Heb Jij Diabetes Gekregen Door Stress? Waarheid Die Artsen Ontkennen!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 окт 2024

Комментарии • 17

  • @Ziektevrijleven
    @Ziektevrijleven  7 месяцев назад +5

    🧧 Download gratis het Diabetesvrij Geheim: ziektevrijleven.nl/youtube
    💚 Like & abonneer als je dit soort video's waardeert
    🙂 Laat een reactie achter bij vragen/opmerkingen

  • @henriekepiyagalage2593
    @henriekepiyagalage2593 7 месяцев назад +10

    Ik heb 100% insulineresistentie gekregen door stress! Ben opgegroeid in een zeer toxisch gezin. Van baby af aan onder enorme stress gestaan. Had op jonge leeftijd al angstklachten in tiener jaren slaapstoornis ontwikkeld. Daarna in mijn volwassen leven veel depressies. Heb nu heel veel trauma's verwerkt en ben goed op weg met gezonde voeding. Insulineresistentie is er nu niet meer. En dat puur en alleen door traumaverwerking.

  • @HansUbbink-v6o
    @HansUbbink-v6o 7 месяцев назад +5

    Wederom weer een nuttige video Ali. Het zou fijn zijn als je ook een video maakt waarin wordt besproken hoe mensen kunnen beginnen met het aanpakken van (chronische) stress.
    Dank je wel😊

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  7 месяцев назад +2

      Graag gedaan. Dat hangt heel erg van de bron van je stress af. Maar het enige wat je kunt (en moet) doen, is de 'bron' van de stress aanpakken. Aangezien de bron voor iedereen anders is, zou zo'n video erg lang of onduidelijk worden.

  • @HansUbbink-v6o
    @HansUbbink-v6o 7 месяцев назад +2

    Je reactie snap ik volkomen!
    Het is al erg waardevol om te constateren dat -welke bron van stress dan ook- een grotere invloed heeft op de hormoonhuishouding heeft dan werd gedacht. Stress regulatie is dus belangrijk!

  • @jeannetteloonen
    @jeannetteloonen 7 месяцев назад +1

    Dank U voor de informatie Alie!

  • @VZwijnenburg-bz8rv
    @VZwijnenburg-bz8rv 7 месяцев назад

    Tijdens de zwangerschap.van mijn moeder had ze zwangerschapsssuiker er is niks mee gedaan in die tijd 70 jaar geleden ,ik was een dikke zware baby ,en als kind broodmager daarna,was aktijd suf ,nu heb ik ontdekt dat ik daar mijn hele leven last van heb gehad,ik wist niet beter ze hebben er nooit wat meegedaan ,ben ook enorm.verwaarloisd en mishandeld e.d als mijn bloedsuiket iets verhoogd is heb ik er last van ,volgens de dokter is dat niet te hoog ,maar gezien mijn overgevoeligheid daarvan is het lastig hoe ik ermee om.moet gaan ,heb uiteindelijk metformine gekregen maar de bijwerkingen houden mij tegen om ze in te nemen ,via natuurarts gehoord over berberine misschien dat ik dat ga proberen

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  7 месяцев назад

      Dat is vervelend om te lezen. Berberine gaat alleen niets doen voor je. Lees ook: www.ziektevrijleven.nl/berberine-kopen/?fbclid=IwAR2Anyhm7iY_0huQ_upazV1pwxmzmmPVM-pO2XMdiljByFZJL7VTJUxCD7o

  • @FranciskaFriendrijk-zz4ck
    @FranciskaFriendrijk-zz4ck 7 месяцев назад +1

    Dankjewel ❤❤❤

  • @reginadejong1208
    @reginadejong1208 7 месяцев назад +2

    Soms kun je de bron van stress niet aanpakken. Alleen maar wachten tot het beter gaat. Inmiddels 5 jaar verder, deel van de stress zal altijd blijven, daarom ook helaas de diabetes

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  5 месяцев назад

      Zoals ik in de video uitleg kan stress een bijdrage leveren in het ontwikkelen van diabetes type 2. Maar het is nooit DE oorzaak.

  • @username6265
    @username6265 7 месяцев назад

    Hoi, ik heb een vraagje die ik niet helemaal snap. Je zegt dat door stress, je cellen ongevoelige worden voor insuline, maar als je juist meer suikers ( brandstof voor je spieren ) nodig hebt tijdens een fight or flight reactie, dan zou het toch logischer zijn dat je cellen juist gevoeliger worden voor insuline? Want zoals ik het begrijp helpt insuline je " cel deuren te openen" zodat glucose in de cel omgezet kan worden naar ATP. Zou je dit nog kunnen uitleggen?

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  7 месяцев назад +3

      Goede vraag! Ik snap je logica volledig, maar ligt gelukkig net iets anders.
      Er is altijd genoeg energie in cellen aanwezig voor zo'n kort sprintje. Het voornaamste effect van insuline ongevoelig worden, is dat er vooral meer energie beschikbaar komt in je bloedbaan. Hoewel de cellen iets minder gevoelig worden voor insuline, zal de overvloed aan suikers in de bloedbaan alsnog ervoor zorgen dat ze genoeg energie krijgen.
      Zouden cellen juist gevoeliger worden voor insuline tijdens zo'n reactie, dan zou er ook geen energie vrij kunnen komen uit de voorraden. Die blijven dan opgeslagen. *Hierdoor zullen de lichaamscellen op een gegeven moment juist een energie tekort komen omdat ze alles uit de bloedbaan hebben verbrand.*
      Maar je hebt zeker goed nagedacht over je vraag.