#72 Armarea placii si grinzilor din beton armat peste Parter
HTML-код
- Опубликовано: 1 дек 2024
- Video prezinta armarea planseului peste parter si a grinzilor din beton armat care fac legatura cu stalpii structurii in cadre a casei. Sunt prezentate inclusiv imagini din proiect cu fiecare armare prezentata si explicata in video, distante, diametre de armatura, numarul de bare, pozitie, descrieri s.a.m.d. E simplu sa intelegi un proiect cu o astfel de prezentare a placii din beton armat si a grinzilor )))
Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
Facebook: / enciclopediaconstructi...
Website: enciclopediaco...
Servicii: premiumhouse.md/
Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2021 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.
Sa nu va opriti din a mai face tipul acesta de videoclipuri, lucrez in proiectare, la inceput de drum, iar faptul ca ne aratati ce este in santier si ce este in proiect ne ofera o imagine de ansamblu de foarte mare ajutor, multumim si succes in continuare!
Respect domnule inginer constructor!!!
Foarte utile videoclipurile tale, sunt inginer proiectant la inceput de drum, ma ajuta mult ceea ce prezinti :) sper sa fac proiecte cat mai bune pe viitor
Felicitări pentru aceste materiale video foarte utile !
Cu multa placere!
foarte educative prezentarile dvs. altii cer bani pentru astfel de informatii atat de detaliate
Cu multa placere.
Interesant. Învățăm.
Merci!
Foarte fain! Felicitari!
Multumim!
Frumos, bravo. Lucrez ca proiectant in Romania, dar e interesant sa vad din Moldova cum se lucreaza. Principiile de armare sunt aceleasi vad, bordaj de goluri cu bare suplimentare, bare suplimentare in grinzi pe post de calareti pentru moment incovoietor la partea superioara. sa faci un video si la scara cand o s-o armezi
Multumim de comentariu! Numaidecat facem video si cu scara, si cu tot dealtfel )))
Disproportionalitatea dintre fi6 etrieri si fi20 bara este in regula? Pe cand vom avea la casa cu parter fier de fi22 ? Hai sa fim seriosi , unii proiectanti nici nu stiu sa se uite in STAS-uri!
Revin cu observatia: la armarea grinzilor, ciocurile etrierilor trebuiesc puse mereu sus si pe o singura parte. Nu se face ca la stalpi. Un structurist ne poate lamuri daca nu spun bine. Scara se toarna cu placa dar daca RTEul sau Dirigintele ti-a dat okul e bine. Cine zice ca este fier mult inseamna ca nu este de specialitate sau ca nu lucreaza cu noile normative. Un proiectant cand da o semnatura pe proiect trebuie sa fie acoperit de normativ si nu de 'lasa ca merge si asa'. Spor la treaba!
Merci de observatie.
Felicitări! S a lucrat foarte frumos, aș dorii sa știu câte tone de fier s a folosit pentru toată lucrarea !
Frumos.
Multumim!
Mulțumesc pentru acest video. Nu eram hotărât dacă la partea de sus a armaturii plăcii sa merg pe "călăreți" sau sa leg tot plasă din fier de 10mm.
Cred că o sa merg pe varianta: jos plasa legată din fier de 8mm cu ochiurile de 12cm, iar sus fier de 10mm cu Ochiurile de 15cm. Sărbători fericite va doresc!
Cu placere! Noi preferam mai mult armare dubla, nu doar inferioara+calareti. Sarbatori fericite la fel!
Bordajule făcute la goluri sunt exagerate în special la golul acela micuț, cât despre golul de la scara porțiune aceea de doua ochiuri de armatura, adică 40cm este ca și cum ar fi o terasă de 40 de cm și lunga de 3,5m are suficienta armatura.La carte spune ca orice gol în planșeu trebuie bordaj executat. În privința grinzilor sunt doua tipuri de grinzi la structura în cadre respectiv grinzi principale situate pe latura scurta a clădirii având o înălțime mai mare și armatura mai groasa și grinzi secundare care au o înălțime mai mica. Este o lucrare reușită! Felicitări!
God job
Multumim!
Frumos..scara nu ai vrut sa o torni impreuna cu placa etaj?
Multumim! Nu era posibil de turnat din deoarece am turnat si o bucata din stalpul central pe axa B.
👍👍👍🤝
Merci!
Placa din metal pentru scara de acces exterioara nu e problematic? Pentru ca va crea o punte termica.
Deja am raspuns la intrebare in comentarii la acest video. Merci.
Felicitari, va urmaresc cu drag de fiecare data. Ce nu am auzit eu, in decrierea facuta in video, este ce distanta aveti intre armatura inferioara si cea superioara? Care este distanta de umplere cu beton, sus si jos, astfel incat sa ajungeti la grosimea placii de 15 cm. Astept cu mare interes raspunsurile. Multumesc tare mult! Spor in toate sa aveti!
Multumim. Placa are 150 mm, a fost prezentat si extrasul din proiect, informatia ce va intereseaza este acolo.
Cred ca mult mai importanta e acoperirea barelor pe cealalta directie (stanga-dreapta). Care trebuie sa nu fie la fel cu acoperirea de la stalpi, trebuie sa fie mai mare.
Pentru ca la acoperirea sus-jos, te mai descurci pe santier punand o carcasa de grinda mai sus si alta mai jos, dar daca etrierii grinzilor sunt confectionati astfel incat acoperirea grinzilor stanga-dreapta este de 2.5 cm, la fel ca la stalpi, sa te vad cum mai bagi barele grinzilor printre cele ale stalpilor ...
Merci de comentariu!
Cu siguranță în secțiunea 2_2 cele trei bare fi 18 părerea mea ca sunt montate si- n proiect sunt greșite, se montaj doua pe colturi și una pe mijloc iar între barele de 18 s- ar fi montat cele de fi 14 , iar mustățile pentru scara , după cum se vede în filmare eu cred ca ar fi trebuit lăsate, sau prin proiect spre latura lunga a golului , pentru a nu lovi cu capul la urcare și coborâre?
Lucrat îngrijit . Model rusesc .Diametre mari . In Romania armarea la placi e mai deasă dar cu diametre mai mici .
Merci de comentariu, insa aceeasi armare am vazut-o si in Romania la plansee.
Domnu să te binecuvânteze în continuare în lucrarea care o faci, și să-ți de-a multă răbdare. Am și eu o întrebare fearele cele de metal pentru scară care iese din drinda afară, nu va fii pe viitor o punte termică mare? Cum rezolvi?
Multumim frumos, Da Doamne! Acele doua plastine din metal pentru scara exterioara pe acoperis vor crea o punte termica, insa este in primul rand punctuala, si in al doilea rand diminuata. Efectul lor a fost inclus in calculele noastre energetice, pluseaza la pierderile de caldura, insa oricum suntem in parametrii unei case pasive. Multumim!
Bună ziua , trebuie sa fac o placa de beton peste parter deschidere de 5,6 M / 6,7 M de 15 cm grosime și nu am detaliu placa , ceea ce ma nedumereste este faptul ca proiectantul mia spus sa pun doua plase de 8 mm cu ochiuri de 10 cm , ulterior îmi spune sa pun fier de 10 mm cu ochiuri de 1m cm jos și fier de 8 mm cu ochiuri de 10 cm (pas) , îmi da de gândit faptul ca își schimba idea și nu mai am încredere în el , întrebarea este ii nevoie sa fac grinda sub aceasta placa sau e suficient doar armarea plăcii? Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri, peste placa este pod gol eventual depozit de lucruri
Eu spre exemplu pun în noduri acoperirea reală cu beton după cum se așează barele de armare, înglobarea variază 30…40...50 mm.
Pe hartie e una, in santier e alta.
Salut este bine cum ai facut si foarte frumos dar in schimb cu etrierii, nu se mai pun de 6 mm ci de 8 mm. Oricum este bine si spor la munca in continuare.
Salut. Proiectul e calculat de inginer cu etrieri de 6 mm ca fiind suficient. Daca era o casa mai complicata, alt nivel de inaltime, alta zona seismica, mergea la sigur 8 mm. Merci!
Cum pot face structura unui acoperiș adiacent (terasa)pe suprafața fațadei izolate? Pot folosi patine metalice? sau șuruburi?
Pe fatada izolata nu se face nimic, orice structura trebuie sa vina din beton sau zidarie daca e mai portanta. Acest lucru se proiecteaza, nu se face la ochi.
Pentru scara exterioara, acel metal nu creează punte termica? Doresc sa am balcon la viitoarea casa, unde as putea găsi bare din fibra de sticla? Pentru a eliminate puntea termica.
Scara exterioara nu are nici un contact cu fundatia sau structura casei, e complet separata de casa.
@@EnciclopediaConstructiilor Ma refeream la scara pentru pod
Da e punte termica, insa punctuala, a fost introdusa in calculele insa oricum intram in parametrii necesari.
o intrebare. Care e diferenta intre armarea cu plasa dubla si armarea cu calareti? cand se foloseste una , cand cealalta?
Calaretii sunt ca o armare superioara doar partiala, care in multe cazuri e suficienta.
@@EnciclopediaConstructiilor Va multumesc pentru raspuns.
Câtă distanță s-a folosit la distanțierele din plastic ?
Ce distanță se lasă între plase ,și de căt se toarnă placa la o casă cu etaj cați cm multumesc
Buna ziua. La intrebarile dvs, doar un inginer va poate raspunde care va face proiectul pe rezistenta a casei dvs, toate sunt diferite. Insa la general vorbind, nu e vorba de distante intre plase, e vorba de a lasa acoperirea betonului, unde sus si jos trebuie sa fie de minim 2 cm. Intre nivele placa poate incepe de la 13 cm grosime (insa sunt diferente).
Salutare! Sunteți sigur ca mustățile pentru scara sunt ok? În mod normal se face o forfecare a armaturi (ce de la partea sup trece la cea inferioară și cea de jos sus) creânduse o mică grindă. Altfel nu vad cu ar putea armatura inferiora sa între în lucru...
cand se armeaza scara se va realiza rombul
Si lipeste bara superioara. Acele V -uri care se pun deasuora dupa intoarcerea barelor superior inferior si invers. Verificati proiectul imi e greu sa cred ca structuristul nu a prevazut acest lucru in detaliul de armare
Armarea scarii interioare va fi subiect de alt video, totusi multumim pentru implicare, daca a scapat ceva inginerul, rezolvam pe santier!
@@aristipitica scarile se toarna ulterior, si armatura V de care spuneti dumneavoastra in momentul de fata nu trebuie montata, deoarece s-au lasat mustatile afara din placa.
@@EnciclopediaConstructiilor îmi vine greu sa cred că forfecare armaturi se face după deoarece nu este technic posibil. L urile/ vinclurile care se montează deasupra trebuiau puse acum și betonate împreună. Dacă se pun după însemna că betonarea a fost întrerupta în locul greșit. Așteptam videoul cu armarea scarii ca să vedem retultatul final
Salut,
N ai zis nimic de grosimea placii,distantele intre cele doua plase,cati cm de beton ai sub prima plasa si peste a doua!.
Ne poti da cateva detalii,
Multumesc!
Salut, deoarece acest video este despre lucrarea de armare cu nr. 72. Lucrarea de betonare e urmatoarea cu nr. 73.
la ce distante sunt dispuse barele? poate ai spus in film dar nu am fost eu atent. Merci!
20 cm
S-a zis in video - 20 cm!
Salutări într-un trotuar de 60mm și cam de 8-10 grosine trebuie bacat armatura? Stimă și respesct
Salutari, ar fi foarte recomandat macar o plasa simpla, si numaidecat rosturi de dilatare.
@@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc 👍👍🤝
Mi se pare FOARTE mult fier ... Bine, nu sunt inginer si nici arhitect probabil ca asa e necesar :)
pai tu cat ai fi pus dupa tine? arhitectul oricum nu se baga la lucruri de structura
E fier exact pentru o placa armata ca la carte. Se putea de economisit la armarea superioara unde ar fi fost suficienti calareti ce ies din grinda, insa de la un calaret la altul erau asa mici distante incat pentru o siguranta mai mare, a mers bara de armatura de la un capat la altul, fara sa fie taiata in 3 bucati pentru calareti.
Asa de rau e solul in acea zona de aveti atat de mult fier? E enorm de mult, bare foarte groase, sunt blocuri care nu au asemenea grosime la bare... Peste tot supra armari... E overkill ce e acolo. Plus de asta nu era mai bine cu plase de buzau sau plase sudate de 10 cu ochi 10x10?
ce treaba are solul cu armatura planseului? si ati facut vreun calcul sa constatati ca e prea mult fier? e armatura de bun simt. si va mai si contraziceti, spuneti ca e mult fier, dar placa e armata cu fi10 la pas de 20 de cm si veniti sa spuneti sa fi pus plase sudate de 10 cu ochi de 10x10? pai asa e si mai "mult"
@@joemichael9949 Cand am facut referire la sol, vorbeam la general ca e prea mult fier, nu doar la placa. Iar cu plasa ar fi iesit mai ieftin, pentru ca si manopera e alta. Plasa e deja sudata, nu trebuie legata de atatea ori. Nu se pierde atat de mult timp. Eu personal de exemplu la grinzi as fi mers pe un pas de 15 la etrieri si niste bare mai subtiri. Sunt mult prea groase. Sunt in domeniu, nu vorbesc din auzite. Insa bare de 20 la case eu nu am vazut pana acum.
@@NeaGeoGame poate manopera la plasele sudate era mai ieftina, dar cantitatea era mai mare. etrierii n-au cum sa fie la pas de 15 pe lungimea zonei critice. cel mult in camp pot fi la 15 sau la 20 cum e si aici. nicio problema, daca sustineti ca ar fi trebuit mai subtiri, banuiesc ca aveti si un calcul in spate. armatura se dimensioneaza in functie de incarcari
Plase de buzau ce au 4 mm la placa peste un nivel? Cred ca glumiti! Plasa de buzau se pune maxim la placa peste sol. Plasele sudate de 10 mm cu ochi de 10x10, e echivalentul a armaturi de 10 mm insa la ochiuri de 20x20 cum avem noi, insa cum la o placa lucreaza armaturile superioare la inceputul placii de la grinzi (deaceea si se pun calareti), iar in mijloc in camp lucreaza armarea inferioara, e mai bine o placa sa aiba armare dubla! Nu e deloc overkill, e armare corecta, daca dvs in alte proiecte nu vedeti asa ceva, inseamna ca ori se face economie de materiel, face Dorel o casa, sau nu e zona seismica. Multumim!
La grinzi in zona critica avem pas de 10, in camp de 20 cm, deci ca dvs ziceti ca ati fi pus pas de 15, pentru noi pare o informatie deloc a unui inginer, ci simplu om, deoarece pasul etrierilor e dat de fortele la care e supusa o grinda sau stalp, mai ales delimitarea intre zona critica si nu.
Ce tine de sol, are mai mult treaba cu fundatia, insa si cu restul suprastructurii, care totusi se dimensioneaza conform fiecarui caz in parte.
@@EnciclopediaConstructiilor plasa de Buzău/plasa sudata, e denumita diferit în diferite zone.
Și când am spus de plasa , mă refeream in special la manopera. Tot armare dubla făceați, nu un singur rând de plasa. Daca era prea groasa de 10, se putea merge pe plasa de 8.
Încă îmi susțin afirmația că fierul e supradimensionat.
Eu nu am văzut casa cu 1 singur etaj cu bare de fier de 20. Și sincer, cred că nici dvs. Repet, sunt blocuri care nu au bare de 20. Structuristul dvs și-a pierdut controlul și nu știu în baza a ce, a făcut o asemenea armare. Chiar as fi curios să faceți un video cu cel care sa ocupat de asta in care sa ne explice ai noua, celor din Romania pe ce considerente a făcut o așa armatura.
La grinzi, secțiunea 3-3 și 4-4, am observat că în desen sunt trecute 6 bare. În film, dacă am observat bine, sunt 4 bare. Poate am greșit. E o observație; bună, rea...N-am jignit și nu vreau să supăr.
Aratati-ne minutul din video va rog.
@@EnciclopediaConstructiilor de la minutul 10:25
La minutul dat prezint armarea laturii placii. In desen da se vad 6 bare, e o mica scapare dupa ce proiectul a fost recalculat cand am schimbat acoperisul in unghi pe unul plat, doar in plansa data e armarea data, insa ce tine de armarea grinzii respectiva nu sunt 4 bare, ci 5 in zona de camp sau mai multe in zona mai critica (vedeti de la minutul 6:23 ). Merci!
Am zis. Meseria mea nu e de constructor, dar a trebuit să învăț câte ceva.