Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 окт 2024

Комментарии • 11

  • @dimitriskantareliss
    @dimitriskantareliss 5 лет назад +1

    καλά τα λες αλλά θα βρείς ένα κάρο "ειδικούς" να παρουσιάζουν πως αλλάζεις το ρελέ διαρροής, πως θα αντικαταστήσεις ασφάλεια, πως θα κάνεις σύνδεση Φ/Β πάνελ,πως... πως... βρείτε τρόπο να τους μαζέψετε

  • @DimitrisPhd
    @DimitrisPhd 6 лет назад

    Ποιο εννοείτε ανώτερο ίδρυμα??

    • @minotauros13
      @minotauros13 6 лет назад

      Για συστήματα υψηλής ισχύος (βλ. τάσης - ρεύματος) ειναι μονοδρομος οι Πολυτεχνικες Σχολες (στην ΕΕ λογίζονται ως Επίπεδο 7), ενω για χαμηλής ισχύος μπορεί να εννοείται και το ΑΤΕΙ (στην ΕΕ λογίζονται ως Επίπεδο 6). Το τελευταίο δεν σημαίνει ότι κάποιος απο επίπεδο 5 (Τεχνικές Σχολές ή ΙΕΚ) δεν λαμβάνει (μερικώς) δικαιώματα εγκατάστασης χαμηλής ισχύος συστημάτων.

    • @DimitrisPhd
      @DimitrisPhd 6 лет назад

      Μονο στην ελλάδα γίνεται αυτό π λέτε λογω ΕΔ . Μια χαρα τα καταφέρνουν οι συνάδερφοι μηχανικοί Τ.Ε και στην Υ/Τ . ΑΕΙ Τ.Τ και Μαστερ = Ε.Π.Π 7 .
      Ασχετα που εδω οι συντεχνίες τρώνε το κοσμάκη
      Καλη συνέχεια να έχετε

    • @minotauros13
      @minotauros13 6 лет назад

      Όχι ισχύει αυτό που έγραψα, σχεδόν σε όλη την ΕΕ και στην Ελλαδα (διαβάστε το νομοθετικό πλαίσιο απο 2014 και μετά). Συγκεκριμενα στο ΗΒ για ΕΔ μηχανικου (CEng) χρειαζεται ΒΕng + MSc ή ΜEng (επιπεδο 7), ενω για τεχνολογος (ΙΕng) το BEng Hons (επιπεδο 6), και τεχνικος (EngTech) στο επιπεδο τυπικων προσοντων 5. Το προβλημα στην Ελλαδα προκυπτει αφενος γιατι κανεις δεν χρησιμοποιει σωστα το Εθνικο Πλαισιο τυπικων προσοντων (απο ΕΕ), και αφετερου γιατι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με το (ανανεωμένο) νομοθετικο πλαισιο.
      Απο πλευράς νομοθεσίας, οι αποκαλουμενοι στην Ελλαδα μηχανικοι ΤΕ μπορουν να σπουδασουν σε επιπεδο 7 (MSc) και να ζητησουν ΕΔ μηχανικου ΠΕ απο το ΣΑΕΠ (ΥΠΠΑΙΘ). Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού εγγράφονται στο ΤΕΕ της όποιας Ευρωπαϊκής χώρας (στο ΗΒ είναι το ECUK) και στη συνέχεια "μεταφέρουν" τα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα. Ο νόμος αναγκάζει πλέον το ΤΕΕ της Ελλαδος να τους αποδεχθεί και να τους εγγράψει (τη διαδικασία την αναλαμβάνει το ΣΑΕΠ και κατοπιν το ΤΕΕ).

  • @georgeg.334
    @georgeg.334 2 года назад

    Να πείτε στα παιδιά ότι για να γίνεις ηλεκτρολόγος ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ δεν φτάνει μόνο το τεχνικό λύκειο! Πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει ΤΕΙ! Έχουνε βάλει πολύ άδικους όρους στον πδ108 2013 λυπάμαι πραγματικά... (Για να γίνεις εγκατάστατης πλέον από τεχνικό λύκειο πρέπει να περάσεις από 40 κύματα περίεργης προϋπηρεσίας όπου δεν μπορείς να την κάνεις εύκολα λυπάμαι... Είναι λες και το κάνουν επίτηδες) κρίμα...

    • @stellong4963
      @stellong4963 Год назад

      Μα επιτήδες το κανουν για να μην γίνονται πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες

    • @T-A895
      @T-A895 10 месяцев назад

      ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΑΣΤΟΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ,ΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΒΟΗΘΟΙ.

    • @georgek9920
      @georgek9920 5 месяцев назад

      ​@@T-A895 σκέφτομαι να πάω ηλεκτρολόγος σε σχολή του οαεδ,αξίζει από άποψη δικαιωμάτων και ευκαιριών; Δεν μπόρεσα να περάσω πανεπιστήμιο

    • @T-A895
      @T-A895 5 месяцев назад

      @@georgek9920 ΕΠΑΛ να πας.ειναι η καλύτερη σχολή για δευτεροβάθμια σύμφωνα με τον χρόνο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιωματα.κατεβασαν το πτυχίο του ΕΠΑΣ στο επίπεδο 3 από το 4 που ήταν.με αποτέλεσμα να πέσουν στα επαγγελματικά δικαιώματα σε σχέση με αυτων του ΕΠΑΛ .είχαν τα ίδια .τα τελευταία χρόνια άλλαξαν.