Bu proje kadir topbaş zamanında gözden geçirilmişti zaten tek sıkıntı bu metronun raydan çıkma ihtimali var. + olarak zamanında halkın manyetik sisteme güven yoktu.
Metrobüs ve minibüs bir eziyettir. Bu tekerlekli trenler, roller coaster gibi. İnanılmaz kıvraklar. Bunun ön plana çıkartılması çok başarılı bir yorum olmuş 👏🏻👏🏻 Metrobüs hattında aynı zamanda metro da olmalı. Metro daha transit ve hızlı taşınma odaklı olmalı. Bu iki proje, 5 milyon insanın eziyetten kurtulması demek. İnşallah gündeme gelir. Elinize sağlık.
Metrobüse bence öncelikli olarak duraklar artık geliştirilmeli. Bununla paralel olarakta araçlarda uzatılıp konforu yükseltmek gerekiyor. Aşırı yoğun bazen duraklar özellikle Mecidiyeköy ve zincirlikuyu tarafı. Duraklarda revize edilip dahada konforlu bir ulaşım sağlanabilinir.
Fosil yakıttan kurtulmalıyız. Şehrin tam ortasından geçen, her yıl milyonlarca insanı taşıyan metrobüs hattına böyle çevreci bir çalışma yapılabilir. Her açıdan her yönden kârlı bi sistem. Kesinlikle destekliyorum. Elinize sağlık.
İnşallah bir gün metrobüs yerine bu sistemin uygulandığını görürüz. İstanbul'da hiç değilse bu en yoğun ulaşım ağı bir nebze konfora kavuşur ve rahatlar. Metrobüsler de bir zamanların tarihinde yerini alır. Bu sistem olursa İstanbul adeta New York'un o alttan üstten giden metro hattına benzer güzel olur.
Sonunda uyandilar be . Rayli hat gelecektir ! Hem ucuz ve daha hizli. Biktik su dolmus, taksi ve otobuslerden. Istanbul 12 million ve daha hizli tasimacilik sisteme ihtiyaci var . Haydi hayirlisi :)
Metrobus hattına müdahale etmeye kolay kolay cesaret edemezler. Farklı bir hatta bu projeyi yaparlarsa işleyişi görürlerse belki yapılabilir.
2 года назад+13
AGT Gayrettepe'den Tünelle Altunizade'ye bağlanabilir. Hem Ortaköy Meydana, hem Nakkaştepe'ye 2 yeni durak daha eklenebilir. Altunizade'den tekrar yüzeye çıkıp Söğütlüçeşmeye kadar devam edebilir. Oruçoğlu Holding bunu tasarlayıp öneri videosuna eklemeli bence...
Umarım bu video ibb ye ulaşır ve değerlendirirler. Agt metro 130 metre değil de belki daha kısa ve çok aralıklı şekilde kullanılırsa gerçekten can suyu olabilir. Artık metrobüsün sıkış tıkışlığından bıkmış ve metro kullanan biri olarak bu proje ile gerçekten tekrardan aynı hatta rahatlıkla binebilirim. Hem görünüş olarak hem de çevreye daha çok katkı sağlar. Daha az gürültülü ve daha az karbon izi. Hem de konforlu. Win-Win istanbullu için.
@@tahirkarl7710 bence beylikdüzüne kadar metro yapıldıktan sonra metrobüs bu şekilde değişime geçirilirse daha mantıklı olur hem metro olmuş olur hem de agt metro o zaman ulaşım derdi de kalmaz
Budur, yaşadığım 750.000 kişilk şehirde bile hafif raylı denen sistem var. Ama kaçınlmaz olarak zamanla yer altına inmeyen toplu taşıma araçları bu sisteme geçecekler.
Aslında çok geç kalmadık o zaman CHP vardı normaldi hizmet yapmamaları ve hala yapmıyorlar ulaştırma bakanlığı yapıyor
2 года назад+10
Aynen çok güzel fikirmiş. En güzel olayı ray döşemeye gerek kalmaması. Aynalar da kalktı artık toplu ulaşım araç genişliğinin 3 mt ye çıkması gerekiyor. Otobüslerin 2.5 mt genişliği artık yetersiz kalıyor. Metroların genişliği 2.65 mt. Amerikada otobüslerin genişliği 2.60 mt. Trenler 3mt. Çift katlı trenler 3-3.4 mt İnceledim biraz taban tekerleğin üstünde kaldığı için biniş yüksek kalıyor gerçek metro gibi. Biniş kaldırımlarının yükselmesi gerekiyor ya da kapılar alçak tekerlek ve boji motor kısmı yüksek yapılması gerekiyor çift katlı trenler gibi yoksa Aynı hatta Hem metrobüs hem AGT metro kullanılamaz yani...
Üstat her zamanki gibi çok güzel bir video olmuş. Bu teknoloji ile ilgili en beğendiğim husus özellikle de çevre dostu olup, karbon salınımı olmaması. Bu projenin fizibilitisi ile ilgili bir sorum olacak. Köprüde bu araçlar için tahsis edilmesi gereken özel raylı şeritlere ihtiyaç olacak mıdır? Yoksa araçlar ray olmadan da köprüyü kullanabilir mi?
2 года назад+6
merhaba. Köprü geçişi için özel bir hat düzenlenmesi gerekiyor.
Metrobüsün mantığı çok başarılı ama istanbul kalabalığından yetersiz kalıyor. Metro tarzı bir sistemle daha hızlı ve daha yüksek kapasitelerde çalışır. Umarım böyle bir sistem hayata geçer. Ve ya tamamen yerin altına alınamaz mı bu taşıma sistemi? Ki ozaman e 5 trafiğinede karşılıklı 1er şerit eklenip trafiğide bir nebze rahatlatır. Hemde yerin altında olumsuz hava durumlarından da etkilenmez? Sizce mümkün müdür?
2 года назад+5
merhaba. Mümkündür, yerin altında ve viyadükler üzerinden de gidebilir.
E-5 trafiğine bir katkısı olmaz çünkü sonuç olarak şuan metrobüs nedeniyle o yolda emniyet şeridi yok. Emniyet şeridi yapılır sizin dediğiniz gibi yapılırsada sonuç olarak köprü 3 şerit olduğundan yine pek faydası olmaz.
Söğütlüçeşme'den sahile dönüp, pendik'e uzanmadıkça, bu yoğunluk artarak devam eder. Bakırköy'dende kuzeye dönüp halkalı hattına bağlandığı anda yoğunluk yüzde/30 azalır. İyi günler dilerim. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@@burakzta Söğütlüçeşmeden Maltepe Dragos'a dek sahilden devam eden hat, dragos'dan içeri dönüp. Soğanlık, yakacık, uğur mumcu'dan geçip yeniden kartal sahile döner ve devamında tuzla sahilde bu hat biter. Bakırköy'de incirli'den geçen hatta yeraltı metrosu ile kentin kuzeyine yönelirse bir nebze hat rahatlar. Fakat bunlar kalıcı çözüm değil. En başta kışlalar, üniversiteler, fabrikalar ve emekliler. Bu kentten çıkmak zorunda. Bu kent 20 milyonu taşıyacak kapasitede değil. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Hattın kapasitesini ve yoğunluğunu artıracak böyle bir öneriyle nasıl rahatlayacağını düşünüyorsunuz? İstediğiniz ulaşım aksları halihazırda mevcut. Marmaray'dan söz ediyorsunuz tam olarak.
@@yunemcel Tek çarenin şehrin nüfusunun azalması, onun dışında hepsi, yaraya pansuman. Ayrıca Anadolu yakasında Söğütlüçeşme"de bitiyor. İnsanların indi-bindi yapması her zaman aksı yavaşlatır. Bu şehrin problemi tüm ulaşım batı-doğu ekseninde olması, oysa iskelelere bağlı kuzey-güney hatları bir nebze rahatlatır. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@@hasanzeybek3465 kent doğu batı aksında yayıldığı için ve boğaz kenti doğu batı olarak ikiye ayıran bir eşik oluşturduğu için ulaşım akslarının öncelikle bu doğrultuda yapılması yanlış bir şey değil. Aktarma yapmadan tüm kenti dolaşma hayalinizden vazgeçin turistik bir seyahat olmadığı sürece dediğinizin doğru olmadığını bence siz de biliyorsunuz. Ayrıca tek çözüm kentin nüfusunun azaltılması değil ama bence de nüfusun denetimli bir biçimde azaltılması gerekiyor, haklısınız.
Metrobus m2 metrosu ona göre proje yapıldı ve ozelikle gayrettepe altunizade boğaz içine istanbul tunel projesi vardır yine güzel bilgi verdiniz için kutlarim
Görünümü tramvaylara benzeyen elektrikli metrobüs araçlarının testlerinin başladığıyla ilgili haberler çıktı Nisan başında. bununla ilgili video gelir mi?
Güzel çalışma. Aslında çok daha maliyet etkin bir yol daha olabilir; 2 katlı duraklar 2 katlı metrobüsler. Alt kat ve üst kat birbirinden tamamen bağımsız bir metrobüs düşünün..! Alt kattan üste, üstten alta geçiş yok. Birbirinden tamamen bağımsız. 2 katlı durağa yanaşıyor ve kapılar açılıyor, alt kat yolcuları ve üst kat yolcuları hemzemin duraklara rahatlıkla inip biniyor. Böylece üst katta lasstik, motor, şase çıkıntıları olmayacağı için dümdüz bir vagon gibi olacak, hem daha konforlu, hem de çok daha fazla kapasitede olacak. Böylece 15 Temmuz köprü geçişi sorun olmayacak. Kapasite en az 4 kat artacak, çünkü üst kat çok daha verimli olacak. Bu proje için gerekli araçları Bursa'daki otobüs firmaları çok rahatlıkla üretecektir. Dünya'ya örnek olacak, Türk otobüs'ü diye anılacaktır.
@akifozkalay İyi bir düşünce fakat video paylaşımı yapan arkadaşın bahsettiği gibi raylı sistem metrobüs güzergahında çalışamaz. Elektrikli otobüsler ise batarya ve bakım maliyetlelerinden dolayı sıkıntı oluşturur. Paylaşımda belirtilen AGT metronun ray sisteminin kurulum ve işletme maliyeti çok fazla değilse tercih edilebilir. Avrupa ve Anadolu yakasında köprü arasına entegre edilip köprüden önce metrobüse aktarma ile devam edilebilir. Sadece köprü geçişi için aktarma yapmak da ne kadar mantıklı olur, tartışılır.
AGT metro sistemi şehrin farklı noktalarında kullanılabilir ama mevcut metrobüs hattını rahatlatmak yapımı devam eden metro hatlarının bitmesi ile sağlanabilir
Bir de, vidyonun kaynakçası nedir? 2:05'deki grafik ilgimi çekti de.
2 года назад+1
merhaba. Videoda kullanılan görseller ve ürün bilgisi Oruçoğlu Holding tarafından sağlanmıştır. Grafik ise uluslararası bir danışmanlık firmasının yaptığı çalışmadan türetilmiştir.
Pendik Kadıköy hattı Agt yeni sistem olamaz mı,,?? Bu hatta resmen Minibüs minibüsçü kaosu var. Bu hat alttan arabalar üstten viyadük kazıklı yol vs ile Agt sistemi birlikte çalışirsa mükemmel olur.
Yada raylı sistem 15 Temmuz köprüsü üzerinde bu tekerlekli sisteme geçiş yapamaz mı ? Köprü başlangıcı ve bitişinden bir durak önce raylı araca aktarma imkanıda düşünülebilir bence.
Zincirlikuyu'dan sonraki 3. etap ne olacak ? Köprü geçişi ve Anadolu yakası ?
2 года назад+2
merhaba. Tek hatlı bir geçiş düşünülüyor ama Anadolu yakası metrobüs kapasitesi nispeten düşük olduğundan yakın zamanda ihtiyaç olmayacak gibi duruyor.
@ Anadolu yakası kapasitesinin düşük görünmesinin nedeni 44 duraklı hattın sadece 7 durağının Anadolu yakasında olmasından. Ancak, sabahları anadolu-avrupa geçişi, akşamları ise avrupa-anadolu geçişi trafik açısından en yoğun bölgeler ve bir çok yerdeki trafiğin ana kaynakları. Boğaz geçişinin ayrıca önemli olduğunu düşünüyorum.
Zincirlikuyu'dan sonrası eskisi gibi otobüslerle devam. En ucuz ve en pratik yol bu. Otobüsler daha kısa mesafede kullanılacağı için sefer/tur sayısı fazla olacak, çok daha az otobüs kullanılacak ve otobüslerin yıpranması daha uzun vadede gerçekleşecek. AGT'nin köprüden anadolu yakasına geçmesindense geçmemesi daha iyi.
Tüyap-Zincirlikuyu arasına metro hattı yapılsa ve bu güzergaha 4 istasyon eklense (Avcılar-Yeni Bosna-Cevizlibağ-Zincirlikuyu) bu istasyonlardan Metrobüse ücretsiz aktarma olsa bu sayede Tüyaptan-Zincirlikuyuya giden kişi her durakta durmak zorunda kalmaz ve zamandan tasarruf eder ve bu sayede metrobüs hattı çok daha konforlu olur.
Bu güzel bi sistem sorun e 5 güzergahında emniyet şeridi yok yolda bir araç arıza yaptığı zaman aracın güvenli biyere çekileceği bir alan yok o yüzden araç bozulduğu zaman trafik çok aksiyo hatta duruyo yıllar önce metrobüs hattı yapılırken bu düşünülmedi umarım yeni proje yapılırsa bunlar düşünülür
Yeni projede metrobüs yolunda değişiklik olmayacak sadece araçlar farklılaşıyor, dediğinizi yapmak için komple metroya çevirmek gerek hattı o da devasa maliyet.
@@burakzta ama böyle daha büyük sıkıntı özellikle ambulanslar için zor devasa maliyet diyorsunuz doğrudur ama buzamana kadar ne paralar boşa harcandı son olarak yinede e 5 güzergahında emniyet şeridi şart ki orası istanbulun can damarı
@@ahmettopatan2738 o zaman ek şerit için hafriyat çalışmaları başlayacak ve yolu kullanan herkes belediyedekilere sövecek. istanbullu için çok bir şey değişmiyor her halükarda 🙂
Metrobüsler 15 saniyede bir geçtiği için kaza oranı da artıyor. Bu sistemle hem kapasite artacak hem nispeten raylı bir sistem olduğu için kazalarda sifirlanacak. Muhteşem proje, üstelik elektrikli sessiz ve otobüslere oranla çok daha az titreşim oluyor. İstanbul gibi bir yerde uygulanabilir. Metrobüs hatlarını her yıl yenilemektense ömürlük proje yapilabilinir
agt metro değil de elektrikli otobüs ya da troleybüs olabilir. yeni nesil troleybüsler pantografını indirip köprü geçişini kendi bataryaları vasıtasıyla tamamlayabilir.
Elektrikli otobüsler İstanbul coğrafyası için yeterince güçlü ve kullanışlı değil. Yangın ve arızalanma riski de dizel otobüslere kıyasla çok daha yüksek.
@@muratboran5088 troleybüs olur o halde. zaten iki yıldır sürekli dillendiriliyor metrobüs hattının troleybüs hattına dönüştürülmesi. mevcut metrobüslerden daha yüksek kapasiteyle ve daha verimli çalışacaklardır.
@@MrTopsecretagent Dediğinize paralel olarak Solaris Trollino 24 MetroStyle gibi otobüslere bakmıştım. Güzel ama... Pahalı be... :) Bozankaya'nın Trambus'lerini ise kalite yönünden çok yetersiz buluyorum.
@@muratboran5088 benim ilk tercihim yerliden yana olurdu ama ihale açılsın kimin ürünü beğenilirse o seçilsin elbette. agt denen zımbırtı illaki daha pahalıdır troleybüsten. daha önce bu ölçekte bir projede denenmemiş yöntem olması da cabası. ibbnin fazla hata şansı yok malumunuz 🤷🏻♂️
Troleybüslü Istanbul günlerini yaşadım. Ikide birde boynuzu çıkar araç yolda kalırdı. Haydi şoför iner. Boynuzları takmaya uğraşır. Özel bi hatları da olmadığından arkasında kuyruk olurdu.
Çok güzel bir proje İnşallah kısa sürede kavuşuruz, yalnız Marmaray kapasitesinin altında dediniz değerlendirmeyi metrobüse göre mi yaptiniz 😄 zira ben Marmarayi hiç boş görmedim 😄
Metrolarin illa yeraltinda olması gerekmez avustralya melbourne de şehir merkezi dışında tüm metro trenler yerustundedir Bizdede tramvay ve metrobus hatlari kullanilabilir Az masraf, az mutahit, çabuk hizmet
Bu projeye ilişkin bir gelişme var mı? Birkaç öneride bulunmuştum ama yinelemek istiyorum: Metrobüs hattı, ilk etapta Silivriye ladar uzatılabilir. Metrobüs hattına, çift katlı AGT metrobüs setlerinin hizmete alınması sağlanmalıdır. AGT metro setleri, güneş enerjisiyle de şarj olabilen hibrit sisteme sahip olabilirse, enerji maliyetleri ve fosil yakıt tüketimi düşürülebilir.
bu projeleri yaparlarken o günün teknolojisi ile bunlar illaki değerlendirilmiştir, yeni teknoloji ile bir şeyler değişmişse amenna, yerin altına alabiliyorlarsa sistemi en güzel şeyi yaparlar.
merhaba elinize emeğinize sağlık. şunu sormak istedim. internette agt metro diye aratınca oruçoğlu holdingin benzer bir çalışması çıkıyor. sitelerindeki videoda da benzer içerik var. sizin videonuzda bahis varsa kaçırdım, kusura bakmayın. iki çalışma arasında bir paralellik var mıdır? saygılarımla
2 года назад+1
merhaba. Doğrudur, proje görsellerini ve bilgilerini Oruçoğlu Holding'ten aldık ve izinleri doğrultusunda yayınladık.
Dikey yönde böyle bir projenin yanında birde dairesel hareketle istanbul merkezine uğramadan sadece İstanbul çevresinden dolaşan az duraklı bir raylı sistemin şart olduğuna inanıyorum, yani atıyorum ortama 8 duraklı bir raylı sistemle tuzla ile hadımköy arasındaki mesafe en azami haline getirilebilir
Yayın için teşekkürler fikir de gayet güzel ama mevcut haliyle köprüyü geçmek için şerit çalmak gerekiyor, o da ayrı bir trafik çilesine neden olacaktır.
2 года назад
merhaba. Doğrudur, projede köprü ortak kullanılan tek hat ile geçilmesi düşünülmüş.
Metrobüs yolunun altına hızlı metro yapılmalı boğaz için bir marmaray daha yapılabilir ve metrobüsün yolunu da trafiğe açmalı 1 şerit trafiğin rahatlamasına neden olabilir.
Yerli ve Milli Kaynakların kullanılacak olması süper bir haber! Böylece diğer şehitlerimiz de kısa zamanda AGT metroya daha ucuz ve güvenli yoldan ulaşabilir!👏👏👏
@ sizden öğrendik bu agt metrosunu bence bir calisma yapilmali ve uygun olursa derhal degistirilmeli cok daha iyi olur bence insaAllah en azından bir calisma yapilmali bizde keske dememek isteriz
Karsanin aselsanin elektrikli araclari yerine elin macarinin ikarusunu alan bir kurumun halkin refahına iş yapacaklarina halen daha inanan beyinden bende istiyorum
Merrobüs yerine marmaray yapılsa çok iyi olurdu bir yakadan diğer yakaya insan yükünü taşımacılıkta hafiflerdi.buna hem fikirim.çok güzel marmaray projesi olur.
Metrobüs güzergahı ile hattını karıştırıyorsunuz. Güzergah üstünde yoğun bir yolculuk talebi var, doğru. Ama otobüsler sadece D-100 üzerinden gidebildiği için herkes D-100'e gelip metrobüse binmek zorunda. Soğanlı'dan, Bağcılar'dan, Ataköy'den insanlar kuzey ya da güneye devam edip D-100'e gidiyorlar. Öyleyse neden araçlara göre tasarlanmış bir yolda toplu taşıma yapılması ısrarı var? Topoğrafyaya ve yolcu yoğunluğuna göre yer yer D-100 üzerine gelen ama çoğunlukla nüfusun yoğun olduğu bölgelerde durağı olan bir metro hattı olsa da, insanlar araçlar için tasarlanmış kavşakları aşarak toplu taşımaya ulaşmadan rahatça gideceği yere gitse? Metro yapılırken metrobüs hattı çalışmaya devam eder. İş bittiğinde iki tane toplu taşıma hattı olur. Metrobüse yakın olan ona, metroya yakın olan ona gider. Bahsedilen hatta dönüşüm bile ciddi imalat süreleri gerektirir. Tonlarca ağırlıktaki metro aracını düz tutacak yardımcı rayı geceleri yerleştirip yere uyduruk bir vida atarak mı kuracaklar? Hattı ulaşıma kapatmadan bu türde 1 metre bile imalat yapılamaz. Yavuz selim köprüsünün ortasında ray döşemeye hazır yer var. Orada denensin. Gece 1'den sonra AGT'nin kılavuz raylarını döşesinler. ertesi sabah 6'da agt aracını ya da normal bir metrobüsü hattan geçirmeye çalışsınlar. Bakalım olacak mı. Karşıda M4 hattı D-100 üzerine yapıldı. Altta metro vızır vızır gidiyor. Metro aşağıda boşken üstte minibüsler otobüsler dolu. Metro minibüslerle otobüslerle rekabet halinde. Çünkü aynı yere yaptık. D-100'ün ortasına meteor düşse ikisi de iptal olur... Metroyu biz hizmet olsun değil de, D100'den geçenlere reklam olsun, araç sahiplerine nispet olsun diye yapıyoruz sanki...
Neden bu kadar çok tekrara düştüğünüzü anlayamadım ancak şu sorunun cevabını anlayamadım. Bu sistem köprü üstünde uygulanabilir mi? Raylı sistem olamamasının bir nedeni de köprüye uygulanamayacak olması olarak aktarılmıştı.
2 года назад
merhaba. Doğrudur bu sistem de köprüyü kullanamıyor o yüzden sadece Avrupa yakası için önerildi.
Bu proje ulkemizin ekonomik durumu goz onune alındığında kaynak israfidir. Buraya ayrilacak kaynaklarla hala metro istasyonu bekleyen ilçelere hizmet götürülebilir, kimi yerler metrobuse ulasirken bile hala minibus gibi ilkel yolcuklara katlaniyor, IBB nin hali hazirda bekleyen metro projelerinde kaynak bile bulunmusken sadece Cumhurbaskaninin imzasi bekleniyor, bir imza bu kadar zor olmasa gerek
İşlerine gelmediği için..Ömrümde ilk defa ulaştırma bakanlığının reklamlarını görüyorum .ibb nin önüne geçmek ,algı için harcanan reklam masrafı ne kadar acaba????
Kulağa hoş geliyor olabilir ancak teknik olarak çok açık nota var. Maksimum hız ne , enerji beslemesi nasıl, sinyalizasyon sistemi nasıl, kurp dirençleri nasıl azaltılacak, eksen kaçıklılarında araç üst yapısını süspanse edecek bir sistem var mı (ki olmadığı görünüyor) gibi yüzlerce soru var cevaplanması gereken. Kombine kullanımda istasyonun altına makas koymuşlar ki o beni bitirdi zaten :)
Cok güzel olur rayliya donse metrobus birde sahlilden Bakırköy gelip avcilar sahile yakin ambarli beylükdüzü gecemeli iki hat olr yukde azalır sahile iclerde yakin yerlere yarar
İlk duyunca mantıklı geliyor ama yapılması için sebepten çok yapılmaması için sebep saymak daha gerçekçi olur. Metro hattı ve inşaatı yapıldıktan sonra belki yüzlerce yıl geliştirerek, güncelleyerek kullanılabilecek bir altyapı olarak yapılıyor fakat böyle projeler böyle yüksek gelecek potanseli taşıyamaz. Bazı sorunları gidermek için yapılıyor dense de maliyeti metronun onda biri değil nihayetinde. En iyi ihtimalle metronun yarı fiyatına metronun yarısı kadar ömrü olmayacak proje yapılmış olacak. İlk metrobüs yapılırken de çok matah bir şey gibi yaptılar ama görüyoruz ki zamanında yapılan anlaşmalar istanbul'a çok sağlam kazıkmış. Şu an ibb'nin istanbul ray projesi var mesela ve böyle normalde olmaması gereken (metrobü yerine metro olmalıydı en başta) problemleri yine olmaması gereken geçici ve gelecek vaadetmeyen projeler desteklenmemeli.
neden metro yapılmadı birde bunu araştır. yer altı tarih kaynıyor kazmayı vurduğun anda metre kareye yıllar harcarsın. yılan hikayesine döner binlerce yıllık şehir hiç denemeye bile gerek yok. yer üstüde bir okadar problem tepelerin eğimi metro hattına uygun değil zira metro çok düşük eğimlerde ilerleyebilir. hiç tepeye çıkan metro gördünmü. kanalın önerdiği proje olabilir geliştirilebilir. daha iyi önerilebilir. ancak metro yapmak çok zor. imkansız gibi bir şey. daha verimli projelere ihtyiyaç var istanbulda
@@huxobahci1 şu an 10 tane metro hattı yapılıyor istanbul'da. araştıracak bir şey yok, gerekli bütçe ve kaynak ayrılmadı, öncelik verilmedi. tarihsel kalıntı engel değil zira bulunduğunda gerekli çalışma yapılıyor ve metro devam ediyor. istanbul'dan daha eski şehirlerde de hiç engel olmadı bu durum. hatta bu araştırmalar için faydalı çünkü kimse burada bir şey vardır deyip üsküdar meydanını altını üstüne getiremez.
İstanbula birkaç tunel daha lazım asya avrupa arası marmaray iyi ama güzergah olarak iş gücünü taşıyacak rotada değil yani metrobus hattının geçtiği bölge veya yakını Mecidiyeköy levent şişli bu civarlara ulaşan bir yeraltı tuneli şart diye düşünüyorum
Konu hakkında bilgi sahibi olmamakla birlikte metrobusun farklı bir tasarımla yer altına alınması ve E5 e gidiş geliş ek 1 şerit oluşturması daha mantıklı geliyor bana.
Çok güzel.bir proje Benim.kafamdaki bir başka proje büyükçekmeceden sarıyere deniz otobüsü. Büyük çekmece yakuplu avcılar küçük çekmece yeşilköy bakırköy z burnu eminönü kabataş beşiktaş arnavutköy emirgan sarıyer
İstanbul ve coğrafyası düşünüldüğünde çift yönlü çift katlı iki çelik + beton köprünün raylı sistemli olarak yapılması daha mantıklı . Yoğunluk ve kıtasal ticaret için daha stratejik değerde olur ki.. zaten gelecek bunu zorunlu kılıyor.
Metroya dönüştürülürse bence kötü olur. Bunun yerine araç olarak normal otobüs yerine böyle amaç için üretilmiş özel araçlar kullanılabilir. Tren gibi iki-üç körüklü olan otobüsler kullanılabilir
merhaba. Hazırlanan proje sunumundan firmanın izni ile ticari sır niteliğinde olmayan kısımları aldık. Sunumda geçişin ve inşaatın nasıl yapılacağına dair detaylar yer alıyor. Eğer ilgi olursa ve firma izin verirse serinin 2. sayısında o detayları da paylaşmayı planlıyoruz.
Marmaray kapasitesinin altında mı yolcu taşıyor? Kapasitesinde olması için illa insanların üst üste mi olması lazım? Gerçi evet Türkiyedeki standart o. Diğer konu ise İstanbul’a ne yaparsanız yapın yetmez. Tersine göç olmalı ve yeni göç olmamalı. Başka türlü çözüm yalnızca pantolona yapılan pahalı ve geçici yamadan öteye gitmez.
Evet, kapasitenin oldukça altında. Marmaray'ın tasarım kapasitesi günlük 2 milyondan fazla yolcu taşınmasına imkan sağlayabilir. Ama şuanda ortalama yolcu sayısı günlük 500 bin. Şuanda Marmaray sefer sıklıkları 8 ve 15 dakika şeklinde. Ancak mesela Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arasında hattın tasarım kapasitesine göre 2 dakikada bir işletme yapılabilir. Gebze-Halkalı bölümü tasarım kapasitesine göre 8 dakikada bir işletilebilir. Mevcut kapasitesinin 4te 1i bile tam kullanılmıyor.
Güzel videolarınız için teşekkürler. Bu proje için atılmış somut adımlar var mıdır uab ya da ibb destekli? Ayrıca bu proje köprü geçişi için uygun mudur? Tekrar teşekkür ederim.
2 года назад+3
merhaba. Firma proje tanıtımını yapmış, süreç devam ediyor.
Bu benim hayalim! İstanbul'um,nasıl da mutlu olur! Düşünenlerin düş gücü artsın, zihinleri açılsın! Olmazlar ırak, olurlar yakın olsun!
Bu proje kadir topbaş zamanında gözden geçirilmişti zaten tek sıkıntı bu metronun raydan çıkma ihtimali var. + olarak zamanında halkın manyetik sisteme güven yoktu.
Benimde hayalim :)hatta 2.kopru üzerine de yapılabilir.
@@Trist3434-z1u @ayseatalik1333 hayaliniz gerçek oluyor elektrikli metrobüsler geliyor. aşama aşama hayalinize gerçekleşiyor
Metrobüs ve minibüs bir eziyettir.
Bu tekerlekli trenler, roller coaster gibi. İnanılmaz kıvraklar. Bunun ön plana çıkartılması çok başarılı bir yorum olmuş 👏🏻👏🏻
Metrobüs hattında aynı zamanda metro da olmalı. Metro daha transit ve hızlı taşınma odaklı olmalı.
Bu iki proje, 5 milyon insanın eziyetten kurtulması demek.
İnşallah gündeme gelir. Elinize sağlık.
Metrobüse bence öncelikli olarak duraklar artık geliştirilmeli. Bununla paralel olarakta araçlarda uzatılıp konforu yükseltmek gerekiyor. Aşırı yoğun bazen duraklar özellikle Mecidiyeköy ve zincirlikuyu tarafı. Duraklarda revize edilip dahada konforlu bir ulaşım sağlanabilinir.
Buna Cevizlibağ Merter Şirinevler tarafıda eklenebilir o tarafta çok yoğun oluyor
@@denizilkme6907 Bence tüm durakların konforu arttırılmalı yollar da dahil artık ömrü doldu bence revizyon şart
Fosil yakıttan kurtulmalıyız. Şehrin tam ortasından geçen, her yıl milyonlarca insanı taşıyan metrobüs hattına böyle çevreci bir çalışma yapılabilir. Her açıdan her yönden kârlı bi sistem. Kesinlikle destekliyorum. Elinize sağlık.
İnşallah bir gün metrobüs yerine bu sistemin uygulandığını görürüz. İstanbul'da hiç değilse bu en yoğun ulaşım ağı bir nebze konfora kavuşur ve rahatlar. Metrobüsler de bir zamanların tarihinde yerini alır. Bu sistem olursa İstanbul adeta New York'un o alttan üstten giden metro hattına benzer güzel olur.
Hiç sanmıyorum Marmaray nasıl kalabalık konfor olduğu yok bunun yerine metro yapılsa aynı şekilde tıkış tıkış gideriz.
Sonunda uyandilar be . Rayli hat gelecektir ! Hem ucuz ve daha hizli. Biktik su dolmus, taksi ve otobuslerden. Istanbul 12 million ve daha hizli tasimacilik sisteme ihtiyaci var . Haydi hayirlisi :)
Metrobus hattına müdahale etmeye kolay kolay cesaret edemezler. Farklı bir hatta bu projeyi yaparlarsa işleyişi görürlerse belki yapılabilir.
AGT Gayrettepe'den Tünelle Altunizade'ye bağlanabilir. Hem Ortaköy Meydana, hem Nakkaştepe'ye 2 yeni durak daha eklenebilir. Altunizade'den tekrar yüzeye çıkıp Söğütlüçeşmeye kadar devam edebilir. Oruçoğlu Holding bunu tasarlayıp öneri videosuna eklemeli bence...
Umarım bu video ibb ye ulaşır ve değerlendirirler. Agt metro 130 metre değil de belki daha kısa ve çok aralıklı şekilde kullanılırsa gerçekten can suyu olabilir. Artık metrobüsün sıkış tıkışlığından bıkmış ve metro kullanan biri olarak bu proje ile gerçekten tekrardan aynı hatta rahatlıkla binebilirim. Hem görünüş olarak hem de çevreye daha çok katkı sağlar. Daha az gürültülü ve daha az karbon izi. Hem de konforlu. Win-Win istanbullu için.
Metrobüsler ne olacak?
@@denizyavuzzz otobüs olur
Bu imkansız metrobüsü 2 yıl devre dışı bırakırsanız İstanbul cehenneme döner ...
@@tahirkarl7710 bence beylikdüzüne kadar metro yapıldıktan sonra metrobüs bu şekilde değişime geçirilirse daha mantıklı olur hem metro olmuş olur hem de agt metro o zaman ulaşım derdi de kalmaz
@@tahirkarl7710 metro yapılcak yorumu okur musun(varsayım)
Bu tek çözüm bence siz en iyi çözümü sunmuşsunuz, tebrikler.
Bence Kadıköy Tuzla hattı gibi metro yapılsın. Mevcut D100 karayolu'da genişletilsin.
Evet boş boş duruyor yolun ortası e5in üzerine hızlı tramvay hattı cuk oturur
Pelin Hanım (Alpkökin) umarım bunu görür....Çok güzel bir sistem....
Tayvan'da buna benzer lastik tekerlekli bir metroyu çok sık kullanıyorum. Otonom bir şekilde gayet iyi bir çözüm sunuyor.
Harika yayın yapıyorsunuz size teşekkür ediyorum, detaylı bir video ve milim milim anlatılan detaylar , Allah razı olsun sizden
Mükemmel bir kanal, ses sahibi sanki büyü yapıyor öyle izliyorum. İyi ki keşfetmişim.
Bence de çok mantıklı... kullanıcılar da daha rahat yolculuk gerçekleştirir 👍🏻
Umarım yetkililer bunları görür ve uygularlar çok güzel sistem
Budur, yaşadığım 750.000 kişilk şehirde bile hafif raylı denen sistem var. Ama kaçınlmaz olarak zamanla yer altına inmeyen toplu taşıma araçları bu sisteme geçecekler.
Ben bu metro işini 1970 lerden beri savunuyorum. Çok geç kaldık çok. İnşallah olur.
Aslında çok geç kalmadık o zaman CHP vardı normaldi hizmet yapmamaları ve hala yapmıyorlar ulaştırma bakanlığı yapıyor
Aynen çok güzel fikirmiş. En güzel olayı ray döşemeye gerek kalmaması. Aynalar da kalktı artık toplu ulaşım araç genişliğinin 3 mt ye çıkması gerekiyor. Otobüslerin 2.5 mt genişliği artık yetersiz kalıyor. Metroların genişliği 2.65 mt. Amerikada otobüslerin genişliği 2.60 mt. Trenler 3mt. Çift katlı trenler 3-3.4 mt
İnceledim biraz taban tekerleğin üstünde kaldığı için biniş yüksek kalıyor gerçek metro gibi. Biniş kaldırımlarının yükselmesi gerekiyor ya da kapılar alçak tekerlek ve boji motor kısmı yüksek yapılması gerekiyor çift katlı trenler gibi yoksa Aynı hatta Hem metrobüs hem AGT metro kullanılamaz yani...
yapılsın mesele buna kalsın be taktığın şeye bak
Üstat her zamanki gibi çok güzel bir video olmuş. Bu teknoloji ile ilgili en beğendiğim husus özellikle de çevre dostu olup, karbon salınımı olmaması. Bu projenin fizibilitisi ile ilgili bir sorum olacak. Köprüde bu araçlar için tahsis edilmesi gereken özel raylı şeritlere ihtiyaç olacak mıdır? Yoksa araçlar ray olmadan da köprüyü kullanabilir mi?
merhaba. Köprü geçişi için özel bir hat düzenlenmesi gerekiyor.
Metrobüsün mantığı çok başarılı ama istanbul kalabalığından yetersiz kalıyor. Metro tarzı bir sistemle daha hızlı ve daha yüksek kapasitelerde çalışır. Umarım böyle bir sistem hayata geçer.
Ve ya tamamen yerin altına alınamaz mı bu taşıma sistemi? Ki ozaman e 5 trafiğinede karşılıklı 1er şerit eklenip trafiğide bir nebze rahatlatır. Hemde yerin altında olumsuz hava durumlarından da etkilenmez? Sizce mümkün müdür?
merhaba. Mümkündür, yerin altında ve viyadükler üzerinden de gidebilir.
E-5 trafiğine bir katkısı olmaz çünkü sonuç olarak şuan metrobüs nedeniyle o yolda emniyet şeridi yok. Emniyet şeridi yapılır sizin dediğiniz gibi yapılırsada sonuç olarak köprü 3 şerit olduğundan yine pek faydası olmaz.
Söğütlüçeşme'den sahile dönüp, pendik'e uzanmadıkça, bu yoğunluk artarak devam eder. Bakırköy'dende kuzeye dönüp halkalı hattına bağlandığı anda yoğunluk yüzde/30 azalır. İyi günler dilerim. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Nereden dönecek, E5 de metro sahilde Marmaray var.
@@burakzta Söğütlüçeşmeden Maltepe Dragos'a dek sahilden devam eden hat, dragos'dan içeri dönüp. Soğanlık, yakacık, uğur mumcu'dan geçip yeniden kartal sahile döner ve devamında tuzla sahilde bu hat biter. Bakırköy'de incirli'den geçen hatta yeraltı metrosu ile kentin kuzeyine yönelirse bir nebze hat rahatlar. Fakat bunlar kalıcı çözüm değil. En başta kışlalar, üniversiteler, fabrikalar ve emekliler. Bu kentten çıkmak zorunda. Bu kent 20 milyonu taşıyacak kapasitede değil. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Hattın kapasitesini ve yoğunluğunu artıracak böyle bir öneriyle nasıl rahatlayacağını düşünüyorsunuz? İstediğiniz ulaşım aksları halihazırda mevcut. Marmaray'dan söz ediyorsunuz tam olarak.
@@yunemcel Tek çarenin şehrin nüfusunun azalması, onun dışında hepsi, yaraya pansuman. Ayrıca Anadolu yakasında Söğütlüçeşme"de bitiyor. İnsanların indi-bindi yapması her zaman aksı yavaşlatır. Bu şehrin problemi tüm ulaşım batı-doğu ekseninde olması, oysa iskelelere bağlı kuzey-güney hatları bir nebze rahatlatır. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@@hasanzeybek3465 kent doğu batı aksında yayıldığı için ve boğaz kenti doğu batı olarak ikiye ayıran bir eşik oluşturduğu için ulaşım akslarının öncelikle bu doğrultuda yapılması yanlış bir şey değil. Aktarma yapmadan tüm kenti dolaşma hayalinizden vazgeçin turistik bir seyahat olmadığı sürece dediğinizin doğru olmadığını bence siz de biliyorsunuz. Ayrıca tek çözüm kentin nüfusunun azaltılması değil ama bence de nüfusun denetimli bir biçimde azaltılması gerekiyor, haklısınız.
Metrobus m2 metrosu ona göre proje yapıldı ve ozelikle gayrettepe altunizade boğaz içine istanbul tunel projesi vardır yine güzel bilgi verdiniz için kutlarim
Görünümü tramvaylara benzeyen elektrikli metrobüs araçlarının testlerinin başladığıyla ilgili haberler çıktı Nisan başında. bununla ilgili video gelir mi?
Güzel çalışma.
Aslında çok daha maliyet etkin bir yol daha olabilir; 2 katlı duraklar 2 katlı metrobüsler. Alt kat ve üst kat birbirinden tamamen bağımsız bir metrobüs düşünün..!
Alt kattan üste, üstten alta geçiş yok. Birbirinden tamamen bağımsız.
2 katlı durağa yanaşıyor ve kapılar açılıyor, alt kat yolcuları ve üst kat yolcuları hemzemin duraklara rahatlıkla inip biniyor. Böylece üst katta lasstik, motor, şase çıkıntıları olmayacağı için dümdüz bir vagon gibi olacak, hem daha konforlu, hem de çok daha fazla kapasitede olacak.
Böylece 15 Temmuz köprü geçişi sorun olmayacak. Kapasite en az 4 kat artacak, çünkü üst kat çok daha verimli olacak.
Bu proje için gerekli araçları Bursa'daki otobüs firmaları çok rahatlıkla üretecektir. Dünya'ya örnek olacak, Türk otobüs'ü diye anılacaktır.
Güzel bir proje ama bence metrobus yerin altına inmeli, metrobus hattının yerine E5 genişletilmeli.
çok doğru...
aklın yolu bir....
Metrobüs den önce E5 geniş bir yoldu zaten. Metrobüs yapımı ve buna bağlı yapılan yan yollar E5'i mahvetti...
Metrobüsler yer altına inemez, çünkü uzun mesafeli tünel olacağından dolayı, egzoz gazı salınımı sorun oluşturur.
@@hakanpala34 elektrikli otobüs olabilir ama asıl kastım metro olmasıydı
@akifozkalay İyi bir düşünce fakat video paylaşımı yapan arkadaşın bahsettiği gibi raylı sistem metrobüs güzergahında çalışamaz. Elektrikli otobüsler ise batarya ve bakım maliyetlelerinden dolayı sıkıntı oluşturur. Paylaşımda belirtilen AGT metronun ray sisteminin kurulum ve işletme maliyeti çok fazla değilse tercih edilebilir. Avrupa ve Anadolu yakasında köprü arasına entegre edilip köprüden önce metrobüse aktarma ile devam edilebilir. Sadece köprü geçişi için aktarma yapmak da ne kadar mantıklı olur, tartışılır.
AGT metro sistemi şehrin farklı noktalarında kullanılabilir ama mevcut metrobüs hattını rahatlatmak yapımı devam eden metro hatlarının bitmesi ile sağlanabilir
Bence bu sistem bütün şehirlerimizde yayginlaştirilmali harika....
Bir de, vidyonun kaynakçası nedir? 2:05'deki grafik ilgimi çekti de.
merhaba. Videoda kullanılan görseller ve ürün bilgisi Oruçoğlu Holding tarafından sağlanmıştır. Grafik ise uluslararası bir danışmanlık firmasının yaptığı çalışmadan türetilmiştir.
Kesinlikle muhteşem olur umarım gerçekleşir!
Elektrikle çalışan raylı toplu taşıma sistemi çözümleri bence çok iyi olur.
Video için teşekkürler!
Metrobüs yerine hızlı metro yapılsa hemde yerin altına yapılırsa müthiş olur
Pendik Kadıköy hattı Agt yeni sistem olamaz mı,,?? Bu hatta resmen Minibüs minibüsçü kaosu var. Bu hat alttan arabalar üstten viyadük kazıklı yol vs ile Agt sistemi birlikte çalışirsa mükemmel olur.
Yada raylı sistem 15 Temmuz köprüsü üzerinde bu tekerlekli sisteme geçiş yapamaz mı ? Köprü başlangıcı ve bitişinden bir durak önce raylı araca aktarma imkanıda düşünülebilir bence.
Denizin altından tünel oldu bitti yahu illa köprümü olacak marmaray gibi
helal olsun böyle çözüm odaklı insanları seviyorum
Zincirlikuyu'dan sonraki 3. etap ne olacak ? Köprü geçişi ve Anadolu yakası ?
merhaba. Tek hatlı bir geçiş düşünülüyor ama Anadolu yakası metrobüs kapasitesi nispeten düşük olduğundan yakın zamanda ihtiyaç olmayacak gibi duruyor.
@ Anadolu yakası kapasitesinin düşük görünmesinin nedeni 44 duraklı hattın sadece 7 durağının Anadolu yakasında olmasından. Ancak, sabahları anadolu-avrupa geçişi, akşamları ise avrupa-anadolu geçişi trafik açısından en yoğun bölgeler ve bir çok yerdeki trafiğin ana kaynakları. Boğaz geçişinin ayrıca önemli olduğunu düşünüyorum.
Zincirlikuyu'dan sonrası eskisi gibi otobüslerle devam. En ucuz ve en pratik yol bu. Otobüsler daha kısa mesafede kullanılacağı için sefer/tur sayısı fazla olacak, çok daha az otobüs kullanılacak ve otobüslerin yıpranması daha uzun vadede gerçekleşecek. AGT'nin köprüden anadolu yakasına geçmesindense geçmemesi daha iyi.
İlk beğendım ve yorum yaptım 🙏
Tüyap-Zincirlikuyu arasına metro hattı yapılsa ve bu güzergaha 4 istasyon eklense (Avcılar-Yeni Bosna-Cevizlibağ-Zincirlikuyu) bu istasyonlardan Metrobüse ücretsiz aktarma olsa bu sayede Tüyaptan-Zincirlikuyuya giden kişi her durakta durmak zorunda kalmaz ve zamandan tasarruf eder ve bu sayede metrobüs hattı çok daha konforlu olur.
Bu güzel bi sistem sorun e 5 güzergahında emniyet şeridi yok yolda bir araç arıza yaptığı zaman aracın güvenli biyere çekileceği bir alan yok o yüzden araç bozulduğu zaman trafik çok aksiyo hatta duruyo yıllar önce metrobüs hattı yapılırken bu düşünülmedi umarım yeni proje yapılırsa bunlar düşünülür
Yeni projede metrobüs yolunda değişiklik olmayacak sadece araçlar farklılaşıyor, dediğinizi yapmak için komple metroya çevirmek gerek hattı o da devasa maliyet.
@@burakzta ama böyle daha büyük sıkıntı özellikle ambulanslar için zor devasa maliyet diyorsunuz doğrudur ama buzamana kadar ne paralar boşa harcandı son olarak yinede e 5 güzergahında emniyet şeridi şart ki orası istanbulun can damarı
@@ahmettopatan2738 o zaman ek şerit için hafriyat çalışmaları başlayacak ve yolu kullanan herkes belediyedekilere sövecek. istanbullu için çok bir şey değişmiyor her halükarda 🙂
Metrobüsler 15 saniyede bir geçtiği için kaza oranı da artıyor. Bu sistemle hem kapasite artacak hem nispeten raylı bir sistem olduğu için kazalarda sifirlanacak. Muhteşem proje, üstelik elektrikli sessiz ve otobüslere oranla çok daha az titreşim oluyor. İstanbul gibi bir yerde uygulanabilir. Metrobüs hatlarını her yıl yenilemektense ömürlük proje yapilabilinir
Bi sorum olacak 5:08 de sırt çantalı eleman ne yapıyor acaba??
Başarılarınızın devamını dilerim 👍♥️
bu sistemin hızlıca millileştirilip bırak istanbulu tüm şehirlerimizde yaygınlaştırılması gerekir.çok güzel bir sistem
İstanbul'lular için soruyorum, pandemi döneminde yapılabilirmiydi acaba?
tüyap incirli hattı kesinlikle yapılmalı ve istasyonlar semtlerin içine inşaedilmelidir.
Metrobüs öyle bir şey ki, yerine metro inşaatı için bir süre kapalı kalsa tüm İstanbul kilitlenir.
Kışın kar yağldığında vb gibi durumlarda nasıl reaksiyon oluyor acaba? Ben bunu fransa pariste gördüm ama yer altındaydı o ve aşırı eskiydi
merhaba. Lastik tekerlekli taban geniş olduğundan kar ve suyu drenaj hattına gönderiyor. Sistem yer altında ya da viyadük üstünde de çalışıyor.
agt metro değil de elektrikli otobüs ya da troleybüs olabilir. yeni nesil troleybüsler pantografını indirip köprü geçişini kendi bataryaları vasıtasıyla tamamlayabilir.
Elektrikli otobüsler İstanbul coğrafyası için yeterince güçlü ve kullanışlı değil. Yangın ve arızalanma riski de dizel otobüslere kıyasla çok daha yüksek.
@@muratboran5088 troleybüs olur o halde. zaten iki yıldır sürekli dillendiriliyor metrobüs hattının troleybüs hattına dönüştürülmesi. mevcut metrobüslerden daha yüksek kapasiteyle ve daha verimli çalışacaklardır.
@@MrTopsecretagent Dediğinize paralel olarak Solaris Trollino 24 MetroStyle gibi otobüslere bakmıştım. Güzel ama... Pahalı be... :) Bozankaya'nın Trambus'lerini ise kalite yönünden çok yetersiz buluyorum.
@@muratboran5088 benim ilk tercihim yerliden yana olurdu ama ihale açılsın kimin ürünü beğenilirse o seçilsin elbette. agt denen zımbırtı illaki daha pahalıdır troleybüsten. daha önce bu ölçekte bir projede denenmemiş yöntem olması da cabası. ibbnin fazla hata şansı yok malumunuz 🤷🏻♂️
Troleybüslü Istanbul günlerini yaşadım. Ikide birde boynuzu çıkar araç yolda kalırdı. Haydi şoför iner. Boynuzları takmaya uğraşır. Özel bi hatları da olmadığından arkasında kuyruk olurdu.
Çok güzel bir proje İnşallah kısa sürede kavuşuruz, yalnız Marmaray kapasitesinin altında dediniz değerlendirmeyi metrobüse göre mi yaptiniz 😄 zira ben Marmarayi hiç boş görmedim 😄
Metrolarin illa yeraltinda olması gerekmez avustralya melbourne de şehir merkezi dışında tüm metro trenler yerustundedir
Bizdede tramvay ve metrobus hatlari kullanilabilir
Az masraf, az mutahit, çabuk hizmet
Bu projeye ilişkin bir gelişme var mı? Birkaç öneride bulunmuştum ama yinelemek istiyorum:
Metrobüs hattı, ilk etapta Silivriye ladar uzatılabilir.
Metrobüs hattına, çift katlı AGT metrobüs setlerinin hizmete alınması sağlanmalıdır.
AGT metro setleri, güneş enerjisiyle de şarj olabilen hibrit sisteme sahip olabilirse, enerji maliyetleri ve fosil yakıt tüketimi düşürülebilir.
bu projeleri yaparlarken o günün teknolojisi ile bunlar illaki değerlendirilmiştir, yeni teknoloji ile bir şeyler değişmişse amenna, yerin altına alabiliyorlarsa sistemi en güzel şeyi yaparlar.
Avrupa yakasında keskin viraj ve yüksek eğim hatırlamıyorum. Sanki metro uygulanabilir geldi.
Türkiyede örneği varmı? Yada yapılacak proje varmı?
merhaba. Henüz örneği yok ama bir kaç şehirde proje çalışması yapılıyor.
merhaba elinize emeğinize sağlık. şunu sormak istedim. internette agt metro diye aratınca oruçoğlu holdingin benzer bir çalışması çıkıyor. sitelerindeki videoda da benzer içerik var. sizin videonuzda bahis varsa kaçırdım, kusura bakmayın. iki çalışma arasında bir paralellik var mıdır? saygılarımla
merhaba. Doğrudur, proje görsellerini ve bilgilerini Oruçoğlu Holding'ten aldık ve izinleri doğrultusunda yayınladık.
@ çok teşekkürler. Söz konusu proje, ibb ile görüşülen bir proje mi acaba? Yoksa ileride sunulmak üzere hazırlanan bağımsız bir öneri projesi mi?
merhaba. İBB tanıtımı yapılmış bir projedir.
Dikey yönde böyle bir projenin yanında birde dairesel hareketle istanbul merkezine uğramadan sadece İstanbul çevresinden dolaşan az duraklı bir raylı sistemin şart olduğuna inanıyorum, yani atıyorum ortama 8 duraklı bir raylı sistemle tuzla ile hadımköy arasındaki mesafe en azami haline getirilebilir
670 tane araç varsa sefer aralıkları nasıl bu kadar az?
Yayın için teşekkürler fikir de gayet güzel ama mevcut haliyle köprüyü geçmek için şerit çalmak gerekiyor, o da ayrı bir trafik çilesine neden olacaktır.
merhaba. Doğrudur, projede köprü ortak kullanılan tek hat ile geçilmesi düşünülmüş.
Havaray şeklinde yapılıp yola bir şerit daha ekleyip birazcık trafiği rahatlatsanız nasıl olur
Abi yemin ediyorum her metrobüse bindiğimde aklımdan geçen soru buydu: Neden şehri ortadan ikiye bölen bu yola tramvay veya metro yapılmıyor diye..
Başarılar Dilerim
Olması gereken bu zaten bir an önce yapımına başlanmalı. Azerbaycan dan salamlar😁
merhaba. İstanbul'dan selamlar :)
Metrobüs yolunun altına hızlı metro yapılmalı boğaz için bir marmaray daha yapılabilir ve metrobüsün yolunu da trafiğe açmalı 1 şerit trafiğin rahatlamasına neden olabilir.
Yerli ve Milli Kaynakların kullanılacak olması süper bir haber! Böylece diğer şehitlerimiz de kısa zamanda AGT metroya daha ucuz ve güvenli yoldan ulaşabilir!👏👏👏
fsm köprüsünün iki seriti iptal edilip agt metro kuralabilir mi ?????
Teşekkür ederim
merhaba. Köprü tasarımının uygun olup olmadığı ölçülmeli. Bu yönde yapılmış bir çalışma bulunmuyor. Proje metrobüs hattına özel geliştirilmiş.
@ sizden öğrendik bu agt metrosunu bence bir calisma yapilmali ve uygun olursa derhal degistirilmeli cok daha iyi olur bence insaAllah en azından bir calisma yapilmali bizde keske dememek isteriz
bu projeyi ibb ye tanitmaniz lazim ve mantikli kalici bir cozum bence
Karsanin aselsanin elektrikli araclari yerine elin macarinin ikarusunu alan bir kurumun halkin refahına iş yapacaklarina halen daha inanan beyinden bende istiyorum
İnşallah en kısa zamanda, yerli üretim olarak hayata geçer 🤲
Merrobüs yerine marmaray yapılsa çok iyi olurdu bir yakadan diğer yakaya insan yükünü taşımacılıkta hafiflerdi.buna hem fikirim.çok güzel marmaray projesi olur.
Bu Metrobüs hattının üstüne hava ray sistemi kurulsa her ikisi beraber çalışsa olmazmı
Metrobüs güzergahı ile hattını karıştırıyorsunuz. Güzergah üstünde yoğun bir yolculuk talebi var, doğru. Ama otobüsler sadece D-100 üzerinden gidebildiği için herkes D-100'e gelip metrobüse binmek zorunda. Soğanlı'dan, Bağcılar'dan, Ataköy'den insanlar kuzey ya da güneye devam edip D-100'e gidiyorlar.
Öyleyse neden araçlara göre tasarlanmış bir yolda toplu taşıma yapılması ısrarı var?
Topoğrafyaya ve yolcu yoğunluğuna göre yer yer D-100 üzerine gelen ama çoğunlukla nüfusun yoğun olduğu bölgelerde durağı olan bir metro hattı olsa da, insanlar araçlar için tasarlanmış kavşakları aşarak toplu taşımaya ulaşmadan rahatça gideceği yere gitse?
Metro yapılırken metrobüs hattı çalışmaya devam eder. İş bittiğinde iki tane toplu taşıma hattı olur. Metrobüse yakın olan ona, metroya yakın olan ona gider.
Bahsedilen hatta dönüşüm bile ciddi imalat süreleri gerektirir. Tonlarca ağırlıktaki metro aracını düz tutacak yardımcı rayı geceleri yerleştirip yere uyduruk bir vida atarak mı kuracaklar? Hattı ulaşıma kapatmadan bu türde 1 metre bile imalat yapılamaz.
Yavuz selim köprüsünün ortasında ray döşemeye hazır yer var. Orada denensin. Gece 1'den sonra AGT'nin kılavuz raylarını döşesinler. ertesi sabah 6'da agt aracını ya da normal bir metrobüsü hattan geçirmeye çalışsınlar. Bakalım olacak mı.
Karşıda M4 hattı D-100 üzerine yapıldı. Altta metro vızır vızır gidiyor. Metro aşağıda boşken üstte minibüsler otobüsler dolu. Metro minibüslerle otobüslerle rekabet halinde. Çünkü aynı yere yaptık. D-100'ün ortasına meteor düşse ikisi de iptal olur... Metroyu biz hizmet olsun değil de, D100'den geçenlere reklam olsun, araç sahiplerine nispet olsun diye yapıyoruz sanki...
Neden bu kadar çok tekrara düştüğünüzü anlayamadım ancak şu sorunun cevabını anlayamadım. Bu sistem köprü üstünde uygulanabilir mi? Raylı sistem olamamasının bir nedeni de köprüye uygulanamayacak olması olarak aktarılmıştı.
merhaba. Doğrudur bu sistem de köprüyü kullanamıyor o yüzden sadece Avrupa yakası için önerildi.
bu agt işi kafama yatmıyor phileas gibi olacak diye düşünüyorum hep
Bu proje ulkemizin ekonomik durumu goz onune alındığında kaynak israfidir. Buraya ayrilacak kaynaklarla hala metro istasyonu bekleyen ilçelere hizmet götürülebilir, kimi yerler metrobuse ulasirken bile hala minibus gibi ilkel yolcuklara katlaniyor, IBB nin hali hazirda bekleyen metro projelerinde kaynak bile bulunmusken sadece Cumhurbaskaninin imzasi bekleniyor, bir imza bu kadar zor olmasa gerek
İşlerine gelmediği için..Ömrümde ilk defa ulaştırma bakanlığının reklamlarını görüyorum .ibb nin önüne geçmek ,algı için harcanan reklam masrafı ne kadar acaba????
Kurulabilir bence
Kulağa hoş geliyor olabilir ancak teknik olarak çok açık nota var. Maksimum hız ne , enerji beslemesi nasıl, sinyalizasyon sistemi nasıl, kurp dirençleri nasıl azaltılacak, eksen kaçıklılarında araç üst yapısını süspanse edecek bir sistem var mı (ki olmadığı görünüyor) gibi yüzlerce soru var cevaplanması gereken. Kombine kullanımda istasyonun altına makas koymuşlar ki o beni bitirdi zaten :)
Metrobüsün bir ara yoğunluğu %117 idi arkadaşlar durumun vehametini anlayın
Cok güzel olur rayliya donse metrobus birde sahlilden Bakırköy gelip avcilar sahile yakin ambarli beylükdüzü gecemeli iki hat olr yukde azalır sahile iclerde yakin yerlere yarar
Kurmazsanız, her yıl 20 tane lastik değiştirisiniz. Diğer yandan fosil yakıt kullanılıyor...
Teleferik sistemide mantıklı 👍👍
Bende otobüsler kalksın metro gelsin bence mantikli
Raya gerek yok troleybüse çevrilebilir, akaryakıt sarfiyatı da ortadan kalkar.
köprüden geçmesine gerek yok raylı sistem koprunun yakınına birde demir yolu için köpru yapılır oradan geçer türkiyede örnekleri var
Keşke olsa
İlk duyunca mantıklı geliyor ama yapılması için sebepten çok yapılmaması için sebep saymak daha gerçekçi olur. Metro hattı ve inşaatı yapıldıktan sonra belki yüzlerce yıl geliştirerek, güncelleyerek kullanılabilecek bir altyapı olarak yapılıyor fakat böyle projeler böyle yüksek gelecek potanseli taşıyamaz. Bazı sorunları gidermek için yapılıyor dense de maliyeti metronun onda biri değil nihayetinde. En iyi ihtimalle metronun yarı fiyatına metronun yarısı kadar ömrü olmayacak proje yapılmış olacak. İlk metrobüs yapılırken de çok matah bir şey gibi yaptılar ama görüyoruz ki zamanında yapılan anlaşmalar istanbul'a çok sağlam kazıkmış. Şu an ibb'nin istanbul ray projesi var mesela ve böyle normalde olmaması gereken (metrobü yerine metro olmalıydı en başta) problemleri yine olmaması gereken geçici ve gelecek vaadetmeyen projeler desteklenmemeli.
neden metro yapılmadı birde bunu araştır. yer altı tarih kaynıyor kazmayı vurduğun anda metre kareye yıllar harcarsın. yılan hikayesine döner binlerce yıllık şehir hiç denemeye bile gerek yok. yer üstüde bir okadar problem tepelerin eğimi metro hattına uygun değil zira metro çok düşük eğimlerde ilerleyebilir. hiç tepeye çıkan metro gördünmü. kanalın önerdiği proje olabilir geliştirilebilir. daha iyi önerilebilir. ancak metro yapmak çok zor. imkansız gibi bir şey. daha verimli projelere ihtyiyaç var istanbulda
@@huxobahci1 şu an 10 tane metro hattı yapılıyor istanbul'da. araştıracak bir şey yok, gerekli bütçe ve kaynak ayrılmadı, öncelik verilmedi.
tarihsel kalıntı engel değil zira bulunduğunda gerekli çalışma yapılıyor ve metro devam ediyor. istanbul'dan daha eski şehirlerde de hiç engel olmadı bu durum. hatta bu araştırmalar için faydalı çünkü kimse burada bir şey vardır deyip üsküdar meydanını altını üstüne getiremez.
İstanbula birkaç tunel daha lazım asya avrupa arası marmaray iyi ama güzergah olarak iş gücünü taşıyacak rotada değil yani metrobus hattının geçtiği bölge veya yakını Mecidiyeköy levent şişli bu civarlara ulaşan bir yeraltı tuneli şart diye düşünüyorum
Son durum nedir?
Konu hakkında bilgi sahibi olmamakla birlikte metrobusun farklı bir tasarımla yer altına alınması ve E5 e gidiş geliş ek 1 şerit oluşturması daha mantıklı geliyor bana.
Çok güzel.bir proje Benim.kafamdaki bir başka proje büyükçekmeceden sarıyere deniz otobüsü. Büyük çekmece yakuplu avcılar küçük çekmece yeşilköy bakırköy z burnu eminönü kabataş beşiktaş arnavutköy emirgan sarıyer
Çok yerinde bir karar
Boğaz köprüsünden geçirmek çok maliyetli ayrıca yap boz uzun sürer insanlar çile çeker
İstanbul ve coğrafyası düşünüldüğünde çift yönlü çift katlı iki çelik + beton köprünün raylı sistemli olarak yapılması daha mantıklı .
Yoğunluk ve kıtasal ticaret için daha stratejik değerde olur ki.. zaten gelecek bunu zorunlu kılıyor.
Bu videoyu ibb ye nasıl ulaştırabilirim
Efsane olur ya
Metroya dönüştürülürse bence kötü olur. Bunun yerine araç olarak normal otobüs yerine böyle amaç için üretilmiş özel araçlar kullanılabilir. Tren gibi iki-üç körüklü olan otobüsler kullanılabilir
Köprüden agt geçebilir mi?
merhaba. Geçebilir, projede tek hat olarak önerilmiş.
@ proje yapılmış mı? Nasıl erişebiliriz?
merhaba. Hazırlanan proje sunumundan firmanın izni ile ticari sır niteliğinde olmayan kısımları aldık. Sunumda geçişin ve inşaatın nasıl yapılacağına dair detaylar yer alıyor. Eğer ilgi olursa ve firma izin verirse serinin 2. sayısında o detayları da paylaşmayı planlıyoruz.
Çok iyi fikir.
Bu sistemin uygulanması için firma ile İBB görüştü mü acaba ? İBB’nin konuya bakışı nedir ?
Merhaba. Firma İBB ile temas halindedir.
Marmaray kapasitesinin altında mı yolcu taşıyor? Kapasitesinde olması için illa insanların üst üste mi olması lazım? Gerçi evet Türkiyedeki standart o. Diğer konu ise İstanbul’a ne yaparsanız yapın yetmez. Tersine göç olmalı ve yeni göç olmamalı. Başka türlü çözüm yalnızca pantolona yapılan pahalı ve geçici yamadan öteye gitmez.
Evet, kapasitenin oldukça altında. Marmaray'ın tasarım kapasitesi günlük 2 milyondan fazla yolcu taşınmasına imkan sağlayabilir. Ama şuanda ortalama yolcu sayısı günlük 500 bin. Şuanda Marmaray sefer sıklıkları 8 ve 15 dakika şeklinde. Ancak mesela Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arasında hattın tasarım kapasitesine göre 2 dakikada bir işletme yapılabilir. Gebze-Halkalı bölümü tasarım kapasitesine göre 8 dakikada bir işletilebilir. Mevcut kapasitesinin 4te 1i bile tam kullanılmıyor.
Güzel videolarınız için teşekkürler.
Bu proje için atılmış somut adımlar var mıdır uab ya da ibb destekli? Ayrıca bu proje köprü geçişi için uygun mudur?
Tekrar teşekkür ederim.
merhaba. Firma proje tanıtımını yapmış, süreç devam ediyor.