proje alanı, imar yönetmeliğinde tanımlandığı haliyle hesaplanarak yazılır. iskan edilen bütün katlar (depolar, merdivenler, çıkmalar, balkonlar, iskan edilen çatı araları, teras çatılar vs) toplanır. ancak bir ayrıntı vereyim. örneğin bu örnek bir villa (4B yapı sınıfı) projesi. fakat mimar proje içinde ayrıca istinat duvarı, bahçeye depo vs de tasarlayacaksa onların da yapı sınıflarına göre ücretlerini hesaplayıp toplayacaktır. Çünkü toplam inşaat alanına bu yapılar da dahil edilecek.
Kolay gelsin. inşaat alanı 20000 m2 20 blok ama 5 tip var. Burada inşaat alanına 20000 m2 tekrarlanan sayısına 5 mi yazacagız. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler
Proje ruhsat aşamasında evrak işleri ve bu evraklar hangi birimlere veriliyor bunlarla ilgili bir video çekerseniz çok seviniriz..
Gayet açık ve net bilgi sunumu olmuş tebrikler.
proje alanı için toplam inşaat alanınımı yazıyorsunuz
hocam peki toplam hizmet bedelindeki fiyatı belediye ye mi ödüyoruz yoksa kendimize alıyoruz acaba
Depo yad hangar gibi projelerde alanı daha büyütmek için proje çizdirmelimiyim
Proje alanı kısmında binanın tabanını mi baz alarak yazıyoruz yoksa arsa metrekaresini mi?
Bence proje alanı dediğine göre 100 de kac imar varsa onu yazacağız
proje alanı, imar yönetmeliğinde tanımlandığı haliyle hesaplanarak yazılır. iskan edilen bütün katlar (depolar, merdivenler, çıkmalar, balkonlar, iskan edilen çatı araları, teras çatılar vs) toplanır.
ancak bir ayrıntı vereyim. örneğin bu örnek bir villa (4B yapı sınıfı) projesi. fakat mimar proje içinde ayrıca istinat duvarı, bahçeye depo vs de tasarlayacaksa onların da yapı sınıflarına göre ücretlerini hesaplayıp toplayacaktır. Çünkü toplam inşaat alanına bu yapılar da dahil edilecek.
Kolay gelsin. inşaat alanı 20000 m2 20 blok ama 5 tip var. Burada inşaat alanına 20000 m2 tekrarlanan sayısına 5 mi yazacagız. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler
her blok aynı ise bir bloğun inşaat alanını yazarsın ve tekrarlanan 20 yaparsın
izmir bornova vay
Gercekdenmi