Apartman veya Sitede Yönetici, Yönetim Kurulu Üyesi ya da Denetçi İstifa Ederse Ne Olur?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 июл 2024
  • Bu hafta sizler için yöneticilerin ya da denetçilerin istifası hakkında konuşuyoruz.
    📌 Neden yedek yönetim kurulu üyesi seçilmeli?
    📌 Yedek yönetim kurulu üyesi yoksa ne yapılmalı?
    📌 İstifa sonucu seçilen yeni yönetimin görev süresi ne kadar?
    📌 Denetim kurulu üyelerinden birinin istifası halinde ne yapılmalı?
    Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası videomuzda. ⭐
    Bu arada videomuzun sonunda size bir uyarımız var.
    ⚠️ Genel kurulda yedek yönetici ve denetçi seçmeyi unutmayın. ⚠️
    İyi seyirler dileriz. 😊
    00:00 Yönetici, yönetim kurulu üyesi ya da denetçi istifa ederse ne olur?
    00:19 Yöneticinin veya yönetim kurulu üyelerinden birinin istifa etmesi durumunda nasıl bir yol izlenmelidir?
    01:36 Yedek yönetim kurulu üyesi yoksa istifa halinde nasıl bir yol izlenmelidir?
    02:44 İstifa nedeniyle yapılan olağanüstü genel kurulda seçilen yeni yönetimin görev süresi ne kadardır?
    03:49 Denetim kurulu üyelerinden birinin istifası halinde nasıl bir yol izlenmelidir?
    Genel kurula hazırlık ve yıl sonu kapanış işlemlerinizde yanınızdayız. Bu konular hakkında yayınlayacağımız yeni içerikler için bizi takip etmeyi unutmayın.
    Hazırladığımız diğer içeriklere "Apartman ve Site Yöneticileri için Genel Kurula Hazırlık ve Yıl Sonu İşlemleri" oynatma listemizden ulaşabilirsiniz.
    👉 • Apartman ve Site Yönet...
    "Genel Kurul Öncesi Bilinmesi Gereken 14 Madde" videosunu izlemek için:
    👉 • Genel Kurul Öncesi Bil...
    "Yönetimin Yıl Sonu İşlemleri: Genel Kurul Öncesi Bilinmesi Gereken 14 Madde" blog içeriğini okumak için:
    👉 bit.ly/4adQ5Py
    Tesis Yöneticileri MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında daha fazla bilgi için:
    👉 bit.ly/458T7Bz
    Daha fazla içerik için:
    📝 www.apsiyon.com/blog
    Ücretsiz [30 Günlük] apartman ve site yönetim programımız için:
    💻 bit.ly/2GFUbXZ
    İşlemlerinizi hızlı ve kolayca gerçekleştirmenizi sağlayacak Apsiyon ve Apsiyon Yönetici mobil uygulamalarını indirmek için:
    ⭐ Apsiyon Konut Sakini Mobil Uygulama: bit.ly/47HsGUd
    ⭐ Apsiyon Yönetici Mobil Uygulama: bit.ly/47QkwsK
    Apartman ve site yönetim süreçlerinizi kolaylaştıran tüm ürünlerimiz için:
    🏢 bit.ly/3nvtHsU
    Öneri ve iletişim için:
    ✉️ info@apsiyon.com
    Diğer sosyal medya hesaplarımız:
    📍 / apsiyon
    📍 / apsiyoncom
    📍 / apsiyon
    📍 / ​

    #apsiyonakademi #yönetim #yönetici #istifa #denetçi #apartman #site #genelkurul #genelkurulahazırlık #yılsonu
  • НаукаНаука

Комментарии • 14

  • @esteknoloji
    @esteknoloji 6 месяцев назад

    Merhabalar bilgilendirici videolarınız için çok teşekkür ederiz. çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir sorum olacak açıklayıcı bir cevap alabilirsem çok sevinirim; yönetici seçildiğim gün genel kurul toplantı tutanağında sadece yönetici seçildiğime dair yazı var bunun dışında banka ya da mahkemelerde temsil vb. ile ilgili bir yetkilendirme ve genel kurula katılanların imzası yok bu durum nedir, sizce bir sorun mu ya da ileride bir sorun yaratır mı?

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  6 месяцев назад

      Genel kurul tutanağında katılanlarınimzası yok ise noterden imza beyannamesi çıkaramayacaksınız. Dolayısı ile banka işlemleri, icra takibi gibi işlemleri yerine getirmek mümkün olmayacaktır.

    • @esteknoloji
      @esteknoloji 6 месяцев назад

      @@Apsiyon Genel kurula katılanların hazirun listesi ve vekalet edenlerin listesi bir excel de imsalı olarak mevcut ancak toplantı tutanağında sadece divan başkanının imzası var sanırım bu da yeterli değil?

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  6 месяцев назад

      @@esteknoloji Sorunuzda belirtilmediği için değinmemiştik. Divan heyeti veya toplantı yöneticisi seçilmesinin önünde mevzuat açısından bir engel yok. Bu durumda toplantı tutanağının divan heyeti tarafından imzalanması genel kurul katılımcılarının onayı ile mümkündür. Daha detaylı bilgi için "Genel Kurulda Divan Heyeti Seçilmesi Zorunlu Mu?" konulu www.apsiyon.com/blog/genel-kurulda-divan-heyeti-secilmesi-zorunlu-mu linkindeki blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

    • @esteknoloji
      @esteknoloji 6 месяцев назад

      @@Apsiyon binlerce teşekkür ediyorum sizlere.. takipteyim ve beğeniyorum.. selamlar sevgiler

  • @hulyayamanel4304
    @hulyayamanel4304 6 месяцев назад

    Merhaba 19 dairelik apartmanımızda kimse olmak istemiyor yönetici olarak, 7. Senedeyiz ikişer yıl arayla emekliler yaptı ama öyle birlik şu bu yok geçen yıl kura çektik zorunlu çıkan yaptı bir yıl bırakacağım diyor. Sorum şu geçen ay toplantı çağrısı yaptı toplamda 4 daire katıldı toplantıya dağıldık sonra şu halde ne yapmalıyız ?🙏🏽

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  6 месяцев назад

      Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesinin 6. fıkrasına göre "Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur."
      Kat maliklerinden herhangi biri (son toplantınıza katılsın veya katılmasın fark etmez) bu davayı açabilir.
      Bu sürecin uzaması ve sonunda mahkemece atanan yönetici sizleri daha fazla mutsuz ve güvensiz hissettirebilir. Bu sebeple tavsiyemiz yöneticinin bir kez daha genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırması ve genel kurulunuzun yönetici ve denetici seçimini sayı ve arsa payı çoğunluğu ile gerçekleştirmesidir.

  • @ebazirebazir5462
    @ebazirebazir5462 6 месяцев назад

    Merhaba kucuk ilçede oturuyoruz karar defterini 2022 yılında ara tastik icin götürdüm gerek yok dediler zorunlu olduğunu öğrenince 2023 de gittim bu sefer 2022 yapmadığın için 2023 yapamazsın dediler ve yapmadılar öyle birsey varmış cevaplarsanız memnun olurum

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  6 месяцев назад

      634 sayılı Kanunda sadece, karar defterinin (1) den başlayan sayfa numaralarını taşıyacağı, her sayfasının noter mührüyle tasdik edileceği ve ayrıca her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılacağı hükümlerine yer verilmiş, bunlar dışında bir açıklama yapılmamıştır.
      Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 105 inci maddesi “Türk Ticaret Kanunu ile Vergi Usul Kanunu dışındaki kanunlarla tutulması öngörülen defterlerin onaylanması, bu kanunlarla özel bir şekil getirilmemiş olması şartı ile yukarıdaki hükümlere göre yapılır” hükmünü içerdiğinden kat mülkiyetine tabi yapılarla ilgili tutulan defterlerin onaylama işlemlerinin Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 99 ila 104 üncü maddeleri hükümlerine göre yapılması gerekir.
      Önceki yıllarda kapanış onayı yapılmayan defterin sonraki yıllarda kapanış onayı yapılabilir mi?
      Usulünce önceki yıllarda kapanış onayı yapılmayan 634 sayılı KMK’nin 32 nci maddesinde belirtilen defterin, içinde bulunulan yılın Ocak ayı içerisinde kapanış onayının yapılmasının istenmesi halinde; kanunda, kapatma işleminin usulünce yapılmamasının yaptırımının gösterilmesi ve bu durumda kapatma işleminin yapılmayacağına dair bir hüküm bulunmaması nedeniyle, Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 104 üncü maddesi doğrultusunda içinde bulunulan yıla ait kapanış onaylamasının yapılması gerekir. Ancak, önceki yılların kapanış onaylamaları yapılamaz.

    • @ebazirebazir5462
      @ebazirebazir5462 6 месяцев назад

      ​@@Apsiyonyapmıyor noter geçen yıl yapmamisiz diye nereye şikayet etmemiz gerekiyor

  • @zehratopkaya7493
    @zehratopkaya7493 5 месяцев назад

    Yönetim kurulu 3 kişi ve yedek üyeler de seçildi . Bu durumda noterden istifa verebilir miyim tek taraflı ? İstifaya ret ya da onay gibi bir cevap olması gerektiği yazıyor bazı kaynaklarda

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  5 месяцев назад

      İstifa tek taraflı bir eylemdir. Yedek yöneticiler seçildi ise istifa etmeniz yeterlidir. Genel kurulun / toplu yapılarda temsilciler kurulunun toplanmasına gerek yoktur. Yönetim kurulundaki görevinize bağlı olarak denetici/denetim kurulundan sizin döneminize kadar olan denetimin yapılmasını talep edebilirsiniz. Noter ile istifaya gerek yoktur. Site adresine taahhütlü posta ile de bildirim yeterlidir. Elden imzalatma olanağınız var ise diğer yönetim kurulu üyelerine ve yedek üyelere de istifanızı elden imzalı bildirebilirsiniz.
      Genel bir bilgilendirme daha yazalım. Aşağıdaki detayın sizde yedek denetçiler olduğu için bir analamı yok.
      İstifanın red edilmesi veya onay verilmesi diye bir konu söz konusu değildir. Ancak genel kurul toplanıp yeni yönetim kurulunu / yöneticiyi seçmez ise istifa eden yönetici / yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğu devam eder. Dolayısı ile sadece istifanın duyurulması yeterli değildir. Yöneticinin olağanüstü olarak genel kurulu toplayıp kendi döneminin hesabını vererek istifa etmesi doğru olacaktır. Yeni yönetici seçilip seçilmemesi ise eski yönetici için önemli değildir. Siz genel kurulu çağırarak kendi döneminizi sona erdiriniz.
      Yöneticilikten İstifa Etmek (Apartman ve Site Yöneticiliğini Bırakmak) videomuzu ruclips.net/video/jdSqV7sKyc4/видео.html linkinden izleyebilir , Apartman, Site Yöneticiliğini Bırakmak (İstifa Etmek) blog yazımızı bit.ly/istifaetmek linkinden okuyabilirsiniz.

    • @zehratopkaya7493
      @zehratopkaya7493 5 месяцев назад

      @@Apsiyon çok teşekkür ederim, internette büyük bir bilgi kirliliği var . Bu konuda en detaylı net bilgiyi sizden aldım , herkesin mesajına dönüş sağlamanız da takdire şayan

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  5 месяцев назад

      @@zehratopkaya7493 Yorumunuz için teşekkür ediyoruz. Apsiyon hepimizin yanında !