Halihazırda en beğendiğim programınız budur İlker bey. Programınız ve hoş sohbetiniz için size teşekkür ederim. Devamını her zaman beklemekteyiz. Sağlıkla kalın.
“Ilker Canikligil’in eğitimi” konsepti. Bugün videolararı izlerken tam olarak bunu düşünüyordum. Bu videoların sırrı bir uzmanın bir konuyu anlatması değil. Bu kişilerin başka yerlerdeki videoları bu yüzden sıkıcı olabiliyor. Flu Tv videolarında ise biz İlker’iz. Onun gözünden ve onun anlayabileceği şekilde bir diyalog izliyoruz. o öğrendikçe biz de öğreniyoruz. bizim aklımıza gelecek bütün soruları o soruyor. ömer hoca’nın söylediği çelişkilerimizi o dile getiriyor. ve tüm bu diyalog çok iyi şekilde editlenerek net, gürültüsüz bir bilgi akışı halinde sunuluyor. bu kadar sıkıcı olabilecek konuların bile daha ilk dakikadan içine girip kendini kaptırıyorsun.
Giriş gelişme'den bir 20 puan alabilirsin. 😊 Fakat videodan herşeyi ogrenemezsin ilker sana bilginin fragmanini veriyor filmi sen izleyesin, heves edesin diye.( Burada film bilginin geniş hali oluyor)
Gazali'nin argümanından tekrar fonksiyonu tuzağına düşmezsen çıkman mümkün. indüksiyonu, zaman girdisi (t) olmadan yapabilmek mümkün ancak geleceği görmeye yaramaz. Bu yüzden bu tip geleceği görme hesapları induksiyon ile değil, ihtimal hesapları ile yaparız. İhtimal hesapları ise neredeyse tamamen farklı disiplinlerle yapılabilmektedir. Gazali'nin itirazı da "indüksiyonla geleceği göremezsiniz" kadar. Eh bunu zaten ondan önce de biliyorduk. Pek hoştu video teşekkürler ^_^
@@muctebacetkin578 Ortadoğu'nun böyle olması hep Moğollara bağlanır. Ama asıl sorumlusu Gazali kafasıdır. Bu durumdan rahatsız olup Türkiye'de bu kadar Gazali sevicisi olmasınını hakikatten anlayamıyorum.
@@florentinhonorius613 ben ufak bi espiri yaptım dostum bu yoruma temircan akayın alınacağını düşünememişim özür dilerim. Sosyal medyadaki yorumları çok ciddiye alma kabız olursun sağlığına zararlı. Ayrıca ortadoğunun neden böyle olduğunun sebebini zavallı moğollara yada Gazali gibi 'hem pozitif bilimleri reddedip hemde onlarsız tanrının asla anlaşılamayacağını savunan kafası karışık bir filozofa' bağlayarak ciğerimizi soğutmayalım. dalgamıza bakalım youtube burası akademi değil
Önce ESG'nin yeni videosunu izledim şimdi bunu izliyorum. Zihnimde gereken parçaları birleştirip kendimi olmaz öyle saçma tarih izlemiş olarak varsayacağım.
kanalın en iyi, youtube'un da birkaç en iyi programından biri. gerçekten kaliteli içerik. video konusu ile alakalı kaynak tavsiyesi de çok güzel yol gösteriyor ayrıca.
rüya gibi alegori. tam neyini nasılını kavrayacağım diyorum, bilincimin altları tekmeleyip oturuma son veriyor. ellerim bulanık, saat akmıyor, döngülerde bir gariplik. "row row row your boat .."
Kavramların arapça karşılıklarını çok net ve sarih olarak belirtmeniz çok hoşuma gitti. Sizin gibi konuları farklı kültürlerdeki birikimlerle beraber işleyen kişiler bizde daha önce ilgilenmediğimiz kültürlere merak uyandırıyor. İnsan bir şey öğrenmeye yolunda bile önyargılı olabiliyor, genelde batı uygarlıklarını önemsiyoruz ama aslında mağranın tek bir kapısı yok :)
Bu kanalı və bu insanları yeni tanıdım.Əylənərək faydalı bilgilər əldə edirəm.İlker hocam,Sizə,əməyi keçən hər kəsə təşəkkür edirəm.Sevilirsiniz. Azərbaycandan sayğılar🌹
Bu kisi iyi bir hoca midir? Anlattiklarinin bir degeri var midir? Konustuklari dogru mu yalan mi bilmiyorum. Ama bu gibi kisileri kitaplardan, koselerden ya da bloglar disinda boyle canli kanli dinliyor izliyor olmak cok sevindirici. Umarim bu gibi programlarin kullandigimiz tum iletisim kanallarinda kolaylikla ulasiyor olabiliriz.
Yapmamız gereken şey esirlerin prangalarını çözdükten sonra onlara kuklaları göstermek değil,belki de sadece serbest bırakmaktır. Kendileri keşfederek ve anlamlandırarak,içlerinde ki merak duygusunu gidermek için keşfederlerse asıl öğrenme gerçekleşir gibi geliyor.
Platon, günümüz dünyasını görseydi muhtemelen, Mağara Alegorisi'ni düşünürsek, insanların hâlâ "gölgelere" bakarak yaşamayı tercih ettiğini düşünürdü, teknolojinin ve sosyal medyanın bu gölgeleri daha çekici hale getirdiğini söylerdi.
Bir şeyi çok övünce hep büyüsü kaçıyor o yüzden çekinerek yorum yapıyorum ama bu ne kadar mükemmel bir programdır böyle. Bir çırpıda ilerleyen bir akış, sorgulatan ve düşündüren örnekler, felsefe gibi felsefe, soru gibi soru, hoca gibi hoca, kanal gibi kanal. Sağ olsun İlker hoca, var olsun FluTV.
Ömer hoca ne güzel anlatıyor ve hiç bir şekilde kesin bir yargı söz konusu değili aktarmaya calisiyorken, İlker Canikligil araya girip ; banane banane o haksız dimi dimi dimi diyor. Olmamış İlker Canikligil
Sırada herhangi bir harf yoktur bence. Çünkü harfleri bu sıranın sonuna kadar gözlemlemişiz ve dizili harflerin ömrü gözlem yapan için bitmiştir. Belki sırada sayılar vardır. Belki de semboller veya bambaşka bir şey... Ayrıca sonrasında ne olacağına karar veren, tabi varsa, o harflerin ve diğer her şeyin yaratıcısıdır. Yoksa harfler zaten hiç var olmamıştır, gözlemci açısından bir illüzyondan ibarettir. Bu durumda gözlemcinin kendisinin de bir illüzyondan ibaret olmadığını da kanıtlayamayız.
Mağara alegorisini, ilk defa Cemil Meriç'in "Mağaradakiler" kitabının giriş bölümünden okumuştum. Meraklıları açıp bakabilir. " İnsanlık aynı sefil putlara tapan bir şaşkınlar kafilesi. Hakikatte mağaranın içi de, dışı da bir. 150 yıldır bir gölgeler aleminde yaşıyoruz."
Çok güzel bir program olmuş, gerçi diğerleri de oldukça güzeldi ama bu seferki benim ruh halimden olacaktır ki daha da hoşuma gitti. Öyle işte söylemek istedim kolay gelsin size, siz attıkça izliyorum
Kuantum fiziği ile ilgili yaptığınız bölüm ile bu bölümü yanyana koyduğumuzda aslında hikaye tam olarak oturuyor. Bir felsefeci ile bir bilim adamını Platon üzerine konuşurken görmek de hoş olabilir.
Bir sonraki harfi tahmin etme yapay sinir ağları ve ogrenme; mantıksal kuşkuculuk yöntemleri de, dogru kabul edilen sonuç ile öğrenmenin çıktısı arasindaki matematiksel bağın zayıflığıni sorgulayıp ogrenme fonksiyonundaki degiskenlerin güncellenmesi diye düşündüm izlerken. Hataliysam, hatamda ısrar etme opsiyonum da olduguna gore, diyorum ki oyleyse dans:) Hap bilgi yerine düşünme fonksiyonları üzerine bir sohbet dinlemek benim daha çok hoşuma gidiyor. Güzel program. Teşekkürler
bu sabah yatakta düşündüğüm ilk şeylerden biri "Neden Olmaz Öyle Saçma Felsefe videosu gelmiyor ki? Umarım bugün gelir!" olmuştu. Ömer Hoca'nın anlatımı çok keyifli. like like like:))
ESG cok iyi bir anlatici olsa da işin büyük tarafinin İlker Canikligil sayesinde oldugunu ESG'nin Pena'daki videosuyla daha iyi anlamamiza sebep oldu. Yine güzel bir konsept.
ömer hoca sanırım bu video ile kanalda most wanted durumuna geldi. şimdi yalın alpay'dan karşı hamle bekliyoruz. geleceği gören bir tahminde bulunuyorum ve bence bu hamle gelecek diyorum.
8:32 "matematik eğitimi lazım bize" işe yararlılığın kanıtını Felsefe B05 (27:55'te) Atatürk'ün Geometri kitabıyla vermişsiniz, Örneğin "eşitlik" kavramı, matematiğin soyut dünyasında deneme yanılma, yapıp bozma, bahsi geçen çelişkeden kurtulma kurtulamama gibi hepsi bir düşünce deneyi olacak. Bunu soyutta deneyimlemiş kişi gerçek hayatta bu kavramı daha iyi oturtacak. Bu sadece kavramlar için değil, daha önemlisi fonksiyonlar için de geçerli. Problem çözmede fonksiyonu uygun şekilde kullanabilen kişi günlük hayatta karşılaştığı problemlerle benzer yaklaşım getirerek daha kolay baş edebilir.
Eğitim ve öğretim farkı anlatıldı son dakikalarda ancak dile getirilmedi... Eğitim birebir olur,eğitimsiz birine bir şey öğretilemez... Ancak FluTv izleyen eğitimliler için iyi bir öğrenim kaynağıdır...
Ömer Aygün hocamızın sohbetinden keyif alıyorum. Aklıma bir şey takıldı. Felsefe bir bilinmeyeni anlatmak için birden fazla bilinmeyen kavramlar oluşturması problem değil midir?
Ömer hocayı görünce gelen heyecan > ilker Canikligil inde orada olduğunu hatırlayınca gelen üzüntü Editteki renk farkları ve abajurdaki maske bilerek mi hatalı yapıldı?
Bir paranın yazı mı tura mı olasılığı için %50 deriz ama o ihtimal paranın düşmesiyle son bulur: Anlaşılır ki %100 yazıymış(ya da tura). Parayı 2 kez atarsak yine tüm muhtemel senaryolar için bir başka örüntü kurarız: örn, "demek ki yazı ve tura ardışık geliyor"... Bu şekilde örneklem sayısını arttırdıkça kafamızda şekillenen örüntü bozulacak ve yeniden kurulacak. Mağaradaki hayvan sırası tahminlerinde de bu yapılıyor, bilimde de bu yapılıyor. Bunu yapmak mantıksız değil çünkü bu şekilde şu an rastgelelik atfettiğimiz her oluşumun parametrelerinin oluşuma etkileyicilik yüzdesini de görmüş oluyoruz. Neden bu kadar etkiliyor? Çünkü yalıtılmış ve kusursuz bir evrende gerçekleşmiyor hiç bir şey. Bu sayede 36 sayı arasından neden en çok 5 - 10 ikilisinden birinde duruyor sorusunun temellendirilebileceğini anlıyoruz. Platonun ideasındaki bir deneyde basket atışı isabetlerinin ihtimali önceki tüm atışlardan bağımsız olurdu ama gerçek dünyada atıcının oyuna ısınması, yorulması, topun dokusu, koldaki kas kütlesi gibi faktörler olduğunu biliyoruz. Bu da istatistiği yaratmamız için yeterli deneyimi yaşatıyor bize. Mağaradakiler ilkel bir istatistik hesabı yürütüyor bile olsalar o kukla sırasını kendince rastgele seçen kuklacının aslında seçimlerini etkileyen bir şeylerin olduğunu ispatlamak için yeterli bir hesap koyuyorlar ortaya. Mesela bunu, analist bir psikologun serbest çağrışım ile kuklacıdan elde ettiği türde kukla dizilimleriymiş gibi düşünmek mümkün. Yani doğada random yok, buna inanıyoruz ve bu yüzden bilimsel çalışmalara kendimizi adıyoruz. Dahası programlamada bile random yok. random classı için algoritmalar kuruyoruz ki bize makul bir random simülasyonu döndürsün yeterli... böyle gider bu...
İnsanın içinde (orası her neresiyse artık ) rasgelelik değil bir düzen olmalı, yoksa anlam veremiyorum hissi var veya olmalı, kabullenmek değil hesap edebilmek ister insn gibi yerlere de gidiyor bu tahmin meselesi sanki.
Eğitimde çelişkileri fark ettirip onun üzerine bir öğreti kurma çabası ile ilgilli kısmı biraz daha açıklasanız ya keşke. Yine çok güzel ellerinize sağlık.
Keşke Ömer hocayı her hafta dinleyebilsek.
Keşkeee
Az olsun, tüketmesi uzun süre alan şeyler bunlar
kendi kanalı var
@@florentinhonorius613 kendi kanalındaki içeriği tükettim 😂
@@yamanbaydemir7574 lol
Halihazırda en beğendiğim programınız budur İlker bey. Programınız ve hoş sohbetiniz için size teşekkür ederim. Devamını her zaman beklemekteyiz. Sağlıkla kalın.
Emeğinize sağlık, şahane program.
4K izleyince mağara aklımda pırıl pırıl canlandı, sonra 420p seyrettim nasıl çamurlu leş bir mağara, aman aman.
😂
420p yi kaldırmışlar :D
Bu kanal sayesinde bir çok faydalı insan tanıdım, teşekkür ederim
“Ilker Canikligil’in eğitimi” konsepti. Bugün videolararı izlerken tam olarak bunu düşünüyordum. Bu videoların sırrı bir uzmanın bir konuyu anlatması değil. Bu kişilerin başka yerlerdeki videoları bu yüzden sıkıcı olabiliyor. Flu Tv videolarında ise biz İlker’iz. Onun gözünden ve onun anlayabileceği şekilde bir diyalog izliyoruz. o öğrendikçe biz de öğreniyoruz. bizim aklımıza gelecek bütün soruları o soruyor. ömer hoca’nın söylediği çelişkilerimizi o dile getiriyor. ve tüm bu diyalog çok iyi şekilde editlenerek net, gürültüsüz bir bilgi akışı halinde sunuluyor. bu kadar sıkıcı olabilecek konuların bile daha ilk dakikadan içine girip kendini kaptırıyorsun.
Giriş gelişme'den bir 20 puan alabilirsin. 😊 Fakat videodan herşeyi ogrenemezsin ilker sana bilginin fragmanini veriyor filmi sen izleyesin, heves edesin diye.( Burada film bilginin geniş hali oluyor)
Bir videoda ESG "Ben önce sorana bakarım.." diye espri yapıyor ama aslında her şakada bir gerçeklik payı var.
Mağara'yı çok çok iyi yorumlayan ender insanlardan. Muazzam.
Ömer hoca’dan farabi-gazali atışmasını dinlemek isterdim özellikle gazali felsefesi hakkında video gelse çok güzel olabilir
Gazali'nin argümanından tekrar fonksiyonu tuzağına düşmezsen çıkman mümkün. indüksiyonu, zaman girdisi (t) olmadan yapabilmek mümkün ancak geleceği görmeye yaramaz. Bu yüzden bu tip geleceği görme hesapları induksiyon ile değil, ihtimal hesapları ile yaparız. İhtimal hesapları ise neredeyse tamamen farklı disiplinlerle yapılabilmektedir. Gazali'nin itirazı da "indüksiyonla geleceği göremezsiniz" kadar. Eh bunu zaten ondan önce de biliyorduk. Pek hoştu video teşekkürler ^_^
gazali adamdır adam
@@muctebacetkin578 Ortadoğu'nun böyle olması hep Moğollara bağlanır. Ama asıl sorumlusu Gazali kafasıdır. Bu durumdan rahatsız olup Türkiye'de bu kadar Gazali sevicisi olmasınını hakikatten anlayamıyorum.
@@florentinhonorius613 ben ufak bi espiri yaptım dostum bu yoruma temircan akayın alınacağını düşünememişim özür dilerim. Sosyal medyadaki yorumları çok ciddiye alma kabız olursun sağlığına zararlı. Ayrıca ortadoğunun neden böyle olduğunun sebebini zavallı moğollara yada Gazali gibi 'hem pozitif bilimleri reddedip hemde onlarsız tanrının asla anlaşılamayacağını savunan kafası karışık bir filozofa' bağlayarak ciğerimizi soğutmayalım. dalgamıza bakalım youtube burası akademi değil
@@muctebacetkin578 bu görüşe rage atıyorum zaten senin üzerinden vesile oldun yani
@@muctebacetkin578 kişisel bir şey demedim zaten
Önce ESG'nin yeni videosunu izledim şimdi bunu izliyorum. Zihnimde gereken parçaları birleştirip kendimi olmaz öyle saçma tarih izlemiş olarak varsayacağım.
:D
"Hayir Okuma! " Kahkaha attım ya Ömer Hocam
Bu kadar akıcı ve sade anlatımın eğlenceli olarak sunulması ciddi bir iş
kanalın en iyi, youtube'un da birkaç en iyi programından biri. gerçekten kaliteli içerik. video konusu ile alakalı kaynak tavsiyesi de çok güzel yol gösteriyor ayrıca.
Diğer iyi bulduğunuz programları bizimle paylaşabilir misiniz ?
@@baharpolat4046 vakit bulduğumda burayı editlemeye çalışacağım
@@atticuus teşekkür ederim
@@baharpolat4046 Yalın Alpay'la yapılan programlar müthiş.
rüya gibi alegori. tam neyini nasılını kavrayacağım diyorum, bilincimin altları tekmeleyip oturuma son veriyor. ellerim bulanık, saat akmıyor, döngülerde bir gariplik. "row row row your boat .."
Çok seviyorum, çok seviyorum, iyi ki varsınız...
Sayın Ömer Hocam, inanılmaz tatlısınız. Sizi izlemek bir keyif
Kavramların arapça karşılıklarını çok net ve sarih olarak belirtmeniz çok hoşuma gitti. Sizin gibi konuları farklı kültürlerdeki birikimlerle beraber işleyen kişiler bizde daha önce ilgilenmediğimiz kültürlere merak uyandırıyor. İnsan bir şey öğrenmeye yolunda bile önyargılı olabiliyor, genelde batı uygarlıklarını önemsiyoruz ama aslında mağranın tek bir kapısı yok :)
Bu kanalı və bu insanları yeni tanıdım.Əylənərək faydalı bilgilər əldə edirəm.İlker hocam,Sizə,əməyi keçən hər kəsə təşəkkür edirəm.Sevilirsiniz.
Azərbaycandan sayğılar🌹
Ömer hocanın "esasında" kelimesini kullanmasına bayılıyorum. Kelimenin kendine has ritmi yok mu..
Bu kisi iyi bir hoca midir? Anlattiklarinin bir degeri var midir? Konustuklari dogru mu yalan mi bilmiyorum. Ama bu gibi kisileri kitaplardan, koselerden ya da bloglar disinda boyle canli kanli dinliyor izliyor olmak cok sevindirici. Umarim bu gibi programlarin kullandigimiz tum iletisim kanallarinda kolaylikla ulasiyor olabiliriz.
Bu kanalın zekası çok yüksek. Hiç bir yerde bu kadar röportaja dayanamıyorum. Videoları zekice sorular izletiyor. Tebrikler Ilker Canikligil
Yapmamız gereken şey esirlerin prangalarını çözdükten sonra onlara kuklaları göstermek değil,belki de sadece serbest bırakmaktır. Kendileri keşfederek ve anlamlandırarak,içlerinde ki merak duygusunu gidermek için keşfederlerse asıl öğrenme gerçekleşir gibi geliyor.
En iyi serilerinden bir tanesi. Devamını bekliyorum
En faydalı içeriklerden birisi , tebrikler flu TV ..
diğer ayrı programların en üstü bu.
böyle devam.
Ben de çok eğleniyorum hocam
En güzel bölümdü.
yeni esg video ile ile karsilastirdim isteristemez. ve canikligil etkisi gözardi edilemezmis.
hocam videodan önce aklım karışıktı, şimdi daha da karışık. teşekkür ederim hocam
Mağaradan sevgiler, selamlar:))
Çok sevindim videoyu görünce, çok keyifliydi her zamanki gibi, teşekkürler
Platon, günümüz dünyasını görseydi muhtemelen, Mağara Alegorisi'ni düşünürsek, insanların hâlâ "gölgelere" bakarak yaşamayı tercih ettiğini düşünürdü, teknolojinin ve sosyal medyanın bu gölgeleri daha çekici hale getirdiğini söylerdi.
renkleri çok güzel olmuş bı bölümün, ışığı da. fondaki derinlik hissi de. çok güzel olmuş ilker bey
Bir şeyi çok övünce hep büyüsü kaçıyor o yüzden çekinerek yorum yapıyorum ama bu ne kadar mükemmel bir programdır böyle. Bir çırpıda ilerleyen bir akış, sorgulatan ve düşündüren örnekler, felsefe gibi felsefe, soru gibi soru, hoca gibi hoca, kanal gibi kanal. Sağ olsun İlker hoca, var olsun FluTV.
Maşşallah şuna baak :)) tekrar dinledim yine mest oldum
Çağdaş Sanatı anlamak isteyenler için de uygun bir video olmuş. Harika gerçekten.
Ömer hocam sıhhatler olsun :)
hahaha bi ilker yetişiyor😂😂 bu adam harika
Ömer Hoca Oley!
Teşekkürler
Ömer hoca ne güzel anlatıyor ve hiç bir şekilde kesin bir yargı söz konusu değili aktarmaya calisiyorken, İlker Canikligil araya girip ; banane banane o haksız dimi dimi dimi diyor. Olmamış İlker Canikligil
Eğitimle bağlantısına bayıldım. Teşekkürler ☺️
"Dil varlığın evidir." Dasein aşkına!
Sırada herhangi bir harf yoktur bence. Çünkü harfleri bu sıranın sonuna kadar gözlemlemişiz ve dizili harflerin ömrü gözlem yapan için bitmiştir. Belki sırada sayılar vardır. Belki de semboller veya bambaşka bir şey...
Ayrıca sonrasında ne olacağına karar veren, tabi varsa, o harflerin ve diğer her şeyin yaratıcısıdır. Yoksa harfler zaten hiç var olmamıştır, gözlemci açısından bir illüzyondan ibarettir. Bu durumda gözlemcinin kendisinin de bir illüzyondan ibaret olmadığını da kanıtlayamayız.
Super bir program olmus, herzamanki gibi. Ellerinize saglik
Harika bir program olmuş. Lisede nefret ettiğim felsefeyi gün gelip seveceğim hiç aklıma gelmezdi.
Her program çok güzel oluyor keşke olmaz oyle saçma tarihi de devam ettirseydiniz İlker hocam.
-Ehehehe hocam felsefe mi okusam
-Ahahahah Hayır okuma.
Filozof hozomuza sıhhatler olsun.
Mağara alegorisini, ilk defa Cemil Meriç'in "Mağaradakiler" kitabının giriş bölümünden okumuştum. Meraklıları açıp bakabilir. " İnsanlık aynı sefil putlara tapan bir şaşkınlar kafilesi. Hakikatte mağaranın içi de, dışı da bir. 150 yıldır bir gölgeler aleminde yaşıyoruz."
Çok güzel bir program olmuş, gerçi diğerleri de oldukça güzeldi ama bu seferki benim ruh halimden olacaktır ki daha da hoşuma gitti. Öyle işte söylemek istedim kolay gelsin size, siz attıkça izliyorum
Bi Iktisadi Dusunce Tarihi hocasi da gelse, tatli tatli anlatsa bize iktisadi dusunce tarihini; kavram, okul ve onemli kisileri. Harika olmaz mi?
Kuantum fiziği ile ilgili yaptığınız bölüm ile bu bölümü yanyana koyduğumuzda aslında hikaye tam olarak oturuyor. Bir felsefeci ile bir bilim adamını Platon üzerine konuşurken görmek de hoş olabilir.
çok güzel. teşekkürler. biraz fazla mı 'cut' var, ama?
Cemil Meriç mağaradakileri okuyun mutlaka...
hocam yaktınız beni şu an :)
Bir sonraki harfi tahmin etme yapay sinir ağları ve ogrenme; mantıksal kuşkuculuk yöntemleri de, dogru kabul edilen sonuç ile öğrenmenin çıktısı arasindaki matematiksel bağın zayıflığıni sorgulayıp ogrenme fonksiyonundaki degiskenlerin güncellenmesi diye düşündüm izlerken.
Hataliysam, hatamda ısrar etme opsiyonum da olduguna gore, diyorum ki oyleyse dans:)
Hap bilgi yerine düşünme fonksiyonları üzerine bir sohbet dinlemek benim daha çok hoşuma gidiyor. Güzel program.
Teşekkürler
Sonuc olarak Insanlari inandiklari seyler hakkinda sorgularsan Düsman kazanirsin
Herkes bir sekilde aydinlaga giden yolu kendi istemesi lazim
Ama bir takım çelişkilerin farkına varılmasını sağlarsak, bu ihtimali arttıradabiliriz.
Hiçbir şey anlamadım ama olsun keyifliydi 😀
oha yıllardır mağara alegorisini duyuyoruz ama böyle olduğunu ilk defa duydum. aslında eğitim bağlamında anlatıyormuş Platon.
Hocalarim haftaya mağaradan cikmayi ogretin nolursunuz hocalarim. Magaradan cikabiliyo muyuz ?
Evet
Fakat Ömer hocanın kendi sahasında top çevirirken ki rahatlığı.. Hocam doğu felsefe akımlarıyla ilgili de videolar istiyoruz, teşekkürler, amin
İlker bey de özel dersini youtube'dan paylaşıyor görgüsüz yahu hava atıyor bize :D
Çok acayip bir video olmuş toplamda. Acaba belirli bir metronomda ve ölçüde mi atsanız kesiklerinizi? :))
bu sabah yatakta düşündüğüm ilk şeylerden biri "Neden Olmaz Öyle Saçma Felsefe videosu gelmiyor ki? Umarım bugün gelir!" olmuştu. Ömer Hoca'nın anlatımı çok keyifli. like like like:))
Hem hoşuma gitti hemde ağır geldi bana
off hass.ktir çok güzeldi
Yine içimde yıllardır kitaplıkta bekleyen Devlet kitabını açıp okuma isteği uyandırdı. Sonra neyse ki Netflix açtım da geçti.
Kfkfkfjfkf
Çok güzel bölüm
İsmim Platon benim. Ailem çok severmiş üvey kardeşim de Aristo
ESG cok iyi bir anlatici olsa da işin büyük tarafinin İlker Canikligil sayesinde oldugunu ESG'nin Pena'daki videosuyla daha iyi anlamamiza sebep oldu. Yine güzel bir konsept.
wtnc den geldik abi beyendim sevdim devam et
Rahatsız edici (yani harika) :D bölümlerden biri. Ömer hocama ve ilker hocaya teşekkürler, yalın alpayı ve ömer aygünü daha çok izleme isteğiyle ❤️
Ben de bu videoyu kendi "Mağaramdan" izliyorum.
hangi gözle (?)
ömer hoca sanırım bu video ile kanalda most wanted durumuna geldi. şimdi yalın alpay'dan karşı hamle bekliyoruz. geleceği gören bir tahminde bulunuyorum ve bence bu hamle gelecek diyorum.
tam bunu izlerken esg nin yeni videosunu görüp ona geçtim ama ses kalitesi çok kötü bi flutv değil
Flu tv bunu beğendi.😂😂😂😂
Esg nerelerde yahu. Ne yaşadılar da flu TV bıraktı
Felsefe okurken yaşadığım anlamsızlıkta yalnız olmadığıma ne kadar sevindim anlatamam :) Müthiş keyifli bir seri....
Felsefe okuyan bir olarak günümüzün en büyük mağara alegorisi ne sizce?
Hocam Flu TV'nin sizin düşünce yolculuğunuz olduğunu anladım bugün
Biz dogdugumuz sirada orada degiliz! güzel.
İçime doğmuştu bugün video bekliyordum 👏
720p izliyordum bir şey anlamıyordum 4K yapınca anlamaya başladım
Bir daha bu kadar ara vermeyin!!!!!
8:32 "matematik eğitimi lazım bize" işe yararlılığın kanıtını Felsefe B05 (27:55'te) Atatürk'ün Geometri kitabıyla vermişsiniz,
Örneğin "eşitlik" kavramı, matematiğin soyut dünyasında deneme yanılma, yapıp bozma, bahsi geçen çelişkeden kurtulma kurtulamama gibi hepsi bir düşünce deneyi olacak. Bunu soyutta deneyimlemiş kişi gerçek hayatta bu kavramı daha iyi oturtacak.
Bu sadece kavramlar için değil, daha önemlisi fonksiyonlar için de geçerli. Problem çözmede fonksiyonu uygun şekilde kullanabilen kişi günlük hayatta karşılaştığı problemlerle benzer yaklaşım getirerek daha kolay baş edebilir.
Video için teşekkürler.
4:27 temel gelişim kuralı diyelim kişisel gelişim.
Yarsini izledim henuz harika ya.
Eğitim ve öğretim farkı anlatıldı son dakikalarda ancak dile getirilmedi... Eğitim birebir olur,eğitimsiz birine bir şey öğretilemez... Ancak FluTv izleyen eğitimliler için iyi bir öğrenim kaynağıdır...
Çok iyi şeyler yapıyorsunuz, bir genç olarak teşekkürler.
Harika bir bölümdü.
Yalın hocayla ve Ömer hoca beraber felsefe videosu gelir mi ?
Ya g Ya da A gelmesi gerekir. kesin cevap veremem ama yüzdesel olarak A olma ihtimali kabaca hesaplarıma göre daha fazla o nedenle
A derdim. :)
Olmaz öyle saçma bilim bölümünü bekliyoruz (:
peki hocam ne yapalim??
Ömer Aygün hocamızın sohbetinden keyif alıyorum. Aklıma bir şey takıldı. Felsefe bir bilinmeyeni anlatmak için birden fazla bilinmeyen kavramlar oluşturması problem değil midir?
Çok güzeldi
Ömer hocayı görünce gelen heyecan > ilker Canikligil inde orada olduğunu hatırlayınca gelen üzüntü
Editteki renk farkları ve abajurdaki maske bilerek mi hatalı yapıldı?
Bir paranın yazı mı tura mı olasılığı için %50 deriz ama o ihtimal paranın düşmesiyle son bulur: Anlaşılır ki %100 yazıymış(ya da tura).
Parayı 2 kez atarsak yine tüm muhtemel senaryolar için bir başka örüntü kurarız: örn, "demek ki yazı ve tura ardışık geliyor"...
Bu şekilde örneklem sayısını arttırdıkça kafamızda şekillenen örüntü bozulacak ve yeniden kurulacak.
Mağaradaki hayvan sırası tahminlerinde de bu yapılıyor, bilimde de bu yapılıyor. Bunu yapmak mantıksız değil çünkü bu şekilde şu an rastgelelik atfettiğimiz her oluşumun parametrelerinin oluşuma etkileyicilik yüzdesini de görmüş oluyoruz. Neden bu kadar etkiliyor? Çünkü yalıtılmış ve kusursuz bir evrende gerçekleşmiyor hiç bir şey. Bu sayede 36 sayı arasından neden en çok 5 - 10 ikilisinden birinde duruyor sorusunun temellendirilebileceğini anlıyoruz.
Platonun ideasındaki bir deneyde basket atışı isabetlerinin ihtimali önceki tüm atışlardan bağımsız olurdu ama gerçek dünyada atıcının oyuna ısınması, yorulması, topun dokusu, koldaki kas kütlesi gibi faktörler olduğunu biliyoruz. Bu da istatistiği yaratmamız için yeterli deneyimi yaşatıyor bize.
Mağaradakiler ilkel bir istatistik hesabı yürütüyor bile olsalar o kukla sırasını kendince rastgele seçen kuklacının aslında seçimlerini etkileyen bir şeylerin olduğunu ispatlamak için yeterli bir hesap koyuyorlar ortaya. Mesela bunu, analist bir psikologun serbest çağrışım ile kuklacıdan elde ettiği türde kukla dizilimleriymiş gibi düşünmek mümkün. Yani doğada random yok, buna inanıyoruz ve bu yüzden bilimsel çalışmalara kendimizi adıyoruz. Dahası programlamada bile random yok. random classı için algoritmalar kuruyoruz ki bize makul bir random simülasyonu döndürsün yeterli... böyle gider bu...
İnsanın içinde (orası her neresiyse artık ) rasgelelik değil bir düzen olmalı, yoksa anlam veremiyorum hissi var veya olmalı, kabullenmek değil hesap edebilmek ister insn gibi yerlere de gidiyor bu tahmin meselesi sanki.
Çok güzel bir konu. Her hafta sizileri görmek isteriz.
Eğitimde çelişkileri fark ettirip onun üzerine bir öğreti kurma çabası ile ilgilli kısmı biraz daha açıklasanız ya keşke. Yine çok güzel ellerinize sağlık.
Hocamız tıraş olmuş, yakışmış. bir togası eksik. Adam romalıdan çok romalıya benziyor. Bıraksan senatoda söylev verecek.
Ömer hocayla tekrar çeker misimiz rica ediyoruk