Droomboom Anna Paulownia 2 - CO2-certificering

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 2 ноя 2024

Комментарии • 25

  • @gerard7654
    @gerard7654 2 месяца назад +4

    Heb mijn twijfel over de waarheid wat er allemaal verteld word in deze video

    • @johandecrafter
      @johandecrafter Месяц назад

      Het blijft een mono cultuur als je een weiland vol plant met 1 boom soort. En opslaan van co2 per jaar kan je alleen rekenen als je die niet om kapt.......

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  Месяц назад

      Waar twijfel je over?

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  21 день назад

      De boom groeit na kap binnen 5 jaar weer terug. Dat principe kun je 7 keer doen. De
      CO2 blijft ook na kap opgeslagen in het hout (behalve als je het opstookt, maar dit hout is bedoelt voor de bouw).

    • @tomnuytens925
      @tomnuytens925 13 дней назад

      ​@@STinyHouse hoeveel jaar laat je deze bomen groeien?

    • @beavischrist5
      @beavischrist5 6 дней назад

      Twijfel niet! CO2 is absoluut geen broeikasgas.
      En dus ook geen probleem voor de natuur.
      Alles groeit veel beter met kooldioxide.
      Er zijn in de geschiedenis veel hogere gehaltes met kooldioxide geweest .

  • @mericesin83
    @mericesin83 29 дней назад

    Kan deze boom ook voorspoedig groeien in warme droge zandwoestijnen (bijvoorbeeld Sahara) en vulcanische berg gebieden?

  • @marinahoogland8426
    @marinahoogland8426 Месяц назад +1

    Is hier al een proefproject van bekend in Nederland? Er waren ook grote verwachtingen van de Acacia, maar die bleken hier heel langzaam te groeien.
    De ecologische waarde zal gering zijn doordat de boom uitheems is. Om die reden dus die 40 fruitbomen?
    Als imker lijkt het me wel interessant. Wanneer ze steriel zijn, zijn ze dan nog interessant voor de (honing)bijen?

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  21 день назад

      Kijk mijn eerste filmpje ook met Eric Litjens. Na het vierde jaar komen er bloemen in en ik meen dat die 700kg honing per Ha oplevert.

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  21 день назад

      Droomboom Anna Paulownia In Nederland
      ruclips.net/video/FQp2iChpvDg/видео.html

    • @sjoerd2947
      @sjoerd2947 16 дней назад

      @@STinyHouse het zou mooi zijn als er ipv gras bijvoorbeeld inheemse bloemen gezaaid worden onder de bomen. wel wat lastiger onderhoud doen dan, maar een stuk beter voor de natuur.

  • @lega2439
    @lega2439 2 месяца назад +2

    Help mij alstublieft met advies. Ik heb al meer dan 4 jaar 5 paulownia's. Ik heb ze laten groeien vanwege de grote schaduw, maar ik weet niet waarom haar wortel horizontaal gaat?! Er komen zelfs scheuten uit de grond en mijn beton wordt steeds dunner. Is er een oplossing voor de wortels? Ik krijg er grote problemen van, rond elke boom heb ik elke paar dagen een tiental jonge scheuten. Help alsjeblieft 🙏

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  Месяц назад +1

      Dat klinkt als wortelopchot. Weet je welke soort je geplant hebt?

    • @lega2439
      @lega2439 Месяц назад

      @@STinyHouse tomentose & fortunei

    • @lega2439
      @lega2439 Месяц назад

      @@STinyHouse hibrid 9501

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  21 день назад

      Dan heb je zo te horen een vrij invasieve soort geplant die vermeerderd middels wortelopslag. Niet veel aan te doen vrees ik behalve bijhouden en zorgen dat de wortels niet verder kunnen groeien.

  • @beavischrist5
    @beavischrist5 6 дней назад

    De klimaathoax😊.
    Mensen hoe meer kooldioxide hoe beter alles groeit.
    Kooldioxide is trouwens geen broeikasgas maar waterdamp wel😊

  • @aliozturk5457
    @aliozturk5457 4 месяца назад

    Hallo. Deze boom trok ook mijn aandacht. Ik kwam je filmpje tegen. Om gebruik te kunnen maken van uw kennis en ervaring, wil ik u deze vraag stellen. Moet ik het in Turkiye planten? Wat voor rendement zou het mij kunnen opleveren? Of is dat zo? .. Bedankt.

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  4 месяца назад

      In Turkije planten is zeker mogelijk. De
      Boom groeit in 10 jaar tijd 1 kuub hout. Daarna kun je elke 5 jaar oogsten tot ongeveer 4 a 7 keer.

  • @kazimierzbajsarowicz4205
    @kazimierzbajsarowicz4205 2 месяца назад

    Супер скажите пожалуйста сколько стоит саженцы дерева

  • @harrystevens9521
    @harrystevens9521 5 месяцев назад

    Heb je ook de mindere bodembiodiversiteit meegenomen van een uitheemse boom? Kan gevaarlijk zijn. Denk aan Amerikaanse rivierkreeft. Een sequoia in Nederland wordt zeker geen reuzen boom. Bezorgde partijgenoot.

    • @STinyHouse
      @STinyHouse  5 месяцев назад +4

      Dag Harry, Ik begrijp de vergelijking met de rivierkreeft niet goed? Bedoel je te zeggen: pas op voor invasieve exoten? Heb je ook mijn eerste filmpje gezien? Er wordt in dit geval gewerkt met vruchtloze bomen zodat verspreiding wordt tegengegaan, ook kun je tussen Pauwlonia andere soorten planten, bijvoorbeeld pompoenen doen het erg goed. Het voordeel is vooral dat er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn, dat de waterbehoefte gemiddeld is en er geen extreem veel CO2 en stikstof verwijderd wordt.

    • @harrystevens9521
      @harrystevens9521 5 месяцев назад +1

      @@STinyHouse Ja, ik probeer te zeggen pas op met alles wat je binnenhaalt van ver. Een verkeerde soort insect kan een ramp zijn. Kijk naar de doffe ellende van de rivierkreeft. Een bever doet prima werk, maar niet overal. Gaat de boom goed samenwerken met grassen of andere bomen verderop? Is het niet weer een nieuwe monocultuur die problemen met zich meebrengt straks, die we niet voorzagen? Gewoon bezorgdheid, geen verwijten dat het niet zou deugen, gewoon nieuwsgierig.
      Oké, prima, maar heb ook gelezen en bestudeerd dat exoten de bodemkwaliteit naar beneden kan brengen. Minder weerstand, ziektekiemen, minder biodiversiteit. En ik heb bestudeerd dat bomen tijd nodig hebben, veel tijd om goed kwalitatief hout te krijgen. Ik wil niet zeiken, maar ben alleen bezorgd of echt wel alle parameters zijn bekeken. Je kan in de revoluties waar we op alle fronten mee te maken hebben momenteel makkelijk een foutje maken in je goodwill.
      Kunnen jullie ook een ingang of aansluiting krijgen bij het Groene Deltaplan, nog niet zo heel erg oud. Ben bang dat het met het nieuwe kabinet allemaal ondergesneeuwd wordt. Je hoort daar weinig van als gewone inwoner van Nederland die nog weleens wat volgt als het gaat om herbebossing of grondwaterspiegel dan wel bodemkwaliteit. Je wordt daar zo slecht over geïnformeerd via journaal en dergelijke. Nooit eens een avond of een week een thema-uitzending.
      Als we iets geleerd hebben met corona dan is dat we moeten samenwerken met veel kleine initiatieven, wereldwijd op allerhande vlak. Voorbeeld, een kleine ter plaatse gebouwde elektriciteitsopwekking door met zout te werken kan ook een openbaar zwembad verwarmen, in plaats van één hele grote energiecentrales. Waterstof komt eraan. Wat vermag dat allemaal wel niet in goede zin? Ik geloof in veelschaligheid in kleinschaligheid. In Amerika zijn 150 stuwdammen kapot geknipt, en kijk wat dat deed met de herwinning van de biodiversiteit. Nu nog die hooverdam weg. Allemaal achterhaalde kennis.
      Nog zo'n voorbeeld. Er worden nu megapompen in de afsluitdijk geplaatst, prima, maar zou tevens de aanplant van de inheemse vlier of wilg, echte zuipschuiten, aan de IJssel niet nodig zijn? Wordt dat al gedaan? Dat zijn allemaal vragen die bij mij rijzen als dat op het journaal is. Werkt alles en iedereen wel genoeg samen? Straks moet het weer groter met die pompen om onder zijn eigen gewicht te bezwijken, gelijk de reuzen uit de Bijbel. Ik geloof in de bundeling van vele kleine initiatieven op allerlei vlak.
      Je moet goed 30 jaar vooruit kunnen denken tegenwoordig. Dat moeten we nog breed leren. Het is gewoon een bezorgdheid: zijn echt alle parameters meegenomen? Voor de rest juich ik alle regeneratieve landbouwinitiatieven van harte toe.

    • @TheoDeRouw
      @TheoDeRouw 4 месяца назад

      Soorten zijn hybride.