► Ders 15 - Asenkron Jeneratörler

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 июн 2021
  • ✅ Bu dersimizde Asenkron Jeneratörlerin tanımına, yapısına, çalışma prensiplerine ve kullanım alanlarına değinilmiştir.
    🔵 Tüm Sosyal Medya Hesapları: linktr.ee/ruzgaradam
    🔴 Yeni içeriklerden anında haberdar olmak için abone olup, zili açmayı unutmayın!
    🟢 Rüzgârla kalın, dostça kalın, hoşçakalın!

Комментарии • 9

  • @SmartBear2021
    @SmartBear2021 9 месяцев назад

    teşekkürler

  • @azizcanbozkurtf1
    @azizcanbozkurtf1 Год назад

    Umarım görürsünüz. Uyartım akımı ilk başta verildikten sonra sürekli devam ediyor mu yoksa nominal hızına ulaşana kadar mı devam ediyor ?

  • @emreozbek669
    @emreozbek669 2 года назад +2

    Hocam bir sorum var bir iki video izledim İnternette asekrom motorunun içine mıknatıs koyuyorlar ve farklı bir motorlara bağlayıp elektrik üretiyorlar bobin kısmı değişmeden böyle bisey mümkün mü yani bilezik rotorları değil yaptıkları sizin dediğin sincap kafes motoruna .

    •  2 года назад +1

      Emre Bey Merhaba,
      Sorunuzu hocamıza ilettik yanıtı kısa sürede yayınlayacağız.
      Saygılarımızla
      Rüzgar Adam

    • @yucelcicek9520
      @yucelcicek9520 2 года назад +1

      Sevgili Emre Merhaba,
      Asenkron Motorlar devir sayıları zamana bağlı olarak asimetrik şekilde artmaktadır. Diğer bir deyişle 5-7 sn içerisinde tam devire çıkabiliyorlar. Bu sistemin avantajı olduğu kadar dezavanatjı da bulunmaktadır. En belirgin özellikleri 3000 d/dk üzerine çıkamazlar. Yüksek devir istenen uygulamalarda kullanamayız. Örneğin elektrikli araçlarda ki bu da aracın tork'unu etkilemektedir. 10.000 devir gibi yüksek uygulama isteyen üretim bantlarında. Bunun için dediğiniz gibi çeşitli yardımcı uygulamalar yapılmaktadır. Mıknatıs bunlardan biridir. Devir veya tork yükseltilebilir fakat fiziksel olarak değişim gerekmektedir. Güzel bir yanıda sürtünme, bakır kayıpları gibi kayıpları en aza indirmeyi sağlar.
      Kısacası evet mümkündür. Şunu da belitmekte fayda var. Amacımız elektrik üretimi sağlamak ise her asenkron motor bir alternatördür. Bilezik yapısı sayesinde. Bilezik yapısı olmadan da teknik olarak mümkün ama yardımcı elektronik devre elemanlarına ihtiyaç duyarız. Buda distorsiyon kayıplarına ve harmoniklere sebeb olur.
      Mıknatıs uygulaması sayesinde yüksek devirlere ulaşılabilir. Şunuda eklemeliyim elektrik üretimi için yüksek devir istenebilir ama kayıp ve bakım onarım maliyetleri artar. 320-600 d/dk ile dönen bir ASM ile redüktör uygulaması günümüz koşulları için daha ekonomik olmaktadır. Fakat bu uygulamada gelişen teknoloji ile yavaş yavaş yerini yeni yöntemlere bırakmaktadır.
      Fikirler çok güzel yüksek yogunluklu mıkntatıslar ile uyglamalar yapılabilir.
      Güzel sorunuz için teşekkür ederim.
      Başarılar

    • @Ayva-Erik
      @Ayva-Erik 2 года назад

      Sorduğunuz soruya cevap olmamış, verilen cevap. Sorunuzun esas cevabını ben de merak ediyorum.

    • @yucelcicek9520
      @yucelcicek9520 2 года назад

      @@Ayva-Erik
      Cevabımda paragrafın sonunda görülmektedir. Yüksek yoğunluklu mıknatısların açısal olarak doğru ve manyetik akı yoğunluğunun doğru olarak hesaplanarak yerleştirilmesi mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

  • @mustafacakr3121
    @mustafacakr3121 3 года назад +1

    Bu şirketin adı V ile mi başlıyor hocam 😁😁

    • @yucelcicek9520
      @yucelcicek9520 2 года назад +2

      Çok çeştli harfler ile başlayanları da var tabi :))