Weer een perfecte videoclip met een prima technische inleiding, complimenten. Wel een suggestie: misschien is het wel informatief om ook steeds te vermelden hoeveel tijd u ter plekke bezig bent geweest tot en met het vertrek van de sleeptrein, zoiets voegt iets toe aan uw opnames. Overigens: waar kwam die Duitse sleeploc nu vandaan, was doe toevallig voorhanden?
Dank voor deze suggestie! We gaan het meenemen! De Duitse sleeploc is “gevorderd”. Dit was dus de dichtstbijzijnde loc die geschikt was om de combinatie weg te halen. ^JS
Via Googlemaps kan je een locatie heel nauwkeurig (zelfs in een weiland) doorgeven via een appje. Dit zie ik hier niet gebeuren, wat is daar de reden van? Hoe zit het met ontheffingen die jullie hebben, houdt een routeplanner daar rekening mee? Op 5:45 wordt gezegd: de SPOREN zijn nog in dienst, twee sporen dus.Welke worden hier bedoeld? De 'Betuweroute' EN de lijn die er haaks op staat, of beide sporen van de lijn van/naar Geldermalsen? Bedankt weer voor jullie informatieve video!
Tip voor Danny: als je met toeters en bellen rijd, zet je blikje fris in een houder. Bij een rare stuurbeweging bestaat de kans dat je blikje op de vloer beland en …..
Goede video. Ik vraag me af, was dit toevallig op 13 augustus? Ik zat namelijk in een andere internationale trein naar zurich en had 2 uur vertraging doordat op de Betuweroute een trein pech had. Ontzettend interessant om te zien hoe door soort incidenten worden afgehandeld. Puik werk!
@@alexvandijk8930 Nou nee, bij een sprinter kan je zo inlopen, zelfs rollen. Bij intercity dubbeldekker moet je toch echt een opstapje doen, en 1 verdieping intercity is al 2 hele tredes.
Prima gewerkt. Bijzonder overigens dat er personentreinen rijden op de Betuwe route. Die moeten wel onder 25kV ~ and met ETCS kunnen rijden. Kennelijk kan die Nederlandse ICE dat ook. Trouwens was het in dit geval niet mogelijk de ICE naast de gestrande trein te zetten, en dan met van die overloop "platen" (ik weet niet hoe die heten, maar ik heb die al in andere videos van jullie gezien). Of liggen de sporen op de Betuwe route daarvoor te ver uit elkaar? Bedankt weer voor deze video en jullie top werk!
@@misterjeffa2128 Ja ik denk dat het de nieuwe (Europese) standaard is. In Duitsland hebben ze sinds de introductie van de ICE in de jaren '80 LZB ingevoerd. En op bestaande ICE hoge(re)snelheids lijnen zit dan ook nog LZB, maar in recentere ICE trajecten zoals in Thuringen op de ICE lijn Berlijn - München hebben ze ETCS toegpast. Uiteraard zijn de ICE treinen ook met ETCS uitgerust.
Tussen Zevenaar en Emmerich rijden de ICE ende NightJet altijd onder 25kV en met ETCS. Het grenstraject hebben ze vanaf de aansluiting van de Betuweroute tot aan Emmerich technisch gelijk gemaakt aan de Betuweroute zodat de goederentreinen alleen een spanningswissel van 15 kV naar 25 kV hebben. Hierdoor kunnen goederenlocomotieven zonder 1500V en ATB helemaal naar Rotterdam doorrijden. Aan de andere kant moeten alle personentreinen die via deze grensovergang rijden wel geschikt zijn voor 25 kV en ETCS, waardoor ze dus ook over de Betuweroute kunnen rijden. Dat mag trouwens alleen Tussen Geldermalsen en Elst, daarvoor zijn nog aanpassingen gedaan door ProRail. De tunnels op de andere delen van de Betuwerroute maken het onmogelijk om personentreinen over de hele lijn te laten rijden, die zijn daar niet voor ontworpen waardoor daarin geen evacuaties als deze mogelijk zijn.
Dat bepaalt de meldkamer aan de hand van de melding en de bekende gegevens. Hoewel soms ook het ontbreken van gegevens een reden kan zijn voor de toestemming (bv. als je bij een aanrijding niet weet wat de toestand van het slachtoffer is of niet weet hoe de toestand in een trein is).
nadeel is dat het de betuweroute is en spanning is hier 25kv,en treinbeveiliging ermts is,vind zo snel maar een diesel of eloc die in de buurt is en machinist wegbekendheid heeft,tevens moet loc gedeelte stuk verkeerd spoor rijden, waar is het overlooppunt
@@dennieprive5956 Kan man dan niet op bepaalde afstanden een lok parkeren ? op een station of zo ? Boven 1e verdieping op station een werkwoning. De treinchauffeur is gewoon t huis. dan hij word op geroepen start zijn werkt en hij woord betaald.
@@christiaanschmidtke8185 dat kan allemaal. was vroeger ook niet ongewoonlijk. maar iemand moet dat wel betalen en dan heb je het over miljoenen, inclusief materieel.
@@christiaanschmidtke8185 de kosten om dit plan te laten werken zijn daar te groot voor. Bovendien moeten er +50 werknemers op stand-by dienst komen te staan. Iets wat ook niet haalbaar is gezien de tekorten aan machinisten. De risico/kosten afweging is gewoon niet in proportie om het haalbaar te maken. Zo vaak gebeurt dit nou eenmaal niet. Prettig weekend! 😄
@@ben_der_weer2443 is er een oude lok zo duur te parkeren ? Het gaat ja niet om stand-by diensten! Even hoe bij de Brandweer. Zij zijn te huis. En dan er iets is worden zijn op geroepen. Van moment uitrug word betaald . is in mij job ook zo.
Ben toch nieuwsgierig naar iets, is er maar 1 post waar jullie vertrekken als er incident is? En waar zitten jullie dan in Utrecht? En als er wat gebeurt in Maastricht of Groningen doen jullie 2 uur over om op locatie te kome, of zijn er nog meer posten door het land?
Voor de reizigers zou het toch veel handiger geweest om met een deur van de ICE naast die van de Nightjet te zetten. Dan hoeven de reizigers geen trap op en af en gaat het vast ook sneller. Waarom wordt dit niet gedaan?
Er zit een verschil in de hoogte tussen de deuren van die twee treinen, daarbovenop komt dat de deuren niet breed genoeg zijn om er een brug tussen te zetten, althans niet op een veilige en stevige manier dan.
schilt het niet tijd als de NS een loc heeft staan die ze er dan voor doen zodat die trein zijn rit kan afmaken? Of mag dat niet rijden met een defecte loc ertussen.... aangezien er nu helemaal een reserve trein moet komen waar er dan naar overgestapt moet worden.
Interessant incident! Hoelang heeft het hele proces in totaal geduurd? Want volgens mij gaat niet alles even 1.2.3 zo makkelijk. En DBC kwam de trein afslepen, is NS en DBC dan samen vrienden onder elkaar of is het standaard procedure? Want ik had eigenlijk dan een NS Vectron verwacht.
ligt gewoon eraan welke beschikbare (en geschikte )loc in de buurt is,trein stond immers op de betuweroute ander bovenleiding spanning en geen atb maar ects/ermts
Ik denk dat DBC ook belang heeft bij het feit dat de BR weer vrijkomt. Dus DBC gaat echt niet moeilijk doen en sturen direct het best mogelijke om dit op te lossen
@@MonsieurLePino goh, dat kan hij volgens mij niet ruiken dat jij dat al wist. Jij stelt hier immers een vraag! Minder arrogantie aub. Alvast bedankt! Prettig weekend! 😉
@@ben_der_weer2443 Oh, sorry als het arrogant overkomt. Maar ik stel een specefieke vraag over iets waarbij systeem en bvl spanning niet echt iets te maken heeft. Dus vandaar mijn opmerking.
Deze locomotieven zijn niet nieuw ze zijn gehuurd van ELL ( European Locomotive Leasing) waardoor het kan zijn dat ze door andere vervoerders ( voornamelijk goederen) zijn gebruikt
En om daarbij een kleine aanvulling te doen. Uiteindelijk is dat wel gedaan. De sleeplocomotief die je op het einde ziet (193 759) heeft de Nightjet naar Arnhem gesleept en heeft daar de reizigers weer laten instappen om verder te rijden. Dit was geregeld door iemand van NS International zelf. I tegenstelling tot Prorail die het idee had om de mensen gewoon in hotels te laten overnachten in Utrecht en Amsterdam. De reizigers moesten ongeacht de situatie geëvacueerd worden omdat de rijtuigen ook geen stroom meer kregen. (Wat ook in de video wordt besproken.)
@@marinusdebie4421 ja, dan loopt de defecte locomotief mee in de trein terwijl deze uitstaat en de voorste alle elektra en lucht regelt. In feite is de defecte locomotief dan passief en doet deze niks, alsof het een goederenwagon is.
Je kan nog zo technisch zijn, als iets defect gaat wat je niet kan vervangen heb je gewoon pech. Als jou autoband lek is en je hebt geen reserveband bij je laat Rijkswaterstaat jou ook van de snelweg wegslepen.
Betuweroute is officieel een goederenlijn. Wanneer er werkzaamheden of verstoringen zijn willen ze de ICE en Nightjet ook over de Betuweroute sturen. Dit was een aantal maanden geleden het geval door werkzaamheden tussen Utrecht en Arnhem en werkzaamheden tussen ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven. Hierdoor was de Betuweroute de enige optie om in Duitsland te komen
Er is mij ooit eens verteld dat een pantograaf ook met de hand omhoog te pompen was. Maar dat was in de tijd van Mat 64. Tegenwoordig kan dat niet meer?
Sommige mat soorten hebben inderdaad een voet pomp om lucht naar de stroomafnemer de pompen. Veel mat hebben nog een spaar reservoir met lucht om hem eenmalig omhoog te zetten. Modern mat heeft vaak een hulp Compressor inplaats van een voet pomp. Kan er op de accu lucht gepompt worden voor de stroomafnemer. Maar in dit geval deed dus blijkbaar de hoofd Compressor het niet. Dus dan heeft het weinig zin.
@@berendt87 klopt, maar in dit geval was de boel niet lek, maar was de Compressor defect. Dus dan kan je het hoofd reservoir en de treinleiding niet vullen. En je stroomafnemer komt weer naar beneden omdat je dus geen lucht druk produceert
Zolang treinen kunnen rijden onder ERTMS/ETCS en 25Kv, kunnen ze in principe prima op de Betuwelijn. De ICE, en de 'NS' locomotieven uit de serie 186 (Traxx) en 193 (Vectron) kunnen de Betuwelijn dus prima als omleidingsroute gebruiken.
4:30 'er komt een trein naast, een ICE', 'oh leuk!' 🤣mooie video weer!
De oudere mevrouw die naar beneden getild moest worden zorgde toch wel weer voor een glimlach op mijn gezicht! 😄
Top gewerkt weer mannen!
waarom zetten jullie er geen andere locomotief voor om de dienst verder te rijden inplaats van de hele trein te evacueren?
Duurt te lang
wat een prachtige vlog weer mensen mijn complimenten voor jullie allen kijk uit naar jullie volgende vlog
Weer een perfecte videoclip met een prima technische inleiding, complimenten. Wel een suggestie: misschien is het wel informatief om ook steeds te vermelden hoeveel tijd u ter plekke bezig bent geweest tot en met het vertrek van de sleeptrein, zoiets voegt iets toe aan uw opnames. Overigens: waar kwam die Duitse sleeploc nu vandaan, was doe toevallig voorhanden?
Dank voor deze suggestie! We gaan het meenemen! De Duitse sleeploc is “gevorderd”. Dit was dus de dichtstbijzijnde loc die geschikt was om de combinatie weg te halen. ^JS
@@ProRail-Incidentenbestrijding Alweer bedankt!
Komt er nog een filmpje over d3 storing tussen lelystad dronten
Komt er een video over het incident in Weert?! Keep on the good work 👍
Prachtig kanaal. Groeten vanaf OBI.
Via Googlemaps kan je een locatie heel nauwkeurig (zelfs in een weiland) doorgeven via een appje. Dit zie ik hier niet gebeuren, wat is daar de reden van?
Hoe zit het met ontheffingen die jullie hebben, houdt een routeplanner daar rekening mee?
Op 5:45 wordt gezegd: de SPOREN zijn nog in dienst, twee sporen dus.Welke worden hier bedoeld? De 'Betuweroute' EN de lijn die er haaks op staat, of beide sporen van de lijn van/naar Geldermalsen?
Bedankt weer voor jullie informatieve video!
Weer lekker gewerkt allemaal. Respect
4:05 viagraatje dan maar?
Hahahaha. Die is flauw! Hahaha
Tip voor Danny: als je met toeters en bellen rijd, zet je blikje fris in een houder. Bij een rare stuurbeweging bestaat de kans dat je blikje op de vloer beland en …..
Was hier de trein ernaast met de loopplank niet makkelijker geweest?
Weer een mooie video 👍
Waarom was de reserveloc uit Wgm sturen geen optie geweest?
Omdat waarschijnlijk langer duurt
Mooi werk zeg!, tijd voor een carrière switch 🙂
Mooie video wederom.
Goede video. Ik vraag me af, was dit toevallig op 13 augustus? Ik zat namelijk in een andere internationale trein naar zurich en had 2 uur vertraging doordat op de Betuweroute een trein pech had. Ontzettend interessant om te zien hoe door soort incidenten worden afgehandeld. Puik werk!
Hele mooie vlog super👍🏻👍🏻
Waarom kon er geen loopplank gebruikt worden (van deur naar deur)?
Mijn gok is hoogteverschil en verschil in breedte in de deuren waardoor die plank niet vast kan.
Of in ieder geval iets in die richting
@@RobertDoornbosF1 in theorie moet de hoogte gelijk zijn ,van al het materieel(perron hoogte), kan alleen de deurbreedte verschillend zijn.
@@alexvandijk8930 Nou nee, bij een sprinter kan je zo inlopen, zelfs rollen.
Bij intercity dubbeldekker moet je toch echt een opstapje doen, en 1 verdieping intercity is al 2 hele tredes.
die ICE had ik gespot op Arnhem!
Prima gewerkt. Bijzonder overigens dat er personentreinen rijden op de Betuwe route. Die moeten wel onder 25kV ~ and met ETCS kunnen rijden. Kennelijk kan die Nederlandse ICE dat ook. Trouwens was het in dit geval niet mogelijk de ICE naast de gestrande trein te zetten, en dan met van die overloop "platen" (ik weet niet hoe die heten, maar ik heb die al in andere videos van jullie gezien). Of liggen de sporen op de Betuwe route daarvoor te ver uit elkaar? Bedankt weer voor deze video en jullie top werk!
ik dacht dat ects ook een beetje een verplicht hsl ding is.
@@misterjeffa2128 Ja ik denk dat het de nieuwe (Europese) standaard is. In Duitsland hebben ze sinds de introductie van de ICE in de jaren '80 LZB ingevoerd. En op bestaande ICE hoge(re)snelheids lijnen zit dan ook nog LZB, maar in recentere ICE trajecten zoals in Thuringen op de ICE lijn Berlijn - München hebben ze ETCS toegpast. Uiteraard zijn de ICE treinen ook met ETCS uitgerust.
Tussen Zevenaar en Emmerich rijden de ICE ende NightJet altijd onder 25kV en met ETCS. Het grenstraject hebben ze vanaf de aansluiting van de Betuweroute tot aan Emmerich technisch gelijk gemaakt aan de Betuweroute zodat de goederentreinen alleen een spanningswissel van 15 kV naar 25 kV hebben. Hierdoor kunnen goederenlocomotieven zonder 1500V en ATB helemaal naar Rotterdam doorrijden. Aan de andere kant moeten alle personentreinen die via deze grensovergang rijden wel geschikt zijn voor 25 kV en ETCS, waardoor ze dus ook over de Betuweroute kunnen rijden. Dat mag trouwens alleen Tussen Geldermalsen en Elst, daarvoor zijn nog aanpassingen gedaan door ProRail. De tunnels op de andere delen van de Betuwerroute maken het onmogelijk om personentreinen over de hele lijn te laten rijden, die zijn daar niet voor ontworpen waardoor daarin geen evacuaties als deze mogelijk zijn.
@@momo1435 Bedankt voor de uitgebreide informatie! Weer wat geleerd!
ze hebben het om op de belgische hsl te kunnen rijden, waar deze ice's ook komen.
Mooie vlog weer
Wie bepaald het rijden met prio?
Dat bepaalt de meldkamer aan de hand van de melding en de bekende gegevens. Hoewel soms ook het ontbreken van gegevens een reden kan zijn voor de toestemming (bv. als je bij een aanrijding niet weet wat de toestand van het slachtoffer is of niet weet hoe de toestand in een trein is).
waarom kwam niet meteen een nieuwe sleeplok ?
nadeel is dat het de betuweroute is en spanning is hier 25kv,en treinbeveiliging ermts is,vind zo snel maar een diesel of eloc die in de buurt is en machinist wegbekendheid heeft,tevens moet loc gedeelte stuk verkeerd spoor rijden, waar is het overlooppunt
@@dennieprive5956 Kan man dan niet op bepaalde afstanden een lok parkeren ? op een station of zo ? Boven 1e verdieping op station een werkwoning. De treinchauffeur is gewoon t huis. dan hij word op geroepen start zijn werkt en hij woord betaald.
@@christiaanschmidtke8185 dat kan allemaal. was vroeger ook niet ongewoonlijk. maar iemand moet dat wel betalen en dan heb je het over miljoenen, inclusief materieel.
@@christiaanschmidtke8185 de kosten om dit plan te laten werken zijn daar te groot voor. Bovendien moeten er +50 werknemers op stand-by dienst komen te staan. Iets wat ook niet haalbaar is gezien de tekorten aan machinisten.
De risico/kosten afweging is gewoon niet in proportie om het haalbaar te maken. Zo vaak gebeurt dit nou eenmaal niet.
Prettig weekend! 😄
@@ben_der_weer2443 is er een oude lok zo duur te parkeren ? Het gaat ja niet om stand-by diensten! Even hoe bij de Brandweer. Zij zijn te huis. En dan er iets is worden zijn op geroepen. Van moment uitrug word betaald . is in mij job ook zo.
Ben toch nieuwsgierig naar iets, is er maar 1 post waar jullie vertrekken als er incident is?
En waar zitten jullie dan in Utrecht? En als er wat gebeurt in Maastricht of Groningen doen jullie 2 uur over om op locatie te kome, of zijn er nog meer posten door het land?
Ik weet dat er in Groningen vlak bij HS ook een post is. Elders in het land weet ik de locaties niet, maar ze zijn er wel.
Tegenwoordig rijdt de nachttrein doorgaans keurig op tijd volgens de dienstregeling.
Voor de reizigers zou het toch veel handiger geweest om met een deur van de ICE naast die van de Nightjet te zetten. Dan hoeven de reizigers geen trap op en af en gaat het vast ook sneller. Waarom wordt dit niet gedaan?
Er zit een verschil in de hoogte tussen de deuren van die twee treinen, daarbovenop komt dat de deuren niet breed genoeg zijn om er een brug tussen te zetten, althans niet op een veilige en stevige manier dan.
Dank voor je vraag! Het antwoord is hierboven juist gegeven. ^JS
Hadden ze de locomotief niet kunnen resetten?
Als je Compressor kapot is kan je resetten wat je wilt. Doen gaat ie het niet
schilt het niet tijd als de NS een loc heeft staan die ze er dan voor doen zodat die trein zijn rit kan afmaken? Of mag dat niet rijden met een defecte loc ertussen.... aangezien er nu helemaal een reserve trein moet komen waar er dan naar overgestapt moet worden.
👍👍👍👍
Interessant incident! Hoelang heeft het hele proces in totaal geduurd? Want volgens mij gaat niet alles even 1.2.3 zo makkelijk. En DBC kwam de trein afslepen, is NS en DBC dan samen vrienden onder elkaar of is het standaard procedure? Want ik had eigenlijk dan een NS Vectron verwacht.
ligt gewoon eraan welke beschikbare (en geschikte )loc in de buurt is,trein stond immers op de betuweroute ander bovenleiding spanning en geen atb maar ects/ermts
@@dennieprive5956 Goh, ik weet ook heus wel dat er een andere spanning en beveiliging zit op de BR...
Ik denk dat DBC ook belang heeft bij het feit dat de BR weer vrijkomt. Dus DBC gaat echt niet moeilijk doen en sturen direct het best mogelijke om dit op te lossen
@@MonsieurLePino goh, dat kan hij volgens mij niet ruiken dat jij dat al wist. Jij stelt hier immers een vraag!
Minder arrogantie aub. Alvast bedankt!
Prettig weekend! 😉
@@ben_der_weer2443 Oh, sorry als het arrogant overkomt. Maar ik stel een specefieke vraag over iets waarbij systeem en bvl spanning niet echt iets te maken heeft. Dus vandaar mijn opmerking.
I live in Switzerland - I understood nothing, but somehow got everything that was said. Weird feeling… xD
Bros English
@@WwathaGGeAndSimonplays ??
Steeds als ik jullie met sirenes zie rijden dan mis ik Ambuchannel weer. Zo zonde dat die in 2019 gestopt zijn, jammer dat hij niet meer door kon gaan
Persoonlijk was ik ook fan van zijn filmpjes! ^JvR
Een gloednieuwe vectron en nu al kapot? Gevalletje van garantie neem ik aan!
Deze locomotieven zijn niet nieuw ze zijn gehuurd van ELL ( European Locomotive Leasing) waardoor het kan zijn dat ze door andere vervoerders ( voornamelijk goederen) zijn gebruikt
Waarom doen ze niet een andere loc ervoor dat lijkt mij makkelijker👍👍👍
Dank voor je vraag! Dat is maar net wat er sneller ter plaatse kan zijn. In dit geval een evacuatie trein. ^JS
als er dan bv een andere loc zou komen krijgt de rest van de trein wel weer gewoon stroom voor airco en dergelijke?
En om daarbij een kleine aanvulling te doen. Uiteindelijk is dat wel gedaan. De sleeplocomotief die je op het einde ziet (193 759) heeft de Nightjet naar Arnhem gesleept en heeft daar de reizigers weer laten instappen om verder te rijden. Dit was geregeld door iemand van NS International zelf. I tegenstelling tot Prorail die het idee had om de mensen gewoon in hotels te laten overnachten in Utrecht en Amsterdam. De reizigers moesten ongeacht de situatie geëvacueerd worden omdat de rijtuigen ook geen stroom meer kregen. (Wat ook in de video wordt besproken.)
@@marinusdebie4421 ja, dan loopt de defecte locomotief mee in de trein terwijl deze uitstaat en de voorste alle elektra en lucht regelt. In feite is de defecte locomotief dan passief en doet deze niks, alsof het een goederenwagon is.
@@treinenliefde Met de defecte NS loc er nog tussen?
zijn die machinisten niet technisch?
Je kan nog zo technisch zijn, als iets defect gaat wat je niet kan vervangen heb je gewoon pech. Als jou autoband lek is en je hebt geen reserveband bij je laat Rijkswaterstaat jou ook van de snelweg wegslepen.
Ik dacht dat de Betuweroute uitsluitend voor goederenverkeer was.
Betuweroute is officieel een goederenlijn. Wanneer er werkzaamheden of verstoringen zijn willen ze de ICE en Nightjet ook over de Betuweroute sturen. Dit was een aantal maanden geleden het geval door werkzaamheden tussen Utrecht en Arnhem en werkzaamheden tussen ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven. Hierdoor was de Betuweroute de enige optie om in Duitsland te komen
@@hielkebreider5981 Weer wat geleerd, hartelijk dank👍
dacht precies het zelfde, ik woon nabij de route, ik heb er nog nooit een passagierstrein zien rijden 🙂
@@hansd3295 Dat kan kloppen. Alleen tussen Elst en Geldermalsen is dit ook daadwerkelijk toegestaan, wegens voldoende evacutatiemogelijkheden.
Samsung A24⚫️
Ik zag jullie donderdag 29 sep aanrijding persoon roermond - echt
(Ik fietste er langs)
Er is mij ooit eens verteld dat een pantograaf ook met de hand omhoog te pompen was. Maar dat was in de tijd van Mat 64. Tegenwoordig kan dat niet meer?
Sommige mat soorten hebben inderdaad een voet pomp om lucht naar de stroomafnemer de pompen. Veel mat hebben nog een spaar reservoir met lucht om hem eenmalig omhoog te zetten. Modern mat heeft vaak een hulp Compressor inplaats van een voet pomp. Kan er op de accu lucht gepompt worden voor de stroomafnemer. Maar in dit geval deed dus blijkbaar de hoofd Compressor het niet. Dus dan heeft het weinig zin.
@@Thomas_TdK Dan moet er geen lek tussen de pomp en de pantograaf zijn. Als daartussen een lek is, dan heeft het naar boven pompen weinig zin.
@@berendt87 klopt, maar in dit geval was de boel niet lek, maar was de Compressor defect. Dus dan kan je het hoofd reservoir en de treinleiding niet vullen. En je stroomafnemer komt weer naar beneden omdat je dus geen lucht druk produceert
Moghaa
Ik dacht dat de betuweroute exclusief voor vrachtvervoer was.
Dat klopt, maar door werkzaamheden wordt de Betuweroute als omleiding gebruikt voor treinen die geschikt zijn voor deze route.^JS
Zolang treinen kunnen rijden onder ERTMS/ETCS en 25Kv, kunnen ze in principe prima op de Betuwelijn. De ICE, en de 'NS' locomotieven uit de serie 186 (Traxx) en 193 (Vectron) kunnen de Betuwelijn dus prima als omleidingsroute gebruiken.
@@wouterontrack Toegelaten is dat alleen tussen Elst en Geldermalsen wegens voldoende evacutiemogelijkheden.
@@railion6513 Bedankt voor de aanvulling! 👍🏻