.. oταν πρωτοπηγα στα σεμινάρια του California.... 2000 κατι.. είπα στον εαυτό μου...πως οδηγουσα?αγιο ειχαμε ολα αυτα τα χρόνια! μας άνοιξες τα μάτια!! ευχαριστούμε Θανάση. πάντα όρθιοι να είμαστε!
Θανασση μπραβο για την τεκμηριωμενη προσεγγιση, ειναι το κατι παραπανω απο την απλη ανταλλαγη αποψεων σε καποια χωματινη της Παρνηθας πανω σε ενα XR 200.keep up the good work.
Το βίντεο εδώ δίνει της σωστές οδηγίες στον μέσο αναβάτη. Οδηγώ από τα 13 και υψηλού κυβισμού από τα 16. Samurai,Boldor,xr,Pe, ninja,topcat,gsx,r5,cbr κλπ. Ο καθένας μπορεί να παίξει στα όρια αναλόγως την δομή του, την μηχανή και τον τρόπο οδήγησης. Για τον καθένα είναι διαφορετικός ο τρόπος οδήγησης που θα του δώσει τα ασφαλέστερα μέγιστα. Τα στριταδικα είναι τρένα. Θέλουν αγαπη, σεβασμό και γραμμές οδήγησης. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Δίνω εμπιστοσύνη στην μηχανή και το σώμα μου γίνεται η προέκταση της μηχανής. Ένας δύσκαμπτος παχουλός δεν πρέπει να μετακινεί την λεκάνη του. Διότι αν χρειαστεί να κάνει διόρθωση, δεν θα προλάβει να την κάνει με το σώμα του, θα πϊέσει την μηχανή και πιθανή 'σούπα'. Αρα σωστά λέει εδώ , για ασφάλεια στα στριψιματα δεν χρειάζεται πολύ μετατόπιση η λεκάνη. Όμως Ένας ευκίνητος αδύνατος μπορεί να 'βγει' όσο πιο πολύ μπορεί και αν χρειαστεί διόρθωση, να την κάνει με το σώμα του ή ακόμα και ελαφριά με την μηχανή. Στα κρος εντουρο είναι αλλιώς. Είναι πλαναρισμα. Εκεί δίνω εμπιστοσύνη στο σώμα μου και η μηχανή προέκταση. Εδώ η μηχανή καβαλιεται. Αν δεν της επιβληθείς,θα σε πετάξει. Η λεκάνη μου δεν θα μετακινηθεί καθόλου ως λίγους πόντους. Τα χέρια ανοικτα , πιάνουν γερά την μηχανή συνεχώς. Κάθε ελιγμό τον κάνω πιέζοντας την μηχανή από κάτω μου , με τεταμένη την προσοχή μου ,κανωντας συνεχής διορθώσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις το σώμα , ώμοι τείνουν προς την στροφή, εκεί που θέλω να πάω.
Ωραία τα λες συνάδελφε συνδικυκλιστή. Πάνω από 10 χρόνια εμπειρία σε on-off. και γενικότερα σε δίκυκλα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τέλειο γιατί μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις, αρκεί να μην επηρεάζουν και τους υπόλοιπους. Το να μην βγάζεις όμως τη λεκάνη σου και να κατεβάζεις το γόνατο σε κάθετη θέση προς το έδαφος κι επέκταση του αγκώνα επίσης, είναι σαν να πηγαίνεις κόντρα πιστεύω στη Φυσική και στη κάθετη δύναμη. Μια κάθετη δηλαδή δύναμη που ασκείται στη μάζα μας και στο διάνυσμα της στην ακτίνα του κύκλου, πιστεύω όσο πιο κοντά είσαι μέσα στον κύκλο τόσο πιο πολύ σταθερότητα έχεις και να αποφύγεις το ολίσθημα. Κι αυτό ισχύει παντού. Τώρα παίζει ρόλο και το ελαστικό και η κλίση του δρόμου. Όσο πιο μεγάλη κορώνα έχεις στο ελαστικό, τόσο περισσότερη κλίση σου δίνει. Καλές βόλτες, καλά και ασφαλή παιχνίδια στους δρόμους με ΚΡΑΝΟΣ και προστατευτική στολή αναβάτη!
Μετακινώντας το σώμα πάνω στη σέλα, έξω απο τη μοτοσικλέτα, μετακινούμε το κέντρο βάρους προς το εσωτερικό στης στροφής, και η μοτοσυκλέτα στρίβει με τη μικρότερη δυνατή κλήση. Στρίβοντας με την ίδια ταχύτητα αλλά διατηρώντας τη θέση στη σέλα, βλέπουμε οτι για να στρίψουμε με την ίδια τροχιά, πρέπει να φέρουμε τη μοτοσυκλέτα σε μεγαλύτερη κλίση, πολύ απλά γιατί πρέπει να φέρουμε το κέντρο βάρους στο ίδιο σημείο. Δέν είναι ούτε μόδα, ούτε μορφή μαζικής αυταπάτης, ούτε ενα 20% που δέ χρειάζεται (αρλούμπες). Είναι βασικός και απαράβατος κανόνας σβέλτης οδήγησης μοτοσυκλέτας. Και οταν λέμε σβέλτης δέν χρειάζεται να είναι σε επίπεδα motogp....απλά γρήγορης και διασκεδαστικής οδήγησης.
Θανάση,υπάρχουν πολλά βίντεο με troy corser,εκπαιδευτες του california superbike school και αλλους αγωνιζομενους,οι οποιοι λενε το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο αυτο που μας λες!!!Η μετατόπιση της λεκάνης (η μετατοπιση γινεται στην ευθεια,πριν τα φρενα και πριν ξεκινησουμε να πλαγιαζουμε)προς το εσωτερικο της στροφης επιδρα θετικα και βοηθαει στην μικροτερη κλιση της μοτοσυκλετας μεσα στη στροφη,και ειναι λαθος ο διαχωρισμος που κανεις με πανω ή κατω απ την πλακα τα γκριπ!!!
o ανθρωπος λεει για καθημερινες διαδρομες, απο φυσιολογικους ανθρωπους, σε δρομους κακοσυντηρημενους με πετραδακια και διαφορα αλλα, για αγωνιστικους σκοπους ειναι διαφορετικη η προσεγγιση και αφηνει να εννοηθει αυτο με τα λογια του, ειναι πολυ προσεκτικος παντα οταν μιλαει
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν κανει το διαχωρισμό μεταξύ κλειστών και ανοιχτών στροφών και ειδικα στις μηχανες Enduro, Motocross κ supermotard. Οι άλλοι ειδικοί, ειδικα όταν μιλάμε για κλειστές στροφές κ για αυτες τις μηχανες προωθούν περισσότερο την σταση την οποια το σώμα ακόμη και η λεκανη να βγαινει στην εξωτερική μεριά της τροφής δλδ το αντιθετο αποτι λεει και οι ώμοι και το κεφάλι να κοιτάζουν πάντα στο εσωτερικό της
Προσωπικά η μετατόπισή της λεκάνης για κάποιο λόγο μου επιτρέπει να έχω τα χέρια μου πολύ πιο χαλαρά την ώρα που στρίβω, άρα είναι ωφέλιμη. Είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορώ να οδηγήσω σε ρυθμό 85%+. Ίσως είμαι ο μοναδικός και να αποτελώ εξαίρεση αλλά.... αλλά.
www.motorcycleridingacademy.com/ Μπείτε στο site της σχολής και εκεί υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας για να σας κατευθύνουν για το τί πρέπει να κάνετε!
Αν θέλετε να στρίψετε αριστερά σπρώχνετε προς τα μπροστά την αριστερή τιμονα (σαν να θέλεις να στρίψει δεξιά) αν θέλετε να στρίψετε δεξιά σπρώχνετε μπροστά την δεξιά τιμονα (σαν να θέλεις να στρίψει αριστερά) είναι ο μοναδικός τρόπος που στρίβει η κάθε μηχανή, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτό είναι!!!! Μλκσ λέει ο άνθρωπος...
Διαβάζω κάποια σχόλια Κ κλαίω από τα γέλια.. η κλήση του σώματος πρέπει να είναι ίδια με της μηχανής.. απλά & ξεκάθαρα!! Ούτε μετατόπιση του σώματος χρειάζεται ούτε της λεκάνης.. μηχανή Κ άνθρωπος πάντα την ίδια γραμμή πρέπει να έχουν ! Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η ταχύτητα, όσο πιο γρήγορα μπαίνεις στην στροφή τόσο περισσότερο πρέπει να είναι η κλήση προς το έδαφος.. κάθε μοτοσυκλέτα έχει Κ διαφορετική συμπεριφορά λόγο βάρους Κ ύψους.. αυτά θα τα καταλάβετε στην πράξη..!!
δε λενε αυτο ρε αδερφε δεν καταλαβεσ.... ο ''διδακτωρ'' λεει οτι οσο πιο ψηλα το κεντρο βαρους θελει λιγοετρη κλιση σε αντιθεση με το αντιστροφο χαμηλο κεντρο βαρους λιγοτερο κλιση!!! για τα ιδια δεδομενα!!! υπερτατο λαθος!!! και κακως που δεν εχει κατεβει το βιντεο... πραγματικα αυτο που λεει ειναι φυσην αδυνατον!!
@@ae70gts Εγώ πιστέυω το θέμα για το ψηλο κέντρο βάρους το λεεί για λόγους ασφαλείας , μην πάει ο καθένας που ακούει με ψηλά μηχανάκια κ πλαγιάζει με μεγάλες κλίσεις ,πάντα για δημόσιο δρόμο μιλάμε
@@DrMiltoss μα αν έχεις λιγότερη κλίση όπως λες η όπως λέει ο Θανάσης θα στρίψεις λιγότερο. Άρα θα πρέπει να πας πιο αργά. Ο Θανάσης έχει κάνει λάθος Και πολλοί έχουν μπερδευτεί. Σεβαστή η απάντηση σου αλλά εκτός θέματος. Απάντησε μου αν έχεις την καλοσύνη. Χαμηλού κέντρου βάρους μηχανή Ίδιο βάρος Ίδια λάστιχα Ίδια χιλιόμετρα Ίδια στροφή. Θα χρειαστεί στο όριο της πρόσφυσης πχ 45° Μια μηχανή ψηλού κέντρου βάρους με τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ δεδομένα πόση κλίση θα χρειαστεί?
@@ae70gts Οπωσδήποτε πιο αργά σε ψηλό μηχανάκι πριν την είσοδο , όταν λέμε στρίβεις λιγότερο για τα δεδομένα της μηχανής παντα, κ εννοείται ένα στρητ μηχανάκι οτί επιτρέπει μεγαλύτερες κλίσεις. Κάθε μηχανή έχει ενα όριο στις κλίσεις , κ αυτό είναι μικρότερο στις ψηλές μοτο τι να κάνουμε τωρα, δεν πάμε να γράψουμε χρόνους, να στρίβουμε με ασφάλεια είναι το ζητούμενο. Απευθύνεται πιστέυω στον μέσο οδηγό. Για πίστα κλπ, πολλά απο αυτά που λέμε αλλάζουν τελείως
Malon sta motogp kai genika ta 125 250 palia to legan area kai pou.epidi h mixani eki einai mixani kai exi poli varos logon taxutitas aera.k.l.p. ta timonia einai para poli sfixta.den vgazoun lekani gia na mpoun pio grigora.den tous xriazete giati i asfaltos einai asfaltos kai ta lastixa einai ventouzes.gia auto allazoun lastixa meta apo kapious gurous.eno esis se kapia xronia.to kanoun na katevasoun tin mixani me tetoia dinami askite ekoini tin ora.giati enai kai tsilimpithres kai meso oro kontoi kai adinatoi.auta
ο χουντρας δεν ειναι δημοσιογραφος, εχει αγωνιστει σε αγωνες και ποιο συγκεκριμενα στο παρις-ντακαρ ειναι εδω και σχεδον 20 χρονια δασκαλος ασφαλους οδηγησης μαζι με τον στεφανη ο οποιος παρουσιαζει την εκπομπη απλα ο ποιο πολυς κοσμος τον ξερουμε μεσω του τραξιον
@@uchihamadara1126 αυτό κατάλαβες; Ότι το Τούρινγκ στρίβει περισσότερο απ' το ss? ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΤΙΜΟΝΟΠΛΑΚΑ(ΠΧ touring) ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΗΗΗΗΗ ΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΝ ΑΠ ΟΤΙ TA ΕΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΤΙΜΟΝΟΠΛΑΚΑ( SS) οπότε;;; Τι καταλαβαίνεις απ' αυτό; Ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που λες
.. oταν πρωτοπηγα στα σεμινάρια του California.... 2000 κατι.. είπα στον εαυτό μου...πως οδηγουσα?αγιο ειχαμε ολα αυτα τα χρόνια!
μας άνοιξες τα μάτια!! ευχαριστούμε Θανάση.
πάντα όρθιοι να είμαστε!
Riding school...
όλη αυτη η θεωρεία απο γνώστες του αντικειμένου...τμηματικά...την κανεις πράξη...σε ελεγχόμενο περιβάλλον...
Μπραβο Θανάση...
από τα πιο ποιοτικά βίντεο οδηγικής συμπεριφοράς και δεξιοτήτων
Σε ευχαριστούμε πολύ Σάκη! Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις! Σώζει ζωές!
Πολύ χρήσιμα και κατατοπιστικά. Ανυπομονώ νά παρακολουθήσω τα σεμινάρια μοτοσυκλέτας το καλοκαίρι στο riding school.
Πολύ ωραίο βίντεο. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!
Θανασση μπραβο για την τεκμηριωμενη προσεγγιση, ειναι το κατι παραπανω απο την απλη ανταλλαγη αποψεων σε καποια χωματινη της Παρνηθας πανω σε ενα XR 200.keep up the good work.
Το βίντεο εδώ δίνει της σωστές οδηγίες στον μέσο αναβάτη. Οδηγώ από τα 13 και υψηλού κυβισμού από τα 16. Samurai,Boldor,xr,Pe, ninja,topcat,gsx,r5,cbr κλπ.
Ο καθένας μπορεί να παίξει στα όρια αναλόγως την δομή του, την μηχανή και τον τρόπο οδήγησης. Για τον καθένα είναι διαφορετικός ο τρόπος οδήγησης που θα του δώσει τα ασφαλέστερα μέγιστα.
Τα στριταδικα είναι τρένα. Θέλουν αγαπη, σεβασμό και γραμμές οδήγησης. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Δίνω εμπιστοσύνη στην μηχανή και το σώμα μου γίνεται η προέκταση της μηχανής.
Ένας δύσκαμπτος παχουλός δεν πρέπει να μετακινεί την λεκάνη του. Διότι αν χρειαστεί να κάνει διόρθωση, δεν θα προλάβει να την κάνει με το σώμα του, θα πϊέσει την μηχανή και πιθανή 'σούπα'.
Αρα σωστά λέει εδώ , για ασφάλεια στα στριψιματα δεν χρειάζεται πολύ μετατόπιση η λεκάνη.
Όμως Ένας ευκίνητος αδύνατος μπορεί να 'βγει' όσο πιο πολύ μπορεί και αν χρειαστεί διόρθωση, να την κάνει με το σώμα του ή ακόμα και ελαφριά με την μηχανή.
Στα κρος εντουρο είναι αλλιώς. Είναι πλαναρισμα. Εκεί δίνω εμπιστοσύνη στο σώμα μου και η μηχανή προέκταση. Εδώ η μηχανή καβαλιεται. Αν δεν της επιβληθείς,θα σε πετάξει.
Η λεκάνη μου δεν θα μετακινηθεί καθόλου ως λίγους πόντους. Τα χέρια ανοικτα , πιάνουν γερά την μηχανή συνεχώς. Κάθε ελιγμό τον κάνω πιέζοντας την μηχανή από κάτω μου , με τεταμένη την προσοχή μου ,κανωντας συνεχής διορθώσεις.
Σε όλες τις περιπτώσεις το σώμα , ώμοι τείνουν προς την στροφή, εκεί που θέλω να πάω.
Θαναση, πολυ σωστα τα λες. Και σε ευχαριστω για καποια βασικες λεπτομερειες που δεν ηξερα.
Ωραία τα λες συνάδελφε συνδικυκλιστή. Πάνω από 10 χρόνια εμπειρία σε on-off. και γενικότερα σε δίκυκλα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τέλειο γιατί μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις, αρκεί να μην επηρεάζουν και τους υπόλοιπους. Το να μην βγάζεις όμως τη λεκάνη σου και να κατεβάζεις το γόνατο σε κάθετη θέση προς το έδαφος κι επέκταση του αγκώνα επίσης, είναι σαν να πηγαίνεις κόντρα πιστεύω στη Φυσική και στη κάθετη δύναμη. Μια κάθετη δηλαδή δύναμη που ασκείται στη μάζα μας και στο διάνυσμα της στην ακτίνα του κύκλου, πιστεύω όσο πιο κοντά είσαι μέσα στον κύκλο τόσο πιο πολύ σταθερότητα έχεις και να αποφύγεις το ολίσθημα. Κι αυτό ισχύει παντού. Τώρα παίζει ρόλο και το ελαστικό και η κλίση του δρόμου. Όσο πιο μεγάλη κορώνα έχεις στο ελαστικό, τόσο περισσότερη κλίση σου δίνει. Καλές βόλτες, καλά και ασφαλή παιχνίδια στους δρόμους με ΚΡΑΝΟΣ και προστατευτική στολή αναβάτη!
Ευχαριστω
Μετακινώντας το σώμα πάνω στη σέλα, έξω απο τη μοτοσικλέτα, μετακινούμε το κέντρο βάρους προς το εσωτερικό στης στροφής, και η μοτοσυκλέτα στρίβει με τη μικρότερη δυνατή κλήση.
Στρίβοντας με την ίδια ταχύτητα αλλά διατηρώντας τη θέση στη σέλα, βλέπουμε οτι για να στρίψουμε με την ίδια τροχιά, πρέπει να φέρουμε τη μοτοσυκλέτα σε μεγαλύτερη κλίση, πολύ απλά γιατί πρέπει να φέρουμε το κέντρο βάρους στο ίδιο σημείο.
Δέν είναι ούτε μόδα, ούτε μορφή μαζικής αυταπάτης, ούτε ενα 20% που δέ χρειάζεται (αρλούμπες). Είναι βασικός και απαράβατος κανόνας σβέλτης οδήγησης μοτοσυκλέτας. Και οταν λέμε σβέλτης δέν χρειάζεται να είναι σε επίπεδα motogp....απλά γρήγορης και διασκεδαστικής οδήγησης.
Πολλές φορές γίνεται και από φόβο ολισθηρού οδοστρώματος. Μικρότερη κλίση=μικρότερος φόβος
Θανάση,υπάρχουν πολλά βίντεο με troy corser,εκπαιδευτες του california superbike school και αλλους αγωνιζομενους,οι οποιοι λενε το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο αυτο που μας λες!!!Η μετατόπιση της λεκάνης (η μετατοπιση γινεται στην ευθεια,πριν τα φρενα και πριν ξεκινησουμε να πλαγιαζουμε)προς το εσωτερικο της στροφης επιδρα θετικα και βοηθαει στην μικροτερη κλιση της μοτοσυκλετας μεσα στη στροφη,και ειναι λαθος ο διαχωρισμος που κανεις με πανω ή κατω απ την πλακα τα γκριπ!!!
o ανθρωπος λεει για καθημερινες διαδρομες, απο φυσιολογικους ανθρωπους, σε δρομους κακοσυντηρημενους με πετραδακια και διαφορα αλλα, για αγωνιστικους σκοπους ειναι διαφορετικη η προσεγγιση και αφηνει να εννοηθει αυτο με τα λογια του, ειναι πολυ προσεκτικος παντα οταν μιλαει
CHRISTOS AVRAMIDI
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν κανει το διαχωρισμό μεταξύ κλειστών και ανοιχτών στροφών και ειδικα στις μηχανες Enduro, Motocross κ supermotard. Οι άλλοι ειδικοί, ειδικα όταν μιλάμε για κλειστές στροφές κ για αυτες τις μηχανες προωθούν περισσότερο την σταση την οποια το σώμα ακόμη και η λεκανη να βγαινει στην εξωτερική μεριά της τροφής δλδ το αντιθετο αποτι λεει και οι ώμοι και το κεφάλι να κοιτάζουν πάντα στο εσωτερικό της
Προσωπικά η μετατόπισή της λεκάνης για κάποιο λόγο μου επιτρέπει να έχω τα χέρια μου πολύ πιο χαλαρά την ώρα που στρίβω, άρα είναι ωφέλιμη. Είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορώ να οδηγήσω σε ρυθμό 85%+. Ίσως είμαι ο μοναδικός και να αποτελώ εξαίρεση αλλά.... αλλά.
countersteering ενα αφιερωμα καποια στιγμη και ποσο βοηθα η οχι
ΔΕΝ
Σε περίπτωση αποφυγής τρακαρισματος.. ενα γρήγορο ζικ ζακ το κανω με ορθιο σωμα κόβοντας το γκάζι.
Πώς μπορεί ένας νέος οδηγός μηχανής να λάβει τα μαθήματα ασφαλής οδήγησης, που έχουν κατά καιρούς μεταδοθεί τηλεοπτικά ή ιντερνετικά ;
www.motorcycleridingacademy.com/
Μπείτε στο site της σχολής και εκεί υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας για να σας κατευθύνουν για το τί πρέπει να κάνετε!
magkes sto 0:39 poia mhxanh einai ?
Bugatti νομιζω φιλε μ
xarhkes toulaxiston ?
Αν θέλετε να στρίψετε αριστερά σπρώχνετε προς τα μπροστά την αριστερή τιμονα (σαν να θέλεις να στρίψει δεξιά) αν θέλετε να στρίψετε δεξιά σπρώχνετε μπροστά την δεξιά τιμονα (σαν να θέλεις να στρίψει αριστερά) είναι ο μοναδικός τρόπος που στρίβει η κάθε μηχανή, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτό είναι!!!! Μλκσ λέει ο άνθρωπος...
το χεις εφαρμόσει και λες οτι ειναι μλκιες??
Γιατί δεν λέμε κ το tip για το εξωτερικό πόδι? Κατά την γνώμη μου θα σώσει ζωές!
Δηλαδή???
@@ΗλίαςΚιβρ Όταν είσαι μέσα σε μια στροφή κ βλέπεις ότι κλείνει κι άλλο, σηκώνεις το εξωτερικό πόδι κ πλαγιάζεις περισσότερο! 😉
Διαβάζω κάποια σχόλια Κ κλαίω από τα γέλια.. η κλήση του σώματος πρέπει να είναι ίδια με της μηχανής.. απλά & ξεκάθαρα!!
Ούτε μετατόπιση του σώματος χρειάζεται ούτε της λεκάνης.. μηχανή Κ άνθρωπος πάντα την ίδια γραμμή πρέπει να έχουν !
Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η ταχύτητα, όσο πιο γρήγορα μπαίνεις στην στροφή τόσο περισσότερο πρέπει να είναι η κλήση προς το έδαφος.. κάθε μοτοσυκλέτα έχει Κ διαφορετική συμπεριφορά λόγο βάρους Κ ύψους.. αυτά θα τα καταλάβετε στην πράξη..!!
δε λενε αυτο ρε αδερφε
δεν καταλαβεσ....
ο ''διδακτωρ'' λεει οτι οσο πιο ψηλα το κεντρο βαρους θελει λιγοετρη κλιση σε αντιθεση με το αντιστροφο χαμηλο κεντρο βαρους λιγοτερο κλιση!!! για τα ιδια δεδομενα!!!
υπερτατο λαθος!!!
και κακως που δεν εχει κατεβει το βιντεο...
πραγματικα αυτο που λεει ειναι φυσην αδυνατον!!
@@ae70gts Εγώ πιστέυω το θέμα για το ψηλο κέντρο βάρους το λεεί για λόγους ασφαλείας , μην πάει ο καθένας που ακούει με ψηλά μηχανάκια κ πλαγιάζει με μεγάλες κλίσεις ,πάντα για δημόσιο δρόμο μιλάμε
@@DrMiltoss μα αν έχεις λιγότερη κλίση όπως λες η όπως λέει ο Θανάσης θα στρίψεις λιγότερο.
Άρα θα πρέπει να πας πιο αργά.
Ο Θανάσης έχει κάνει λάθος
Και πολλοί έχουν μπερδευτεί.
Σεβαστή η απάντηση σου αλλά εκτός θέματος.
Απάντησε μου αν έχεις την καλοσύνη.
Χαμηλού κέντρου βάρους μηχανή
Ίδιο βάρος
Ίδια λάστιχα
Ίδια χιλιόμετρα
Ίδια στροφή.
Θα χρειαστεί στο όριο της πρόσφυσης πχ 45°
Μια μηχανή ψηλού κέντρου βάρους με τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ δεδομένα πόση κλίση θα χρειαστεί?
@@ae70gts Οπωσδήποτε πιο αργά σε ψηλό μηχανάκι πριν την είσοδο , όταν λέμε στρίβεις λιγότερο για τα δεδομένα της μηχανής παντα, κ εννοείται ένα στρητ μηχανάκι οτί επιτρέπει μεγαλύτερες κλίσεις. Κάθε μηχανή έχει ενα όριο στις κλίσεις , κ αυτό είναι μικρότερο στις ψηλές μοτο τι να κάνουμε τωρα, δεν πάμε να γράψουμε χρόνους, να στρίβουμε με ασφάλεια είναι το ζητούμενο. Απευθύνεται πιστέυω στον μέσο οδηγό. Για πίστα κλπ, πολλά απο αυτά που λέμε αλλάζουν τελείως
@@DrMiltoss ακριβώς!!
Η μόνη διαφορά είναι ότι οι street μπορούν να πάρουν μεγαλύτερη κλίση!
Εγινε και ο χουντρας δασκαλος
Η ασφαλτος στους περισσοτερους δρομους ειναι αθλιας ποιοτητος
Malon sta motogp kai genika ta 125 250 palia to legan area kai pou.epidi h mixani eki einai mixani kai exi poli varos logon taxutitas aera.k.l.p. ta timonia einai para poli sfixta.den vgazoun lekani gia na mpoun pio grigora.den tous xriazete giati i asfaltos einai asfaltos kai ta lastixa einai ventouzes.gia auto allazoun lastixa meta apo kapious gurous.eno esis se kapia xronia.to kanoun na katevasoun tin mixani me tetoia dinami askite ekoini tin ora.giati enai kai tsilimpithres kai meso oro kontoi kai adinatoi.auta
Σίγουρα άλλο κρατιμα η άσφαλτος στην πιστα ,και τα λάστιχα...σε σχέση με ελληνικη άσφαλτο - εργολαβον.. Αλλά ορια..
καλα τα αναπαραγει ο δημοσιογραφος αλλα εαν μιλησεις με κανονικο δασκαλο οδηγησεις τοτε σου λυνονται ολες οι αποροιες
ο χουντρας δεν ειναι δημοσιογραφος, εχει αγωνιστει σε αγωνες και ποιο συγκεκριμενα στο παρις-ντακαρ ειναι εδω και σχεδον 20 χρονια δασκαλος ασφαλους οδηγησης μαζι με τον στεφανη ο οποιος παρουσιαζει την εκπομπη απλα ο ποιο πολυς κοσμος τον ξερουμε μεσω του τραξιον
Aetogerakas Leventis φίλε μάσα καμιά τσίχλα μην το ανοίγεις γιατί πετάς βατράχια..
@@komis476 εσυ που εισαι μαλακας τι να κανεις
Abcd Abcd εσυ λουσε μου τα @@ βλάκα
@@komis476 θα μου τα πεις απο κοντα?
kala ta leei o malias
Κονδυλένια
Ψηλό κέντρο βάρους θέλει μικρότερη κλίση...;;;;;; Χαχαχααα
Που είναι το περίεργο?
τσιαπας σωστος...
ο κ χουντρας εχει λαθος μεγαλο....
Ένα touring στρίβει περισσότερο από ένα ss δηλαδή;
@@uchihamadara1126 αυτό κατάλαβες; Ότι το Τούρινγκ στρίβει περισσότερο απ' το ss? ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΤΙΜΟΝΟΠΛΑΚΑ(ΠΧ touring) ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΗΗΗΗΗ ΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΝ ΑΠ ΟΤΙ TA ΕΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΤΙΜΟΝΟΠΛΑΚΑ( SS) οπότε;;; Τι καταλαβαίνεις απ' αυτό; Ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που λες
@@theochr4894 στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα λέμε γτ εγώ απαντώ απλά ειρωνικά στον Γεώργιο που αυτό που μόλις έγραψες του φαίνεται λάθος