Te świece NGK wyglądają dobrze, prawdopodobnie ktoś słabo dokręcił 3 świecę i kompresja uciekała. 😉 W każdym razie nie wyrzucaj ich, bo mogą się przydać.
A dlaczego wymieniasz świece zapłonowe? Temperatura spalania a nie zapłonu, zależy ona od składu mieszanki, na ubogiej jest wyższa niezależnie od paliwa. Ja na gazie ustawiam trochę bogatszą mieszankę, na testerze lambda wychodzi ok. 0,95, na benzynie idealnie 1.00. Co do świec to stosuję normalne z elektrodą miedzianą, na Brisk DR15TC z 3 elektrodami zrobiłem 125.000km. A teraz mam Iskra do gazu z 1-elektrodąi nie ma różnicy, na razie zrobiłem na nich 60.000km. Czuwaj!
@@JaTermiT a to ok. 😉 Ja dojeżdżam świece zawsze do końca, jak szarpie pod obciążeniem to wymieniam. Ale znam osoby, które wymieniają dobre świece co 20.000km, bo tak im gazownik zalecił. Co do montażu świec to zawsze czytaj instrukcję producenta, bo są różne świece, jedne mają uszczelnienie stożkowe inne za pomocą podkładki, która się zaciska.
Sztos
Te świece NGK wyglądają dobrze, prawdopodobnie ktoś słabo dokręcił 3 świecę i kompresja uciekała. 😉
W każdym razie nie wyrzucaj ich, bo mogą się przydać.
Smiechu warte jest to ze wysmiewane corsy nie do zarzniecia silniki maja i dynamiczne wygodne sa proste w obsludze itp.
Ta stara a jakis cymbal gaz zamontowal sama instalacja 3 klocki lub 2.5 jest rozum ?
Sie zwroca moze jak prosty silnik gazela czy co tam
1.1 silnik160 se pyka na luzie na trasie w czworke
A dlaczego wymieniasz świece zapłonowe?
Temperatura spalania a nie zapłonu, zależy ona od składu mieszanki, na ubogiej jest wyższa niezależnie od paliwa.
Ja na gazie ustawiam trochę bogatszą mieszankę, na testerze lambda wychodzi ok. 0,95, na benzynie idealnie 1.00.
Co do świec to stosuję normalne z elektrodą miedzianą, na Brisk DR15TC z 3 elektrodami zrobiłem 125.000km. A teraz mam Iskra do gazu z 1-elektrodąi nie ma różnicy, na razie zrobiłem na nich 60.000km. Czuwaj!
Silnik nierówno chodził i przerywał na starych świecach, po wymianie chodzi równo jak należy.
@@JaTermiT a to ok. 😉
Ja dojeżdżam świece zawsze do końca, jak szarpie pod obciążeniem to wymieniam. Ale znam osoby, które wymieniają dobre świece co 20.000km, bo tak im gazownik zalecił.
Co do montażu świec to zawsze czytaj instrukcję producenta, bo są różne świece, jedne mają uszczelnienie stożkowe inne za pomocą podkładki, która się zaciska.
Sprzedaj instalacje jak ktos kupi do dostawczakow na skladach lepiej zamontowac ;(
Ee 75 ?a juz nie wiem 95? Cos kolo tego
Za niedlugo bedziesz szukol dziory w kablach i mieniol
4 na sto
Ta nowa ma slabsze przewodzenie pradu aniolku;(chyba
Dokladnie to z andrychowa;(chyba
Corsy b te starsze
Stare silniki polo to samo bez kompresora 75 km 4 na sto
A na dojazdy do roboty daleko na zmiany zrzuty na paliwo i juz w czterech a nie sam dupe wozic
Ziomek Ty z deklem masz.cos nie siemanko?😂
W sumie gazela ruska to polski lublin silnik geniusze ;(chyba o
To jest oszczedny silnik v5
Laguna benzyna 1 9 brala mi 6 na sto o
Zwykle benzynowe