Buna seara la toată lumea, incredibil câte locuri interesante și frumoase avem in România, incredibil este Damian, este un computer, complimente echipei și organizatorilor acestor vloguri , doamne ajuta 🙏
Vă felicit pentru ideea de a realza un reportaj cu Sațiune Biologică de la Agigea. În anul 1975, când eram student, am făcut practică la această stațiune. Pe lângă faptul că reportajul mi-a amintit de acea perioadă, m-am bucurat că am aflat informații noi despre Rezervația de dune maritime și mai ales faptul că se încearcă readucerea rezervației la starea de dinainte de construirea canalului. De asemenea felicit pe domnul Damian Anfile pentru comentariul extrem de științific făcu în această stațiune. Foarte interesante sunt imaginile din cazematele rămase din al Doilea război mondial unice până acum.
Doamne,ma sperie Anfile câte știe?😁 este impresionant! Toată considerația și tot respectul! Mare comoara avem sa ne impartaseasca atâtea lecții de istorie si de apartanenta a neamului nostru Va ador pe amândoi, sunteți speciali!❤️❤️
Bună seara! Am vizitat orașul antic în urmă cu 3 ani, însă nu am cunoscut atâtea amănunte istorice, ca cele prezentate de domnul Damian. Felicitări pentru ideea realizării și pentru bogăția informațiilor! Mulțumesc!
Mulțumim.... Mult mai interesant decât programele tv. Și mulțumim dl. Constantinescu pentru efortul financiar. Cu siguranță nu este chiar simplu de realizat o asemenea filmare.
Buna seara! Sint literalmente emotionat, si intrucitva nemultumit, in ceea ce ma priveste. Nascut si crescut fiind in Constanta, a trebuit sa urmaresc aceasta a patra parte a periplului dobrogean pentru a afla ca exista, la Agigea, o astfel de statiune de cercetare. STIU, INSA, SIGUR, CA NU ESTE SINGURA DE ACEST GEN, DE LA MALUL MARII NEGRE. INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE SI DEZVOLTARE MARINA GRIGORE ANTIPA DIN CONSTANTA ARE O ACTIVITATE DELOC NEGLIJABILA...
Superbe cele trei episoade. Ffff interesant. Faceți o echipa excepțională. Toate ieșirile dvs sunt super. Nu le uit pe cele din Chișinău. Ce o mai face simpatica ghida? Felicitări și mai vrem...
Buna,sint plecata din tara de mai mult de 30 ani,si nu am vazut asa locuri frumoase in Dobrogea.Multumesc si astept sa vizionez si alte locuri tot asa de frumoase.😊
Foarte frumos si util. Sunt unele mici inexactitati (pe cat m-am priceput si eu) : tarabostes erau aristocrati geto-daci. Oamenii din popor se numeau comati si aveau capul descoperit neavand caciuli. Cel putin asa am invatat eu la scoala. Dar urmaresc cu mare placere asemenea podcasturi. Felicitari!
foarte trist ca nu se promoveaza astfel de locuri la noi, in alte tari sunt super vizitate si promovate, pacat!!!daca nu faceati acest vlog nu stiam de locul acesta si de multe altele, va multumesc ! la cat mai multe locatii si vloguri interesante ca acesta! sanatate !
Foarte misto toate vlog-urile, O adevarata enciclopedie. Felicitari pt initiativa. Ma voi delecta cu cate unul pe seara. Thumbs up pt initiativa si efort!!
vă salut domnule constantinescu e bine că prezentaţi şi vocal ce vedeţi pentru că eu sunt orb, vă urmăresc de o perioadă scurtă de timp, şi diana a zis că a ghidat un grup de nevăzători prin constanţa cuvântul braille se citeşte brai aveam pretenţii de la o fată cu un grad ridicat de cultură mult succes în tot ceea ce faceţi încontinuare şi vă urmăresc cu atenţie
Cazematele de la Agigea sunt parte a bateriei de coasta Elisabeta. Tunelurile respective faceau legatura cu faimoasa baterie de coasta germana Tirpitz (3 tunuri de 280 mm), din zona Lazu. Ambele baterii au deschis foc asupra distrugatorului Moskva, in 26 Iunie 1941.
Este reconfortant, este, literalmente, o forma de siguranta intelectuala certa, faptul ca Damian Anfile is on his own, totally, cand ofera explicatiile necesare. Diana Slav ne povestea, in episodul cu Jade restaurant, despre un satuc BAROC pe care il vizitase in Siclia. Cristian Tudor Popescu foloseste cuvantul nasaramba penru astfel de howlers, in Limba romana.
Mai erau destule obiective de vizitat in Dobrogea. Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Manastirea Celic Dere.,Manastirea Cocos, Pestera sfantului Ioan Casian
Salutari de la Agigea. Ma bucur ca ati avut disponibilitatea sa ne vizitați statiunea de cercetare. Imi pare rau ca nu am putut discuta in prealabil ca sa va punem la dispoziție un ghid care sa va ofere o viziune mai cuprinzătoare despre obiective si activitatea din statiune. Daca va mai putem fi de folos cu informatii sau daca aveti ocazia sa treceti prin zona va stam la dispoziție. Succes in toata activitatea. Cu stima, Paul C. Dincă.
Sunt o grămada de cazemate și pe lângă bucuresti exact pe lângă centura Bucureștiului una dintre ele e exact lângă a2 cu centura Bucureștiului! Nu sunt amenajate, sunt abandonate dar pot fi vizitate și chiar ați putea filma cu domnul Anfile și pune pe RUclips filmări
In romanul 'Zahei orbul"scris de Vasile Voiculescu sunt multe povestiri despre minunile facute de crucile de piatra de la Dervent si eu am trait o minune acolo pentru care aduc multumire bunului Dumnezeu.
Aa, și încă ceva, cavaleria catafractară avea o armură specifică, nu chiar din zale simple ci cu aspect de solzi de pește. ( din păcate la bătălia de la Adamclisi, Decebal nu a avut un suport substanțial din partea acestora fiindcă din cauza greutății lor o bună parte din armata trimisă să îl sprijine a căzut în Dunăre încercând să o traverseze pe gheaţă)
Eu cred ca se vrea sa se faca turism, dar nu se vrea sa se faca ceva la nivel local. Ar vrea sa faca altcineva ceva ca turistii sa vina. Pot sa faca proiecte europene, sa atraga fonduri si sa promoveze zona.
Adevărul istoric legat de misiunea apostolului Andrei este că Origen (sec. III) e cel ce spune că apostolii au tras la sorți unde să meargă fiecare cu Evanghelia, iar la Andrei a căzut sorțul să meargă în Sciția. Eusebiu de Cezareea doar preia această informație de la Origen, neaducându-i niciun plus de autoritate. Iar Sciția era un teritoriu foarte vast, ce ținea de deasupra subcontinentului Indian până în Dobrogea. Dobrogea era numită Sciția Mică, iar ca Andrei să vină pe aici, șansele logice sunt aproape nule: drumul scurt spre Sciția din Iudeea era pe la estul Mării Negre (nu pe la vest, unde era Dobrogea!), urmând acel drum pe la estul Mării Negre, ar fi putut stabili un centru misionar mai aproape de inima Sciției, de unde era mult mai ușor să răspândească Evanghelia în ambele direcții, ia granița cu Sciția era chiar Imperiul Roman, ceea ce însemna că drumul lui Andrei spre Sciția era unul mult mai sigur (pe lângă faptul că era mult mai scurt și mai logic ) decât să se expună riscului de a trece prin zonele atât de frământate de conflictele inter-tribale din Dobrogea (Sciția Mică). Asta ca să nu mai amintim că locuirea lui Andrei într-o peșteră ca „bază” a misiunii sale e un nonsens total, pentru că în secolul I creștinismul era exclusiv o religie a polisurilor (a cetăților/orașelor), în special a cetăților unde se găseau comunități evreiești.
Buna ziua, ar fi utila o subtitrare in limba engleza. Sigur ar atrage persoane interesate, nevorbitoare de limba romana. Poate reusiti sa faceti circuite pentru straini fie prin Bucuresti, fie prin alte locuri precum Dobrogea. Cum Dl Anfile este vorbitor de franceza, engleza si un pic, ... mai mult, germana, asta e un avantaj.🙂 Mult succes
Damian , ai răspuns singur, ultima metopă, cea care este lipsă, este la muzeul de Istorie din Istanbul. Au luat-o turcii, pe vremea când Dobrogea făcea parte din imperiul lor.
Domnul Sorin ar face bine să nu mai vorbească în timpul filmărilor. Are mari probleme si când citește, ca sa nu mai vorbim de incultura de care dă dovadă. Ar fi minunat daca ar face un pas în spate. Damian in schimb este extraordinar.
Alte guri sustin ca monumentul ar fi fost ridicat de persi, nu de romani. La vremea restaurarii, pentru a dovedi ca nu suntem inruditi cu poporul sovietic, Ceausescu a dat ordin sa schimbe provienenta.😊
Admirabil...băiatul ăsta e o adevărată enciclopedie...câți oameni speciali avem...multumesc din suflet..am urmărit cu multă plăcere 🙏👏👏👏👏
Buna seara la toată lumea, incredibil câte locuri interesante și frumoase avem in România, incredibil este Damian, este un computer, complimente echipei și organizatorilor acestor vloguri , doamne ajuta 🙏
Foarte interesante istoriile mănăstirilor. Cunoscând istoria, ne conștientizăm identitatea și ne crește stima de sine ca neam.
Vă felicit pentru ideea de a realza un reportaj cu Sațiune Biologică de la Agigea. În anul 1975, când eram student, am făcut practică la această stațiune. Pe lângă faptul că reportajul mi-a amintit de acea perioadă, m-am bucurat că am aflat informații noi despre Rezervația de dune maritime și mai ales faptul că se încearcă readucerea rezervației la starea de dinainte de construirea canalului.
De asemenea felicit pe domnul Damian Anfile pentru comentariul extrem de științific făcu în această stațiune. Foarte interesante sunt imaginile din cazematele rămase din al Doilea război mondial unice până acum.
Doamne,ma sperie Anfile câte știe?😁 este impresionant! Toată considerația și tot respectul! Mare comoara avem sa ne impartaseasca atâtea lecții de istorie si de apartanenta a neamului nostru
Va ador pe amândoi, sunteți speciali!❤️❤️
impresionant periplu! am fost in multe pelerinaje dar in zona Dobrogei nu am ajuns! mulțumesc! felicitări si succes in continuare!
Bună seara! Am vizitat orașul antic în urmă cu 3 ani, însă nu am cunoscut atâtea amănunte istorice, ca cele prezentate de domnul Damian. Felicitări pentru ideea realizării și pentru bogăția informațiilor! Mulțumesc!
Mult respect pentru tot ce faceti ! 👍🙏🌞🇸🇪
Sunteti, o echipa de milioane!
👍👍👏👏🙏🙏
Bravo domnilor ! Felicitari pentru tot ceea ce faceti !
multumim,ca ne-ati onorat cu prezenta in vizita pe,plaiurile Apostolicesti Dobrogene,Doamne ajuta si spor in tot ce realizati.
Foarte interesant. Mulțumesc mult. Multă sănătate și drumuri bune!!
Foarte interesante informații !Păcat că aceste locuri nu sunt promovate de autorități!Mulțumim !
Bună seara! Domnul Sorin va mulțumesc pentru tot ce faceți și felicitări lui Damian!
Mulțumim.... Mult mai interesant decât programele tv. Și mulțumim dl. Constantinescu pentru efortul financiar. Cu siguranță nu este chiar simplu de realizat o asemenea filmare.
Cel putin 2000 de euro, el vrea sa ramana ceva dupa el, e de respectat asta
@@techshorts6044 Cu siguranță va rămâne ceva, eu mă uit cu plăcere și abia aștept noi teme
Extrem de interesant , vă mulțumim pentru informațiile transmise ! Stima și respect !
Nu am învățat în 30 de ani cât am stat în Constanța, câte am învățat din episoadele astea, mulțumim
Minunate locuri. Mulțumim Domnule Sorin . Felicitari dragului nostru Damian
Buna seara! Sint literalmente emotionat, si intrucitva nemultumit, in ceea ce ma priveste. Nascut si crescut fiind in Constanta, a trebuit sa urmaresc aceasta a patra parte a periplului dobrogean pentru a afla ca exista, la Agigea, o astfel de statiune de cercetare. STIU, INSA, SIGUR, CA NU ESTE SINGURA DE ACEST GEN, DE LA MALUL MARII NEGRE. INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE SI DEZVOLTARE MARINA GRIGORE ANTIPA DIN CONSTANTA ARE O ACTIVITATE DELOC NEGLIJABILA...
Am urmărit cu mare drag seria din Dobrogea!!! Respect !!! O plăcere să revăd aceste locuri minunate !!!
MULȚUMESC ȘI MULTE FELICITĂRI!!!
O PLĂCERE SĂ CĂLĂTOREȘTI PRIN ISTORIA UNOR MELEAGURI LEGENDARE!!!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Mulțumesc pentru aceste vloguri minunate pe care le-am văzut datorita dvs.
Superb, felicitări!👏👏👍👍🤗
Cat va iubesc podcasturile.Multumim ❤
Felicitări pentru tot !Mulțumim, Doamne ajuta!🙏
Sunteți fantastici,am savurat totul cu mare placere ,mulțumim!!!❤❤❤
Este excepțional podcastul !
Dobrogea,pământul meu iubit. Constanța mea frumoasă, cândva atât de apreciată și invidiată. Mulțumesc pentru acest periplu ACASĂ la mine.
Asa tot sa inveti istorie ❤
Felicitări pentru frumoasele realizări !
Felicitări și respect pentru ceia ce faceți Sănătate și multe realizări în continuare
Vă mulțumim mult,domnilor,foarte interesant tot
ce frumos se aude cum cântă cucu
Domnule Sorin să vă dea Dumnezeu sănătate și lui Damian foarte frumos și interesant dumnezeu să vă ajute în toate proiectele
Tot respectul😊
Un voiaj turistic bogat în informații detaliate.
Superbe cele trei episoade. Ffff interesant. Faceți o echipa excepțională. Toate ieșirile dvs sunt super. Nu le uit pe cele din Chișinău. Ce o mai face simpatica ghida? Felicitări și mai vrem...
Buna,sint plecata din tara de mai mult de 30 ani,si nu am vazut asa locuri frumoase in Dobrogea.Multumesc si astept sa vizionez si alte locuri tot asa de frumoase.😊
Felicitari...multumesc
*MULTUMIM TUTUROR - inclusiv cameramanului- care da dovada de profesionalism de filmare*
*România este CU ADEVARAT FANTASTICA*❤
Foarte frumos si util. Sunt unele mici inexactitati (pe cat m-am priceput si eu) : tarabostes erau aristocrati geto-daci. Oamenii din popor se numeau comati si aveau capul descoperit neavand caciuli. Cel putin asa am invatat eu la scoala. Dar urmaresc cu mare placere asemenea podcasturi. Felicitari!
Felicitări!!!
Per total excelente prezentările, cu mici sincope. Tarabostes erau nobilii daci și pileatii oamenii simplii.
Multumim! Este minunat cum promovati tara noastra!
Zi binecuvintata.
Ce frumos!👍
Foarte fain ! Felicitari !
Multumesc cu recunostinta!🙏
Sorin , spune-mi te rog cine este doamna aceasta la fel de deșteaptă ca și voi ?
N-am mai ascultat-o pînă acum .
Felicitări pentru toți trei !
foarte trist ca nu se promoveaza astfel de locuri la noi, in alte tari sunt super vizitate si promovate, pacat!!!daca nu faceati acest vlog nu stiam de locul acesta si de multe altele, va multumesc ! la cat mai multe locatii si vloguri interesante ca acesta! sanatate !
Foarte misto toate vlog-urile, O adevarata enciclopedie. Felicitari pt initiativa. Ma voi delecta cu cate unul pe seara. Thumbs up pt initiativa si efort!!
Mulțumesc ❤
vă salut domnule constantinescu e bine că prezentaţi şi vocal ce vedeţi pentru că eu sunt orb, vă urmăresc de o perioadă scurtă de timp, şi diana a zis că a ghidat un grup de nevăzători prin constanţa cuvântul braille se citeşte brai aveam pretenţii de la o fată cu un grad ridicat de cultură mult succes în tot ceea ce faceţi încontinuare şi vă urmăresc cu atenţie
Bună seara, abia așteptam să văd episodul! 🥇🇹🇩
Cazematele de la Agigea sunt parte a bateriei de coasta Elisabeta. Tunelurile respective faceau legatura cu faimoasa baterie de coasta germana Tirpitz (3 tunuri de 280 mm), din zona Lazu. Ambele baterii au deschis foc asupra distrugatorului Moskva, in 26 Iunie 1941.
Multumim!
Este reconfortant, este, literalmente, o forma de siguranta intelectuala certa, faptul ca Damian Anfile is on his own, totally, cand ofera explicatiile necesare. Diana Slav ne povestea, in episodul cu Jade restaurant, despre un satuc BAROC pe care il vizitase in Siclia. Cristian Tudor Popescu foloseste cuvantul nasaramba penru astfel de howlers, in Limba romana.
Mulțumesc
Mai erau destule obiective de vizitat in Dobrogea. Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Manastirea Celic Dere.,Manastirea Cocos, Pestera sfantului Ioan Casian
Multumesc cu recunostinta!
Salutari de la Agigea. Ma bucur ca ati avut disponibilitatea sa ne vizitați statiunea de cercetare. Imi pare rau ca nu am putut discuta in prealabil ca sa va punem la dispoziție un ghid care sa va ofere o viziune mai cuprinzătoare despre obiective si activitatea din statiune. Daca va mai putem fi de folos cu informatii sau daca aveti ocazia sa treceti prin zona va stam la dispoziție. Succes in toata activitatea. Cu stima, Paul C. Dincă.
Sunt o grămada de cazemate și pe lângă bucuresti exact pe lângă centura Bucureștiului una dintre ele e exact lângă a2 cu centura Bucureștiului! Nu sunt amenajate, sunt abandonate dar pot fi vizitate și chiar ați putea filma cu domnul Anfile și pune pe RUclips filmări
Mulțumim frumos Sorin
Excelent!❤
Si in Egipt, daca am retinut bine din documentare, sunt temple mutate din locurile initiale.
În Corabia, cartier Celei, încă se vad ruinele piciorului de pod roman, lângă ruinele cetății dacice Sucidava.
Bună seara domnul Sorin
Felicitari !!! O sugestie ,de unde vin greci si istoria lor .
Extraordinar
Aceasta este cea mai frumoasa parte ținând cont de prezentarea sfintelor mănăstiri ale Dobrogei,aici este esenta🙏
Super
Foarte interesant Video
In romanul 'Zahei orbul"scris de Vasile Voiculescu sunt multe povestiri despre minunile facute de crucile de piatra de la Dervent si eu am trait o minune acolo pentru care aduc multumire bunului Dumnezeu.
Este impresionant acest clip! Descrierile amanuntite vor ajuta cu siguranta pe viitorii vizitatori!
Meduza (baba aia cu broboada) este logoul de la Versace. Asa cred ca multi il vor tine minte mai bine. Succes!
Damian
Care amestec dintre Daci și romani ??????
Aa, și încă ceva, cavaleria catafractară avea o armură specifică, nu chiar din zale simple ci cu aspect de solzi de pește. ( din păcate la bătălia de la Adamclisi, Decebal nu a avut un suport substanțial din partea acestora fiindcă din cauza greutății lor o bună parte din armata trimisă să îl sprijine a căzut în Dunăre încercând să o traverseze pe gheaţă)
Tare cu Apolodor 😊
Il asteptam pe maestrul Damian si la Histria
Metope , acum am aflat de unde vine numele emisiuni de la radio a lui Paleologu cel tînăr
Ce frumos ..ce monumente putem face turism insa nu se vrea...vai si amar...de cine conduce tara
Eu cred ca se vrea sa se faca turism, dar nu se vrea sa se faca ceva la nivel local. Ar vrea sa faca altcineva ceva ca turistii sa vina. Pot sa faca proiecte europene, sa atraga fonduri si sa promoveze zona.
Bună seara la toata lumea
❤
Adevărul istoric legat de misiunea apostolului Andrei este că Origen (sec. III) e cel ce spune că apostolii au tras la sorți unde să meargă fiecare cu Evanghelia, iar la Andrei a căzut sorțul să meargă în Sciția. Eusebiu de Cezareea doar preia această informație de la Origen, neaducându-i niciun plus de autoritate. Iar Sciția era un teritoriu foarte vast, ce ținea de deasupra subcontinentului Indian până în Dobrogea. Dobrogea era numită Sciția Mică, iar ca Andrei să vină pe aici, șansele logice sunt aproape nule: drumul scurt spre Sciția din Iudeea era pe la estul Mării Negre (nu pe la vest, unde era Dobrogea!), urmând acel drum pe la estul Mării Negre, ar fi putut stabili un centru misionar mai aproape de inima Sciției, de unde era mult mai ușor să răspândească Evanghelia în ambele direcții, ia granița cu Sciția era chiar Imperiul Roman, ceea ce însemna că drumul lui Andrei spre Sciția era unul mult mai sigur (pe lângă faptul că era mult mai scurt și mai logic ) decât să se expună riscului de a trece prin zonele atât de frământate de conflictele inter-tribale din Dobrogea (Sciția Mică). Asta ca să nu mai amintim că locuirea lui Andrei într-o peșteră ca „bază” a misiunii sale e un nonsens total, pentru că în secolul I creștinismul era exclusiv o religie a polisurilor (a cetăților/orașelor), în special a cetăților unde se găseau comunități evreiești.
Buna ziua, ar fi utila o subtitrare in limba engleza. Sigur ar atrage persoane interesate, nevorbitoare de limba romana. Poate reusiti sa faceti circuite pentru straini fie prin Bucuresti, fie prin alte locuri precum Dobrogea. Cum Dl Anfile este vorbitor de franceza, engleza si un pic, ... mai mult, germana, asta e un avantaj.🙂 Mult succes
Buna ziua. Îmi puteți recomanda va rog o firma care îmi poate aduce o mașină din Franța?
👋👋👋👋👋
Respect
Felicitation,
Damian , ai răspuns singur, ultima metopă, cea care este lipsă, este la muzeul de Istorie din Istanbul. Au luat-o turcii, pe vremea când Dobrogea făcea parte din imperiul lor.
Armata sovietica a utilizat pestera propriu-zisa, in 1945, drept saivan pentru oi. Absolut terifiant.
Mergem la masa...meritam!...meditam? Aaa, meritam...:))
Cocoșelul este moneda de 20 de franci aur din vremea celui de-al doilea Imperiu / A treia Republică Franceză.
vă invit la Dac FEST festival de reconstituire istorică
Domnul Sorin ar face bine să nu mai vorbească în timpul filmărilor. Are mari probleme si când citește, ca sa nu mai vorbim de incultura de care dă dovadă. Ar fi minunat daca ar face un pas în spate. Damian in schimb este extraordinar.
Va urmaresc mereu si va promovez in Diaspora pe grupurile mele si cele in care sunt admin si moderator
Va aputi sa mergeti si prin zonele alpine, sa vedeti ca nu va mai trebuie nici o dieta.
Alte guri sustin ca monumentul ar fi fost ridicat de persi, nu de romani. La vremea restaurarii, pentru a dovedi ca nu suntem inruditi cu poporul sovietic, Ceausescu a dat ordin sa schimbe provienenta.😊
Ai lăudat pantaloni,în cazul asta sunt pe post de salopeta😅😅😅
Salut 👋