Araçla, yolun yarısı otobanda olmak üzere 3000 km yol yaptım. Aracı hızlı ve ivmeli kullanıyorum. Ortalama yakıt değeri 9.4 . Araç şehir içinde 6.8. Araç uzun yol ve şehir içi kullanımında sürüş keyfi veriyor ve oldukça konforlu. Yol tutuş ve off road açısından oldukça iyi. İnsanlar farklı görüşler ileri sürsede, bu araçta şanzıman yok. Benzinli motor sadece elektirik üretiyor. Yani jeneratör. Şarz sorunu yok. Performans süper. O-100 7sn. Max hız 186. Fark yaratan harika bir suv, tebrikler Nissan.
KARDEŞIM JENERATOR VE ELEKTİRİK MOTORLARINDA PROBLEM ÇIKIYOR DEDILER SENDE DURUM NASIL BİŞEY DUYDUNUMUZ YADA SERVİSTEN FALAN ..BU MOTORLARIN GARANTİSİ KAÇ YIL ACABA ..ÇOK RİSKLİ Bİ TEKNOLOJİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ AMA DURUM KAFAMIZI KARIŞTIRIYOR
Ben e powerin qashqai versiyonunu aldim ve bir haftadir kullanuyorum.arabayi tam olarak çözmem iki üç günümü aldi.bu arabada elektrikli araba gücü 190 beygir ve 330 torku ayağanizin altinda her an hazir ve hissediyorsunuz.hergün 60 km yol yapiyorum 30 km git 30 km gel şeklinde.gidış iniş egimli geliş çikiş eğimli rampa.gidiş te hizim 70-100 yakit ortalamam 100km ortalamaya göre 3.5,-3,6 lt gelişte yokuş sürekli hizim 70-90 100km ortalamaya göre 7lt kisaca 60 km git gel 100km ortalam 5.5 litre.break modunu gidişte ve iniş eğimli oldugu için çogu kez kullaniyorum ayaginizi virajlarda yokuş aşagi gazdan çektiğinizde fren kullanmiyorsunuz ve araba pilleri şarj da ediyor gazdan ayağinizi çektiğinizde.şehir içinde e pedal özelliğini kullandiğinizda ayri bir sürüs keyfi ve yakit tasarrufu var.araba sessiz güçlü konforlu.diger hibritlerde bu güç ve konfor yok.tork şahane.piller perfanmansa göre güç sağliyor.değişik bir sistem.ben çok memmnun kaldim arabadan tavsiye ederim hiç düşünmeden ..
Halid bey sizi taa lise yıllarımdan beri takip ederim ve çok severim,yıllardır çizginizi hiç bozmadınız,sizi izlemek gerçekten bi zevk,daha sık görmek isteriz sizi,başarılarınızın artarak devam etmesini dilerim👏🏻👏🏻👏🏻
Abi Lütfen şu kameraya yatırım yapın. Anlatımlarınız ne kadar kaliteli ve zevkli olsa da izlemesi gerçekten bir o kadar "keyifsiz". 🙏🙏 Özellikle araba çekimleriniz izlenmiyor. İstatistiksel olarak da bakarsanız sizde fark edersiniz.
"elektrikli ama şarja gerek yok" ise bu araç hybrid olmuş oluyor. Sadece benzinli motor tekerlere bağlı değil diye elektrikli diyorlar, arabaya benzin koyuyorsun, benzinli motorun bakımını yapıyorsun, yürürken emisyon saçıyorsun ve adı elektrikli. Plug-in hybridler ne o zaman, bu alet küçücük piliyle o benzinli motoru sık sık çalıştırıyorken bir plug-in hybrid ile günlük mesafeniz kısa ise hiç benzinli motoru açmadan kullanabiliyorsunuz. Bu araç net bir şekilde hybrid'dir. Yok bu araç elektrikli otomobil ise dizel lokomotifler de elektrikli trenlerdir. sisteme lafın yok yapılan reklamlar ve lanse ediliş biçimi kulağımı tırmalıyor sadece Video için emeğinize sağlık :)
Hybridlerde sadece uygun koşullarda elektrik motoru devreye girerken performans istendiğinde normal bir benzinli araç gibi yürüyor ve arada şanzıman olduğundan dolayı performans kaybı kaçınılmaz. E powerda ise hep elektrikli hissiyatıyla gidiyorsunuz. Performansıda cabası.
Aynı şeyleri yazmak için girmiştim, siz yazmışsınız. Ekleyeyim :Elektrik motorunun yüksek kW değerine bakmayın. Pilleri ful şarjlı olsa bile, 24 kW(32 hp) den daha fazla güç gereksiniminde elektrik motorunun güç üretebilmesi için mutlaka benzin motorunu çalıştırıyor. Araç EV modunda sadece 24 kW güç sağlayabiliyor. Toyota hibridlerden bu anlamda bir farkı yok. (sadece biraz daha güçlü tpyota 22 kW). Nissan kasıtlı olarak hibrid kelimesini kullanmayarak müşterileri yanıltıyor.
@@merthac4406 Bu saydıklarınız bu araca "elektrik araba" diyecek niteliği katmıyor. Araç sadece elektrik ile 10 km bile gidemiyorken bu sıfatı nasıl uygun görebiliriz. Plug-in hybrid bazı otomobiller siz istemezseniz asla benzinli motoru açmazlar bu 0-100 deneseniz de geçerli, ama bu araç (xtrail) her türlü o motoru açıyor sadece tekere bağlı değil. Şanzıman örneği için de evet kabul ama şanzıman var ya da yok olayına göre mi elektrikli ya da hybrid diyeceğiz. O egzoz var olduğu sürece bir noktada araç hybriddir heleki bu örnekteki gibi egzoza bağımlı ise. Range extender dedikleri araçlar bile (aynı teknolojinin pili büyük olanı) teknik olarak p-hev olarak geçiyor. Bu teknolojiyi kullanan hatta pilleri daha büyük olan ya da şarj olanağı sunan bazı otomobiller; extended-range electric vehicles (EREV), range-extended electric vehicles (REEV), and range-extended battery-electric vehicle (BEVx) şeklinde adlandırılmış hep. Yani Nissan Türkiye bariz bir şekilde algı oyunu yapıyor. (yurtdışında da böyle mi tanıtıyor bilmiyorum) Bu arada video başlık değiştirilmiş, içerikte direkt elektrikli demiyorlar zaten fakat diğer kanallarda da hep bu araç için "elektrikli" dedikleri için kendi yorumumu yapmak istedim genel olarak . İyi akşamlar saygılar :)
Yazılmış teşekkürler. Pazarlama stratejisi bir dolandırıcılık üzerine planlanmış ne yazık ki. Güzel kullanım özellikleri olması aracın iyi olması bir şey ifade etmiyor. Araç hibrit bir araç benzin yakıyor net şarj olmayan elektrikli diye bir yalan uydurulmuş durumda.
Şimdi yakıt tasarrufu için alınır desek, normal versiyonuna göre 400 bin tl fark varki bu farkı kaç senede çıkartıp sonra eşitlenecek.. Tork için alırım desen bu fiyata daha iyi torklu araçlar var.. O zaman parası bol olup keyif almak isteyenlere hitap eder heralde diye düşünüyorum..
Plug_in hybrid bir aracı tercih ederim. Hiç değilse gündelik hayatta elektrikli gibi kullanma imkanım olur. Hatta büyük hacim şart olmazsa direk MG E-HS falan da olabilir.
Tabiki birikiminiz anlatımınıza yansımış, çok doyurucu inceleme olmuş. Sorum: Normal araçlar, servise gittiğinde yapılan bakımlar standart; peki, elektrik motoru bakımını nasıl yapıyorlar ve genel bakım maliyetine oranı nedir ortalama
Elinize sağlık yine farkını ortaya koyan bir program oluşmuş, emeği geçenlere teşekkürler. En azından 5N1K sını öğrendik. Bu arada herkese bir sorum olacak, Onno ustamızın servisi nerede ve nasıl ulaşabilirim acaba?
13:46 Bi an Turgut abi koltuk fırlatma sistemini kullanacak sandım.😅 Anında tepki boş boş oturmuyor bak hiç birşey bilmiyor diyenlere gelsin.😉🤌 Geçmiş olsun büyük bir tehlike bence..🖐
Elektrikli otomobil kullanıcısı olarak soruyorum piller genelde 1500 kez dolduruluyor. Bende genelde %20-80 arasında kullanarak pil ömrüne dikkat ediyorum. Fakat bu arabada pilin devamlı bir şarjı ve boşaltım var. Bu pil ömrü olarak kaç seneye denk geliyor veya kaç kilometreye denk gelmektedir.
Eskiden arabanın parasından dolayı sadece izlemekle kalıyorduk suan parayıda geçtik parayı versen bile arabayı bayide bulamıyacağımızdan sadece izlemekle yetiniyoruz videoyu
Halit usta çok güzel bir test, emeğinize sağlık. ÖTV benzinli motor grubunda, 100 puanlık bir soru bu araba 3 yıl sonra vizeye girecek. Eksoz muayenesi olacak mı ? Olacaksa siz şartları bilirsiniz, nasıl benzinli jeneratörü rölentide yada 3000 devirde çalıştırıp ölçüm yaptıracaz ?? Çok güzel bir tespit daha var, 2018 X-trail dizel sahibiyim ben göz ucuyla bakmakla kalmadım 2 test sürüşü sonunda aralıkta en uzun isimlisinden 😀X-trail e-power e-4force sipariş verdim, listeye yazıldık. İnşallah çoook beklemeden iş uzamandan gelirde alırız. Manisa'dan selamlar, saygılar .....
Bence yakıt tüketimi çok yüksek. Elektrikli otomobillerde donanım kullanımına atıf yapılmasına çok sıcak bakmıyorum. Yol koşulları elbette değişken olacak, karlı, yağmurlu havalarda elbette kullanılacak bu donanımlar ya da yaz sıcağında elbette kullanılacak. Şarj daha uzjn süre gitsin diye akıllı telefonun tüm özelliklerini kapatıp kullanmaya benziyor bence bu. Buna göre bir tasarım olmalı. Teknik açıdan neden hibrit ya da hibrit benzeri bu tarz otomobillerde motor hacmi hep büyük olmak zorunda acaba? Madem 3 silindirli ufak hacimli motorlar çok verimli, böyle birşey uygulanamaz mı bu araçlara?
13:50'de küfürünüz için ağzınıza sağlık, maalesef bu sığırlardan binlercesi ile aynı trafikteyiz. Bunlara "sığır" bile hafif zira sığıra araç kullanmayı öğretebilsek kurallara daha fazla uyacağına eminim.
7,6 litre yakan elektrikli**, yakıt var, vergi var, emisyon var, yağ var, içten yanmalı periyodik bakım var ama elektrikli performansı var. Bunun adı hibrit içten yanmalı tekeri çevirsin çevirmesin en fazla bir hibritte elektrikli araç keyfi diye bilirsin fişe takılmayan elektrikli demek.. Çok ağır olmadan yazmak istiyorum olmuyor fişe takılmayan elektrikli demek pazarlama değil müşteri kandırmaktan başka bir şey değil.
Range extender'a en iyi örnek; Honda nın 2.0 sabit devir jeneratörü ile çalışan, ağırlığı 3 ton olmayan, düşük emisyon ve 3 lt gibi tüketime sahip yeni hatchback madelidir. Bagajda jeneratör taşıyanlar çoğaldıkça bence diğer üreticiler de yavaş yavaş Range extender'a geçiş yapıcaklar
Menzil uzatıcının (range extender) en güzel örneği BMW i3 modeline aittir araç elektrikliye ek olarak 2 silindirli 0,65l motor ile menzili uzatır. Benzin doldurulup şarj edilmeyen bir araç hibrittir ve elektrikli bir araçta standart içten yanmalı motor eklenip yakıt tüketilerek tam elektrikli denmesi bana birileri kandırılıyor gibi geliyor.
Bu araçta hiç bir video da yok bagaj kapağı hareket sensörlümü yani ayakla açılıyor mu yoksa sadece düğmeyle veya kumandayla mı açılıyor bende de 2023 aynı araçtan var bayi dekiler bunun bagajının ayakla felan açılmadığını söylediler ama pek güven vermedi açıkçası
Videoyu sonuna kadar izlemeyi beklemeden bir yandan dinlerken yazayım.. Jeneratör olarak kullanılan motorun 100 km'de ortalama 5,4 lt yakıt tüketmesi sizce de normal mi? (bu veriye başka bir videoda rastlamıştım).. Nerede kaldı elektrikli araçlar ile hedeflenen "çevreci" sıfır emisyon? Üstelik hem böyle içten yanmalı üç silindirli bir motor ve hem de elektrik motoru+pil düşününce maliyet ve fiyat da oldukça yüksek olacaktır mantıken. Madem içten yanmalı motor kullanıyor, bari hybrid olsaydı. Sarfiyat bir veya iki litre olsaydı bu yorumu yapmazdım fakat 5,4 lt günümüzdeki mevcut çoğu araçlarda rahatlıkla ulaşılabilen bir miktar.. (Edit: Dediğiniz gibi 7,4 lt/100 km ise gerçek sarfiyat, bu durumda zor satılır, iyi bir deneme olabilir fakat şahsen herhangi bir avantaj görmüyorum, müşteri olarak beni hiç bir şekilde cezbetmedi açıkcası).
Kesinlikle önemli olan nokta ucuzluk ve emisyon düşüklüğü. Bunu vermediği sürece bir anlamı yok. Tek faydası gaza basınca torkun tamamını güçlü bir şekilde hissetmeniz olur.
@@samilboyraz3167 Bir kere kullanmakla sahip olmak, para yatırmak çok farklı şeyler. Sürüş zevki ve konfor konusunda premium bir otomobil olduğundan şüphem yok. Kendim Polestar-2 kullandım, burada bahsedilen e-pedal (Polestar "one pedal drive mode" olarak adlandırmış) özelliğini bizzat deneyimledim ve gerçekten bayıldım, anlatıldığı gibi son derece kullanışlı ve efektif bir fonksiyon. Başta söylediğim gibi, ortalama 6~7 lt/100 km yakıt harcayan içten yanmalı motor varsa neden hybrid olmasın. Duruma göre jeneratör veya hybrid fonksiyon şeklinde bir otomatik seçim olsa belki daha mantıklı gelebilirdi. Bunu hem şehiriçi trafiği hem uzun yol kullanımını düşünerek söylüyorum ve bir avantaj bulamıyorum bu haliyle. Uzun yolda tork da gerekli değil, dört tekerlekten çekiş de benim düşünceme göre.
Turgut abinin D segmenti bana uygun değil dediği gibi bende tam tersi D segmenti araçlara bindiğimde benim aracım bu diyorum. Yalnız bu araçta tezat bir durum var, D segmenti araçlar daha çok konforlu uzun yol içindir dolayısıyla şehir içinde az yakıt tüketsin diye tasarlanan bu araçlar bana makul gelmiyor. Benim gibi şehir içinde çok araç kullanmayıp uzun yol severler için hiç mantıklı değil. Şehir içinde büyük araçları kullanma konusunda Turgut abinin yaşadığı benim aracım değil hissini yaşarsınız doğal olarak. Uzun yola çıktığınızda daha fazla yakıt tüketen araçlar bunlar, zaten yakıt tüketimi de düşük değil. E şimdi şehir içinde bu kadar büyük bir araca az yakıyor diye binmek de boyutlarından dolayı hiç mantıklı değil, dolayısıyla da şehir içinde çok daha az tüketen daha hafif küçük boyutlu araçlar tercih ediliyor. 4 litreler civarında yakıt tüketen nice c sınıfında araçlar var. Bu araçlar hiç bir zaman şehir içinde pratik olamaz boyut büyük bi kere, her yere girip çıkmak park etmek için yer bulmak o kadar kolay değil. Sonuç olarak uzun yol için tasarlanan ama uzun yolda da az tüketemeyen bir araç. Daha önce D segmentinde 2.4 motorlu araç kullandım, şehir içinde çok kullanmamakla beraber uzun yolda tercihimdi çok da keyifli rahat gidiyordu yorulmuyordu hem araç hem içindekiler, uzun yolda buna yakın yakıyordu ki hacimli motorlar uzun yolda ciddi az tüketir zaten, onun üretildiği 20 yıl öncesiyle farkı neredeki şimdi bunun. Şehir içinde ağırlıklı kullanıyorsanız alt segmentinde ki kardeşi tabi ki çok daha mantıklı ve arada uzun yol içinde o kadar kötü olmaz, sadece uzun yol içinde böyle komplike sistemler barındıran buna rağmen de az yakamayan araç almak pek mantık işi değil. Bazı markalar şöyle teknoloji böyle teknoloji koyduk diyor da sonra o dedikleri yerden sıkıntı çıktığında ortada bulamıyorsun onları. Tamamen pazarlama stratejisi olduğuna inanıyorum, yakıt tüketimi olarak evet daha alt sınıftaki araçlar şehir içinde ciddi az yakabiliyor ama iş uzun yola geldiğinde 2, 2.5 litrelik motorlara yakın yakıt değerleri oluyor ki bahsettiğimiz araçlar 20 yıl öncesine ait, buradan baktığında 20 yılda otomotiv dünyasında gelişen çok da bir şey göremedim, gelişen daha çok güvenlik donanımları, kalite desen eski araçların kalitesi zaten yok yenilerde. Hiç olmazsa eskiler mekanikti, ya yolda kalmazdın yada kendinde de bir şekilde çözebilirdin, şimdi elektronik uyarı geldi mi kenara çekip çekici bekliyor millet. Tamamen sömürü üzerine kurulan, kriz var diye diye yine kriz olmayan dönemde ki kadar (783 bin civarı ) araç satışının yapıldığı dönemler. Yıllara göre araç satışlarına bakıldığında 900 binin üzerine 2015,2016 ve 2017 de ancak çıkabilmiş, onun dışındaki yıllarda 800 binleri bile görememiş hatta 2018 de 600 binlerde 2019 da ise hep 479 binde kalmış. Pandemi dedikleri 2020 ve 2021 de 700 binlere çıkmış, 2022 de de yine 783 bin satış var. Hakikaten acayip kriz var araç gelmiyor, bulunamıyor. Hayali araç satılanlar sanırım. Bu arada Halit abi kızma o davarlar her yerde var, lüks araca bindiğinde kendini bişey zanneden avanaklardan (iyileri tenzih ediyoruz), milletin canını tehlikeye atıyorlar. Kendi uçsa gitse umurumda değil de olan karşıdaki kişiye yada bir aileye oluyor. Yazık.
Benzer bir düşüncedeyim ve hatta bu modellerin sadece ara geçiş için üretilip pazarlandığını ve kendi testlerini kullanıcıya yaptırma üstünden de para kazanma amacı olduğunu düşünüyorum. Bu araçlar kullanıldıkça firma size paranızla uzun dönem testi yaptırıyor. Kullanıcıya keyifli (elektrikli araç kullanmayı seven için) bir oyuncak sunmak dışında bir avantajı yok gibi. Ben sevdim mi derseniz, yeni ve farklı olan her şey ilgimi çeker ama pazarlama kısmı beni kesinlikle soğuttu.
@@brikardii Aynen öyle, işin finansmanı bizzat denek olan kullanıcılar. Yenilikleri bende seviyorum fakat özellikle 2010 yada 2012 üstü araçlara binme fırsatım olduğunda şunu hissettim ; markaların kendilerine has olan ruhları kayboluyor, birçok farklı markanın aracına bindiğinizde aynı hissizlik durumu oluşuyor. Önceden Toyota'nın ruhu yok derlerdi o ruhsuzluk genele yayılıyor gibi, elektrikli araçlara açıkçası pek sıcak bakmıyorum belki de bakamıyorum bilmiyorum gönlümüz eskilerde, bu hissizlik elektriklilerde çok daha fazla olacak diye düşünüyorum. Çünkü ekransa hepsinde büyük var, güvenlik ise standart birçok donanım var, konsol yapıları ekranlar sebebiyle aynı şekillere bürünmeye başladı, hatta birçoğu çok iğrenç emanet takılmış gibi duruyor yada çok büyük ve fazla büyük açıkçası, insanlar bu araçlarla uzun yola zor çıkıyor şehir içinde de içinde yatacak değil, altı üstü birkaç kilometre binecek, heryerin ekran, görsel olması araç meraklılarının sürüş hissini öldürüyor. Artık markalar arasındaki fark menzil, batarya dolum süresi konusuna gelecek gibi sadece. Araca en az ihtiyaç olunacak yerlerin şehir içi olduğunu düşünen biri olarak büyük küçük bütün araçları şehir içinde az tüketme derdiyle ortaya koyuyorlar. Bu bana garip geliyor, çünkü dayatılana değil ihtiyacım neyse ona bakar, o yönde irade kullanırım, Allah akıl vermiş kullanalımm diye, genel olarak gördüğümüz toplumların sürü gibi hep istenen yerlere gitmeleri, bizim gibi aykırı olanları da ya mecbur etmek üzerine gidiyorlar yada aykırılıklarına uygun ürün yapmıyorlar olan ürünlere de vergi ve maliyetler gibi sebeplerle ulaşman engellenmiş olduğundan yine ihtiyaç durumunda mecburen bulduğuna yönelmek durumunda kalıyorsun.
@@kalbirasat şahsen elektrikli (tam elektrikli, fişe takılan, sadece elektrik motoru olan 😁) araçları seviyorum ve gelişmelerden memnunum. Hem kullanım hem de yaşam tarzıma uyuyorlar ancak dediğiniz gibi özelikle ülkemizde bir şeye ulaşmak artık çok zor sadece maddi güç yeterli değil sistem çok farklı bir yere evrildi. 7 ay önce yeni gelecek bir model için kapora verdim ve halen ithalatı yapılamadı model ülkemize gelemedi ki Avrupa da bir senedir satılıyor beklerken aynı sınıf yine elektrikli başka bir marka model için sıraya girdim hatta araya hatır, tanıdık soktum 3 aydır da onun için bekliyorum araç yok ama her nasılsa sarı sayfalarda 200-300bin üstüne ikinci el* olarak satılıyor. Bu işleyişi anlamak mümkün değil. Bu arada bu olmayan iki araçda bu süreçte zamlanmaya devam etti biri 250 bin hiç gelmemiş olan ise 400bin kadar üstüne ekledi. Şükür ki araç alacağım diye acele edip elimdekileri satma hatasına düşmedim yoksa artık ne aracım ne de alacam durumum kalmazdı. Sonuç ya gider ellerinde kalan sana istediklerini satarlar araç alırsın ya da elindeki ile idare edersin piyasa bubduruma geldi ne yazık ki.
@@brikardii Allah korumuş, maalesef kullanıcıları bunlardan koruyacak bir ortam bulunmuyor bu zamanlarda. Herkes kafasına göre takılıyor, herşeyin aleni olarak açık olduğu yerde görüyoruz biliyoruz inceliyoruz demekten öte giden bişey görmedim. Hakkımızda hayırlısı olsun. İnşaallah gönlünüzde ki aracı alıp güven içinde binebilirsiniz. Keyifli sürüşler dilerim 🙂👍🏻
Hocam yakıt sarfiyatına pek faydası yok galiba. Söylenilen gibi tasarruf yok. Bin altı yüz motorlarda şehir içi sarfiyatına yine sekiz, dokuz litrelerde. O zaman düz nissan almak gerekir. Hemde fazla vermezsin
Yorumlarınız ve bilgileriniz çok açıklayıcı, teşekkür ederim. Fakat bir türlü matematiğe oturtamadığım bir durum var, paylaşılan verilerde de bundan bahsedildiğine denk gelmedim. Ortalama yakıt tüketimi fabrika verilerinde 6,4lt/100km, şu anki kullanımda ise 7,6/100km. Deposu da 30 litre yanlış bilmiyorsam. Bu durumda araca 30 litre benzin aldığımızda 400km yol mu gidiyor araç ?
2 aydır bu araca sahibim. 2bin km oldu kullanıyorum. Aracın ortalama yakıt tüketimi 5.6 şuanda. Bir depo ile 55lt yani, 1000km yol yaptım ve hala menzil 40km deydi. Bu araç sahibinin kullanım alışkanlığını göre değişken yakıt tüketimi sunan bir araç.
üstadlar benzinli motora gerek olmadan tekerlerin dönüşü ile elektrik üretilip şarj edilemez mi illa ki benzinli motor yada fişe takmak mı lazım yada güneş panelleri iş görmez mi
Hayır henüz teknoloji o seviyeye ulaşmadı ama bu yolda ilerleyen güzel örnekler mevcut. Tekerlek dönüşü ile yani kinetik enerji geri kazanımı ile elde edilecek enerji depolama ve yola tekrar aktarım işlemi %100 verimli değildir iş/enerji prensibi ile bu zaten mümkün değildir. Güneş panelleri ise birim alanda enerji üretimi henüz ihtiyacın çok uzağında. Sadece aracın tavan alanı ile şuna yakın bir hesap çıkıyor bir hafta güneşte bırakıp bir gün kullanım mümkün ama böyle bir aracın dahi fiyatı günümüz elektrikli araçlarına göre çok yüksek olacaktır.
Aracı inceleme fırsatım oldu gayet şık ve güzel bir araç ama yurt dışı tanıtımlarında bu araç 100 km de 8 - 9,5 litre yakıyor , öyle söylendiği gibi 6-7 litreler gözükmüyor. tahminim 7,5 litrelere inmek için gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanmak gerek. Videoda tanıtımı yapan Beyfendi 350 km yol yaptığını aracın ortlama 7.5 litre yaktığını bunun içinde 130 km hızlara çıktığını da belirtti. Kafama takılan 130km hızı kaç km boyunca yaptınız.
Merhaba, benzinli motorun üretmiş olduğu elektrik sürekli batarya üzerinden mi elektrik motorlarına gidiyor yoksa bataryayı devre dışı bırakabiliyor muyuz. Bir de bu aracın benzinli modelinin testini yapabilir misiniz?
Sürekli bataryadan beslenmiş olsa 40 bin km icinde 10 bin kez sarj desarj olurdu. Suan piyasada o performansa sahip pil yok. Benzin motorunun urettigi elektrik direkt invertöre gidiyor ordan da arabaya hareket saglayan elektrik motoruna. Batarya destek sağlıyor.
Keşke Nissan bu muhteşem otomobillerinde, kabin filtresini de doğru yere konumlandırsaydı. Filtreyi çıkarıp takarken çekilen eziyet bir yana, filtreyi çıkartma esnasında yakaladığı toz ve pislikler sistemin içine dökülüyor ve filtre anlamsızlaşıyor. Umarım bir an evvel Honda ve Toyota gibi torpido gözünün arkasına yerleştirilir.
Bu araci neden begenmediklerini anlamıyorum. Pulag in hibrit de parca cok. Hem batarya var hem şanzıman var hem elektrik motoru var hem de icten yanmali motor var. Hibritte de batarya var şanzıman var motor var bir dunya parca var. Bunda kucuk bir batarya elektrik motoru ve jeneratör var. İleriye yönelik bakıldığında hangisi daha avantajlı?
Hangi motor için sordunuz? Motorların standart içten yanmalı veya elektrik motorundan bir farkı yok yani bu gün kullandığımız araçlardan farklı bir teknoloji değil sadece uygulama yaklaşımı farklı.
@@brikardii zaten bahsettiğim de o teknolojik gelişmeleri takip edip işine yaptırım yapan ne kadar usta var. 100 yıllık içten yanmalı motorun arızası her usta* farklı şey söylüyor.
@@Ugur851_ benin demek istediğim de bu araca özel bir durum yok günümüz araçlarından farklı bir teknolojisi yok içten yanmalı ve elektrik motoru her araçta kullanılandan farklı değil. Yazılım ve yaklaşım farklı sadece.
Yüksek güç ve yine çok yüksek tork üreten bu araç için böyle bir sorun yok. Elektrikli ağır yük kamyonlarda bu jeneratörlü sistemler yıllar önce kullanılmaya başlamıştı
@@tugrulhavucoglu7129kardes off roadda uzun sureli bayirda falan kullansak elektirik motorlari zarar gorurmu bilgi varmi .. boyle motorlar vu isler icin uygunmu acaba duydunmu bisey
@@ramazanerdogan5802 belgesini görmedim ama mümkün değil. İçten yanmalı motoru olan hiçbir araç elektrikli statüsünde olamıyor kanunlarımıza göre hatta bu sebepten bmw zamanında i3 modelinin menzil uzatıcılı versiyonunu ülkemize getirmedi. Araç elektrikli ancak 2 silindirli bir jeneratör vardı üstünde ve bu jeneratör, içten yanmalı vergisine ayrıca içten yanmalı yönetmeliğine tabii olmasına sebep oldu.
Alınmaz bu fiyata Bu teknoloji Japonlar ucuza bilicek ben 1 ev parası vericem yok kardeşim adaletini seviyim araba kanalları insanlar uzmanlardan görüp almaya karar veril BİZDE ÖZNEREK BAKIYORUZ NE ZAMAN FİYATLARİ DUSER DİYE AMA SEÇİMDE GÖRÜŞÜRÜZ yok artık AUDİ binip tasarruf önlemleri anlatmak
Araçla, yolun yarısı otobanda olmak üzere 3000 km yol yaptım. Aracı hızlı ve ivmeli kullanıyorum. Ortalama yakıt değeri 9.4 . Araç şehir içinde 6.8. Araç uzun yol ve şehir içi kullanımında sürüş keyfi veriyor ve oldukça konforlu. Yol tutuş ve off road açısından oldukça iyi. İnsanlar farklı görüşler ileri sürsede, bu araçta şanzıman yok. Benzinli motor sadece elektirik üretiyor. Yani jeneratör. Şarz sorunu yok. Performans süper. O-100 7sn. Max hız 186. Fark yaratan harika bir suv, tebrikler Nissan.
Benzin deposu kaç litre?
@@mustafaboz6862 55 litre.
KARDEŞIM JENERATOR VE ELEKTİRİK MOTORLARINDA PROBLEM ÇIKIYOR DEDILER SENDE DURUM NASIL BİŞEY DUYDUNUMUZ YADA SERVİSTEN FALAN ..BU MOTORLARIN GARANTİSİ KAÇ YIL ACABA ..ÇOK RİSKLİ Bİ TEKNOLOJİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ AMA DURUM KAFAMIZI KARIŞTIRIYOR
Ben e powerin qashqai versiyonunu aldim ve bir haftadir kullanuyorum.arabayi tam olarak çözmem iki üç günümü aldi.bu arabada elektrikli araba gücü 190 beygir ve 330 torku ayağanizin altinda her an hazir ve hissediyorsunuz.hergün 60 km yol yapiyorum 30 km git 30 km gel şeklinde.gidış iniş egimli geliş çikiş eğimli rampa.gidiş te hizim 70-100 yakit ortalamam 100km ortalamaya göre 3.5,-3,6 lt gelişte yokuş sürekli hizim 70-90 100km ortalamaya göre 7lt kisaca 60 km git gel 100km ortalam 5.5 litre.break modunu gidişte ve iniş eğimli oldugu için çogu kez kullaniyorum ayaginizi virajlarda yokuş aşagi gazdan çektiğinizde fren kullanmiyorsunuz ve araba pilleri şarj da ediyor gazdan ayağinizi çektiğinizde.şehir içinde e pedal özelliğini kullandiğinizda ayri bir sürüs keyfi ve yakit tasarrufu var.araba sessiz güçlü konforlu.diger hibritlerde bu güç ve konfor yok.tork şahane.piller perfanmansa göre güç sağliyor.değişik bir sistem.ben çok memmnun kaldim arabadan tavsiye ederim hiç düşünmeden
..
Güzel günlerde kullanın.
Düz yolda trafik te 3 lt lerde yakıyor mu? Dur kalk ta özellikle
@erdalakbel2 e-power teknolojisinde güç kaybı uyarısı vererek kendini kapattığı söyleyenler var yaşadınız mı böyle birşey
Halid bey sizi taa lise yıllarımdan beri takip ederim ve çok severim,yıllardır çizginizi hiç bozmadınız,sizi izlemek gerçekten bi zevk,daha sık görmek isteriz sizi,başarılarınızın artarak devam etmesini dilerim👏🏻👏🏻👏🏻
13.47 de Turgut beyin yüz ifadesindeki değişim, geçmiş olsun, seviliyorsunuz
ne diyebirim ki, müthiş bilgi birikimine sahipsiniz, kanalınızı izlemek her daim keyifli ama bize kattıklarınız olağan üstü, saygılarımla.
Abi Lütfen şu kameraya yatırım yapın.
Anlatımlarınız ne kadar kaliteli ve zevkli olsa da izlemesi gerçekten bir o kadar "keyifsiz". 🙏🙏
Özellikle araba çekimleriniz izlenmiyor. İstatistiksel olarak da bakarsanız sizde fark edersiniz.
1 haftayı geçti test için başvurdum ne arayan nede soran var,bu araç yokluğunda bayiler burnundan kıl aldırmıyor.
Çok teşekkürler Nissan doğru iş yapmış ben bu aracı alırım yolda kalma problemi yüzde yüz çözüldükten sonra elektrikliye geçerim.
"elektrikli ama şarja gerek yok" ise bu araç hybrid olmuş oluyor. Sadece benzinli motor tekerlere bağlı değil diye elektrikli diyorlar, arabaya benzin koyuyorsun, benzinli motorun bakımını yapıyorsun, yürürken emisyon saçıyorsun ve adı elektrikli. Plug-in hybridler ne o zaman, bu alet küçücük piliyle o benzinli motoru sık sık çalıştırıyorken bir plug-in hybrid ile günlük mesafeniz kısa ise hiç benzinli motoru açmadan kullanabiliyorsunuz. Bu araç net bir şekilde hybrid'dir. Yok bu araç elektrikli otomobil ise dizel lokomotifler de elektrikli trenlerdir. sisteme lafın yok yapılan reklamlar ve lanse ediliş biçimi kulağımı tırmalıyor sadece Video için emeğinize sağlık :)
Hybridlerde sadece uygun koşullarda elektrik motoru devreye girerken performans istendiğinde normal bir benzinli araç gibi yürüyor ve arada şanzıman olduğundan dolayı performans kaybı kaçınılmaz. E powerda ise hep elektrikli hissiyatıyla gidiyorsunuz. Performansıda cabası.
Aynı şeyleri yazmak için girmiştim, siz yazmışsınız. Ekleyeyim :Elektrik motorunun yüksek kW değerine bakmayın. Pilleri ful şarjlı olsa bile, 24 kW(32 hp) den daha fazla güç gereksiniminde elektrik motorunun güç üretebilmesi için mutlaka benzin motorunu çalıştırıyor. Araç EV modunda sadece 24 kW güç sağlayabiliyor. Toyota hibridlerden bu anlamda bir farkı yok. (sadece biraz daha güçlü tpyota 22 kW). Nissan kasıtlı olarak hibrid kelimesini kullanmayarak müşterileri yanıltıyor.
@@merthac4406 Bu saydıklarınız bu araca "elektrik araba" diyecek niteliği katmıyor. Araç sadece elektrik ile 10 km bile gidemiyorken bu sıfatı nasıl uygun görebiliriz. Plug-in hybrid bazı otomobiller siz istemezseniz asla benzinli motoru açmazlar bu 0-100 deneseniz de geçerli, ama bu araç (xtrail) her türlü o motoru açıyor sadece tekere bağlı değil. Şanzıman örneği için de evet kabul ama şanzıman var ya da yok olayına göre mi elektrikli ya da hybrid diyeceğiz. O egzoz var olduğu sürece bir noktada araç hybriddir heleki bu örnekteki gibi egzoza bağımlı ise. Range extender dedikleri araçlar bile (aynı teknolojinin pili büyük olanı) teknik olarak p-hev olarak geçiyor. Bu teknolojiyi kullanan hatta pilleri daha büyük olan ya da şarj olanağı sunan bazı otomobiller; extended-range electric vehicles (EREV), range-extended electric vehicles (REEV), and range-extended battery-electric vehicle (BEVx) şeklinde adlandırılmış hep. Yani Nissan Türkiye bariz bir şekilde algı oyunu yapıyor. (yurtdışında da böyle mi tanıtıyor bilmiyorum) Bu arada video başlık değiştirilmiş, içerikte direkt elektrikli demiyorlar zaten fakat diğer kanallarda da hep bu araç için "elektrikli" dedikleri için kendi yorumumu yapmak istedim genel olarak . İyi akşamlar saygılar :)
Yazılmış teşekkürler. Pazarlama stratejisi bir dolandırıcılık üzerine planlanmış ne yazık ki. Güzel kullanım özellikleri olması aracın iyi olması bir şey ifade etmiyor. Araç hibrit bir araç benzin yakıyor net şarj olmayan elektrikli diye bir yalan uydurulmuş durumda.
Tam tanım: benzin jeneratörlü elektrikli araç. En büyük fark benzinli motor tekere direkt güç vermiyor, şanzıman yok.
İnceleme için teşekkürler. Nissan Bayisi liste fiyatı 1.909.000 TL olan araç için 2.120.000 TL istiyor. Aksesuar bedellerini iyice abarttılar.
Emeğinize sağlık yine çok güzel bir video olmuş.Lütfen ikonik otomobiller serisinde Corsa,Astra ve Vectra videoları da gelsin.(ÖZELLİKLE ASTRA)
Şimdi yakıt tasarrufu için alınır desek, normal versiyonuna göre 400 bin tl fark varki bu farkı kaç senede çıkartıp sonra eşitlenecek.. Tork için alırım desen bu fiyata daha iyi torklu araçlar var.. O zaman parası bol olup keyif almak isteyenlere hitap eder heralde diye düşünüyorum..
Kardeş tork icin alinacak başka araclar hangileri 2 3 tane yazarnisin .. tesekkurler
Plug_in hybrid bir aracı tercih ederim. Hiç değilse gündelik hayatta elektrikli gibi kullanma imkanım olur. Hatta büyük hacim şart olmazsa direk MG E-HS falan da olabilir.
Bu zaten elektrikli araç. Yakıtı benzin sadece.
13:50 halit bey kibarca tepki verdi
Tabiki birikiminiz anlatımınıza yansımış, çok doyurucu inceleme olmuş.
Sorum: Normal araçlar, servise gittiğinde yapılan bakımlar standart; peki, elektrik motoru bakımını nasıl yapıyorlar ve genel bakım maliyetine oranı nedir ortalama
Elinize sağlık yine farkını ortaya koyan bir program oluşmuş, emeği geçenlere teşekkürler.
En azından 5N1K sını öğrendik.
Bu arada herkese bir sorum olacak,
Onno ustamızın servisi nerede ve nasıl ulaşabilirim acaba?
13:46 Bi an Turgut abi koltuk fırlatma sistemini kullanacak sandım.😅
Anında tepki boş boş oturmuyor bak hiç birşey bilmiyor diyenlere gelsin.😉🤌
Geçmiş olsun büyük bir tehlike bence..🖐
Elektrikli otomobil kullanıcısı olarak soruyorum piller genelde 1500 kez dolduruluyor. Bende genelde %20-80 arasında kullanarak pil ömrüne dikkat ediyorum. Fakat bu arabada pilin devamlı bir şarjı ve boşaltım var. Bu pil ömrü olarak kaç seneye denk geliyor veya kaç kilometreye denk gelmektedir.
Güzel soru. Ama cevap alamadin
Halit abi nerdeyse e force sahibi oluyordun 13:49 da
Eskiden arabanın parasından dolayı sadece izlemekle kalıyorduk suan parayıda geçtik parayı versen bile arabayı bayide bulamıyacağımızdan sadece izlemekle yetiniyoruz videoyu
merhaba,bu araç hakkında kafama takılan bir konu var
bu aletin rodajını nasıl halledeceğiz?
Bence hybrid'den veya plig in hybrid'den ne farkı var. Tamamen pazarlama taktiği.
saab bun gece modunu yillar önce uyguladi ve harika bir olay
Halit Bey yeni Subaru Forester testini beklemekten ağaç olduk.
X-Trail Eskiden safkan arazi aracıydı. İyice şehirleşti…
Halit usta çok güzel bir test, emeğinize sağlık. ÖTV benzinli motor grubunda, 100 puanlık bir soru bu araba 3 yıl sonra vizeye girecek. Eksoz muayenesi olacak mı ? Olacaksa siz şartları bilirsiniz, nasıl benzinli jeneratörü rölentide yada 3000 devirde çalıştırıp ölçüm yaptıracaz ?? Çok güzel bir tespit daha var, 2018 X-trail dizel sahibiyim ben göz ucuyla bakmakla kalmadım 2 test sürüşü sonunda aralıkta en uzun isimlisinden 😀X-trail e-power e-4force sipariş verdim, listeye yazıldık. İnşallah çoook beklemeden iş uzamandan gelirde alırız.
Manisa'dan selamlar, saygılar .....
Bu araçlar ekzos muayenesinden muaf. Toyota full hibrit de muaf. Çünkü durur hâlde motor rolantide yada gazlı istediğin devirde calistirilamiyor
Trafiğe çıkıp yorumladığınız seriye devam etseniz keşke
Merhaba, karavan çekmek için Çeki demiri takilabiliyormu??
Bence yakıt tüketimi çok yüksek.
Elektrikli otomobillerde donanım kullanımına atıf yapılmasına çok sıcak bakmıyorum. Yol koşulları elbette değişken olacak, karlı, yağmurlu havalarda elbette kullanılacak bu donanımlar ya da yaz sıcağında elbette kullanılacak. Şarj daha uzjn süre gitsin diye akıllı telefonun tüm özelliklerini kapatıp kullanmaya benziyor bence bu. Buna göre bir tasarım olmalı.
Teknik açıdan neden hibrit ya da hibrit benzeri bu tarz otomobillerde motor hacmi hep büyük olmak zorunda acaba? Madem 3 silindirli ufak hacimli motorlar çok verimli, böyle birşey uygulanamaz mı bu araçlara?
13:50'de küfürünüz için ağzınıza sağlık, maalesef bu sığırlardan binlercesi ile aynı trafikteyiz. Bunlara "sığır" bile hafif zira sığıra araç kullanmayı öğretebilsek kurallara daha fazla uyacağına eminim.
jeneratör elektrik motoru direkt besliyebiliyor mu yoksa sadece batarya üzerinden mi elektrik aktarıyor?
Merhaba çok başarılı tanıtımınız için Tebrikler benim merak ettiğim yüzde yüz elektrik li otomobilmi yoksa bu otomobilmi daha az yakıyor
7,6 litre yakan elektrikli**, yakıt var, vergi var, emisyon var, yağ var, içten yanmalı periyodik bakım var ama elektrikli performansı var. Bunun adı hibrit içten yanmalı tekeri çevirsin çevirmesin en fazla bir hibritte elektrikli araç keyfi diye bilirsin fişe takılmayan elektrikli demek.. Çok ağır olmadan yazmak istiyorum olmuyor fişe takılmayan elektrikli demek pazarlama değil müşteri kandırmaktan başka bir şey değil.
7,6 litre de bana göre bu iddialar ile çok yüksek.
Mökemmel 👍
Arkadaş çocuğa oyuncak mı satılıyor? Hibrit işte. Araba güzel :))
Range extender'a en iyi örnek; Honda nın 2.0 sabit devir jeneratörü ile çalışan, ağırlığı 3 ton olmayan, düşük emisyon ve 3 lt gibi tüketime sahip yeni hatchback madelidir. Bagajda jeneratör taşıyanlar çoğaldıkça bence diğer üreticiler de yavaş yavaş Range extender'a geçiş yapıcaklar
Menzil uzatıcının (range extender) en güzel örneği BMW i3 modeline aittir araç elektrikliye ek olarak 2 silindirli 0,65l motor ile menzili uzatır. Benzin doldurulup şarj edilmeyen bir araç hibrittir ve elektrikli bir araçta standart içten yanmalı motor eklenip yakıt tüketilerek tam elektrikli denmesi bana birileri kandırılıyor gibi geliyor.
18:02 adam köpeklere sinyal verdi la😀 Nasıl alıştıysa artık. Seviyoruz Halit başkan!
Qashqai e power'ı da test etmenizi ve yorumlamanızı rica ederim.
Bu araçta hiç bir video da yok bagaj kapağı hareket sensörlümü yani ayakla açılıyor mu yoksa sadece düğmeyle veya kumandayla mı açılıyor bende de 2023 aynı araçtan var bayi dekiler bunun bagajının ayakla felan açılmadığını söylediler ama pek güven vermedi açıkçası
Full hibritten tek avantajı yüksek hızlarda performans olarak okudum, başka bir avantaj da yok gibi
Videoyu sonuna kadar izlemeyi beklemeden bir yandan dinlerken yazayım.. Jeneratör olarak kullanılan motorun 100 km'de ortalama 5,4 lt yakıt tüketmesi sizce de normal mi? (bu veriye başka bir videoda rastlamıştım).. Nerede kaldı elektrikli araçlar ile hedeflenen "çevreci" sıfır emisyon? Üstelik hem böyle içten yanmalı üç silindirli bir motor ve hem de elektrik motoru+pil düşününce maliyet ve fiyat da oldukça yüksek olacaktır mantıken. Madem içten yanmalı motor kullanıyor, bari hybrid olsaydı. Sarfiyat bir veya iki litre olsaydı bu yorumu yapmazdım fakat 5,4 lt günümüzdeki mevcut çoğu araçlarda rahatlıkla ulaşılabilen bir miktar..
(Edit: Dediğiniz gibi 7,4 lt/100 km ise gerçek sarfiyat, bu durumda zor satılır, iyi bir deneme olabilir fakat şahsen herhangi bir avantaj görmüyorum, müşteri olarak beni hiç bir şekilde cezbetmedi açıkcası).
Daha bir de bagaj dolu içeride 3-4 kişi yokken bu testler yapılıyor. Bence çok daha fazla yakar
Kesinlikle önemli olan nokta ucuzluk ve emisyon düşüklüğü. Bunu vermediği sürece bir anlamı yok. Tek faydası gaza basınca torkun tamamını güçlü bir şekilde hissetmeniz olur.
Ve tabi birde 4 çeker olması😉
Bır kere kullansanız fikriniz kesinlikle değişecektir kullanmanızı tavsiye ederım
@@samilboyraz3167 Bir kere kullanmakla sahip olmak, para yatırmak çok farklı şeyler. Sürüş zevki ve konfor konusunda premium bir otomobil olduğundan şüphem yok. Kendim Polestar-2 kullandım, burada bahsedilen e-pedal (Polestar "one pedal drive mode" olarak adlandırmış) özelliğini bizzat deneyimledim ve gerçekten bayıldım, anlatıldığı gibi son derece kullanışlı ve efektif bir fonksiyon. Başta söylediğim gibi, ortalama 6~7 lt/100 km yakıt harcayan içten yanmalı motor varsa neden hybrid olmasın. Duruma göre jeneratör veya hybrid fonksiyon şeklinde bir otomatik seçim olsa belki daha mantıklı gelebilirdi. Bunu hem şehiriçi trafiği hem uzun yol kullanımını düşünerek söylüyorum ve bir avantaj bulamıyorum bu haliyle. Uzun yolda tork da gerekli değil, dört tekerlekten çekiş de benim düşünceme göre.
E power qashqai testi de gelsin
Teşekkürler....ah bide alınabilir olsa
Bu araç ile yeni crv hibrit karsilastirirsaniz . Ne dersınız hangisinin tercih edersiniz
Merhaba, tek pedal ile sürüşte yağmurlu havalar ya da virajlarda özel bir dikkat gerekiyor mu acaba?
Turgut abinin D segmenti bana uygun değil dediği gibi bende tam tersi D segmenti araçlara bindiğimde benim aracım bu diyorum. Yalnız bu araçta tezat bir durum var, D segmenti araçlar daha çok konforlu uzun yol içindir dolayısıyla şehir içinde az yakıt tüketsin diye tasarlanan bu araçlar bana makul gelmiyor. Benim gibi şehir içinde çok araç kullanmayıp uzun yol severler için hiç mantıklı değil. Şehir içinde büyük araçları kullanma konusunda Turgut abinin yaşadığı benim aracım değil hissini yaşarsınız doğal olarak. Uzun yola çıktığınızda daha fazla yakıt tüketen araçlar bunlar, zaten yakıt tüketimi de düşük değil. E şimdi şehir içinde bu kadar büyük bir araca az yakıyor diye binmek de boyutlarından dolayı hiç mantıklı değil, dolayısıyla da şehir içinde çok daha az tüketen daha hafif küçük boyutlu araçlar tercih ediliyor. 4 litreler civarında yakıt tüketen nice c sınıfında araçlar var. Bu araçlar hiç bir zaman şehir içinde pratik olamaz boyut büyük bi kere, her yere girip çıkmak park etmek için yer bulmak o kadar kolay değil. Sonuç olarak uzun yol için tasarlanan ama uzun yolda da az tüketemeyen bir araç. Daha önce D segmentinde 2.4 motorlu araç kullandım, şehir içinde çok kullanmamakla beraber uzun yolda tercihimdi çok da keyifli rahat gidiyordu yorulmuyordu hem araç hem içindekiler, uzun yolda buna yakın yakıyordu ki hacimli motorlar uzun yolda ciddi az tüketir zaten, onun üretildiği 20 yıl öncesiyle farkı neredeki şimdi bunun. Şehir içinde ağırlıklı kullanıyorsanız alt segmentinde ki kardeşi tabi ki çok daha mantıklı ve arada uzun yol içinde o kadar kötü olmaz, sadece uzun yol içinde böyle komplike sistemler barındıran buna rağmen de az yakamayan araç almak pek mantık işi değil. Bazı markalar şöyle teknoloji böyle teknoloji koyduk diyor da sonra o dedikleri yerden sıkıntı çıktığında ortada bulamıyorsun onları. Tamamen pazarlama stratejisi olduğuna inanıyorum, yakıt tüketimi olarak evet daha alt sınıftaki araçlar şehir içinde ciddi az yakabiliyor ama iş uzun yola geldiğinde 2, 2.5 litrelik motorlara yakın yakıt değerleri oluyor ki bahsettiğimiz araçlar 20 yıl öncesine ait, buradan baktığında 20 yılda otomotiv dünyasında gelişen çok da bir şey göremedim, gelişen daha çok güvenlik donanımları, kalite desen eski araçların kalitesi zaten yok yenilerde. Hiç olmazsa eskiler mekanikti, ya yolda kalmazdın yada kendinde de bir şekilde çözebilirdin, şimdi elektronik uyarı geldi mi kenara çekip çekici bekliyor millet. Tamamen sömürü üzerine kurulan, kriz var diye diye yine kriz olmayan dönemde ki kadar (783 bin civarı ) araç satışının yapıldığı dönemler. Yıllara göre araç satışlarına bakıldığında 900 binin üzerine 2015,2016 ve 2017 de ancak çıkabilmiş, onun dışındaki yıllarda 800 binleri bile görememiş hatta 2018 de 600 binlerde 2019 da ise hep 479 binde kalmış. Pandemi dedikleri 2020 ve 2021 de 700 binlere çıkmış, 2022 de de yine 783 bin satış var. Hakikaten acayip kriz var araç gelmiyor, bulunamıyor. Hayali araç satılanlar sanırım. Bu arada Halit abi kızma o davarlar her yerde var, lüks araca bindiğinde kendini bişey zanneden avanaklardan (iyileri tenzih ediyoruz), milletin canını tehlikeye atıyorlar. Kendi uçsa gitse umurumda değil de olan karşıdaki kişiye yada bir aileye oluyor. Yazık.
Benzer bir düşüncedeyim ve hatta bu modellerin sadece ara geçiş için üretilip pazarlandığını ve kendi testlerini kullanıcıya yaptırma üstünden de para kazanma amacı olduğunu düşünüyorum. Bu araçlar kullanıldıkça firma size paranızla uzun dönem testi yaptırıyor. Kullanıcıya keyifli (elektrikli araç kullanmayı seven için) bir oyuncak sunmak dışında bir avantajı yok gibi. Ben sevdim mi derseniz, yeni ve farklı olan her şey ilgimi çeker ama pazarlama kısmı beni kesinlikle soğuttu.
@@brikardii Aynen öyle, işin finansmanı bizzat denek olan kullanıcılar. Yenilikleri bende seviyorum fakat özellikle 2010 yada 2012 üstü araçlara binme fırsatım olduğunda şunu hissettim ; markaların kendilerine has olan ruhları kayboluyor, birçok farklı markanın aracına bindiğinizde aynı hissizlik durumu oluşuyor. Önceden Toyota'nın ruhu yok derlerdi o ruhsuzluk genele yayılıyor gibi, elektrikli araçlara açıkçası pek sıcak bakmıyorum belki de bakamıyorum bilmiyorum gönlümüz eskilerde, bu hissizlik elektriklilerde çok daha fazla olacak diye düşünüyorum. Çünkü ekransa hepsinde büyük var, güvenlik ise standart birçok donanım var, konsol yapıları ekranlar sebebiyle aynı şekillere bürünmeye başladı, hatta birçoğu çok iğrenç emanet takılmış gibi duruyor yada çok büyük ve fazla büyük açıkçası, insanlar bu araçlarla uzun yola zor çıkıyor şehir içinde de içinde yatacak değil, altı üstü birkaç kilometre binecek, heryerin ekran, görsel olması araç meraklılarının sürüş hissini öldürüyor. Artık markalar arasındaki fark menzil, batarya dolum süresi konusuna gelecek gibi sadece. Araca en az ihtiyaç olunacak yerlerin şehir içi olduğunu düşünen biri olarak büyük küçük bütün araçları şehir içinde az tüketme derdiyle ortaya koyuyorlar. Bu bana garip geliyor, çünkü dayatılana değil ihtiyacım neyse ona bakar, o yönde irade kullanırım, Allah akıl vermiş kullanalımm diye, genel olarak gördüğümüz toplumların sürü gibi hep istenen yerlere gitmeleri, bizim gibi aykırı olanları da ya mecbur etmek üzerine gidiyorlar yada aykırılıklarına uygun ürün yapmıyorlar olan ürünlere de vergi ve maliyetler gibi sebeplerle ulaşman engellenmiş olduğundan yine ihtiyaç durumunda mecburen bulduğuna yönelmek durumunda kalıyorsun.
@@kalbirasat şahsen elektrikli (tam elektrikli, fişe takılan, sadece elektrik motoru olan 😁) araçları seviyorum ve gelişmelerden memnunum. Hem kullanım hem de yaşam tarzıma uyuyorlar ancak dediğiniz gibi özelikle ülkemizde bir şeye ulaşmak artık çok zor sadece maddi güç yeterli değil sistem çok farklı bir yere evrildi. 7 ay önce yeni gelecek bir model için kapora verdim ve halen ithalatı yapılamadı model ülkemize gelemedi ki Avrupa da bir senedir satılıyor beklerken aynı sınıf yine elektrikli başka bir marka model için sıraya girdim hatta araya hatır, tanıdık soktum 3 aydır da onun için bekliyorum araç yok ama her nasılsa sarı sayfalarda 200-300bin üstüne ikinci el* olarak satılıyor. Bu işleyişi anlamak mümkün değil. Bu arada bu olmayan iki araçda bu süreçte zamlanmaya devam etti biri 250 bin hiç gelmemiş olan ise 400bin kadar üstüne ekledi. Şükür ki araç alacağım diye acele edip elimdekileri satma hatasına düşmedim yoksa artık ne aracım ne de alacam durumum kalmazdı. Sonuç ya gider ellerinde kalan sana istediklerini satarlar araç alırsın ya da elindeki ile idare edersin piyasa bubduruma geldi ne yazık ki.
@@brikardii Allah korumuş, maalesef kullanıcıları bunlardan koruyacak bir ortam bulunmuyor bu zamanlarda. Herkes kafasına göre takılıyor, herşeyin aleni olarak açık olduğu yerde görüyoruz biliyoruz inceliyoruz demekten öte giden bişey görmedim. Hakkımızda hayırlısı olsun. İnşaallah gönlünüzde ki aracı alıp güven içinde binebilirsiniz. Keyifli sürüşler dilerim 🙂👍🏻
@@kalbirasat çok teşekkürler iyi dilekleriniz için, hepimizin gönlüne göre olsun inşallah. (=
Hocam yakıt sarfiyatına pek faydası yok galiba. Söylenilen gibi tasarruf yok. Bin altı yüz motorlarda şehir içi sarfiyatına yine sekiz, dokuz litrelerde. O zaman düz nissan almak gerekir. Hemde fazla vermezsin
Canlı yayın ne zaman ? Çınar Bey “sudden stop” ne oldu ?
Teşekkürler ❤
Kalite yi hemen fark ediyoruz . Kaliteli insanlar…
Teşekkürler
E pedal, ağır vasıtalardaki retarder sistemi gibi olmuş.
Turgut Abi selamlar, hyundai staria testi ne zaman gelir?
Bu arada transit customlar da bu jeneratör stratejisi uzun zamandır var..
Emeğinize sağlık
14:00 ulan ne güldüm bee
Yorumlarınız ve bilgileriniz çok açıklayıcı, teşekkür ederim. Fakat bir türlü matematiğe oturtamadığım bir durum var, paylaşılan verilerde de bundan bahsedildiğine denk gelmedim.
Ortalama yakıt tüketimi fabrika verilerinde 6,4lt/100km, şu anki kullanımda ise 7,6/100km. Deposu da 30 litre yanlış bilmiyorsam. Bu durumda araca 30 litre benzin aldığımızda 400km yol mu gidiyor araç ?
2 aydır bu araca sahibim. 2bin km oldu kullanıyorum. Aracın ortalama yakıt tüketimi 5.6 şuanda. Bir depo ile 55lt yani, 1000km yol yaptım ve hala menzil 40km deydi. Bu araç sahibinin kullanım alışkanlığını göre değişken yakıt tüketimi sunan bir araç.
@@matematikkutusu2811 teşekkür ederim. O zaman, aslında benzinli bir araç ama dizel araç gibi yakıt sarfiyatı var fakat elektrikli desek oluyor:)
Uzun yolculuklar da elektrik motoru ısınma problemi varmi yazın 35 derece de elektrik motoru isinmazmi bilgi paylaşımı yaparmisiniz
Araç elektrikli ÖTV sınıfındadır. ÖTV oranı %60.
üstadlar benzinli motora gerek olmadan tekerlerin dönüşü ile elektrik üretilip şarj edilemez mi illa ki benzinli motor yada fişe takmak mı lazım yada güneş panelleri iş görmez mi
Hayır henüz teknoloji o seviyeye ulaşmadı ama bu yolda ilerleyen güzel örnekler mevcut. Tekerlek dönüşü ile yani kinetik enerji geri kazanımı ile elde edilecek enerji depolama ve yola tekrar aktarım işlemi %100 verimli değildir iş/enerji prensibi ile bu zaten mümkün değildir. Güneş panelleri ise birim alanda enerji üretimi henüz ihtiyacın çok uzağında. Sadece aracın tavan alanı ile şuna yakın bir hesap çıkıyor bir hafta güneşte bırakıp bir gün kullanım mümkün ama böyle bir aracın dahi fiyatı günümüz elektrikli araçlarına göre çok yüksek olacaktır.
Aracı inceleme fırsatım oldu gayet şık ve güzel bir araç ama yurt dışı tanıtımlarında bu araç 100 km de 8 - 9,5 litre yakıyor , öyle söylendiği gibi 6-7 litreler gözükmüyor. tahminim 7,5 litrelere inmek için gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanmak gerek. Videoda tanıtımı yapan Beyfendi 350 km yol yaptığını aracın ortlama 7.5 litre yaktığını bunun içinde 130 km hızlara çıktığını da belirtti. Kafama takılan 130km hızı kaç km boyunca yaptınız.
3 haftadir kullaniyorum. Sadece sehir icinde suan 600km yol yaptim. Ortalamasi 5.6lt.
Menzil uzatıcılı elektrikli arabalar hangileri?
turgut abi telefon yenimi sürekli düzettin durdun 😂😂😂
Dizel Dizel Dizel
7.6 yakıyorsa neden bu araca 2 milyon verelim nevarsa dizelde var
Merhaba, benzinli motorun üretmiş olduğu elektrik sürekli batarya üzerinden mi elektrik motorlarına gidiyor yoksa bataryayı devre dışı bırakabiliyor muyuz. Bir de bu aracın benzinli modelinin testini yapabilir misiniz?
Başka bir incelemede batarya by-pass edilebiliyor denildi. Devre dışı kalabiliyormuş.
Sürekli bataryadan beslenmiş olsa 40 bin km icinde 10 bin kez sarj desarj olurdu. Suan piyasada o performansa sahip pil yok. Benzin motorunun urettigi elektrik direkt invertöre gidiyor ordan da arabaya hareket saglayan elektrik motoruna. Batarya destek sağlıyor.
Teşekkür ederiz. Batarya ömrü ne kadar? Batarya ömrünü tamamladığında değişim maliyeti ne kadar olacak??
1.9kw/h batarya var. Ömrü kısa olsa bile çok maliyetli olmaz.
çekim nerede yapıldı acaba
Keşke Nissan bu muhteşem otomobillerinde, kabin filtresini de doğru yere konumlandırsaydı. Filtreyi çıkarıp takarken çekilen eziyet bir yana, filtreyi çıkartma esnasında yakaladığı toz ve pislikler sistemin içine dökülüyor ve filtre anlamsızlaşıyor. Umarım bir an evvel Honda ve Toyota gibi torpido gözünün arkasına yerleştirilir.
🎉🎉
Kodiaq yine daha iyi veya allspace tiquan
Elektriklidense benim tercihim bu olacaktır, yolda kalma stresi beni buna itiyor
Standart hibrit, plug in hibrit vb bir çok alternatif mevcut.
@@brikardiihicbiri bunu tutmaz ....
Güzel araç yapmış Nissan ama direksiyonu hiç sevemedim ve bence fiyatı da biraz yüksek kalıyor.
Hocam bu aracı gönül rahatlığıyla alabilirmiyiz
Bu araci neden begenmediklerini anlamıyorum. Pulag in hibrit de parca cok. Hem batarya var hem şanzıman var hem elektrik motoru var hem de icten yanmali motor var. Hibritte de batarya var şanzıman var motor var bir dunya parca var. Bunda kucuk bir batarya elektrik motoru ve jeneratör var. İleriye yönelik bakıldığında hangisi daha avantajlı?
Caktirma .. bu aracin degeri bilinmiyor nerde nasil kullanacaklarini cogu kisi henuz keşfedemedi 😈😎
Bu araçta da 1.5 Lt bir benzinli motor var.
@@mithatyuksel1125 evet hocam jeneratör işte o.
kaç silindir,? 3 silindirmi 1.5 motor
Renault grubunda acaba bu teknoloji kullanılır mı
Benzinli araç harici hepsi gôtayaĝi..
Elektrikli araçlara geçişte ki amaç fosil yakıttan kurtulmak içindi. Fosil yakıta devam edilecekse neden elektrikli...
Selamlar.. Atkinson çevrimli mi benzinli motor.?
Evet
Santafe mi?
T-trail mi almalıyım?
Turuncu montlardan isterim bir tane
👍👍👍
♥️
Herkeste bu FZA yı incelemiş ne değişik araba
bozulunca o motoru yapacak ustayı nereden bulacağız.
Hangi motor için sordunuz? Motorların standart içten yanmalı veya elektrik motorundan bir farkı yok yani bu gün kullandığımız araçlardan farklı bir teknoloji değil sadece uygulama yaklaşımı farklı.
@@brikardii zaten bahsettiğim de o teknolojik gelişmeleri takip edip işine yaptırım yapan ne kadar usta var. 100 yıllık içten yanmalı motorun arızası her usta* farklı şey söylüyor.
@@Ugur851_ benin demek istediğim de bu araca özel bir durum yok günümüz araçlarından farklı bir teknolojisi yok içten yanmalı ve elektrik motoru her araçta kullanılandan farklı değil. Yazılım ve yaklaşım farklı sadece.
Sağolun beyler....
Bununda şanzımanı cvt mı? En sevmediğim.
Şanzıman yok
Merhaba 1800 kg olan bu araçta sert ve uzun rampalar da performans nedir acaba...
Yüksek güç ve yine çok yüksek tork üreten bu araç için böyle bir sorun yok.
Elektrikli ağır yük kamyonlarda bu jeneratörlü sistemler yıllar önce kullanılmaya başlamıştı
@@tugrulhavucoglu7129kardes off roadda uzun sureli bayirda falan kullansak elektirik motorlari zarar gorurmu bilgi varmi .. boyle motorlar vu isler icin uygunmu acaba duydunmu bisey
Bu soru içten yanmalı motorlar için sorulmuş olsa farklı şeyler söylerdim. Ama elektrik motorları için böyle bir risk söz konusu değil.@@heyaa8384
arabayı boşver ona paramız yetmezde monyun linkini at reiz
Yine de bir Mazda MX5 değil. :)
Stuppperrrrrrr
İçten yanmalı elektrikli bir otomobilden devlet egzoz emisyon ister mi? Kafamızda deli sorular.
Tabii ki ister standart içten yanmalı motordan devlet ve çevre için bir farkı yok. Hatta kimse için yok bildiğiniz bir hibrit araç.
@@brikardii ama elektrikli araç statüsünde satılıyormuş enteresan bir durum
@@ramazanerdogan5802 belgesini görmedim ama mümkün değil. İçten yanmalı motoru olan hiçbir araç elektrikli statüsünde olamıyor kanunlarımıza göre hatta bu sebepten bmw zamanında i3 modelinin menzil uzatıcılı versiyonunu ülkemize getirmedi. Araç elektrikli ancak 2 silindirli bir jeneratör vardı üstünde ve bu jeneratör, içten yanmalı vergisine ayrıca içten yanmalı yönetmeliğine tabii olmasına sebep oldu.
Elektrik menzili kaç km 60 mı
Max 5 km
👍🏻🙋🏻♂️
yakıt tükretimi aşırı geldi
Alınmaz bu fiyata
Bu teknoloji Japonlar ucuza bilicek ben 1 ev parası vericem yok kardeşim adaletini seviyim araba kanalları insanlar uzmanlardan görüp almaya karar veril BİZDE ÖZNEREK BAKIYORUZ NE ZAMAN FİYATLARİ DUSER DİYE AMA SEÇİMDE GÖRÜŞÜRÜZ yok artık AUDİ binip tasarruf önlemleri anlatmak
Halit abi sen de hiçbir direksiyonu beğenmiyorsun:)
Stoplar için bir tasarım hatası var. Kar yağışında kar tutma sebebiyle çok çabuk kapanacak yatayda ezik bir yapısı var.
🚙
👍👍🇹🇷🇹🇷