Kiitos paljon Ari,sinä olet kyllä perehtynyt aina siihen aiheeseen mistä luennoit,tänään kuuntelin magnesiumista,olet meille suomalaisilleTaivaan lahja❤
Ostikin juuri apteekin tarjouksesta magnesiumsitraattia,puutotsoireita,joista mainitsit,myös verenpaineen nousu ja rytmihäiriöt,käsien vapinaakin.johtuneeko siitä kun pitemmän aikaa ei vahva ruoka ole maistunut,liharuoka ei juurikaan.Olen jo yli 80,enkä aina jaksa ruokaa laittaakaan,valmisruokiin kyllästyy helposti,silloin tulee syödyksi,mitä sattuu,.pitäis olla tarkempi,kun oon diabeetikko.kiitos hyvistä luennoistasi ARI ❤
Kiitos, heräsin joku 5 v sitten austraaliaisen lääkärin videoitten kautta tähän väestön magnesium puutokseen, sitten on tullut nautittua sitä ja tätä magnesium tuotetta, välillä tullut pidettyä taukoakin, mutta nyt sain ihan uutta tietoakin. Kiitos paljon
Kiitos hyvästä esityksestä. Minulla on ollut kammioperäistä lisälyöntisyyttä viimeisen kahden vuoden aikana. Alussa oli luokkaa 15000/vrk ja viimeisen puolen vuoden aikana kahdessa viimeisessä Holter-seurannassa luokkaa 30000 lisälyöntiä/vrk. Lääkkeenä bisobrolol 2,5x3 aamuin illoin. Olin kuukausi sitten viikon sairaalassa, kun yritettiin vaihtaa sotaloli bisobrololin tilalle. Ei onnistunut, vaan tuli lisää ongelmia. Takaisin bisobrololiin ja siirryin odottamaan ablaatiota. Sairaalasta palattuani Sinun Mg-videon innoittamana tarkistin verikoetulokseni, joista ilmeni Mg:n olevan lähellä alarajaa. Hankin kunnon koktailin 4 purkista (Mg-oksidi, Mg-sitraatti, Puhdistamon Tripla ja Great Earth Mg 375 mg). Heittäydyin lisäksi keto-ruokavaliolle n. 4 vkoa sitten. Minulla on oma systeemi sykevälivaihtelun seurantaan. Datan tallennan Polar H10 sykesensorilla puhelimeen Elite-HRV apilla. Datan vien exceliin rakentamaani sovellukseen, joka näyttää RR-datan graafisena esityksenä ms-tarkkuudella. Sovellus laskee ja lajittelee erityyppiset lisälyönti kompleksit sekä lisälyönti-%. (Idean sain Kubios-ohjelmasta, jota käytin samaan tarkoitukseen v. 2016-2017 ylikuntotilan seuraamiseen). Nyt viikon verran lisälyönnit ovat radikaalisesti vähentyneet ja viimeisten 3 päivän leposykkeissä lisälyöntisyys on käytännössä hävinnyt (tasolla 0-1%) 0:11 . Voiko tämä johtua Mg:n lisäsaanista? Tuskin minun on mitään syytä mennä ablaatiokäsittelyyn, jos tilanne pysyy tällaisena. Itse epäilin ns. ylikuntotilaa, kun treenasin liika innokkaana. Voinee olla myös Mg-tason laskua kovista hikitreeneistä johtuen. Urheilukellot ja sensorit, jotka mittaavat optisesti, eivät sovellu em. taudin seurantaan, koska lisälyönti ei siirrä verta. Polarin V800 kellossa on sykevälin tallennus H7-H10 sähköisestä vyösensorista, mutta Polar Flow suodattaa tehokkasti pois kaikki ”virhelyönnit”, koska ne häiritsisivät sykevälivaihtelun tulosten laskemista. Onneksi PolarFlow:sta voi tallentaa käsittelemättömän datan esim. Kubioksella tarkasteltavaksi.
Kiitos erittäin hyvä esimerkki! Minun mielestä monta ablaatiota vältettäisiin korjaamalla magnesium. Ja etenkin niitä tullut vastaan, joissa ablaatio ei auttanutkaan mitään koska perussyy oli magnesium. On vielä verestä haastava tutkia, koska veressä vain 1% elimistön magnesiumista ja elimistö pitää sen loppuun asti suht hyvänä eli tuloksia rytmihäiriöiden suhteen saatu vaikka veren pitoisuus olisi ollut keskivälillä. Erikoisanalyysillä voidaan tutkia solujen sisäinen magnesium, mutta sitä testiä meillä huonosti käytössä.
Erinomaisia neuvoja , kun puhutaan purkki vitamiineista. Tekisitkö vedeon ,esim 5 tärkeintä vitamiinia jota ihminen ei saa ruuasta riittävästi. Kansankielellä ,eloonjäämis vitamiinit .
Kiitos Ari, että jaat tietoa ja kiitos myös siitä, että ainakin minä koen, että erottelet selkeästi sen, mitä tiede sanoo, mitä mekanismit vihjaavat ja mitä itse kokemuksesi nojalla uskot.
Moi, kiitos taas videosta! Itse huomannut että Magnesiummin sitraattia voi ottaa enemmän kun jakaa sitä pitkin päivää. Ja huomaa että kun on paljon fyysistä kuormaa tai muuta stressiä niin niinä päivinä voi ottaa vieläkin enemmän. Jos stressittömänä/liikkumattomana päivänä ottaa ison määrän niin vatsa reagoi🙂
Sama itselle, muutaman kertaa päivää nappaan jonkun magnesiumin ja voi hyvin olla sitraattia, ei tee ongelmia. Sinkin otan vaan tästä erillään. Etenkin jos hikoaa tai treenaa paljon magnesiumia hyvä saada.
Uutisten mukaan monet kärsivät ravintoainepuutoksista, mm.leikkauksista toipuminen hidasta. Miksi annetaan oireiden mukaisia lääkkeitä mutta ei hoideta elimistön puutoksia? Terveyskeskuksessa, missä köyhäilistö käy, hoidetaan oireita...eikä verikokeissa näy useimmiten mitään erikoista, ei edes mangnesiumin vajausta ?
Tarvitsemme noin pingispallon kokoisen annoksen lisäravinteita päivittäin. Sen verran pielessä on nykyravinto. Dr. Paul Clayton tästä kertoo enemmän sivuillaan. Osaan toki pääasiat, mutta mennet alkuperäislähteelle mieluusti.
Koiralla (vanha) on todettu oirepohjalta rakenteellinen epilepsia. Sen kanssa on voitu elää, jossa lääkkeinä on keppra, mutta erittäin suuri merkitys on ollut sinkki ja magnesiumia lisäämisellä. Tekisi mieli sanoa että aivan keskeinen osa, että on elossa. Toinen havainto on että B sarjan vitamiinien kanssa tulee olla kohtuus. Pieni määrä vähentää neurologisia muita oireita, mutta suuri annos käytännössä aiheuttaa epilepsiakohtauksen. Todennäköisesti saa hermoston toimintaan liikaa aktiviteettia.
@arimiettinen76 Lämmin Kiitos Arille hyvin koostetusta Magnesium tietopaketista. Ihmetyttää, kun usein pienillekin lapsille määrätään jatkuvan ummetuksen jatkuvaan käyttöön usein tehottomia ummetuslääkkeitä, kun parempi hoito olisi riittävä juominen (nesteytys) ja kunnon kotiruoka eli kuitujen lisääminen esim. kokojyväviljan, marjojen, kasvisten ja oikeiden hedelmien muodossa. Luumuhilloa/sosetta (esim. torttutäyte) muutama ruokalusikallinen iltaisin tai vedessä päivän ajan liotetut/turvotetut kuivatut luumut saavat aikuisenkin vatsan toimimaan aamuisin. Magnesiumin puute aiheuttanee myös lapsilla ummetusta. B1 vitamiinin eli Tiamiinin puutoksen oireet muistuttavat paljon Magnesiumin puutosta. Hyvä tuore kooste B1 vitamiinin hyödyistä terveyteen löytyy kopioimalla tämä nettiselaimen hakukenttään: 11 Impressive Benefits of Vitamin B1 (Thiamine) En tosin tiedä näyttääkö google tuota, kun en itse käytä sitä.
Itsellä magnesium vei yöunet kokonaan. Glysinaatti muoto, sitraatti tällä hetkellä käytössä. Yksi tutustumisen arvoinen teoria on jos magnesium piristää huomattavasti ja aiheuttaa jopa ylivirittyneisyyttä on b1 vitamiinin puutos. Tästä löytyy hyvin täältäkin tietoa
Voi olla hyvin mahdollinen magnesiumin piristäminen liittyy Todennäköisesti johonkin puutokseen joko itse magnesium tai joku muu B1 olisi hyvin mahdollista! Kiitos hyvä näkökanta!
Söin joitakin vuosia sitten kokeeksi D3-vitamiinia päivittäin 250 mikrogrammaa K2-vitamiinin kanssa joitakin viikkoja. Sain rytmihäiriöitä, joita minulla ei ole ollut koskaan aikaisemmin. Yhdistin ongelman korkean D3-vitamiinin auheuttamaan magnesiumin puutteeseen. Hankin magnesiumtauraattia ja rytmihäiriöt loppuivat. Enää en syö D-vitamiinia noin suuria määriä eikä rytmihäiriöitä ole ilmaantunut.
Olisko aikuisten nepsy oireet myös mahdollisia? Esim aikuisiän Adhd-diagnooseja on nykyisin paljon, vaikka lapsena sellaisia piirteitä ei ole ollut. muutenkin tuntuu että ihmisillä on paljon puutosoireita, joihin syödään kovia lääkkeitä. Ahdistuneisuus on myös lisääntynyt.
Juu kyllä mutta millä rahalla tutkia? Lääke tehtaat tai niihin sidoksissa olevat lääkärit eivät kyllä tutki. Voisi tarkoittaa jopa lääkemyynnin laskua eli huono business olisi tuollaista tutkia. Toki lääketieteen ja potilaan kannalta olisi tärkeä. Vain hyvin pienen otoksen tutkimuksia on magnesiumista ihmisellä neurologisiin oireisiin.
Markkinatalous lääketieteessä on paljon hyviä puolia, mutta tutkittu ja turvallinen tarkoittaa samaa kuin taloudellisesti kannatava. Eli rahalla kyllä tarvittavat tulokset ja tutkimukset saa.
@@salli.o222 Useammalla läheiselläni on diagnosoitu Adhd vaikka mitään tyypillistä ylivilkkautta ei ole, ei myöskään keskittymisen pidempiaikaista vaikeutta. Joten en siis oleta "kukkuja" vaan todella tunnen nämä ihmiset.
Olen lenkkeillyt 40 vuotta. Nyt alkaa tulla kramppeja pohkeisiin, ja jalat tuntuu, kuin kivijyriltä.. Juoksu ei kulje.. Kuin tällä kunnolla pitäisi.. Millainen magnesiumkuuri pitäisi nyt aloittaa?
@@laventeli818 Huoletta reilu annos ja hiukan eri muotoja. Ripulia tulee jos syö enemmän kuin imeytyy joten joten siitä tietää vähentää. Esim Puhdistamo Tripla magnesium 4kpl päivässä +magnesiium sitraattia 2tablettia päivässä. Kun oireet lievittyneet voinnee puoleen tiputtaa annosta.
Mitä mieltä Mg chloride juomasta? Tai on siitä olemassa tablettikin, Alta merkkinen. Olen kokenut sen itselleni sopivimmaksi. Mulla on hidas COMT (olikohan tuolla tekstityksessä yksi pieni kirjainvirhe ) ja tiedän tarvitsevani maggea, mutta nuo monet muut muodot ei vaan ole käyneet. Kiitos tosi paljon kaikesta infosta - mahtavaa kun on suomenkielinen lääkäri joka jakaa tätä tietoa äidinkielellämme 👍 Toivottavasti jossain vaiheessa olisi mahdollista päästä potilaaksesi 🍀🍀🍀
Kyllä Mg chloriden etu tuo, että on liuoksena valmiina. Auttaa imeytymisessä ja monilla tuosta imeytyy kohtuu hyvä määrä (huomaa siitä kun ei imeydy, jos aiheuttaa ripulia). Chloride muotoisesta myös elimistö saa helposti tarvittavan ionimuotoisen eli ei virtsaan hukkaannu niin herkästi. Mg valmisteista joutuu etsimään itselleen sopivan.
Kyllä nykyisin alkaa olla rajoitukset poistuneet myynnistä tai käytännössä näytetään ainakin siellä täällä myytävän Treonaattia Suomessa. Tuskin viranomaisella suurta intoa puuttua siihen.
kyllä eteisvärinä on ainakin siihen käytettävän lääkkeen myyntilukujen perusteella lisääntynyt huomattavasti. Todenäköisesti magnesium tähänkin vaikuttaa. Suolat pitäis olla tasapainossa
@@vesseli123 kyllä on tieteen tekijöiden juttuja joissa nimenomaan magnesium puute yhdistyy neurogeneratiivisiin tauteihin vahvasti esim Parkinson ja Alzheimeriin. Tämä nykyisin päähuoli, ei ole enää mikään pelkkä lihaskramppilääke
Hyvä video. Oon kuullu tosta et sitä sanotaa et jos magnesium piristää, niin se kertois kovasta magnesiumin puutoksesta ja suositellaan otettavan aamulla sen vuoksi, kunnes väsyttävä vaikutus ilmaantuu ja siirtää sitte iltaan. Tiiä sit pitääkö paikkansa mut toisaalta omalla kohalla huomannu esim Magnesia Penta merkkinen piristää ja vie unet jostaki syystä, sisältää mm. Magnesiumglyserofosfaattia ni miettiny et oisko se sitten se syy, tota muotoa kun ei oo muissa yleensä. En osaa sanoa. Muut merkit ei nimittäin tee tota et unet menis ni joku erohan tossa varmaankin on.
@@sannavesterinen7003 Joo malaatistahan sanotaa et se piristää ja antaa energiaa ni usein suositellaanki ottamaan aamulla/päivällä ennemmin. Mut voi kyl ottaa illallaki, varmaa iha yksilöllistä.
Mä käytän näitä happosalpaajia en ihan joka päivä mut tarvittaessa ehkä pari kertaa viikossa. Siksi käytänkin jauheena about 5g päivässä magnesiumia.Jauhe on sellaista, jossa on kolmea eri magnesiumia. Lisäksi treenaan päivittäin lihasharjoitteita.
Tuo paras linja juuri, että käyttää happosalpaajaa pienimmän tarvittavan määrän! ja sitten lisää magensiumin määrää
3 месяца назад+1
Magnesium sitraattimuoto 400mg kapseli jo käytössä. Montako Puhdistamo tripla Magnesium kapselia voi ottaa lisäksi päivässä ? Fyysinen työ ja kuntosaliharrastus n. 3 x viikossa.
Onko ne sellasia joita voi ottaa neljä päivässä? Jos neljässä on 375mg niin yhdessä on 94mg. Kannattaa huomioida sekin jos juo kivennäisvettä, niissä on kans mangnesiumia. Tulin kans etsimään täältä tietoa turvallisesta määrästä. Mangnesium on kuitenkin kehoon kertyvä josta voi myös saada liian isosta annoksesta myrkytysoireita ja pitkässä käytössä isoilla annoksilma myös koska kertyy kehoon.
@@laventeli818 kannattaa alapaineen kanssa huomioida, että mittari lähinnä hyvin nuorilla joustavilla suonilla luotettava. Alapaineen nousu voi olla ensi merkki, mutta pääasiassa keski-iästä lähtien katsotaan yläpaineen keskiarvoa, sen pitäisi pysyä alle 140. Pelkkä alapaine ongelma voi olla myös mittarivirhettä
Minä joudun käyttämään tosi kallista PH-savea että saan näitä mineraaleja niin luonnollisessa molekyylimuodossa kuin mahdollista. Imeytyy parhaiten niin, ja ei ole haitta-aineita mitä pillereissä on. Mitäs jos en käyttäisi enää savea? - sitten taas sairastelukierre...
Mulle on tehty 30v sitten colektomia. Miten (huonosti) magnesium imeytyy? On mg:n puute, oletan näin.... millainen "lääkitys" ? ( saan 1 ferinject-inf.kerran vuodessa)
Osta suoliston yläosasta imeytyviä muotoja. Ihan tavallinen magnesiumsitraatti imeytyy enimmäkseen mahalaukussa tai ohutsuolessa eli ei juuri kolektomia siihen vaikuta. Kun taas esim Crohnin taudissa sitraatin imeytyminen voi estyä melkein kokonaan eli suoliston taudit pitää huomioida valmisteen valinnassa.
Heippa. Minä olen 55v mies ja otan lisäravinteena Magneisumia, D ja C-vitamiinia, kollageenia, Omega3, maitohappobakteeria, Aminoproteiinia, elektrolyyttijauhetta ja kreatiinia. Onko hyvä?
Kyllä tuossa on hyvät. Ehkä K2 olisi hyvä lisätä ainakin jos syö D-vitamiinia yli 50mikrog. D ottaa kyllä kalkkia elimistöön mutta jos K2 jää vajaallw, voi sijoittua verisuoniin ja jänteisiin. K2 vie kalkin sinne minne kuuluukin eli luustoon
Toivottavasti ei tule vahinkoa pitemmän päälle, yleinen lääkitys. Toki vaikeaoireinen tarvitsee. Ehkä nykyisin liian herkästi lääkitys korjaamatta ensin muita asioita ympäristössä(ja ravinnossa)
suuri kerta-annos riski huonompaan imeytymiseen. Itse otan pääannoksen aamuun ja hiukan lisää iltaan. Voi vaikuttaa unirytmiin joten joutuu sen mukaan säätämään annostelua
Itse käytän aina ennen hölkkäkisaa suihkutettavaa magnesiumia niin eipä ole krampit vaivanneet pohkeissa kuten ennen suihkeita. Aina kovemmissa suorituksissa tuota kannattaa käyttää.
Magnesium osalta ylärajoja ei ole järkevästi pystytty antamaan. Useimmissa muissa sellainen tunnetaan. En ole minäkään yliannosta siitä koskaan nähnyt. Elimistössä magnesium voi nousta vaarallisen korkealle esim laaja lihasvamma munuaisten vajaatoimintaa sairastavalla, mutta ei siis johdu purkista syönnistä.
@ariniemi1230 Miltei kaikista monivitamiineista puuttuu yksi olennainen vitamiini, nimittäin K2 vitamiini joka on välttämätön kalsiumin siirtymiselle verisuonista luustoon ja hampaisiin. K2 vitamiinia saa mm. kananmunista. D3 vitamiinihan auttaa kalsiumin eli kalkin imeytymiseen suolistosta verenkiertoon, mutta K2 on tarpeen kalkin saamiseksi verisuonista sinne, minne se kuuluu. Löysin sattumalta tämän laajasti tärkeimpiä vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita sisältävän monivitamiinin netistä, mutta en ole vielä sitä ehtinyt itse testaamaan: Aito Aktiivinen Monivitamiini + K2
Entäpä hengityksen osuus Mg-vajeen synnyssä? Buteyko-menetelmän keskiössä on ajatus lähes kaikkia koskevasta piilevästä, mutta kroonisesta liikahengityksestä. Tämä aiheuttaa respiratorisen alkaloosin, josta puolestaan seuraa mm. Mg-vaje. Mainitsitkin stressin Mg-vajeen aiheuttajana, ja stressihän on myös yleisin liikahengityksen aiheuttaja.
Hengityksen osuus tulee eniten siitä, että pinnallinen stressihengitys pahentaa sitä stressiä noidankehä ja siihen tarvitaan enemmän. Toki myös elektrolyyttien tasapainon kautta voi vaikuttaa
@@raijasipilainen2565 Näyttänyt viime aikoina jo Suomessakin olevan myynnissä, vaikka edelleen lienee puolikielletty EUssa. iherbistä olen itse tilannut. Viranomaisella ei intressiä aktiivisesti siihen puuttua, koska ei ole haitttojen vuoksi kielletty. Lähinnä kaupalliset syyt valmistajille ei ole niin kannattava, että olisivat EUssa vaadittavat turvallisuus tutkimukset tehneet. Jenkeissä ja Kanadassa ollut yli 10v ongelmitta.
Ei käytännössä tai jos syke on liisn harva voi harventua lisää peruaatteessa, mutta elimistöön ei imeydy liikaa ellei suoraan suoneen laiteta. Kokemuksia tästä tuntemuksina voinut jollain olla mutta ei pitäisi tulla sydänfilmiin asti näkyvää
Luin että myrkytysraja 2000-3000mg, myös silloin jos käytetään pitkiä aikoja yli 1000mg per päivä. Sekin että pitääkö siihen laskea ruuasta saadut ja kivennäisvesistä saadut.
@@arimiettinen76 joo ei johdu magnesiumista, nyt on joku muu syy kyseessä. Ei näkynyt myöskään EKG:ssä koska sillä hetkellä ei ollut kun filmiä otettiin. Pirullista.
Ei ole lapsillakaan haittoja tullut mutta tehokkaasta annoksesta ei tiedä oikein kukaan, koska tuskin tullaan tutkimaan. Toki tuota pitää seurata jos joku ryhmä julkaisisi tarkempaa käytäntöä
Pääasiassa kaupallisista syistä Euroopassa puolittain kielletty myynti, mutta näytti kyllä esim biohakeerimessuille Helsingissä olevan. Yleensä tilataan esim jostain iherbistä tai fiksuapteekki.fi esim neuro-mag niminen
@arimiettinen76 Lukekaa Knut T. Flytlien kirjavitamiinivallankumous. Tämä norjalainen lääkäri kertoi maaperän köyhtymisestä ja muista ravintoamme koskevista asioista jo kymmeniä vuosia sitten. Todella hyvä teos. Etenkin miehillä puutoksia magnesiumista ja sinkistä, mikä oireilee eri vaivoina.
@arimiettinen76 Hyvää tietoa itsensä ja rakkaiden hoitamiseen löytyy myös näiltä asiaan perehtyneiltä tietokirjailijoilta: Gunilla Boman: Luonnonmukaisetparannuskeinot ihmisen kokonaisvaltainenhoito. Professori Toivo Rautavaaran teoksia: Miten luonto parantaa Mihin kasvimme kelpaavat ym. Sinikka Piippo, Pertti Salo: Vastustuskykyä kasveista Sinikka Piippo: Villivihannekset Rauli Mäkelä: Irti tulehduskierteestä. (suosittelen erityisesti lastenlääkäreille, lasten vanhemmille ja isovanhemmille, nykyisille ja tuleville, mutta myös muille) Reuma ja niveltulehdukset. (tämäkinkaikille hyvä teos lukea!)
Puhelimissa on äänentoistossa yleensä paljon puheääntä parantavaa tekniikkaa. Suurin osa huomaa mitään erikoista. Mut esim jos esim autossa kuuntelee, niin minun ääni ja laitteisto ei ole kyllä optimaalisella tasolla tähän työhön.
Mulla kuuluu niin läppärollä kuin iPadillakin ihan hyvin, mutta yleensä kuuntelenkin ihan perus parin kympin langallisilla nappikuulokkeilla, oikein hyvin kuuluu
Kiitos paljon Ari,sinä olet kyllä perehtynyt aina siihen aiheeseen mistä luennoit,tänään kuuntelin magnesiumista,olet meille suomalaisilleTaivaan lahja❤
Kiitos olet todella hyvä lääkäri, välität kassa ihmisistä etkä vain itsestäsi❤
Kiitän ja kumarran. Olen saanut sinulta monta neuvoa. Olen super lääkäri. ❤
Ostikin juuri apteekin tarjouksesta magnesiumsitraattia,puutotsoireita,joista mainitsit,myös verenpaineen nousu ja rytmihäiriöt,käsien vapinaakin.johtuneeko siitä kun pitemmän aikaa ei vahva ruoka ole maistunut,liharuoka ei juurikaan.Olen jo yli 80,enkä aina jaksa ruokaa laittaakaan,valmisruokiin kyllästyy helposti,silloin tulee syödyksi,mitä sattuu,.pitäis olla tarkempi,kun oon diabeetikko.kiitos hyvistä luennoistasi ARI ❤
Kiitos kaikista ohjelmistasi ,saanut paljon hyiä vinkkejä sekä totuuden mukaista tietoa jota arvostan paljon ❤
Mahtavaa että löysin tänään kanavasi! Puhut todella tärkeää asiaa🤗❤️
Tuhat kiitosta hyvästä videosta ❤ Todella tärkeää asiaa ❤❤
Kiitos ARI kaikista tärkeistä tiedoista ❤
Kiitos, heräsin joku 5 v sitten austraaliaisen lääkärin videoitten kautta tähän väestön magnesium puutokseen, sitten on tullut nautittua sitä ja tätä magnesium tuotetta, välillä tullut pidettyä taukoakin, mutta nyt sain ihan uutta tietoakin. Kiitos paljon
Kiitos Ari🙏 hyvä setti🫡
Kiitos .on erittäin mielenkiintoista tietoa.
Kiitos hyvästä esityksestä.
Minulla on ollut kammioperäistä lisälyöntisyyttä viimeisen kahden vuoden aikana. Alussa oli luokkaa 15000/vrk ja viimeisen puolen vuoden aikana kahdessa viimeisessä Holter-seurannassa luokkaa 30000 lisälyöntiä/vrk.
Lääkkeenä bisobrolol 2,5x3 aamuin illoin. Olin kuukausi sitten viikon sairaalassa, kun yritettiin vaihtaa sotaloli bisobrololin tilalle. Ei onnistunut, vaan tuli lisää ongelmia. Takaisin bisobrololiin ja siirryin odottamaan ablaatiota.
Sairaalasta palattuani Sinun Mg-videon innoittamana tarkistin verikoetulokseni, joista ilmeni Mg:n olevan lähellä alarajaa. Hankin kunnon koktailin 4 purkista (Mg-oksidi, Mg-sitraatti, Puhdistamon Tripla ja Great Earth Mg 375 mg).
Heittäydyin lisäksi keto-ruokavaliolle n. 4 vkoa sitten.
Minulla on oma systeemi sykevälivaihtelun seurantaan. Datan tallennan Polar H10 sykesensorilla puhelimeen Elite-HRV apilla. Datan vien exceliin rakentamaani sovellukseen, joka näyttää RR-datan graafisena esityksenä ms-tarkkuudella. Sovellus laskee ja lajittelee erityyppiset lisälyönti kompleksit sekä lisälyönti-%. (Idean sain Kubios-ohjelmasta, jota käytin samaan tarkoitukseen v. 2016-2017 ylikuntotilan seuraamiseen).
Nyt viikon verran lisälyönnit ovat radikaalisesti vähentyneet ja viimeisten 3 päivän leposykkeissä lisälyöntisyys on käytännössä hävinnyt (tasolla 0-1%) 0:11 . Voiko tämä johtua Mg:n lisäsaanista?
Tuskin minun on mitään syytä mennä ablaatiokäsittelyyn, jos tilanne pysyy tällaisena.
Itse epäilin ns. ylikuntotilaa, kun treenasin liika innokkaana. Voinee olla myös Mg-tason laskua kovista hikitreeneistä johtuen.
Urheilukellot ja sensorit, jotka mittaavat optisesti, eivät sovellu em. taudin seurantaan, koska lisälyönti ei siirrä verta. Polarin V800 kellossa on sykevälin tallennus H7-H10 sähköisestä vyösensorista, mutta Polar Flow suodattaa tehokkasti pois kaikki ”virhelyönnit”, koska ne häiritsisivät sykevälivaihtelun tulosten laskemista. Onneksi PolarFlow:sta voi tallentaa käsittelemättömän datan esim. Kubioksella tarkasteltavaksi.
Kiitos erittäin hyvä esimerkki! Minun mielestä monta ablaatiota vältettäisiin korjaamalla magnesium. Ja etenkin niitä tullut vastaan, joissa ablaatio ei auttanutkaan mitään koska perussyy oli magnesium. On vielä verestä haastava tutkia, koska veressä vain 1% elimistön magnesiumista ja elimistö pitää sen loppuun asti suht hyvänä eli tuloksia rytmihäiriöiden suhteen saatu vaikka veren pitoisuus olisi ollut keskivälillä. Erikoisanalyysillä voidaan tutkia solujen sisäinen magnesium, mutta sitä testiä meillä huonosti käytössä.
Kiitos Ari muistutuksesta.
Kiitos jälleen kerran! 🙏💪
Olihan perusteellinen luento Magnesiumin puutoksista KIITOS PALJON🙂👍
Kiitos Ari...alan heti kuuntelemaan 🤗❤🙏
Erinomaisia neuvoja , kun puhutaan purkki vitamiineista. Tekisitkö vedeon ,esim 5 tärkeintä vitamiinia jota ihminen ei saa ruuasta riittävästi. Kansankielellä ,eloonjäämis vitamiinit .
Hyvä tiedoitus muistiin mangnesiumin tarpeesta!
On jäänyt vähän taka-alalle sen käyttö😃😊
Kiitos Ari, että jaat tietoa ja kiitos myös siitä, että ainakin minä koen, että erottelet selkeästi sen, mitä tiede sanoo, mitä mekanismit vihjaavat ja mitä itse kokemuksesi nojalla uskot.
Terve! Olipas hyvä video.
Todella hyvä video, niinkuin muutkin siun. Kertauksen takia pari kertaa tämänkin kattonu. Kanada hymyilyttää aina.
Magnesiumtreonaattia löytyy mm. Suomesta. Oli juuri ko. purkki jota näytit.
Moi, kiitos taas videosta! Itse huomannut että Magnesiummin sitraattia voi ottaa enemmän kun jakaa sitä pitkin päivää. Ja huomaa että kun on paljon fyysistä kuormaa tai muuta stressiä niin niinä päivinä voi ottaa vieläkin enemmän. Jos stressittömänä/liikkumattomana päivänä ottaa ison määrän niin vatsa reagoi🙂
Sama itselle, muutaman kertaa päivää nappaan jonkun magnesiumin ja voi hyvin olla sitraattia, ei tee ongelmia. Sinkin otan vaan tästä erillään. Etenkin jos hikoaa tai treenaa paljon magnesiumia hyvä saada.
👍💪 Onko sinkki ja magnesium siis hyvä ottaa eri aikaan?
🐾🐾🐻🇫🇮 Moi. Ohoh. Uutta tietoa. Kuuntelemme heti suurella mielenkiinnolla. 👍👍👍......
Kiitos hyvästä tiedotteestasi🎉❤
Uutisten mukaan monet kärsivät ravintoainepuutoksista, mm.leikkauksista toipuminen hidasta. Miksi annetaan oireiden mukaisia lääkkeitä mutta ei hoideta elimistön puutoksia? Terveyskeskuksessa, missä köyhäilistö käy, hoidetaan oireita...eikä verikokeissa näy useimmiten mitään erikoista, ei edes mangnesiumin vajausta ?
Tarvitsemme noin pingispallon kokoisen annoksen lisäravinteita päivittäin. Sen verran pielessä on nykyravinto. Dr. Paul Clayton tästä kertoo enemmän sivuillaan. Osaan toki pääasiat, mutta mennet alkuperäislähteelle mieluusti.
Kiitos jälleen 👍👍
Kaunis kiitos hyvästä tiedosta💜💚
Oli tosi hyvä ja ns."valaiseva" luento.
Kiitos Ari.👍
Kiitos, tärkeä tieto.
Jee, tätä on odotettu 🤩
Kiitos Ari jälleen hyvästä videosta!
Koiralla (vanha) on todettu oirepohjalta rakenteellinen epilepsia. Sen kanssa on voitu elää, jossa lääkkeinä on keppra, mutta erittäin suuri merkitys on ollut sinkki ja magnesiumia lisäämisellä. Tekisi mieli sanoa että aivan keskeinen osa, että on elossa. Toinen havainto on että B sarjan vitamiinien kanssa tulee olla kohtuus. Pieni määrä vähentää neurologisia muita oireita, mutta suuri annos käytännössä aiheuttaa epilepsiakohtauksen. Todennäköisesti saa hermoston toimintaan liikaa aktiviteettia.
Kyllä tuo on totta. Ihmisellä etenkin synteettisen B6-vitamiinin pienikin ylimäärä helposti pahentaa neurologisia oireita.
@arimiettinen76
Lämmin Kiitos Arille hyvin koostetusta Magnesium tietopaketista.
Ihmetyttää, kun usein pienillekin lapsille määrätään jatkuvan ummetuksen jatkuvaan käyttöön usein tehottomia ummetuslääkkeitä, kun parempi hoito olisi riittävä juominen (nesteytys) ja kunnon kotiruoka eli kuitujen lisääminen esim. kokojyväviljan, marjojen, kasvisten ja oikeiden hedelmien muodossa. Luumuhilloa/sosetta (esim. torttutäyte) muutama ruokalusikallinen iltaisin tai vedessä päivän ajan liotetut/turvotetut kuivatut luumut saavat aikuisenkin vatsan toimimaan aamuisin. Magnesiumin puute aiheuttanee myös lapsilla ummetusta.
B1 vitamiinin eli Tiamiinin puutoksen oireet muistuttavat paljon Magnesiumin puutosta. Hyvä tuore kooste B1 vitamiinin hyödyistä terveyteen löytyy kopioimalla tämä nettiselaimen hakukenttään:
11 Impressive Benefits of Vitamin B1 (Thiamine)
En tosin tiedä näyttääkö google tuota, kun en itse käytä sitä.
mm. vahustenhoitoon mang. Treonaattia ...jos mang.vajaus, miksi annetaan automaattisesti monille masennusläkkeet ?
Hei, Voisitko tehdä videon kuparista ja sen tehtävistä kehossa. Voiko sitä saaha liikaa ja mikä on turvallinen kuparin saanti? 🤗
Mangnesium sitraatti 175mg purutapletti käytössä.
K- kaupasta saa halvemmalla noita vida merkkisiä mankkuja joissa hyvät mankun muodot.
Itsellä magnesium vei yöunet kokonaan. Glysinaatti muoto, sitraatti tällä hetkellä käytössä. Yksi tutustumisen arvoinen teoria on jos magnesium piristää huomattavasti ja aiheuttaa jopa ylivirittyneisyyttä on b1 vitamiinin puutos. Tästä löytyy hyvin täältäkin tietoa
Voi olla hyvin mahdollinen magnesiumin piristäminen liittyy Todennäköisesti johonkin puutokseen joko itse magnesium tai joku muu B1 olisi hyvin mahdollista! Kiitos hyvä näkökanta!
Lämmin kiitos. 😍👌
23:50 "kanadassa saa tuota myydä vaikkei siellä muita ihmisoikeuksia ole" on kyl vinha perä tossa XD
Sinulta saa parhaat tiedot luonnontuotteista. 💖🥰
Söin joitakin vuosia sitten kokeeksi D3-vitamiinia päivittäin 250 mikrogrammaa K2-vitamiinin kanssa joitakin viikkoja. Sain rytmihäiriöitä, joita minulla ei ole ollut koskaan aikaisemmin. Yhdistin ongelman korkean D3-vitamiinin auheuttamaan magnesiumin puutteeseen. Hankin magnesiumtauraattia ja rytmihäiriöt loppuivat. Enää en syö D-vitamiinia noin suuria määriä eikä rytmihäiriöitä ole ilmaantunut.
Kiitos Erittäin hyvä esimerkki! Moni hyväkin juttu kuluttaa magnesiumia.
Olihan mielenkiintoinen kokemus. Rohkenen tiedustella millaisia määriä D-vitamiinia veressä? Kiitos!
@@karttu1 En mittauttanut D-vitamiinia tuolloin. Joskus aikaisemmin tulos oli noin 130 nml/L, kun D-vitamiiniannos oli pienempi.
@@otsoni03 130 lienee hyvä taso. KTS!
Kiitos❤olet todella❤hyvä❤
Olisko aikuisten nepsy oireet myös mahdollisia? Esim aikuisiän Adhd-diagnooseja on nykyisin paljon, vaikka lapsena sellaisia piirteitä ei ole ollut.
muutenkin tuntuu että ihmisillä on paljon puutosoireita, joihin syödään kovia lääkkeitä. Ahdistuneisuus on myös lisääntynyt.
Juu kyllä mutta millä rahalla tutkia? Lääke tehtaat tai niihin sidoksissa olevat lääkärit eivät kyllä tutki. Voisi tarkoittaa jopa lääkemyynnin laskua eli huono business olisi tuollaista tutkia. Toki lääketieteen ja potilaan kannalta olisi tärkeä. Vain hyvin pienen otoksen tutkimuksia on magnesiumista ihmisellä neurologisiin oireisiin.
Markkinatalous lääketieteessä on paljon hyviä puolia, mutta tutkittu ja turvallinen tarkoittaa samaa kuin taloudellisesti kannatava. Eli rahalla kyllä tarvittavat tulokset ja tutkimukset saa.
@@salli.o222 Useammalla läheiselläni on diagnosoitu Adhd vaikka mitään tyypillistä ylivilkkautta ei ole, ei myöskään keskittymisen pidempiaikaista vaikeutta. Joten en siis oleta "kukkuja" vaan todella tunnen nämä ihmiset.
Olen lenkkeillyt 40 vuotta. Nyt alkaa tulla kramppeja pohkeisiin, ja jalat tuntuu, kuin kivijyriltä.. Juoksu ei kulje.. Kuin tällä kunnolla pitäisi.. Millainen magnesiumkuuri pitäisi nyt aloittaa?
@@laventeli818 Huoletta reilu annos ja hiukan eri muotoja. Ripulia tulee jos syö enemmän kuin imeytyy joten joten siitä tietää vähentää. Esim Puhdistamo Tripla magnesium 4kpl päivässä +magnesiium sitraattia 2tablettia päivässä. Kun oireet lievittyneet voinnee puoleen tiputtaa annosta.
ja hiukan eri aikoihin kannattaa ottaa, että imeytyy paremmin
Mitä mieltä Mg chloride juomasta? Tai on siitä olemassa tablettikin, Alta merkkinen. Olen kokenut sen itselleni sopivimmaksi. Mulla on hidas COMT (olikohan tuolla tekstityksessä yksi pieni kirjainvirhe ) ja tiedän tarvitsevani maggea, mutta nuo monet muut muodot ei vaan ole käyneet. Kiitos tosi paljon kaikesta infosta - mahtavaa kun on suomenkielinen lääkäri joka jakaa tätä tietoa äidinkielellämme 👍 Toivottavasti jossain vaiheessa olisi mahdollista päästä potilaaksesi 🍀🍀🍀
Kyllä Mg chloriden etu tuo, että on liuoksena valmiina. Auttaa imeytymisessä ja monilla tuosta imeytyy kohtuu hyvä määrä (huomaa siitä kun ei imeydy, jos aiheuttaa ripulia). Chloride muotoisesta myös elimistö saa helposti tarvittavan ionimuotoisen eli ei virtsaan hukkaannu niin herkästi. Mg valmisteista joutuu etsimään itselleen sopivan.
@@arimiettinen76 kiitos 🌻
Hei Ari! Sitä aivo (Neuro-Mag L-Threonate) magnesiumia löytyy ainakin sinunapteekista.
Kyllä nykyisin alkaa olla rajoitukset poistuneet myynnistä tai käytännössä näytetään ainakin siellä täällä myytävän Treonaattia Suomessa. Tuskin viranomaisella suurta intoa puuttua siihen.
Kiitos paljon videotasi, valotti monta asiaa❤mainitsit että rytmihäiriöiden taustalla voi olla magnesiumin puute, koskeeko tämä esim. eteisvärinääkin?
kyllä eteisvärinä on ainakin siihen käytettävän lääkkeen myyntilukujen perusteella lisääntynyt huomattavasti. Todenäköisesti magnesium tähänkin vaikuttaa. Suolat pitäis olla tasapainossa
@arimiettinen76 Kiitos tiedosta🙏
Kiitos 👍
Olisiko Parkkinsonin tauti yhteydessä Magnesiumin puuttumiseen?
@@vesseli123 kyllä on tieteen tekijöiden juttuja joissa nimenomaan magnesium puute yhdistyy neurogeneratiivisiin tauteihin vahvasti esim Parkinson ja Alzheimeriin. Tämä nykyisin päähuoli, ei ole enää mikään pelkkä lihaskramppilääke
Hyvä video. Oon kuullu tosta et sitä sanotaa et jos magnesium piristää, niin se kertois kovasta magnesiumin puutoksesta ja suositellaan otettavan aamulla sen vuoksi, kunnes väsyttävä vaikutus ilmaantuu ja siirtää sitte iltaan. Tiiä sit pitääkö paikkansa mut toisaalta omalla kohalla huomannu esim Magnesia Penta merkkinen piristää ja vie unet jostaki syystä, sisältää mm. Magnesiumglyserofosfaattia ni miettiny et oisko se sitten se syy, tota muotoa kun ei oo muissa yleensä. En osaa sanoa. Muut merkit ei nimittäin tee tota et unet menis ni joku erohan tossa varmaankin on.
Magnesiummalaatti vei minulla unet. Enkä ole ainoa. Eli täytyy ottaa esim. TriplaMg aamulla.
@@sannavesterinen7003 Joo malaatistahan sanotaa et se piristää ja antaa energiaa ni usein suositellaanki ottamaan aamulla/päivällä ennemmin. Mut voi kyl ottaa illallaki, varmaa iha yksilöllistä.
Käytän 3-teho magnesiumia eli magnesiumsitraatti, magnesiumglukonaatti ja magnesiumsulfaattia. Mitä mieltä olet näistä?
Hyvä, että on muutamaa eri muotoa.
Mä käytän näitä happosalpaajia en ihan joka päivä mut tarvittaessa ehkä pari kertaa viikossa. Siksi käytänkin jauheena about 5g päivässä magnesiumia.Jauhe on sellaista, jossa on kolmea eri magnesiumia. Lisäksi treenaan päivittäin lihasharjoitteita.
Tuo paras linja juuri, että käyttää happosalpaajaa pienimmän tarvittavan määrän! ja sitten lisää magensiumin määrää
Magnesium sitraattimuoto 400mg kapseli jo käytössä. Montako Puhdistamo tripla Magnesium kapselia voi ottaa lisäksi päivässä ? Fyysinen työ ja kuntosaliharrastus n. 3 x viikossa.
Onko ne sellasia joita voi ottaa neljä päivässä? Jos neljässä on 375mg niin yhdessä on 94mg. Kannattaa huomioida sekin jos juo kivennäisvettä, niissä on kans mangnesiumia. Tulin kans etsimään täältä tietoa turvallisesta määrästä. Mangnesium on kuitenkin kehoon kertyvä josta voi myös saada liian isosta annoksesta myrkytysoireita ja pitkässä käytössä isoilla annoksilma myös koska kertyy kehoon.
Kauan pitää olla väliä aamulla thyrozinin ja magnesiumien oton välillä?
Itsekkin tarvitseisin tietoa samaisesta kysymyksestä.
Erään firman D3-vitamiinituote sisältää myös magnesiumia, sillä perusteella, että D3-imeytyminen vaatii Mg:n läsnäolon. Onko tästä sinulla tietoa?
K-2 vitamiini ehkä parempi ottaa Deen kanssa.
Vaikka urheillut 12v-54v,ja RR alapaine koholla... Onko vakava magnesium ja jonkin muunkin puutos.
@@laventeli818 kannattaa alapaineen kanssa huomioida, että mittari lähinnä hyvin nuorilla joustavilla suonilla luotettava. Alapaineen nousu voi olla ensi merkki, mutta pääasiassa keski-iästä lähtien katsotaan yläpaineen keskiarvoa, sen pitäisi pysyä alle 140. Pelkkä alapaine ongelma voi olla myös mittarivirhettä
Tuo teho magnesium olisko hyvä, kun juossut jo tuhansia kilometrejä vuosien aikana? Kunto erinomainen, mutta jalat huutaa hallelujaa😆
Spiruliinalevä hyvin imeytyvä magnesium lähde.
Ei sovi verenohennuslääkkeen kanssa.
Minä joudun käyttämään tosi kallista PH-savea että saan näitä mineraaleja niin luonnollisessa molekyylimuodossa kuin mahdollista. Imeytyy parhaiten niin, ja ei ole haitta-aineita mitä pillereissä on. Mitäs jos en käyttäisi enää savea? - sitten taas sairastelukierre...
se on se muoto jossa ihminen on niitä luontaisesti veden mukana saanut. Lienee toimiva.
Millä labrakokeella saa selville elimistön magnesiumpitoisuuden, kun verikoe ei kerro kuin veren magnesiumpitoisuuden?
Erikoiskokeilla verrestä voidaan mitata punasolun sisäinen magnesium kertoo todellisen tason solujen sisällä, hyvin vähän vielä meillä käytössä
Mulle on tehty 30v sitten colektomia. Miten (huonosti) magnesium imeytyy? On mg:n puute, oletan näin.... millainen "lääkitys" ? ( saan 1 ferinject-inf.kerran vuodessa)
Osta suoliston yläosasta imeytyviä muotoja. Ihan tavallinen magnesiumsitraatti imeytyy enimmäkseen mahalaukussa tai ohutsuolessa eli ei juuri kolektomia siihen vaikuta. Kun taas esim Crohnin taudissa sitraatin imeytyminen voi estyä melkein kokonaan eli suoliston taudit pitää huomioida valmisteen valinnassa.
miten mahtaa vaikutaa masennuslääkkeitten kanssa
Heippa. Minä olen 55v mies ja otan lisäravinteena Magneisumia, D ja C-vitamiinia, kollageenia, Omega3, maitohappobakteeria, Aminoproteiinia, elektrolyyttijauhetta ja kreatiinia. Onko hyvä?
Kyllä tuossa on hyvät. Ehkä K2 olisi hyvä lisätä ainakin jos syö D-vitamiinia yli 50mikrog. D ottaa kyllä kalkkia elimistöön mutta jos K2 jää vajaallw, voi sijoittua verisuoniin ja jänteisiin. K2 vie kalkin sinne minne kuuluukin eli luustoon
Mainitsit adhd-lääkkeet, onko tietoa, millä voisi korvata? Vai onko ihan vaarattomia ja hyödyllisiä nuorille?
Toivottavasti ei tule vahinkoa pitemmän päälle, yleinen lääkitys. Toki vaikeaoireinen tarvitsee. Ehkä nykyisin liian herkästi lääkitys korjaamatta ensin muita asioita ympäristössä(ja ravinnossa)
Yksi asiakkaistani kertoi käyttävänsä L-treonaatti muotoa, ainoa joka hänellä auttaa ADHD:n.
Pitäisikö magnesiumia ottaa monta kertaa päivässä vai suuri kerta-annos?
suuri kerta-annos riski huonompaan imeytymiseen. Itse otan pääannoksen aamuun ja hiukan lisää iltaan. Voi vaikuttaa unirytmiin joten joutuu sen mukaan säätämään annostelua
@@arimiettinen76 SUURI kiitos, lihaskrampit vaivaavat ikävästi. Tripla magnesium käytössä kokeilen nyt ottaa 3kpl aamulla ja yhden illalla.
Oletpa varsin hyvä tyyppi lääkäriksi 😉 ja jaat tärkeää tietoutta turhaan pullistelematta 👍 Kiitos kaunis 🎶
Mitä mieltä oot magnesium öljystä? Onko tehokasta vai turhaa??
Itse käytän aina ennen hölkkäkisaa suihkutettavaa magnesiumia niin eipä ole krampit vaivanneet pohkeissa kuten ennen suihkeita. Aina kovemmissa suorituksissa tuota kannattaa käyttää.
Kyllä paikallisena kolotuksiin käytän itse ja olen suositellut joskus muillekin
mites magnesium kloridi suihkeena iholla
Olis kannattanu ottaa esiin myös turvallis saantirajat.
Magnesium osalta ylärajoja ei ole järkevästi pystytty antamaan. Useimmissa muissa sellainen tunnetaan. En ole minäkään yliannosta siitä koskaan nähnyt.
Elimistössä magnesium voi nousta vaarallisen korkealle esim laaja lihasvamma munuaisten vajaatoimintaa sairastavalla, mutta ei siis johdu purkista syönnistä.
@arimiettinen76 Okei netistä luin myrkytysrajan olevan 2000-3000mg
Esittelisitkö ja arvioisitko monivitamiini - ja hivenaihevalmisteita? Rahat ei riitä kaikkiin purkkeihin😊 Varattomatkin
Hyvä aihe itsekenelle. Keryy turhia purkkeja. Perustaksi riittää muutama ja sitten tiettyihin tarkoituksiin tai kuurina ajoittain jotkut hyödyllisiä.
@ariniemi1230
Miltei kaikista monivitamiineista puuttuu yksi olennainen vitamiini, nimittäin K2 vitamiini joka on välttämätön kalsiumin siirtymiselle verisuonista luustoon ja hampaisiin. K2 vitamiinia saa mm. kananmunista. D3 vitamiinihan auttaa kalsiumin eli kalkin imeytymiseen suolistosta verenkiertoon, mutta K2 on tarpeen kalkin saamiseksi verisuonista sinne, minne se kuuluu. Löysin sattumalta tämän laajasti tärkeimpiä vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita sisältävän monivitamiinin netistä, mutta en ole vielä sitä ehtinyt itse testaamaan:
Aito Aktiivinen Monivitamiini + K2
Entäpä hengityksen osuus Mg-vajeen synnyssä? Buteyko-menetelmän keskiössä on ajatus lähes kaikkia koskevasta piilevästä, mutta kroonisesta liikahengityksestä. Tämä aiheuttaa respiratorisen alkaloosin, josta puolestaan seuraa mm. Mg-vaje.
Mainitsitkin stressin Mg-vajeen aiheuttajana, ja stressihän on myös yleisin liikahengityksen aiheuttaja.
Hengityksen osuus tulee eniten siitä, että pinnallinen stressihengitys pahentaa sitä stressiä noidankehä ja siihen tarvitaan enemmän. Toki myös elektrolyyttien tasapainon kautta voi vaikuttaa
Mistä tuota mg treonaattia sitten saa ostaa? Se kiinnostaa kyllä, jo Bredesenin kirjan mukaan, ja nyt sinäkin puhut siitä..🤔
@@raijasipilainen2565 Näyttänyt viime aikoina jo Suomessakin olevan myynnissä, vaikka edelleen lienee puolikielletty EUssa. iherbistä olen itse tilannut. Viranomaisella ei intressiä aktiivisesti siihen puuttua, koska ei ole haitttojen vuoksi kielletty. Lähinnä kaupalliset syyt valmistajille ei ole niin kannattava, että olisivat EUssa vaadittavat turvallisuus tutkimukset tehneet. Jenkeissä ja Kanadassa ollut yli 10v ongelmitta.
@arimiettinen76 löysin hyvinvoinnin.fistä jauheena tarjouksesta. Väsyttääkö/rentouttaako tämä samalla tavalla kuin sitraatti? Otan sitä iltaisin. 🤔
Loppui kuin kanan lento?😅
Mikä on riittävän hyvä arvo mmol/l verestä mitattuna?
verestä mitataan vain yhtä prosenttia elimistön varastoista. Pitäisi mitata punasolujen sisäistä mutta sitä ei juuri käytössä.
@@arimiettinen76onnistuuko solun sisäinen mittaus suomessa missään?
Voiko ylimääräinen magnesium aiheuttaa rytmihäiriöitä?
Ei käytännössä tai jos syke on liisn harva voi harventua lisää peruaatteessa, mutta elimistöön ei imeydy liikaa ellei suoraan suoneen laiteta. Kokemuksia tästä tuntemuksina voinut jollain olla mutta ei pitäisi tulla sydänfilmiin asti näkyvää
Luin että myrkytysraja 2000-3000mg, myös silloin jos käytetään pitkiä aikoja yli 1000mg per päivä. Sekin että pitääkö siihen laskea ruuasta saadut ja kivennäisvesistä saadut.
@@arimiettinen76 joo ei johdu magnesiumista, nyt on joku muu syy kyseessä. Ei näkynyt myöskään EKG:ssä koska sillä hetkellä ei ollut kun filmiä otettiin. Pirullista.
Kuinkas tupakointi vaikuttaa magnesiumin määrään veressä?
Näin tuntumalta kuluttaa enemmän samoin pelkkä nikotiinin käyttö...mut ei taida olla tutkittu
Mikä toimii parhaiten lapsilla ADHD hen ja mikä annostus?
Ei ole lapsillakaan haittoja tullut mutta tehokkaasta annoksesta ei tiedä oikein kukaan, koska tuskin tullaan tutkimaan. Toki tuota pitää seurata jos joku ryhmä julkaisisi tarkempaa käytäntöä
@@arimiettinen76 Niin silloinhan lääketehtaat ja lääkärit menettäisi rahaa., jos ravintolisi stä sais lapset apua! Kiitos vastauksesta.😊
Kuulin eräältä asiakkaalta jolla ADHD että L-treonaatti muoto on ainoa joka hänellä tepsii.
Mistä tätä Treonaatti,'a saa . Saako suomesta ?
J M ..
Pääasiassa kaupallisista syistä Euroopassa puolittain kielletty myynti, mutta näytti kyllä esim biohakeerimessuille Helsingissä olevan. Yleensä tilataan esim jostain iherbistä tai fiksuapteekki.fi esim neuro-mag niminen
Onko se muutos niissä ADHD-lääkkeissä, joka on meneillään, hyvä vai huono?
@@pirjoknuutinen8360 tehon näkökulmasta hyvä mutta pitemmän ajan vaikutuksien suhteen ei tiedetä vielä
@@arimiettinen76 nykyisin mennään yllättävän monesti lyhyen tutkimuksen perusteella. En ottaisi reseptiä jos olisin se joka päättää
Syöt viikossa kilon vihanneksia tai hedelmiä siinä viljaa leivästä ei ole puutoksia 😝
Joskus oli asiat noin hyvin. Näytti olevan tarkkaan ottaen aika monimutkainen juttu miksi ruuan Mg-pitoisuus laskenut. Liittyy pH muutoksiin yms.
@arimiettinen76
Lukekaa Knut T. Flytlien kirjavitamiinivallankumous. Tämä norjalainen lääkäri kertoi maaperän köyhtymisestä ja muista ravintoamme koskevista asioista jo kymmeniä vuosia sitten. Todella hyvä teos. Etenkin miehillä puutoksia magnesiumista ja sinkistä, mikä oireilee eri vaivoina.
@arimiettinen76
Hyvää tietoa itsensä ja rakkaiden hoitamiseen löytyy myös näiltä asiaan perehtyneiltä tietokirjailijoilta:
Gunilla Boman: Luonnonmukaisetparannuskeinot ihmisen kokonaisvaltainenhoito.
Professori Toivo Rautavaaran teoksia:
Miten luonto parantaa
Mihin kasvimme kelpaavat
ym.
Sinikka Piippo, Pertti Salo:
Vastustuskykyä kasveista
Sinikka Piippo: Villivihannekset
Rauli Mäkelä:
Irti tulehduskierteestä. (suosittelen erityisesti lastenlääkäreille, lasten vanhemmille ja isovanhemmille, nykyisille ja tuleville, mutta myös muille)
Reuma ja niveltulehdukset. (tämäkinkaikille hyvä teos lukea!)
Ääni niin heikko , ettei pysty kuunteleen .
Puhelimissa on äänentoistossa yleensä paljon puheääntä parantavaa tekniikkaa. Suurin osa huomaa mitään erikoista. Mut esim jos esim autossa kuuntelee, niin minun ääni ja laitteisto ei ole kyllä optimaalisella tasolla tähän työhön.
@@arimiettinen76 Läppärillä ei kuulunut , mutta kun mainoksia tulee niin silloin ääni kuuluu isolla .
Mulla kuuluu hyvin.
kaiutinta isontaa eli Laita ääntä lisää.🤔
Mulla kuuluu niin läppärollä kuin iPadillakin ihan hyvin, mutta yleensä kuuntelenkin ihan perus parin kympin langallisilla nappikuulokkeilla, oikein hyvin kuuluu
Vaikuttaako magnesium veren INR arvoon,käytössä Marevan lääkitys?