LADA Diabetes: ONBEKENDE Vorm Die VEEL Voorkomt (Tot Wel 12%)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024

Комментарии • 18

  • @Ziektevrijleven
    @Ziektevrijleven  4 месяца назад +1

    🧧 Download gratis het Diabetesvrij Geheim: ziektevrijleven.nl/youtube
    💚 Like & abonneer als je dit soort video's waardeert
    🙂 Laat een reactie achter bij vragen/opmerkingen

  • @SuzanneHelderweirt
    @SuzanneHelderweirt 4 месяца назад

    Ik heb vol interesse geluisterd naar jouw uitleg. Ik ben 70 jaar en heb 25 jaar diabetes. De behandeling bestond eerst uit medicatie, daarna met spuiten ( nu 4x ). Ik heb de cursus ziektevrij leven enkele jaren geleden gevolgd en houd mij aan het dieet. Het heeft me in zo ver geholpen dat ik mijn insulinegebruik binnen de perken kan houden. Doch, noch kan ik de insuline drastisch minderen, noch ben ik vermagerd. Als ik eventueel LADA zou hebben, heeft uw uitleg mij in zover gesteund, dat mijn vraag om me te testen op type 1 toch niet zo abnormaal is en verminderd het mijn schuldgevoel.

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  4 месяца назад

      Dat is vervelend om te lezen :(. Het beste is even om ons een mailtje te sturen gezien je complexe situatie. Dan kunnen we je beter helpen ❤️

  • @trending1543
    @trending1543 4 месяца назад

    Hoi Ali,
    Het heeft zeker praktisch nut want op dit moment zit ik aan de insuline + metmorfine, puur omdat ze niet weten wat ik heb. Antigad was negatief overigens, nu nog wachten op de rest

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  4 месяца назад

      Nee, je zit aan de medicatie omdat je bloedsuiker te hoog is. Dat is waarom je medicatie krijgt. Wat de oorzaak is, doet er weinig toe. Die bloedsuiker moet omlaag. Medicatie is de snelste manier, maar niet de gezondste.

    • @trending1543
      @trending1543 4 месяца назад

      @@Ziektevrijleven maar dit had toch ook met alleen metformine gekund of überhaupt eerst met dieet aanpassingen of meer bewegen? Door de onduidelijkheid van mijn type ben ik gelijk aan de insuline gezet

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  4 месяца назад

      Had gekund, maar als je waarde zeer hoog is, moeten er drastische maatregelen worden genomen.
      Als jij je been breekt, hoef je in principe ook niet in het gips. Je kunt het ook gewoon zo laten en dan zal het wel helen. Maar in het gips gaat het allemaal sneller.
      Dus ik snap de stap die ze hebben gezet zeker wel.

    • @trending1543
      @trending1543 4 месяца назад

      @@Ziektevrijlevendankjewel voor het beantwoorden, dit maakt het veel duidelijker!

    • @jerremans77
      @jerremans77 4 месяца назад

      Sterkte er mee hoop dat het goed komt 😉👍

  • @Jannykant-jacobs
    @Jannykant-jacobs 4 месяца назад

    Ik heb erfelijkheidsdiabetes, Moeder, Oma, Opa. Leef zo gezond mogelijk, maar zou graag wat minder medicijnen innemen, ik spuit ook insuline, help me svp Mvg.

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  4 месяца назад

      Dat is vervelend om te lezen. Ik zou ons even een mailtje sturen. Dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

  • @jerremans77
    @jerremans77 4 месяца назад

    Mijn glucose is aardig stabiel gebruik 30 mg gliclazide per dag . zit gemiddeld op 8.6 en soms op 5.7. in juni wordt er glucose waarde gemeten via mijn bloed en urine . Volgens de praktijkverpleeg kundige doe ik het goed , wandel veel bijna een uur per dag met een stevige pas

  • @RuchamaGrace
    @RuchamaGrace 4 месяца назад

    Wat ik via google lees is dat het bij Lada een aantal jaren kan duren voordat de c-peptide te laag wordt. Wat kun je dan het beste doen, wanneer je al wel de bloedsuikerpieken hebt en dieet medicatie niet lijkt te werken tegen deze pieken? (metformine en januvia) Ik heb een onderliggende afweerstoornis waarbij er te weinig antistoffen worden aangemaakt en de antistoffen die wel worden gemaakt voor auto-immuunziektes kunnen zorgen. Auto-immuun diabetes komt hierbij veel voor. Dus ik ga er wel van uit dat de oorzaak LADA zal zijn.

    • @Ziektevrijleven
      @Ziektevrijleven  4 месяца назад

      Als je gezond eet, en je bloedsuiker toch hoog is, is ons advies altijd om je c-peptide en LADA in kaart te laten brengen. Dan krijg je meer inzicht in je situatie. Vaak laat één van de twee zien dat er iets gaande is.
      Is dat het geval? Dan heb je eigenlijk geen type 2 maar iets wat erop lijkt waarbij medicatie helaas vaak noodzaak is.