Hocam teşekkürler güzel anlatımınız için. Citroen ami sahibiyim gayet kullanışlı ve güzel. Batarya hakkında illaki şüphelerimiz var o yüzden kullanıcı deneyimlerini dinlemek yararlı oluyor. İlerde ben de bataryaya update yapmayı düşünüyorum
9 месяцев назад
... elimin altında bir Ami olsa, en geç iki hafta sonra daha uzun menzil veren batarya konusunu çözmüş olurum.
güzel bir video olmuş..06 12 2024 suan yeni batarya 150.000 tl denildi..40000km yada 3 yil garantisi var..benim sorum şu olacak 40000km den sonra yada 3 yil dolduktan sonra birden bire düşüverir mi.. yani çöp mu olur..bataryada isi pompasi yok kışın boşalır mi.. siz yapacak olsaydınız bu pili kaça mal edebilirsiniz. elektirik motoru zamanla cop olurmu yani 6 7 yil gibi bir zamanda..
Месяц назад+2
... hayır, birdenbire batarya kullanılamayacak hale gelmeyecek. Sadece, ilerleyen yıllarda menzil daha kısalacak. Her yıl %3-5 daha az yol gidecek. Hiç kullanılmasa da kışın her ay bir kere bataryanın şarj edilmesi iyidir. Elektrik motoru zamanla çöp olmaz. Hatta kullanmaya devam ederseniz, o motor torunlarınızı bile görür. Aslında aynı şey batarya için de geçerli. Ben yapacak olsaydım, daha pahalı çıkabilir. Ama 20 yıl garanti veririm. 5 yıl sonra zaten bu batarya teknolojisi geliştirilmiş olacak. Bu konuları düşünüp hiç kendinizi üzmeyin. Çünkü: ruclips.net/video/J0rbH1o5Lfk/видео.html
çok tsk ederim zaman ayırıp cevaplamissiniz...Benim birde merak ettiğim bir konuda bu citroen ami için akaryakıt istasyonlarına uyumlu başlık priz donusturucu satıyorlar 5000tl istiyorlar. zamanla buralardan sarj etmiş olsam bataryama zararı olurmu ömrününden çalarmi..ideal olması gereken sarj evden aç mı yoksa oralarda dc mi bu konuda dusunceleriniz çok önemli benim için ben tam bitmeyince yüzde 2 yüzde 3 düşmedikçe takmam ve yüzde yüz dolunca hemen çekerim böyle yapmaya devam etmelimiyim yoksa gerek yok bunlara mı dersiniz
Месяц назад+1
... hızlı şarj hiçbir şart altında bataryalar için iyi değildir. O nedenle evden şarj etmenizi öneririm. Hatta şarj işlemini iki oturumda (4 saat sonra 1 saat mola, tekrar 4 saat şarj gibi) yaparsanız çok daha uzun ömürlü bir bataryanız olur. Bataryanıza ne kadar yüksek akım (yüksek amper) gönderirseniz, bataryanız o kadar hızlı yaşlanır. İyi olan düşük akımla uzun süreli şarjdır. Süper kapasitörlü bataryalar piyasaya çıktığında, istediğimiz hızda şarj yapabileceğiz. Ama lityum yüksek akımla şarj olmayı hiç sevmez. Lityum esaslı bataryalar sınırlarda kullanılmamalıdır. Yani, tıka basa tam şarj ve tam bitene kadar deşarj lityum esaslı pilleri daha hızlı yaşlandırır. Şarj oranı %20 düştüğünde bataryayı şarja takmanız gerekir. Haftada bir defa %100 şarj, geri kalan günlerde de şarj işlemini %90/95 oranında tutmak yine batarya ömrünü uzatır. Şarj işlemi biter bitmez şarj cihazı ile bataryanızın bağlantısını kesmeniz doğru yoldur. Neden? Birisi sizi sürekli dürtüklese, rahat olur muydunuz? Bir de şarj işlemi biter bitmez arabayı kullanmaya başlamayın. Şarj işlemi sırasında oluşan kimyasal reaksiyon yaklaşık yarım saat içinde sonlanır. Belli bir yönde akan elektronları birden ters yöne akmaya zorlarsanız, batarya yaşlanır. Aynısı şarja başlamadan öncesi için de geçerlidir. Araba şarja takılacaksa, önce yarım saat beklemek gerekir.
maşallah ne güzel de bilgilendik abi yaa çok sagolasin..bilgini tecrubeni paylaşıyorsun sorularımıza vakit ayırıp uzun uzun anlayacagimiz şekilde cvp veriyorsun..sizede çok hürmet edenler olsun safranbolu Karabük selamlar
bende bisiklet turları için aldığım.aslında uzak yerleri bisiklet ile gezmek için arkasına bisiklet takıp sağa sola gittiğim zoe aracım var hocam 2023 model 52 kwh yazıyor 400v falan kullandığı piller hakkında hiç bir yerde bilgi bulamadım. şehir içi 420km yol yapıyorum. uzun yolda 370km
Год назад+1
... kitapçığında ayrıntılı bilgi olması gerekir. Ami başka bir klasman. Edinme maliyeti çok düşük. Mühendisliği çok yalın. Üzerinde biraz çalışılırsa, hızı da, gittiği yol da artacaktır. Mühendislikte başarı, yalınlık ve basitliktedir. Çünkü bir şeyi karmaşık hale getirmek çok daha kolaydır.
Kolay gelsin abim öncelikle video için teşekkürler. Sadece fikir alış verişi olması için yazdım. Yanlış anlaşılmasın bazi elektirikli araçlar DC DC converter. AC DC invertor yada DC AC beyin kontörlü ile 100 voltluk batarya yi . DC AC özel üretilmiş Beyin ile örnek 200 volt AC akımını motora veriyor böyle bi sistem olabilir mi o Aracta .
Год назад+1
... motorun özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi yok. Dönüştürme olabilir. Olmazsa, 6000 watt bir motor 48 volt ile o 500 kilo arabayı 45 km hıza çıkarır mı? Evet. Çünkü ben 48 volt 15-20 amper, toplam 130 kilo ağırlık ile 40 km hıza çıkabiliyorum. 48 volt 100 amper bir güç ile de 650 kilo bir araba aynı hıza ulaşır.
@ evet ustam küçük ve hafif olması artı . Avantaj ve yapısal olarak çekici bir duruşu var aracın şehir içi ideal. Seçenek olabilir fiyati uygun mu acaba kaç binliradir. Çok 150 kilo 2 motor olsa . 250 wat olsa 250 .wat 300 kiloyu çektiğine göre 6000 wat tek başına işi görür. Evet
Год назад+1
... 390 bin lira sıfır fiyatı. İkinci elde 300 bine bulunabiliyor.
@ aslında çok mantıklı abi bunlar. Düşerse şehir içi çok. ideal olur ama beklemek daha iyi bence .modern araçlar geldikçe. Benzinli mazotlu ve kompak mini araçlar düşer fiyati .ozaaman değerlendirme yapabilirz ama şuan için mass hesabı 3 .yıl yemeden içmeden sıfır. Yani bu ekonomide kendi aracımizi yapsak. Maddiyat olsa neler yapılır. Bu gençlerde ne cevherler var ama . Kölelik asgari ücrete tabi tablet Bile alamadım. Ders çalışmak için dersimi siz biliyorsunuz. Teşekkürler bilgi için birlikte bir araç yapabilirz
Год назад+1
... üç yıl aradan sonra daha yeni, tekrar bir pantolon alabildim brainpower :))) Bende de durumlar çok farklı değil. Birinden bir tablet bulursak, sana gönderirim. Sıkma canını, yokluk insana çok şey öğretiyor. Kanıt: Ben.
Abi gezmisen biraz video atabilirsen iyi olur bilisen. Türkçeyi yanlış yazıyem. Kusura bakmayasan. Abi heyran🎉
Год назад
:))) gezemiyem ki. Heva savuk, para yog.
10 месяцев назад
Hocam bu bataryanın ömrü nedir? 1000 - 1500 dolum gibi bir şeyler okudum. Her dolumda 50 km gitse ortalama, 50.000 km ile 75.000 km arasında bataryanın ömrü bitecek mi yani? Bu bataryayı 220 v standart fiş ile değilde, dönüştürücü ile hızlı şarj ile doldurmak batarya ömrünü ne derece etkiler? 3-4 saatte doluyormuş ev prizinde
10 месяцев назад+1
... bataryanın ömrü göreceli bir konu. Birçok etkene bağlı. 1500 şarj sonrası batarya tamamen ölmüyor. Menzil kısalıyor. Ama iyi "kullanılan" bir batarya 15.000 şarj döngüsüne de ulaşabilir. İster 220 volt, ister doğru akım (dönüştürücü), bir batarya ne kadar hızlı şarj olursa ömrü o kadar kısalır. Yani evde 3-4 saatte dolmasın, 8 saatte dolsun. Hatta 12 saatte dolsun, 12 yıl kullanırsın o bataryayı.
10 месяцев назад+1
@ Hocam menzil 75 km olduğu için ömrü bitecek ifadesini kullandım. Yani evet bitmiyor ama, 75 km menzilin yarısı gitse, teorik olarak max 35 km menzil sağlayan bir araç ölmüş sayılır o anlamda. 500 km menzili bir araç hadi düşsün 400e , 300e. Buna menzil düşüyor ölmüş diyemeyiz elbette. Bu araç özelinde rakamlar çok hayati. Bu arada hızlı şarjada takılsa max 8 amper desteği olduğu için süre anlamında bir şey değişmiyormuş. Yani hızlı şarj istesekte olmuyor bu araçta
10 месяцев назад+1
... yapımda da anlattığım gibi: Ami'nin bataryası diğerleri gibi değil. Daha alınabilir, üretilebilinir bir batarya. Alacak olsam, batarya konusuna pek takılmazdım. Gerekirse oturur kendim yapardım. Hatta üstüne bir güneş paneli koyar, oradan şarj olmasını sağlardım. Sonuçta batarya 48 volt. Ami üzerinde çalışılabilecek bir araç. Her şey mümkün.
10 месяцев назад
@ Anladım hocam teşekkür ederim. Ben aracın en pahalı kısmı batarya diyerek oraya odaklanmıştım. Hızmış, menzilmiş, sorun değil bana bunlar. Güneş paneli mümkün olsaydı efsane olurdu. Kısmetse yarın aracı bayiden teslim alıyorum.
10 месяцев назад
... çok mutlu oldum senin adına İbrahim. Güle güle kullan. İzmir'de de gençler sıkça kullanıyor Ami'yi ve haklılar. Çünkü bağımsızlık güzeldir. %100 doğru bir karar. Batarya ömrünü uzatmak istiyorsan, kesintisiz şarj yapma. 2 aşamada ve her şarj arasında yarım saat mola ile şarj edersen batarya ömrün uzar. Kalkışlarda yavaş ivmelenme de bataryanın yaşlanmasını geciktirir. Güneş paneli istersen, ben yaparım :) Evet, gülümse İbrahim, çok neşeli bir araban olacak. :)
Araç üstüne sığan ~10A lık bir güneş panel ve 47v mppt ile şarj etmek teknik olarak mümkün mü acaba?
Месяц назад
... 48 volt lityum bir batarya yaklaşık 54 volt ile şarj edilmeli. Lityum demir fosfat bir batarya söz konusu ise, voltaj yine farklı olacaktır. Ama 47 volt yeterli olmaz. Ancak batarya tamamen boşalmışsa yarıya kadar bir şarj gerçekleşir. 47 volt ile tam şarj yapılamaz.
Hocam tahmini bataryası kaç km ve kac yıl gider Citroen servisi ile konuştum bataryası 130 bin tl şu anki kur ile. Aklımdaki tek soru bu bataryanın tahimini ömrü nedir.
5 месяцев назад+1
... elektrikli araçlarda batarya ömrü, daha çok şarj döngü sayısı ile ölçülüyor. En kötü senaryoda 1500 döngü gitse: 1500 x 75 = 112500 km gider. Sonra ne olur? Batarya ölmez, sadece menzil düşer. 75 km gitmek yerine 50 km menzil yapar.
Yaklaşık 1800 dolara 13s 23p 5.531 wh kapasiteli olarak bataryası yapılabilir. Yaklaşık ağırlık 22 kg Kapasite arttırımı için çalışma yapacağım. Balans bozukluğuna sebebiyet verecek bir arıza olmadığı sürece 10 seneye kadar kullanım yapabilirsiniz.
Selamlar ortalama 48kw kapasiteli bir bataryanin maliyeti ne olur ? Tesekkurler
4 месяца назад
... o kadar büyük bir batarya hiç yapmadım. Hesaplaması da çok zor. Çünkü kullanılacak batarya formatı (pil kimyası, yapısı ve boyutu) belirleyici olur. Formatı saptandıktan sonra hazırlanacak bataryanın boyutu da belirleyici olacaktır. Örneğin, buyuuuur, bu batarya buraya sığmaz ki... gibi.
Merhaba bir bisikletçi olarak yağmurlu ve soğuk günler için mikro elektrikli araba almak istiyorum aklımda rainwoll rw 10 un 170 km menzilli olanı var elektrik bilginize dayanarak taviste eder misiniz ?
Год назад
... bataryası hakkında ayrıntılı bilgi edinmeden bir yorum yapamam. Şimdi sitesine baktım, batarya hakkında şu yazılmış: Batarya Kapasitesi (V/Ah): 9,3 Bu bende iyi bir izlenim bırakmadı.
Год назад+1
... bir de sitelerinde çoooooook fazla Türkçe yazım hatası gördüm. Bedava verseler bile ben almam. ÖNCE TÜRKÇE!
batarya büyütüp menzil artırmak öyle kolay bir şey değil. 1.öncelikle batarya büyünce bataryanın yanma alev alma ihtimalini artırmış olursunuz. 2. yurtdışında değil ama türkiye de menzil artınca arabanın değeri artıyor bir anda ek vergiler gelir . 3.menzil artırma ve batarya büyütme konusunda citroen tarafından çeşitli çalışmalar elbette yapılmıştır yapılıyordur da. lakin piyasa bir anda sürmezler (zamanında samsung note 7 telefonun bataryası büyütüp piyasa sürmüştü telefonlar durduk yere patlayınca piyasadan toplatmak zorunda kalmıştı )
Güzel tespitlere yer vermişsiniz. Emeğinize sağlık.
Tebrikler. Bu en çok izlenen yapımınız olacak tahminimce 😊
... 100 izlenme bana yetiyor aslında.
@ Başlık ilgi çekici.
Hocam teşekkürler güzel anlatımınız için. Citroen ami sahibiyim gayet kullanışlı ve güzel. Batarya hakkında illaki şüphelerimiz var o yüzden kullanıcı deneyimlerini dinlemek yararlı oluyor. İlerde ben de bataryaya update yapmayı düşünüyorum
... elimin altında bir Ami olsa, en geç iki hafta sonra daha uzun menzil veren batarya konusunu çözmüş olurum.
Yapın alıcısı çok zaten
Şuanda görülen verdiğiniz bilgilere dayanarak 100.000 km gider gibi duruyor,farklı bir çalışma yaparsanız video bekliyorum teşekkürler
güzel bir video olmuş..06 12 2024 suan yeni batarya 150.000 tl denildi..40000km yada 3 yil garantisi var..benim sorum şu olacak 40000km den sonra yada 3 yil dolduktan sonra birden bire düşüverir mi.. yani çöp mu olur..bataryada isi pompasi yok kışın boşalır mi.. siz yapacak olsaydınız bu pili kaça mal edebilirsiniz. elektirik motoru zamanla cop olurmu yani 6 7 yil gibi bir zamanda..
... hayır, birdenbire batarya kullanılamayacak hale gelmeyecek. Sadece, ilerleyen yıllarda menzil daha kısalacak. Her yıl %3-5 daha az yol gidecek. Hiç kullanılmasa da kışın her ay bir kere bataryanın şarj edilmesi iyidir. Elektrik motoru zamanla çöp olmaz. Hatta kullanmaya devam ederseniz, o motor torunlarınızı bile görür. Aslında aynı şey batarya için de geçerli.
Ben yapacak olsaydım, daha pahalı çıkabilir. Ama 20 yıl garanti veririm. 5 yıl sonra zaten bu batarya teknolojisi geliştirilmiş olacak. Bu konuları düşünüp hiç kendinizi üzmeyin. Çünkü: ruclips.net/video/J0rbH1o5Lfk/видео.html
çok tsk ederim zaman ayırıp cevaplamissiniz...Benim birde merak ettiğim bir konuda bu citroen ami için akaryakıt istasyonlarına uyumlu başlık priz donusturucu satıyorlar 5000tl istiyorlar. zamanla buralardan sarj etmiş olsam bataryama zararı olurmu ömrününden çalarmi..ideal olması gereken sarj evden aç mı yoksa oralarda dc mi bu konuda dusunceleriniz çok önemli benim için ben tam bitmeyince yüzde 2 yüzde 3 düşmedikçe takmam ve yüzde yüz dolunca hemen çekerim böyle yapmaya devam etmelimiyim yoksa gerek yok bunlara mı dersiniz
... hızlı şarj hiçbir şart altında bataryalar için iyi değildir. O nedenle evden şarj etmenizi öneririm. Hatta şarj işlemini iki oturumda (4 saat sonra 1 saat mola, tekrar 4 saat şarj gibi) yaparsanız çok daha uzun ömürlü bir bataryanız olur. Bataryanıza ne kadar yüksek akım (yüksek amper) gönderirseniz, bataryanız o kadar hızlı yaşlanır. İyi olan düşük akımla uzun süreli şarjdır. Süper kapasitörlü bataryalar piyasaya çıktığında, istediğimiz hızda şarj yapabileceğiz. Ama lityum yüksek akımla şarj olmayı hiç sevmez.
Lityum esaslı bataryalar sınırlarda kullanılmamalıdır. Yani, tıka basa tam şarj ve tam bitene kadar deşarj lityum esaslı pilleri daha hızlı yaşlandırır. Şarj oranı %20 düştüğünde bataryayı şarja takmanız gerekir. Haftada bir defa %100 şarj, geri kalan günlerde de şarj işlemini %90/95 oranında tutmak yine batarya ömrünü uzatır.
Şarj işlemi biter bitmez şarj cihazı ile bataryanızın bağlantısını kesmeniz doğru yoldur. Neden? Birisi sizi sürekli dürtüklese, rahat olur muydunuz?
Bir de şarj işlemi biter bitmez arabayı kullanmaya başlamayın. Şarj işlemi sırasında oluşan kimyasal reaksiyon yaklaşık yarım saat içinde sonlanır. Belli bir yönde akan elektronları birden ters yöne akmaya zorlarsanız, batarya yaşlanır. Aynısı şarja başlamadan öncesi için de geçerlidir. Araba şarja takılacaksa, önce yarım saat beklemek gerekir.
maşallah ne güzel de bilgilendik abi yaa çok sagolasin..bilgini tecrubeni paylaşıyorsun sorularımıza vakit ayırıp uzun uzun anlayacagimiz şekilde cvp veriyorsun..sizede çok hürmet edenler olsun safranbolu Karabük selamlar
@@necati.cinerr kim dedi 150 bin tl batarya diye? 265 bin batarya fiyatı bayi bilgisi.
bende bisiklet turları için aldığım.aslında uzak yerleri bisiklet ile gezmek için arkasına bisiklet takıp sağa sola gittiğim zoe aracım var hocam 2023 model 52 kwh yazıyor 400v falan kullandığı piller hakkında hiç bir yerde bilgi bulamadım. şehir içi 420km yol yapıyorum. uzun yolda 370km
... kitapçığında ayrıntılı bilgi olması gerekir. Ami başka bir klasman. Edinme maliyeti çok düşük. Mühendisliği çok yalın. Üzerinde biraz çalışılırsa, hızı da, gittiği yol da artacaktır. Mühendislikte başarı, yalınlık ve basitliktedir. Çünkü bir şeyi karmaşık hale getirmek çok daha kolaydır.
96s bataryaya sahip hücre başı nominal voltaj 3.6
345.6 volt
52.000 / 345.6 =150 ~ amper
Li-ion prizmatik hücrelerden oluşuyor
5.5 kw yerine 15 kw koyup menzili 200 km üstüne çıkartsalar düşünülebilir.
... alabilecek olsam, menzili 150 km ye çıkarırdım.
Nasıl ? Batarya değişi mi ile mi ?
... her yol mümkün. Tek kısıtlayıcı etken, batarya yuvasının boyutları. Ama aşılamayacak bir engel yoktur.
Böyle birşeyi siz yapsanız pek çok ami kullanıcısı o batarya kitini sizden satın alır.
Kolay gelsin abim öncelikle video için teşekkürler. Sadece fikir alış verişi olması için yazdım. Yanlış anlaşılmasın bazi elektirikli araçlar DC DC converter. AC DC invertor yada DC AC beyin kontörlü ile 100 voltluk batarya yi . DC AC özel üretilmiş Beyin ile örnek 200 volt AC akımını motora veriyor böyle bi sistem olabilir mi o Aracta .
... motorun özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi yok. Dönüştürme olabilir. Olmazsa, 6000 watt bir motor 48 volt ile o 500 kilo arabayı 45 km hıza çıkarır mı? Evet. Çünkü ben 48 volt 15-20 amper, toplam 130 kilo ağırlık ile 40 km hıza çıkabiliyorum. 48 volt 100 amper bir güç ile de 650 kilo bir araba aynı hıza ulaşır.
@ evet ustam küçük ve hafif olması artı . Avantaj ve yapısal olarak çekici bir duruşu var aracın şehir içi ideal. Seçenek olabilir fiyati uygun mu acaba kaç binliradir. Çok 150 kilo 2 motor olsa . 250 wat olsa 250 .wat 300 kiloyu çektiğine göre 6000 wat tek başına işi görür. Evet
... 390 bin lira sıfır fiyatı. İkinci elde 300 bine bulunabiliyor.
@ aslında çok mantıklı abi bunlar. Düşerse şehir içi çok. ideal olur ama beklemek daha iyi bence .modern araçlar geldikçe. Benzinli mazotlu ve kompak mini araçlar düşer fiyati .ozaaman değerlendirme yapabilirz ama şuan için mass hesabı 3 .yıl yemeden içmeden sıfır. Yani bu ekonomide kendi aracımizi yapsak. Maddiyat olsa neler yapılır. Bu gençlerde ne cevherler var ama . Kölelik asgari ücrete tabi tablet Bile alamadım. Ders çalışmak için dersimi siz biliyorsunuz. Teşekkürler bilgi için birlikte bir araç yapabilirz
... üç yıl aradan sonra daha yeni, tekrar bir pantolon alabildim brainpower :))) Bende de durumlar çok farklı değil. Birinden bir tablet bulursak, sana gönderirim. Sıkma canını, yokluk insana çok şey öğretiyor. Kanıt: Ben.
Hocam bu şekilde patatya 36 volt Rks en uygun nasıl yapabiliriz
Abi gezmisen biraz video atabilirsen iyi olur bilisen. Türkçeyi yanlış yazıyem. Kusura bakmayasan. Abi heyran🎉
:))) gezemiyem ki. Heva savuk, para yog.
Hocam bu bataryanın ömrü nedir? 1000 - 1500 dolum gibi bir şeyler okudum. Her dolumda 50 km gitse ortalama, 50.000 km ile 75.000 km arasında bataryanın ömrü bitecek mi yani? Bu bataryayı 220 v standart fiş ile değilde, dönüştürücü ile hızlı şarj ile doldurmak batarya ömrünü ne derece etkiler? 3-4 saatte doluyormuş ev prizinde
... bataryanın ömrü göreceli bir konu. Birçok etkene bağlı. 1500 şarj sonrası batarya tamamen ölmüyor. Menzil kısalıyor. Ama iyi "kullanılan" bir batarya 15.000 şarj döngüsüne de ulaşabilir.
İster 220 volt, ister doğru akım (dönüştürücü), bir batarya ne kadar hızlı şarj olursa ömrü o kadar kısalır. Yani evde 3-4 saatte dolmasın, 8 saatte dolsun. Hatta 12 saatte dolsun, 12 yıl kullanırsın o bataryayı.
@ Hocam menzil 75 km olduğu için ömrü bitecek ifadesini kullandım. Yani evet bitmiyor ama, 75 km menzilin yarısı gitse, teorik olarak max 35 km menzil sağlayan bir araç ölmüş sayılır o anlamda. 500 km menzili bir araç hadi düşsün 400e , 300e. Buna menzil düşüyor ölmüş diyemeyiz elbette. Bu araç özelinde rakamlar çok hayati. Bu arada hızlı şarjada takılsa max 8 amper desteği olduğu için süre anlamında bir şey değişmiyormuş. Yani hızlı şarj istesekte olmuyor bu araçta
... yapımda da anlattığım gibi: Ami'nin bataryası diğerleri gibi değil. Daha alınabilir, üretilebilinir bir batarya. Alacak olsam, batarya konusuna pek takılmazdım. Gerekirse oturur kendim yapardım. Hatta üstüne bir güneş paneli koyar, oradan şarj olmasını sağlardım. Sonuçta batarya 48 volt.
Ami üzerinde çalışılabilecek bir araç. Her şey mümkün.
@ Anladım hocam teşekkür ederim. Ben aracın en pahalı kısmı batarya diyerek oraya odaklanmıştım. Hızmış, menzilmiş, sorun değil bana bunlar. Güneş paneli mümkün olsaydı efsane olurdu. Kısmetse yarın aracı bayiden teslim alıyorum.
... çok mutlu oldum senin adına İbrahim. Güle güle kullan. İzmir'de de gençler sıkça kullanıyor Ami'yi ve haklılar. Çünkü bağımsızlık güzeldir.
%100 doğru bir karar.
Batarya ömrünü uzatmak istiyorsan, kesintisiz şarj yapma. 2 aşamada ve her şarj arasında yarım saat mola ile şarj edersen batarya ömrün uzar.
Kalkışlarda yavaş ivmelenme de bataryanın yaşlanmasını geciktirir.
Güneş paneli istersen, ben yaparım :)
Evet, gülümse İbrahim, çok neşeli bir araban olacak. :)
Araç üstüne sığan ~10A lık bir güneş panel ve 47v mppt ile şarj etmek teknik olarak mümkün mü acaba?
... 48 volt lityum bir batarya yaklaşık 54 volt ile şarj edilmeli. Lityum demir fosfat bir batarya söz konusu ise, voltaj yine farklı olacaktır. Ama 47 volt yeterli olmaz. Ancak batarya tamamen boşalmışsa yarıya kadar bir şarj gerçekleşir. 47 volt ile tam şarj yapılamaz.
Hocam 75 km menzil ve 45 km hızla Ami bir oyuncak sanki. Leapmotor t03 daha otomobile benziyor.
... fiyat farkı çok ve Ami bir micro urban vehicle. Leapmotor ise gerçek bir otomobil.
115 amper se 75 klmtre gidermiki bu araç😮
Hocam tahmini bataryası kaç km ve kac yıl gider Citroen servisi ile konuştum bataryası 130 bin tl şu anki kur ile. Aklımdaki tek soru bu bataryanın tahimini ömrü nedir.
... elektrikli araçlarda batarya ömrü, daha çok şarj döngü sayısı ile ölçülüyor. En kötü senaryoda 1500 döngü gitse: 1500 x 75 = 112500 km gider. Sonra ne olur? Batarya ölmez, sadece menzil düşer. 75 km gitmek yerine 50 km menzil yapar.
Yeni batarya almak yerine batarya uzmanı ustaya ölü hücreleri değiştirmek çok ekonomik olacak.
260 dediler bize
Yaklaşık 1800 dolara 13s 23p
5.531 wh kapasiteli olarak bataryası yapılabilir.
Yaklaşık ağırlık 22 kg
Kapasite arttırımı için çalışma yapacağım.
Balans bozukluğuna sebebiyet verecek bir arıza olmadığı sürece 10 seneye kadar kullanım yapabilirsiniz.
merhaba ami kullanıyorum, 11 kw öneriniz çok güzel ama boyutları amiye olur mu?
...hayır olmaz. Modifiye yapılması gerekir.
Selamlar ortalama 48kw kapasiteli bir bataryanin maliyeti ne olur ? Tesekkurler
... o kadar büyük bir batarya hiç yapmadım. Hesaplaması da çok zor. Çünkü kullanılacak batarya formatı (pil kimyası, yapısı ve boyutu) belirleyici olur. Formatı saptandıktan sonra hazırlanacak bataryanın boyutu da belirleyici olacaktır. Örneğin, buyuuuur, bu batarya buraya sığmaz ki... gibi.
Peki amim olsa 75 km menzili yukseltirim diyorsun hocam bunu nasıl yapacaksın? Hani yapacak olsan batarya?
Yaklaşık 2600 adet 21700 hücre ile yapılabilir ama fiyat vermem için voltaj ve yapılacak proje için detaylara ihtiyacım var.
Gemide elektrikli 1950 model arac kullanıyorum akülü 6 adet 24 volt akü bildiğin canavar 1950 model
Merhaba bir bisikletçi olarak yağmurlu ve soğuk günler için mikro elektrikli araba almak istiyorum aklımda rainwoll rw 10 un 170 km menzilli olanı var elektrik bilginize dayanarak taviste eder misiniz ?
... bataryası hakkında ayrıntılı bilgi edinmeden bir yorum yapamam. Şimdi sitesine baktım, batarya hakkında şu yazılmış: Batarya Kapasitesi (V/Ah): 9,3
Bu bende iyi bir izlenim bırakmadı.
... bir de sitelerinde çoooooook fazla Türkçe yazım hatası gördüm. Bedava verseler bile ben almam. ÖNCE TÜRKÇE!
Citroen Ami'nin bataryasında işlem ve eklemelerle menzil uzatabilen olursa köşeyi döner, mevcut menzili çok düşük.
... en fazla bir ayımı alır o iş. Ama elimde bir ami olması lazım.
390 verip almak mantikli gelmiyor bana. Batarya fiyatinin ne olduğu belirsiz. Biri diyor 130 ben sordum 260 dedi.
batarya büyütüp menzil artırmak öyle kolay bir şey değil.
1.öncelikle batarya büyünce bataryanın yanma alev alma ihtimalini artırmış olursunuz.
2. yurtdışında değil ama türkiye de menzil artınca arabanın değeri artıyor bir anda ek vergiler gelir .
3.menzil artırma ve batarya büyütme konusunda citroen tarafından çeşitli çalışmalar elbette yapılmıştır yapılıyordur da. lakin piyasa bir anda sürmezler (zamanında samsung note 7 telefonun bataryası büyütüp piyasa sürmüştü telefonlar durduk yere patlayınca piyasadan toplatmak zorunda kalmıştı )