Muhteşem keyifli bir uslubla deneyim, bilgi ve tecrübelerinizi ve babacan tavsiyelerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler sayın hakimim, severek izliyoruz. Yeni göreviniz hayırlı olsun☺
Evlilikte son alternatif olduğumuzu duyduktan sonra biz öğretmenleri bir miktar üzdü bu video😅 işin şakası anlatımınız çok güzel ve eğlenceli sevgiler saygılar Sayın Hakimim
Tuğrul Bey videolarınızla yeni tanıştım. Nasihat/muhabbet eder tarzdaki üslubunuz kesinlikle çok keyifli. İdari hakimlik için de videolar bekliyoruz. Biz hukukçulara yol haritası oluyorsunuz teşekkür ederiz. Hayırlı Ramazanlar, saygılar 🌿
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Faydalı olması benim için büyük mutluluk. İdari hakimlik için çektiğimiz bir video var halihazırda; ruclips.net/video/w8YCWoldjVM/видео.html
Öncelikle video için çok teşekkürler çok faydalı olmuş. Benim bir sorum olacak. Hakim olarak atandıktan sonra farklı bir meslekten eşimizin olması durumunda atama nasıl oluyor ? Eşimizin mesleğinin özellikleri gereği her ilde çalışamıyorsa bu atama nasıl gerçekleşir bir hakim için ?
Videodan çıkardığım bazı notlar ve düşüncelerim Hakim/Savcıların görev yerleri, 5 bölgeye ayrılır. 5'ten 1'e doğru çalışılan bölgelerin iş yoğunluğu ve bölgedeki şehirlerin büyüklüğü artar. Bu 5 bölgelere sırayla değil kurayla atanır. Bir kişi kurayla evvela 1. bölgeye atanırsa 1. bölgedeki süresi dolduktan sonra alt bölgelerdeki zorunlu görev sürelerini de doldurmak üzere tayin olur. 4. ve 5. bölgelerdeki şehirler genellikle doğuda yer alsa da bölgelerin tasnifinde, Doğu-Batı ayrımı yerine iş yoğunluğu, şehir büyüklüğü gibi kriterler vardır. Yani doğuda olup da 1. bölge olan şehirler de mevcuttur. (Bkz: erzurum, diyarbakir, elazig, malatya, antep, maraş) 5. ve 4. bölgelerde iki yıl, 3. bölgede üç yıl, 2. bölgede 2-5 yıl, 1. bölgede 5 yıl çalışılır. Bu döngünün tamamlanmasının ardından kişi istediği yere tayin isteme hakkına sahip olur. Bir kişi isteği dahilinde 1. bölgeden bir yere atanırsa aynı 1. bölgede 10 yıl çalıştıktan sonra başka bir yere tayin olmak zorunda kalır. Hakim veya savcı meslek hayatına başladıktan sonra ortalama 9 sene sonra 1. bölgeden bir şehre atanabilir. Mesleğe başladıktan sonra evlenen hakim ve savcilar kuradan önce evlendilerse birlikt eş kurasına yazılırlar. Fakat sonradan evlendilerse tayin döneminde bu durumlarını bildirip ceşitli biçimlerle ve şartlarla ortak bir şehirde birleştirilebilirler. Evlenme işini, atamadan sonraya bırakmamak ve en geç akademide birisini bulup evlenmek lazım. Aksi taksirde küçük bir bir şehirde olduğumuz, iş gereği sosyalleşemediğimiz ve memlekete gidip gelme sıklığımızın azalmasından ötürü eş seçme konusunda dar bir portföye sahip oluruz. Bu durumda bulunduğumuz yerdeki öğretmenler gibi memurlarla evlenmek durumunda kalırız. Ömrümüzün en guzel zamanlarının farklı memleketlerde geçmesi, bir yaştan sonra evlenmenin zorlaşması, sürekli tayin olunduğu için tanıştığımız insanlarla kalıcı ilişkiler ve samimiyet kuramama durumundan ötürü hakimlik/savcılık mesleği bence cazip değil.
Hayırlı ramazanlar. Yine şahane bir video. 2 Ay sonra üniversite sınavına gireceğim , videolarınız beni motive ediyor çok teşekkürler. Yeni noteriniz hayırlı olsun :)
Önce alt bölgeleri tamamlayarak geldiğini varsayarsak 8-9 yılda İstanbul’a gelebilir. İdari yargıda zaten alt bölgeler dahi büyük iller olduğundan İstanbul’a daha erken gelebilir.
Merhaba sayın hakimim bilgilendirici videolarınız için çok teşekkürler size sorularım var. Umarım yanıt verirsiniz🤗🙏🏻 1-)Memleket ilimizde memleket ilçemiz olmayan diğer ilçelerde mevcut olduğumuz derecede(5,4,3,2,1) bir bölgede görev yapabiliyor muyuz?(Antalyalıyım) 2-)Yardımcılığın akabinde yapılan kura işlemi bizim hazırlamış olduğumuz tercih listesinden mi yapılıyor yoksa tamamen karma şehirlerden mi? 3-)Erkek arkadaşım orman genel müdürlüğüne bağlı makina kullanıyor diğer bütün kamu görevlileri hakim savcılara bağlı tayin edilir dediniz ama tayin edildiğim yerde erkek arkadaşımın işini icra edeceği ihtiyaç durumu yoksa durum nasıl sonuçlanır? 4-)Hakim savcı yardımcılığı memleket il veya ilçesinde yapılabilir mi?
Selamın aleyküm hayırlı akşamlar hayırlı olsun sayın hakimim bize ilham kaynağı oldugunuz için size teşekkür ederiz bir de sizden bir ricamız var idari yargı ile ilgili 2ci bir video gelir mi
Merhabalar.Bu 1.bölgede 10 yıllık süremiz bitince başka yere tayin oluyor dediniz.İl değiştirmeden farklı adliyeye olma ihtimali nedir ? Çünkü diğer türlü her 10 yılda bir tayin olmak gerekir
Öncelikle video için çok teşekkürler...:) Benim sorum şu Hangi il veya ilçe kaçıncı bölge buna nerden bakabiliriz? Bir listesi var mı acaba ulaşabileceğimiz?
Başka bir ildeki mahkemye bulunduğum ilce adliyesinden savunma mi yazili verdim Ama verdigim yazili savunmam başka ilde görülecek olan mahkemeye gitmemiş mahkemen görülmüş ceza almışım bu haksızlığı nasil düzelte bilirim ?kime şikayette bulunabilirim ?
Tabi ki. Noterlik, Adalet Bakanlığının bir dairesi. Ataması da Bakanlıkça yapılıyor. Sıra ile küçük yerlerden büyük yerlere doğru atama ile yer değiştirme sözkonusu. Ama bir noter tayin talep etmedikçe yerinden oynatılamaz. Boş olmayan ya da yeni kurulmuş bir noterlik harici atama talebinde de bulunulamaz.
@@SiyazinBozkurt yargı yetkisi egemenlik haklarındandır. Yabancı ülke başka bir ülke yargıcına görev vermez. Ancak o ülke vatandaşı olur, hukuk fakültesi denkliği kabul edilir ve hakim-savcılık için aranan koşulları yerine getirirseniz, belki olabilir.
Tabi ki noterler de atama ile göreve başlar, atama ile üst sınıf noterliklere yükselirler. Ancak bir noter tayin istemedikçe tayin edilmez. Boş ya da yeni kurulmuş yerler dışındaki hiç bir yer için atama talepli dilekçe de veremezler. Hakim-savcı maaşları her zaman azdır, adaleti sağlamanın bedeli ölçülemez ki.
hocam bölge görevlerimizi biz seçebiliyor muyuz yoksa seçme hakkımız yok mu? Yani tüm bölge görevlerini sağlayacak şekilde o kaçıncı bölgeyse ona uygun atanmayı yapmak için talep edemiyor muyuz?🙏🏻
Hocam idari yargı da tayin usulü bu şekil de mi ? Bi rica olarak kaymakamlık mesleğini ayrıntılı bir şekilde video ile anlatabilir misiniz ? Mesleğin gerçeklerini çok güzel anlatıyorsunuz şimdiden teşekkür ediyorum .☺️🍀
İdari yargı teşkilatları sadece illerde, hatta büyük illerde kurulu. O yüzden ilçelerde çalışma söz konusu değil. Onlar da sınıf ayrımından emin değilim öğrenince size aktarayım. Kaymakamlık videosu araştırıp yapabiliriz neden olmasın. Hakim-savcılığa kıyasla anlatırsak daha iyi olur. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Tuğrul bey merhabalar, hakim savcılık sınavına hazırlanan bir kimse olarak atamalara ilişkin kafamda birtakım sorunlar var. Eşim şu anda asistan doktor ve uzmanlığına 2 yıl kadar var. Allah nasip eder de sınavı kazanabilirsem eşim her halükarda bana mı tabii olmak durumunda kalır? Eğer eşim uzman olduktan sonra üniversitede akademik kadroya dahil olabilirse benim eşime tabi olmam mümkün olur mu? Bu sorular kafamı kurcalıyor çünkü eşim benimle birlikte birkaç yılda bir yer değiştirmek istemeyecektir. Bu problemden bir çıkış yolu var mıdır, bilgi ve tavsiyelerinize muhtacım. Ayrıca bu güzel videolarınız için de teşekkür ederim.
Her halükarda size tabi olacak. Zorunlu görev bölgeleri yapılırken mazeret dikkate alınarak yakın yerlere verilebilirsiniz. O il merkezindeyse siz yakın ilçelerde görev yapabilirsiniz. İl merkezi olan 1. Ya da 2. Bölgeye atanma zamanı gelince aynı ile de tayin olabilirsiniz. Kural değişmez ama mazeret olarak kabul edilebilir.
Tayin edileceğimiz yeri biz kendimiz mi seçiyoruz kura ile mi? Tayin edildiğimiz şehirde kaç yıl görev yapacağımızı biz mi seçiyoruz yoksa keyiflerine gore 2 yil veya 5 yıl içinde onlzr mi bizi tayin ediyor?
Öncelikle bilgileriniz ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Hukuk fakültesi mezunuyum şu an avukatlık stajı yapmaktayım. Önümizdeki yıl hakimlik sınavına girmek istiyorum ancak mavi kartlıyım ve türk vatandaşlığına geri döneceğim. Ailemin de mavi kart sahibi olması Sınava girmem için engel olur mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim🙏
Sizin TC vatandaşı olmanız önemli yasal koşullar yönünden. Ailenizin vatandaşlıktan çıkmış olması ve nedenleri, güvenlik soruşturması ve mülakatta dikkate alınabilir.
Sayın Hakimim Merhaba, bir sorum olacaktı sizlere. Acaba 2.Bölgede Büyükşehirde görev yapmış bir hakim savcının aynı şehirde 1.Bölge için atanması ve orada görev yapmasının herhangi bir sakıncası var mı ? Bir hakim savcı aynı büyükşehirde 1. ve 2. bölge görevini yerine getirebilir mi ? Cevaplarsanız çok sevinirim, hayırlı günler dilerim sayın hakimim.
Büyükşehirler hep 1. Bölge. O yüzden 2. Bölge görevini büyükşehirlerde yapması mümkün değil. Uzun süre aynı adliyede görev yapamazsınız. Mazeret varsa yakın illerden birine atanmanız mümkün ama.
İyi günler efendim, hakim savcılık sınavlarında derece yapan öğrenciler tayin edecekleri şehiri kendileri seçebiliyor mu acaba? Misal ben Gaziantep istesem atamam yapılır mı efendim?
ruclips.net/video/POeCeXWcilE/видео.htmlsi=c_t0JZY8COqL6jrE Bu videomuzda anlattık. Eğitim dönemi sonunda yapılan sınavda ilk üç sıradaki adaylar kura listedinden yer seçebiliyor. Diğerleri kuraya tabi oluyor. Bu sadece ilk atama için gerekli.
hocam merhaba 🤍 Savcılığa ya da hakimliğe başladıktan sonra boy uzatma ameliyatı sebebiyle mesleğe 1 yıl ara verip kaldığımız yerden devam etmemiz mümkün mü , izin verilir mi ?
@@tugrulyilmazofficial tüm bölegelerde görev yapmak zorundalar mı. Yani hem 3. Bölgede hemde 2. Bölgede gibi yoksa bu bölgelerden birinde tamamlayıp . Ankara tayin isteyip orda kalma durumları var mı
@@hazalgulcimen5308 kural olarak alt bölgeler tamamlanmadan Ankara’ya tayin edilmeniz mümkün değil. Ama bazen 4 ya da 5 ten birini yapanı ikisini de yaptırmadan 3,2 ye gönderebiliyorlar. Ankaraya erken gelmenin tek yolu, Bakanlık yamda Yargıtay tetkik hakimliği. Onlar erken gelebilirler.
Hocam merhabalar. Bir savcı veya hakim kendi memleketinde veya daha önce uzun süre yaşadığı yerde veya memleketine yakın yerlerde savcılık mesleğini icra edebilir mi? Bir de hakim veya savcı mesleğinin tüm yıllarını 5. Bölgede isteğe bağlı olarak yürütebilir mi yoksa bu bölgelerden tümünde mutlaka görev icrası yapması gerekli midir? Teşekkürler.
Mesleğin tamamını bir tek bölgede isteseniz de yapamazsınız. Bunu mahzurları olacaktır. Fazlaca ilişki kurma ve çevre yapma gibi. Alt bölgeleri tamamladıktan sonra memleketiniz bir milyonun üstünde nüfusa sahipse kendi memleketinize tayin olmanıza engel yok, ama daha küçük yerlere vermezler. Aynı gerekçelerle. Zaten tavsiye de etmem. Kendi memleketinde ancak avukatlık yapılır, hakim-savcılık yaptığına pişman ederler seni. Zaten akrabaların yüzünden yüksek ihtimalle soruşturma geçirebilirsin. Her işleri olduğunda seni adliyede bulacaklar ve yardım isteyecekler çünkü.
Hocam merhaba erkek arkadaşım astsubay ama özel ihtisas olarak dalgıç kendisi atama yerleri çok sınırlı evlendiğimiz takdirde ben mi onun atamasına tabi olacağım o mu ? Onun yüzde 90 istanbul da kadrosu.
@@tugrulyilmazofficial hemmen hemen aynı benzerlik var ama yinede bakıyoruz Azərbaycandan selamlar sizin kaç yaşınız var ki, emekli olup noter oldunuz? Bir gün görüşmek dileğiyle❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇦🇿🇹🇷
Tuğrul bey diğer yardımcı yargı personelleri yani bakanlık değilde komisyon personelleri mübaşir katip yazı işleri müdür infaz koruma memuru icra memuru hakkında ne düşünüyorsunuz onca yılın tecrübesi var
Abi merhaba ben bu sene üniye geçicem hakimlik istiyorum ancak bugün biri aklımı çeldi ve durmadan yer değiştiriyorlar dedi benim babam doktor küçüklüğümden beri 14 il değiştirdik ileride eşim olursa çocuklarımla beraber hepimizi götürmek istemiyorum bu tayin olaylarında belli bir yerde kalıcı kalma durumu yok mu yani hep 2 senede bir gidiliyor mu başka yerlere sırf bu yüzden hukuk yazmayabilirim beni aydınlatabilir misiniz kalıcı kalınamıyor mu tüm bölgeleri bitirince
Tuğrul Bey hakimler çalışacağı mahkemeyi seçebilir mi? Yani bir hakim sadece ağır ceza davalarına bakabilir mi? (İki hakimin görev aldığı yerlerde bu imkansız ama büyük şehirler için sorayım dedim) Bir de adli tatil meselesi var. Adli tatile çıkamayan hakimler sadece 10 günlük izne mi sahip. Sayısal (matematik fen) için 10.000 eşit ağırlık (türkçe matematik) için 1.000 sıralama yapabilirim. Tıp ile hukuk arasında kararsız kaldım. Açıkçası hakim olmak istiyorum sürekli farklı şehirleri gezmesine rağmen. Fakat nöbetçi mahkeme durumu, az izin süresi gibi durumlar beni korkutuyor. Rica etsem fazla vaktinizi almıyorsa nöbetçi mahkeme ve sınıf değiştirme süresi hakkında bilgi verebilir misiniz.
Öncelikle yeni görev yeriniz hayırlı olsun Tuğrul bey. Bir şey sormak istiyorum geçtiğimiz senelerde cumhurbaşkanı dönem birincisi olan hakim/savcı adayına istediği şehri seçme hakkı verilsin demişti ve sanırım düzenleme yapıldı bu konu hakkında bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim kardeşim. Sözünü ettiğiniz hususta bir video çekmiştik. Onu izleyin cevabını bulacaksınız. ⬇️⬇️⬇️⬇️ ruclips.net/video/POeCeXWcilE/видео.html
Hakim olarak atandıktan sonra farklı bir meslekten eşimizin olması durumunda atama nasıl oluyor? Eşimizin mesleğinin özelikleri gereği her ilde çalışamıyorsa bu atama nasıl oluyor hakim için?(Lütfen cevap verin)
Diğer meslek grupları hakim-savcıya tabi olarak atama görür. Aynı ilde çalışma şartları yoksa yakın il ve ilçelerde görevlendirilme sözkonusu olabilir.
Hakimim hayırlı Ramazanlar, yeni görev yeriniz hayırlı olsun. özlemişiz içten anlatımınızı 🥰🥰 hakimlik sınavına hazırlanıyorum ben de. Araya da bi evlilik tavsiyesi sıkıştırmışsınız :)) Bir şey sorucam erkek meslektaşlarınız atandıktan sonra öğretmenlerle nasıl tanışıyor bambaşka kurumlar sonuçta?
Teşekkür ederim kardeşim. Nihayetinde ilçelerde ilişkileri iyi tutarsan meslektaşların, ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürleri vasıtasıyla tanışabilirsiniz. Bir takım etkinlik be törenler de tanışmak için fırsatlar çıkaracaktır.
Sn. Tuğrul bey videolarınızı severek takip ediyorum, bir sorum olacaktı atanan savcılar veya hakimler için atandığı yerde kalacak bir ev tahsis ediliyor mu yoksa bu tür işleri kendileri mi yapıyor şimdiden teşekkür ederim hayırlı ramazanlarınız olsun inşAllah.
Tuğrul bey ağzınıza sağlık çok güzel bir video olmuş.Fakülteyi yeni bitirmiş bir savcı adayıyım.Benim kız arkadaşım da diş hekimi.Devlette çalıştığı zaman atamalarımız nasıl olacak ? Beraber olmama gibi bir ihtimalim var mı yoksa atamalarımız beraber mi gerçekleşecek?
Öyle bir zorunluluk yok, atamaya tabi bir memur değilse özel sektör çalışanı ise sorun olacaktır. Ya da işini bırakmak zorunda kalacaktır. Ben meslektaş bir eş seçmek isteyenler için söyledim. Özel sektör çalışanı diye hakim o yere atanmaz. Onlar hakim-savcıya tabi olmak durumunda.
hocam evli ve eşi özel sektörde çalışan hakimlerin eşinden başka yere tayin olma durumu var mı? bir de 5 bölgeyi tamamladıktan sonra 10 yıl sonra yeniden tayin oluyorsunuz dediniz bu her 10 yılda bir tayin anlamına mı geliyor?
Asker dışında herkes hakim-savcıya tabidir. Hakim-savcının tayini özel sektörde çalışan eşe tabi olmaz.Aynı adliyede 10 yıl çalıştıktan sonra aynı ilde bir başka adliyeye ya da başka bir birinci bölgeye tayin olabiliyor.
@@tugrulyilmazofficial yeni düzenlemeyle son iki yılda en az 360 gün prim ödeme şartıyla özel sektörde çalışan eşler için de eş durumundan tayin istenebileceğini okudum. hakim savcılar bu durumun dışında mı hocam?
Sn. Tuğrul bey videolarınızın devamını bekliyoruz özellikle kaymakamlık mesleğiyle alakalı bilgilendirme , kıyas videonuzu 4 gözle bekliyorum Abdülhamit Gül’ün bakanlık döneminde hakim savcı yardımcılığı , hukuk mesleklerine giriş sınavı ve noterlik sınavı gündeme geldi ilk 2 durum yürürlüğe girdi noterlik sınavı hakkında bilginiz var mı uygulanabilecek bir şey mi ? Hukuk fakültesi öğrencisi olarak böyle bir sınav olacaksa işi gücü bırakıp gece gündüz çalışacağım :) saygılarımla
Şimdilik noterlik sınavı yok ama zamanla sistemde tıkanıklık yaşanacak noktaya geldiğinde mutlaka sınav ya da başkaca bir sistem değişikliği gündeme gelecektir. Siz mezun olup avukatlık stajını bitirdikten sonra noterlik belgesini alın asın duvara. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz.
Yazili savunmam başka ilde görülen mahkemeye gitmemiş savunmami alan şahısa neden gitmedi diye soruyorum ben aldim yolladim gerisi bizim sorunumuz degil dedi yollamış olsa 2 haftada gitmezmi şimdi savunmalar eloktronik ortamdan yollanıyor muş birde ben görüşmeyi yaptiktan sonra gönderilmiş karsi adliyeyi aradim siz aradıktan sonra gonderdiler dedi. Ama mahkeme görülmüş karar değiştirme olmazmış dava yi gören hakimin savunmamin neden gelmedigini sormayıp hemen karar verip dosyayı kapatmasi haksizlik kararda sanik bulunduğu ilcenin adliyesine gidip savunmasini yazili vermiştir mahkemede okundu diyor ben arayio sordum yazili savunma gelmedi dedi kalemi 10 sayfalik yazili savunma verdim ben dedim gelmedimi yok burda 10 sayfa savunma sadece savunmasi alinmistir yazisi gelmiş. 10 sayfa yazdigim savunma gitmemiş
Hakimim yeni görev yeriniz hayırlı olsun Tesettürlü kadın savcılar için kılık kıyafet serbest midir ayrıca gönüllü olarak doğu bölgesine gidebiliyor muyuz teşekkür ederim
Diğer kadınlar hangi giyim kurallarına tabi ise aynı kurallar geçerli. Ceket-etek ya da ceket pantolon ile mesai yapılır. Duruşmalarda cüppe giyme zorunluluğu dışında özel giyim kuşam öngörülmüyor.
Hocam ben 22 yaşındayım üniversiteye 23 yaşında başlayacam ama savcı olmak istiyorum bazen korkuyorum geç kaldım olamayacam diye 27 yaşında mezun oluyorum o yüzden siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
@@tugrulyilmazofficial hocam cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim peki çok çalışıp 27 yaşında mezun olup hemen savcı olur muyum? Yani 30 olmadan savcı olmak istiyorum
@@tugrulyilmazofficial Abi cumhurbaşkanının açıkladığına göre mülakat kalkıcakmış kamu alımlarında sizce bunun bi + sı olurmu hakim savcı olcaklar için
Hangi alanda açılan sınava başvuruyorsanız o alanı seçmiş olursunuz. Adli yargı hakim savcı adayı olursanız adli hakim-savcı olursunuz. İdari yargı hakimliği sınavını kazanmış olursanız idari hakim olursunuz. Başvuruları ayrıdır.
Sayın Tuğrul bey güzel bir bakış açısına değinmişsiniz. Köprüden önce son çıkış çok güldüm Allah da sizi güldürsün. Haklısınız valla…Siz eşinizle akademide mi tanıştınız ?
Sayın hakimim hakim-savcılarda eş durumunu açıklayan bir kaynak vs. varsa paylaşabilir misiniz? İnternette doğru ve net bir bilgiye ulaşamadım? Örneğin eşi araştırma görevlisi olan bir hakimin atama durumu nasıl oluyor? Şimdiden teşekkürler.
Ah sevgili hukukçu kardeşim ah! Sadece senin düşünmen yetmiyor ki, onların da seni “düşünmesi” gerek. Sadece başarı yetmez iyi ilişkiler de belirleyici oluyor bu işlerde…
@@hukukcu2443 mesainin yarısını işine diğer yarısını çevre edinmeye, ilişki kurmaya ve kendini düzenli olarak seni terfi ettirecek olanlara göstermeye çabalayarak olur bu işler.
Kendimle aynı meslekten biriyle evlenmek istemedim şahsen. Başka dünyadaki insanlar daha değişik gelir bana. Başka şans yokmuş gibi evlenip ilerde birbaşkasında gerçek aşkı tatmak var bide🙄 tercihsizlik kötü.
@@tugrulyilmazofficial hocam insan hayatında değişiklik ister, farklı insanlar ister.. Ben bir doktor tanıyorum üniversite de sınıf arkadaşıyla tanışmış gözünü ilk açmış o varmış onunla evlenmiş. Duygularından emin olmadan.. yıllar sonra 41 yaşında başka birine aşık olmuş. Onda kendimi buldum diyor.. benim esasım o diyor. Yıllar sonra kendine uygun birini buldu ama evli şu an adeta bunalımda çocuklar için boşanmayan bir adam. Birde böyle olmak var dediğiniz gibi çevresi dar olanlar sadece etrafıyla yetinmek zorundalar. En yakınlarında kim varsa mecburen o. Hayatı sonradan tanıyan çok fazla.
Bizde kolay kolay değişmez, Belki iki üç nesil sonra değişmiş olabilir. Ben sınava girdiğimde de vardı, emekli olduğum yıllarda da. Her iktidar kendi kitlesine sahip çıkar doğal olarak. Sadece adamı olan kazanır diyemeyiz ama daha avantajlı olduklarını kabul etmemiz gerek.
Hayır yok. Mezun olarak sınava girip kazanabilirsiniz. Avukatlık mesleğinden hakim-savcılığa geçiş ikinci bir yoldur. Koşulları biraz daha farklıdır sadece.
Yeni görev yeriniz hayırlı olsun sayın hakimim.
Teşekkür ederim kardeşim.
Sizi dinledikçe gaza geliyorum inanın. Hakimlik için çalışıyorum ve sizi gördükçe daha da azimli oluyorum daha da hırslanıyorum.
Motive edici olmaktan dolayı mutlu oldum. Başarılar dilerim.
@@tugrulyilmazofficial teşekkür ederim
Sizi dinlerken rahmetli babamla konuşur gibi oluyorum efendim . Allah sizlere uzun ve hayırlı bir ömür Babacığıma da ahiret saadeti versin .🪻
Allah babanıza rahmetiyle muamele etsin. Başınız sağ olsun. Çok teşekkür ederim. Selamlar sevgiler…
@@tugrulyilmazofficial Teşekkür ederim 💐
Herkesin merak edipte bir muhatap bulup soramadigi soru. Bu konuya değindiğimiz için çok teşekkürler.👍
Selamlar 👋
Muhteşem keyifli bir uslubla deneyim, bilgi ve tecrübelerinizi ve babacan tavsiyelerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler sayın hakimim, severek izliyoruz. Yeni göreviniz hayırlı olsun☺
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Selamlar.
Sayın noter öncelikle ağzınıza sağlık diyorum yine çok bilgilendici ve bir o kadarda keyifli bir videoydu.🎉❤
Maşallah 🥰 Darısı başımıza
Yeni görev yeriniz hayırlı olsun hocam. Biz genç hukukçulara olan katkılarınız için ne kadar teşekkür etsek az.
Faydalı oluyorsa ne mutlu. Selamlar.
Memleketime hoş geldiniz tuğrulbey
Hoşbulduk kardeşim. Selamlar…
Evlilikte son alternatif olduğumuzu duyduktan sonra biz öğretmenleri bir miktar üzdü bu video😅 işin şakası anlatımınız çok güzel ve eğlenceli sevgiler saygılar Sayın Hakimim
😅😅🙈🙈 Teşekkürler, selamlar 👋
Aklıma gelen tüm sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Tuğrul bey
Yeni görev yeriniz hayırlı olsun
Recep teşekkür ederim. Selamlar 👋
Yeni görev yeriniz hayırlı olsun Hakim Bey.
Teşekkür ederim
Tuğrul Bey videolarınızla yeni tanıştım. Nasihat/muhabbet eder tarzdaki üslubunuz kesinlikle çok keyifli. İdari hakimlik için de videolar bekliyoruz. Biz hukukçulara yol haritası oluyorsunuz teşekkür ederiz. Hayırlı Ramazanlar, saygılar 🌿
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Faydalı olması benim için büyük mutluluk.
İdari hakimlik için çektiğimiz bir video var halihazırda;
ruclips.net/video/w8YCWoldjVM/видео.html
Her zamanki gibi mükemmel bir video 👍🏻
Çok teşekkür ederim 👋
Yeni görev yerinizde başarılar diliyorumç Bir hukuk öğrencisi olarak idolümsünüz
Çok teşekkür ederim kardeşim. Başarılar dilerim.
abi kaymakamlık mesleğindende böyle içerikler hazırlaman , beni sevindirirdi.
Öncelikle video için çok teşekkürler çok faydalı olmuş. Benim bir sorum olacak. Hakim olarak atandıktan sonra farklı bir meslekten eşimizin olması durumunda atama nasıl oluyor ? Eşimizin mesleğinin özellikleri gereği her ilde çalışamıyorsa bu atama nasıl gerçekleşir bir hakim için ?
Videodan çıkardığım bazı notlar ve düşüncelerim
Hakim/Savcıların görev yerleri, 5 bölgeye ayrılır. 5'ten 1'e doğru çalışılan bölgelerin iş yoğunluğu ve bölgedeki şehirlerin büyüklüğü artar. Bu 5 bölgelere sırayla değil kurayla atanır. Bir kişi kurayla evvela 1. bölgeye atanırsa 1. bölgedeki süresi dolduktan sonra alt bölgelerdeki zorunlu görev sürelerini de doldurmak üzere tayin olur.
4. ve 5. bölgelerdeki şehirler genellikle doğuda yer alsa da bölgelerin tasnifinde, Doğu-Batı ayrımı yerine iş yoğunluğu, şehir büyüklüğü gibi kriterler vardır. Yani doğuda olup da 1. bölge olan şehirler de mevcuttur. (Bkz: erzurum, diyarbakir, elazig, malatya, antep, maraş)
5. ve 4. bölgelerde iki yıl, 3. bölgede üç yıl, 2. bölgede 2-5 yıl, 1. bölgede 5 yıl çalışılır. Bu döngünün tamamlanmasının ardından kişi istediği yere tayin isteme hakkına sahip olur. Bir kişi isteği dahilinde 1. bölgeden bir yere atanırsa aynı 1. bölgede 10 yıl çalıştıktan sonra başka bir yere tayin olmak zorunda kalır. Hakim veya savcı meslek hayatına başladıktan sonra ortalama 9 sene sonra 1. bölgeden bir şehre atanabilir.
Mesleğe başladıktan sonra evlenen hakim ve savcilar kuradan önce evlendilerse birlikt eş kurasına yazılırlar. Fakat sonradan evlendilerse tayin döneminde bu durumlarını bildirip ceşitli biçimlerle ve şartlarla ortak bir şehirde birleştirilebilirler.
Evlenme işini, atamadan sonraya bırakmamak ve en geç akademide birisini bulup evlenmek lazım. Aksi taksirde küçük bir bir şehirde olduğumuz, iş gereği sosyalleşemediğimiz ve memlekete gidip gelme sıklığımızın azalmasından ötürü eş seçme konusunda dar bir portföye sahip oluruz. Bu durumda bulunduğumuz yerdeki öğretmenler gibi memurlarla evlenmek durumunda kalırız.
Ömrümüzün en guzel zamanlarının farklı memleketlerde geçmesi, bir yaştan sonra evlenmenin zorlaşması, sürekli tayin olunduğu için tanıştığımız insanlarla kalıcı ilişkiler ve samimiyet kuramama durumundan ötürü hakimlik/savcılık mesleği bence cazip değil.
Çok bilgilendirici videolar devamını bekliyoruz :) özellikle noterlikle ilgili
Noterlikle ilgili 3 ayrı video çekmiştik. Kanalı incelerseniz görebilirsiniz.
Hayırlı ramazanlar. Yine şahane bir video. 2 Ay sonra üniversite sınavına gireceğim , videolarınız beni motive ediyor çok teşekkürler. Yeni noteriniz hayırlı olsun :)
Başarılar dilerim. Teşekkürler.
merhaba sonuç nedir acaba
@@lergoooon Merhaba 10 bininci oldum güzel bir Hukuk Fakültesine yerleştim 🙂
@@geleceginsavcisi hayirli olsun umarim mesleginizi layikiyla yerine getirirsiniz darisi benim basima
@@lergoooon Teşekkür ederim , İnşallah size de nasip olur :)
Merhaba mesleğe yeni geçen savcı hakim kaç yıl sonra isteğiyle istanbula gidebiliyor yada adli yada idari hangisini seçersek daha öncelikli oluyor
Önce alt bölgeleri tamamlayarak geldiğini varsayarsak 8-9 yılda İstanbul’a gelebilir. İdari yargıda zaten alt bölgeler dahi büyük iller olduğundan İstanbul’a daha erken gelebilir.
Merhaba sayın hakimim bilgilendirici videolarınız için çok teşekkürler size sorularım var. Umarım yanıt verirsiniz🤗🙏🏻
1-)Memleket ilimizde memleket ilçemiz olmayan diğer ilçelerde mevcut olduğumuz derecede(5,4,3,2,1) bir bölgede görev yapabiliyor muyuz?(Antalyalıyım)
2-)Yardımcılığın akabinde yapılan kura işlemi bizim hazırlamış olduğumuz tercih listesinden mi yapılıyor yoksa tamamen karma şehirlerden mi?
3-)Erkek arkadaşım orman genel müdürlüğüne bağlı makina kullanıyor diğer bütün kamu görevlileri hakim savcılara bağlı tayin edilir dediniz ama tayin edildiğim yerde erkek arkadaşımın işini icra edeceği ihtiyaç durumu yoksa durum nasıl sonuçlanır?
4-)Hakim savcı yardımcılığı memleket il veya ilçesinde yapılabilir mi?
Selamın aleyküm hayırlı akşamlar hayırlı olsun sayın hakimim bize ilham kaynağı oldugunuz için size teşekkür ederiz bir de sizden bir ricamız var idari yargı ile ilgili 2ci bir video gelir mi
Merhaba kardeşim, videoların faydalı olması beni mutlu eder. İlk videoda idari yargı mevzuunda eksik kalan husus varsa iletin bir bakalım olmaz mı?
Yeni görev yerin hayırlı olsun abi inş bizede hakim olmak nasip olur 🙂
Teşekkür ederim kardeşim. İnşallah olur, neden olmasın? Başarılar dilerim.
Merhabalar.Bu 1.bölgede 10 yıllık süremiz bitince başka yere tayin oluyor dediniz.İl değiştirmeden farklı adliyeye olma ihtimali nedir ? Çünkü diğer türlü her 10 yılda bir tayin olmak gerekir
Büyük illerde farklı adliyeler var, birinden diğerine tayin ediliyor. Bazen de ilk derece-istinaf geçişleri oluyor.
Hocam şu konuşma tarzınıza hayran kaldım siz bence noter değilde milletvekili filan olmanız lazımmış size milletin vekili olmak yakışır
Eyvallah kardeşim, ben böyle iyiyim. Eksik kalsın siyaset. Selamlar 👋
yeni görev yeriniz hayırlı olsun hocam :)
Teşekkür ederim kardeşim.
Mesela 3. Bölgede kalmak istiyorsak birinci bölgeye çıkmak istemiyorsak orda kalabiliyor muyuz ?
Hayır kalamazsınız, tayin edilirsiniz.
Öncelikle video için çok teşekkürler...:) Benim sorum şu
Hangi il veya ilçe kaçıncı bölge buna nerden bakabiliriz? Bir listesi var mı acaba ulaşabileceğimiz?
Google’a yazınca çıkıyor. Hukukçu en az üç arama yapmadan başkasına sormaz. Hukukçu olmanın ön şartı araştırmacı olmaktır.
@@tugrulyilmazofficial tamam hocam teşekkürler
Merhaba. İlk göreve kura ile atanıyoruz. Sonrasında kendimiz mi tercih yapıyoruz?
Evet atama için tercihlerinizi yapıyorsunuz, kadro ve ihtiyaç durumuna göre uygun görülen yerlere atanacaksınız.
Başka bir ildeki mahkemye bulunduğum ilce adliyesinden savunma mi yazili verdim Ama verdigim yazili savunmam başka ilde görülecek olan mahkemeye gitmemiş mahkemen görülmüş ceza almışım bu haksızlığı nasil düzelte bilirim ?kime şikayette bulunabilirim ?
Başkanım noterliktedemi tayin durumu var
Tabi ki. Noterlik, Adalet Bakanlığının bir dairesi. Ataması da Bakanlıkça yapılıyor. Sıra ile küçük yerlerden büyük yerlere doğru atama ile yer değiştirme sözkonusu. Ama bir noter tayin talep etmedikçe yerinden oynatılamaz. Boş olmayan ya da yeni kurulmuş bir noterlik harici atama talebinde de bulunulamaz.
Hocam çiftin bir tarafı hakim ya da savcı diğer tarafı başka bir meslek kolundansa nasıl yapılır?
ruclips.net/video/-J_ZrTSVBGU/видео.htmlsi=sbD9GxQBwGQGKzzS
Bu videoda cevap vermiştik.
Toğrul bey bir sorum olacaktı türkiyede savcı olduktan sonra yabancı bir ülkede devam edebilir miyiz?
@@SiyazinBozkurt yargı yetkisi egemenlik haklarındandır. Yabancı ülke başka bir ülke yargıcına görev vermez. Ancak o ülke vatandaşı olur, hukuk fakültesi denkliği kabul edilir ve hakim-savcılık için aranan koşulları yerine getirirseniz, belki olabilir.
tuğrul hocam
noterlerde mi atanır sabit actıkları biryerde kalmazlarmı birde hakim ve savcı maaşları şu dönem için az degilmi
Tabi ki noterler de atama ile göreve başlar, atama ile üst sınıf noterliklere yükselirler. Ancak bir noter tayin istemedikçe tayin edilmez. Boş ya da yeni kurulmuş yerler dışındaki hiç bir yer için atama talepli dilekçe de veremezler.
Hakim-savcı maaşları her zaman azdır, adaleti sağlamanın bedeli ölçülemez ki.
hocam bölge görevlerimizi biz seçebiliyor muyuz yoksa seçme hakkımız yok mu? Yani tüm bölge görevlerini sağlayacak şekilde o kaçıncı bölgeyse ona uygun atanmayı yapmak için talep edemiyor muyuz?🙏🏻
Hangi bölgeye atama sıranız geldiyse o bölgeler için atama talep edebilirsiniz ama HSK uygun görürse atanırsınız. İlk atama ise kura ile olur.
Hocam idari yargı da tayin usulü bu şekil de mi ?
Bi rica olarak kaymakamlık mesleğini ayrıntılı bir şekilde video ile anlatabilir misiniz ?
Mesleğin gerçeklerini çok güzel
anlatıyorsunuz şimdiden teşekkür
ediyorum .☺️🍀
İdari yargı teşkilatları sadece illerde, hatta büyük illerde kurulu. O yüzden ilçelerde çalışma söz konusu değil. Onlar da sınıf ayrımından emin değilim öğrenince size aktarayım.
Kaymakamlık videosu araştırıp yapabiliriz neden olmasın. Hakim-savcılığa kıyasla anlatırsak daha iyi olur.
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Tuğrul bey merhabalar, hakim savcılık sınavına hazırlanan bir kimse olarak atamalara ilişkin kafamda birtakım sorunlar var. Eşim şu anda asistan doktor ve uzmanlığına 2 yıl kadar var. Allah nasip eder de sınavı kazanabilirsem eşim her halükarda bana mı tabii olmak durumunda kalır? Eğer eşim uzman olduktan sonra üniversitede akademik kadroya dahil olabilirse benim eşime tabi olmam mümkün olur mu? Bu sorular kafamı kurcalıyor çünkü eşim benimle birlikte birkaç yılda bir yer değiştirmek istemeyecektir. Bu problemden bir çıkış yolu var mıdır, bilgi ve tavsiyelerinize muhtacım. Ayrıca bu güzel videolarınız için de teşekkür ederim.
Her halükarda size tabi olacak. Zorunlu görev bölgeleri yapılırken mazeret dikkate alınarak yakın yerlere verilebilirsiniz. O il merkezindeyse siz yakın ilçelerde görev yapabilirsiniz. İl merkezi olan 1. Ya da 2. Bölgeye atanma zamanı gelince aynı ile de tayin olabilirsiniz. Kural değişmez ama mazeret olarak kabul edilebilir.
@@tugrulyilmazofficial Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum Tuğrul Bey 🙏🏻
Tayin edileceğimiz yeri biz kendimiz mi seçiyoruz kura ile mi?
Tayin edildiğimiz şehirde kaç yıl görev yapacağımızı biz mi seçiyoruz yoksa keyiflerine gore 2 yil veya 5 yıl içinde onlzr mi bizi tayin ediyor?
Öncelikle bilgileriniz ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Hukuk fakültesi mezunuyum şu an avukatlık stajı yapmaktayım. Önümizdeki yıl hakimlik sınavına girmek istiyorum ancak mavi kartlıyım ve türk vatandaşlığına geri döneceğim. Ailemin de mavi kart sahibi olması Sınava girmem için engel olur mu?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim🙏
Sizin TC vatandaşı olmanız önemli yasal koşullar yönünden. Ailenizin vatandaşlıktan çıkmış olması ve nedenleri, güvenlik soruşturması ve mülakatta dikkate alınabilir.
Sayın Hakimim Merhaba, bir sorum olacaktı sizlere. Acaba 2.Bölgede Büyükşehirde görev yapmış bir hakim savcının aynı şehirde 1.Bölge için atanması ve orada görev yapmasının herhangi bir sakıncası var mı ? Bir hakim savcı aynı büyükşehirde 1. ve 2. bölge görevini yerine getirebilir mi ? Cevaplarsanız çok sevinirim, hayırlı günler dilerim sayın hakimim.
Büyükşehirler hep 1. Bölge. O yüzden 2. Bölge görevini büyükşehirlerde yapması mümkün değil. Uzun süre aynı adliyede görev yapamazsınız. Mazeret varsa yakın illerden birine atanmanız mümkün ama.
@@tugrulyilmazofficial Anladım Sayın hakimim. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim
İyi günler efendim, hakim savcılık sınavlarında derece yapan öğrenciler tayin edecekleri şehiri kendileri seçebiliyor mu acaba? Misal ben Gaziantep istesem atamam yapılır mı efendim?
ruclips.net/video/POeCeXWcilE/видео.htmlsi=c_t0JZY8COqL6jrE
Bu videomuzda anlattık. Eğitim dönemi sonunda yapılan sınavda ilk üç sıradaki adaylar kura listedinden yer seçebiliyor. Diğerleri kuraya tabi oluyor. Bu sadece ilk atama için gerekli.
@@tugrulyilmazofficial çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
Savcılar eş durumundan kaynaklı bir ilde sabit olarak kalabilirler mi ? Eşi özel sektörde çalışanlar için.
Hayır kalamazlar. Özel ya da kamu çalışanı olsun hepsi hakim-savcıya tabi olarak tayin olurlar.
@@tugrulyilmazofficial özel sektör nasıl dahil oluyor diğer memurlarda böyle bir şey söz konusu değil ama
hocam merhaba 🤍 Savcılığa ya da hakimliğe başladıktan sonra boy uzatma ameliyatı sebebiyle mesleğe 1 yıl ara verip kaldığımız yerden devam etmemiz mümkün mü , izin verilir mi ?
Ücretsiz izin kullanabilirsiniz.
@@tugrulyilmazofficial ücretsiz 1 yıl izne ayrılabilir miyim yani ? sonradan mesleğime geri dönebilirim dimi bir sorun olmaz
Bir şey soracağım başsavcı vekili görev süresi ne kadar acaba?
HSK tamam diyene ve başka göreve atanana kadar. Takdire kalmış.
@@tugrulyilmazofficialPeki normalde atandıktan iki sene dolmasına rağmen yer tercihi yapsa dahi gene aynı yerde kalma imkanı var mı?
@@belizb.848 HSK takdirinde.
@@tugrulyilmazofficial Peki, çok teşekkür ederim
Savcıların zorunlu görevleri kaç yıl? Yani kaç yıl sonra istedikleri şehirde olabiliyorlar
Zorunlu görev süresi değil de bölge süreleri var. 8-10 yıl sonra istedikleri bölgeye atanabilirler.
@@tugrulyilmazofficial tüm bölegelerde görev yapmak zorundalar mı. Yani hem 3. Bölgede hemde 2. Bölgede gibi yoksa bu bölgelerden birinde tamamlayıp . Ankara tayin isteyip orda kalma durumları var mı
@@hazalgulcimen5308 kural olarak alt bölgeler tamamlanmadan Ankara’ya tayin edilmeniz mümkün değil. Ama bazen 4 ya da 5 ten birini yapanı ikisini de yaptırmadan 3,2 ye gönderebiliyorlar. Ankaraya erken gelmenin tek yolu, Bakanlık yamda Yargıtay tetkik hakimliği. Onlar erken gelebilirler.
Hocam merhabalar.
Bir savcı veya hakim kendi memleketinde veya daha önce uzun süre yaşadığı yerde veya memleketine yakın yerlerde savcılık mesleğini icra edebilir mi?
Bir de hakim veya savcı mesleğinin tüm yıllarını 5. Bölgede isteğe bağlı olarak yürütebilir mi yoksa bu bölgelerden tümünde mutlaka görev icrası yapması gerekli midir? Teşekkürler.
Mesleğin tamamını bir tek bölgede isteseniz de yapamazsınız. Bunu mahzurları olacaktır. Fazlaca ilişki kurma ve çevre yapma gibi.
Alt bölgeleri tamamladıktan sonra memleketiniz bir milyonun üstünde nüfusa sahipse kendi memleketinize tayin olmanıza engel yok, ama daha küçük yerlere vermezler. Aynı gerekçelerle. Zaten tavsiye de etmem. Kendi memleketinde ancak avukatlık yapılır, hakim-savcılık yaptığına pişman ederler seni. Zaten akrabaların yüzünden yüksek ihtimalle soruşturma geçirebilirsin. Her işleri olduğunda seni adliyede bulacaklar ve yardım isteyecekler çünkü.
Hakim Bey, Sakarya’dan başka nerelerde görev yaptığınızı söylemediniz?
Görev yerlerim kanalın “hakkında” sekmesinde detaylı şekilde var sevgili kardeşim.
Hocam merhaba erkek arkadaşım astsubay ama özel ihtisas olarak dalgıç kendisi atama yerleri çok sınırlı evlendiğimiz takdirde ben mi onun atamasına tabi olacağım o mu ? Onun yüzde 90 istanbul da kadrosu.
Siz ona tabi olursunuz. Yakın yerlere verirler sizi. Askeri personel dışında her memur hakim-savcıya tabidir.
Söylediklerinizin bazıları Azərbaycandada böylemi?
@@HuseynEynullayev- Azebaycan’daki adli sistemi bilmiyorum maalesef.
@@tugrulyilmazofficial hemmen hemen aynı benzerlik var ama yinede bakıyoruz Azərbaycandan selamlar sizin kaç yaşınız var ki, emekli olup noter oldunuz? Bir gün görüşmek dileğiyle❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇦🇿🇹🇷
Tuğrul bey diğer yardımcı yargı personelleri yani bakanlık değilde komisyon personelleri mübaşir katip yazı işleri müdür infaz koruma memuru icra memuru hakkında ne düşünüyorsunuz onca yılın tecrübesi var
Neyi sorduğunuzu anlamadım. Somutlaştırabilir misiniz ?
Sayın hakimim sizce seçim sonuçlarının hakimlik sistemini etkileme durumu var mıdır sizce sistem değişir mi?
Sanmam. Yetkiyi alan mevcut durumdan şikayet etmeyecektir, güç eline geçtiğine göre 😊
Abi merhaba ben bu sene üniye geçicem hakimlik istiyorum ancak bugün biri aklımı çeldi ve durmadan yer değiştiriyorlar dedi benim babam doktor küçüklüğümden beri 14 il değiştirdik ileride eşim olursa çocuklarımla beraber hepimizi götürmek istemiyorum bu tayin olaylarında belli bir yerde kalıcı kalma durumu yok mu yani hep 2 senede bir gidiliyor mu başka yerlere sırf bu yüzden hukuk yazmayabilirim beni aydınlatabilir misiniz kalıcı kalınamıyor mu tüm bölgeleri bitirince
Videoda cevabı vardı.
Dk yazar mısınız bulamadım
Tuğrul Bey hakimler çalışacağı mahkemeyi seçebilir mi? Yani bir hakim sadece ağır ceza davalarına bakabilir mi? (İki hakimin görev aldığı yerlerde bu imkansız ama büyük şehirler için sorayım dedim) Bir de adli tatil meselesi var. Adli tatile çıkamayan hakimler sadece 10 günlük izne mi sahip. Sayısal (matematik fen) için 10.000 eşit ağırlık (türkçe matematik) için 1.000 sıralama yapabilirim. Tıp ile hukuk arasında kararsız kaldım. Açıkçası hakim olmak istiyorum sürekli farklı şehirleri gezmesine rağmen. Fakat nöbetçi mahkeme durumu, az izin süresi gibi durumlar beni korkutuyor. Rica etsem fazla vaktinizi almıyorsa nöbetçi mahkeme ve sınıf değiştirme süresi hakkında bilgi verebilir misiniz.
“Her yönüyle hakimlik”videosu ile “Adli tatildeyiz döneceğiz” videoları kanalda mevcut. Orada sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
@@tugrulyilmazofficial Çok teşekkür ederim.😊
Hocam bu bölgelerin hangi şehirleri kapsadığına dair bir liste var mı? Ben araştırdım ancak bulamadım.
Listeye hakim-savcılardan ulaşabilirsiniz.
www.hsk.gov.tr/Eklentiler/Dosyalar/2ef1b28a-7a19-4b9f-a9bc-d8a004115cee.pdf
www.mevzuat.gov.tr/anasayfa/MevzuatFihristDetayIframe?MevzuatTur=7&MevzuatNo=8063&MevzuatTertip=5
Bu linkte bölgeler var. İnceleyebilirsiniz
Teşekkür ederim
Öncelikle yeni görev yeriniz hayırlı olsun Tuğrul bey. Bir şey sormak istiyorum geçtiğimiz senelerde cumhurbaşkanı dönem birincisi olan hakim/savcı adayına istediği şehri seçme hakkı verilsin demişti ve sanırım düzenleme yapıldı bu konu hakkında bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim kardeşim.
Sözünü ettiğiniz hususta bir video çekmiştik. Onu izleyin cevabını bulacaksınız.
⬇️⬇️⬇️⬇️
ruclips.net/video/POeCeXWcilE/видео.html
Hakim olarak atandıktan sonra farklı bir meslekten eşimizin olması durumunda atama nasıl oluyor? Eşimizin mesleğinin özelikleri gereği her ilde çalışamıyorsa bu atama nasıl oluyor hakim için?(Lütfen cevap verin)
Diğer meslek grupları hakim-savcıya tabi olarak atama görür. Aynı ilde çalışma şartları yoksa yakın il ve ilçelerde görevlendirilme sözkonusu olabilir.
Peki yer değişikliği yani 2 3 yılda bir farklı yerlere atama olacak mı hakim için yoksa sabit mi kalacak? Evli olmasına rağmen)
Hakimim hayırlı Ramazanlar, yeni görev yeriniz hayırlı olsun. özlemişiz içten anlatımınızı 🥰🥰 hakimlik sınavına hazırlanıyorum ben de. Araya da bi evlilik tavsiyesi sıkıştırmışsınız :)) Bir şey sorucam erkek meslektaşlarınız atandıktan sonra öğretmenlerle nasıl tanışıyor bambaşka kurumlar sonuçta?
Teşekkür ederim kardeşim. Nihayetinde ilçelerde ilişkileri iyi tutarsan meslektaşların, ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürleri vasıtasıyla tanışabilirsiniz. Bir takım etkinlik be törenler de tanışmak için fırsatlar çıkaracaktır.
eşinin mesleği ne olursa olsun eş kurası çekilebiliyor mu yoksa bazı mesleklerde mi sadece
“Eş kurası” hakim-savcı eşler için geçerli bir ifade. Diğer meslek mensubu eşler, hakim-savcıya tabi olarak tayin olurlar.
Sayın Hakimim e ticaretlerle uğraşıp savci ya da hakim olsam herhangi bir sıkıntı çıkar mi
Hakim-savcılık gelir getirici faaliyetlerle bağdaşmaz. Yasal değil.
Sn. Tuğrul bey videolarınızı severek takip ediyorum, bir sorum olacaktı atanan savcılar veya hakimler için atandığı yerde kalacak bir ev tahsis ediliyor mu yoksa bu tür işleri kendileri mi yapıyor şimdiden teşekkür ederim hayırlı ramazanlarınız olsun inşAllah.
Lojman varsa ve boş ise tahsis edilir. Lojman olmayan yerlerde ise ya da boş yer yoksa herkes kendi evini tutar.
Hocam hakim savcının akademisyenle evlenmesi durumunda tayin durumu ne oluyor? Zira tayin imkanı olmayan tek meslek akademisyen.
Hasrete alışacaklar o zaman 😊Onlar da hakim-savcıya tabi.
Tuğrul bey ağzınıza sağlık çok güzel bir video olmuş.Fakülteyi yeni bitirmiş bir savcı adayıyım.Benim kız arkadaşım da diş hekimi.Devlette çalıştığı zaman atamalarımız nasıl olacak ? Beraber olmama gibi bir ihtimalim var mı yoksa atamalarımız beraber mi gerçekleşecek?
Diş hekimi ya da diğer memurlar hakim-savcıya tabi olarak atanırlar.
Hocam evlenme konusunda eşin de hukukçu olması gerekiyor mu? Mesela eşim Ankara'da özel şirkette çalışıyorsa başka illere atanmam söz konusu olur mu?
Öyle bir zorunluluk yok, atamaya tabi bir memur değilse özel sektör çalışanı ise sorun olacaktır. Ya da işini bırakmak zorunda kalacaktır. Ben meslektaş bir eş seçmek isteyenler için söyledim.
Özel sektör çalışanı diye hakim o yere atanmaz. Onlar hakim-savcıya tabi olmak durumunda.
hocam evli ve eşi özel sektörde çalışan hakimlerin eşinden başka yere tayin olma durumu var mı? bir de 5 bölgeyi tamamladıktan sonra 10 yıl sonra yeniden tayin oluyorsunuz dediniz bu her 10 yılda bir tayin anlamına mı geliyor?
Asker dışında herkes hakim-savcıya tabidir. Hakim-savcının tayini özel sektörde çalışan eşe tabi olmaz.Aynı adliyede 10 yıl çalıştıktan sonra aynı ilde bir başka adliyeye ya da başka bir birinci bölgeye tayin olabiliyor.
@@tugrulyilmazofficial yeni düzenlemeyle son iki yılda en az 360 gün prim ödeme şartıyla özel sektörde çalışan eşler için de eş durumundan tayin istenebileceğini okudum. hakim savcılar bu durumun dışında mı hocam?
@@goddessaphrodite8 yargı bunun dışında maalesef.
Hocam hakim savcılar istediği gibi gezip tatil yapabilir mi?
Yasal bir engel yok, parası ve izni varsa neden olmasın…
Sn. Tuğrul bey videolarınızın devamını bekliyoruz özellikle kaymakamlık mesleğiyle alakalı bilgilendirme , kıyas videonuzu 4 gözle bekliyorum Abdülhamit Gül’ün bakanlık döneminde hakim savcı yardımcılığı , hukuk mesleklerine giriş sınavı ve noterlik sınavı gündeme geldi ilk 2 durum yürürlüğe girdi noterlik sınavı hakkında bilginiz var mı uygulanabilecek bir şey mi ? Hukuk fakültesi öğrencisi olarak böyle bir sınav olacaksa işi gücü bırakıp gece gündüz çalışacağım :) saygılarımla
Şimdilik noterlik sınavı yok ama zamanla sistemde tıkanıklık yaşanacak noktaya geldiğinde mutlaka sınav ya da başkaca bir sistem değişikliği gündeme gelecektir. Siz mezun olup avukatlık stajını bitirdikten sonra noterlik belgesini alın asın duvara. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz.
Hocam hakim ve savcilara yeni zam yapildi mi
Sadece yüksek yargıya yapılmış. İlk derecedeki hakim savcılara zam yok.
www.son.tv/vkursu-de-zam-bekliyor/amp/
@@tugrulyilmazofficial Hocam sizce bu yüksek yargı hâkim ve savcılara yapılan zamdan dolayı diğer hakim savcılar istifa edebilirmi buna isyan edip
@@eneskrmaz yok canım istifa etmez niye etsin? Gönül koyar biraz kırılır bize niye yapılmadı diye o kadar.
Yazili savunmam başka ilde görülen mahkemeye gitmemiş savunmami alan şahısa neden gitmedi diye soruyorum ben aldim yolladim gerisi bizim sorunumuz degil dedi yollamış olsa 2 haftada gitmezmi şimdi savunmalar eloktronik ortamdan yollanıyor muş birde ben görüşmeyi yaptiktan sonra gönderilmiş karsi adliyeyi aradim siz aradıktan sonra gonderdiler dedi. Ama mahkeme görülmüş karar değiştirme olmazmış dava yi gören hakimin savunmamin neden gelmedigini sormayıp hemen karar verip dosyayı kapatmasi haksizlik kararda sanik bulunduğu ilcenin adliyesine gidip savunmasini yazili vermiştir mahkemede okundu diyor ben arayio sordum yazili savunma gelmedi dedi kalemi 10 sayfalik yazili savunma verdim ben dedim gelmedimi yok burda 10 sayfa savunma sadece savunmasi alinmistir yazisi gelmiş. 10 sayfa yazdigim savunma gitmemiş
Hakimim yeni görev yeriniz hayırlı olsun
Tesettürlü kadın savcılar için kılık kıyafet serbest midir ayrıca gönüllü olarak doğu bölgesine gidebiliyor muyuz teşekkür ederim
Diğer kadınlar hangi giyim kurallarına tabi ise aynı kurallar geçerli. Ceket-etek ya da ceket pantolon ile mesai yapılır. Duruşmalarda cüppe giyme zorunluluğu dışında özel giyim kuşam öngörülmüyor.
Teşekkür ederim Sayın Hakimim
Hocam ben 22 yaşındayım üniversiteye 23 yaşında başlayacam ama savcı olmak istiyorum bazen korkuyorum geç kaldım olamayacam diye 27 yaşında mezun oluyorum o yüzden siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
Mezun olarak 35 yaşına kadar, avukatlık mesleğinden geçişte ise 45 yaşına kadar hakim-savcılık yolu açık. Geç değil.
@@tugrulyilmazofficial hocam cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim peki çok çalışıp 27 yaşında mezun olup hemen savcı olur muyum? Yani 30 olmadan savcı olmak istiyorum
@@ipek12 sınavda başarılı olusan önce savcı yardımcısı olacaksın, 3 yıllık dönem bitince savcı oluyorsun.
@@tugrulyilmazofficial Abi cumhurbaşkanının açıkladığına göre mülakat kalkıcakmış kamu alımlarında sizce bunun bi + sı olurmu hakim savcı olcaklar için
@@irfanturhan819 bu haftaki video konusunu sormuşsun İrfan. İçine mi doğdu nedir? Cuma akşamını bekleyelim.
Hakim idari veya adli yargı diye 2 ye ayrılıyor bunu kendimiz mi seçiyoruz
Hangi alanda açılan sınava başvuruyorsanız o alanı seçmiş olursunuz. Adli yargı hakim savcı adayı olursanız adli hakim-savcı olursunuz. İdari yargı hakimliği sınavını kazanmış olursanız idari hakim olursunuz. Başvuruları ayrıdır.
Sayın Tuğrul bey güzel bir bakış açısına değinmişsiniz. Köprüden önce son çıkış çok güldüm Allah da sizi güldürsün. Haklısınız valla…Siz eşinizle akademide mi tanıştınız ?
Benim eşim meslekten değil.
@@tugrulyilmazofficial anladım efendim. mutluluklar dilerim bir ömür.
Sayın hakimim hakim-savcılarda eş durumunu açıklayan bir kaynak vs. varsa paylaşabilir misiniz? İnternette doğru ve net bir bilgiye ulaşamadım? Örneğin eşi araştırma görevlisi olan bir hakimin atama durumu nasıl oluyor? Şimdiden teşekkürler.
Asker dışında tüm kamu görevlileri hakim-savcıya tabi olarak atamaya girer. Kural budur.
@@tugrulyilmazofficial sn. Hakimim neden asker hariç tutuluyor özel bir sebebi mi var?
@@abdulkadirazder6321 vatan savunması ile devletin güvenliği ile ilgili olduğundan sanırım.
Bu konuyla ilgili bi kaynak bulabildiniz mi acaba?
Araştırma görevlisi, hakim-savcı evliliğinde atama konusunda
Sevgili Hakim’im Yargıtay’ı neden düşünmediniz buraya gidiş nasıl oluyor?
Ah sevgili hukukçu kardeşim ah! Sadece senin düşünmen yetmiyor ki, onların da seni “düşünmesi” gerek. Sadece başarı yetmez iyi ilişkiler de belirleyici oluyor bu işlerde…
@@tugrulyilmazofficial Yanıtınız için çok teşekkür ederim, onlar beni nasıl düşünebilir bu meslek içi ilişkiler nasıl gelişiyor?
@@hukukcu2443 mesainin yarısını işine diğer yarısını çevre edinmeye, ilişki kurmaya ve kendini düzenli olarak seni terfi ettirecek olanlara göstermeye çabalayarak olur bu işler.
@@tugrulyilmazofficial Teşekkür ederim Sayın Hakim'im.
Kendimle aynı meslekten biriyle evlenmek istemedim şahsen. Başka dünyadaki insanlar daha değişik gelir bana. Başka şans yokmuş gibi evlenip ilerde birbaşkasında gerçek aşkı tatmak var bide🙄 tercihsizlik kötü.
Farklı olan daha cazip gibi, meslektaşın herşeyini zaten biliyorsun di mi?
@@tugrulyilmazofficial hocam insan hayatında değişiklik ister, farklı insanlar ister.. Ben bir doktor tanıyorum üniversite de sınıf arkadaşıyla tanışmış gözünü ilk açmış o varmış onunla evlenmiş. Duygularından emin olmadan.. yıllar sonra 41 yaşında başka birine aşık olmuş. Onda kendimi buldum diyor.. benim esasım o diyor. Yıllar sonra kendine uygun birini buldu ama evli şu an adeta bunalımda çocuklar için boşanmayan bir adam. Birde böyle olmak var dediğiniz gibi çevresi dar olanlar sadece etrafıyla yetinmek zorundalar. En yakınlarında kim varsa mecburen o. Hayatı sonradan tanıyan çok fazla.
@@EsraYldrm-sp9bw peki aşık olduğu kisinin bundan haberi var mi kabul edeceğinin garantisi var mı yuvasini bozsa değecek mi?
@@serhatogretmen13 evet var. Aşık olduğu kişi benim kız arkadaşım. Adam Dr
Kız modelist..
@@EsraYldrm-sp9bw evlilik bir insanın hayatı boyunca vereceği en önemli karar. Emin olmadan karar vermemek gerekiyor.
Personelle evlenmiyorlar mı kadın savcı hakim falan acaba?
Gönül kimi severse onunla evlenebilir. Hakim-savcı sadece birbiri ile evlenebilir diye bir hüküm yok 😊
sayın hakimim sizcede bu işler torpilsiz olmuyor mu eğer böyleyse hükümwtin değişmesi yıllar içinde bunu değiştirir mi
Bizde kolay kolay değişmez, Belki iki üç
nesil sonra değişmiş olabilir. Ben sınava girdiğimde de vardı, emekli olduğum yıllarda da. Her iktidar kendi kitlesine sahip çıkar doğal olarak. Sadece adamı olan kazanır diyemeyiz ama daha avantajlı olduklarını kabul etmemiz gerek.
@@tugrulyilmazofficial çok teşekkür ederim hayırlı günler
Hakim ya da savci olabilmek icin önce avukatlik yapmak gibi bi zorunluluk var mi
Hayır yok. Mezun olarak sınava girip kazanabilirsiniz. Avukatlık mesleğinden hakim-savcılığa geçiş ikinci bir yoldur. Koşulları biraz daha farklıdır sadece.
@@tugrulyilmazofficial anladım, teşekkür ederim🥰