זול לשימוש יום יומי או לנסיעות מאוד קצרות.
האירופאים לא נוסעים למכולת ברכב.. אין כזה דבר 3 דקות נסעיעה.
לגביי הגיר: DSG7 (DQ200 מצמד רטוב)
הגיר הזה יושב גם על סיאט איביזה, פולספגן פולו, סיאט טולדו.. ועוד כמה שאני כבר לא זוכר.. (גאמה רחבה).
הגיר הזה דורש החלפת שמן גיר כל טיפול שני מקסימום שלישי, זאת אומרת כל 30-40 אלף ק''מ, גג ב50 אלף ק''מ או 5 שנים וותק, המוקדם מביניהם.
בארץ רוב הרכבים על הכביש לא מחליפים להם שמן גיר, מכאן שיש המון תקלות גיר, במיוחד על הצד של המוכטרוניק - המוח גיר של הגיר הזה שעובד תבול בשמן הזה.
השמן הזה משמש גם לשימון גם לקירור הגיר והמוכטרוניק.
ברגע שלא מחליפים שמן גיר זה כמו לא להחליף שמן מנוע ולצפות שהכל יהיה תקין והשרדותי להרבה זמן.. לא יקרה..
עם תחזוקה קפדנית הגיר הזה יסע פי 4-5 מהרגיל, זאת אומרת שבנסיעה ממוצעת עלול לסגור אצלינו בארץ בין 200-300 אלף ק''מ ואף יותר מזה, כר מצאתי עם 400 אלף ללא תקלות אך מאוד נדירים אנשים קפדניים כאלה.
עם תחזוקה מזלזלת או ללא טיפול בגיר עלול להחזיק בין 100 ל 150 אלף ק''מ או בין 5 ל10 שנים בממוצע.
הגירים האלה לא נחשבים לאמינים, מדובר על שני גירים ידניים מורכבים לעבוד יחד, למרות השידרוג אחרי 2015 (שנת יצור לא שנת עליה לכביש) הם עדין לא נחשבים לאמינים, וכן נעשה שיפור.
אם כבר מישהו קנה אני ממליץ לעשות עדכון תוכנה לגיר וגם למחשב ניהול מנוע (ECU).
לעשות אצל בחברה ולא אצל אחד שלומד דברים על הרכב הפרטי שלך! לא ללכת למוסכים אנונימיים ובטח לא בדברים כאלה!
כתמורה לכסף אני לא רואה שום סיבה לקנות את הרכב הזה.
אם יודעים מה לתת לרכב הזה ואיך לתחזק אותו הוא יהיה בסדר גמור למחיר שהוא נמכר, אבל יש עדיפות להרבה יותר טוב..
לא לחשוב שגלל שהמנוע קטן אז הוא גם ישתה פחות דלק.. זה ממש לא נכון, אין שום קשר בין הנפח מנוע לכמות הדלק, אבל כן יש קשר בין כמות ההזרקה או אופן ההזרקה של האוויר ודלק, מערכת EGR לשחזור הגזים, אופן היניקה והפליטה, כמה הוא מכוון מהמחשב ניהול מנוע להזריק מבחינת כמות והבתאם לכך גם הכוח בכוחות סוס או יותר נכון בילוואט, כך נמדד בגלגל התנופה.
למעשה הונדה סיויק עם מנוע 1.8 ישתה בערך את אותו דלק כמו סקודה פאביה למרות שהסיויק יותר גדולה ושייכת לקטגוריה של רכבים גדולים יותר או יקרים יותר שאפשר לקרוא להם משפחתיים ולא סופר מיני ערוניים.
אם נשווה לאותה הקטגוריה הונדה ג'אז תהיה עדין יותר מנופחת וגדולה מהפאביה, גם השרדותים יותר מבחינה מכאנית בערך פי 3 ועם פחות בלאי, וגם הבלאי עצמו יעלה חצי מחיר לקניה ליד הפאביה.
הג'אז תשתה הרבה פחות דלק בפער ענק! במיוחד ההיברידית!
פאביה בבמוצע שותה 1:13
ג'אז גירסה אוטומט רציף לא היברידי שותה 1:15
בגירסה ההיברידית 1:18
הפער ענק ויש עדיפות לג'אז מכל בחינה שניקח את זה, חוץ מעניין המומנט שמגיע מהטורבו, וכן אנשים אוהבים דחיפה בגב בטורים נמוכים, מי שבאמת חובב רכבים ירצה את חוף השעון רחב יותר וללא מומנט חזק וקצר אלא לאורך יותר זמן בשעונים, מה גם שהלאג (האיחור של הכוח מהטורבו) מעצבן במיוחד בטורים נמוכים ויש לגיר הזה נטיה להתבלבל, וכשנכנס הטורבו והכוח מתפרץ נוצר בריחת הגה ומכה מבחינה מכאנית, בגלל זה נוצר חופש במיסב לחץ וגלגל התנופה.
אני יכול לפרט הרבה יותר.. אבל כדי לסכם: TSI לא לנסיעות יום יומיות בישראל, העלות הכוללת של רכב כזה ב7 שנים אפשר להחזיק אחלה וולוו סגמנט סמי-יוקרה באותו כסף.
מי שרוצה כוח שיסע בלי טורבו ויעלה טורים, שיתן למנוע לצרוח, זה לא הורס שום דבר כמו שכולם חושבים.. ממש לא, והסברתי על זה בסרטון של השמן מנוע, תחפש כאן ברוץ, כדאי לראות אם רוצים להבין.
על השאלה הזו עניתי כבר כמה פעמים, בכל פעם הוספתי או שיניתי עוד קצת מידע, אפשר גם לטייל בתגובות של הסרטונים וללמוד מהתגובות.
יש עוד שאלה ספיצית? אנסה לענות בשמחה
@@otobaklali תודה על המענה הרחב והמעניין.אני הולך לקנות רכב כזה יד 00 ממישהו שהוציא אותו מהחברה.הרכב עשה רק 44 אלף ק''מ (שזה נמוך מאוד לרכב שנת 2017) אז לדבריך מה הדבר הראשון שאני צריך להסתכל בקשר לעבר של הרכב אם הוחלף שמן גיר?כי אמרת שכל 30-40 ק''מ צריך להחליף שמן גיר.ובנוסף לשאלו זו מה עוד כדאי לי לשאול את המוכר?תודה מראש
@@רוןבןדוד-ת9כ
לבדוק תיעוד טיפולים במורשה עד שהרכב יצא מהאחריות.
אחרי זה תיעוד טיפולים אם המשיך לעשות במורשה יהיה תיעוד במורשה, אם עשה במוסך עצמאי לבקש את התיעוד הזה.
לראות מה הוחלף ומתי, להבין גם למה הוחלפו דברים שלא היו צריכים להחליף או באיזה חלקים.
שמן גיר אם הוחלף יחד עם פילטר ואם הוחלף מצמדים, אם לא זה עליך.
גם השמן גיר להחליף עכשיו אחרי הקניה וגם המצמדים, למה? כי הרכב נסע בעיר וזה רוב הסיכוים, זה לא אומר שעבד מעט אלא שעשה מעט מרחק. מעט מרחק כזה אפשר להשוות לרכב שנסע ברוב הפעמים מחוץ לעיר וסגר כ150-200 אלף ק''מ במצב רגוע ולא במצב סובל כמו זה.
אם הוא באמת לא נסע יום יום אלא השתמשבו בו רק לסופי שבוע ולא כל יום לעבודה, אז כן, אז זה באמת שווה.
ניתן להתרשם אם זה המצב ובוחן טוב ידע לומר את זה, אני לא מאמין שזה היה המצב כי מדובר על רכב תעשייתי סטנדרטי וזול, לא רכב של סופי שבוע.
לבדוק במכון רישוי מצב קומפרסיה, היגוי, טורבו אם שורק ואינטרקולר. לבדוק אם יש סימני הזעות או בלאי של גומיות וקליפסים, אם הוא דורש שיפוץ. או עבודה.
מכסה שסתומים יכולהיות שידרוש כבר החלפה, לבדוק הזעות גם באזורים האלה.
לבדוק גם נוזל ברקסים שהוחלף כל שנתיים, אחרת צפויה תקלה מהמשאבת ברקס או איביאס וזה יפול עליך בהמשך.
הדבר עולה יקר..
תושבות מנוע + גיר.
נוזל קירור לבדוק שהוחלף כל 3 שנים.
לבדוק היסטוריית תקלות בסורק של המחשב + תאונות כאלה ואחרות, גם אם זה לא שילדה.
גשר קדמי + אחורי + אמבטיה + כל דלת כולל הגומיות והסוגרים שלה (שלא תתעורר עם מים באוטו בחורף).
כל מערכת ההיגוי כולל בולמי זעזוע, להעריך את הבלאי שהאוטו דורש אחרי הקניה - זה המחיר האמיתי של האוטו ולא מה שמבקשים בקניה.
יש עוד המון מה לבדוק אבל אלו הדברים הכלליות.
קח איתך אדם מהענף רכב, אדם כמוני, זה יעזור לך מאוד.
בהצלחה
סרטון מקצועי אהבתי 🥇, תגיד יונדאי אלנטרה 2018 מנוע 1.6 טיפולים בזמן כל 7 אלף טיפול. יכול לעשות 450 אלף שואל לידע כללי
450 אלף קילומטר ****
ואם הרכב אמין וכדאי לקנות מהניסיון שלך?
באופן כללי בטח, יכול לעשות גם 700 אלף ויותר, מאוד תלוי איך אתה משתמש ברכב.
צריכים לחמם מנוע לפני כל נסיעה, לא לערבב שמנים בשמנים, להחליף בטיפול רק בחלקים איכותיים, לדאוג לכל בלאי ולהחליף אותו בזמן.. לנסוע באופן רגוע בכבישים פתוחים ולעולם לא פעשות נסיעות של 5 דקות בפקקים, לתת לה קיק פעם בכמה זמן ולתדלק בדלק איכותי, 7 אלף ק"מ יכול להיות 200 שעות עבודה ויכולהיות גם 2000 שעות עבודה, לשים לב להחליף כל 300-400 שעות עבודה את השמן ופילטר שמן מקורי או חברת אפטרמרקט נורמלית, אם נוצרים חופש במיסב לחץ או גלגל התנופה לדאוג לזה בזמן (לכן לקחת לבדיקה הקפית פעם בכמה זמן), לדאוג לגאומטריה - בולמי זעזוע, מערכת היגוי וכולי..
אם תעשה את כל זה יש גם מצב שיגיע למיליון.
לא מעט מנועים של דאצ'יה עוברים 700 אלף למרות שזה מנוע פצפון עם טורבו (1.2 טורבו בנזין).
מנוע 1.5 דיזל עם נסיעה נכונה עובראת המיליון בקלות, שוב תלוי איך משתמשים בו ואיך מתחזקים אותו.
כנל לגביי הגירים הידניים.
הגיר האוטומט של יונדאי 1.6 כזאת יצטרך החלפת שמן גיר כל 30-40 אלף ק"מ או 3 שנים.
תדאג לכל המכלול שיעבוד תמיד על שמן טרי, ולעולם לא להפעיל מאמץ על שמן קר.
זה כל הנוסא על רגל אחת נאמר כך.
אם יהיו תקלות כאלה ואחרות יכולהיות שכבר היצרן אשם ולא אתה.
כדאי לבדוק אם יש ריקול על הדברים האלה, יהיה תיקון בחינם בחברה גם אם האחריות נגמרה.
לא נכנסתי לרזולוציות קטנות, ההסבר הוא מאוד כללי.
כן כדאי להכנס לרזולוציות האלה בכל רכב, להתאים את השמן הנכון וסוג הבלאי והדיקות של תושבת סוללה בהיברידית או מצב המיכל אם יש מיכל גז וכולי.. כל רכב עם הטכנולוגיות שלו.
שים לב לסוג הגיר ומה לתת לו בזמן כדי שימשוך הרבה זמן ולהוריד את השחיקה עד כמה שאפשר.
זו כבר אחריות שלך כבעל רכב ונהג מקצוען.
ככל שהידע יהיה יותר עשיר כך תפיק יותר מהמוצר שלך 🙂
תראה את הסרטון על שמן מנוע, זה יסביר המון
אז רכב לדוגמא מזדה 3 נפח 2.0 שנת 2019 עם 150 אלף ק"מ נחשבת לאידיאלית? הבנתי נכון, הרי היא עושה ממוצע 25 אלף בשנה.
לא בכל המקריםב אבל יש מצבים שכן משתלם.
רוב הסיכוים שנסע חוץ ערונית.
אם יש את כל הטיפולים בזמן במוסך מורשה (לבדוק ולעבור על הכל) אז תהיה הורדת מחיר בהתאם למספר קילומטר כך שתרוויח יותר רכב בפחות כסף גם שאין רמת שחיקה מוגברת.
אם הקילומטר גבוה וגם נעשו בזמן קצר מאז העליה לכביש לרוב זה מראה על נסיעות ארוכות מחוץ לעיר ללא כמות של הנעות על קור, אז דגש על סוג הטיפולים כדי שתוכל להעריך רמת שחיקה ולקבל החלטה אם לקחת לבדיקה במכון רישוי, בכל אופן ממליץ תמיד לקחת לבדיקה גם אם תקבל אץ הרכב בחינם, יש סיבות רבות לזה ובעיקא בפן של הבטיחות בלי קשר למצב הגיר והמנוע.
לא מדויק הפעם לא מסכים איתך לחלוטין רכב מטופל שיש לו קצת ק"מ זה הדבר הכי טוב שאפשר
רכב מטופל שהיה תמיד בתנועה, על זה אני מסכים.
רכב שעמד תקופה ממושכת ללא מגע יד אדם? או רכב שהיה מונע לדקה ולא הספיק להגיע לחום אופטימלי וכבר וכיבו אותו מהר? על זה אני לא מסכים ועל זה שמתי דגש.
יש אצלינו המון רכבים כאלה שעמדו תקופות ממושכות, דוגמה? רכבים מקונס רכבים, כאלה שעמדו לפעמים אפילו שנים באותו מקום, קונים אותם סוחרים או אנשים פרטיים ויש להם נתונים יפים מאוד למחיר זול מהשוק, רק שהמחיר צריך להיות הרבה יותר זול ביחס לבלאי שהרכב צבר, הוא ימכר יותר יקר בגלל הנתונים שאנשים כלכך אוהבים לראות.
סוחר רכב יודע את כל זה וכמה שלא כדאי לגעת ברכב כזה אם היה קונה את הרכב לעצמו, אבל בגלל שהוא קונה אותו כהשקעה לצורך מכירה והוא יודע מה אנשים מחפשים - הוא יקנה בזול וימכור ביקר בגלל המספרים היפים האלה.
יש עוד דוגמאות לרכבים שעמדו הרבה זמן.. לפעמים הם ממש חדשים כמו הרכבים שעומדים בנמל, לפעמים אפילו שנה וחצי ללא מצבר ליד הים וצוברים קורוזיה כשהם עדין ניילון, רכב שאפילו לא נמכר ולא עלה לכביש עדין, כבר ישן.. אפילו יותר ישן מרכב שעשה 200 אלף ק''מ בשנתיים בכבישי אירופה הפתוחים.
רוב המכונאים או השמאים או אנשי המקצוע מהענף למדו את הבסיס הפיזיקאלי ומכירים את הדברים האלה, בציבור זה לא מוכר.. מה שקובע את התפיסה זה לא הניסיון המוכח בשטח מאנשי המקצוע או הספרי לימוד.. וצר לי שאני מהבודדים שמנסים לשבור סטיגמות כאלה.
תבדוק אם מה שאמרתי כאן אמיתי או לא, יחד עם השיטות עבודה, וצריכים לבחון מקרוב לא משמועות של אנשים בעלי אינטרס כזה או אחר או כאלה שחיים מסטיגמות כמו אחרים.. אלו לא ידעו להיות אובייקטיבים ולבחון נכון.
אני מכבד ריבוי דעות ומת על וויכוחים בונים,
היתי רוצה לשמוע חיזוקים לטענה שלך
@@otobaklali
כל מה שכתבת אני מסכים איתך לגמרי!!!
הכוונה שלי רכב מטופל שפשוט לא נוסע הרבה זה הכל
אחלה יום חבר
רכב מטופל שנסע כל פעם נסיעות ארוכות אבל בתדירות נמוכה כמו פעם בשבועיים עד 3 זה האידיליה! זה באמת רכב שנסע מעט ועם הכי פחות שחיקה. אם לכך התכוונת אז יש הסכמה גם ממני.
אם זה רכב שנסע 5 דקות פעם ל3 שבועות זה רכב גרוע, כבר פגשתי כאלה גמורים עם 30 אלף ק"מ סך הכל.
יום מוצלח גם לך 🙂
הייתי רוצה לשאול אותך שאתה אומר שרכב עם הרבה קילומטר יותר טוב לפעמים מרכב שעשה קצת קמ אבל יש דברים כמו משאבת דלק כמו מדחס כמו משאבת שמן הגה שזמנם קצוב ככול שנסעו יותר הם נישחקים יכול להיות שמצד מצב מכאני הוא מעולה אבליום אחד יפול עליך סטרטר או אלטרנטור שזה לא מעט כסף עדיין אני רוצה להבין למה זה יותר מישתלם
אנסה להסביר בקצרה:
אם נסעו יותר אתה צודק, אבל יותר קילומטר לא מעיד שעבד יותר, הקילומטר מעיד על מרחק ולא כמה זמן עבד או באיזה תנאים.
מנוע שעבר יותר הנעות על קור יווצר לו יותר בלאי, רכב שיש לו 30 אלף ק"מ יכול להיות עם אותו כמות הנעות כמו רכב שעשה 150 אלף ק"מ.
הקילומטר הוא אך ורק מרחק בלבד.
לסטרטר יש פחמים שנשחקים עם הזמן, בכל רכב הסטרטר ילך מתי שהו.. שאלה כמה הנעות עבר הרכב?
בעולם המחשבים של היום שכל קפיץ מדוד אפשר להעריך גם את זה.
אלטרנטור הולך לרוב גם כן בגלל שחיקה + קורוזיה, או לחות שנצברת וחודרת.
משאבת שמן עובדת הכי קשה במאמץ. 1 - שמניעים את המנוע, השמן עדין לא בפרמטרים שלן והמשאבה מתאמצת יותר עד שהשמן מגיע ל88 מעלות חום (בדרך כלל).
2 - שהמנוע עובד בסל"ד מאוד גבוה באזור הקו האדום.
3 - שהמנוע קר כולל השמן וישר אחרי הנעה מרימים טורים גבוהים, הדבר הזה גומר את המשאבת שמן ועוד המון דברים אחרים.. הורס את כל המכלול של המנוע, או יותר נכון גורם לשחיקה מוגברת ולכל הבלאי להזדקן מאוד מהר.
יוצא ש:
רכב שנסע כל פעם קילומטר אחד וכיבו אותו - עשה בעצם מרחק קטן, אבל יש לו בלאי גבוה, כולל הבלאי הפנימי (לא הוספתי כאן מתלים, משאבתות וחיישנים אחרים, ציריות, דיפרנציאל, חוטי צמא, אטמים יבשים, וכולי וכולי...)
המנוע שלא לא יספיק להגיע לחום האופטימלי כמעט אף פעם ותמיד יסע רק נסיעות ערוניות סביב הבית, תמיד במאמץ מוגבר למרות המרחק הקטן, מה גם שאותו אדם לא יחכה כל פעם שיעלה לרכב.. חושבים שבישביל נסיעה קצרה לא צריך לחמם או לרוב גם לא יודעים.
רכב שנסע מחוץ לעיר נסע יותר רגוע, הספיק לחמם את המנוע וגרם לכל המערכות לעבוד, כולל שסתום egr לשחזור הגזים, כולל פליטה טובה למניעת הסתימה של הממיר הקטליתי, כולל מנוע שלא מתאמץ, גיר שהשמן שלו גם כן התחמם אבל לא מאומץ ברמזורים או בעמידה על סרק עם בלם הרגל.. ועוד המון סיבות אחרות.
אם זה רכב שחגגו עליו יום ולילה ונסע בלי הפסקה בכל התנאים זה משהו אחר, הקילימטר במצב הזה לא מעיד על נסיעות ארוכות מחוץ לעיר ומעט שחיקה.. כל מקרה לגופו ויש לבחון את זה מקרוב.
קילומטר יחד עם עוד המון פרטים אחרים יתנו לך תמונה ריאלית לגביי הרכב, אבל קילומטר לבד לא אומר כלום.. יכולהיות רכב עם 30 אלף ק"מ בן 4 שנים שעמד שנה וחצי באיזה מגרש חניה בלי מגע אדם, זה רכב שלא היתי נוגע בו גם בחצי מחיר מהשוק שלו, וזו רק דוגמה.
יש סימני עייפות לרכב כזה, בבדיקה אפשר לעלות על זה, במיוחד שהבודק יודע מה לבדוק ולא עושה עבודה מונוטונית.
ה' ינקום דמם של כל הנפגעים והחללים שיש לנו בזמנים אלה.
גם אני על מדים ומנסים להחזיר את הכבוד הלאומי הביתה.
אם לא אהיה זמין כנראה שיש עבודה 😉
אם יש לך עוד שאלות שאל בשמחה ואחזור אליך בהמשך 👍
אתן לך דוגמה . אומנם הסרטון לפני שנתיים . אני מחזיק רכב שנת 2017 עם 76 אלף אנחנו כבר שנת 24 . מסיבות כל שהן . העבודה שלי וכולי וכולי . הרכב נוסע רק סופי שבוע . מה הסיבה שלא יהיה מתוחזק כמו שצריך . יש לי הסעות לעבודה .שאני חוזר אני הולך לעשות כל מיני סידורים . והרכב מתפקד טוב אפילו טוב מאוד . כי אני מתחשב בנסיעה בעיר יותר . טיפול כל 5000 קילומטר לא כמו שיצרן קבע . והאוטו מתקטק כמו שעון . זה לא קשור כמה צבר הרכב קילומטרים אלה איך תחזקו אותו . ותודה
דוגמה מעולה שממחישה את מה שהסרתי.
הרכב שלך לא צובר שחיקה בצורה מהירה למרות התעייפות החומר, בלימה של הזדקנות, למרות שיש גם דברים שלא תלוים בתחזוקה עצמה..
אז אופן שימוש + אופן תחזוקה = אריכות ימים / קיצור חיים , מכאן מתחיל הכל.
תודה !
אני לא מבין אותך לפעמים למנוע יש סוף למנוע
אחרי 450 אלף המנוע כבר צריך החלפה
לא הבנתי מה אתה כותב אחי,
אתה חושב שמנוע נמדד לפי כמות קילומטר?
כי אם כן כמה קילומטר צריך לעבור גנרטור שעומד במקום?