Update: In videoclip am spus ca am pus in placa de egalizare cate un rand de plase de buzau. Defapt am pus 2 randuri. Acum mi-am amintit si am zis sa mentionez. ✌ Update 2: Casa are suprafata utila de 128mp
@@sorindaniel8544 Salutare! 1250 lei mc scandura. 2 lei buc scandura resturi de 1m (rebuturi), + rigle de lemn la 4m - 7 lei buc. Acum posibil s-au mai scumpit putin tinand cont de inflatia Romaniei
Felicitari pentru material! Te incurajez sa continui. O prima observatie: sub betonul nearmat turnat ca talpa de fundare si pe lateralul lui trebuia sa pui in opera temoizolatie (recomand spuma de sticla sub si polistiren extrudat pe ext si interior pe laterale) si hidroizolatie (recomand tip membrana impermeabila nebiodegradabila) In plus, membrana antiradacini (cea cu crampoane, cu crampoanele spre constructie). In plus sub fundatie strat de rupere a capilaritatii pentru ca altfel se urca apa prin capilaritate in betonul fundatiei si apar multe alte probleme. Daca se foloseste spuma de sticla nu mai e nevoie ca ea are si rolul acesta. Apoi sub carcasele de armatura trebuia sa se puna niste distantieri-cam mimin 2,5 cm, ca betonul nou sa imbrace fierul peste tot si sa faca priza cu aceta. altfel, acolo sub armatura raman mici santulete cu aer, fara priza cu betonul. Folia trebuia pusa si sub scara si intre scara si fundatie trebuia facuta o rupere de punte termica, altfel ar trebui sa termoizolezi fieare scara ca baga frigul in casa. Era mai bine cu termoizolatie sub placa ca daca termoizolezi intre placa si sapa, cum ai spus, pe la margini se face punte termica ontre placa si pereti. Talpa de fundare mi se pare cam inalta, astfel ramane grinda de fundare cam mica, nustiu, daca asa a fost proiectul de structura, ei stiu, dar eu zic ca arhitect, asa mi se pare la ochi. Tot la ochi, mi se pare ca nu ati sapat pana la cota de inghet, care e la -90cm sub cota terenului amenajat. Poate mai vine implutura pe extsau pavele, dar ochiometric mi se pare ca s-a sapat cam pana la 60 cm. Mult succes!
Salutare! multumesc pentru feedback! 👍 in zona nu sunt probleme cu apa. Avem apa la adancime foarte mare si termoizolatia nu era atat de necesara ca in alte zone ale tarii. O sa pun polistiren extrudat peste placa si apoi torn sapa, iar in zonele usilor o sa fac o rupere termica. Unde vin scarile am terase si o sa pun si pe ele polistiren si pe tot soclul casei. Armatura a fost deasemenea ridicata pe niste pietre pentru ca betonul sa intre si dedesubtul acesteia. Sapatura are -70 cm exact ca in proiect. Eu am prezentat modul in care am ales sa procedez eu. Proabil sunt si alte variante mai mult sau mai putin bune
Wow..pt.mine a fost emotionant desenul cu var..😊❤ Iti doresc sa finalizezi cu succes! Eu in schimb nu reusesc sa gasesc meseriasi sa mi schimb scoperisul casei..ori costa exagerat ori nu mi inspira incredere.. Ma voi intoarce in primavara ,sa incerc din nou si din nou....poate, poate...
Esti TOP, foarte bine explicat, te rog sa continui si cu celelalte procese, chiar mai motivat sa ma gandesc sa incep si eu!!! Felicitari pt tot ceea ce faci!!!🙏🏻
@@Anonymous777T Da e top de prostie😅😅😅 Iar cei ce se iau dupa ei clar ca au capul gol Stiu ca adevarul doare dar asta este dar cat de porst poti fi sa iti pui in pericol siguranta ta si a familiei tale construind o casa dupa ureche, dar si mai dai dovada si dw mai mare prostie luandute dupa ageamii. Daca finisajele pot fi facute de priceputi sau urechisti, STRUCTURA unei case nici odata Acolo trebuie mana de specialist, trebuie un proiect de structura bine gandit, conform normativelor in vigoare care sa asigure o durabilitate de zeci sau sute de ani. Datorita acestor agrocostructori care viseaza noaptea ca sunt mari specialisti Romania de azi are sute, mii de case cu probleme majore de structura: fundatii crapate, placi, stalpi, pereti crapati, case cu parti de fundatie in aer pentru ca sa tasat pamntul, etc. Treaba de matuiala, probleme mari, costuri ridicate de reabilitare. Sunt 3 lucrari care sunt strict interzise Dorelistilor: Constructia casei, instalstia electrica si instalatia de gaz.
Un videoclip bun. Un sfat pentru alții, bănuiesc ca tu nu mai ai nevoie. În loc sa udați placa de beton care oricum se usucă mult prea repede, mai bine o udați bine in momentul în care puteți calca putin pe ea și trageți folie peste toată placa. Folia impoedica apa sa se evapore rapid, chiar și după o săptămână o sa fie apă sub folie și garantat nu apare nici o fisură. E o metoda care cel puțin în tarile scandinave o folosește toată lumea. Niciodată nu sta nimeni sa ude beton. O simpla folie face minuni.
Multumesc frumos! asa am procedat si noi. Mare parte din fundatie am acoperit-o cu o folie, atat cat s-a putut. Si a tinut mai mult timp umezeala. Am udat totusi placa cateva zile sa fim siguri ca nu crapa. 👍
@@adrianght Eu am avut turnată placa la terasă și o magazie în luna iulie. Le-am spus meseriașilor sa le acopere cu folie și au stat asa 2 sapt pana am ajuns acasă. Au fost ambele în soare permanent 35-37 de grade la umbra. Nu am avut nici o fisură. Ai un pret aproximativ pt casă ridicata la rosu cu tot cu fundație?
@@marianradu6856 da, este foarte buna metoda cu folia. Nu stiu sa aproximez. Pe masura ce continui lucrarea o sa postez videoclipuri noi in care prezint si costurile pe care le-am avut eu. Dar cred ca o casa la rosu ca a mea o sa coste vreo 45-50.000 e la rosu.
foarte interesant , bravo și succes pe mai departe .acum 25 de ani am făcut și eu lucrurile astea , e mare diferența la bani , dar dacă te raportezi la euro e tot cam pe acolo .
✌Multumesc frumos! asa este. Si acum vreo 8 ani de zile, costa manopera pentru toata casa vreo 6000 euro. Iar acum se cere doar pentru fundatie 5000-6000 euro. Dar este normal pentru ca si preturile la imobiliare au crescut mult.
Păi și hidroizolații și termoizolații la fundații? Lipsesc și din proiect și din consturi. Prețurile cu sau fără. TVA? Cu sau fără factură…? Garanțiile? Cine le oferă?
Salutare! in zona nu sunt probleme cu apa. Avem apa foarte jos si nu sunt probleme. Termoizolatie o sa pun polistiren extrudat pe exterior soclu (eventual o sa hidroizolez soclu pe exterior inainte, si torn trotuare din beton pe langa casa). Iar peste placa de egalizare o sa pun polistiren extrudat peste care torn sapa. In zona scarilor am doua terase (fata/spate) si o sa fac o rupere termica intre ele si interior 👍
Salutare Cum ziceai chiar tu … anumite lucrări dacă nu le faci înainte este foarte greu spre imposibil să fie făcute după … aproape ca poți fi superficial în ceea ce privește izolarea termică dar cu hidroizolația nu trebuie să te joci … umiditatea este cel mai mare dușman ! PS: poți avea 25 grade în casă dar dacă ai umiditate …ai mucegai ..deci ai un ambient insalubru! Ca o paranteză… știai ca albinele iarna nu mor niciodată de frig oricât ar scade temperatura ?in schimb dacă ai umiditate în cuib .. mor precis ! Salutare și sper să faci măcar hidroizolație… la casa ! Vorbesc din experiență… îs pățit și eu cu ea la casa mea !
Dacă vei urmări munca ….o pot numi chiar “lupta” lui Marius Soflete în a schimba modul de a construi …vei observa ca nu te costă prea mult în plus …iar investiția o vei recupera fără doar și poate , ca să nu mai vb de faptul ca vei trăi mai sănătos !
4:30 "Mai bine faci o investitie din prima corecta decat sa-ti para rau dupa..." Ar fi trebuit, chiar daca proiectantul nu e la zi cu normativele ( cum nu sunt majoritatea ), sa pui fier si in fundatie. Si mai ales sa faci impantarea naturala prinsa mecanic in gleme de fierul din fundatie. Acum o sa te coste mai mult. Success oricum.
Chiar interesant merci .......mi se pare cam scump dar nici mai ieftin si sa faci rabat la calitate nu e bn si e f bn sfatul din comentariul d arh ......si eu m am mirat ca n ati pus izolatie nici laterala si nici dedesubt am facut si eu la o vila cu o echipa dar stiu ca si acolo s a bagat fîer mai,putin dar cit de cit iar la capete si pe mijloc am sapat mai,jos cuzineti ca niste stilpi mai,jos ca si cum centura ar sta pe stilpi aia dar mi se pare ca vila a avut 2 etaje .....bune sfaturile tele dar pe viitor incearca cel putin 2 pareri pertinente de la specialisti .........succes in continuare Doamne ajuta !!!😅😅😅😅😅
O sa termoizolez soclul fundației cu polistiren extrudat. Iar inainte sa torn șapa, o sa pun peste placa de egalizare polistiren extrudat. Unde am terasele, o sa fac o rupere termica. 👍
De ce betonul nearmat nu este conform în fundații: 1. Rezistența la întindere: Betonul are o rezistență foarte bună la compresiune, dar este slab la întindere. Fără armătură, fundația ar fi susceptibilă la fisurare și cedare în cazul în care este supusă la forțe de întindere. 2. Durabilitate: Fundațiile sunt supuse la solicitări variate și condiții de mediu (umiditate, cicluri de îngheț-dezgheț, sarcini variabile). Betonul nearmat nu poate asigura o durabilitate pe termen lung în astfel de condiții. 3. Securitatea structurii: Normativele de construcții cer utilizarea betonului armat pentru a asigura integritatea și stabilitatea fundațiilor, prevenind riscul de colaps.
Nu se armeaza fundatiile doar in anumite conditii. A specificat si el. Depinde de natura terenului, de specificatile studiul geo. Toti baga dupa ureche si arunca cu bani uneori poate nu este nevoie..
Ai prezentat ca un profesionist, corect pretul . Dar am vazut la uni,cind au trminat casa erau si ei trminati, Nu sint un am care nu prețuiește munca altuiea,si anume muncitori ,fara responsabilitate si anume sa dai 3 mese 5| 6 pachete de tigari bautura la greu fura din materialele si multe golani 3 ore sa lucreze si daca leai dat bani inainte ești perdut .Te felicitări pentru curaj si reportaj pe curind.
De regula echipele de constructii iau mai multe proiecte in acelasi timp, cand se asteapta uscarea la placa ei lucreaza in alta parte, ai sansa ca ei sa plece la un alt santier si tu sa astepti dupa ei pentru ca deja ai platit si nu ai ce face.. trebuie sa stai dupa ei.
Daca platesti avans unei persoane/firma care nu stii cum lucreaza, nu mai poti sa dai inapoi fara sa pierzi bani. Sau iti ia avansul si apoi poate pretinde un pret mai mare pe diverse motive. Sau platesti avans si te trezesti ca nu mai dai de persoana respectiva. Sunt multi oameni in care nu poti sa ai incredere. Mai sigur pentru tine ca si proprietar este sa nu dai avans. In momentul in care vrei sa construiesti cauti echipa si a doua zi pot sa vina la munca fara avans, ca le dai banii la saptamana sau zi daca au nevoie.
Lipsesc drtalii importante. De exemplu cati metri cubi de beton au intrat pentru fiecare etapa ? Pretul mi se pare exagerat de mic...Adiva eu pentru o casuta de 60 m² utili plus terasa de 28 m² utili, adica fundatie de 103 m², la 90 cm elevatie, am platit 7000 de euro doar betonul. Pe scurt, tocmai am turnat planseul, 14 cm grosime si 70 m², au intrat 12 m³ la un cost de 6590 de lei. Costul fundatiei a fost undeva la 7500 de euro fara manopera. Mi se pare ieftin ce a facut el, avand in vedere suprafata. Exact ca si el am facut-o si eu fara izolatii şofletiene..Voi izola ulterior ca si el...
Salut! Foarte interesant videoclipul, mai ales pentru cineva care e in procesul de documentare. Ai cumva si-o schita a casei, de curiozitate? Multumesc!
m am abonat pentru continuare, detaliate etapele si preturi actuazlizate...spor la bani, tot din PH si eu, la anul ma apuc de casa... cat a costat proiectul? cu cine l ai facut?
Multumesc la fel! mai am un videoclip pe canal despre costul actelor si a proiectului. Il puteti vedea aici daca doriti: ruclips.net/video/dyCwme6g0h4/видео.htmlsi=Fa9FEUcIZ-Bt34JT ✌Spor la treaba!
Fratele meu când a turnat fundație am avut parte numai de hoți i-au furat beton și a zis că nu ajunge a trebuit să comande foarte mult beton ca să termin fundația. Au trimis mașinile cu beton în altă parte
Da, din pacate se pot intampla si lucruri de genul. De asta trebuie sa fim mereu atenti la aceste detalii. In cazul respectiv, trebuie sa urmarim betoniera ca descara tot betonul. La fel si elefantul sa descarce ce ramane la final in el.
Sau scumpit destul de mult materialele, totusi se pare ca in Prahova este mai ieftin manopera. In orice caz daca iei in calcul casa+finisaj+mobila+gard+pavaj ajungi pe la 120k 130k, care e un pret estimativ de 1100-1200eur/mp. Aveti noroc cu fundatia, care este chiar mica… sincer eu nu am mai fazut asa mica fundatie :)
Da. Este destul de scump sa construiești acum. Casa o sa aibe 126mp utili + terasa spate si fata. Este o casa normală, nici prea mică nici prea mare. Daca o faceam mai mare o terminam la bătrânețe. Oricum este destul de greu si asa. 😅👍.
Termoizolarea și hidroizolarea? Indiferent unde se afla pânză freatica, toată fundația casei trebuia hidroizolata dar și termoizolata pe partea interioara
Eu am prezentat cum am ales sa fac eu. Fiecare face cum doreste. O sa pun polistiren extrudat pe placa, si peste torn șapă. In partea unde am terasele o sa fac o rupere termica sa nu imi intre frigul de afara in casa. O sa izolez soclu fundației cu polistiren extrudat si o sa torn pe langa casa trotuar din beton. Apa se afla la adancime mare in zona asta si nu sunt probleme. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca locuiesc in zona. ✌
@@adrianght nu exista asa ceva. Sunt etape ce trebuiesc făcute! Așa se face o fundație. Ce explicați d-voastră e o "românească" tipică. Trist. Dar asa cum spuneți, fiecare alege, cu banii dumnealui, sa facă ce dorește. Și asta e adevărat.
Cum se socoteste atunci cand construieste, ma refer la metrii patrati, utili stiu ca este marimea din interior fara sa pui la socoteala peretii care ocupa un spatiu si ei, dar cand spunecineva ca este casa de 100m patrati se refera la utili sau cu tot cu pereti, caci atunci cred ca ai avea 90 daca scoti peretii, deci 100 doar temelia dar utili raman 90 poate..
la min 5:30 ai gresit...era momentul sa faci impamantarea naturala contur de platbanda in elevatie si 5 iesiri 4 de paratrasnet si una la camera tehnica wi de rezerva una pe un colt diagonal spate
Multumesc pentru feedback! da, nu m-am gandit la asta si din pacate nici muncitorii nu te informeaza pentru ca asta ar decala programul lor. O sa fac impamantarea dupa ce e gata casa la rosu. Am deja o impamantare la stalpul de la poarta pe care l-am pus eu, si o sa mai fac una langa casa. ✌
Asa este "tradiția". Ca sa aduca noroc casei. Dar eu nu sunt superstițios.😂 Am bagat-o sub forma de glumă. Era un flyer primit in posta, pe o parte era bancnota cu Eminescu iar pe spate era reclama la credite ✌️
Salut! La fel am avut si eu proiectul cu beton in pamant fara fier.. nici nu stii cata treaba am avut sa le explic unora ca asa e proiectul si ca nu-i musai de bagat fierul in pamant! Succes mai departe!
Salutare! Asa este. Casa o construiesc langa Ploiesti (la vreo 5km) in jud. Prahova. Daca era mai departe de oraș, cred ca gaseam manopera mai ieftină. Adevarul este ca am gasit manopera si cu 3500 euro dar nu ne înțelegeam bine cu persoana respectiva si dupa ce a trasat cotele fundației i-am plătit ziua de munca si am luat pe altcineva. Am avut noroc ca nu i-am plătit avans asa cum insista. 👍
Si inca o intrebare, daca am teren si cam 100k euro, si as vrea sa fac o casa cam de 90-100m patrati la sol fara etaj sau mansarda, si sa pun o firma sa faca tot, oare ar fi de ajuns banii? eu nu mam interesat pt ca e devreme deocamdata
Cu firma o sa va coste foarte mult. Puteti contracta echipe si sa va înțelegeți la pretul manoperei pe etape (1-fundatie; 2-zidarie + placa; 3- acoperis) ✌️ cred ca asa o sa iesiti mai bine la bani. Sau daca va pricepeți, cautati persoane care se pricep la fier, un dulgher bun, si ii puteti plati la zi
Frumos explicat, buna treaba, pacat ca nu ai realizat si impamantarea naturala. Ca un sfat, cand vei realiza garsurile introdu in fu datia acestora tarusii de impamantare si platbanda. Eu asa am facut. Spor la treaba.
Nu m-am gandit sa fac împământarea atunci. O sa o fac dupa ce e gata casa la roșu. Am deja împământare la stalpul pus de mine in fața terenului, si o sa mai fac inca una exact langa fundație 👍
Zici ca e bine cu lemne la fundatie dar trebuie sa ii iintrebi pe cei cu care construiesti daca au panouri doka🤣. De 60e mp, de 60mp iti construiesc :). Nu degeaba cer alti 100-130e
Daca faci o casa la fel de mare in metri patrati dar fara etaj, fundatia va fi la fel ca la aceasta la costuri sau costa mai putin?, adica daca este un anumit cost pt fundatie de locuinta cu etaj si fara etaj, poate se sapa si se baga mai mult beton si materiaale la cea cu etaj...
Salut! in zona apa este la o adancime foarte mare (40-60m adancime), si nu sunt probleme cu umezeala. ✌ Iar stratul de piatra este relativ la suprafata (0,7-1m). Cat despre impamantare, o sa o fac pe viitor. Nu m-am gandit sa o fac in momentul in care am construit fundatia. Exista in acest moment impamantare la stalpul pe care l-am pus eu in fata terenului, si o sa mai vina o impamantare exact langa casa.
Update: In videoclip am spus ca am pus in placa de egalizare cate un rand de plase de buzau. Defapt am pus 2 randuri. Acum mi-am amintit si am zis sa mentionez. ✌
Update 2: Casa are suprafata utila de 128mp
Nu ai zis nimic de cati mp ai facut placa la sol! Ms,ptr info
@@proiectediversebycosty1544 salut! 113mp ✌
@@adrianght, poți să-mi spui , te rog, cât a mai costat lemnul. Mulțumesc.
@@sorindaniel8544 Salutare! 1250 lei mc scandura. 2 lei buc scandura resturi de 1m (rebuturi), + rigle de lemn la 4m - 7 lei buc. Acum posibil s-au mai scumpit putin tinand cont de inflatia Romaniei
@@adrianghtcati m.c. ai folosit?
Cred ca e primul video pe YT pe tema asta, in care explicatiile sunt coerente si simplu de urmarit. Bravo!
@@aldoileanumeliber mulțumesc frumos! ✌️
Doamne ajuta!Foarte usoara explicatia,Domnul sa te Binecuvinteze.
Mulțumesc frumos! ✌️
Felicitari pentru material! Te incurajez sa continui. O prima observatie: sub betonul nearmat turnat ca talpa de fundare si pe lateralul lui trebuia sa pui in opera temoizolatie (recomand spuma de sticla sub si polistiren extrudat pe ext si interior pe laterale) si hidroizolatie (recomand tip membrana impermeabila nebiodegradabila) In plus, membrana antiradacini (cea cu crampoane, cu crampoanele spre constructie). In plus sub fundatie strat de rupere a capilaritatii pentru ca altfel se urca apa prin capilaritate in betonul fundatiei si apar multe alte probleme. Daca se foloseste spuma de sticla nu mai e nevoie ca ea are si rolul acesta.
Apoi sub carcasele de armatura trebuia sa se puna niste distantieri-cam mimin 2,5 cm, ca betonul nou sa imbrace fierul peste tot si sa faca priza cu aceta. altfel, acolo sub armatura raman mici santulete cu aer, fara priza cu betonul. Folia trebuia pusa si sub scara si intre scara si fundatie trebuia facuta o rupere de punte termica, altfel ar trebui sa termoizolezi fieare scara ca baga frigul in casa. Era mai bine cu termoizolatie sub placa ca daca termoizolezi intre placa si sapa, cum ai spus, pe la margini se face punte termica ontre placa si pereti.
Talpa de fundare mi se pare cam inalta, astfel ramane grinda de fundare cam mica, nustiu, daca asa a fost proiectul de structura, ei stiu, dar eu zic ca arhitect, asa mi se pare la ochi. Tot la ochi, mi se pare ca nu ati sapat pana la cota de inghet, care e la -90cm sub cota terenului amenajat. Poate mai vine implutura pe extsau pavele, dar ochiometric mi se pare ca s-a sapat cam pana la 60 cm. Mult succes!
Salutare! multumesc pentru feedback! 👍 in zona nu sunt probleme cu apa. Avem apa la adancime foarte mare si termoizolatia nu era atat de necesara ca in alte zone ale tarii. O sa pun polistiren extrudat peste placa si apoi torn sapa, iar in zonele usilor o sa fac o rupere termica. Unde vin scarile am terase si o sa pun si pe ele polistiren si pe tot soclul casei. Armatura a fost deasemenea ridicata pe niste pietre pentru ca betonul sa intre si dedesubtul acesteia. Sapatura are -70 cm exact ca in proiect. Eu am prezentat modul in care am ales sa procedez eu. Proabil sunt si alte variante mai mult sau mai putin bune
Bune sfaturi !!!😅😅😅
Wow..pt.mine a fost emotionant desenul cu var..😊❤ Iti doresc sa finalizezi cu succes! Eu in schimb nu reusesc sa gasesc meseriasi sa mi schimb scoperisul casei..ori costa exagerat ori nu mi inspira incredere..
Ma voi intoarce in primavara ,sa incerc din nou si din nou....poate, poate...
Pentru 2024 ai obținut un preț OK.
Spor pe mai departe!
Mulțumesc frumos! ✌️
Te salut! Mulțumesc pentru informațiile utile pe care le-ai împărtășit cu noi😊
Salutare! Cu drag! ✌️
Aproape 5 mii euro manopera cu tot cu materiale?
Esti TOP, foarte bine explicat, te rog sa continui si cu celelalte procese, chiar mai motivat sa ma gandesc sa incep si eu!!! Felicitari pt tot ceea ce faci!!!🙏🏻
@@Anonymous777T mulțumesc frumos! ✌️
@@Anonymous777T Da e top de prostie😅😅😅
Iar cei ce se iau dupa ei clar ca au capul gol
Stiu ca adevarul doare dar asta este dar cat de porst poti fi sa iti pui in pericol siguranta ta si a familiei tale construind o casa dupa ureche, dar si mai dai dovada si dw mai mare prostie luandute dupa ageamii.
Daca finisajele pot fi facute de priceputi sau urechisti, STRUCTURA unei case nici odata
Acolo trebuie mana de specialist, trebuie un proiect de structura bine gandit, conform normativelor in vigoare care sa asigure o durabilitate de zeci sau sute de ani.
Datorita acestor agrocostructori care viseaza noaptea ca sunt mari specialisti Romania de azi are sute, mii de case cu probleme majore de structura: fundatii crapate, placi, stalpi, pereti crapati, case cu parti de fundatie in aer pentru ca sa tasat pamntul, etc.
Treaba de matuiala, probleme mari, costuri ridicate de reabilitare.
Sunt 3 lucrari care sunt strict interzise Dorelistilor: Constructia casei, instalstia electrica si instalatia de gaz.
Un videoclip bun. Un sfat pentru alții, bănuiesc ca tu nu mai ai nevoie. În loc sa udați placa de beton care oricum se usucă mult prea repede, mai bine o udați bine in momentul în care puteți calca putin pe ea și trageți folie peste toată placa. Folia impoedica apa sa se evapore rapid, chiar și după o săptămână o sa fie apă sub folie și garantat nu apare nici o fisură. E o metoda care cel puțin în tarile scandinave o folosește toată lumea. Niciodată nu sta nimeni sa ude beton. O simpla folie face minuni.
Multumesc frumos! asa am procedat si noi. Mare parte din fundatie am acoperit-o cu o folie, atat cat s-a putut. Si a tinut mai mult timp umezeala. Am udat totusi placa cateva zile sa fim siguri ca nu crapa. 👍
@@adrianght Eu am avut turnată placa la terasă și o magazie în luna iulie. Le-am spus meseriașilor sa le acopere cu folie și au stat asa 2 sapt pana am ajuns acasă. Au fost ambele în soare permanent 35-37 de grade la umbra. Nu am avut nici o fisură. Ai un pret aproximativ pt casă ridicata la rosu cu tot cu fundație?
@@marianradu6856 da, este foarte buna metoda cu folia. Nu stiu sa aproximez. Pe masura ce continui lucrarea o sa postez videoclipuri noi in care prezint si costurile pe care le-am avut eu. Dar cred ca o casa la rosu ca a mea o sa coste vreo 45-50.000 e la rosu.
Foarte bine explicat!
Mulțumim frumos,Dumnezeu să te binecuvinteze !
@@mihaisamioficial325 mulțumesc frumos! ✌️
Iti multumesc foarte mult ca ai creat acest videoclip. Bafta si spor in continuare.
Multumesc frumos! ✌️
Super tare explicat, pe înțelesul tuturor, meriți sa fii diriginte de șantier, restul etapelor când le putem vedea?!
Multumesc frumos! Incercam sa demaram lucrarile in primavara. Greu cu preturile mari. Materialele si mana de lucru sunt destul de scumpe.
Bravo Adrian pentru video!
De-abia acum am înțeles cum se face o fundație! Mulțumesc!
Mulțumesc frumos! Ma bucur ca ajuta! ✌️
Cel mai sigur e sa pui teava mai mare si coloana de apa sa treaca prin ea, la nevoie schimbibteava cu totul. Un fel de manșoane.
Mulțumesc, mai ales sfaturile din video le-am apreciat.
Mulțumesc pentru informații! Super utile.
✌️
foarte interesant , bravo și succes pe mai departe .acum 25 de ani am făcut și eu lucrurile astea , e mare diferența la bani , dar dacă te raportezi la euro e tot cam pe acolo .
✌Multumesc frumos! asa este. Si acum vreo 8 ani de zile, costa manopera pentru toata casa vreo 6000 euro. Iar acum se cere doar pentru fundatie 5000-6000 euro. Dar este normal pentru ca si preturile la imobiliare au crescut mult.
Multumesc pentru informatii!
Frumos explicat
Tot respectul pentru ce neai prezentat
Foarte bun si bine realizat. M am abonat!
Mulțumesc frumos! ✌️
Salutare! Cu ce firma ai executat lucrarea?
Să fie într-un ceas bun!
Multumesc mult! ✌
super profesional , spo la treaba in continuare si tine-ne la curent . felicitari de la LONDRA
Mulțumesc frumos! ✌️
Păi și hidroizolații și termoizolații la fundații? Lipsesc și din proiect și din consturi. Prețurile cu sau fără. TVA? Cu sau fără factură…? Garanțiile? Cine le oferă?
Salutare! in zona nu sunt probleme cu apa. Avem apa foarte jos si nu sunt probleme. Termoizolatie o sa pun polistiren extrudat pe exterior soclu (eventual o sa hidroizolez soclu pe exterior inainte, si torn trotuare din beton pe langa casa). Iar peste placa de egalizare o sa pun polistiren extrudat peste care torn sapa. In zona scarilor am doua terase (fata/spate) si o sa fac o rupere termica intre ele si interior 👍
Salutare
Cum ziceai chiar tu … anumite lucrări dacă nu le faci înainte este foarte greu spre imposibil să fie făcute după … aproape ca poți fi superficial în ceea ce privește izolarea termică dar cu hidroizolația nu trebuie să te joci … umiditatea este cel mai mare dușman !
PS: poți avea 25 grade în casă dar dacă ai umiditate …ai mucegai ..deci ai un ambient insalubru!
Ca o paranteză… știai ca albinele iarna nu mor niciodată de frig oricât ar scade temperatura ?in schimb dacă ai umiditate în cuib .. mor precis !
Salutare și sper să faci măcar hidroizolație… la casa ! Vorbesc din experiență… îs pățit și eu cu ea la casa mea !
Dacă vei urmări munca ….o pot numi chiar “lupta” lui Marius Soflete în a schimba modul de a construi …vei observa ca nu te costă prea mult în plus …iar investiția o vei recupera fără doar și poate , ca să nu mai vb de faptul ca vei trăi mai sănătos !
Foarte frumos.Sa o stapanesti sanatos!
@@crisbarnard mulțumesc frumos! ✌️
Ce suprafață are casa va rog! Mulțumesc mult si spor✌️🇦🇩🇦🇩🇦🇩
Salutare! Casa o sa aibe 128mp utili p+e. Amprenta fundatiei are 113mp cu tot cu terasa
@@adrianght , mulțumesc frumos,deci undeva la sub 100 fara terase
Mulțumim. Foarte util.
Fain clipu, asteptam urmagorul
Mulțumesc!
Salutare.
Da, mia plăcut foarte mult❤❤👍👍👍
Felicitari, astept cu interes urmatorul video
Multumesc frumos, foarte explicit si de mare ajutor pentru mine. astept continuare, sunt deja abonat! Suuces si spor la treaba!!!
@@stelianbonghene5411 mulțumesc frumos! ✌️
Frumos filmat si prezentat. M-am abonat la tine, astept continuarea !
Mulțumesc frumos ! ✌️
Respect, bravo,merci
4:30 "Mai bine faci o investitie din prima corecta decat sa-ti para rau dupa..."
Ar fi trebuit, chiar daca proiectantul nu e la zi cu normativele ( cum nu sunt majoritatea ), sa pui fier si in fundatie. Si mai ales sa faci impantarea naturala prinsa mecanic in gleme de fierul din fundatie.
Acum o sa te coste mai mult.
Success oricum.
Chiar interesant merci .......mi se pare cam scump dar nici mai ieftin si sa faci rabat la calitate nu e bn si e f bn sfatul din comentariul d arh ......si eu m am mirat ca n ati pus izolatie nici laterala si nici dedesubt am facut si eu la o vila cu o echipa dar stiu ca si acolo s a bagat fîer mai,putin dar cit de cit iar la capete si pe mijloc am sapat mai,jos cuzineti ca niste stilpi mai,jos ca si cum centura ar sta pe stilpi aia dar mi se pare ca vila a avut 2 etaje .....bune sfaturile tele dar pe viitor incearca cel putin 2 pareri pertinente de la specialisti .........succes in continuare Doamne ajuta !!!😅😅😅😅😅
Au lucrat curat si bine. Spor la tot.
Mulțumesc frumos! ✌️
În ce zonă sunt baieții?@@adrianght
felicitari!
Sa fi binecuvkntat.
Bravo Adrian, foarte informativ video-ul tău. Ce nu am vazut, este termoizolatia fundatiei sau placii , ai vreun motiv anume ?
O sa termoizolez soclul fundației cu polistiren extrudat. Iar inainte sa torn șapa, o sa pun peste placa de egalizare polistiren extrudat. Unde am terasele, o sa fac o rupere termica. 👍
Mersi fain
De ce betonul nearmat nu este conform în fundații:
1. Rezistența la întindere: Betonul are o rezistență foarte bună la compresiune, dar este slab la întindere. Fără armătură, fundația ar fi susceptibilă la fisurare și cedare în cazul în care este supusă la forțe de întindere.
2. Durabilitate: Fundațiile sunt supuse la solicitări variate și condiții de mediu (umiditate, cicluri de îngheț-dezgheț, sarcini variabile). Betonul nearmat nu poate asigura o durabilitate pe termen lung în astfel de condiții.
3. Securitatea structurii: Normativele de construcții cer utilizarea betonului armat pentru a asigura integritatea și stabilitatea fundațiilor, prevenind riscul de colaps.
Nu se armeaza fundatiile doar in anumite conditii. A specificat si el. Depinde de natura terenului, de specificatile studiul geo. Toti baga dupa ureche si arunca cu bani uneori poate nu este nevoie..
Felicitări !
Mulțumesc frumos! ✌️
Ai prezentat ca un profesionist, corect pretul . Dar am vazut la uni,cind au trminat casa erau si ei trminati, Nu sint un am care nu prețuiește munca altuiea,si anume muncitori ,fara responsabilitate si anume sa dai 3 mese 5| 6 pachete de tigari bautura la greu fura din materialele si multe golani 3 ore sa lucreze si daca leai dat bani inainte ești perdut
.Te felicitări pentru curaj si reportaj pe curind.
Multumesc frumos! ✌
Foarte bun videoclipul 🤝
Multumesc frumos! ✌
La min 12:30 ai recomandat doua lucruri; important este nr 1 - s-a nu platim avans dar nu ai spus de ce.
Punctul 2 l-ai detaliat suficient.
De regula echipele de constructii iau mai multe proiecte in acelasi timp, cand se asteapta uscarea la placa ei lucreaza in alta parte, ai sansa ca ei sa plece la un alt santier si tu sa astepti dupa ei pentru ca deja ai platit si nu ai ce face.. trebuie sa stai dupa ei.
Daca platesti avans unei persoane/firma care nu stii cum lucreaza, nu mai poti sa dai inapoi fara sa pierzi bani. Sau iti ia avansul si apoi poate pretinde un pret mai mare pe diverse motive. Sau platesti avans si te trezesti ca nu mai dai de persoana respectiva. Sunt multi oameni in care nu poti sa ai incredere. Mai sigur pentru tine ca si proprietar este sa nu dai avans. In momentul in care vrei sa construiesti cauti echipa si a doua zi pot sa vina la munca fara avans, ca le dai banii la saptamana sau zi daca au nevoie.
priza de pamant naturala este cea mai importanta piesa la acel moment
Ce suprafață, am urmărit video. Cred că ați specificat. Deci care e suprafața desfășurată? Mă bucur pentru voi. Bunul Dumnenezeu să vă ajute!
Mulțumesc frumos! Casa o sa aibe 126mp utili. Fundatia are amprenta 113mp cu tot cu terasa. ✌️
@@adrianght Doamne ajută!
Salut , recomandare echipa de muncitori ? Mulțumesc!
Buna !
Cel mai realist video pe care l am văzut pana acum ,fără prețuri și sume fantasmagorice ca in alte clipuri.
In ce zona construiți ?
Multumesc frumos! in Prahova, la vreo 5 km de Ploiesti ✌
@@adrianght Mult succes! Doamne ajută!
Lipsesc drtalii importante. De exemplu cati metri cubi de beton au intrat pentru fiecare etapa ? Pretul mi se pare exagerat de mic...Adiva eu pentru o casuta de 60 m² utili plus terasa de 28 m² utili, adica fundatie de 103 m², la 90 cm elevatie, am platit 7000 de euro doar betonul. Pe scurt, tocmai am turnat planseul, 14 cm grosime si 70 m², au intrat 12 m³ la un cost de 6590 de lei. Costul fundatiei a fost undeva la 7500 de euro fara manopera. Mi se pare ieftin ce a facut el, avand in vedere suprafata. Exact ca si el am facut-o si eu fara izolatii şofletiene..Voi izola ulterior ca si el...
Prin zona noastră, la săpături pt fundație, excavatorul ia minim 2500 lei
Bine. Pretul la manopera a fost cu sau fără factura? Ms. Spor
Salut ,ai două greșeli,canalizarea de la baie și bucătărie trebuie separat,și la scări ca să nu pierzi căldură trebuie siropou expandat
Multumesc pentru feedback! ✌
Salut. Puteai folosi și o bormașina fără spiral
În vremurile astea mai bine renovezi o casă decât să construiești sau o cumperi de la un dezvoltator, decât să muncesti, să pierzi timp, bani etc!🔝🔝🔝
Pai si daca o cumperi de la dezvoltator nu dai vreo 20-30k in plus ? ✌️ timp am, bani mai putini 😅👍
Totalul de la final include si manopera cumva?
Salutare! da, este cu tot cu manopera. ✌
@adrianght Ai folosit firma sau echipa?
De curiozitate in ce zona a tarii?
@@antirus5481 o echipa din zona. Zona Prahova, la vreo 5km de Ploiesti
Eu pentru o fundație de 120mp am cheltuit 16,000€ manopera inclusa.
Utili sau construiti?
am invatat ceva, multumesc
Foarte frumos, cât o sa coste toată lucrarea ?
Spor la treaba👍
Mulțumesc frumos! Din pacate nu pot aproxima cu exactitate, sper undeva la 40-45k la roșu. ✌️
Ciao cat va costat manopera la fundație?
Salut! 4400 euro ✌
@@adrianght mulțumesc....îmi poți tramite numarul de telefon al constructorului?
Sau link-ul unde il pot contacta?
Salut! Foarte interesant videoclipul, mai ales pentru cineva care e in procesul de documentare. Ai cumva si-o schita a casei, de curiozitate? Multumesc!
3:28 bucatile de fier-beton trebuiau bagate inainte de turnare, nu gaurit betonul, ulterior... ar fi facut priza buna, s-ar fi cimentat acolo...
m am abonat pentru continuare, detaliate etapele si preturi actuazlizate...spor la bani, tot din PH si eu, la anul ma apuc de casa... cat a costat proiectul? cu cine l ai facut?
Multumesc la fel! mai am un videoclip pe canal despre costul actelor si a proiectului. Il puteti vedea aici daca doriti: ruclips.net/video/dyCwme6g0h4/видео.htmlsi=Fa9FEUcIZ-Bt34JT ✌Spor la treaba!
De pe ce site ai cumpărat vibratorul?
Salut! il puteti cumpara si de aici l.profitshare.ro/l/13530954?hash=vibrator.beton.yato . Eu l-am cumparat din Leroy Merlin
@@adrianght mulțumesc frumos.
@@macelaricuexperienta4995 cu placere! 👍
Salut. Decorativa scoarța de copac de 2 mm se poate aplica peste tinci
?
Salut. Amprentă câți mp2? Mersi .
Salutare ! 113 mp ✌️
@@adrianght mulțumesc !
Fratele meu când a turnat fundație am avut parte numai de hoți i-au furat beton și a zis că nu ajunge a trebuit să comande foarte mult beton ca să termin fundația. Au trimis mașinile cu beton în altă parte
Da, din pacate se pot intampla si lucruri de genul. De asta trebuie sa fim mereu atenti la aceste detalii. In cazul respectiv, trebuie sa urmarim betoniera ca descara tot betonul. La fel si elefantul sa descarce ce ramane la final in el.
cati mp?
@@ionutz9366 113mp 👍
Sup construita?@@adrianght
Sau scumpit destul de mult materialele, totusi se pare ca in Prahova este mai ieftin manopera. In orice caz daca iei in calcul casa+finisaj+mobila+gard+pavaj ajungi pe la 120k 130k, care e un pret estimativ de 1100-1200eur/mp. Aveti noroc cu fundatia, care este chiar mica… sincer eu nu am mai fazut asa mica fundatie :)
Da. Este destul de scump sa construiești acum. Casa o sa aibe 126mp utili + terasa spate si fata. Este o casa normală, nici prea mică nici prea mare. Daca o faceam mai mare o terminam la bătrânețe. Oricum este destul de greu si asa. 😅👍.
Termoizolarea și hidroizolarea? Indiferent unde se afla pânză freatica, toată fundația casei trebuia hidroizolata dar și termoizolata pe partea interioara
Eu am prezentat cum am ales sa fac eu. Fiecare face cum doreste. O sa pun polistiren extrudat pe placa, si peste torn șapă. In partea unde am terasele o sa fac o rupere termica sa nu imi intre frigul de afara in casa. O sa izolez soclu fundației cu polistiren extrudat si o sa torn pe langa casa trotuar din beton. Apa se afla la adancime mare in zona asta si nu sunt probleme. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca locuiesc in zona. ✌
@@adrianght nu exista asa ceva. Sunt etape ce trebuiesc făcute! Așa se face o fundație. Ce explicați d-voastră e o "românească" tipică. Trist.
Dar asa cum spuneți, fiecare alege, cu banii dumnealui, sa facă ce dorește. Și asta e adevărat.
@@HadrianTAZ Poti sa ne recomanzi un clip cu etapele alea de care zici ca ar lipsi aici?
Nici împământarea nu am văzut-o. Iar hidroizolația și izolația trebuia sa le faci. O se pierzi caldura pe la fundație. Mult succes!
@@rcmnet ruclips.net/video/yKmS-xSW8VI/видео.html
Cum se socoteste atunci cand construieste, ma refer la metrii patrati, utili stiu ca este marimea din interior fara sa pui la socoteala peretii care ocupa un spatiu si ei, dar cand spunecineva ca este casa de 100m patrati se refera la utili sau cu tot cu pereti, caci atunci cred ca ai avea 90 daca scoti peretii, deci 100 doar temelia dar utili raman 90 poate..
la min 5:30 ai gresit...era momentul sa faci impamantarea naturala contur de platbanda in elevatie si 5 iesiri 4 de paratrasnet si una la camera tehnica wi de rezerva una pe un colt diagonal spate
Multumesc pentru feedback! da, nu m-am gandit la asta si din pacate nici muncitorii nu te informeaza pentru ca asta ar decala programul lor. O sa fac impamantarea dupa ce e gata casa la rosu. Am deja o impamantare la stalpul de la poarta pe care l-am pus eu, si o sa mai fac una langa casa. ✌
@@adrianght sau varianta simpla electrozi BP in adancime aproximativ 5 la 1,5 m cap in cap cu camin
@@adrianght e gresit sa faci mai multe impamantari la o distanta mai mica de 25 m si oricum trebuiesc unite in echipotentializare
@@bebicagabrielneicut e mai mult de 25m
Salut, cati mc de beton ai folosit in total? Spor la treaba!
2:40 de ce ai bagat acea bancnota cu Eminescu, sub beton??
Asa este "tradiția". Ca sa aduca noroc casei. Dar eu nu sunt superstițios.😂 Am bagat-o sub forma de glumă. Era un flyer primit in posta, pe o parte era bancnota cu Eminescu iar pe spate era reclama la credite ✌️
Salut! La fel am avut si eu proiectul cu beton in pamant fara fier.. nici nu stii cata treaba am avut sa le explic unora ca asa e proiectul si ca nu-i musai de bagat fierul in pamant! Succes mai departe!
Mulțumesc frumos! Da, pai difera de zona. Proiectantul stie cel mai bine. 👍
Foarte bine explicat, îmi puteți spune câți metri pătrați are totalul fundației?
@@bogdancapraru5052 mulțumesc frumos! ✌️ 113 mp
In ce zona? Prețurile sunt diferite în funcție de zona
Salutare! Asa este. Casa o construiesc langa Ploiesti (la vreo 5km) in jud. Prahova. Daca era mai departe de oraș, cred ca gaseam manopera mai ieftină. Adevarul este ca am gasit manopera si cu 3500 euro dar nu ne înțelegeam bine cu persoana respectiva si dupa ce a trasat cotele fundației i-am plătit ziua de munca si am luat pe altcineva. Am avut noroc ca nu i-am plătit avans asa cum insista. 👍
Salut! Imi poti spune te rog dimensiunile casei?
Salutare! Casa o sa aibe 128mp utili p+e . Amprenta fundatiei este de 113mp cu tot cu terasa 👍
@@adrianght Mulțumesc frumos 🙏
Buna!
In acest pret este inclus si manopera?
@@leventebartos7398 da, cu totul materiale plus manopera a costat innjur de 13000e 👍
Si inca o intrebare, daca am teren si cam 100k euro, si as vrea sa fac o casa cam de 90-100m patrati la sol fara etaj sau mansarda, si sa pun o firma sa faca tot, oare ar fi de ajuns banii? eu nu mam interesat pt ca e devreme deocamdata
Cu firma o sa va coste foarte mult. Puteti contracta echipe si sa va înțelegeți la pretul manoperei pe etape (1-fundatie; 2-zidarie + placa; 3- acoperis) ✌️ cred ca asa o sa iesiti mai bine la bani. Sau daca va pricepeți, cautati persoane care se pricep la fier, un dulgher bun, si ii puteti plati la zi
Cat timp a durat toată lucrarea?
Și eu sunt din zona Ploiești….îmi poți da un număr de contact al echipei?
Mulțumesc.
Stâlpii s-au pus doar de la elevație nu trebuia să intre și în fundație , așa este in proiect ?
Salutare! Sunt doar de la elevatie conform proiectului. In functie de zona unde se construieste proiectul difera (se face studio geotehnic).
Cu ce priectant lucrezi ? Si unde construiești?
Frumos explicat, buna treaba, pacat ca nu ai realizat si impamantarea naturala.
Ca un sfat, cand vei realiza garsurile introdu in fu datia acestora tarusii de impamantare si platbanda.
Eu asa am facut.
Spor la treaba.
Multumesc frumos! o sa tin cont ✌
Țărușii sunt din lemn. la ce ajută ăia la împământare?!
Se refera la țăruși metalici, special pentru împământare. Sunt zincați si de ei se leaga platbanda.
@@adrianght țărușul, potrivit dex, este ceva din lemn, la ce faceți dvs. referire se numește electrod.
Cautati pe leroymerlin.ro tarus impamantare galvanizat
Salutare! Ce suprafata are fundatia?
@@danielbogdan2649 salut! Are 113mp (13,4 x 8,4 m) fara scari.
impamantare naturala ?
Nu m-am gandit sa fac împământarea atunci. O sa o fac dupa ce e gata casa la roșu. Am deja împământare la stalpul pus de mine in fața terenului, si o sa mai fac inca una exact langa fundație 👍
Pentru o casă de 45 mp la roșu cam cât ar costa? fără etaj.multumwsc.
50000
Spunem si mie te rog cat mp are fundatia te rog
Salutare! Are amprenta de 113mp. Casa o sa fie P+E 128mp utili 👍
Salut! Ce dimensiuni are fundația?
Salutare! 113mp ✌️
Salut.Cati mp are fundatia?
Salut! 113mp ✌
pai si... instalatia de impamantare, unde este? nu trebuia sa bagi platbanda, prin fundatie, etc?
Ce suprafata construita are fundatia?
Fundatia are 113mp ✌️
Fierul cat a fost? M-am uitat o data la videoclip si mi s-a parut ca am vazut, dar nu mai gasesc. Mersi!
Cati m² are fundatia?
Salutare! 113mp ✌️
Zici ca e bine cu lemne la fundatie dar trebuie sa ii iintrebi pe cei cu care construiesti daca au panouri doka🤣. De 60e mp, de 60mp iti construiesc :). Nu degeaba cer alti 100-130e
Daca faci o casa la fel de mare in metri patrati dar fara etaj, fundatia va fi la fel ca la aceasta la costuri sau costa mai putin?, adica daca este un anumit cost pt fundatie de locuinta cu etaj si fara etaj, poate se sapa si se baga mai mult beton si materiaale la cea cu etaj...
Salutare! Din cate stiu, costul este la fel in mare parte. Dar cel mai bine sa vorbiți cu un arhitect / proiectant. ✌️
Fier jos in pamât ?nu sa pus gustere
Salut, de hidroizolatia fundatiei si impamantarea naturala cu platbanda in fundatia casei nu ai mentionat nimic, le-ai omis sau nu le-ai filmat?
Salut! in zona apa este la o adancime foarte mare (40-60m adancime), si nu sunt probleme cu umezeala. ✌ Iar stratul de piatra este relativ la suprafata (0,7-1m). Cat despre impamantare, o sa o fac pe viitor. Nu m-am gandit sa o fac in momentul in care am construit fundatia. Exista in acest moment impamantare la stalpul pe care l-am pus eu in fata terenului, si o sa mai vina o impamantare exact langa casa.
Dar caramda plina ce are?
Cati mp are fundatia?
Salutare! 113mp
Mulțumesc!
Puteai sa faci impamantarea electrica prin fundatie, legand platbanda de fierul beton, nici nu mai aveai nevoie de tarusi.
Da. Nu m-am gandit sa procedez asa atunci.
Ar fi fost cea mai ieftina varianta si, simultan, cea mai buna din punct de vedere al disiparii electrice.
Chiar imi pare rau!..