Miksi emme saa tälläistä keskustelu ohjelmaa YLE:lle? Näkisimme "töllöstä" jotain järkevää ohjelmaa, vastikkeeksi yle verolle.😐 Kiitos teille ja jaksamista työntekoon!❤❤
Veikkaan, että ei mene kauan ,kun Suomessakin alkaa toimia Trumpin DOGE -kulttuuri. Ja varsinkin toivon, että Suomen poliitikot ottavat mallia sekä Argentiinasta että Trumpin administa. 700 000 suomalaista virkamiestä on liikaa
80-luvun alussa suomalaisia oli n. 4,5 miljoonaa, ja työllinen työvoima oli 2,2 miljoonaa, ja silloin Suomi oli de facto velaton kansakunta! Nyt asukkaita on n. 5,5 miljoonaa ja työllinen työvoima on 2,6 miljoonaa, mutta nyt työlliseksi lasketaan jopa yhden viikkotunnin työn tekeminen. Jokainen ymmärtää, että loppu on lähellä!
Kasarilla oli vielä isoja koululuokkia ja kyläkouluja. Nykyään hyvä kun 10 lapsea syntyy johonkin pieneen kuntaan ja joku iso keskuskoulu vielä sinnittelee pystyssä.
Paljonkohan meillä mahtoi olla virkamiehiä julkisella sektorilla tuolloin verrattuna nykypäivään. Tai työllisten määrään - silloin ei muuten laskettu osapäiväisiä työllisiksi.
Juuri tuli tieto, että Argentiina on onnistunut tekemään positiivisen tuloksen verotuksellisesti. Ensimmäistä kertaa 125 vuoteen. Ps. Hyvä että Rostila antaa haastateltavan puhua paljon. Kiitos.
Kun raha on muttunut näkymättömäksi ,tuolaisoia kirjoja voisi luettaa kaikille uusille hallituksille enenkuin ne lasketaan irti.Nimittäin rahankohtelu on muttunut niin roisiksi ettei sen arvoa ilmeisesti tunnetta.Vaan sitä huiskitaan pitkin maailmaa hymyssäsuin kuin pikkulapset hiekkalaatikoilla .Sitten kyynelehditään ja kiukutellaan kun jälkitöinä joudutan säästöihin.
Juuri katoin, että valtio saa tänä vuonna verotuloja melkein 70 miljardia. 10 vuotta sitten tuosta olisi jäänyt kivasti ylijäämää, mutta nyt kulut ja tuhlailu on paisunut holtittomasti ja mennään 12 miljardin alijäämällä
Kuten se kokkareitten entinen kansanedustaja ( nainen ), joka nolasi itsensä totaalisesti aikoinaan Jälkiviisaissa, missä siihen aikaan Kalle Isokalliokin SAI olla mukana! Rouvalla oli ykköset, kymmenet, sadat, tuhannet, kymmenet tuhannet, sadat tuhannet, miljoonat ja miljardit täyttä hebreaa!
@@Kornn66 Joo ennen kun kirstulla oli kunnon vartia, valtiolla oli rahaa,.riemuittiin kun valtio sai korkotuloja.Jos vaikka jotkut kunnat oli vaikeuksissa rahaa ritti avustaa.Tuollaiset terveydenhuollon uudistukset ja vaikeudet ei tulleet kuuloonkaan,vaan kehitystä parenpaan.
Huikean tason keskustelu. Mitä Suomi olisi ilman perussuomalaisten nousevaa älymystöä? Muilla puolueilla ei ole politiikan huipulla yksilöitä, jotka kykenisivät keskestelemaan yhteiskunnallisista asioista yhtä laadukkaalla tavalla.
Poliittisilla toimijoilla saattaa olla taloustietämystä, mutta etenkin opposition mahdollinen osaaminen peittyy hallituksen toimia arvostelevaan aivottomaan retoriseen mölyyn. Taloustietämys ja ratkaisuhakuisuus loistaa poissaolollaan.
Argentiinan vuotuinen inflaatio on hidastunut 166: een prosenttiin 193: sta prosentista. Aika kaukana tässä vielä ollaan "normaaleista" luvuista. Trendi on kuitenkin laskeva, joten tunnelin päässä on valoa. Valtamedia ei tästä ole mitään hiiskunut, yllättyikö joku ?
Suomalaisten oma vika kun äänestä hullunkurisia puolueita kuten kokoomus. Eihän tossa Kokoomuksen touhussa ole mitään järkeä tai SDP, Vihreät, Kepu, Vassarit tai RKP. Tämä johtuu Suomen surkesta mediasta joka on täysin vasemmistolainen ja suurin osa suomalaisita luottaa YLEn.
RKP vie, PS vikisee. Ruotsinkielisillä pitää olla palvelut kohtuullisen matkan päässä. Ruotsinkielisiä palveluita ei voi huonontaa. Sillä taas ei ole väliä, onko itä-Suomessa tai Lapissa palvelut kohtuullisen matkan päässä. Pitäisi varmaan saada ruotsinkielisiä Lappiin ja itä-Suomeen niin alkaisi pavelut pelittää.
Jos talouskasvu Suomessa syntyy vain julkista sektoria ja velkaantumista kasvattamalla, niin eipä todella hyvältä vaikuta. Toinen puoli asiassa on julkisen sektorin työvoimavaranto: jos siitä pystyttäisiin siirtämään merkittävä osa vientiteollisuuttaan kasvattamaan, niin se voisi olla parempi ratkaisu kuin työvoiman roudaaminen Suomeen. Sveitsi voisi olla mallimaa julkisen sektorin tavoitteiden asettelussa.
Mietin vaan tässä, kun paljon pidetään USAta esimerkkinä hyvästä taloudesta niin miten taklaisitte sitä ongelmaa, että 60% jenkkilän väestöstä elää palkkakuitista toiseen eivätkä meinaa selvityä laskuista. Usea joutuu tekemään monta työtä maksaakseen normaalin elämään kuuluvat maksut ja asunnottomia on jo 0.7 miljoonaa. Ymmärrän, että täällä koto suomessa pitää tehdä jatkuvalle alijäämälle jotain ja julkista hallintoa tulisi leikata, mutta tuota jenkkilän tilannettakaan en pidä millään tavoin tavoiteltavana lopputulemana.
Hyviä miehiä tupa täynnä. Miten voi (poliittisesti) olla ymmärtämättä noin selkeitä puheita? Koska ideologisesti eletään kädet toisten taskuissa ja vastuuta siirtäen. Vähän kuten hiekkalaatikolla ottais omaan ämpäriin naapurilapselta hiekkaa…
Voisitteko vastata semmoiseen kysymykseen, että miksi edellisen hallituksen älyttömiä päätöksiä ei voi perua seuraavalla kaudella? YEL, sote, ja kirsikkana komposti tarkistus viranomaiset. Onko joskus sovittu jostain toiminta kulttuurista, jossa nähdään että päätös vie tuhoon, mutta koska maan tapa. Muistuttaisin että Kreikassa troikan tullessa kylään kansa äänesti kommunistit valtaan. Toivon todella että edustaja Rostila vastaisi kysymykseeni. Ja ministeri Purran neuvonantajalle: ne kynsisakset laatikkoon ja Fiskarsin pensas sakset käyttöön.
1. Päätösten hitaus ja pitkät aikataulut Suuret hankkeet: Monet päätökset, kuten sote-uudistus, ovat monivuotisia projekteja, joiden valmisteluun ja toteutukseen käytetään paljon resursseja. Päätöksen peruminen kesken prosessin voi aiheuttaa suurta epävarmuutta ja lisäkustannuksia. Pitkäaikaiset sitoumukset: Päätökset, kuten YEL-uudistus, ovat usein rakenteellisia muutoksia, jotka vaikuttavat pitkällä aikavälillä. Näitä ei yleensä voi perua hetkessä ilman vakavia taloudellisia tai oikeudellisia seurauksia. 2. Politiikan jatkuvuus Hallituskauden rajat: Vaikka hallitus vaihtuu, valtio pyrkii ylläpitämään politiikan jatkuvuutta, jotta investoinnit, yritystoiminta ja kansalaisten elämän puitteet pysyisivät ennakoitavina. Usein korostetaan sitä, ettei politiikka voi muuttua täysin joka vaalikaudella. Koalitiopolitiikka: Suomessa useimmat hallitukset ovat koalitiohallituksia, ja edelliset päätökset on saatettu tehdä laajalla poliittisella tuella. Uuden hallituksen voi olla vaikeaa perua tällaisia päätöksiä, koska osa vanhan päätöksen tehneistä puolueista saattaa olla yhä mukana hallituksessa. 3. Lainsäädännölliset ja oikeudelliset esteet Lakien voimaantulo: Kun laki astuu voimaan, sen muuttaminen tai kumoaminen edellyttää uutta lainsäädäntöprosessia, joka vie aikaa ja resursseja. Joillain uudistuksilla voi olla jopa perustuslaillinen suoja, jolloin niiden muuttaminen on erityisen hankalaa. EU-sääntely: Monet kansalliset päätökset, kuten jätehuoltoa koskevat säännöt (esim. kompostitarkastukset), juontuvat EU-direktiiveistä. Näitä päätöksiä ei voi perua, ellei EU-lainsäädäntöä muuteta. Pitkän aikavälin sopimukset: Joitakin päätöksiä sitovat hallitusta pidemmät sopimukset tai kansainväliset velvoitteet. 4. Taloudelliset realiteetit, 5. Poliittinen kulttuuri ja "maan tapa", 6. Kansalaisten reaktiot ja byrokratian inertian Vaikka poliittinen järjestelmä on hidas ja jäykkä, päätöksiä voidaan kumota, jos sille on selkeä poliittinen tahto ja suunnitelma. Näitä on vain harvoin priorisoitu niin korkealle, että vanhoja "virheitä" ehdittäisiin tehokkaasti perua.
@Tarkka7 kiitos hyvästä ja avaavasta vastauksesta. Tulkitsen asian, viimeisten eu:n kyttäyslakien suunnitelmien ja komposti tarkistus viranomaisten perusteella, että joku ennusti aikoinaan että eu tulee kaatumaan ja Suomen hintalappu tulee olemaan n. 500miljardia markkaa (radiosta kuultua). Ymmärrän miksi menimme kyseiseen liittoon, mutta koska olemme Natossa ja eu on talous unioni ja se myytiin kansalle pitkälti turvallisuus ulottuvuuden kautta. Nykyisen tiedon ja kokemuksen valossa veikkaukseni on että liittymistä äänestäisi nyt n. 20% ja toivon että plan B on suunnitteilla. Ei voi olla niin että Suomi on tuudittautunut ikuisuuteen. Ainoa ikuinen asia on arvaamaton naapuri. Vastauksesta selviää myös byrokratian riisumisen tarpeellisuus, en usko että Suomalaiset on niin tyhmiä, että rupeaisimme elämään kuin siat pellossa, jos asioita suoraviivaistaisiin läpi linjan. Sote ei ole ainoa hallinto himmeli, jossa on käsittämätön määrä ihmisiä töissä tekemässä mitä? Paperin pyörittely on taas "populistisesti" sanottu. Mutta yksinkertaistamalla esim. Kela selviäisi puolella porukalla, Suomen Pankissa on saman verran porukkaa kuin markan aikana, olen kuullut vitsin monesta virastossa, joissa on seinässä reikä, josta se paperi siirretään seuraavaan huoneeseen. Ja aina kun keskustellaan tästä läpi yhteiskunnallisesta ongelmasta, alkaa huuto hyvinvointiyhteiskunnasta. "haluatko ilmaisen koulutuksen lakkauttamista" jne. Jne. No se koulu on 32000€/vuodessa joten kovin ilmainen se ei ole. Vasemmisto ei puhu koskaan ilmaisesta armeijasta. Uskon että troikan "korjatessa" tilannetta, byrokratia ei vähene. Mutta osuman ottaa ne meille pyhät asiat, äitiyspakkauksesta pohjaveden omistamiseen, ja se maksuton koulutus, no nykyisen eläkejärjestelmän sietääkin remontoida kokonaan, mutta uskon että ymmärrät mitä tarkoitan ja ehkä myös jaat huoleni. Kiitos pitkästä ja aikaa vievästä vastauksesta. Ja hyvää joulua. Toivotaan päättäjille rohkeutta ja vähemmän miettimistä seuraavan vaalien tulosta. Liian pitkään se tärkein on unohtunut.
Koko 2000-luku ansiotuloveroa on laskettu Suomessa. Seurauksena ei ole ollut työnteon lisääntyminen, vaan kun ihmiset saa lisää tuloja käyttöönsä matkailu ulkomaille on lisääntynyt. Entisen yhden Espanjan matkan sijaan tehdään kaksi lomamatkaa vuoteen. Lisäksi Suomen korkeiden kulutusverojen (esim. alv) takia ostokset tehdään ulkomailta. Suomen valtio jää nuolemaan näppejään ja valuutta virtaa maasta ulos.
Vanhusten hoiva soten suurin menoerä. Hoivasta tulee leikata lisää eli kotihoidon maksuja korottaa kuten myös 24/7 hoivamaksut lähelle 100% kattavuutta.
Korjaus tuohon että syntyvyysastetta EI lasketa kuinka monta lasta äiti ja isä saa, vaan kuinka monta lasta naiset saavat. Isällä voi olla 10 lasta 10 naisen kanssa, mutta se ei silti tee syntyvyyslukuun kuin tuloksen 1. Jos haluatte oikeasti ratkoa ongelmaa, niin lopettakaa sen peittely ja puhukaa mistä se luku oikeasti tulee. Vai onko tässä pelko että syyllistetään naisia matalasta syntyvyysluvusta, niin pitää saada miehet jotenkin siihen mukaan mainittavaksi, vaikka eivät laskuyhtälössä ole mukana?
Hienoja teorioita ja suunnitelmia puhuvat poliitikot ja muuten hyvässä taloudellisessa asemassa olevat ihmiset,kuten tämänkin haastattelun miehet.Ite oon jo kyllästyny politikkoihin kokonaan.Ei tässä maassa mikään muutu vaikka ois minkälainen hallitus vallankahvassa.Nämä korkeasti koulutetut teoreetikot ovat vieraantuneet todellisesta arjesta ruohonjuuri tasolla.En äänestä enää ketään tulevissa vaaleissa,sirkustouhun makua politiikassa kokonaisuudessaan.
Verotus on yksinkertaisesti kohtuutonta, ensi vuonna korkeinta kymmeneen vuoteen. Ja kuvittelette olevanne oikeistolaisia.... Jos ette parempaan pysty niin viimeinen voi sammuttaa valot.
Onko yhtään sellaista poliitikkoa, joka pitäisi väestönkasvun vähenemistä hyvänä asiana? Itseäni ei ainakaan haittaisi jos meitä ihmisiä olisi vähemmän täällä kuluttamassa maan varoja. Yhteiskunnan toimivuus voitaisiin samalla pelastaa leikkaamalla valtion budjettia ottamalla juuri vaikka Mileistä vähän inspiraatiota.
Korkein tulovero 32% kaikille suomessa. Kaikki yritystuet pois. Yritykset saavat tuottaa oman sähköenergian ja lämpöenergian ilman veroja ja.ympäristölupien investointien jumittamista. Suomalainen turve 100% käyttöön.
Kun väki vähenee, vähenee myös kulut, ns. suuri ikäkäluokka on häipynyt rasittamasta n. kymmen vuoden kuluttua. Ei kai talouskasvu voi perustua vain jatkuvasti kasvavaan väkilukuun, vaan talouden tuottavuuteen ja työn lisäarvoon.
30vuoden päästä, ja lapsiluku laskee myös eli mekin nyt keski-ikäiset ollaan iso ryhmä heille eli ongelmat ei ratkeamassa tuota kautta ainakaan oman työuran aikana
@@kuusamsti totta, tuskin kalifaatti-Suomessa jaetaan vuodepaikkoja, meille silloisille vanhuksille. Ehkä pitää ruveta vetämään peukkua joskus kuusikymppisenä, jotta ei joudu "heitteille"
Semmonenkin vero on ollut, ja käytännössä jotain vastaavaa nyt tuossa kaavailtiin. Sillä kun jonkun tai jotain eroja kevennetään niin silloin paineet muiden verojen kiristykseen kasvavat.
Ei inflaatio aina liity julkistalouteen, vastaesimerkkinä voi katsoa vaikka Klondyken kultaryntäystä, kun kananmunien ja lapioiden hinnat pomppasivat taivaisiin.
"Inflaatio ei ole sattumaa vaan politiikkaa" - Daniel Lacalle Inflaatio johtuu aina ylimääräisen rahan liikkeellelaskemisesta jonka valtiot (hallitukset) määräävät ja keskuspankit toimeenpanevat. (Esim. keinotekoisen matalat korot tai elvytyspaketit) Eli kyllä se on aina ns. "julkistaloudellinen" ilmiö. Klondyken kultaryntäyksen korkeissa hinnoissa kyse oli ruokapulasta ja elintarvikkeiden säännöstelystä kaupoissa.
@@viatonkansalainen Öh, miten ruokapula vaikuttaa lapioiden hintoihin? Eikä ruoastakaan voi pyytää enempää, kuin ihmisillä on varaa maksaa vaikka se olisi kuinka vähissä. Muuten se vaan mätänee varastoon. Inflaatio johtuu "ylimääräisestä" rahasta, mutta se voi tulla myös kirjaimellisesti kultakaivoksesta. (Tai öljystä. Tai turistien taskuissa.) Ja kultastandardin aikaan sen myös piti tulla. Vasta nykyaikana valtiot ovat pstyneet "painamaan rahaa" vapaasti. Tämä on yksi syy, miksi norjalaiset sijoittavat öljyrahansa pitkälti Norjan ulkopuolelle.
Sellaista se on. Näistä asioista on paljon juttua tuubivideoissakin amerikan kielellä. Ton olisi voinut sanoa suoraankin mikä taho eniten tartvitsee rahan printtausta. Se on tietenkin julkinen sektori, joka ensin hoitaa sillä menojaan tai budjettivajeitaan, ja hyötyy myös sen aiheuttamasta inflaaatiosta. Rahaa levittämällä saadaan bkt:n kasvuakin, kun kasvatetaan byrokratiaa ja pestataan sitä hoitamaan väkeä, ja tietty numeraalista kasvua saadaan kun inflaatio kasvattaa numeroita joilla mennään, ja se sulattelee myös velkamassoja, ja se tietty pukkaa verotuloa ja leikkaa menoja(kun indeksitarkistukset on mitä on, eikä niitä kakissa asioissa ole lainkaan, ja niitä jätetään kokonaankin väliin, ja viiveellä ainakin nekin tehdään mitä tehdään). Toi kuitenkin tuli sanotuksi, että pankki ja finanssiala tykkää rahan printtauksesta inflaatioineen. Ainahan nämä saarnaavatkin siitä miten inflaatiosta ei ole pelkoa, ja korkoja pitäisi jo kiireesti laskea ja elvyyttä taloutta. Ottaahan tämä väki tulonsa ja bonuksensa numeraalisista tuotoista muiden varoilla pelaten ja bisnesspöhinää rahoittamalla. Mariinikin teki nerokkaan oivalluksen ja Arhimäki vakuutteli, että velkoja ei tarvitse käytännössä koskaan maksaa pois, kun aina uutta velkaa ottamlla entiset velat maksetaan, ja jos vaikka korkoja joutuu maksamaan niin nekin voidaan hoitaa lisävelalla. Ei muuta kun pannan haisemaan ja kokeillaan pääministeriroolin rajoja.
Hajautettu valta ja vapaiden markkinoiden raha. Suomessa pitää sallia todellinen kunnallinen itsehallinto eli alueellinen kilpailu jossa kunnat voivat erota valtiosta kuten Liechtensteinissä, Euroopan varakkaimmassa maassa. Ihmiset voisivat sitten paremmin valita missä kunnassa/kaupungissa haluaisivat asua ja alueet kehittyisivät kilpailun myötä. Kansalaisten pitää saada itse päättää mikä olisi paras rahaväline, Bitcoin vai kulta ym. eikä valtio joka nyt estää vaihtoehtoisten valuuttojen käytön laillisilla maksuvälinelailla. Vapaiden markkinoiden rahajärjestelmässä lamat/taantumat ja nousukaudet eivät olisi arkipäivää kuten nykyisin vaan pienempiä ja korjaantuisivat itsestään kun valtio ei puuttuisi niihin ja siten pidentäisi ja laajentaisi niitä.
Eläkejärjestelmä on muutettava sellaiseksi , että eläkettä saa sen mukaan montako 18 vuotiasta eläkkeen maksajaa on tehnyt tähän yhteiskuntaan. Nykyinen järjestelmä ei kannusta lisääntymään. Nyt hoivavietti tuhlataan koiriin ja muihin lemmikkeihin eikä tarvi kantaa niin suurta vastuuta. Eläkeyhtiöitä ei tämä kiinnosta heillä on lakisääteinen oma maailmansa joka ei tule toimimaan.
Ennen koronaa tämä keskustelu olisi voinut edes hiukan kiinnostaa, mutta toiminta korona aikana veti kyllä maton alta. Sen sijaan, että voivotellaan valtion velkaa, voisi nämäkin herrat perehtyä miksi "korona" aikana valtioiden täytyi ottaa paljon velkaa ja olisiko siltä voitu välttyä. Korona oli korroptiota alusta loppuun eikä vois enää vähempää kiinnostaa valtion ongelmat.
Keskuspankkien rahanluonti ei tapahdu konkreettisesta "laarista", vaan se on rahoitusmekanismi, joka perustuu sähköisiin tileihin, luottoluontiin ja velkajärjestelyyn. Ajatus on, että keskuspankkien rahalliset toimet stimuloivat taloutta, mutta järjestelmässä on sisäänrakennettu riippuvuus velan kiertämisestä ja maksuista. Ne luovat rahaa sähköisesti, kun ne lainaavat sitä eteenpäin kaupallisille pankeille tai valtioiden käyttöön rahoitusmarkkinoiden kautta. Tässä on pari ongelmaa: 1. Inflaatio: Jos keskuspankki luo liikaa rahaa ilman todellista taloudellista perustaa, se voi johtaa inflaatioon - eli rahan arvon heikkenemiseen. 2. Velan kestävyys: Kasvava valtioiden velka voi johtaa kysymyksiin sen takaisinmaksukyvystä ja korkomenojen hallinnasta pitkällä aikavälillä.
Nii ja kaikki on SDPn Sanna Marinin hallituksen syytä joka otti 40 miljardia velkaa ja jätti kaikki uudistukset tekemättä kuten soten. Tämä hallitus leikkaa ennätys määrän ettei se velka olisi niin suuri ja kuten herrat videolla sanoivat myös seuraava hallitus joutuu leikkaamaan.
Mistä syntyvät köyhät" kauneus katsojan silmässä. Mistä ,tulevat köyhät ... Mulla referenssiä on. oma kokemus, kakskyt kuusi vuotta sitten ensi lapsen iässä, ja seuraavat " kaikki " dollarit & hallituksen edustajat.... siitähän kyse....
Haluaisin Jussia vähän opponoida, tuloverotus ei keventynyt yhtään tai joillakin prosentin kymmemyksillä, joilla ei ole mitään merkitystä isossa kuvassa. On täysin pöljää puhua talouskasvusta ja jättää ainut asia poliitikon osalta sen eteen tekemättä eli veronalennukset ja odottaa eri tulosta.
Säätelyn vähentäminen on vaikeaa. EU-lainsäädäntökoneiston päätehtävä on tuottaa säätelyä. EU on kuin kana. Yritäpä sanoa kanalle, jonka päätehtävä on tuottaa munia, että älä tuota munia.
Tämä vuodatus ei ehkä kuuluu tähän ohjelmaa mutta Meidät Ruosinsuomalaiset te laitoitte taas jo toisen kerran elinaikanamme toisenluokan Suomen kansalaisiksi Kekkonen teki sen 60-70 luvuilla Miljoona kansalaista tuolloin joutui lähtemään nälkää pakoon kun Kallis kotimaa ei voinut sitä tarjota Ei työtä eikä sosiaaliapua Teimme palveluksen Suomen valtiolle silloin lähtemällä pois eikä varmaan aina iloisin mielin Nyt meitä rokotetaan taas Se 100 -300 kuussa olisi meille monelle pieni tuloisille eläkeläisille suuri apu Mutta Ei Rahaa riittää kyllä kakienmaailman mumuille mutta ei meille pienelle porukalle joita vielä on elossa 31 milj. Ja mikä siitä on Ruotsin osuus Sillä summalla Suomen talous laitetaan taas kerran kuntoon Saisitte hävetä
Puhut kalliita sanoa! Oli Suomen valtiolta äärimmäinen munaus suorastaan usuttaa fiksuja, suht. hyvin koulutettuja lapsirikkaita perheitään ja kansalaisiaan Itä- ja Pohjois-Suomesta Ruotsiin, pois iki-aikaisilta ja kalliilla lunastetuilta asuin alueiltaan! Eivät he olleet mitään "ylijäämä väestöä" Suomen maassa, kuten ne huippuosaajiksi mainostetut todelliset Afrikan- ja Lähi-Idän ylijäämä-ihmiset, joita todellakin siellä syntyy, ilman mitään kontrollia! Nyt Itä- ja Pohjois-Suomi on kuihtumassa ja kuolemassa, koska sinne ei annettu latin latiakaan "kehitysapua", vaan annettiin se Afrikkaan. Viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana suomalaiset ovat lapioineet Afrikkaan korkoa korolle laskien vähintään 100 miljardia euroa, joka on tietenkin ollut pois Suomen taloudesta...Kyllä tämä perusoikeuksien, ja ennen muuta ihmisoikeuksien suurvaltana oleminen on tullut liian kalliiksi, ja nyt lyödään lisää löylyä, eli maailman kunniahimoisin ilmastopolitiikka vie todellakin loput! Eihän meillä ole toivoakaan?
Miksi emme saa tälläistä keskustelu ohjelmaa YLE:lle?
Näkisimme "töllöstä" jotain järkevää ohjelmaa, vastikkeeksi yle verolle.😐
Kiitos teille ja jaksamista työntekoon!❤❤
Nyt on todella ymmärrystä ja viisautta pelissä!
En ole lainkaan talousihminen, mutta tämä oli mielenkiintoista ja opin valtavasti!
Näitä hyviä podeja kuuntelemalla oppii paljon kaikenlaista kivaa taloudesta. Erittäin mielenkiintoinen aihe.
Veikkaan, että ei mene kauan ,kun Suomessakin alkaa toimia Trumpin DOGE -kulttuuri. Ja varsinkin toivon, että Suomen poliitikot ottavat mallia sekä Argentiinasta että Trumpin administa. 700 000 suomalaista virkamiestä on liikaa
Suomi on liian vasemmistolainen että se tällä toteutuisi, suomalaiset tarvii totaalisen romahduksen että edes toinen silmä aukeaa.
Suomen ylivoimaisesti suurimmat menot ovat sosiaalimenot.
Hyvä ja mielenkiintoinen keskustelu, kiitos herroille.
80-luvun alussa suomalaisia oli n. 4,5 miljoonaa, ja työllinen työvoima oli 2,2 miljoonaa, ja silloin Suomi oli de facto velaton kansakunta! Nyt asukkaita on n. 5,5 miljoonaa ja työllinen työvoima on 2,6 miljoonaa, mutta nyt työlliseksi lasketaan jopa yhden viikkotunnin työn tekeminen. Jokainen ymmärtää, että loppu on lähellä!
ja kun kasvava osa muuten kutistuvasta väestöstä on lähes tai täysin työkyvyttömiä.
Kasarilla oli vielä isoja koululuokkia ja kyläkouluja. Nykyään hyvä kun 10 lapsea syntyy johonkin pieneen kuntaan ja joku iso keskuskoulu vielä sinnittelee pystyssä.
@@AdilHadad Tai työnteko ei kiinnosta
Suomalaisia ei ole 5,5milj. mutta Suomessa kela-tukia nostavia on varmaan 6milj.
Paljonkohan meillä mahtoi olla virkamiehiä julkisella sektorilla tuolloin verrattuna nykypäivään. Tai työllisten määrään - silloin ei muuten laskettu osapäiväisiä työllisiksi.
Juuri tuli tieto, että Argentiina on onnistunut tekemään positiivisen tuloksen verotuksellisesti. Ensimmäistä kertaa 125 vuoteen. Ps. Hyvä että Rostila antaa haastateltavan puhua paljon. Kiitos.
Näistä asioista perillä vaikuttaa hyvinkin olevan. Ei nää asiat ole mitään ns.rakettitiedettä.
Kun raha on muttunut näkymättömäksi ,tuolaisoia kirjoja voisi luettaa kaikille uusille hallituksille enenkuin ne lasketaan irti.Nimittäin rahankohtelu on muttunut niin roisiksi ettei sen arvoa ilmeisesti tunnetta.Vaan sitä huiskitaan pitkin maailmaa hymyssäsuin kuin pikkulapset hiekkalaatikoilla .Sitten kyynelehditään ja kiukutellaan kun jälkitöinä joudutan säästöihin.
Juuri katoin, että valtio saa tänä vuonna verotuloja melkein 70 miljardia. 10 vuotta sitten tuosta olisi jäänyt kivasti ylijäämää, mutta nyt kulut ja tuhlailu on paisunut holtittomasti ja mennään 12 miljardin alijäämällä
Kuten se kokkareitten entinen kansanedustaja ( nainen ), joka nolasi itsensä totaalisesti aikoinaan Jälkiviisaissa, missä siihen aikaan Kalle Isokalliokin SAI olla mukana! Rouvalla oli ykköset, kymmenet, sadat, tuhannet, kymmenet tuhannet, sadat tuhannet, miljoonat ja miljardit täyttä hebreaa!
Palkankorotuksiin ne rahat menee kun ahneelle kansalle ei mikään riitä.@@Kornn66
@@Kornn66 Joo ennen kun kirstulla oli kunnon vartia, valtiolla oli rahaa,.riemuittiin kun valtio sai korkotuloja.Jos vaikka jotkut kunnat oli vaikeuksissa rahaa ritti avustaa.Tuollaiset terveydenhuollon uudistukset ja vaikeudet ei tulleet kuuloonkaan,vaan kehitystä parenpaan.
@jorejahtis8833 Joo mitkään tulot ei riitä, jos rahan käyttö on näin holtitonta. Ei vaikka verot nostettais 150%:iin
Huikean tason keskustelu. Mitä Suomi olisi ilman perussuomalaisten nousevaa älymystöä? Muilla puolueilla ei ole politiikan huipulla yksilöitä, jotka kykenisivät keskestelemaan yhteiskunnallisista asioista yhtä laadukkaalla tavalla.
Poliittisilla toimijoilla saattaa olla taloustietämystä, mutta etenkin opposition mahdollinen osaaminen peittyy hallituksen toimia arvostelevaan aivottomaan retoriseen mölyyn. Taloustietämys ja ratkaisuhakuisuus loistaa poissaolollaan.
Olipas hyvä jakso 👍
Maolaisille punikeille velat on saatavia. Eletään kuin huomista ei tulisikaan.
Perussuomalaisista löytyy Suomen terävin talousymmärrys
Argentiinan vuotuinen inflaatio on hidastunut 166: een prosenttiin 193: sta prosentista. Aika kaukana tässä vielä ollaan "normaaleista" luvuista. Trendi on kuitenkin laskeva, joten tunnelin päässä on valoa. Valtamedia ei tästä ole mitään hiiskunut, yllättyikö joku ?
Kiitos tästä! Tätä katsellessa heräsi toivon kipinä; kyllä fiksuja ihmisiä ja fiksua ajattelua sentään on vielä olemassa.
mikä on kun niitä vähemmän elintärkeitä menokohteita ei saada leikattua, kuten järjestöt, kehitysapu ym?
Suomalaisten oma vika kun äänestä hullunkurisia puolueita kuten kokoomus. Eihän tossa Kokoomuksen touhussa ole mitään järkeä tai SDP, Vihreät, Kepu, Vassarit tai RKP. Tämä johtuu Suomen surkesta mediasta joka on täysin vasemmistolainen ja suurin osa suomalaisita luottaa YLEn.
Leikatkaa valtion tehtäviä ja kunnon kannuste lapsiperheille! Tämän haastattelun kaksi tärkeintä asiaa !!!
Eikö Marin ollut jo reilusti yli 30 kun osoitti omalla käytöksellään, että juhliminen on tärkeämpää kuin työ tai perhe?
Huumehuuruinen elämä..
Hyvä👍
todella hyvää keskustelua☺️
Hyvä keskustelu 👍
Hyvää talouskeskustelua. Miten korjataan Euron ongelmat? Miten saadaan Suomen taloustilannetta vastaava matalampi korkotaso?
Kaikki ajetaam vaa alas ihan väkisin
RKP vie, PS vikisee. Ruotsinkielisillä pitää olla palvelut kohtuullisen matkan päässä. Ruotsinkielisiä palveluita ei voi huonontaa. Sillä taas ei ole väliä, onko itä-Suomessa tai Lapissa palvelut kohtuullisen matkan päässä. Pitäisi varmaan saada ruotsinkielisiä Lappiin ja itä-Suomeen niin alkaisi pavelut pelittää.
Jos talouskasvu Suomessa syntyy vain julkista sektoria ja velkaantumista kasvattamalla, niin eipä todella hyvältä vaikuta.
Toinen puoli asiassa on julkisen sektorin työvoimavaranto: jos siitä pystyttäisiin siirtämään merkittävä osa vientiteollisuuttaan kasvattamaan, niin se voisi olla parempi ratkaisu kuin työvoiman roudaaminen Suomeen.
Sveitsi voisi olla mallimaa julkisen sektorin tavoitteiden asettelussa.
Mietin vaan tässä, kun paljon pidetään USAta esimerkkinä hyvästä taloudesta niin miten taklaisitte sitä ongelmaa, että 60% jenkkilän väestöstä elää palkkakuitista toiseen eivätkä meinaa selvityä laskuista. Usea joutuu tekemään monta työtä maksaakseen normaalin elämään kuuluvat maksut ja asunnottomia on jo 0.7 miljoonaa. Ymmärrän, että täällä koto suomessa pitää tehdä jatkuvalle alijäämälle jotain ja julkista hallintoa tulisi leikata, mutta tuota jenkkilän tilannettakaan en pidä millään tavoin tavoiteltavana lopputulemana.
Ei ihme kun naiset ja lapset hallitsevat.
Jokainen uusi säädös tuottaa tullessaan lisää hallinnollista taakkaa, ei pelkästään viranomaisille vaan myös yrityksille ja kansalaisille.
Äänestäkää Jussia ❤
Hyviä miehiä tupa täynnä. Miten voi (poliittisesti) olla ymmärtämättä noin selkeitä puheita? Koska ideologisesti eletään kädet toisten taskuissa ja vastuuta siirtäen. Vähän kuten hiekkalaatikolla ottais omaan ämpäriin naapurilapselta hiekkaa…
Voitteko jo poistaa perintöveron.
Voisitteko vastata semmoiseen kysymykseen, että miksi edellisen hallituksen älyttömiä päätöksiä ei voi perua seuraavalla kaudella? YEL, sote, ja kirsikkana komposti tarkistus viranomaiset. Onko joskus sovittu jostain toiminta kulttuurista, jossa nähdään että päätös vie tuhoon, mutta koska maan tapa. Muistuttaisin että Kreikassa troikan tullessa kylään kansa äänesti kommunistit valtaan. Toivon todella että edustaja Rostila vastaisi kysymykseeni. Ja ministeri Purran neuvonantajalle: ne kynsisakset laatikkoon ja Fiskarsin pensas sakset käyttöön.
Eihän kannatuskyselyitä johtavat demaritkaan aio perua esimerkiksi näitä nykyhallituksen sosiaaliturvaleikkauksia, vaikka niistä vinkuvatkin.
@hyhhy ei näkynyt vaihtoehtobudjetissa. Kysyinkin miksi? Onko taas joku sopimus 40luvulta jota ei voi muuttaa, koska muuten Unkari n tie. Vai mikä on?
1. Päätösten hitaus ja pitkät aikataulut
Suuret hankkeet: Monet päätökset, kuten sote-uudistus, ovat monivuotisia projekteja, joiden valmisteluun ja toteutukseen käytetään paljon resursseja. Päätöksen peruminen kesken prosessin voi aiheuttaa suurta epävarmuutta ja lisäkustannuksia.
Pitkäaikaiset sitoumukset: Päätökset, kuten YEL-uudistus, ovat usein rakenteellisia muutoksia, jotka vaikuttavat pitkällä aikavälillä. Näitä ei yleensä voi perua hetkessä ilman vakavia taloudellisia tai oikeudellisia seurauksia.
2. Politiikan jatkuvuus
Hallituskauden rajat: Vaikka hallitus vaihtuu, valtio pyrkii ylläpitämään politiikan jatkuvuutta, jotta investoinnit, yritystoiminta ja kansalaisten elämän puitteet pysyisivät ennakoitavina. Usein korostetaan sitä, ettei politiikka voi muuttua täysin joka vaalikaudella.
Koalitiopolitiikka: Suomessa useimmat hallitukset ovat koalitiohallituksia, ja edelliset päätökset on saatettu tehdä laajalla poliittisella tuella. Uuden hallituksen voi olla vaikeaa perua tällaisia päätöksiä, koska osa vanhan päätöksen tehneistä puolueista saattaa olla yhä mukana hallituksessa.
3. Lainsäädännölliset ja oikeudelliset esteet
Lakien voimaantulo: Kun laki astuu voimaan, sen muuttaminen tai kumoaminen edellyttää uutta lainsäädäntöprosessia, joka vie aikaa ja resursseja. Joillain uudistuksilla voi olla jopa perustuslaillinen suoja, jolloin niiden muuttaminen on erityisen hankalaa.
EU-sääntely: Monet kansalliset päätökset, kuten jätehuoltoa koskevat säännöt (esim. kompostitarkastukset), juontuvat EU-direktiiveistä. Näitä päätöksiä ei voi perua, ellei EU-lainsäädäntöä muuteta.
Pitkän aikavälin sopimukset: Joitakin päätöksiä sitovat hallitusta pidemmät sopimukset tai kansainväliset velvoitteet.
4. Taloudelliset realiteetit, 5. Poliittinen kulttuuri ja "maan tapa", 6. Kansalaisten reaktiot ja byrokratian inertian
Vaikka poliittinen järjestelmä on hidas ja jäykkä, päätöksiä voidaan kumota, jos sille on selkeä poliittinen tahto ja suunnitelma. Näitä on vain harvoin priorisoitu niin korkealle, että vanhoja "virheitä" ehdittäisiin tehokkaasti perua.
@Tarkka7 Täällä ei politiikka muutu yhtään vaikka ketä olisi vallassa, velkaa otetaan, nostetaan veroja ja uskotaan talouskasvun pelastavan.
@Tarkka7 kiitos hyvästä ja avaavasta vastauksesta. Tulkitsen asian, viimeisten eu:n kyttäyslakien suunnitelmien ja komposti tarkistus viranomaisten perusteella, että joku ennusti aikoinaan että eu tulee kaatumaan ja Suomen hintalappu tulee olemaan n. 500miljardia markkaa (radiosta kuultua). Ymmärrän miksi menimme kyseiseen liittoon, mutta koska olemme Natossa ja eu on talous unioni ja se myytiin kansalle pitkälti turvallisuus ulottuvuuden kautta. Nykyisen tiedon ja kokemuksen valossa veikkaukseni on että liittymistä äänestäisi nyt n. 20% ja toivon että plan B on suunnitteilla. Ei voi olla niin että Suomi on tuudittautunut ikuisuuteen. Ainoa ikuinen asia on arvaamaton naapuri.
Vastauksesta selviää myös byrokratian riisumisen tarpeellisuus, en usko että Suomalaiset on niin tyhmiä, että rupeaisimme elämään kuin siat pellossa, jos asioita suoraviivaistaisiin läpi linjan. Sote ei ole ainoa hallinto himmeli, jossa on käsittämätön määrä ihmisiä töissä tekemässä mitä? Paperin pyörittely on taas "populistisesti" sanottu. Mutta yksinkertaistamalla esim. Kela selviäisi puolella porukalla, Suomen Pankissa on saman verran porukkaa kuin markan aikana, olen kuullut vitsin monesta virastossa, joissa on seinässä reikä, josta se paperi siirretään seuraavaan huoneeseen. Ja aina kun keskustellaan tästä läpi yhteiskunnallisesta ongelmasta, alkaa huuto hyvinvointiyhteiskunnasta. "haluatko ilmaisen koulutuksen lakkauttamista" jne. Jne. No se koulu on 32000€/vuodessa joten kovin ilmainen se ei ole. Vasemmisto ei puhu koskaan ilmaisesta armeijasta.
Uskon että troikan "korjatessa" tilannetta, byrokratia ei vähene. Mutta osuman ottaa ne meille pyhät asiat, äitiyspakkauksesta pohjaveden omistamiseen, ja se maksuton koulutus, no nykyisen eläkejärjestelmän sietääkin remontoida kokonaan, mutta uskon että ymmärrät mitä tarkoitan ja ehkä myös jaat huoleni.
Kiitos pitkästä ja aikaa vievästä vastauksesta. Ja hyvää joulua. Toivotaan päättäjille rohkeutta ja vähemmän miettimistä seuraavan vaalien tulosta. Liian pitkään se tärkein on unohtunut.
Koko 2000-luku ansiotuloveroa on laskettu Suomessa. Seurauksena ei ole ollut työnteon lisääntyminen, vaan kun ihmiset saa lisää tuloja käyttöönsä matkailu ulkomaille on lisääntynyt. Entisen yhden Espanjan matkan sijaan tehdään kaksi lomamatkaa vuoteen. Lisäksi Suomen korkeiden kulutusverojen (esim. alv) takia ostokset tehdään ulkomailta. Suomen valtio jää nuolemaan näppejään ja valuutta virtaa maasta ulos.
Nämä meidän päättjät on tosi tyhmiä.ei riitä on avustajia noin 2 per,ed.tyhmyys vain jatkuu näin kasalaisen kannalta.
Eikä niillä ”avustajillakaan” juuri osaamista ole! Kokemattomia, osaamattomia, ymmärtämättömiä, mutta ideologioissaan vahvoja!
Vanhusten hoiva soten suurin menoerä. Hoivasta tulee leikata lisää eli kotihoidon maksuja korottaa kuten myös 24/7 hoivamaksut lähelle 100% kattavuutta.
Tässä töissä taas jaksaa kun tällaista edes jostakin kuulee
Korjaus tuohon että syntyvyysastetta EI lasketa kuinka monta lasta äiti ja isä saa, vaan kuinka monta lasta naiset saavat. Isällä voi olla 10 lasta 10 naisen kanssa, mutta se ei silti tee syntyvyyslukuun kuin tuloksen 1.
Jos haluatte oikeasti ratkoa ongelmaa, niin lopettakaa sen peittely ja puhukaa mistä se luku oikeasti tulee. Vai onko tässä pelko että syyllistetään naisia matalasta syntyvyysluvusta, niin pitää saada miehet jotenkin siihen mukaan mainittavaksi, vaikka eivät laskuyhtälössä ole mukana?
Joko onni on todella pieni tai jussi helvetin iso🎉🙏hyvää joulua
Jos en äänestäisi Teija Makkosta niin Jussi Lindgren saisi kyllä ääneni. 👍
Hienoja teorioita ja suunnitelmia puhuvat poliitikot ja muuten hyvässä taloudellisessa asemassa olevat ihmiset,kuten tämänkin haastattelun miehet.Ite oon jo kyllästyny politikkoihin kokonaan.Ei tässä maassa mikään muutu vaikka ois minkälainen hallitus vallankahvassa.Nämä korkeasti koulutetut teoreetikot ovat vieraantuneet todellisesta arjesta ruohonjuuri tasolla.En äänestä enää ketään tulevissa vaaleissa,sirkustouhun makua politiikassa kokonaisuudessaan.
Verotus on yksinkertaisesti kohtuutonta, ensi vuonna korkeinta kymmeneen vuoteen. Ja kuvittelette olevanne oikeistolaisia.... Jos ette parempaan pysty niin viimeinen voi sammuttaa valot.
Onko yhtään sellaista poliitikkoa, joka pitäisi väestönkasvun vähenemistä hyvänä asiana? Itseäni ei ainakaan haittaisi jos meitä ihmisiä olisi vähemmän täällä kuluttamassa maan varoja. Yhteiskunnan toimivuus voitaisiin samalla pelastaa leikkaamalla valtion budjettia ottamalla juuri vaikka Mileistä vähän inspiraatiota.
Korkein tulovero 32% kaikille suomessa.
Kaikki yritystuet pois. Yritykset saavat tuottaa oman sähköenergian ja lämpöenergian ilman veroja ja.ympäristölupien investointien jumittamista.
Suomalainen turve 100% käyttöön.
Tuleeko kuunneltavaksi versioksi myös?
Oispa moottorisahaa Suomessakin tarjolla. Ja eläkehuijauksen voisi lakkauttaa.
Kun väki vähenee, vähenee myös kulut, ns. suuri ikäkäluokka on häipynyt rasittamasta n. kymmen vuoden kuluttua. Ei kai talouskasvu voi perustua vain jatkuvasti kasvavaan väkilukuun, vaan talouden tuottavuuteen ja työn lisäarvoon.
Rasittamasta? Joskus Suomi vapautuu sinunkin rasituksista.
30vuoden päästä, ja lapsiluku laskee myös eli mekin nyt keski-ikäiset ollaan iso ryhmä heille eli ongelmat ei ratkeamassa tuota kautta ainakaan oman työuran aikana
@@kuusamsti totta, tuskin kalifaatti-Suomessa jaetaan vuodepaikkoja, meille silloisille vanhuksille. Ehkä pitää ruveta vetämään peukkua joskus kuusikymppisenä, jotta ei joudu "heitteille"
Juuri näin
Kuulostaa siltä että Jussi on bitcoin-maxi mutta hän ei vaan tiedä sitä itse vielä. 😅Hyvää asiaa
Nyt kun "oikeisto"hallitus kiristää veroja niin voitaisiin harkita vanhanpiian- ja vanhanpojan veron palauutamista. Mahdollisimman kireänä tietysti.
Semmonenkin vero on ollut, ja käytännössä jotain vastaavaa nyt tuossa kaavailtiin. Sillä kun jonkun tai jotain eroja kevennetään niin silloin paineet muiden verojen kiristykseen kasvavat.
@Gustav641 Kyllä, vielä on hieman matkaa 100% veroasteeseen joten nostovaraa on.
Ei inflaatio aina liity julkistalouteen, vastaesimerkkinä voi katsoa vaikka Klondyken kultaryntäystä, kun kananmunien ja lapioiden hinnat pomppasivat taivaisiin.
"Inflaatio ei ole sattumaa vaan politiikkaa" - Daniel Lacalle
Inflaatio johtuu aina ylimääräisen rahan liikkeellelaskemisesta jonka valtiot (hallitukset) määräävät ja keskuspankit toimeenpanevat. (Esim. keinotekoisen matalat korot tai elvytyspaketit) Eli kyllä se on aina ns. "julkistaloudellinen" ilmiö.
Klondyken kultaryntäyksen korkeissa hinnoissa kyse oli ruokapulasta ja elintarvikkeiden säännöstelystä kaupoissa.
@@viatonkansalainen Öh, miten ruokapula vaikuttaa lapioiden hintoihin? Eikä ruoastakaan voi pyytää enempää, kuin ihmisillä on varaa maksaa vaikka se olisi kuinka vähissä. Muuten se vaan mätänee varastoon.
Inflaatio johtuu "ylimääräisestä" rahasta, mutta se voi tulla myös kirjaimellisesti kultakaivoksesta. (Tai öljystä. Tai turistien taskuissa.)
Ja kultastandardin aikaan sen myös piti tulla. Vasta nykyaikana valtiot ovat pstyneet "painamaan rahaa" vapaasti.
Tämä on yksi syy, miksi norjalaiset sijoittavat öljyrahansa pitkälti Norjan ulkopuolelle.
Suomen yhteisöveron lasku 15%.n
Saisimme investoinnit ja tuotanto takaisin suomeen.
Korkein tulovero 32
Sellaista se on. Näistä asioista on paljon juttua tuubivideoissakin amerikan kielellä.
Ton olisi voinut sanoa suoraankin mikä taho eniten tartvitsee rahan printtausta. Se on tietenkin julkinen sektori, joka ensin hoitaa sillä menojaan tai budjettivajeitaan, ja hyötyy myös sen aiheuttamasta inflaaatiosta. Rahaa levittämällä saadaan bkt:n kasvuakin, kun kasvatetaan byrokratiaa ja pestataan sitä hoitamaan väkeä, ja tietty numeraalista kasvua saadaan kun inflaatio kasvattaa numeroita joilla mennään, ja se sulattelee myös velkamassoja, ja se tietty pukkaa verotuloa ja leikkaa menoja(kun indeksitarkistukset on mitä on, eikä niitä kakissa asioissa ole lainkaan, ja niitä jätetään kokonaankin väliin, ja viiveellä ainakin nekin tehdään mitä tehdään).
Toi kuitenkin tuli sanotuksi, että pankki ja finanssiala tykkää rahan printtauksesta inflaatioineen. Ainahan nämä saarnaavatkin siitä miten inflaatiosta ei ole pelkoa, ja korkoja pitäisi jo kiireesti laskea ja elvyyttä taloutta. Ottaahan tämä väki tulonsa ja bonuksensa numeraalisista tuotoista muiden varoilla pelaten ja bisnesspöhinää rahoittamalla.
Mariinikin teki nerokkaan oivalluksen ja Arhimäki vakuutteli, että velkoja ei tarvitse käytännössä koskaan maksaa pois, kun aina uutta velkaa ottamlla entiset velat maksetaan, ja jos vaikka korkoja joutuu maksamaan niin nekin voidaan hoitaa lisävelalla. Ei muuta kun pannan haisemaan ja kokeillaan pääministeriroolin rajoja.
Juha 'peris' Perälä pikkukuvassa joten pakko klikata video auki. Hyvä peris!
TÄSSÄ TEILLE TODELLISTA TALOUSOPPIA NIIN YMMÄRRÄTTE MISTÄ ON KYSE: ruclips.net/video/vtVR8JAurI0/видео.htmlsi=1C7TMPwj38GGd26S
Erittäin valaiseva. Mitä asialle tulisi tehdä? Jäi vajaaksi
Hajautettu valta ja vapaiden markkinoiden raha.
Suomessa pitää sallia todellinen kunnallinen itsehallinto eli alueellinen kilpailu jossa kunnat voivat erota valtiosta kuten Liechtensteinissä, Euroopan varakkaimmassa maassa. Ihmiset voisivat sitten paremmin valita missä kunnassa/kaupungissa haluaisivat asua ja alueet kehittyisivät kilpailun myötä.
Kansalaisten pitää saada itse päättää mikä olisi paras rahaväline, Bitcoin vai kulta ym. eikä valtio joka nyt estää vaihtoehtoisten valuuttojen käytön laillisilla maksuvälinelailla.
Vapaiden markkinoiden rahajärjestelmässä lamat/taantumat ja nousukaudet eivät olisi arkipäivää kuten nykyisin vaan pienempiä ja korjaantuisivat itsestään kun valtio ei puuttuisi niihin ja siten pidentäisi ja laajentaisi niitä.
Tietoisuus: ”Rahaa on!”
Kuitenkin, IL:n mukaan, USA:n liittovaltion velkaantumisaste on 120%.
Miten kalliiksi pitää Euron tukeminen mennä että siitä luovutaan?
Tule JEESUS
minä kävin jo😇
Et kai meinaa, että täällä on jo se toinen tyyppi?
Eläkejärjestelmä on muutettava sellaiseksi , että eläkettä saa sen mukaan montako 18 vuotiasta eläkkeen maksajaa on tehnyt tähän yhteiskuntaan. Nykyinen järjestelmä ei kannusta lisääntymään. Nyt hoivavietti tuhlataan koiriin ja muihin lemmikkeihin eikä tarvi kantaa niin suurta vastuuta. Eläkeyhtiöitä ei tämä kiinnosta heillä on lakisääteinen oma maailmansa joka ei tule toimimaan.
Olipa perinpohjin mietitty eläkejärjestelmä sulla tarjota vaihdossa.
retee moro muute ! , suame luottoluokitus täytyy pitää A-tasolla jotta välistävetokuviot pysyy voimissaan, hurraa
Ennen koronaa tämä keskustelu olisi voinut edes hiukan kiinnostaa, mutta toiminta korona aikana veti kyllä maton alta.
Sen sijaan, että voivotellaan valtion velkaa, voisi nämäkin herrat perehtyä miksi "korona" aikana valtioiden täytyi ottaa paljon velkaa ja olisiko siltä voitu välttyä. Korona oli korroptiota alusta loppuun eikä vois enää vähempää kiinnostaa valtion ongelmat.
Meillä on luotettava hallinto???
Oliks jollain muuten osoittaa se laari, mistä keskuspankit ottaa niitä euroja heitettäväksi valtioille, joita sitten velkana maksetaan?
Keskuspankkien rahanluonti ei tapahdu konkreettisesta "laarista", vaan se on rahoitusmekanismi, joka perustuu sähköisiin tileihin, luottoluontiin ja velkajärjestelyyn. Ajatus on, että keskuspankkien rahalliset toimet stimuloivat taloutta, mutta järjestelmässä on sisäänrakennettu riippuvuus velan kiertämisestä ja maksuista. Ne luovat rahaa sähköisesti, kun ne lainaavat sitä eteenpäin kaupallisille pankeille tai valtioiden käyttöön rahoitusmarkkinoiden kautta.
Tässä on pari ongelmaa: 1. Inflaatio: Jos keskuspankki luo liikaa rahaa ilman todellista taloudellista perustaa, se voi johtaa inflaatioon - eli rahan arvon heikkenemiseen.
2. Velan kestävyys: Kasvava valtioiden velka voi johtaa kysymyksiin sen takaisinmaksukyvystä ja korkomenojen hallinnasta pitkällä aikavälillä.
tämä hiton velkaantuminen perustuu maahanmuuton ongelmiin ja työn verotukseen ei kukaan vaurastu eli ei verojakaab tule.
Tämä hallitus ottaa ennätysmäärän velkaa.
Seuraava ottaa vielä enemmän. Ja sitä seuraava sitä enemmän. Mikään ei muutu jos ei leikata kuluja ja kunnolla.
Edellisellä hallituksella ei ollut miljardeja maksettavana korkoja..
Nii ja kaikki on SDPn Sanna Marinin hallituksen syytä joka otti 40 miljardia velkaa ja jätti kaikki uudistukset tekemättä kuten soten. Tämä hallitus leikkaa ennätys määrän ettei se velka olisi niin suuri ja kuten herrat videolla sanoivat myös seuraava hallitus joutuu leikkaamaan.
Mistä syntyvät köyhät" kauneus katsojan silmässä. Mistä ,tulevat köyhät ...
Mulla referenssiä on. oma kokemus, kakskyt kuusi vuotta sitten ensi lapsen iässä, ja seuraavat
" kaikki " dollarit & hallituksen edustajat.... siitähän kyse....
Kuuskyt - % per pää ® v>velka°% selkäranka ✓ = hiljainen hetki.
Täysin turisteja ootte
Haluaisin Jussia vähän opponoida, tuloverotus ei keventynyt yhtään tai joillakin prosentin kymmemyksillä, joilla ei ole mitään merkitystä isossa kuvassa. On täysin pöljää puhua talouskasvusta ja jättää ainut asia poliitikon osalta sen eteen tekemättä eli veronalennukset ja odottaa eri tulosta.
Säätelyn vähentäminen on vaikeaa. EU-lainsäädäntökoneiston päätehtävä on tuottaa säätelyä.
EU on kuin kana.
Yritäpä sanoa kanalle, jonka päätehtävä on tuottaa munia, että älä tuota munia.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Tämä vuodatus ei ehkä kuuluu tähän ohjelmaa mutta Meidät Ruosinsuomalaiset te laitoitte taas jo toisen kerran elinaikanamme toisenluokan Suomen kansalaisiksi Kekkonen teki sen 60-70 luvuilla Miljoona kansalaista tuolloin joutui lähtemään nälkää pakoon kun Kallis kotimaa ei voinut sitä tarjota Ei työtä eikä sosiaaliapua Teimme palveluksen Suomen valtiolle silloin lähtemällä pois eikä varmaan aina iloisin mielin Nyt meitä rokotetaan taas Se 100 -300 kuussa olisi meille monelle pieni tuloisille eläkeläisille suuri apu Mutta Ei Rahaa riittää kyllä kakienmaailman mumuille mutta ei meille pienelle porukalle joita vielä on elossa 31 milj. Ja mikä siitä on Ruotsin osuus Sillä summalla Suomen talous laitetaan taas kerran kuntoon Saisitte hävetä
Puhut kalliita sanoa! Oli Suomen valtiolta äärimmäinen munaus suorastaan usuttaa fiksuja, suht. hyvin koulutettuja lapsirikkaita perheitään ja kansalaisiaan Itä- ja Pohjois-Suomesta Ruotsiin, pois iki-aikaisilta ja kalliilla lunastetuilta asuin alueiltaan! Eivät he olleet mitään "ylijäämä väestöä" Suomen maassa, kuten ne huippuosaajiksi mainostetut todelliset Afrikan- ja Lähi-Idän ylijäämä-ihmiset, joita todellakin siellä syntyy, ilman mitään kontrollia! Nyt Itä- ja Pohjois-Suomi on kuihtumassa ja kuolemassa, koska sinne ei annettu latin latiakaan "kehitysapua", vaan annettiin se Afrikkaan. Viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana suomalaiset ovat lapioineet Afrikkaan korkoa korolle laskien vähintään 100 miljardia euroa, joka on tietenkin ollut pois Suomen taloudesta...Kyllä tämä perusoikeuksien, ja ennen muuta ihmisoikeuksien suurvaltana oleminen on tullut liian kalliiksi, ja nyt lyödään lisää löylyä, eli maailman kunniahimoisin ilmastopolitiikka vie todellakin loput! Eihän meillä ole toivoakaan?
Savolaisia vasta sorretaankin.
...jos ei savolainen eikä ruotsinsuomalainen ja kuitenkin sorretaan...arvsatko mikä ?@@maurituomisto8007
Mikä on pahempaa kuin vasemmistopuolue, se että sanoo että on oikealla mutta on vasemmalla, kuten Onni
??????
.?..?
Joululahjan olisin harkinnut kahteen kertaan.