Den kolde Krig og den militære trussel mod Danmark

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 сен 2024
  • Hvilke planer havde Warszawa-pagten i relation til Danmark under den kolde Krig? Og hvordan ændrede de militære planer sig, i takt med at trusselsbilledet og verdensopfattelsen skiftede karakter fra starten af 1960'eren og frem mod slutningen af 1980'erne?
    Med hidtil ubrugte kilder fra både polske og danske arkiver er det nogle af de spørgsmål et stort forskningsprojekt undersøger. Steen Andersen, seniorforsker i Rigsarkivet fortæller her om de polske angrebsplaner og forskningsprojektet "Polen og Danmark - Fjender under den kolde krig". Udover Steen Andersen står også Peer Henrik Hansen, museumsleder på Langelands Museum og lektor Thomas Wegener Friis fra SDU bag projketet og forskerne forventer at publicere resultaterne af deres undersøgelser i 2023, hvor også kilderne vil blive tilgængeliggjort hos Rigsarkivet.
    Se mere om forskning i Rigsarkivet her: www.sa.dk/da/f...
    Og se webudstillingen ’Generation Kold Krig’ - om ungdomsgenerationen, der voksede op i skyggen af Den kolde Krig: www.sa.dk/da/w...

Комментарии • 4

  • @wall-erobot8460
    @wall-erobot8460 3 месяца назад

    Mega god video : ) hjælper meget til kommende afgangseksamen.

  • @Kondi2100
    @Kondi2100 4 года назад

    Super arbejde Steen! Kommer I også ind på danske DKP’ere femte kolonne virksomhed?

    • @steenandersen8530
      @steenandersen8530 4 года назад

      Kære Stefan, i undersøgelsen vil vi også behandle polske efterretningstjenestes forberedelse af undergravende arbejde i tilfælde af en åben konflikt.

  • @Johnpetersen-bi2eg
    @Johnpetersen-bi2eg 2 месяца назад +1

    Krig giver ikke nonĝen mening hvorfor kan vi ikke bare leve i fred med hinnanen