Anvelopele sunt cea mai importantă componentă a oricărei mașini. Orice tigaie ai avea, anvelopele trebuie sa fie bune, e singurul contact al cazanului cu șoseaua, iar dacă ții la viața ta, nu vei lua niciodată unele resapate, vechi, mărci obscure, etc. Eu strâng din partea dorsala și îmi iau doar premium, indiferent de sacrificiile pe care le fac în alte planuri, știu clar ca atâta vreme cât îmi plimb familia cu mașina, nu ma joc cu viata lor. La nunti dau mai puțin, fumez un pachet în loc de doua, dar merg liniștit cu doua seturi complete premium. Nu e laudă, e doar prioritatea mea, cu toate ca nu-s miliardar și câștig mediu. Anvelopele salvează vieți, încă mai mult decât crede lumea, în general.
Eu stiu ca pentru tine a fost o gura de aer concediul dar pentru mine a fost o perioada intunecata fara podcasturile / detaliile tehnice oferite de tine. AUR CURAT! Multumim Vlad.
Eu personal folosesc un set de roti pentru vara și unul pentru iarna. Folosesc doar mărci premium, anvelope noi. Rotile le schimb personal acasă pentru a evita cozile de la vulcanizari. Nu cumpăr decât mașini pe care îmi permit sa le întrețin ca la carte. Decât sa conduc o marca premium prost întreținută cu anvelope proaste, prefer sa conduc o mașina de buget întreținută ca la carte si cu anvelope de calitate. Singura legătura cu solul sunt anvelopele, deci nu e loc de economie aici. O mică diferența poate face diferența între o sperietura si o tragedie. Oricât de atent si responsabil ai conduce, situațiile limita pot apărea oricând, din vina ta sau a altora.
Sunt curios: de cate ori ai trimis anvelopele "premium" la garantie?! Rotile nu se schimba acasa. Geaba iti cuperi cauciucuri bune daca nu echilibrezi rotile! Si asta nu merge sa o faci acasa. Dar de la cineva care prefera sa umble cu Sandero cu cauciucuri Michelin in loc de Mercedes cu cauciucuri Debica nu ma astept la mare lucru.
Am avut Logan pe care am pus Michelin all season, nici o problema in vreo 5 ani de rulaj. Acum am un Tucson care a venit cu Continental de vara, dar in toamna le schimb tot cu Michelin all season. Am ales si aleg in continuare Michelin din cauza tuturor testelor vazute pe youtube intre diferite anvelope all season.
La fix Vlad. După 2 luni de gândire şi căutări am cumpărat şi montat ieri un set all season. L-am pus pe un scross 2022, maşina e nouă, venise cu set de vară. Foarte bune pentru vară, dar nu ştiam ce să fac pentru iarnă. După peste 15 ani de schimbat seturi toamna/primăvara la Accentul vechi am zis că nu mai vreau aşa ceva. La mine personal a contat şi experiența schimbărilor, a problemelor la vulcanizări dar şi a costului aferent (la maşina veche nu aveam şi 2 seturi de jante, schimbam anvelopele). Deci am mers acum pe all season, un producător premium, 3000 ron setul. Să vedem cum va fi. Drumuri multe şi plăcute! PS: dacă scoteai mai devreme filmarea asta mă hotăram şi eu mai rapid :) PS2: la cumpărarea maşinii noi tot aşa am pățit, vreo 2 ani am căutat ce maşină să iau, am ales scross până la urmă şi ai scos imediat apoi filmarea cu ea :) din fericire, în ambele situații m-am bucurat de alegere :)
@@treekos7728 Eu am Michelin CrossClimate 2 din octombrie, sunt foarte multumit de ele. Am trecut iarna fara probleme iar pe temperaturile mari nu s-au comportat ca unele de iarna, nu scartaiau in curbe sau sa vad semne de uzura.
Eu am folosit in general 2 seturi de roti, unul de vara si unul de iarna. Dar cu o particularitate: setul de iarna l-am luat pe o dimensiune mai mica decat setul de vara. De ex la Accord CL7 aveam vara 225/45/17, iarna foloseam 205/55/16. Alegerea aceasta o fac din mai multe motive: balon mai gros=mai mult confort, iar pe sezonul rece confortul primeaza, apar sleauri de la zapada, gropi etc. In al doilea rand o anvelopa mai ingusta se simte mai bine pe zapada, cel putin asa mi se pare. In randul 3, fac o economie financiara: anvelopa 205/55/16 va fi mai ieftina decat una 225/45/17. Cand vand masina fie setul secundar de roti face parte din negociere, fie la vand separat ulterior si in acest fel imi recuperez o parte din investitie.
Salut cu respect, grijă la schimbarea dimensiunilor la jante trebuie reglat și unghiul de fugă și dacă mașina are suspensie independentă spate unghiul de cădere. Știu că nu este mare diferența între 16" și 17" dar întreabă la un atelier cu oameni pricepuți.
La un rulaj de aprox 15k km/an, un CrossClimate (etalon pt allseason) se pot folosi maxim 3 veri și 2 ierni (anotimpuri), pt. a 3 iarnă nu mai prezintă siguranță fiind prea uzate, deci nu sunt o alegere corectă nici dpv financiar. Singura constrângere care să te ducă la ideea de a folosi AllSeason este cea legată de spațiul de depozitare, în rest ..., e de-ajuns doar o singură dată să ajungi să regreți această alegere. Dacă folosești mașina doar pt plimbări de duminica pe oraș pot fi o alegere oarecum corectă. Felicitări și succes pe viitor!
Tu ai pus all season primavara? Nu ii logic ca se uzeaza mai mult in anotimpul cald. Daca dupa a 2-a vara inca au mai dus o iarna ii 3 ierni si 2 veri, iarna-vara-iarna-vara-iarna vs vara-iarna-vara-iarna-vara.
Iarna, cateva grade afara, drum acoperit de mazga, anvelope Continental TS850 vechid e 6 ani. Dau sa iau o curba stransa cu 50, imi dau seama ca 50 e cam mult si franez un pic pana la 40. M-am dus in diagonala spre santul de pe contrasens. Am scapat dand drumul la frana si accelerand "puternic" (eram in a-4 a motor de 75cp, cat de puternic se putea). Fata m-a tras inapoi pe traiectorie. Un exemplu bun ca anvelopele trebuie schimbate dupa niste ani, indiferent de marca, ca se plastifiaza. Prefer noi de marca ieftina decat marca scumpa si vechi.
Da, asa este. Cunosc un domn care urca de zeci de ori pe an din Sugag in Sureanu, cam cele mai dificile conditii de iarna (forestier inghetat, zapada mare, fleoasca etc.), si se descurca cu Logan cu anvelope schimbate anual, f rar utilizand lanturi.
In mod normal, o anvelope utilizată destul de intens si care nu are parte de depozitare corespunzătoare cand nu e sezonul ei, va da semne de îmbătrânire după 4 ani (apar fisuri in cauciuc si devine mai dură). Dacă le depozitezi corect in sezonul in care încalti alte anvelope dedicate le poti dubla durata de viata, adică semnele de îmbătrânire apar pe la 6-8 ani. Eu am reusit 10 ani cu anvelopele de pe spate (si cele de iarnă si cele de vara), însă nu m-as încumeta să le pun pe fața, unde am tractiunea si e si puntea de franare principală. Posibil sa mai reusesc sa trag de ele 1 sezon, inca nu sunt slick-uri 😁
Eu prefer anvelope noi de marca premium desi nu ma dau banii afara din casa. E siguranta mea si a familiei mele. La fel si sefull meu pe masinile noastre de serviciu, nu ne da voie sa punem altceva decat Michelin.
Eu stau la casa si, desi aproape de Iasi, la ninsori mai abundente strada se curata cu intarziere. Drumul e in panta, iar o data pe an am nevoie de anvelope de iarna premium (avem cam o singura ninsoare cu adevarat importanta). Daca as sta in oras, as putea folosi fara probleme anvelope all seasons.
Personal, prefer dedicate pentru fiecare sezon si sa fie de la o firma buna. Anvelopele sunt singurul contact direct intre masina si drum. Le vad ca pe un element de siguranta. Da, au dezavantaje: o sa fie nevoie sa le schimbi de 2 ori pe an, o sa ai costuri aproape duble fiindca trebuie sa cumperi 2 seturi (vara/iarna), vizite la vulcanizari cu timp pierdut, problema depozitarii, dar pentru linistea mea, sunt dispus la aceste 'sacrificii'. Plus, daca ai o masina mai puternica (si daca este FWD) ajuta la tractiune si masina sta mai bine pe drum cand mergi mai vesel pe curbe.
Subscriu. Din 2097 folosesc numai all season si cu ele am urcat de fiecare data la 1400 la ski sau pe Muntele Rosu. Daca fost gheata, sau panta prea mare , am.incaltat rotile din fata cu lanturi si nu am avut nicio problema!
De acord cu ideea prezentata. Doua nuante de la mine: 1. In mod ciudat, multe masini de clasa mica au inceput sa vina cu anvelope XL. ProCeed-ul meu GT a venit cu Michelin de 18" care sunt XL. La fel si anvelopele de iarna de la Contiental pe care le-am gasit pe dimensiunea corecta; tot XL. Masina are ~1500kg cu plinul facut. Nu stiu de ce e nevoie de genul asta de anvelope. 2. Stiu ca publicul tau e unul de pasionati, dar simt ca ar trebui facuta o precizare cu privire la "scapati de vulcanizare, de echilibrare, etc". Jantele se dezechilibreaza si de la mers/gropi/diferente de temperatura. Nu stiu daca e o idee buna sa stai 3-4 ani fara sa faci o echilibrare (si multi vor face asta, pentru ca isi echilibreaza rotile NUMAI la schimbul de anvelope/roti). La fel, foarte multi nu-si verifica presiunea in anvelope decat de 2 ori pe an, cand merg la vulcanizare. Iar diferentele de presiune creeate intre iarna si vara sunt foarte mari. Din nou, publicul tau e unul "educat" in intretinerea masinilor. Dar nu as vrea sa creezi unora impresia ca "a zis Vlad ca daca punem all season, am scapat de grija rotilor pe urmatorii 4 ani. Si e ok, ca Vlad se pricepe". :) In rest, ma bucur mult ca te-ai intors. Am invatat atatea chestii de cand urmaresc acest canal. Si imi pare rau ca nu te urmaream si acum 2 ani cand imi cautam masina. Acum imi pare rau ca nu m-am dus si la Alfa Romeo sa incerc o Giulia :)
Probabil faza cu XL e un trend mai des intanlit la suvuri si "suvulete"😂 , parerea mea e ca se pun mai mult pentru rezistenta mai mare la perforare laterala decat pentru greutate stim cu totii ce pofta de aventura a scos Pandemia la iveala 😁😁, personal am adoptat strategia cu all season / 3 sezoane si iarna numai din Decembrie -Martie , la fel ca la bocancii de munte 😁😁😁
@@workitout.6017 cumva de-asta ma mir si eu. Mașina mea e doar un Ceed un pic mai lung. Nu are nicio pretenție de SUV compact sau sub-compact. Fiind varianta GT, cu talon mic (225/40/R18), poate are legătură cu deformarea la forțe laterale. Deși nu poți să scoți cu ea prea multe G-uri în curbe 😅
Corect, nu scapi de vulcanizare cu anvelope all season. In mod normal ar trebui facuta minim o echilibrare pe an. Acum, depinde mult si de nrde km parcursi, de cate borduri si gropi mari reuseste fiecare sa loveasca jantele. Presiunea in roti e de asemenea importanta si poate varia mult in functie de temperatura de afara. Eu personal fac presiunea cam la o luna de zile si neaparat inainte sa plec la drum lung cu masina incarcata, deoarece am presiunile recomandate foarte diferite (masina goala, fata 2.4 spate 2.6, masina plina, fata 2.6 spate 3.1, mentionez ca are 7 locuri). Deci o presiune gresita imi poate afecta grav consumul de carburant si chiar poate duce la uzura masiva, eventual chiar pana.
Șoferii care-și verifică presiunea doar de două ori pe ani n-au destui neuroni funcționali incat să acceseze canalul ăsta de youtube. Se împiedică mult mai devreme.
Am un SUV LR Disco Sport, de 4 ani (100.000km.) echipat de la inceput cu all-season Pirelli Scorpion. De un an le-am schimbat tot cu Pirelli Scorpion Runflat. Conduc decent, fără excese, mai fac ceva off-road soft din când în când și sunt foarte mulțumit. Silențioase, confortabile, fără grija celor două schimburi anuale. Deci alegerea cea mai bună, pentru mine!
Păi si daca ai all season nu dai pe la vulcanizare sa le echilibrezi si tu din cand in cand? Dacă ai 2 seturi dedicate, le vei echilibra mai rar. De performante nu mai zic, după 2 ani de utilizare, cele all season devin foarte slabe ca si performanță atât vara cat si iarna. Se pretează intr-adevăr unui șofer ponderat, care conduce preventiv si nu face multi km pe an, acolo e zona lor optimă. Vei avea întotdeauna ceva metri in plus la frânare vs anvelope dedicate, mai puțină siguranță pe curbe si un consum mai mare de carburant. Plusuri si minusuri 😁
@@bogdanforsea6222 nu contest partea de performanțe. Dar daca ai o mașină clasa mică sau compactă si mergi preponderent in oraș, sau navetă scurtă, nu prea are rost să iei anvelope de sezon. În plus, cele allseason ai posibilitatea să le schimbi mai des si astfel ai mereu dot recent
Am avut cca 5-6 ani un set Michelin Crossclimate pe un Insignia cu tractiune fata, jante pe 18. Am vandut-o anul asta cu ele. Multumit e putin spus ca am fost, m-au convins sa nu-mi mai iau 2 seturi niciodata. Inainte avusesem Continental de vara pe 18 si Dunlop de iarna pe 17, doua randuri de roti. Era o corvoada ca de 2 ori pe an sa le scot din boxa de la subsol si sa stau cateva ore pe la vulcanizare. Dupa 6 ani vechime Dunlop-urile nu mai aveau aderenta aprope deloc, se plasticasera desi nu cred ca aveau mai mult de 25 mii km rulati. Le-am vandut pe OLX ca painea calda cu 6-7 mm inaltime cale de rulare. Nu am putut pleca din parcare pe zapada de 10 cm din Berceni din spatele blocului. Cum aveam nevoie si de anvelope de vara, am decis sa fac pasul spre Crossclimate la recomandarea unui prieten. Desi pana atunci consideram o mizerie acest gen de anvelope. M-am documentat bine si am ales Michelin Crossclimate+. Acum am un Tucson 4*4, tot cu allseason pe 19 inch. Dar sunt niste chinezarii Imperial, aproape noi DOT 2020 si 2021, au intre 10 si 20 mii km rulati, asa a optat fostul proprietar, masina fiind luata SH. Astept sa le testez si pe zapada (pe ploaie torentiala le-am testat si m-au cam dezamagit, intra extrem de repede ABS-ul la franare, pare ca-si pierd aderenta foarte repede, ceea ce la Opel nu mi se intampla, nu stiu daca doar anvelopele or fi cauza, poate si sistemul ABS de la Hyundai desi nu cred) si probabil cat de curand voi reveni la Crossclimate. Pentru cine nu circula mult iarna pe drumuri inzapezite, recomand Michelin Crossclimate, chiar daca sunt mai scumpe merita cu prisosinta banii. Pe youtube se gasesc multe filme cu teste pentru diverse anvelope, la capitolul allseason Michelin Crossclimate sunt no.1. Si ce este foarte important, au aceleasi performante ca o anvelopa premium de vara (distanta de franare, comportament pe ploaie la acvaplanare etc.), le-am testat in situatii reale pe toate tipurile de carosabil si nu m-au dezamagit in peste 50 de mii de km rulati cu ele. Specific ca locuiesc in Bucuresti, iarna ma duc la munte de cateva ori dar nu practic sporturi de iarna si nu intru pe drumuri greu accesibile, mai ales ca am avut un sedan.
M-am regăsit des în comentariul tău. Am fost cat pe aci să comand Michelin uri CrossClimate SUV pt Mazda CX5 și am sfârșit să iau niște Pirelli cinturato all season pentru ca astea sunt DOT octombrie 2023 iar Michelin urile nu aveau DOT garantat... ori erau 2021 ori 2022... și am zis să merg la sigur cu niște Pirelli noi nouțe. La fel am un stil de condus liniștit și nu fac mai mult de 12.000km pe an. Sper ca n-am făcut o alegere rea
Recomand sa vedeti Tyre Reviews pe RUclips ori pagina web a lor!Baietii testeaza toate natiile de anvelope de la cele mai noi pana la cele mai vechi in toate conditiile! Locuiesc in UK si aici nu sunt obligatorii anvelopele de iarna insa cel mai bine,ca allseason, se vand Michelin Crossclimat!Surpriza vine insa de la Hankook care au Kinergy 4s2 si au primit un review bun de la Tyre Reviews
5:15 prima mea mașină mi-am luat-o în 2002, un Mondeo mk1 din 94, cel 1.8 td. Următoarea a venit după 2 ani, un mk2, tot 1.8 td. Si apoi lista continua până în zilele noastre, plină de Forduri, vreo 16-17 dacă nu mă înșel. 😁
De 8 ani folosesc Goodyear Vector 4S, am avut Gen2 si acum am Gen3 si sunt foarte multumit de ele. Pentru mine doar acest tip de anvelope pot fi ok pentru ca fac multe drumuri atat munte cat si mare in toate anotimpurile si aceste anvelope imi ofera siguranta ca nu pot fi luat prin surpindere - De exemplu, primava-vara pe drumuri de altitudine prin munti mai poti da de zapada iar temperatura poate sa fie mult scazuta, pentru o anvelopa dedicata de vara asta este o problema pentru ca nu este in plafonul ideal de temperatura. Nici in sezonul rece nu am probleme cu acest tip de anvelope - iarna asta am urcat fara probleme sus la baza partiei Kalinderu chiar daca drumul era acoperit de zapada (cu functia slippery a masinii activata). Luna trecuta am facut si cea mai serioasa "sesiune offroad" in Grecia, pe un drum acoperit cu pietre sparte si taioase care pot usor sa-ti faca pana, ceea ce nu s-a intamplat in cazu meu. Folosesc anvelopele asta intens, peste 30k de km facuti intr-un an si jumatate si nu par uzate, arata chiar bine. Ce sa vreau mai mult de atat?
@@georgepotcovaru2595 am un Focus Active, am motat anvelopele din prima saptamana de cand am luat masina si sunt foarte multumit de ele, chiar si dupa 60.000 km facut sunt in stare foarte buna fara urme mari de uzura. Nu stiu cum se vor pastra si comporta pe o masina mai mare si mai grea cu mai multi cai putere.
Las experienta mea. In 2016 am avut un accident cauzat de un participantnla trafic ce nu mi-a dat prioritate. Conduceam o masina de 930 kg, ce se deplasa cu 60-65 km/h si care la franare maxima cu anvelope allseason NOI nu a reusit sa opreasca in condițiile in care afara erau 30-35 grade Celsius (asfaltul fiind mult mai incins). Dupa ce am reparat masina am schimbat si cauciucurile cu unele noi DE VARA. Am facut test in aceleasi conditii....diferenta de la cer la pamant. Trageti voi concluziile.
Nu toate anvelopele sunt de calitate, pot sa-mi iau chinezarii noi si sa-mi dau in stalp sau pot sa-mi iau premium uzate la maxim second hand si sa-mi dau in stalp.
Am un Peugeot 2008 de anul trecut care a venit din fabrica cu anvelope GoodYear Vector 4Seasons Gen-3. Pot sa zic ca nu imi lipsesc deloc anvelopele de iarna, dar ce-i drept nici nu am ajuns pe munte iarna.
Ca să fim sinceri, am rămas la stadiul de mașini pârnăi și după 30 de ani de după comunism, în comparație cu ce se produce în alte state ale lumii și ca să fiu complet în comentariu, ca și în timpul comunismului ,mașina autohtonă Dacia ( care acum este deținută de Renault, ma refer la marcă ), una se produce pentru consumul intern și alta se produce pentru export. În concluzie nu sunt de acord cu ce susții în privința mărcii autohtone, o dacie comunistă ( fie ea ai produsă cu kit franțuzesc ), dăinuie în timp, comparativ cu mărcile străine ( după25-30 de ani ), una produsă după '90, zâmbetul lui Iliescu, Nova, Supernova și inclusiv Loganul 1 și 2, nu cred că le vom vedea în stare de conservare după 25-30 de ani.
Eu mi-a m luat un set de 4 anvelope ALL SEASON KUMHO HA32 205/45 R17 88V XL si sunt super multumit de ele. Nu aluneca, nu derapeaza, nu scartaie, nu troncane ... ba chair sunt un pic mai aderente, comode si silentioase decat cele de iarna venite cu masina (un Mini Cooper) 2 Pirelli pe fata si 2 Dunlop pe spate, dar care erau 205/50 R17. Le-as mai fi tinut 1-2 ani pentru ca erau in stare buna si mai aveau "carne" destula, doar ca ca una din ele a facut buba si m-a lasat in drum, erau diferite ca marca pe fata si spate, erau de iarna, aveau in jur de 5, respectiv 8 ani ... ce mai era timpul. Si mi-am luat ALL SEASON pentru ca: - fac 5-6.000 km/an - nu sunt vitezoman - sunt comod si nu vreau sa imi pierd timpul cu schimbarea anvelopelor de 2 ori pe an - nu aveam si nu vroiam sa mai cumpar alte pereche de jante - ies mai bine financiar cu o singura pereche - dureaza mai mult 2 perechi ALL SEASON (daca faci putini km) decat 1 pereche de vara si 1 de iarna pentru ca se invechesc si se "coc" si trebuiesc inlocuite chiar daca nu s-au uzat - cu banii dati pe 2 schimbari pe an (in jur de 250 lei), in 6 ani (1.500 lei) iti cumperi alt set nou de anvelope Contra: - costa mai mult (cel putin la dimensiunile mele, paradoxal 225 costa cu 75 de lei mai mult decat 205) - sunt un pic mai zgomotoase - se uzeaza un pic mai repede decat cele dedicate de vara si iarna - mai putin eficiente la consum - mai putin eficiente la franare Dar per ansamblu si la ce am eu nevoie, nu se merita sa iau dedicate sau marca premium. Dar sincer mi se par mai bune decat cele avute anterior care erau premium
Salut din ce oraș ești dacă nu te superi de schimbi cu 125 pe sezon anvelopele... întreb lt ca am fost la Autosoft și cer 375 lei pt un schimb complet pe 19"😂
@@christopher-m2 din Bucuresti, dar mai de la vale :) ... asa erau preturile acum 1 an ... acum s-au triplat ... la fel ca si impozitul pe venit la IMM
Exact cum ai spus, învățăm din greșelile altora. Eu nu sunt genul care se închină la mașină ca la icoană. Pentru mine mașina nu este altceva decât o grămadă de fiare care trebuie sa ma duca acolo unde am nevoie. De aceea încerc sa am grijă să-și îndeplinească scopul echipând-o potrivit. Din experiența altora, pe care mi-am însușit-o, cauciucurile all season sunt de fapt "no season", in special iarna. Menționez că locuiesc in zona de munte.. De vreo 17 ani am doua rânduri de jante, unul cu cauciucuri de vară si altul cu cauciucuri de iarnă pe care le schimb fie când s-au tocit fie la maxim 5 ani. Nu am regretat niciodată alegerea făcută. Seturile de roti mi le schimb singur când vreau și scap astfel de cozi și o grămadă de bani dați de doua ori pe an la vulcanizări.
Daca faci km putini pe ani, decat sa ai anvelope vara/iarna de calitate precara mai bine cumperi anvelope m+s premium. Schimbi la fiecare 2 ani anvelopele de pe fata si le treci pe spate, in felul asta ai anvelope noi pe fata tot timpul.
Am mers 10 luni cu allseason, 30000 kilometri si la iarna alea de pe spate le pun pe fata si ma tine pana in martie. Dar cred ca o sa mai trag de ele pana in octombrie 2023. Daca ma tine allseason 40000 de kilometri cred ca e foarte bine, chiar daca e doar un an si ceva.
Vlad is really a very unique car specialist. His presentations are so good, so depply informative, simply the best. Hence Micsunescu is number ONE ! ! !
Salut! Eu personal o sa evit anvelopele NEXEN, tot ca si tine fiind mai tanar si necopt (si la buzunar precum si la cap) am zis sa cumpar 2 anvelope noi si doua second deoarece trebuia sa merg la munte si aveam niste cauciucuri vechi de 13 ani pe masina. Zis si facut, alegerea a fost: 2 continental second montate pe spate si 2 NEXEN montate pe fata (masina fiind un 159 de 1.6 tone), pot sa spun ca NEXEN-urile au facut ce au zis, au destula aderenta pe asfalt ud sau pe zapada / namol, dar un mare minus sunt peretii laterali, sunt ingrozitor de subtiri, pe o masina grea, efectiv ai impresia ca mergi cu barca, pot sa spun ca erau mai ok la viteza 60+ acele continental second cumparate la o treime din pret decat NEXEN nou
Sunt de aceeași părere. Din experiența: sunt la al treilea set de gume pe un SUV (Mitsubishi Asx) ; in total 6 ani! Super mulțumit și eliberat de chinul schimbării lor bianual. Actualul Mitsubishi a venit echipat de nou cu All season Yokohama. Singurul "minus": consumul nu e ca la anvelopele de vară ( adică un plus de 0 5/1 litru la sută față de anvelopele de vară Yokohama).
Mitsubishi fan și aici, posesor de Lancer. Mașina mea a venit de noua cu Yokohama, au fost decente dar nu m-au dat pe spate. Merg pe Michelin Primacy acum, îs extraordinare. ✌️
O solutie mai atipica, dar cu ceva avantaje. De cand se topeste zapada, pana vine urmatoarea, all season Michelin Crossclimate. Avantaje: nu esti surprins prin noiembrie sau decembrie daca vine zapada cu anvelope de vara, si nu esti fortat sa programezi schimburi/ astepti la cozi, cand sunt toti gramada. Alt avantaj e ca nu rulezi in anotimpul neutru (primavara/ toamna) anvelopa de iarna, uzand-o inutil. Plus, daca iesi vara pe offroad, prinzi noroi etc., ai un avantaj net fata de cele de vara. Iar cele de iarna, tot Michelin, le folosesc strict in conditii de zapada/ gheata, decembrie-martie.
Daca tot am 2 randuri de anvelope, de ce sa sacrific performanta vara? Cele all season nu vor fi la fel de bune ca unele de vara, pe asfalt, acolo unde probabil circulam 90%+ din timp. Asta imi suna cam asa: vreau 2 masini, aleg un suv pt iarna/munte, dar vreau si una sport pt vara, asa ca aleg...tot un suv, dar sport, ca e bun daca ajung din întâmplare prin noroaie :)
@@Mightalternative depinde de anvelopa all season si de ce masina/ stil conduci. Michelin Crossclimate stau suficient de bine pe drum inclusiv cand e asfaltul fierbinte, incat sa nu ma deranjeze. Probabil conteaza si tractiunea (integrala). Da, daca aveam o Giulia sau ceva, probabil nu se preta acest "compromis".
eu folosesc de allseason de peste 11 ani. am folosit doar din cele premium nokian si de 7 ani incoa michelin cross climate 1 actualmente 2. am renuntat la seturi pt simplul motiv caci toate carutele pe care le-am detinut au fost cu senzor de presiune ( si am cunostonte care au avut probleme din cauza meseriasilor de la vulcanizare) ca sa nu mai zic de calvarul schimbarii, depozitarii gumelor. singura data cand am avut probleme a fost intr-o iarna in concediu fiind in tranzit pe la joseni, parca, erau - 23/25 grade si se simteau ca fiind din plastic. nu ca nu ar fi de plastic, pt ca pe certificatul de garantie la utimele (achizitionate decembrie 2021) adica cross climate 2 cam 700 ron bucata la compozitie scrie:70% poliamida si 30 poliester sau invers deci cauciuc "natural 100%". daca iti ei din cele ramforsate poti face si ceva figuri pe curbe grele dar dezavantajul este ca sunt foarte rigide si masina cam topaie. avand in vedere faptul ca eu nu fac mai mult 15.000 pe an si schimb caruta la 4-5 ani cand se termina garantia nu umblu la ele decat daca le tai ceeace inca nu am avut parte de asa ceva.
Prefer AllSeason dintr-un motiv simplu: la noi în Austria nu mai primești verificarea tehnică dacă ai gume mai vechi de 5-6 ani. Așa că două seturi complete (vară/ iarnă) sunt o cheltuială nejustificată. Am un SUV 4x4, locuiesc la munte dar merg mult și pe autostradă. All Season Premium (Michelin sau Pirelli) mă țin destul de bine pe 5-6 ani. La celelalte (Prius Plus, cca 40.000km/an, respectiv Peugeot 307CC, mașina "de vară", cca 6.000km/an) folosesc tot All Season din comoditate. Altfel m-ar costa schimbul de gume la 3 mașini + echilibrare (de două ori pe an) destul de mult. Prefer ca banii ăia să-i dau pe benzină sau vinietă pentru motocicletă, să pot merge, dacă e odată nevoie, pe autostradă, să nu mai stau cu morcovu-n... cu iepure cu tot, că-mi iau amendă dacă am o urgență și merg 15km pe autostradă fără să fi plătit vinieta. Am trăt experiența cauciucurilor de vară foarte puțin folosite, cu profil super bun, (Michelin) dar atât de îmbătrânite încât aderența era varză, n-am primit nici verificarea anuală, iar când le-am pus pe net la vânzare, de-abia le-am putut vinde unui turc pe € 10,- bucata.
Iulian is here 🙋🏻♂️. Așa e. După o documentare atentă, am decis ca in aprilie anul ăsta sa trec pe Michelin Crossclimate 2 (luate on-line de la o firmă din...Craiova 🙂). Le-am montat la o firmă cunoscută din Sibiu (se ocupă doar cu vânzări de anvelope, jante si montajul aferent). M-a costat mai mult montajul dar e făcut mai bine decât la Dorel. Lunar fac 3000km. Luna trecută de exemplu am făcut fix 6710km cu o medie orară de 69km, un consum de 6,9l/100km si un timp total de 97 de ore si 18 minute. 3000 de km i-am făcut in concediu pe călduri de 38-40⁰C. Merg la limita legală ca stau bine banii in buzunar si am vazut ca la un mers constant si fara franari inutile comsumul este excelent. Am si indicator de temperatura a uleiului si cand trece de 80⁰C ii dau și talpă la depășiri. Nu am încă experiența condusului pe timp de iarnă. Daca n-or fi de folos le am si pe cele de iarnă (au facut 2 ierni si sunt pe alte jante) si le-oi pune iarna pe mașină dar eu cred ca se vor descurca foarte bine pe iernile care nu mai sunt ca altădată. Revin cu impresii la iarnă. Am dat 670lei pe fiecare si am mai plătit 200lei motajul (cu echilibrare desigur). Intamplarea face ca am mai vazut Tiguanuri tot cu allseason si tot de la Michelin. Voi vedea ce va fi la iarnă. Numai bine.🙋🏻♂️
Foarte bine spus despre anvelope, nu sunt mulți care o spun așa despre anvelope,bravo,contează f mult piesa dintre volan și scaun, am luat și eu all season și sunt f mulțumit, folosesc de 3 ani,recomand!
Tot la all season am ajuns si eu, am 10 k km si sunt relativ okay uzate, am fost pe mazga, zapada, si vara, pe ploaie torentiala pe autostrada, nici o problema, desi am un Hyundai Ioniq Hibrid simplu, consumul este relativ ca si cu cele de vara (primacy 3 cu care a venit masina) consumul iarna este undeva la 5.5, iar vara 3.9-4.2 pe drum national si undeva 4.8-5 pe autostrada vara, iarna trecuta la drum lung undeva la 4.5 pe drum national si 5.5 pe autostrada. Am fost si la munte cu ele pe zapada, nici o problema. Evident daca dai de gheata te duci indiferent de ce cauciucuri ai. Eu am ales varianta asta pentru ca am fost satul de 2 seturi, iar setul de iarna pe care l-am avut erau strambe de noi si la 110-120 km/h bateau in volan de rupeau, am incercat cu 2 randuri de cauciucuri, marci diferite si la fel ambele, le-am vandut pe toate si le-am zis celor la care le-am vandut ce probleme au, desi am pierdut banii dar asta e macar acum nu mai am stress. Ca si all season am ales Michelin CROSS climate, le-am gasit la 1800 de lei in noiembrie 2021 si am primit un voucher emag in valoare de 300 de lei, deci cauciucurile au costat 1500 de lei, sunt noi si premium, prin septembrie vreau sa merg sa le echilibrez si sa le mut pe cele de pe fata pe spate sa se uzeze uniform. Am profilul cauciucului de 225 pe 45 R17, indice de viteza cred ca au W dar indicele de greutate este 94 deci varianta XL(alta nu am gasit atunci) ca si zgomotoase sunt un pic, mai ales in curbe pe drumuri nationale, dar nu foarte. Eu sunt multumit de ele si nu mai am stres cel putin 3 ani avand in vedere ca fac undeva la 15-20 K km pe an...
Ca sa fiu sincer, eu folosesc anvelope all-season de peste 10 ani, vreme in care am schimbat 4 masini... Renault Megane 3 Bicorp 2007 1.5 dci, Dacia Duster 2012 1.5 dci 4x4, Dacia Duster 2014 1.5 dci 4x4 si in final Dacia Duster 2018 1.5 dci 4x4. Pe ele am tot avut diverse brand-uri de anvelope consacrate (in ordinea masinilor): Nokian WR 205/55R16, Continental Crosscontact LX 215/65R16, Continental Crosscontact LX2 215/65R16, Nokian WR+ XL 215/65R16, Nokian WR+ XL 215/60R17 si in final actualele (le am de aprox. 15 luni si aprox. 18.000 km) Gripmax Suregrip AS 215/60R17. Pe acestea ultimele, le-am achiItionat exclusiv d.p.d.v. al pretului vs. specificatiile de pe eticheta anvelopei, fara sa ma mai uit la marca, fiind oarecum nemultumit si de Nokian si de Continental. Nokian-ul dupa aprox. 30.000 km incepea sa faca acel zgomot de rulment de planetara cu o uzura inegala de tipul bataie radiala a anvelopei si discomfort (bataie) la viteza (peste 115 km/h). Aditional, uzura pe timp de vara era f. accentuata, imbatranirea anvelopei de asemenea... plina de crapaturi dupa aprox. 2 ani. Continental-ul... nemultumit de aderenta pe ud si in general iarna. In consecinta, am ales anvelopele all-season doar uitandu-ma la pret vs. specificatii-le de pe eticheta anvelopei, fara sa mai iau in calcul marca. In plus, sunt relativ apropiate d.p.d.v. geometric de Michelin Crossclimate 2 pe care le consider de top, dar si cu un pret pe masura. In plus Anvelopele Gripmax au canale pe toata adancimea profilului, similar celor premium, dar la un pret mult mai mic decat cele premium. Sunt f. multumit de alegerea facuta cu anvelopele Gripmax si pot spune ca sunt f. f. silentioase si au o aderenta f. buna pe ud.
Eu am avut ambele situații pe mașinile conduse. Adică seturi separate de vara și de iarna, dar și all season Michelin crossclimate. Am învățat/ înțeles așa: 1. Contează sa fie anvelope noi. Fie ca sunt de brand sau nu. Cele no mame vor ceda mai repede. Dar când sunt noi își fac treaba. 2. Sa le schimbi la maxim 5 ani de la data fabricației. Cauciucul îmbătrânește și nu mai sunt aderente. 3. Cele all season de la Michelin, după ce le-am dat jos de pe mașina (5 ani) erau decolorate efectiv de la soare. Pe umed nu te mai puteai baza pe ele. Zgomotoase. Primii 2-3 ani au fost ok. Aprox 50 mii km. După aia am tras de ele, riscând. Eu aleg sa merg pe seturi separate de vara și de iarna. Am doua rânduri de jante. Tabla, ambele de 15”. Ieftine și anvelopele pentru ele. Am anvelope de vara continental ultracontact noi. Mașina costa cât un ifon nou… Prefer sa am anvelope bune pentru ca in situații in extrem îmi mulțumesc pentru alegerea făcută. Mă uit tot timpul când aleg, la distanță de frânare. Cu cât mai mică cu atât mai bine. Drumuri bune tuturor.
Eu sunt foarte mulțumit de Goodyear all season, după ce am probat toate variantele am văzut că diferențele nu sunt foarte mari atâta timp cât nu faci curse sau drifturi 😀😁. Și să justific de ce prefer all season,trag de le 2 ani de le ia dracii 😁 și după set nou, decât gume pentru fiecare sezon vechi mai bine all season noi.
Folosesc pe o autorulota Goodyear vector 4 season. Avea pe ea unele din 2004 (probabil tinuta in garaj cand nu era folosita, dar nu aveau inca crapaturi erau inca elastice. Le-am schimat cu modelul 2021, sunt geniale pentru o masina la care nu ii dai in gura. Plus ca nu ma stresez cu iarba uda, noroi si alte cele.
Foarte bine punctat! Din experienta, recomand la fel: de iarna, daca chiar nu poti fara masina iarna, cand e nasol pe carosabil, iar all season (neaparat de marca) daca in cele cateva zile pe an de carosabil alunecos poti lasa masina in parcare sau daca nu mergi la munte des, etc. Am avut seturi de vara-iarna 8 ani, Bridgestone Blizzak au fost fenomenale iarna - niciun incident, apoi all season Michelin Cross Climate (slabe iarna) si acum am Continental Allseason Contact, foarte echilibrate, isi fac foarte bine treaba. P.S.: cine comenteaza ca allseason le-au facut figuri vara: vorbim numai de cauciucuri de marca, ei daca au luat niste petarde sa se abtina. NU se recomanda allseason no-name, cum zice si Vlad!
@@vladdutz20 Bine punctat, "in mare" . Hai sa nu cadem totusi in partea opusa...La limita (viteza si asfalt la 70 grade) orice all season premium ai rula, nu se va ridica la performantele unei anvelope de vara. Iar in cazuri de urgență, o anvelopa buna de vara va face diferenta. Stima ✌️
Am avut pe un Forester anvelope allseason Sailun 🙂 O glumă proastă astfel de anvelope. După un an le-am schimbat cu nexen n blue 4 season. Altă poveste. Recomand doar anvelope allseason "premium", restul sunt aproape gunoaie.
Decizia "all season" e foarte relativa. Relativa la marca si modelul masinii, la stilul de condus al soferului, la zona in care conduci, la starea fizica in are poti ajunge sa conduci, relativa la starea financiara, la spatiul de depozitare, la timpul investit in citire review-uri, etc, etc, etc. Am detinut 4 roti vara si 4 roti iarna. Mi le schimbam singur de 2 ori pe an, (cu cheia dinamometrica) fiind obligat sa fac asta dupa ce la vulcanizari mi-au nenorocit prezoane si a trebuit sa schimb si rulmentul (la Honda Jazz, pe fata, inlocuirea prezoanelor implica demontare fuzeta, implicit depresare rulment, urmata de inlocuire rulment), cu costuri considerabile, cca 500 lei si asta doar din cauza unui prezon rupt. Dupa 4 ani constat ca cele de iana (Nokian wrd4), nu se mai uzeaza la fel la un acelasi nr de km parcursi. Trag concluzia ca din gumele aderente ce erau la inceput se transforma in "pietre" Am luat decizia sa rup pisica in doua , am vandut un set de roti, urmand ca pe setul de jante ramase sa montez niste all season premium. Avantaje: - nu imi mai rup spatele de 2 ori pe ani carand roti din boxa de la minus 2, pana in parcarea din fata blocului (si inapoi), - odata la 3-4 ani pot reinnoi macar 2 bucati din 4, avand astfel cauciuc cat mai "proaspat" intre mine si astfalt, Dezavantaje: - Nu gasesc dezavantaje la stilul meu de condus cu Honda Jazz 2012 (repartizarea maselor foarte buna si foarte stabila) si la zona in care traiesc si conduc, respectiv Bucuresti/Craiova/Iasi/Constanta. In fond, daca conditiile meteo sunt la limita (polei sau ploaie cu gheata), eu personal si probabil multi dintre noi, ne gandim de 2 ori inainte de a pleaca la drum, respectiv exista posibilitatea sa-ti micsorezi presiunea in pneuri proportional cu riscurile pe care ti le asumi.
Anvelopele all season sunt utile in tari cu o clima mediteraneeana sau vehiculelor care circula preponderent in orase(taxiurile), nu au performantele celor dedicate adica sunet, eficienta energetica si alte caracteristici.
Vlad, referitor la mizeria de la Eforie: Art. 79, Regulament de aplicare OUG 195/2002 (1) Marcajul cu linie discontinua poate fi simplu sau dublu si se foloseste in urmatoarele situatii: b) marcajul cu linie discontinua dubla, pentru delimitarea benzilor reversibile. Pe asemenea benzi marcajul este insotit de dispozitive luminoase speciale prevazute la art. 56. La Art. 56 sunt niste semafoare speciale, care se intalnesc si pe la intrarile in tuneluri in tarile cu apa calda. Baietii de la militie/CNADNR/CNAIR le-au inlocuit cu niste semne inventate de ei, care nu exista pe nicaieri in legislatie, prevazute cu BALAMALE si rotite manual de cate un lumpen de la CNAIR care se plimba cu girofarul insotit de un agent. In extra-sezon stau la pescuit de permise pentru depasire interzisa, desi pe benzile reversibile pot exista doar contraventiile de "nerespectarea semnificației luminii roșii a dispozitivelor instalate pentru semnalizarea benzilor cu circulație reversibilă;" si "nerespectarea semnificației semnalului luminos intermediar de forma uneia sau a unor săgeți de culoare galbenă ori alba cu vârful orientat în jos spre dreapta, care anunță schimbarea semnalului de culoare verde în cazul benzilor cu circulație reversibilă;".
Si mereu voi spune.O placere în ascultare.Ps referitor la clip:Din 2013 de cand dețin mașina Logan 1.5,am folosit doar anvelope noi.Iarna Vredenstein,sezon vară -Hankook.Sunt mega multumit
Am alocat timp îndelungat pentru alegerea anvelopelor. Am căutat teste și pareri ale cumpărătorilor pentru o întreagă listă. Mereu am ales anvelope separate cu accent de a lua strict premium pentru iarnă (Conti T 850/860 sau cele de la Bridgestone). Pentru vară merg în general pe variantele de mijloc (Hankook, Kumho, Vredstein, Good Year, Falken sau Nokian). Am avut acum câțiva ani niște Barum 3HM pentru vară și au fost fantastice, eu având un stil de condus sportiv. Au fost cu un raport pret/performanță excelent. În momentul de față pentru vară am Hankook Ventus S1 Evo 3 pe 18, iar pentru iarnă Bridgestone Blizzak lm005 pe 15. O singură dată am cumpărat niște chinezarii Riken și după ce era să ies în decor din cauza lor am jurat că nu mai cumpăr opinci de alea în vecii vecilor. Decât chinezărie nouă, până la urmă e mai bun un set la mana a doua de ceva premium, nu mai vechi de 3-4 ani.
Înțeleg, dar siguranța e primordială. Pentru că pneurile sunt UNICA legătură cu drumul și atunci merită protejată viața (ta și a celor din jur). Ca atare, pneuri de top: de exemplu Bridgestone Blizzak LM 005 iarna (sau Conti WC TS870) și Bridgestone Potenza Sport vara (sau măcar un Falken Azenis FK530). Îi respect pe cei cu Logan și pneuri de top și îi consider melteni pe cei cu Audi Q7 și pneuri chinezești sau all season (fie ele și MCC2).
100% iarnă/vară! De preferat pe 2 set-uri de jante și gumele să fie ceva premium, ele fiind singurul contact al mașinii cu solul! Cea mai bună treabă pentru siguranță și pentru viața gumelor. Eu așa fac și chiar este cea mai elegantă variantă.
@@vladdutz20 iti multumesc! Ar mai fi cateva detalii precum ca gumele all season sunt mai mult pentru tari ca Anglia de exemplu, unde ninge rar si atunci nu mai mult 2-3 cm. Conteaza si zona unde se fac deplasarile ,de ex. in Bucuresti intr-o iarna ca cea care a trecut ar fi fost ok allseason ca numa' iarna n-a fost, dar daca stai in Brasov n-ar fi fost prea ok, sau daca stai in zona de deal/munte la fel, cele dedicate de iarna sunt sigur mai eficiente ca all season-urile. Apoi, stii cand ninge in prima data si se sta la cozi cu orele ca se trezesc toti sa le schimbe pe cele de vara? Mno... daca deja le ai pe alte jante pe cele de iarna, in 30 de minute le schimbi singur in fata blocului. Eu am facut demult socoteala asta si mi-a dat ca pt ceea ce fac eu, mi-e mai convenabil sa am set-uri separate iarna/vara, practic cheltuiala in plus fiind doar un rand de jante. Daca calculezi si ca Hagi Tudose ca daca ai doar 1 set de jante si 2 randuri de gume, asta insemnand ca sigur de 2 ori pe an esti la vulcanizare pt demontat/montat, apoi echilibrat... practic cu banii de pe 2 ani iti cumperi un set de jante! 🙂
Aștept noua mașină, imediat schimb anvelopele cu Michelin Crossclimate! Așa am gândit -o și eu! Cele de fabrică,le vând! Am avut cam doi ani pe un Prius așa ceva și sunt excelente! Felicitări și pentru acest vlog!
Da domnu Vlad!!,experienta personala bate tot.Eu merg deja de 5 ani pe all seasons si sunt multumit,dar nu sunt genul cu excese(demarari agresive,frane bruste si curbe luate pe scartait de gume,la limita aderentei).Parerile sunt subiective in general asa ca decat sa apelez la sfaturile amicilor am preferat sa le incerc singur pe barba mea.Dupa un an intreg de utilizare pe toate anotimpurile am ajuns la concluzia ca sunt OK pentru mine.Din pacate prima pereche nu m-a tinut decat 3 ani,adica aproape 60000km ceea ce zic ca e un minim decent.Sa vedem a doua.Drumuri bune tuturor indiferent ce masini sau anvelope va alegeti si cat mai putine pene!!
Am cumparat masina de noua cu anvelope all season din fabrica si in prima iarna am fost nevoit sa ajung in zona Rucar in ianuarie si pe putina zapada batatorita am fost nevoit sa franez mai brusc si efectiv distanta de franare a fost ingrozitor de lunga. Nu s-a intamplat nimic, dar caaaaat m-am dus.... Nu mi-a placut deloc, imi statea pe creier asa ca mi-am luat 2 seturi vara/iarna pe care le schimb in sezon dar nu intentionez sa le tin mai mult de 5 ani. La mine cum a facut o anvelopa 5 ani renunt la ea. Si ca numar de km ma apropii undeva de 25k pe an aproape toti in afara orasului. Multumim peste aceste video-uri, este o reala placere sa le ascult. Numai bine!
Eu sunt la al 4-lea set, 3 Michelin si unul Nankang, cate 2 seturi pe fiecare masina personala. Stau in Bucuresti, una din masini merge exclusiv in Bucuresti, face in jur de 6000 km pe an si la o analiza personala am ajuns la concluzia ca nu merita 2 seturi de cauciucuri avand vedere costurile si regimul de exploatare. Putinele zapezi prinse in oras nu mi-au pus probleme si cele 2 zile in 6 ani de cand folosesc All Season in care a nins mai tare, nu am folosit masina pt oricum nu aveam unde sa parchez unde ma duceam, aka birou. Cealalta masina face cam 15000 de km anual , cu drumuri externe, chiar si vacante in afara tarii....nu am prins zapezi si situatii care sa imi faca probleme...conteaza si stilul de condus si al meu e linistit desi poate as avea cu ce sa ma dau tare. Prin urmare pentru mine , stil de condus, conditii meteo zonale, nu am nevoie de 2 seturi de cauciucuri.
Interesant articol.Desi am experienta si km , am hotarat sa trec la un all season ,mediu.S-a dovedit ca la stilul meu de condus nu sunt ok, desi nu alerg.In 40k km cele de pe fata s-au tocit zdarvan si povestea a culminat cu o explozie frumosa , pe un drum in Delta.Pe zapada , tot imi pleca spatele.Legat de XL , daca mergi pe drumuri dubiose cu ietre si maracini se merita, cele fara xl au flanc-ul moale si se inteapa foarte usor.A trebuit sa donduc Cluj -Ploiesti cu un maracine de salcam in flanc.
si eu merg aprox.. 5000 km anual si s foarte multumit de kumho all season . pe spate am radburg respa de iarna , si se comporta cam rau acum vara. detin un focus 1.8 zetec, si diferente-le se simt. masina e relativ usoara in raport cu puterea. 10,5 kg la un cp. (mi-a placut sa ascult acest subiect)
In aceasta iarna am fost pus in situatia de a-mi achizitiona un set de anvelope de iarna, asta pentru ca livrarea autoturismului proaspat cumparat ( Mazda CX5) se facea cu un set de vara, respectiv cu gume marca Yokohama. Pentru ca sunt adeptul lucrurilor specializate, am luat un set de anvelope Michelin Pilot Alpin 5 225/65/R17, cu indicele 106H XL. Te aud si pe tine ca ai o reticienta fata de anvelopele cu indici XL, la fel o am si ei acum, pe considerentul ca ar fi mai dure, desi in rulaj nu le-am simtit neaparat ca fiind astfel. Ma consoloez cu gandul ca fiind totusi vorba de un SUV, sunt ok si XL.
Ai intrat in ape adanci! Zic asta pentru ca am avut discutii despre cauciucuri All Season cu multa lume si se lasa cu "da, ce, esti sarac?" "nu poti sa mergi cu aceleasi roti vara si iarna" etc... Am vorbit cu oameni saraci / bogati si toti au un aer de superioritate ca ei au 2 randuri de cauciucuri. Eu anul acesta in februarie am trecut pe All Season Michelin Cross Climate 2. Am mers la munte la Straja cu zapada/ninsoare de nu vedeam 5m in fata masinii si a fost totul ok. Nu am avut nici o problema, ba chiar, asa cum ziceai tu in video, mi se pare ca vara pe ploaie franeaza mult mai bine decat cele de vara pe care le aveam anul trecut. Nu zic ca nu este ok sa ai cauciucuri vara/ iarna. Doar ca eu nu merg prin nameti sau zapada mare. Eu merg pe drumuri unde zapada este luata si se da cu sare. Deci cauciucuri all season sunt ok pentru mine. Pana acum sunt fericit de alegerea facuta. Daca apar probleme o sa va zic. BIG UP Atelierul! Faceti treaba buna!
Vlad M. este un vlogger auto mult peste altii. Mai ales ca intelege ca japonezele de top sunt cele mai potrivite celor care nu au bani de aruncat. Il apreciez. Dar la pneuri e cam pe langa. Daca vrea sa devina mai bun (si din interactiunile avute cu el asa deduc, avand caracter), trebuie sa studieze macar cat am facut-o eu, cautand comparative cu masuratori ale parametrilor principali: franare, manevrabilitate, acvaplanare, rezistenta la rulare etc. pe uscat, umed, zapada, gheata la diferite temperaturi etc. De tipul celor facute de Tyre Reviews cu Jonathan etc. Atunci ar vedea cu ochii lui ca cele mai bune gume all season sunt mai slabe iarna/vara decat cele mai bune pneuri de iarna/vara. Mai mult, cele mai bune anvelope all season iarna sunt altele decat cele mai bune gume all season iarna, datorita mixului obtinut de producator. Si este firesc, pentru ca un produs 2 in 1 va fi INTOTDEAUNA mai slab decat cele 2 produse specializate pe care unii cred ca le inlocuieste. Caz concret: Romania. Indiferent unde locuiesti, vei avea zile cu peste 30 grade vara si zile sub -10 grade (Celsius, evident) iarna. Ca atare, un diferential de minim 40 de grade intre extreme (chiar peste 60 la mine), nu ca in Malta sau in alte parti. Sa adaugam ca performanta compusilor pneurilor de vara este in zona pozitiva iar excelenta compusilor de iarna se simte in zona negativa a temperaturilor si e clara nevoia anvelopelor specializate de iarna/vara. Unele masini vin OEM cu all season pentru ca nu e clar cand vor pleca pe roti cu noul proprietar, nu ca ar fi recomandate. Faptul ca sunt folosite si recomandate de cei care nu se pricep (sau sunt platiti - fie si indirect - sa recomande un anume brand, ceea ce nu e cazul lui Vlad) nu inseamna ca-s bune. Fraier nu e cine cere, ci cel care da. Am auzit/citit multe "argumente" care-s daramate instant de logica sau datele/cifrele din comparative profesioniste (ca cele de la Tyre Reviews). De exemplu, cel mai important factor in alegerea pneurilor e siguranta, pentru ca acestea sunt UNICA legatura cu drumul. Daca tii la viata ta si a celor din jur nu-ti vei lua all season, ci pneuri de iarna/vara de top, care iti ofera avantajul unor franari mai scurte, a unei manevrabilitati sporite, a inceperii acvplanarii la viteze mai mari etc. - practic poti evita mult mai usor evenimente neplacute, care se pot intampla indiferent de cat de putin, rar si incet mergi cu masina, independent de vreme, ora si de stilul tau de condus. Deasemenea, cat unii ca mine folosesc 2 seturi de anvelope de top de iarna/vara, altii folosesc tot 2 seturi de all season la acelasi numar de kilometri, mai putin daca se merge putin cu masina aia (si atunci apare intrebarea fireasca de ce o mai tii, platesti tot soiul de taxe etc., cand ai iesi cam la fel cu taxiul, fara sa mai ai bataie de cap cu parcatul, mersul la service etc.). Eu am gume de iarna pana si pe Miata, cu care nu merg iarna decat daca e uscat, soare si nu mai mult de 1000km. Dar eu exagerez cu masinile (de exemplu fac schimburile de ulei de motor la 5-7 mii de km, depinde de masini si cum le folosesc); m-am gandit inclusiv sa folosesc all season primavara si toamna, cand pot da maxima performanta (pe la 7/10 grade Celsius pe medie), dar al treilea set de gume si 4 schimburi de pneuri pe an mi-ar consuma cam mult timp, ca nu-s pilot de raliu. Apropo, cheltuiala de la schimbarea pneurilor e chiar utila pentru placerea condusului si a reducerii cheltuielilor cu bucse, planetare, brate, amortizoare etc. Pentru ca faci rotirea pneurilor, echilibrarea si centrarea jantelor, poti observa chestii altfel greu de detectat. Dar astea-s chestii pentru soferii buni, nu pentru bizonii din trafic.
Am anvelope kumho all season pe 17 de doua veri si o iarna in Craiova si se comporta fff bine ,,,,,,,, maisna,,,ford focus 2 facelift titanium , ti-vct 1.6 ! seara buna !
Cu dejantatul ai mare dreptate. La papucul pe care l-am avut avea anvelope Montana mixte. Am pus pe rotile de tracțiune Barum ce iarna. La Dacia papuc erau anvelope C-uri. După 3 sezoane de pus rotile de iarna/ vara pe aceeași janta s-au tăiat pe interior atât de tau încât a trebuit să le arunc. Ele fiind cărnoase și având aderenta. La următoarea mașină mi-am luat jante de vara și de iarna.
M-ai convins. Gata. Imi iau anvelope allseason si o sa am si mai mult loc de biciclete, unelete de gradinarit si muraturi in garaj pentru ca nu o sa mai am nevoie de inca un rand de roti ))
FELICITĂRI PENTRU POTCAST ! O singură remarca..anvelopele de iarna în special chiar și celelalte..au o durată de viață de aproximativ 5 ani..datorită compoziție din ele pentru a fi aderente la frig....cauciucul în contact cu oxigenul din aer îl va îmbătrâni și se mănâncă.
Pentru plimbăreți de ăștia din stânga în dreapta probabil merg și all seasons. O dată am mers cu o mașină pe Toyo all seasons. Am intrat în giratoriu relativ tare față de trafic dar la viteza normală pt. mașina mea pe Turanza. Era să intru în șanț. Eu merg doar pe Bridgestone vara și iarna cu ceva de iarna, încet oricum. Evident 2 rânduri de jante. Nu îmi face plăcere să îmi petrec 2 zile pe an la vulcanizare. Dai bani . Ti-le echilibrează aiurea . Îți zgârie jantele și alți dorei îți mai și distrug prezoane relaxați. Cat despre anvelope diferite pe punți iar e dubios. Nu o dată am pierdut spatele când mergeam cu 2-2 mai tare. De câțiva ani iau doar la fel toate 4. La mers tare sau condiții nasoale e bine să facă și spatele exact ce simți în volan. O reacție aiurea poate costa foarte scump în final.
Am avut de toate felurile. Daca conduci calm nu bruschezi și nu te dai la mașină sunt bune allseason. Daca conduci mai sportiv sau o mai bruschezi , de preferat dedicate însă nu neapărat. În situații limită clar dedicate . Valabil indiferent de anotimp...părerea mea Ps. Dacia mea iarna avea tot anvelope de vara😉😁
Adică? 🤔🤔 Eu de fel conduc mai repede și frânez des... Îmi recomanzi cele dedicate? Am allseason (TIGAR), dar la consum se simte, și la gropi sau denivelări se simt
Salut Și eu sunt de parere ca anvelopele dedicate sunt mai ok indiferent de stilul de condus..mie personal imi confera mai multă siguranță...schimbat la 5 ani sau functie de uzura si obligatoriu ceva "bun".Pe langa Pirelli-urile P Zero RFT de vară am luat un set de Michelin PA 5 non-RFT...ce diferență in termeni de comfort intre RFT și non-RFT...abia astept sa se toceasca RFT-urile să trec pe non.
Salutare! Foarte interesant subiectul Vlad. Cand vine vorba de anvelope cred ca is foarte importante pentru siguranta in condus. Bineinteles ca e importanta si starea drumului de asta cred ca e bine sa ai doua seturi de anvelope pentru iarna/vara desi nu sunt impotriva celor all season, important in toate cazurile e sa fii atent la uzura acestora si sa le schimbi inainte de a ajunge la martorul de uzura. In primul rand cred ca cele mai importante caracteristici sunt materialul din care sunt facute si profilul acestora dar sa nu uitam de latime, inaltime, diametrul cercului interior, indicele de sarcina, indicele de viteza , zgomotul de rulare in dB si data fabricarii. Cand vine vorba de marci, putem alege dintr-o sumedenie: Bridgestone, Michelin, Goodyear, Continental, Pirelli, MRF, BFGoodrich, Dunlop, Debica, Hankook, Yokohama, Nankang, Nexen, Maxxis, Kenda, Nokian, etc. Autoturismul meu personal a venit cu anvelope Continental de vara iar pentru iarna i-am luat niste anvelope Debica de buget dar de care nu am fost multumit. Pentru iarna cred ca cele de la Nokian sunt cele mai bune, ma puteti contrazice. Daca ar fi sa-mi iau allseason as merge pe Bridgestone. Acum fiecare isi alege dupa ce are nevoie si buget.
Salutare, Eu pentru traficul bucureștean am o „trotinetă” IGNIS încălțată cu michelin cross climate pe care le folosesc de 5 ani și 102000 km și mai merg! Un sfat pentru uzură uniformă pe toate anvelopele la 10000 km le rotesc, (conform manual de utilizare)
Jante aliaj 17 cauciucuri vara si jante tabla 16 pentru iarna.Aveam niste gandaci in cap sa raman doar cu cela de tabla si all season dar nu eram hotarat.Aceasta emisiune m.a convins sa trec pe all season dar acum astept sa le tocesc ca si tine.
Pe masina de oras, mica, benzina, tractiune fata am all season: Michelin CrossClimate 2. Pe masina de weekend, hibrid, tractiune spate am doar vara (nu stiu marca pentru ca nu le-am cumparat eu, au venit cu masina). Dar asta este pentru iernile foarte blande de UK (unde cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii).
Si eu am trecut de la set vara/iarna pe Micheline Cross Climate 2. Pt usce case-ul meu personal sunt excelente. 1. Am un ford focus de 100 cai deci vara nu am nevoie de cine stie ce anvelope cu grip extraordinar. 2. Iarna merg ocazional intr-un concediu la munte si atunci ma orientez dupa conditiile meteo si aleg zone dezapezite, deci, nu imi trebuiesc cine stie ce anvelope de iarna. 3. Per total cred ca fac undeva la 5000Km pe an, deci uzura mai rapida la all season fata de cele dedicate, nu ma impacteaza. In schimb am castigat 2 zile pe an pe care trebuia sa mi le iau liber de la munca ca sa merg sa fac schimbul/echilibrarea si am eliberat si un spatiu in balcon.
Eu am Continental AllSeasonContact, deja ma apropii de al treilea an de folosire. Uit ca le am, nu am nicio problema cu aderenta si totul merge "ca uns". Coeficient de frecare bun, aderenta pe uscat superm aderenta pe umed excelenta (risc minim de acvaplanare).
Ca sa stau linistit, fix cum ai spus, mi-am luat inca 4 roti de iarna. Tot de aliaj, cauciucuri premium, fix aceleasi dimensiuni 195/55 R16. E nasol ca le tin in pivnita si pana la poarta am vreo 40 de metri, de doua ori pe an ma cam enervez dar pot sa trec peste. Decat sa stau cu morcovul, am dat niste bani si merg fara stres. Sunt total de acord cu ce ai spus, totusi nu as merge pe all seasons pt ca oricat de premium ar fi, nu pot avea aceeasi eficienta comparativ cu niste gume dedicate, asta e parerea mea. Am avut vara trecuta o situatie in care m-am lansat intr-o depasire de 2 masini si a doua nu m-a vazut, la randul ei a intrat in depasire cu mine in unghiul mort si printr-o minune nu am ajuns in sant. Am tras de volan scurt dar f brusc stanga ca sa evit contactul si apoi iar drepta, am corectat masina ca la curse, a fost un moment de luciditate si un bulan fenomenal. Nu stiu sa spun daca a intrat ESP-ul la Sandero, habar nu am, cert este ca au contat cauciucurile in proportie de 90% si diferenta a completat-o inspiratia mea de nu am ajuns in sant. Continental Eco Contact 6, asa a venit masina cu ele. Cu all season cred ca faceam commentul asta din cosciug, scuzati sarcasmul dar cam asa e. F educativ clipul!
Pe Golf 3-ul meu recent mi-am pus jante pe 15, recondiționate. Cum fac max 10000 pe an, pe distante scurte am zis că iau niste anvelope all season. Mașina e ușoară, are 1 tona in cap, cai foarte puțini și nu fac raliu cu ea. Cum îmi plac mult jantele ce la am acum, am zis hai că iau cele mai calitative all season, nu mă uit la preț pentru că oricum le schimb la 4-5 ani depinde când se uzează. Pe 195/50/15 am luat Michelin Cross Climate 2, m-au costat 450 lei bucata și sunt extrem de mulțumit de ele. La aceeași bani nu puteam cumpăra și un set de iarnă și unul de vara ce sa aibă o performanță similară cu anvelopele astea. Parerea mea este că pentru o mașină de daily ce nu e rapida all season sunt soluția.
Cu toate ca am o pereche de jante noi de aliaj pentru iarna cand mi a venit masina in iunie i am pus allseason direct. CC2 mi se par prea overpriced. Nu am vrut sa fac rabat la calitate ,asa ca am ales Vredestein Quatrac PRO,anvelope din clasa UHP, pe care le am prins la un super pret pe 17, cam 400 ron bucata.Am fost intr un mic trip de 700km, serpentine,curbe, nu am resuit sa rup aderenta cu ele, te tin lipit de sosea.
Eu sunt în dubii dacă să îmi iau încă un set de jante (aș vrea pe 17, pe mașină sunt 18) pentru iarnă, cu anvelope dedicate, sau să iau un set all season, respectiv Pirelli Cinturato All Season SF3. Le avem pe cealaltă mașină din familie, am prins două luni de primăvară si (aproape) una de vară cu ele, mi se par absolut superbe. Conduc 80% în exterior și seara/noaptea, în oraș foarte puțin, ziua foarte puțin. 🦇 Dacă stau să mă gândesc, cred că am prins o singură dată zăpadă pe drum, în ultimul an. În zona asta iernile sunt tot mai blânde dpdv al zăpezii, dar temperaturile sunt tot scăzute. Mă gândesc că s-ar potrivi un set all season tocmai pentru genul meu de mers. Am folosit Debica până acum, pentru ambele seturi. De cele de vară sunt mulțumit, cele de iarnă sunt așa și așa, nu le-aș cumpăra din nou. Mașina în cauză e o Alfa GT Q2.
Salutare Vlad! Eu mi-am luat anvelope extra load, am un Opel Astra J hatchback diesel 125 cp, mașina are 1500 kg pe gol. Am anvelope 2x anvelope Giti Premium, 2 x anvelope Kumho( de vară) , de iarna am 4x WestLake . Toate anvelopele le-am luat noi! Te salut ! Respect pt ceea ce faci. Te urmăresc cu drag!
Salutare...am mers 4 ani(undeva la 50.000 km) cu all seson matador 195 65 15 si in primul an respectiv prima iarna au fost ok,a doua nu mai... a 3 a iarna am luat matador dar de iarna si a fost altceva...in momentul de fata merg cu dunlop de vara si iarna continental fiecare pe jante de aluminiu originale...si e diferenta...
M am gândit și eu la un set de 4 allseason dar mașina a venit cu anvelope de vara din fabrică și mai e o chestie: daca pleci din țară iarna, s ar putea sa ai probleme cu politia iar amenzile sunt mari. Și apropo, Dacia pune Continental pe toate modelele!
merg doar vreo 6000 km pe an. masina sh a venit cu cauciucuri de vara si am cumparat de iarna - nokian. de anul asta nu am mai schimbat pe cele de iarna, si o sa merg cu doar cu ele vreo 2 ani. apoi o sa trec pe all season. la bloc nu mai am spatiu si de cauciucuri. si merg foarte putin. rar, pe autostrada trec de 120... acum 2 ani am stat in bucuresti, ca a nins brusc, vreo 4 ore sa schimb cauciucurile... am zis ca nu mai pot sa pierd atita timp la baietii care schimba cauciucuri.... cam asta e povestea mea.
ma bucur ca ai punctat bine legat de dacile clasice care in opinia unora ''erau niste super masinii ....'' , si la mine taicamiu avea o dacie 1300 cumparata noua in 1981 si care prin ani 90 iarna caram bateria in bloc la etajul trei (majoritatea care aveau daci aveau in apartamente redresoare confectionate artizanal prin tot felul de fabrici si uzine din tara ), in balcon aveam o cutie mare cu bucati si piese de electromotor si alternatoar , plus la orice drum in afara orasului la douazeci sau treizeci de kilometri se infunda carburatorul cu gunoie , opreai desfaceai carburatorul si cu pompa de roti suflai jigloarele ....., tu ai concluzionat perfect cand ai spus ca erau niste gunoie de masini , nu o sa spun eu parerea mea legata de dacia 1300 , o s-a dau exemplu pe taicamiu (care a avut dacie cumparata de noua) care dupa ce a dus dacia la casat dupa ce nu se mai putea face ceva cu ea, si prin 2010 dupa multe ezitari a aceptat s-a cumpere un ford escort fabricat in 1994 !! (era teama care o aveau multi romani legata de masinile straine care se repara greu si piesele de schimb....), fordul era foarte simplu cu motor 1,4 benzina cu putina rugina la aripi dar masina si motorul era ''tanc'' , si dupa ce a vazut taicamiu cum merge prin comparatie cu dacia a spus ca nu ar da fordul pe o dacie 1300 nou nouta !!!.......😀
Salutare Vlad. Ca să vezi cât de atent am fost la clip îți spun traseul pe care ai fost: Compozitorilor ( 1 Mai plm) ai traversat Brașov și ai intrat pe Drumul Taberei, ai făcut stânga pe Valea Argeșului apoi dreapta pe str. Valea Oltului, stânga pe Timișoara, dreapta pe Valea Cascadelor, iar stânga pe Iuliu Maniu spre ieșire și te-ai băgat în parcare la Peojo. Și acum despre povestea ta cu cauciucurile: Știi cum e să ai o Dacie cu 4 cauciucuri de 4 feluri cu camere în ele? Și alea vai mama lor, neechilibrate și cu gâlme. Știi cum e să faci o pană de cauciuc cu cameră pe timp de iarnă și de ger nasol când o picătură de apă aflată între cauciuc și cameră îngheață și roade din cameră și iar faci pană? Plângi. Tu poate mai știi dar ăștia tineri nu au văzut în atelierele de vulcanizare plite electrice pe care se vulcanizau camere cu petice calde și angajații își puneau borcanele cu ciorbă sau tocană la încălzit pe plită. Am trecut prin ani grei dar frumoși chit că mă chinuiam cu lipsa cauciucurilor sau bateriei impotente de proastă ce era. Apoi am avut o Dacia Break prin 1992 la care patronul i-a cumpărat gume Khumo coreene la prima pană. Vulcanizările nu aveau utilaje ca acum și schimbarea cauciucurilor se făcea la levier și baros. Totuși am găsit una la care băieții au spus că anvelopele alea erau ca de burete, nu erau dure intrau ușor pe jante foarte moi și lipicioase de asfalt. Dar acum când în București nu mai există iarnă îți iei de iarnă sau all season că îți ia poliția talonul dacă e o lapoviță de 5 milimetri și s-a albit drumul e amenda și recuperarea talonului cât un set de cele mai nasoale sh-uri posibile. Și ca să fiu cinstit brandul meu preferat rămâne Michelin sau Nokian chit că dacă sunt mai scumpe dar așa cum spuneai le iei rar că sunt premium.
O alta cauza pentru care nu imi place sa schimb rotile la 6 luni e din cauza ca se uzeaza butucul, filetele, mai ales daca nu ai roti originale si mecanicii baga pistolul pneumatic in ele. Dupa fiecare roata data jos si pusa inapoi imi pierd increderea in masina, trebuie sa ma duc cu 180 pe autostrada ca sa prind iara curaj ca rotile sunt prinse bine. Asa ca mai bine pun Allseason si nu le mai dau jos 5 ani.
Experienta similara, Astra H prin 2009, roti de iarna pe fata, vara spate. Ninsese, acoperise sina de tramvai si m-a furat spatele. Noaptea, ma grabeam, spatele fuge, m-am rotit de 3 ori cu ea pana am oprit-o. Noroc ca nu mai era nimeni pe strada. De arunci set de iarna set de vara marca f buna
Salut, datorita lipsei spatiului de depozitare, stau la bloc si sa depozitez 8 avelope de la cele 2 masini ale familiei este o mare aventura, am trecut la anvelope all seazon, pe una MICHELIN Crossclimate si pe alta PIRELLI Cinturato All Season. Perfecte tot anul si iarna pe zapada s-au comportat bine si vara pe calduri toride, consumul nu a crescut .
@@alexxandreipopescu208 , nu pot sa spun exact deoarece am masini cu motoare diferite, Pirelli sunt pe benzinar si celelate pe dCI, dar un plus ptr Pirelli pot sa dau.
Asa ma gandeam sa fac si eu la urmatoarea masina. Acum am doua seturi de roti si m-am cam saturat sa le tot plimb, du-le adu-le, urca-le in pod da-le jos. Nu cred ca mai merita efortul. Daca chiar vreau sa ma duc la munte sau ceva iau un set de lanturi pentru ocazie si gata.
Am luat sotiei Goodyear all-season cand avea Peugeot 206 si si-au facut treaba admirabil, mai ales ca ea mergea numai in oras pe distante scurte. Nu toti utilizatorii au nevoie de maximul de performanta disponibila pentru sezonul curent. Pe de alta parte, cand faceam 40000 km pe an, mergeam tare si calitatea anvelopei facea diferenta si poate de cateva ori faptul ca am avut anvelope dedicate sezonului m-au salvat de la accident. - Cand alegi o anvelope mai sunt de luat in calcul factori de zgomot, confort si economie, pe langa faptul ca dimensiunile si indicii de incarcare si viteza nu sunt degeaba specificati de producatorul masinii si trebuie respectati (inclusiv specificatia XL care face o mare diferenta si merita doar daca esti caraus de greutati mari). - Admit ca mai exista si chilipiruri (am avut vreo 2-3 ierni anvelope de Riken pe Skoda Octavia care inlocuisera niste Fulda si pot sa spun ca si-au facut treaba foarte bine la un buget de nimic).dar in ultimii ani presiunea pe preturi a facut ca producatorii sa mute retetele de pe anvelope ieftne pe unele mai scumpe (de pe Debica pe Barum practic scazand costurile pe un brand care facea mai multi bani) sau sa apeleze la trucuri (pe Tigar parca, anvelopele noi aveau inaltimea de profil 6 mm pe cand la anvelopele cu nume profilul avea 8 mm la anvelopa noua). Preturile mici inseamna sa cam tai de pe undeva... asa ca cel mai bine este ca decizia sa fie foarte bine documentata si completata de at mai multe review-uri de utilizatori. Sunt de luat in calcul si testele facute de marile publicatii (precum testul AMS) dar nu va lasati pacaliti pentru ca unele clasamente sunt usor politizate (de banii de publicitate pe care publicatiile alea ii primesc de la diversi producatori sau de afilierea la anumite interese si in general pozitiile la varf, locurile 1-3 sau 1-4 sunt cam la acelasi nivel). Coreenii la un moment dat erau victima unor rating-uri inferioare realitatii doar pentru ca europenii favorizau branduri europene din ratiuni de sprijin al economiei (se intampla si la masini unde intre germani exista o mentalitate destul de critica la adresa celor care cumpara masini asiatice). - am tot citit si tot aud ca Michelin Cross Climate sunt un amestec excelent de all-season dar nu m-am indurat sa plec de la solutia cu anvelope dedicate vara/iarna desi asta e anul in care am cumparat 2 seturi de anvelope pt sotie si urmeaza sa schimb 2 seturi si pentru mine (cele de vara le las pentru primavara viitoare) si vad cum se apropie craterul de buzunar.
@@vladdutz20 Cred ca ar fi util sa faci un vlog dedicat pe tema anvelopelor; pasionatii se documenteaza in general snguri despre subtilitati sau detalii dar asa cum faci incursiuni tehnice mai adanc documentate pe tehnologii diverse auto, merita si subiectul asta macar un vlog data fiind importanta sa majora. De-a lungul timpului am administrat si un site de vanzari de anvelope si realitatea e ca sunt multi oameni care aleg in necunostinta de cauza si asta le inrautateste experienta la volan sau se supun la riscuri ori fac alegeri daunatoare financiar. Si cand te gandesti ca pana la urma mare parte din controlul masinii e dat de cele 4 suprafete de contact ale anvelopei care sunt cat o palma... si oamenii se uita la chestii irelevante cum ar fi desenul profilului (majoritatea nu inteleg nimic din acel desen doar li se pare misto) sau numele brandului. Multa lume nu are ideea ce inseamna DOT si ca o anvelope care are "carne" dar un DOT vechi e mai proasta ca una cu mai putina adancime de profil dar DOT mai recent... sunt multe de spus.
Ai perfecta dreptate si am ajuns si eu la aceasta concluzie vizavi de anvelope. Eu am cumparat XL deoarece 225/45/18, cu motor greu, toate anvelopele pe care le-am avut pana acum aveam peretele lasat chiar si cu 3 bari :))
Pentru iarna nokian wr și Bridgestone lm au fost f reușite Pe vara e mai ușor însă iarna o anvelopa de calitate te poate scăpa de accident. Contează și cât de mult mergi cu mașina Dacă faci vara 30-40k nu face sens sa îți ei allseason:)
Eu, initial, am fost impotriva anvelopelor all seazon. Asta pana mi-am cumparat un Golf Plus cu Michelin Cross Climate. Pt. clima din Bucuresti au fost excelente. O incredibila frana pe apa/ploaie/mazga.. In general intra greu ABS-ul.... adica nu rupea aderenta mai deloc pe uscat. (y)
Eu am reușit să folosesc 6 ani un set de cauciucuri de iarnă, noi, de la semperit, deci nu Premium. Așa am cumpărat mașina, cu două seturi de jante și cauciucuri vară - iarnă. Dar am făcut 100k km cu ele, cea mai mare parte din km făcuți pe autostrăzi, probabil de aceea au rezistat atâția km.
Salut. Interesant si f adevarat cele spuse de tine referitor la problema anvelopelor all season . As fi bucuros si nu doar eu, sunt sigur, sa ne faci un top 10 anvelope all season in opinia ta. mulțumesc anticipat 🤗
anvelopele premium vor fi intodeauna usoare din ce am testat pana acum, asta inseamna zgomot de rulaj mic si consum optimizat. Am luat odata o pereche de nokian wr dr3 de iarna, pe vremea aia era numarul 1 in teste peste tot in teste si intr-adevar tineam o anvelopa cu un deget era foarte usoara, dar si uzura era pe masura, la modul la care nu m-au tinut decat 2 ierni :D. Performante foarte bune, dar la acel pret iei doua perechi la pret de unul. Asa ca aleg ceva de buget pentru iarna, oricum profilul anvelopelor de iarna face ca rulajul sa fie zgomotos, mai putin la cele premium care au un profil fluid de multe ori, iar pentru vara ceva mai premium, acum merg pe khumo, care nu e neaparat foarte premium dar nici puscarii de buget facute sub branduri mari si profile vechi de 10 ani. Acum mi-am amintit faptul ca cealaltă mașină nu avea abs, asta făcea anvelopele sa se uzeze mult mai repede, deci big up pentru abs introdus standard peasini din 2008.
Anvelopele sunt cea mai importantă componentă a oricărei mașini. Orice tigaie ai avea, anvelopele trebuie sa fie bune, e singurul contact al cazanului cu șoseaua, iar dacă ții la viața ta, nu vei lua niciodată unele resapate, vechi, mărci obscure, etc.
Eu strâng din partea dorsala și îmi iau doar premium, indiferent de sacrificiile pe care le fac în alte planuri, știu clar ca atâta vreme cât îmi plimb familia cu mașina, nu ma joc cu viata lor. La nunti dau mai puțin, fumez un pachet în loc de doua, dar merg liniștit cu doua seturi complete premium. Nu e laudă, e doar prioritatea mea, cu toate ca nu-s miliardar și câștig mediu.
Anvelopele salvează vieți, încă mai mult decât crede lumea, în general.
Truth has been spoken 👌🏼
Mi se pare genial cum abordezi un subiect, alaturi de o poveste din viata ta. Superb!
Îmi place să povestesc :))
Eu stiu ca pentru tine a fost o gura de aer concediul dar pentru mine a fost o perioada intunecata fara podcasturile / detaliile tehnice oferite de tine. AUR CURAT! Multumim Vlad.
Eu personal folosesc un set de roti pentru vara și unul pentru iarna. Folosesc doar mărci premium, anvelope noi. Rotile le schimb personal acasă pentru a evita cozile de la vulcanizari. Nu cumpăr decât mașini pe care îmi permit sa le întrețin ca la carte. Decât sa conduc o marca premium prost întreținută cu anvelope proaste, prefer sa conduc o mașina de buget întreținută ca la carte si cu anvelope de calitate. Singura legătura cu solul sunt anvelopele, deci nu e loc de economie aici. O mică diferența poate face diferența între o sperietura si o tragedie. Oricât de atent si responsabil ai conduce, situațiile limita pot apărea oricând, din vina ta sau a altora.
Sunt curios: de cate ori ai trimis anvelopele "premium" la garantie?! Rotile nu se schimba acasa. Geaba iti cuperi cauciucuri bune daca nu echilibrezi rotile! Si asta nu merge sa o faci acasa. Dar de la cineva care prefera sa umble cu Sandero cu cauciucuri Michelin in loc de Mercedes cu cauciucuri Debica nu ma astept la mare lucru.
!Eu am luat teapa cu nokian wrd4 care sau ovalizat în 2500 km. Au fost puse pe a6 allroad. Am fost mulțumit de Sailun pe 14
Am avut Logan pe care am pus Michelin all season, nici o problema in vreo 5 ani de rulaj. Acum am un Tucson care a venit cu Continental de vara, dar in toamna le schimb tot cu Michelin all season.
Am ales si aleg in continuare Michelin din cauza tuturor testelor vazute pe youtube intre diferite anvelope all season.
La fix Vlad. După 2 luni de gândire şi căutări am cumpărat şi montat ieri un set all season. L-am pus pe un scross 2022, maşina e nouă, venise cu set de vară. Foarte bune pentru vară, dar nu ştiam ce să fac pentru iarnă. După peste 15 ani de schimbat seturi toamna/primăvara la Accentul vechi am zis că nu mai vreau aşa ceva. La mine personal a contat şi experiența schimbărilor, a problemelor la vulcanizări dar şi a costului aferent (la maşina veche nu aveam şi 2 seturi de jante, schimbam anvelopele). Deci am mers acum pe all season, un producător premium, 3000 ron setul. Să vedem cum va fi. Drumuri multe şi plăcute! PS: dacă scoteai mai devreme filmarea asta mă hotăram şi eu mai rapid :) PS2: la cumpărarea maşinii noi tot aşa am pățit, vreo 2 ani am căutat ce maşină să iau, am ales scross până la urmă şi ai scos imediat apoi filmarea cu ea :) din fericire, în ambele situații m-am bucurat de alegere :)
Salut eddyiek, ce brand ai ales pentru all season? Eu ma gandesc la un Michelin Crossclimat2. Multumesc
@@treekos7728 Eu am Michelin CrossClimate 2 din octombrie, sunt foarte multumit de ele. Am trecut iarna fara probleme iar pe temperaturile mari nu s-au comportat ca unele de iarna, nu scartaiau in curbe sau sa vad semne de uzura.
Eu am folosit in general 2 seturi de roti, unul de vara si unul de iarna. Dar cu o particularitate: setul de iarna l-am luat pe o dimensiune mai mica decat setul de vara. De ex la Accord CL7 aveam vara 225/45/17, iarna foloseam 205/55/16. Alegerea aceasta o fac din mai multe motive: balon mai gros=mai mult confort, iar pe sezonul rece confortul primeaza, apar sleauri de la zapada, gropi etc. In al doilea rand o anvelopa mai ingusta se simte mai bine pe zapada, cel putin asa mi se pare. In randul 3, fac o economie financiara: anvelopa 205/55/16 va fi mai ieftina decat una 225/45/17. Cand vand masina fie setul secundar de roti face parte din negociere, fie la vand separat ulterior si in acest fel imi recuperez o parte din investitie.
Salut cu respect, grijă la schimbarea dimensiunilor la jante trebuie reglat și unghiul de fugă și dacă mașina are suspensie independentă spate unghiul de cădere. Știu că nu este mare diferența între 16" și 17" dar întreabă la un atelier cu oameni pricepuți.
Apreciez ceea ce faci ... chiar îmi place și te felicit . M-as bucura foarte mult sa ne întâlnim odată sa povestim despre auto. Toate cele bune !
La un rulaj de aprox 15k km/an, un CrossClimate (etalon pt allseason) se pot folosi maxim 3 veri și 2 ierni (anotimpuri), pt. a 3 iarnă nu mai prezintă siguranță fiind prea uzate, deci nu sunt o alegere corectă nici dpv financiar.
Singura constrângere care să te ducă la ideea de a folosi AllSeason este cea legată de spațiul de depozitare, în rest ..., e de-ajuns doar o singură dată să ajungi să regreți această alegere.
Dacă folosești mașina doar pt plimbări de duminica pe oraș pot fi o alegere oarecum corectă.
Felicitări și succes pe viitor!
Mersi Lucian, ma gandeam la o astfel de solutie, dar o sa mai astept.
Tu ai pus all season primavara?
Nu ii logic ca se uzeaza mai mult in anotimpul cald. Daca dupa a 2-a vara inca au mai dus o iarna ii 3 ierni si 2 veri, iarna-vara-iarna-vara-iarna vs vara-iarna-vara-iarna-vara.
Iarna, cateva grade afara, drum acoperit de mazga, anvelope Continental TS850 vechid e 6 ani. Dau sa iau o curba stransa cu 50, imi dau seama ca 50 e cam mult si franez un pic pana la 40. M-am dus in diagonala spre santul de pe contrasens. Am scapat dand drumul la frana si accelerand "puternic" (eram in a-4 a motor de 75cp, cat de puternic se putea). Fata m-a tras inapoi pe traiectorie.
Un exemplu bun ca anvelopele trebuie schimbate dupa niste ani, indiferent de marca, ca se plastifiaza. Prefer noi de marca ieftina decat marca scumpa si vechi.
Da, asa este. Cunosc un domn care urca de zeci de ori pe an din Sugag in Sureanu, cam cele mai dificile conditii de iarna (forestier inghetat, zapada mare, fleoasca etc.), si se descurca cu Logan cu anvelope schimbate anual, f rar utilizand lanturi.
In mod normal, o anvelope utilizată destul de intens si care nu are parte de depozitare corespunzătoare cand nu e sezonul ei, va da semne de îmbătrânire după 4 ani (apar fisuri in cauciuc si devine mai dură).
Dacă le depozitezi corect in sezonul in care încalti alte anvelope dedicate le poti dubla durata de viata, adică semnele de îmbătrânire apar pe la 6-8 ani. Eu am reusit 10 ani cu anvelopele de pe spate (si cele de iarnă si cele de vara), însă nu m-as încumeta să le pun pe fața, unde am tractiunea si e si puntea de franare principală. Posibil sa mai reusesc sa trag de ele 1 sezon, inca nu sunt slick-uri 😁
Eu prefer anvelope noi de marca premium desi nu ma dau banii afara din casa. E siguranta mea si a familiei mele. La fel si sefull meu pe masinile noastre de serviciu, nu ne da voie sa punem altceva decat Michelin.
Eu stau la casa si, desi aproape de Iasi, la ninsori mai abundente strada se curata cu intarziere. Drumul e in panta, iar o data pe an am nevoie de anvelope de iarna premium (avem cam o singura ninsoare cu adevarat importanta). Daca as sta in oras, as putea folosi fara probleme anvelope all seasons.
Personal, prefer dedicate pentru fiecare sezon si sa fie de la o firma buna. Anvelopele sunt singurul contact direct intre masina si drum. Le vad ca pe un element de siguranta.
Da, au dezavantaje: o sa fie nevoie sa le schimbi de 2 ori pe an, o sa ai costuri aproape duble fiindca trebuie sa cumperi 2 seturi (vara/iarna), vizite la vulcanizari cu timp pierdut, problema depozitarii, dar pentru linistea mea, sunt dispus la aceste 'sacrificii'.
Plus, daca ai o masina mai puternica (si daca este FWD) ajuta la tractiune si masina sta mai bine pe drum cand mergi mai vesel pe curbe.
Daca iti iei de firma buna nu ai treaba nici cu all season
Subscriu. Din 2097 folosesc numai all season si cu ele am urcat de fiecare data la 1400 la ski sau pe Muntele Rosu. Daca fost gheata, sau panta prea mare , am.incaltat rotile din fata cu lanturi si nu am avut nicio problema!
De acord cu ideea prezentata. Doua nuante de la mine:
1. In mod ciudat, multe masini de clasa mica au inceput sa vina cu anvelope XL. ProCeed-ul meu GT a venit cu Michelin de 18" care sunt XL. La fel si anvelopele de iarna de la Contiental pe care le-am gasit pe dimensiunea corecta; tot XL. Masina are ~1500kg cu plinul facut. Nu stiu de ce e nevoie de genul asta de anvelope.
2. Stiu ca publicul tau e unul de pasionati, dar simt ca ar trebui facuta o precizare cu privire la "scapati de vulcanizare, de echilibrare, etc". Jantele se dezechilibreaza si de la mers/gropi/diferente de temperatura. Nu stiu daca e o idee buna sa stai 3-4 ani fara sa faci o echilibrare (si multi vor face asta, pentru ca isi echilibreaza rotile NUMAI la schimbul de anvelope/roti). La fel, foarte multi nu-si verifica presiunea in anvelope decat de 2 ori pe an, cand merg la vulcanizare. Iar diferentele de presiune creeate intre iarna si vara sunt foarte mari. Din nou, publicul tau e unul "educat" in intretinerea masinilor. Dar nu as vrea sa creezi unora impresia ca "a zis Vlad ca daca punem all season, am scapat de grija rotilor pe urmatorii 4 ani. Si e ok, ca Vlad se pricepe". :)
In rest, ma bucur mult ca te-ai intors. Am invatat atatea chestii de cand urmaresc acest canal. Si imi pare rau ca nu te urmaream si acum 2 ani cand imi cautam masina. Acum imi pare rau ca nu m-am dus si la Alfa Romeo sa incerc o Giulia :)
Da, mulțumesc pentru completări, foarte buna remarca legata de echilibrare și geometrie, sunt operațiuni care trebuie făcute cu rigoare periodic
Probabil faza cu XL e un trend mai des intanlit la suvuri si "suvulete"😂 , parerea mea e ca se pun mai mult pentru rezistenta mai mare la perforare laterala decat pentru greutate stim cu totii ce pofta de aventura a scos Pandemia la iveala 😁😁, personal am adoptat strategia cu all season / 3 sezoane si iarna numai din Decembrie -Martie , la fel ca la bocancii de munte 😁😁😁
@@workitout.6017 cumva de-asta ma mir si eu. Mașina mea e doar un Ceed un pic mai lung. Nu are nicio pretenție de SUV compact sau sub-compact. Fiind varianta GT, cu talon mic (225/40/R18), poate are legătură cu deformarea la forțe laterale. Deși nu poți să scoți cu ea prea multe G-uri în curbe 😅
Corect, nu scapi de vulcanizare cu anvelope all season. In mod normal ar trebui facuta minim o echilibrare pe an. Acum, depinde mult si de nrde km parcursi, de cate borduri si gropi mari reuseste fiecare sa loveasca jantele. Presiunea in roti e de asemenea importanta si poate varia mult in functie de temperatura de afara. Eu personal fac presiunea cam la o luna de zile si neaparat inainte sa plec la drum lung cu masina incarcata, deoarece am presiunile recomandate foarte diferite (masina goala, fata 2.4 spate 2.6, masina plina, fata 2.6 spate 3.1, mentionez ca are 7 locuri). Deci o presiune gresita imi poate afecta grav consumul de carburant si chiar poate duce la uzura masiva, eventual chiar pana.
Șoferii care-și verifică presiunea doar de două ori pe ani n-au destui neuroni funcționali incat să acceseze canalul ăsta de youtube. Se împiedică mult mai devreme.
Am un SUV LR Disco Sport, de 4 ani (100.000km.) echipat de la inceput cu all-season Pirelli Scorpion. De un an le-am schimbat tot cu Pirelli Scorpion Runflat. Conduc decent, fără excese, mai fac ceva off-road soft din când în când și sunt foarte mulțumit. Silențioase, confortabile, fără grija celor două schimburi anuale. Deci alegerea cea mai bună, pentru mine!
Calcul simplu: în 2 ani de schimbat sezonier anvelope te costă o anvelopă.
La Brașov, in ultimii ani nu am simtit nevoia de anvelope de iarna.
Păi si daca ai all season nu dai pe la vulcanizare sa le echilibrezi si tu din cand in cand? Dacă ai 2 seturi dedicate, le vei echilibra mai rar. De performante nu mai zic, după 2 ani de utilizare, cele all season devin foarte slabe ca si performanță atât vara cat si iarna.
Se pretează intr-adevăr unui șofer ponderat, care conduce preventiv si nu face multi km pe an, acolo e zona lor optimă. Vei avea întotdeauna ceva metri in plus la frânare vs anvelope dedicate, mai puțină siguranță pe curbe si un consum mai mare de carburant. Plusuri si minusuri 😁
@@bogdanforsea6222 nu contest partea de performanțe. Dar daca ai o mașină clasa mică sau compactă si mergi preponderent in oraș, sau navetă scurtă, nu prea are rost să iei anvelope de sezon. În plus, cele allseason ai posibilitatea să le schimbi mai des si astfel ai mereu dot recent
Salutare!
Eu am ales anvelope dedicate pentru vara si pentru iarna marca Hankook. Pret performante/ calitate bun
Am avut cca 5-6 ani un set Michelin Crossclimate pe un Insignia cu tractiune fata, jante pe 18. Am vandut-o anul asta cu ele. Multumit e putin spus ca am fost, m-au convins sa nu-mi mai iau 2 seturi niciodata. Inainte avusesem Continental de vara pe 18 si Dunlop de iarna pe 17, doua randuri de roti. Era o corvoada ca de 2 ori pe an sa le scot din boxa de la subsol si sa stau cateva ore pe la vulcanizare. Dupa 6 ani vechime Dunlop-urile nu mai aveau aderenta aprope deloc, se plasticasera desi nu cred ca aveau mai mult de 25 mii km rulati. Le-am vandut pe OLX ca painea calda cu 6-7 mm inaltime cale de rulare. Nu am putut pleca din parcare pe zapada de 10 cm din Berceni din spatele blocului. Cum aveam nevoie si de anvelope de vara, am decis sa fac pasul spre Crossclimate la recomandarea unui prieten. Desi pana atunci consideram o mizerie acest gen de anvelope. M-am documentat bine si am ales Michelin Crossclimate+. Acum am un Tucson 4*4, tot cu allseason pe 19 inch. Dar sunt niste chinezarii Imperial, aproape noi DOT 2020 si 2021, au intre 10 si 20 mii km rulati, asa a optat fostul proprietar, masina fiind luata SH. Astept sa le testez si pe zapada (pe ploaie torentiala le-am testat si m-au cam dezamagit, intra extrem de repede ABS-ul la franare, pare ca-si pierd aderenta foarte repede, ceea ce la Opel nu mi se intampla, nu stiu daca doar anvelopele or fi cauza, poate si sistemul ABS de la Hyundai desi nu cred) si probabil cat de curand voi reveni la Crossclimate. Pentru cine nu circula mult iarna pe drumuri inzapezite, recomand Michelin Crossclimate, chiar daca sunt mai scumpe merita cu prisosinta banii. Pe youtube se gasesc multe filme cu teste pentru diverse anvelope, la capitolul allseason Michelin Crossclimate sunt no.1. Si ce este foarte important, au aceleasi performante ca o anvelopa premium de vara (distanta de franare, comportament pe ploaie la acvaplanare etc.), le-am testat in situatii reale pe toate tipurile de carosabil si nu m-au dezamagit in peste 50 de mii de km rulati cu ele. Specific ca locuiesc in Bucuresti, iarna ma duc la munte de cateva ori dar nu practic sporturi de iarna si nu intru pe drumuri greu accesibile, mai ales ca am avut un sedan.
M-am regăsit des în comentariul tău. Am fost cat pe aci să comand Michelin uri CrossClimate SUV pt Mazda CX5 și am sfârșit să iau niște Pirelli cinturato all season pentru ca astea sunt DOT octombrie 2023 iar Michelin urile nu aveau DOT garantat... ori erau 2021 ori 2022... și am zis să merg la sigur cu niște Pirelli noi nouțe. La fel am un stil de condus liniștit și nu fac mai mult de 12.000km pe an. Sper ca n-am făcut o alegere rea
Recomand sa vedeti Tyre Reviews pe RUclips ori pagina web a lor!Baietii testeaza toate natiile de anvelope de la cele mai noi pana la cele mai vechi in toate conditiile!
Locuiesc in UK si aici nu sunt obligatorii anvelopele de iarna insa cel mai bine,ca allseason, se vand Michelin Crossclimat!Surpriza vine insa de la Hankook care au Kinergy 4s2 si au primit un review bun de la Tyre Reviews
5:15 prima mea mașină mi-am luat-o în 2002, un Mondeo mk1 din 94, cel 1.8 td. Următoarea a venit după 2 ani, un mk2, tot 1.8 td. Si apoi lista continua până în zilele noastre, plină de Forduri, vreo 16-17 dacă nu mă înșel. 😁
De 8 ani folosesc Goodyear Vector 4S, am avut Gen2 si acum am Gen3 si sunt foarte multumit de ele. Pentru mine doar acest tip de anvelope pot fi ok pentru ca fac multe drumuri atat munte cat si mare in toate anotimpurile si aceste anvelope imi ofera siguranta ca nu pot fi luat prin surpindere - De exemplu, primava-vara pe drumuri de altitudine prin munti mai poti da de zapada iar temperatura poate sa fie mult scazuta, pentru o anvelopa dedicata de vara asta este o problema pentru ca nu este in plafonul ideal de temperatura. Nici in sezonul rece nu am probleme cu acest tip de anvelope - iarna asta am urcat fara probleme sus la baza partiei Kalinderu chiar daca drumul era acoperit de zapada (cu functia slippery a masinii activata). Luna trecuta am facut si cea mai serioasa "sesiune offroad" in Grecia, pe un drum acoperit cu pietre sparte si taioase care pot usor sa-ti faca pana, ceea ce nu s-a intamplat in cazu meu. Folosesc anvelopele asta intens, peste 30k de km facuti intr-un an si jumatate si nu par uzate, arata chiar bine. Ce sa vreau mai mult de atat?
Și eu sunt client Goodyear all season, foarte mulțumit de gume.
Tin foarte mult GV 4S Gen2. Am 84 000 si n-am ajuns nici la primul semn de uzura, nu zic de al doilea. Evident, daca mergi fara sa bruschezi.
@@zmircExcelent ! Pe ce mașina?
Excelent! Ce mașină echipează ? Consideri ca pot fi luate în considerare pentru un Cayenne ? 🙂
@@georgepotcovaru2595 am un Focus Active, am motat anvelopele din prima saptamana de cand am luat masina si sunt foarte multumit de ele, chiar si dupa 60.000 km facut sunt in stare foarte buna fara urme mari de uzura. Nu stiu cum se vor pastra si comporta pe o masina mai mare si mai grea cu mai multi cai putere.
Las experienta mea. In 2016 am avut un accident cauzat de un participantnla trafic ce nu mi-a dat prioritate. Conduceam o masina de 930 kg, ce se deplasa cu 60-65 km/h si care la franare maxima cu anvelope allseason NOI nu a reusit sa opreasca in condițiile in care afara erau 30-35 grade Celsius (asfaltul fiind mult mai incins). Dupa ce am reparat masina am schimbat si cauciucurile cu unele noi DE VARA. Am facut test in aceleasi conditii....diferenta de la cer la pamant. Trageti voi concluziile.
Nu toate anvelopele sunt de calitate, pot sa-mi iau chinezarii noi si sa-mi dau in stalp sau pot sa-mi iau premium uzate la maxim second hand si sa-mi dau in stalp.
Am un Peugeot 2008 de anul trecut care a venit din fabrica cu anvelope GoodYear Vector 4Seasons Gen-3. Pot sa zic ca nu imi lipsesc deloc anvelopele de iarna, dar ce-i drept nici nu am ajuns pe munte iarna.
Ca să fim sinceri, am rămas la stadiul de mașini pârnăi și după 30 de ani de după comunism, în comparație cu ce se produce în alte state ale lumii și ca să fiu complet în comentariu, ca și în timpul comunismului ,mașina autohtonă Dacia ( care acum este deținută de Renault, ma refer la marcă ), una se produce pentru consumul intern și alta se produce pentru export. În concluzie nu sunt de acord cu ce susții în privința mărcii autohtone, o dacie comunistă ( fie ea ai produsă cu kit franțuzesc ), dăinuie în timp, comparativ cu mărcile străine ( după25-30 de ani ), una produsă după '90, zâmbetul lui Iliescu, Nova, Supernova și inclusiv Loganul 1 și 2, nu cred că le vom vedea în stare de conservare după 25-30 de ani.
Eu mi-a m luat un set de 4 anvelope ALL SEASON KUMHO HA32 205/45 R17 88V XL si sunt super multumit de ele. Nu aluneca, nu derapeaza, nu scartaie, nu troncane ... ba chair sunt un pic mai aderente, comode si silentioase decat cele de iarna venite cu masina (un Mini Cooper) 2 Pirelli pe fata si 2 Dunlop pe spate, dar care erau 205/50 R17. Le-as mai fi tinut 1-2 ani pentru ca erau in stare buna si mai aveau "carne" destula, doar ca ca una din ele a facut buba si m-a lasat in drum, erau diferite ca marca pe fata si spate, erau de iarna, aveau in jur de 5, respectiv 8 ani ... ce mai era timpul.
Si mi-am luat ALL SEASON pentru ca:
- fac 5-6.000 km/an
- nu sunt vitezoman
- sunt comod si nu vreau sa imi pierd timpul cu schimbarea anvelopelor de 2 ori pe an
- nu aveam si nu vroiam sa mai cumpar alte pereche de jante
- ies mai bine financiar cu o singura pereche
- dureaza mai mult 2 perechi ALL SEASON (daca faci putini km) decat 1 pereche de vara si 1 de iarna pentru ca se invechesc si se "coc" si trebuiesc inlocuite chiar daca nu s-au uzat
- cu banii dati pe 2 schimbari pe an (in jur de 250 lei), in 6 ani (1.500 lei) iti cumperi alt set nou de anvelope
Contra:
- costa mai mult (cel putin la dimensiunile mele, paradoxal 225 costa cu 75 de lei mai mult decat 205)
- sunt un pic mai zgomotoase
- se uzeaza un pic mai repede decat cele dedicate de vara si iarna
- mai putin eficiente la consum
- mai putin eficiente la franare
Dar per ansamblu si la ce am eu nevoie, nu se merita sa iau dedicate sau marca premium.
Dar sincer mi se par mai bune decat cele avute anterior care erau premium
Salut din ce oraș ești dacă nu te superi de schimbi cu 125 pe sezon anvelopele... întreb lt ca am fost la Autosoft și cer 375 lei pt un schimb complet pe 19"😂
@@christopher-m2 din Bucuresti, dar mai de la vale :) ... asa erau preturile acum 1 an ... acum s-au triplat ... la fel ca si impozitul pe venit la IMM
Exact cum ai spus, învățăm din greșelile altora. Eu nu sunt genul care se închină la mașină ca la icoană. Pentru mine mașina nu este altceva decât o grămadă de fiare care trebuie sa ma duca acolo unde am nevoie. De aceea încerc sa am grijă să-și îndeplinească scopul echipând-o potrivit. Din experiența altora, pe care mi-am însușit-o, cauciucurile all season sunt de fapt "no season", in special iarna. Menționez că locuiesc in zona de munte.. De vreo 17 ani am doua rânduri de jante, unul cu cauciucuri de vară si altul cu cauciucuri de iarnă pe care le schimb fie când s-au tocit fie la maxim 5 ani. Nu am regretat niciodată alegerea făcută. Seturile de roti mi le schimb singur când vreau și scap astfel de cozi și o grămadă de bani dați de doua ori pe an la vulcanizări.
Daca faci km putini pe ani, decat sa ai anvelope vara/iarna de calitate precara mai bine cumperi anvelope m+s premium. Schimbi la fiecare 2 ani anvelopele de pe fata si le treci pe spate, in felul asta ai anvelope noi pe fata tot timpul.
Am mers 10 luni cu allseason, 30000 kilometri si la iarna alea de pe spate le pun pe fata si ma tine pana in martie. Dar cred ca o sa mai trag de ele pana in octombrie 2023. Daca ma tine allseason 40000 de kilometri cred ca e foarte bine, chiar daca e doar un an si ceva.
Vlad is really a very unique car specialist. His presentations are so good, so depply informative, simply the best. Hence Micsunescu is number ONE ! ! !
Salut! Eu personal o sa evit anvelopele NEXEN, tot ca si tine fiind mai tanar si necopt (si la buzunar precum si la cap) am zis sa cumpar 2 anvelope noi si doua second deoarece trebuia sa merg la munte si aveam niste cauciucuri vechi de 13 ani pe masina. Zis si facut, alegerea a fost: 2 continental second montate pe spate si 2 NEXEN montate pe fata (masina fiind un 159 de 1.6 tone), pot sa spun ca NEXEN-urile au facut ce au zis, au destula aderenta pe asfalt ud sau pe zapada / namol, dar un mare minus sunt peretii laterali, sunt ingrozitor de subtiri, pe o masina grea, efectiv ai impresia ca mergi cu barca, pot sa spun ca erau mai ok la viteza 60+ acele continental second cumparate la o treime din pret decat NEXEN nou
Sunt de aceeași părere.
Din experiența: sunt la al treilea set de gume pe un SUV (Mitsubishi Asx) ; in total 6 ani!
Super mulțumit și eliberat de chinul schimbării lor bianual.
Actualul Mitsubishi a venit echipat de nou cu All season Yokohama.
Singurul "minus": consumul nu e ca la anvelopele de vară ( adică un plus de 0 5/1 litru la sută față de anvelopele de vară Yokohama).
Mitsubishi fan și aici, posesor de Lancer. Mașina mea a venit de noua cu Yokohama, au fost decente dar nu m-au dat pe spate. Merg pe Michelin Primacy acum, îs extraordinare. ✌️
O solutie mai atipica, dar cu ceva avantaje. De cand se topeste zapada, pana vine urmatoarea, all season Michelin Crossclimate. Avantaje: nu esti surprins prin noiembrie sau decembrie daca vine zapada cu anvelope de vara, si nu esti fortat sa programezi schimburi/ astepti la cozi, cand sunt toti gramada. Alt avantaj e ca nu rulezi in anotimpul neutru (primavara/ toamna) anvelopa de iarna, uzand-o inutil. Plus, daca iesi vara pe offroad, prinzi noroi etc., ai un avantaj net fata de cele de vara. Iar cele de iarna, tot Michelin, le folosesc strict in conditii de zapada/ gheata, decembrie-martie.
Daca tot am 2 randuri de anvelope, de ce sa sacrific performanta vara? Cele all season nu vor fi la fel de bune ca unele de vara, pe asfalt, acolo unde probabil circulam 90%+ din timp.
Asta imi suna cam asa: vreau 2 masini, aleg un suv pt iarna/munte, dar vreau si una sport pt vara, asa ca aleg...tot un suv, dar sport, ca e bun daca ajung din întâmplare prin noroaie :)
@@Mightalternative depinde de anvelopa all season si de ce masina/ stil conduci. Michelin Crossclimate stau suficient de bine pe drum inclusiv cand e asfaltul fierbinte, incat sa nu ma deranjeze. Probabil conteaza si tractiunea (integrala). Da, daca aveam o Giulia sau ceva, probabil nu se preta acest "compromis".
eu folosesc de allseason de peste 11 ani. am folosit doar din cele premium nokian si de 7 ani incoa michelin cross climate 1 actualmente 2. am renuntat la seturi pt simplul motiv caci toate carutele pe care le-am detinut au fost cu senzor de presiune ( si am cunostonte care au avut probleme din cauza meseriasilor de la vulcanizare) ca sa nu mai zic de calvarul schimbarii, depozitarii gumelor. singura data cand am avut probleme a fost intr-o iarna in concediu fiind in tranzit pe la joseni, parca, erau - 23/25 grade si se simteau ca fiind din plastic. nu ca nu ar fi de plastic, pt ca pe certificatul de garantie la utimele (achizitionate decembrie 2021) adica cross climate 2 cam 700 ron bucata la compozitie scrie:70% poliamida si 30 poliester sau invers deci cauciuc "natural 100%". daca iti ei din cele ramforsate poti face si ceva figuri pe curbe grele dar dezavantajul este ca sunt foarte rigide si masina cam topaie. avand in vedere faptul ca eu nu fac mai mult 15.000 pe an si schimb caruta la 4-5 ani cand se termina garantia nu umblu la ele decat daca le tai ceeace inca nu am avut parte de asa ceva.
Da ,ai procedat bine ca mulți de la Vulcanizare rup valvele cu clestele
Prefer AllSeason dintr-un motiv simplu: la noi în Austria nu mai primești verificarea tehnică dacă ai gume mai vechi de 5-6 ani. Așa că două seturi complete (vară/ iarnă) sunt o cheltuială nejustificată. Am un SUV 4x4, locuiesc la munte dar merg mult și pe autostradă. All Season Premium (Michelin sau Pirelli) mă țin destul de bine pe 5-6 ani.
La celelalte (Prius Plus, cca 40.000km/an, respectiv Peugeot 307CC, mașina "de vară", cca 6.000km/an) folosesc tot All Season din comoditate. Altfel m-ar costa schimbul de gume la 3 mașini + echilibrare (de două ori pe an) destul de mult. Prefer ca banii ăia să-i dau pe benzină sau vinietă pentru motocicletă, să pot merge, dacă e odată nevoie, pe autostradă, să nu mai stau cu morcovu-n... cu iepure cu tot, că-mi iau amendă dacă am o urgență și merg 15km pe autostradă fără să fi plătit vinieta.
Am trăt experiența cauciucurilor de vară foarte puțin folosite, cu profil super bun, (Michelin) dar atât de îmbătrânite încât aderența era varză, n-am primit nici verificarea anuală, iar când le-am pus pe net la vânzare, de-abia le-am putut vinde unui turc pe € 10,- bucata.
Iulian is here 🙋🏻♂️.
Așa e.
După o documentare atentă, am decis ca in aprilie anul ăsta sa trec pe Michelin Crossclimate 2 (luate on-line de la o firmă din...Craiova 🙂).
Le-am montat la o firmă cunoscută din Sibiu (se ocupă doar cu vânzări de anvelope, jante si montajul aferent). M-a costat mai mult montajul dar e făcut mai bine decât la Dorel.
Lunar fac 3000km.
Luna trecută de exemplu am făcut fix 6710km cu o medie orară de 69km, un consum de 6,9l/100km si un timp total de 97 de ore si 18 minute.
3000 de km i-am făcut in concediu pe călduri de 38-40⁰C.
Merg la limita legală ca stau bine banii in buzunar si am vazut ca la un mers constant si fara franari inutile comsumul este excelent.
Am si indicator de temperatura a uleiului si cand trece de 80⁰C ii dau și talpă la depășiri.
Nu am încă experiența condusului pe timp de iarnă. Daca n-or fi de folos le am si pe cele de iarnă (au facut 2 ierni si sunt pe alte jante) si le-oi pune iarna pe mașină dar eu cred ca se vor descurca foarte bine pe iernile care nu mai sunt ca altădată.
Revin cu impresii la iarnă.
Am dat 670lei pe fiecare si am mai plătit 200lei motajul (cu echilibrare desigur).
Intamplarea face ca am mai vazut Tiguanuri tot cu allseason si tot de la Michelin.
Voi vedea ce va fi la iarnă.
Numai bine.🙋🏻♂️
Bun consum:)
Foarte bine spus despre anvelope, nu sunt mulți care o spun așa despre anvelope,bravo,contează f mult piesa dintre volan și scaun, am luat și eu all season și sunt f mulțumit, folosesc de 3 ani,recomand!
Tot la all season am ajuns si eu, am 10 k km si sunt relativ okay uzate, am fost pe mazga, zapada, si vara, pe ploaie torentiala pe autostrada, nici o problema, desi am un Hyundai Ioniq Hibrid simplu, consumul este relativ ca si cu cele de vara (primacy 3 cu care a venit masina) consumul iarna este undeva la 5.5, iar vara 3.9-4.2 pe drum national si undeva 4.8-5 pe autostrada vara, iarna trecuta la drum lung undeva la 4.5 pe drum national si 5.5 pe autostrada. Am fost si la munte cu ele pe zapada, nici o problema. Evident daca dai de gheata te duci indiferent de ce cauciucuri ai. Eu am ales varianta asta pentru ca am fost satul de 2 seturi, iar setul de iarna pe care l-am avut erau strambe de noi si la 110-120 km/h bateau in volan de rupeau, am incercat cu 2 randuri de cauciucuri, marci diferite si la fel ambele, le-am vandut pe toate si le-am zis celor la care le-am vandut ce probleme au, desi am pierdut banii dar asta e macar acum nu mai am stress. Ca si all season am ales Michelin CROSS climate, le-am gasit la 1800 de lei in noiembrie 2021 si am primit un voucher emag in valoare de 300 de lei, deci cauciucurile au costat 1500 de lei, sunt noi si premium, prin septembrie vreau sa merg sa le echilibrez si sa le mut pe cele de pe fata pe spate sa se uzeze uniform. Am profilul cauciucului de 225 pe 45 R17, indice de viteza cred ca au W dar indicele de greutate este 94 deci varianta XL(alta nu am gasit atunci) ca si zgomotoase sunt un pic, mai ales in curbe pe drumuri nationale, dar nu foarte. Eu sunt multumit de ele si nu mai am stres cel putin 3 ani avand in vedere ca fac undeva la 15-20 K km pe an...
"le-am vandut pe toate si le-am zis celor la care le-am vandut ce probleme au, desi am pierdut banii"
-> Respect pentru sinceritate. Jos palaria!
Ca sa fiu sincer, eu folosesc anvelope all-season de peste 10 ani, vreme in care am schimbat 4 masini... Renault Megane 3 Bicorp 2007 1.5 dci, Dacia Duster 2012 1.5 dci 4x4, Dacia Duster 2014 1.5 dci 4x4 si in final Dacia Duster 2018 1.5 dci 4x4.
Pe ele am tot avut diverse brand-uri de anvelope consacrate (in ordinea masinilor): Nokian WR 205/55R16, Continental Crosscontact LX 215/65R16, Continental Crosscontact LX2 215/65R16, Nokian WR+ XL 215/65R16, Nokian WR+ XL 215/60R17 si in final actualele (le am de aprox. 15 luni si aprox. 18.000 km) Gripmax Suregrip AS 215/60R17.
Pe acestea ultimele, le-am achiItionat exclusiv d.p.d.v. al pretului vs. specificatiile de pe eticheta anvelopei, fara sa ma mai uit la marca, fiind oarecum nemultumit si de Nokian si de Continental.
Nokian-ul dupa aprox. 30.000 km incepea sa faca acel zgomot de rulment de planetara cu o uzura inegala de tipul bataie radiala a anvelopei si discomfort (bataie) la viteza (peste 115 km/h). Aditional, uzura pe timp de vara era f. accentuata, imbatranirea anvelopei de asemenea... plina de crapaturi dupa aprox. 2 ani.
Continental-ul... nemultumit de aderenta pe ud si in general iarna.
In consecinta, am ales anvelopele all-season doar uitandu-ma la pret vs. specificatii-le de pe eticheta anvelopei, fara sa mai iau in calcul marca. In plus, sunt relativ apropiate d.p.d.v. geometric de Michelin Crossclimate 2 pe care le consider de top, dar si cu un pret pe masura.
In plus Anvelopele Gripmax au canale pe toata adancimea profilului, similar celor premium, dar la un pret mult mai mic decat cele premium.
Sunt f. multumit de alegerea facuta cu anvelopele Gripmax si pot spune ca sunt f. f. silentioase si au o aderenta f. buna pe ud.
Eu am avut ambele situații pe mașinile conduse. Adică seturi separate de vara și de iarna, dar și all season Michelin crossclimate.
Am învățat/ înțeles așa:
1. Contează sa fie anvelope noi. Fie ca sunt de brand sau nu. Cele no mame vor ceda mai repede. Dar când sunt noi își fac treaba.
2. Sa le schimbi la maxim 5 ani de la data fabricației. Cauciucul îmbătrânește și nu mai sunt aderente.
3. Cele all season de la Michelin, după ce le-am dat jos de pe mașina (5 ani) erau decolorate efectiv de la soare. Pe umed nu te mai puteai baza pe ele. Zgomotoase.
Primii 2-3 ani au fost ok. Aprox 50 mii km. După aia am tras de ele, riscând.
Eu aleg sa merg pe seturi separate de vara și de iarna. Am doua rânduri de jante. Tabla, ambele de 15”. Ieftine și anvelopele pentru ele.
Am anvelope de vara continental ultracontact noi. Mașina costa cât un ifon nou…
Prefer sa am anvelope bune pentru ca in situații in extrem îmi mulțumesc pentru alegerea făcută.
Mă uit tot timpul când aleg, la distanță de frânare. Cu cât mai mică cu atât mai bine.
Drumuri bune tuturor.
Si eu conducând infipt o sa merg pe seturi separate dar am jante pt fiecare
Mulțumesc pentru clip. Gânduri bune!
Eu sunt foarte mulțumit de Goodyear all season, după ce am probat toate variantele am văzut că diferențele nu sunt foarte mari atâta timp cât nu faci curse sau drifturi 😀😁.
Și să justific de ce prefer all season,trag de le 2 ani de le ia dracii 😁 și după set nou, decât gume pentru fiecare sezon vechi mai bine all season noi.
Folosesc pe o autorulota Goodyear vector 4 season. Avea pe ea unele din 2004 (probabil tinuta in garaj cand nu era folosita, dar nu aveau inca crapaturi erau inca elastice. Le-am schimat cu modelul 2021, sunt geniale pentru o masina la care nu ii dai in gura. Plus ca nu ma stresez cu iarba uda, noroi si alte cele.
Foarte bine punctat! Din experienta, recomand la fel: de iarna, daca chiar nu poti fara masina iarna, cand e nasol pe carosabil, iar all season (neaparat de marca) daca in cele cateva zile pe an de carosabil alunecos poti lasa masina in parcare sau daca nu mergi la munte des, etc.
Am avut seturi de vara-iarna 8 ani, Bridgestone Blizzak au fost fenomenale iarna - niciun incident, apoi all season Michelin Cross Climate (slabe iarna) si acum am Continental Allseason Contact, foarte echilibrate, isi fac foarte bine treaba.
P.S.: cine comenteaza ca allseason le-au facut figuri vara: vorbim numai de cauciucuri de marca, ei daca au luat niste petarde sa se abtina. NU se recomanda allseason no-name, cum zice si Vlad!
Da, observ că unii au avut experiențe neplăcute dar că în mare e ok treaba
@@vladdutz20 Bine punctat, "in mare" . Hai sa nu cadem totusi in partea opusa...La limita (viteza si asfalt la 70 grade) orice all season premium ai rula, nu se va ridica la performantele unei
anvelope de vara. Iar in cazuri de urgență, o anvelopa buna de vara va face diferenta. Stima ✌️
Am avut pe un Forester anvelope allseason Sailun 🙂
O glumă proastă astfel de anvelope. După un an le-am schimbat cu nexen n blue 4 season. Altă poveste. Recomand doar anvelope allseason "premium", restul sunt aproape gunoaie.
Decizia "all season" e foarte relativa. Relativa la marca si modelul masinii, la stilul de condus al soferului, la zona in care conduci, la starea fizica in are poti ajunge sa conduci, relativa la starea financiara, la spatiul de depozitare, la timpul investit in citire review-uri, etc, etc, etc.
Am detinut 4 roti vara si 4 roti iarna.
Mi le schimbam singur de 2 ori pe an, (cu cheia dinamometrica) fiind obligat sa fac asta dupa ce la vulcanizari mi-au nenorocit prezoane si a trebuit sa schimb si rulmentul (la Honda Jazz, pe fata, inlocuirea prezoanelor implica demontare fuzeta, implicit depresare rulment, urmata de inlocuire rulment), cu costuri considerabile, cca 500 lei si asta doar din cauza unui prezon rupt.
Dupa 4 ani constat ca cele de iana (Nokian wrd4), nu se mai uzeaza la fel la un acelasi nr de km parcursi. Trag concluzia ca din gumele aderente ce erau la inceput se transforma in "pietre"
Am luat decizia sa rup pisica in doua , am vandut un set de roti, urmand ca pe setul de jante ramase sa montez niste all season premium.
Avantaje:
- nu imi mai rup spatele de 2 ori pe ani carand roti din boxa de la minus 2, pana in parcarea din fata blocului (si inapoi),
- odata la 3-4 ani pot reinnoi macar 2 bucati din 4, avand astfel cauciuc cat mai "proaspat" intre mine si astfalt,
Dezavantaje:
- Nu gasesc dezavantaje la stilul meu de condus cu Honda Jazz 2012 (repartizarea maselor foarte buna si foarte stabila) si la zona in care traiesc si conduc, respectiv Bucuresti/Craiova/Iasi/Constanta.
In fond, daca conditiile meteo sunt la limita (polei sau ploaie cu gheata), eu personal si probabil multi dintre noi, ne gandim de 2 ori inainte de a pleaca la drum, respectiv exista posibilitatea sa-ti micsorezi presiunea in pneuri proportional cu riscurile pe care ti le asumi.
Anvelopele all season sunt utile in tari cu o clima mediteraneeana sau vehiculelor care circula preponderent in orase(taxiurile), nu au performantele celor dedicate adica sunet, eficienta energetica si alte caracteristici.
Sfaturile tale au venit pentru mine la momentul potrivit. Multumesc mult!
Vlad, referitor la mizeria de la Eforie:
Art. 79, Regulament de aplicare OUG 195/2002
(1) Marcajul cu linie discontinua poate fi simplu sau dublu si se foloseste in urmatoarele situatii:
b) marcajul cu linie discontinua dubla, pentru delimitarea benzilor reversibile. Pe asemenea benzi marcajul este insotit de dispozitive luminoase speciale prevazute la art. 56.
La Art. 56 sunt niste semafoare speciale, care se intalnesc si pe la intrarile in tuneluri in tarile cu apa calda. Baietii de la militie/CNADNR/CNAIR le-au inlocuit cu niste semne inventate de ei, care nu exista pe nicaieri in legislatie, prevazute cu BALAMALE si rotite manual de cate un lumpen de la CNAIR care se plimba cu girofarul insotit de un agent. In extra-sezon stau la pescuit de permise pentru depasire interzisa, desi pe benzile reversibile pot exista doar contraventiile de "nerespectarea semnificației luminii roșii a dispozitivelor instalate pentru semnalizarea benzilor cu circulație reversibilă;" si "nerespectarea semnificației semnalului luminos intermediar de forma uneia sau a unor săgeți de culoare galbenă ori alba cu vârful orientat în jos spre dreapta, care anunță schimbarea semnalului de culoare verde în cazul benzilor cu circulație reversibilă;".
Si mereu voi spune.O placere în ascultare.Ps referitor la clip:Din 2013 de cand dețin mașina Logan 1.5,am folosit doar anvelope noi.Iarna Vredenstein,sezon vară -Hankook.Sunt mega multumit
Am alocat timp îndelungat pentru alegerea anvelopelor. Am căutat teste și pareri ale cumpărătorilor pentru o întreagă listă. Mereu am ales anvelope separate cu accent de a lua strict premium pentru iarnă (Conti T 850/860 sau cele de la Bridgestone). Pentru vară merg în general pe variantele de mijloc (Hankook, Kumho, Vredstein, Good Year, Falken sau Nokian). Am avut acum câțiva ani niște Barum 3HM pentru vară și au fost fantastice, eu având un stil de condus sportiv. Au fost cu un raport pret/performanță excelent. În momentul de față pentru vară am Hankook Ventus S1 Evo 3 pe 18, iar pentru iarnă Bridgestone Blizzak lm005 pe 15. O singură dată am cumpărat niște chinezarii Riken și după ce era să ies în decor din cauza lor am jurat că nu mai cumpăr opinci de alea în vecii vecilor. Decât chinezărie nouă, până la urmă e mai bun un set la mana a doua de ceva premium, nu mai vechi de 3-4 ani.
Înțeleg, dar siguranța e primordială. Pentru că pneurile sunt UNICA legătură cu drumul și atunci merită protejată viața (ta și a celor din jur). Ca atare, pneuri de top: de exemplu Bridgestone Blizzak LM 005 iarna (sau Conti WC TS870) și Bridgestone Potenza Sport vara (sau măcar un Falken Azenis FK530). Îi respect pe cei cu Logan și pneuri de top și îi consider melteni pe cei cu Audi Q7 și pneuri chinezești sau all season (fie ele și MCC2).
100% iarnă/vară! De preferat pe 2 set-uri de jante și gumele să fie ceva premium, ele fiind singurul contact al mașinii cu solul! Cea mai bună treabă pentru siguranță și pentru viața gumelor. Eu așa fac și chiar este cea mai elegantă variantă.
La cati km ai condus am încredere în criteriul tau :))
@@vladdutz20 iti multumesc!
Ar mai fi cateva detalii precum ca gumele all season sunt mai mult pentru tari ca Anglia de exemplu, unde ninge rar si atunci nu mai mult 2-3 cm.
Conteaza si zona unde se fac deplasarile ,de ex. in Bucuresti intr-o iarna ca cea care a trecut ar fi fost ok allseason ca numa' iarna n-a fost, dar daca stai in Brasov n-ar fi fost prea ok, sau daca stai in zona de deal/munte la fel, cele dedicate de iarna sunt sigur mai eficiente ca all season-urile.
Apoi, stii cand ninge in prima data si se sta la cozi cu orele ca se trezesc toti sa le schimbe pe cele de vara? Mno... daca deja le ai pe alte jante pe cele de iarna, in 30 de minute le schimbi singur in fata blocului.
Eu am facut demult socoteala asta si mi-a dat ca pt ceea ce fac eu, mi-e mai convenabil sa am set-uri separate iarna/vara, practic cheltuiala in plus fiind doar un rand de jante. Daca calculezi si ca Hagi Tudose ca daca ai doar 1 set de jante si 2 randuri de gume, asta insemnand ca sigur de 2 ori pe an esti la vulcanizare pt demontat/montat, apoi echilibrat... practic cu banii de pe 2 ani iti cumperi un set de jante! 🙂
Aștept noua mașină, imediat schimb anvelopele cu Michelin Crossclimate! Așa am gândit -o și eu!
Cele de fabrică,le vând!
Am avut cam doi ani pe un Prius așa ceva și sunt excelente! Felicitări și pentru acest vlog!
Da domnu Vlad!!,experienta personala bate tot.Eu merg deja de 5 ani pe all seasons si sunt multumit,dar nu sunt genul cu excese(demarari agresive,frane bruste si curbe luate pe scartait de gume,la limita aderentei).Parerile sunt subiective in general asa ca decat sa apelez la sfaturile amicilor am preferat sa le incerc singur pe barba mea.Dupa un an intreg de utilizare pe toate anotimpurile am ajuns la concluzia ca sunt OK pentru mine.Din pacate prima pereche nu m-a tinut decat 3 ani,adica aproape 60000km ceea ce zic ca e un minim decent.Sa vedem a doua.Drumuri bune tuturor indiferent ce masini sau anvelope va alegeti si cat mai putine pene!!
Am cumparat masina de noua cu anvelope all season din fabrica si in prima iarna am fost nevoit sa ajung in zona Rucar in ianuarie si pe putina zapada batatorita am fost nevoit sa franez mai brusc si efectiv distanta de franare a fost ingrozitor de lunga. Nu s-a intamplat nimic, dar caaaaat m-am dus.... Nu mi-a placut deloc, imi statea pe creier asa ca mi-am luat 2 seturi vara/iarna pe care le schimb in sezon dar nu intentionez sa le tin mai mult de 5 ani. La mine cum a facut o anvelopa 5 ani renunt la ea. Si ca numar de km ma apropii undeva de 25k pe an aproape toti in afara orasului. Multumim peste aceste video-uri, este o reala placere sa le ascult. Numai bine!
Eu sunt la al 4-lea set, 3 Michelin si unul Nankang, cate 2 seturi pe fiecare masina personala. Stau in Bucuresti, una din masini merge exclusiv in Bucuresti, face in jur de 6000 km pe an si la o analiza personala am ajuns la concluzia ca nu merita 2 seturi de cauciucuri avand vedere costurile si regimul de exploatare. Putinele zapezi prinse in oras nu mi-au pus probleme si cele 2 zile in 6 ani de cand folosesc All Season in care a nins mai tare, nu am folosit masina pt oricum nu aveam unde sa parchez unde ma duceam, aka birou. Cealalta masina face cam 15000 de km anual , cu drumuri externe, chiar si vacante in afara tarii....nu am prins zapezi si situatii care sa imi faca probleme...conteaza si stilul de condus si al meu e linistit desi poate as avea cu ce sa ma dau tare. Prin urmare pentru mine , stil de condus, conditii meteo zonale, nu am nevoie de 2 seturi de cauciucuri.
Interesant articol.Desi am experienta si km , am hotarat sa trec la un all season ,mediu.S-a dovedit ca la stilul meu de condus nu sunt ok, desi nu alerg.In 40k km cele de pe fata s-au tocit zdarvan si povestea a culminat cu o explozie frumosa , pe un drum in Delta.Pe zapada , tot imi pleca spatele.Legat de XL , daca mergi pe drumuri dubiose cu ietre si maracini se merita, cele fara xl au flanc-ul moale si se inteapa foarte usor.A trebuit sa donduc Cluj -Ploiesti cu un maracine de salcam in flanc.
si eu merg aprox.. 5000 km anual si s foarte multumit de kumho all season . pe spate am radburg respa de iarna , si se comporta cam rau acum vara. detin un focus 1.8 zetec, si diferente-le se simt. masina e relativ usoara in raport cu puterea. 10,5 kg la un cp. (mi-a placut sa ascult acest subiect)
Foarte bună ideea de a te filma si mulțumesc pentru aceste informații. Sa mai faci astfel de "vloguri".
Am tot filmat subiecte si o sa mai fac :)
In aceasta iarna am fost pus in situatia de a-mi achizitiona un set de anvelope de iarna, asta pentru ca livrarea autoturismului proaspat cumparat ( Mazda CX5) se facea cu un set de vara, respectiv cu gume marca Yokohama. Pentru ca sunt adeptul lucrurilor specializate, am luat un set de anvelope Michelin Pilot Alpin 5 225/65/R17, cu indicele 106H XL. Te aud si pe tine ca ai o reticienta fata de anvelopele cu indici XL, la fel o am si ei acum, pe considerentul ca ar fi mai dure, desi in rulaj nu le-am simtit neaparat ca fiind astfel. Ma consoloez cu gandul ca fiind totusi vorba de un SUV, sunt ok si XL.
Ai intrat in ape adanci!
Zic asta pentru ca am avut discutii despre cauciucuri All Season cu multa lume si se lasa cu "da, ce, esti sarac?" "nu poti sa mergi cu aceleasi roti vara si iarna" etc... Am vorbit cu oameni saraci / bogati si toti au un aer de superioritate ca ei au 2 randuri de cauciucuri.
Eu anul acesta in februarie am trecut pe All Season Michelin Cross Climate 2. Am mers la munte la Straja cu zapada/ninsoare de nu vedeam 5m in fata masinii si a fost totul ok. Nu am avut nici o problema, ba chiar, asa cum ziceai tu in video, mi se pare ca vara pe ploaie franeaza mult mai bine decat cele de vara pe care le aveam anul trecut.
Nu zic ca nu este ok sa ai cauciucuri vara/ iarna. Doar ca eu nu merg prin nameti sau zapada mare. Eu merg pe drumuri unde zapada este luata si se da cu sare. Deci cauciucuri all season sunt ok pentru mine.
Pana acum sunt fericit de alegerea facuta. Daca apar probleme o sa va zic.
BIG UP Atelierul! Faceti treaba buna!
Am întâlnit oameni care au 2 seturi de vara cu unul de iarna, fiecare cu jantele sale :))
Vlad M. este un vlogger auto mult peste altii.
Mai ales ca intelege ca japonezele de top sunt cele mai potrivite celor care nu au bani de aruncat. Il apreciez.
Dar la pneuri e cam pe langa. Daca vrea sa devina mai bun (si din interactiunile avute cu el asa deduc, avand caracter), trebuie sa studieze macar cat am facut-o eu, cautand comparative cu masuratori ale parametrilor principali: franare, manevrabilitate, acvaplanare, rezistenta la rulare etc. pe uscat, umed, zapada, gheata la diferite temperaturi etc. De tipul celor facute de Tyre Reviews cu Jonathan etc. Atunci ar vedea cu ochii lui ca cele mai bune gume all season sunt mai slabe iarna/vara decat cele mai bune pneuri de iarna/vara. Mai mult, cele mai bune anvelope all season iarna sunt altele decat cele mai bune gume all season iarna, datorita mixului obtinut de producator. Si este firesc, pentru ca un produs 2 in 1 va fi INTOTDEAUNA mai slab decat cele 2 produse specializate pe care unii cred ca le inlocuieste.
Caz concret: Romania. Indiferent unde locuiesti, vei avea zile cu peste 30 grade vara si zile sub -10 grade (Celsius, evident) iarna. Ca atare, un diferential de minim 40 de grade intre extreme (chiar peste 60 la mine), nu ca in Malta sau in alte parti. Sa adaugam ca performanta compusilor pneurilor de vara este in zona pozitiva iar excelenta compusilor de iarna se simte in zona negativa a temperaturilor si e clara nevoia anvelopelor specializate de iarna/vara. Unele masini vin OEM cu all season pentru ca nu e clar cand vor pleca pe roti cu noul proprietar, nu ca ar fi recomandate. Faptul ca sunt folosite si recomandate de cei care nu se pricep (sau sunt platiti - fie si indirect - sa recomande un anume brand, ceea ce nu e cazul lui Vlad) nu inseamna ca-s bune. Fraier nu e cine cere, ci cel care da. Am auzit/citit multe "argumente" care-s daramate instant de logica sau datele/cifrele din comparative profesioniste (ca cele de la Tyre Reviews). De exemplu, cel mai important factor in alegerea pneurilor e siguranta, pentru ca acestea sunt UNICA legatura cu drumul. Daca tii la viata ta si a celor din jur nu-ti vei lua all season, ci pneuri de iarna/vara de top, care iti ofera avantajul unor franari mai scurte, a unei manevrabilitati sporite, a inceperii acvplanarii la viteze mai mari etc. - practic poti evita mult mai usor evenimente neplacute, care se pot intampla indiferent de cat de putin, rar si incet mergi cu masina, independent de vreme, ora si de stilul tau de condus. Deasemenea, cat unii ca mine folosesc 2 seturi de anvelope de top de iarna/vara, altii folosesc tot 2 seturi de all season la acelasi numar de kilometri, mai putin daca se merge putin cu masina aia (si atunci apare intrebarea fireasca de ce o mai tii, platesti tot soiul de taxe etc., cand ai iesi cam la fel cu taxiul, fara sa mai ai bataie de cap cu parcatul, mersul la service etc.). Eu am gume de iarna pana si pe Miata, cu care nu merg iarna decat daca e uscat, soare si nu mai mult de 1000km. Dar eu exagerez cu masinile (de exemplu fac schimburile de ulei de motor la 5-7 mii de km, depinde de masini si cum le folosesc); m-am gandit inclusiv sa folosesc all season primavara si toamna, cand pot da maxima performanta (pe la 7/10 grade Celsius pe medie), dar al treilea set de gume si 4 schimburi de pneuri pe an mi-ar consuma cam mult timp, ca nu-s pilot de raliu. Apropo, cheltuiala de la schimbarea pneurilor e chiar utila pentru placerea condusului si a reducerii cheltuielilor cu bucse, planetare, brate, amortizoare etc. Pentru ca faci rotirea pneurilor, echilibrarea si centrarea jantelor, poti observa chestii altfel greu de detectat. Dar astea-s chestii pentru soferii buni, nu pentru bizonii din trafic.
Am anvelope kumho all season pe 17 de doua veri si o iarna in Craiova si se comporta fff bine ,,,,,,,, maisna,,,ford focus 2 facelift titanium , ti-vct 1.6 ! seara buna !
Cu dejantatul ai mare dreptate. La papucul pe care l-am avut avea anvelope Montana mixte. Am pus pe rotile de tracțiune Barum ce iarna. La Dacia papuc erau anvelope C-uri. După 3 sezoane de pus rotile de iarna/ vara pe aceeași janta s-au tăiat pe interior atât de tau încât a trebuit să le arunc. Ele fiind cărnoase și având aderenta. La următoarea mașină mi-am luat jante de vara și de iarna.
Merci de info si sfaturi! Am GT Radial de vara si Barum de iarna pe Focus , sunt foarte multumit de aderenta!
M-ai convins. Gata. Imi iau anvelope allseason si o sa am si mai mult loc de biciclete, unelete de gradinarit si muraturi in garaj pentru ca nu o sa mai am nevoie de inca un rand de roti ))
FELICITĂRI PENTRU POTCAST ! O singură remarca..anvelopele de iarna în special chiar și celelalte..au o durată de viață de aproximativ 5 ani..datorită compoziție din ele pentru a fi aderente la frig....cauciucul în contact cu oxigenul din aer îl va îmbătrâni și se mănâncă.
Pentru plimbăreți de ăștia din stânga în dreapta probabil merg și all seasons. O dată am mers cu o mașină pe Toyo all seasons. Am intrat în giratoriu relativ tare față de trafic dar la viteza normală pt. mașina mea pe Turanza. Era să intru în șanț.
Eu merg doar pe Bridgestone vara și iarna cu ceva de iarna, încet oricum. Evident 2 rânduri de jante. Nu îmi face plăcere să îmi petrec 2 zile pe an la vulcanizare. Dai bani . Ti-le echilibrează aiurea . Îți zgârie jantele și alți dorei îți mai și distrug prezoane relaxați.
Cat despre anvelope diferite pe punți iar e dubios. Nu o dată am pierdut spatele când mergeam cu 2-2 mai tare. De câțiva ani iau doar la fel toate 4. La mers tare sau condiții nasoale e bine să facă și spatele exact ce simți în volan. O reacție aiurea poate costa foarte scump în final.
Am avut de toate felurile. Daca conduci calm nu bruschezi și nu te dai la mașină sunt bune allseason.
Daca conduci mai sportiv sau o mai bruschezi , de preferat dedicate însă nu neapărat. În situații limită clar dedicate .
Valabil indiferent de anotimp...părerea mea
Ps. Dacia mea iarna avea tot anvelope de vara😉😁
Adică? 🤔🤔 Eu de fel conduc mai repede și frânez des... Îmi recomanzi cele dedicate? Am allseason (TIGAR), dar la consum se simte, și la gropi sau denivelări se simt
Eu folosesc allseason,din 2006,foarte mulțumit,și cel mai important,datorită compoziției anvelopelor,trebuie sa adaptezi viteza
Salut
Și eu sunt de parere ca anvelopele dedicate sunt mai ok indiferent de stilul de condus..mie personal imi confera mai multă siguranță...schimbat la 5 ani sau functie de uzura si obligatoriu ceva "bun".Pe langa Pirelli-urile P Zero RFT de vară am luat un set de Michelin PA 5 non-RFT...ce diferență in termeni de comfort intre RFT și non-RFT...abia astept sa se toceasca RFT-urile să trec pe non.
Salutare!
Foarte interesant subiectul Vlad.
Cand vine vorba de anvelope cred ca is foarte importante pentru siguranta in condus.
Bineinteles ca e importanta si starea drumului de asta cred ca e bine sa ai doua seturi de anvelope pentru iarna/vara desi nu sunt impotriva celor all season, important in toate cazurile e sa fii atent la uzura acestora si sa le schimbi inainte de a ajunge la martorul de uzura.
In primul rand cred ca cele mai importante caracteristici sunt materialul din care sunt facute si profilul acestora dar sa nu uitam de latime, inaltime, diametrul cercului interior, indicele de sarcina, indicele de viteza , zgomotul de rulare in dB si data fabricarii.
Cand vine vorba de marci, putem alege dintr-o sumedenie: Bridgestone, Michelin, Goodyear, Continental, Pirelli, MRF, BFGoodrich, Dunlop, Debica, Hankook, Yokohama, Nankang, Nexen, Maxxis, Kenda, Nokian, etc.
Autoturismul meu personal a venit cu anvelope Continental de vara iar pentru iarna i-am luat niste anvelope Debica de buget dar de care nu am fost multumit. Pentru iarna cred ca cele de la Nokian sunt cele mai bune, ma puteti contrazice.
Daca ar fi sa-mi iau allseason as merge pe Bridgestone.
Acum fiecare isi alege dupa ce are nevoie si buget.
Pentru iarna cred ca cele de la Nokian sunt cele mai bune, ... așa este ...
Salutare, Eu pentru traficul bucureștean am o „trotinetă” IGNIS încălțată cu michelin cross climate pe care le folosesc de 5 ani și 102000 km și mai merg! Un sfat pentru uzură uniformă pe toate anvelopele la 10000 km le rotesc, (conform manual de utilizare)
Jante aliaj 17 cauciucuri vara si jante tabla 16 pentru iarna.Aveam niste gandaci in cap sa raman doar cu cela de tabla si all season dar nu eram hotarat.Aceasta emisiune m.a convins sa trec pe all season dar acum astept sa le tocesc ca si tine.
Pe masina de oras, mica, benzina, tractiune fata am all season: Michelin CrossClimate 2.
Pe masina de weekend, hibrid, tractiune spate am doar vara (nu stiu marca pentru ca nu le-am cumparat eu, au venit cu masina).
Dar asta este pentru iernile foarte blande de UK (unde cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii).
Si eu am trecut de la set vara/iarna pe Micheline Cross Climate 2. Pt usce case-ul meu personal sunt excelente. 1. Am un ford focus de 100 cai deci vara nu am nevoie de cine stie ce anvelope cu grip extraordinar. 2. Iarna merg ocazional intr-un concediu la munte si atunci ma orientez dupa conditiile meteo si aleg zone dezapezite, deci, nu imi trebuiesc cine stie ce anvelope de iarna. 3. Per total cred ca fac undeva la 5000Km pe an, deci uzura mai rapida la all season fata de cele dedicate, nu ma impacteaza. In schimb am castigat 2 zile pe an pe care trebuia sa mi le iau liber de la munca ca sa merg sa fac schimbul/echilibrarea si am eliberat si un spatiu in balcon.
Eu am Continental AllSeasonContact, deja ma apropii de al treilea an de folosire. Uit ca le am, nu am nicio problema cu aderenta si totul merge "ca uns". Coeficient de frecare bun, aderenta pe uscat superm aderenta pe umed excelenta (risc minim de acvaplanare).
Pot sa confirm. Folosesc Nexen de vreo 6 ani, pe vara si iarna. Le-am cumparat si alor mei pt vara. Niste anvelope peste pretul lor.
Ca sa stau linistit, fix cum ai spus, mi-am luat inca 4 roti de iarna. Tot de aliaj, cauciucuri premium, fix aceleasi dimensiuni 195/55 R16. E nasol ca le tin in pivnita si pana la poarta am vreo 40 de metri, de doua ori pe an ma cam enervez dar pot sa trec peste. Decat sa stau cu morcovul, am dat niste bani si merg fara stres. Sunt total de acord cu ce ai spus, totusi nu as merge pe all seasons pt ca oricat de premium ar fi, nu pot avea aceeasi eficienta comparativ cu niste gume dedicate, asta e parerea mea. Am avut vara trecuta o situatie in care m-am lansat intr-o depasire de 2 masini si a doua nu m-a vazut, la randul ei a intrat in depasire cu mine in unghiul mort si printr-o minune nu am ajuns in sant. Am tras de volan scurt dar f brusc stanga ca sa evit contactul si apoi iar drepta, am corectat masina ca la curse, a fost un moment de luciditate si un bulan fenomenal. Nu stiu sa spun daca a intrat ESP-ul la Sandero, habar nu am, cert este ca au contat cauciucurile in proportie de 90% si diferenta a completat-o inspiratia mea de nu am ajuns in sant. Continental Eco Contact 6, asa a venit masina cu ele. Cu all season cred ca faceam commentul asta din cosciug, scuzati sarcasmul dar cam asa e. F educativ clipul!
Da , de aceea am zis ca allseason e cu stil relax de condus
Pe Golf 3-ul meu recent mi-am pus jante pe 15, recondiționate. Cum fac max 10000 pe an, pe distante scurte am zis că iau niste anvelope all season. Mașina e ușoară, are 1 tona in cap, cai foarte puțini și nu fac raliu cu ea. Cum îmi plac mult jantele ce la am acum, am zis hai că iau cele mai calitative all season, nu mă uit la preț pentru că oricum le schimb la 4-5 ani depinde când se uzează. Pe 195/50/15 am luat Michelin Cross Climate 2, m-au costat 450 lei bucata și sunt extrem de mulțumit de ele. La aceeași bani nu puteam cumpăra și un set de iarnă și unul de vara ce sa aibă o performanță similară cu anvelopele astea. Parerea mea este că pentru o mașină de daily ce nu e rapida all season sunt soluția.
Am primit de la fostul proprietar 2 perechi de jante cu cauciucuri vara/iarna de la Hankook si mi-am zis sa pastrez traditia :))
Cu toate ca am o pereche de jante noi de aliaj pentru iarna cand mi a venit masina in iunie i am pus allseason direct. CC2 mi se par prea overpriced. Nu am vrut sa fac rabat la calitate ,asa ca am ales Vredestein Quatrac PRO,anvelope din clasa UHP, pe care le am prins la un super pret pe 17, cam 400 ron bucata.Am fost intr un mic trip de 700km, serpentine,curbe, nu am resuit sa rup aderenta cu ele, te tin lipit de sosea.
Si mie mi se par o medie buna
Eu sunt în dubii dacă să îmi iau încă un set de jante (aș vrea pe 17, pe mașină sunt 18) pentru iarnă, cu anvelope dedicate, sau să iau un set all season, respectiv Pirelli Cinturato All Season SF3. Le avem pe cealaltă mașină din familie, am prins două luni de primăvară si (aproape) una de vară cu ele, mi se par absolut superbe.
Conduc 80% în exterior și seara/noaptea, în oraș foarte puțin, ziua foarte puțin. 🦇
Dacă stau să mă gândesc, cred că am prins o singură dată zăpadă pe drum, în ultimul an. În zona asta iernile sunt tot mai blânde dpdv al zăpezii, dar temperaturile sunt tot scăzute. Mă gândesc că s-ar potrivi un set all season tocmai pentru genul meu de mers.
Am folosit Debica până acum, pentru ambele seturi. De cele de vară sunt mulțumit, cele de iarnă sunt așa și așa, nu le-aș cumpăra din nou.
Mașina în cauză e o Alfa GT Q2.
Salutare Vlad! Eu mi-am luat anvelope extra load, am un Opel Astra J hatchback diesel 125 cp, mașina are 1500 kg pe gol. Am anvelope 2x anvelope Giti Premium, 2 x anvelope Kumho( de vară) , de iarna am 4x WestLake . Toate anvelopele le-am luat noi! Te salut ! Respect pt ceea ce faci. Te urmăresc cu drag!
Da, adevărul ca astra J e grea
Salutare...am mers 4 ani(undeva la 50.000 km) cu all seson matador 195 65 15 si in primul an respectiv prima iarna au fost ok,a doua nu mai... a 3 a iarna am luat matador dar de iarna si a fost altceva...in momentul de fata merg cu dunlop de vara si iarna continental fiecare pe jante de aluminiu originale...si e diferenta...
M am gândit și eu la un set de 4 allseason dar mașina a venit cu anvelope de vara din fabrică și mai e o chestie: daca pleci din țară iarna, s ar putea sa ai probleme cu politia iar amenzile sunt mari. Și apropo, Dacia pune Continental pe toate modelele!
Salut ! Asa este ! Anvelopele sunt foarte importante pentru siguranța în trafic ! Si eu sunt fan All Season.
merg doar vreo 6000 km pe an. masina sh a venit cu cauciucuri de vara si am cumparat de iarna - nokian. de anul asta nu am mai schimbat pe cele de iarna, si o sa merg cu doar cu ele vreo 2 ani. apoi o sa trec pe all season. la bloc nu mai am spatiu si de cauciucuri. si merg foarte putin. rar, pe autostrada trec de 120... acum 2 ani am stat in bucuresti, ca a nins brusc, vreo 4 ore sa schimb cauciucurile... am zis ca nu mai pot sa pierd atita timp la baietii care schimba cauciucuri.... cam asta e povestea mea.
ma bucur ca ai punctat bine legat de dacile clasice care in opinia unora ''erau niste super masinii ....'' , si la mine taicamiu avea o dacie 1300 cumparata noua in 1981 si care prin ani 90 iarna caram bateria in bloc la etajul trei (majoritatea care aveau daci aveau in apartamente redresoare confectionate artizanal prin tot felul de fabrici si uzine din tara ), in balcon aveam o cutie mare cu bucati si piese de electromotor si alternatoar , plus la orice drum in afara orasului la douazeci sau treizeci de kilometri se infunda carburatorul cu gunoie , opreai desfaceai carburatorul si cu pompa de roti suflai jigloarele ....., tu ai concluzionat perfect cand ai spus ca erau niste gunoie de masini , nu o sa spun eu parerea mea legata de dacia 1300 , o s-a dau exemplu pe taicamiu (care a avut dacie cumparata de noua) care dupa ce a dus dacia la casat dupa ce nu se mai putea face ceva cu ea, si prin 2010 dupa multe ezitari a aceptat s-a cumpere un ford escort fabricat in 1994 !! (era teama care o aveau multi romani legata de masinile straine care se repara greu si piesele de schimb....), fordul era foarte simplu cu motor 1,4 benzina cu putina rugina la aripi dar masina si motorul era ''tanc'' , si dupa ce a vazut taicamiu cum merge prin comparatie cu dacia a spus ca nu ar da fordul pe o dacie 1300 nou nouta !!!.......😀
Buna remarca :))
Am pus pe masina de 130 cp Nexen dupa 5 ani de Continental
dupa documentari , rating, etc . Ma declar super mulțumit de achizitie, a scazut consumul
Am observat si eu ca au nota buna la partea de eficienta
Salutare Vlad.
Ca să vezi cât de atent am fost la clip îți spun traseul pe care ai fost:
Compozitorilor ( 1 Mai plm) ai traversat Brașov și ai intrat pe Drumul Taberei, ai făcut stânga pe Valea Argeșului apoi dreapta pe str. Valea Oltului, stânga pe Timișoara, dreapta pe Valea Cascadelor, iar stânga pe Iuliu Maniu spre ieșire și te-ai băgat în parcare la Peojo.
Și acum despre povestea ta cu cauciucurile:
Știi cum e să ai o Dacie cu 4 cauciucuri de 4 feluri cu camere în ele? Și alea vai mama lor, neechilibrate și cu gâlme.
Știi cum e să faci o pană de cauciuc cu cameră pe timp de iarnă și de ger nasol când o picătură de apă aflată între cauciuc și cameră îngheață și roade din cameră și iar faci pană? Plângi.
Tu poate mai știi dar ăștia tineri nu au văzut în atelierele de vulcanizare plite electrice pe care se vulcanizau camere cu petice calde și angajații își puneau borcanele cu ciorbă sau tocană la încălzit pe plită.
Am trecut prin ani grei dar frumoși chit că mă chinuiam cu lipsa cauciucurilor sau bateriei impotente de proastă ce era.
Apoi am avut o Dacia Break prin 1992 la care patronul i-a cumpărat gume Khumo coreene la prima pană.
Vulcanizările nu aveau utilaje ca acum și schimbarea cauciucurilor se făcea la levier și baros.
Totuși am găsit una la care băieții au spus că anvelopele alea erau ca de burete, nu erau dure intrau ușor pe jante foarte moi și lipicioase de asfalt.
Dar acum când în București nu mai există iarnă îți iei de iarnă sau all season că îți ia poliția talonul dacă e o lapoviță de 5 milimetri și s-a albit drumul e amenda și recuperarea talonului cât un set de cele mai nasoale sh-uri posibile.
Și ca să fiu cinstit brandul meu preferat rămâne Michelin sau Nokian chit că dacă sunt mai scumpe dar așa cum spuneai le iei rar că sunt premium.
O alta cauza pentru care nu imi place sa schimb rotile la 6 luni e din cauza ca se uzeaza butucul, filetele, mai ales daca nu ai roti originale si mecanicii baga pistolul pneumatic in ele. Dupa fiecare roata data jos si pusa inapoi imi pierd increderea in masina, trebuie sa ma duc cu 180 pe autostrada ca sa prind iara curaj ca rotile sunt prinse bine. Asa ca mai bine pun Allseason si nu le mai dau jos 5 ani.
Experienta similara, Astra H prin 2009, roti de iarna pe fata, vara spate. Ninsese, acoperise sina de tramvai si m-a furat spatele. Noaptea, ma grabeam, spatele fuge, m-am rotit de 3 ori cu ea pana am oprit-o. Noroc ca nu mai era nimeni pe strada. De arunci set de iarna set de vara marca f buna
Salut, datorita lipsei spatiului de depozitare, stau la bloc si sa depozitez 8 avelope de la cele 2 masini ale familiei este o mare aventura, am trecut la anvelope all seazon, pe una MICHELIN
Crossclimate si pe alta PIRELLI Cinturato All Season. Perfecte tot anul si iarna pe zapada s-au comportat bine si vara pe calduri toride, consumul nu a crescut .
Ce diferențe ai sesizat între ele?
@@alexxandreipopescu208 , nu pot sa spun exact deoarece am masini cu motoare diferite, Pirelli sunt pe benzinar si celelate pe dCI, dar un plus ptr Pirelli pot sa dau.
Si eu as fi făcut la fel
Asa ma gandeam sa fac si eu la urmatoarea masina. Acum am doua seturi de roti si m-am cam saturat sa le tot plimb, du-le adu-le, urca-le in pod da-le jos. Nu cred ca mai merita efortul. Daca chiar vreau sa ma duc la munte sau ceva iau un set de lanturi pentru ocazie si gata.
Am luat sotiei Goodyear all-season cand avea Peugeot 206 si si-au facut treaba admirabil, mai ales ca ea mergea numai in oras pe distante scurte. Nu toti utilizatorii au nevoie de maximul de performanta disponibila pentru sezonul curent. Pe de alta parte, cand faceam 40000 km pe an, mergeam tare si calitatea anvelopei facea diferenta si poate de cateva ori faptul ca am avut anvelope dedicate sezonului m-au salvat de la accident.
- Cand alegi o anvelope mai sunt de luat in calcul factori de zgomot, confort si economie, pe langa faptul ca dimensiunile si indicii de incarcare si viteza nu sunt degeaba specificati de producatorul masinii si trebuie respectati (inclusiv specificatia XL care face o mare diferenta si merita doar daca esti caraus de greutati mari).
- Admit ca mai exista si chilipiruri (am avut vreo 2-3 ierni anvelope de Riken pe Skoda Octavia care inlocuisera niste Fulda si pot sa spun ca si-au facut treaba foarte bine la un buget de nimic).dar in ultimii ani presiunea pe preturi a facut ca producatorii sa mute retetele de pe anvelope ieftne pe unele mai scumpe (de pe Debica pe Barum practic scazand costurile pe un brand care facea mai multi bani) sau sa apeleze la trucuri (pe Tigar parca, anvelopele noi aveau inaltimea de profil 6 mm pe cand la anvelopele cu nume profilul avea 8 mm la anvelopa noua). Preturile mici inseamna sa cam tai de pe undeva... asa ca cel mai bine este ca decizia sa fie foarte bine documentata si completata de at mai multe review-uri de utilizatori. Sunt de luat in calcul si testele facute de marile publicatii (precum testul AMS) dar nu va lasati pacaliti pentru ca unele clasamente sunt usor politizate (de banii de publicitate pe care publicatiile alea ii primesc de la diversi producatori sau de afilierea la anumite interese si in general pozitiile la varf, locurile 1-3 sau 1-4 sunt cam la acelasi nivel). Coreenii la un moment dat erau victima unor rating-uri inferioare realitatii doar pentru ca europenii favorizau branduri europene din ratiuni de sprijin al economiei (se intampla si la masini unde intre germani exista o mentalitate destul de critica la adresa celor care cumpara masini asiatice).
- am tot citit si tot aud ca Michelin Cross Climate sunt un amestec excelent de all-season dar nu m-am indurat sa plec de la solutia cu anvelope dedicate vara/iarna desi asta e anul in care am cumparat 2 seturi de anvelope pt sotie si urmeaza sa schimb 2 seturi si pentru mine (cele de vara le las pentru primavara viitoare) si vad cum se apropie craterul de buzunar.
Da, util comentariu, am compilat diverse informații care o sa apară într-o postare Instagram in campania BRD și apar deja pe site Brd :))
@@vladdutz20 Cred ca ar fi util sa faci un vlog dedicat pe tema anvelopelor; pasionatii se documenteaza in general snguri despre subtilitati sau detalii dar asa cum faci incursiuni tehnice mai adanc documentate pe tehnologii diverse auto, merita si subiectul asta macar un vlog data fiind importanta sa majora. De-a lungul timpului am administrat si un site de vanzari de anvelope si realitatea e ca sunt multi oameni care aleg in necunostinta de cauza si asta le inrautateste experienta la volan sau se supun la riscuri ori fac alegeri daunatoare financiar.
Si cand te gandesti ca pana la urma mare parte din controlul masinii e dat de cele 4 suprafete de contact ale anvelopei care sunt cat o palma... si oamenii se uita la chestii irelevante cum ar fi desenul profilului (majoritatea nu inteleg nimic din acel desen doar li se pare misto) sau numele brandului. Multa lume nu are ideea ce inseamna DOT si ca o anvelope care are "carne" dar un DOT vechi e mai proasta ca una cu mai putina adancime de profil dar DOT mai recent... sunt multe de spus.
Ai perfecta dreptate si am ajuns si eu la aceasta concluzie vizavi de anvelope. Eu am cumparat XL deoarece 225/45/18, cu motor greu, toate anvelopele pe care le-am avut pana acum aveam peretele lasat chiar si cu 3 bari :))
Pentru iarna nokian wr și Bridgestone lm au fost f reușite
Pe vara e mai ușor însă iarna o anvelopa de calitate te poate scăpa de accident.
Contează și cât de mult mergi cu mașina
Dacă faci vara 30-40k nu face sens sa îți ei allseason:)
Eu, initial, am fost impotriva anvelopelor all seazon. Asta pana mi-am cumparat un Golf Plus cu Michelin Cross Climate. Pt. clima din Bucuresti au fost excelente. O incredibila frana pe apa/ploaie/mazga.. In general intra greu ABS-ul.... adica nu rupea aderenta mai deloc pe uscat. (y)
Nu confunda Cross Climate de la Michelin cu all seazon ...
Eu am reușit să folosesc 6 ani un set de cauciucuri de iarnă, noi, de la semperit, deci nu Premium. Așa am cumpărat mașina, cu două seturi de jante și cauciucuri vară - iarnă. Dar am făcut 100k km cu ele, cea mai mare parte din km făcuți pe autostrăzi, probabil de aceea au rezistat atâția km.
Salut. Interesant si f adevarat cele spuse de tine referitor la problema anvelopelor all season . As fi bucuros si nu doar eu, sunt sigur, sa ne faci un top 10 anvelope all season in opinia ta. mulțumesc anticipat 🤗
anvelopele premium vor fi intodeauna usoare din ce am testat pana acum, asta inseamna zgomot de rulaj mic si consum optimizat. Am luat odata o pereche de nokian wr dr3 de iarna, pe vremea aia era numarul 1 in teste peste tot in teste si intr-adevar tineam o anvelopa cu un deget era foarte usoara, dar si uzura era pe masura, la modul la care nu m-au tinut decat 2 ierni :D. Performante foarte bune, dar la acel pret iei doua perechi la pret de unul. Asa ca aleg ceva de buget pentru iarna, oricum profilul anvelopelor de iarna face ca rulajul sa fie zgomotos, mai putin la cele premium care au un profil fluid de multe ori, iar pentru vara ceva mai premium, acum merg pe khumo, care nu e neaparat foarte premium dar nici puscarii de buget facute sub branduri mari si profile vechi de 10 ani. Acum mi-am amintit faptul ca cealaltă mașină nu avea abs, asta făcea anvelopele sa se uzeze mult mai repede, deci big up pentru abs introdus standard peasini din 2008.