1000W Wind Turbine in One Year Test Use

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 ноя 2024

Комментарии • 121

  • @joukoniemi9250
    @joukoniemi9250 8 месяцев назад +1

    Yli 10 vuotta sitten jossain vertailtiin noita. Tuo malli mainittiin kovan tuulen vehkeeksi. Sinulla oli heti alussa terve epäilys tuohon 1000 wattiin. Sehän vastaisi työnä 102 kg sekunnissa metrin korkeuteen. Vaatisi tornaadon. Vajaa 100 W on ihan ok. tuon kokoiselle.

  • @samueltiainen813
    @samueltiainen813 Год назад +1

    Niin varmaan tuo mylly kannattaisi tuoda mahdollisimman lähelle säädintä (esim.mökin katolle)ja akkua noin 10-20 metrin 2×6 säikeisellä aurinkopaneelikaapelilla tuotto voi nykyiseen jopa moninkertaistua, kun häviöt pienenevät.

  • @leksaku2
    @leksaku2 Год назад +9

    Tuli väkisinkin mieleen että mitä voimala tuottaisi ampeereina 6- 7 m tuulella jos akkujen jännitettä kuorimittaisi esim n 12,6 volttiin tai jopa alemmas. Laittamalla esim inverrterin ja kuormittavan sähkölaitteen.
    Tuo yli 13 voltin jännitehän on jo riittävä, mutta se tuotto pitää laskea kuormituksella.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Akun tyhjennykseen oli käytössä 600W invertteri, jolla latailin porakoneen yms laitteiden akkuja. Itse asiassa generaattorin latausteho vaan laski mitä enemmän oli kuormitusta (=akun jännite laski) ja sitä paremmin latasi mitä korkeampi jännite akussa oli (pyöriminen hidastui kuormituksen kasvaessa?). Akku ei missään vaiheessa testiä ollut 3/4 täydempi eli otti kyllä kaiken vastaan mitä tarjottiin

    • @arijanger1524
      @arijanger1524 Год назад +1

      @@JoniK1: Sehän nyt on selvä, että genun kuormituksen kasvaessa kierrokset genussa laskevat, kun kerran tuuli puhaltaa noin suurin piirtein vakionopeudella.

    • @arijanger1524
      @arijanger1524 Год назад

      Tuon generaattorin siipien pitäisi olla pidemmät, niin silloin hyödyntäisi tuulen energiaa paremmin/enemmän. Ei se korkeuden kasvattaminen suoraan vaikuta kovinkaan paljoa, kun tuossakin generaattori on varsin avoimella paikalla ja lisäksi ympärillä on kuitenkin suhteellisen hyvin vapaata tilaa.

    • @manaccept145
      @manaccept145 Год назад +1

      @@arijanger1524 generaattorin siipien nopeus ei saa laskea kuormitettaessa!!!
      Siiven lavan kärkinopeus on koko ajan kaikissa olosuhteissa pysyttävä nopeudessa 1.4 X Tuulennopeus m/S. muussa tapauksessa siipi on 99.9% tehottomassa sakkaustilassa.
      No miksi lapojen nopeus suhteessa tuulen-nopeuteen sitten kuitenkin laskee tehottomaan sakkaustilaan?
      Vastaus: no siksi, että tuollaisissa kelvottomissa tuulivoimaloissa on niin huonosti suunniteltu lataussäädin, että se säädin säätää/hidastaa ihan vain omaa tyhmyttään siivet tehottomaan sakkaustilaan ja kaikki tehot loppuvat ja katoavat kuin pieru Saharan autiomaahan.
      Toimiakseen tuuliturbiini tarvitsee laitteet jotka pystyvät ylläpitämään lapojen yläpinnan tehollisen nosteen kaikissa tilanteissa, vertaa lentokoneen siipi.
      Ilman reaaliaikaista nopeasti reagoivaa tuulen-nopeusmittaria, tietokoneen ohjaamaa nopeaa lapakulman säätöä ja lavankärjen nopeuden (1.4 X tuulennopeus m/s) valvontaa, on tuollainen laite vain pelkkä kivan näköinen tuuliviiri, mutta sähköntuotantoon siitä ei ole.

  • @mustalammas
    @mustalammas Год назад +2

    Vaihda ehdottomasti 2x6mm2 monisäikeinen johto. tai edes 2x2,5 mm2 monisäikeinen. Matalajännite kulkee paljon paremmin, koska pinta-alaa enemmän, koska kulkee pinnassa.

    • @mustalammas
      @mustalammas Год назад

      DC jännitettä takoitin.

    • @mustalammas
      @mustalammas Год назад

      Olin liian hätäinen. AC liikutellaan.

  • @groundtec4915
    @groundtec4915 Год назад +4

    Kyllä kun näitä katsoo sähkärinä, niin pakko todeta että olis melkein fiksumpaa olla katsomatta. Mutta..Jos meinaatte jatkossa vetää pitkiä kaapeleita, niin ostakaa nyt jumalauta ihan kunnon kaapelia Esim. 5x6mm2 tai enemmän. Jos laitat kolme kpl 1,5mm2 kaapeleita kulkemaan vierekkäin niin ei se auta yhtään jännitehäviössä/kestä niitä virtoja pitkällä tähtäimellä kun laitatte kuormaa perään. Eikä yhdistellä millään autoliittimillä niitä, vaan käytetään kunnon kalliita liittimiä mitkä kestää 600-1000V. Sillon ei pala ne teidän mökit, eikä tuu ehkä näpeille huonon eristyksen takia. Ei juma mitä touhua.

    • @manaccept145
      @manaccept145 Год назад

      Juuri näin! Lisäksi johtojen jännitehäviötä mitattaessa mitataan jännite-eroa generaattorin ja kuorman (akun) välillä. Jännite-ero kertaa virta = johtojen tehohäviö (W).
      Tuuligeneraattori ilman lapakulmansäätöä toimii vain yhdellä ainoalla tuulennopeudella, generaattorin kuormalla sekä näihin täydellisesti täsmäävällä lavan kärjen nopeudella suhteessa tuulennopeuteen.
      Alle 10000€:n hintaluokassa ei yleensä edes ole minkäänlaista lapakulman säätöä, ja näin ollen siiven lapa on tehottomassa sakkaustilassa 99.9% käyttöajasta.
      Koska siivet ovat sakkaustilassa lähes koko ajan, on tuollaiset tuuligeneraattorit saatu tuottamaan moninkertaiset tehot vaihtamalla alkuperäiset lentokoneen siipiprofiili lavat yksinkertaisiin kyläsepän askartelemiin maailman yksinkertaisimpiin tuulessa pyöriviin peltiläpysköihin.

    • @joukoniemi9250
      @joukoniemi9250 8 месяцев назад

      Noin pitkällä matkalla kannattaisi vetää miinuksesta maadoitus sekä viipperän että akuston puolella. Laittaisi sitten vain +:n kulkemaan kaapelilla, jolloin voi niputtaa kaapelista kaikki piuhat kuskaamaan sitä plusvirtaa. Säästyy sekä kuparia että tehohäviöitä. 10 A tietenkin mahtuu 1,5 mm2:n piuhaan, mutta se jännitehäviö. Jos ei jo olisi kaapelia, niin voisi hankkia 2,5 tai 6 mm2:n MK-piuhaa (yksijohtiminen) sekä maadoitusta että +:aa varten.

  • @jarkkonieminen6495
    @jarkkonieminen6495 Год назад +1

    Suorana virran syöttönä invertterin kautta lämminvesivaraajan sähkövastukseen olisi varmaankin kaikkein suurin hyötysuhe tuottoon nähden.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Kokeilin tuota kokonaan ilman akkua mutta ei jaksanut kiinteän kuorman kanssa pyöriä juuri ollenkaan. Tämä oli oikeasti muuten 300W, nykyään tilalla 600W oikeasti tuottava tuuligeneraattori

  • @jpuu123
    @jpuu123 Год назад +5

    Akku on pelkästään vähän huono referenssi mittaamaan generaattorin todellista tuottoa, koska akkujen täyttyessä tuleva teho pienenee. Tuohon pitäis saada joku loggeri väliin mittaamaan kilowattitunteja ja ajaa tehoja esim. kilowatin lämmitysvastukseen.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Pitää paikkansa, tästä syystä en päästänyt akkua koskaan täyteen asti. Tuo litiumakku ottaa virtaa vastaan yli 100A 13.5V lepojännitteeseen asti ja saa aivan täyteen vasta 15V latausjännitteellä. En tuohon mittauspuoleen tuon enempää jaksanut panostaa, sen verran heikkoa on lataus varsinkin kesällä. Ensi kesäksi tulee testiin 500-1000w 48V malli mikä tuottaa sen minkä lupaa (eikä kymmenesosaa niin kuin tämä halpis). Tulee aurinkopaneelien rinnalle akustoa lataamaan, aiheesta on luvassa videota kesämmällä

    • @AliusScitmelius
      @AliusScitmelius Год назад

      @@JoniK1 Valitsethan sitten kunnollisen lataussäätimen joka lataa optimaallisesti akkujasi. Jos käytät litiumakkuja niin varmistathan että säädin on niiden kanssa yhteensopiva.

    • @penttirahkala470
      @penttirahkala470 Год назад

      @@JoniK1 Tuo säädin taitaa olla lyijyakulle . Noille akuille on toisen tyyppiset laturit . Koetappa lyijyakkua tuohon ja siihen voisi kytkeä joku sopiva kuorma , ehkä muutama sata wattia voisi olla sopiva . Pihtimittarilla virranmittaus piuhasta niin tietää mitä se antaa tehoa . Ylä-lapissa yhdellä on tuollainen mylly ja toimii loistavasti akun latauksessa . Aurinkokennot ei siellä toimi talvella kun aurinkoakaan ei näe pariin kuukauteen .

  • @eeropoika
    @eeropoika Год назад +5

    No eihän se täysiä akkuja voi ladatakkaan. Kokeileppas että otat kuormaa niistä samalla. Laitat vaikka 12v työvalon tms palamaan ja katot pysyykö yli 12v akuissa samalla.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Ei ole akku täynnä missään vaiheessa, tuo litiumakku ottaa virtaa vastaan yli 100A 13.5V lepojännitteeseen asti ja saa aivan täyteen vasta 15V latausjännitteellä. Tuo on tyhjä jo 12V eli ei ole verrattavissa perus lyijyakkuun. Ei vaikuttanut lataustehoon mitenkään vaikka välillä oli 600W invertteri käytössä

    • @eeropoika
      @eeropoika Год назад +2

      @@JoniK1 Mutta sittenhän generaattorin säätimenkin pitäisi osata ladata sinne 15 volttiin saakka? Muuten alkaa hiivistämään jo (oliko siinä 13,5v vai) kohalla

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +2

      Näin onkin, max latausjännite on tuossa omassa säätimessä 15V ja sen jälkeen jarrutustoiminto menee päälle. En kyllä muista että olisi kertaakaan noussut latausjännite yli 14V, noin puolillaan olen pyrkinyt pitämään akun varauksen

    • @leksaku2
      @leksaku2 Год назад

      @@JoniK1 Jep. Luulen ettei tuo paljon enempää voi tuottaakaan tuulee sitten miltei mitä vaan. Mutta tuo generaattori taitaa antaa pienemmällä jännitteellä sen mitä antaa, eli tarkoitan kuormittamalla alemmas. Itseasiassa noissa kuulemani mukaan on kaikissa se samainen ongelma että pienellä tuulella ei generaattori pyöri tarpeeksi kovaa. Ja välitysvaihde sekä isommat siivet pitäisi olla.

    • @AliusScitmelius
      @AliusScitmelius Год назад

      ​@@JoniK1 Onko tuo keltainen lataussäädin tarkoitettu lyijyakuille joten maksimijännite mitä se antaisi ulos olisi siellä 14 voltin luokkaa (kuten autoissa 13.8V). Yleensä nuo halvat lataussäätimet on tarjoitettu lyijyakuille ja vain erikoisemmat lataussäätimet osaavat ladata litiumakkuja.

  • @Rikke71
    @Rikke71 Год назад +2

    Moi. Mäkin asensin 12v tuuligenerasttorin. Asutaan kallionpäällä metsässä. Suunnittelin niin että 6 neliön johtoa noin 7m. Kanalan 100a akkua oon sillä ladannut. Mulla on ehkä vähän laadukkaampi toi generaattori...meillä aika usein kyllä tuulee. Oikeasti lataa 7ms tuulesta ylöspäin, eli on se ladannut mutta aika pientä on. Ajattelin lisätä tähänkin järjestelmään yjden aurinkopaneelin aamuauringon puolelle...niinku tohon isopaankin järjestelmään joka on talolle. Me asutaan siis offgrid. Mutta ihan oli kiva nähdä sun kokemuksia ja verrata niitä omiin kokemuksiin. Veikkaan että toi johdon paksuus ja johdon pituus on sulla suurin ongelma. Vähän harkitsin että jos ostais oikeasti laadukkaan 600w generaattorin enskesänä...hinta on yli 600e.. kattoo ny.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Moro! Itellä on tuolla kaverina 4kW paneeleita mutta tuotto on nyt miinusmerkkistä jos pitää invertteriä päällä. Ainakin vielä tällä hetkellä, marraskuussa joutui ottamaan pois päältä kun akusto vaan tyhjeni. Itellä juurikin sama mielessä eli isompaa tilalle, 500-1000W ajatellut. Yksi expertti neuvoi ottamaan astetta isommalle jännitteelle tarkoitetun generaattorin suomen oloihin, kuulemma vuosittainen tuotto kasvaa huomattavasti. Eli 24V akustolle olen suunnitellut 48V generaattoria, 24V säätimellä tietenkin

    • @Rikke71
      @Rikke71 Год назад +1

      @@JoniK1 Juu tässä on nää muutama kuukausi auringolla 0 tuotto. Juuri tähän väliin alunperin ajatuksen tasolla suunnittelin tuota tuulienergiaa. Tulokset vaan ei ollut sellaisia kun toivoi... Aggrekaatilla oon ladannut akkuja 2-3 kertaa kuukaudessa. Juuri sitä tässä pohdin ettå kannattaako investoida hyvään tuukigeneraattoriin 🤔
      Mitä mieltä sinä olet että kannattaako?

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      ​@@Rikke71 Hankala sanoa vielä miten kannattavaa on kunnollisella generaattorilla, tuo oma nyt on selvästikin lähinnä lelu. Tämä on yhdellä tutulla ulkomailla ja on kuulemma toimiva kapistus sekä hintakin suht järkevä:
      s.click.aliexpress.com/e/_DEkShyX

  • @micetsu1
    @micetsu1 Год назад +4

    Kokeile mitata generaattorin huipputeho kovalla tuulella siten, että kuormitat generaattoria heti siitä missä se kaapeli laskeutuu alas, ilman lataussäädintä.
    Kytkee rinnan vaikkapa muutaman 50 - 100W työvalon siten, että jokaisen saa kytkimellä erikseen päälle.
    Siitä sitten vaan napsuttelee kytkimistä niin monta valoa päälle kuin generaattori jaksaa tuottaa.
    Jos valot loistaa niin sitten ongelma on siinä pitkässä kaapeloinnissa tai/ja lataussäätimessä.
    Kiinalaiset on kovia poikia liioittelemaan.
    Harvoin sieltä mitään hyvää saa.
    Ainoastaan silloin tietää mitä saa jos joku länsimaalainen on tehnyt siitä testin.

  • @laurip7089
    @laurip7089 Год назад +2

    Selvisikö mistään, millä tuulen nopeudella tuo 1000 W nimellisteho saataisiin? Sillä on aivan oleellinen merkitys, koska turbiinin tai pumpun teho kasvaa virtausnopeuden kolmanteen potenssiiin eli 8 kertaiseksi nopeuden kaksinkertaistuessa. Tuuliturbiinit pitäisi optimoida yleisimmin vallitsevien olosuhteiden mukaisiksi. Llian kovilla tuulilla ne joudutaan pysäyttämään ylikuormituksen estämiseksi.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Tämä mun on SS-1000 mallimerkinnällä ja low wind speed versio eli käytännössä isommilla siivillä. Käppyrää en löytänyt mistään mutta rated wind speed 13m/s. Ei kyllä toteutunut mitenkään, +20m/s puuskassa tuotti piikkitehoa 130W ja 15m/s tuulessa jatkuva teho oli 50W luokkaa. Täältä löytyy tarkempaa tietoa: s.click.aliexpress.com/e/_DlQqgMB

    • @laurip7089
      @laurip7089 Год назад +1

      @@JoniK1 Potkurin peittopinta-ala näyttää olevan 1 m2, jolloin tuulen nopeudella 13 m/s ilman tiheydellä 1, 225 kg/m3 tuulen kokonaisteho on 1345 W. Tuuliturbiinin teoreettinen maksimihyötysuhde on 59%. Käytännössä jäädään reilusti se alle. Pienen tasavirtageneraattorin hyötysuhde ei varmaankaan ole kummoinen, joten on varmaa, että ķokonaishyötysuhde on alle 50%. Jännitehäviöt vievät nekin osansa. 1000 W tehoa ei vehkeestä saa ulos mitenkään ainakaan ohuilla pitkillä kaapeleilla. Tuskinpa edes lyhyillä paksuilla kaapeleilla. Sähköpuolen mitoitus pitäisi tarkistaa. Tyypillisellä peltoaukean tuulella 5m/s teoreettinen tuulen teho on vajaa 80 W, josta saadaan hyödynnettyä vajaat puolet.
      Itse olen 320 W aurinkopaneleille käyttänyt 6 mm2 kaapelia 20 m matkalla. Jännitehäviöt 12 V jännitteellä ovat niin suuret, että pidemmillä siirtomatkoilla kannattaa laittaa akku ja invertteri mahdollisimman lähelle energialähdettä.
      Toivotan menestystä hankkeillesi!
      T: Lauri

    • @manaccept145
      @manaccept145 Год назад +1

      @@laurip7089 tuossa laitteessa ei ole tuulimittaria, eikä lapakulmansäätöä, eikä säädin siis voi mitenkään osata ylläpitää siiven nostetta. Tehottomat siivet sakkaavat 99.9% ajasta.

  • @testi_kanava68
    @testi_kanava68 9 месяцев назад +1

    Hmm noiten vehkeiten kustannus hinnalla olisi laanu noita akkuja kyllä melko kauvan .Montako vuotta saavat pyörii että ovat edes itsensä maksanu takas :D ei taida käyttö ikä riittää siihen .Tuota kannattaa kyllä tarkaan mietii että lähteekö tuohon hullutukseen mukaan kun suomessa kuitenkin vuodesta on 4 kuukautta jonka aikana ei tule watin wattia ja kun vielä lasketaan ne huonot päivät ( pilvisyys ja sateet ) niin 5- kuukautta on että aurinkoenergia ei tuota sähköö .Samaten se totuus että jos ajattelit myydä niin kesällä on pörsisähkön hinta alhaala ja talvella se on korkeela mutta silloin on tuotto 0 wattii .Mutta jos kesällä tarvit sähköö niin mikäs siinä jos on ylimäärästä laitaa kankulan kaivoon .

    • @JoniK1
      @JoniK1  9 месяцев назад

      Joo kyllähän siihen äkkiä 10 vuotta menee että ollaan aurinkovoimalla plussan puolella, toki tein itse asennuksen niin sain tuon ajan puolitettua. Tuolla tuuligeneraattorilla samaan menisi kymmeniä vuosia, tuotto oli luokkaa 1kwh per kuukausi. Käytännössä siis akuston ylläpitolaturi. Nykyinen 600W on selkeästi parempi muttei sekään tule ikinä maksamaan itseään takaisin

  • @kalima4671
    @kalima4671 10 месяцев назад +1

    Hei, sattumalta satuin sinun kanavallesi. Olet tehnyt tämän videon vuosi sitten. Kenen valmistajan voimala on? Onko toiminut kuten pitää?

    • @JoniK1
      @JoniK1  10 месяцев назад

      Smaraad. Toimi hyvin kunnes myin pois ja laitoin isomman tilalle. Uusi on ollut joka suhteessa parempi mutta maksoikin toki hieman enemmän

    • @kalima4671
      @kalima4671 10 месяцев назад +1

      @@JoniK1 Hei, kiitos vastauksesta. Minulla olisi etsinnäsä hyvä tuuligeneraattori, eikä hinnalla ole, niin suurta merkitystä. Noita tuulivoimaloita tuntuu olevan niin paljon ettei tiedä millä oikeasti teksi jotain.

  • @sagasus960
    @sagasus960 Год назад +1

    Try to run it with only 3 of the 6 blades and see if you get any improvement..?

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Yeah that might help it to rev higher, less drag. This is the low wind speed model with 6 blades but maybe it does more harm than good, I will test that!

    • @dustinfrost5214
      @dustinfrost5214 Год назад

      More blades create more spin 😂

  • @kertyimononen7166
    @kertyimononen7166 Год назад +5

    Kaapeli korkeintaan 15 metriä. Paksuus 6 neliötä.pidemmällä kaapelilla häviö iso. Ei tuolla kaapelilla lataa juuri ollenkaan. Laita mylly tuvan katolle.kyllä lataa. Lataa täysillä yli 14 volttia

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Alussa tuossa oli vaan MMJ 3G1.5 mutta päivitin sen 3x 3G1.5 eli tuli oma kaapeli joka vaiheelle, ei juurikaan ollut vaikutusta lataustehoon vaikka jännitehäviö laski kolmasosaan. Seuraavaksi tulee 48V malli testiin mikä tuottaa sen minkä lupaa

    • @kertyimononen7166
      @kertyimononen7166 Год назад +2

      @@JoniK1 kaapelin täytyy olla moni säikeitä ei MJ. Ja vähintään 6 neliöistä.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Onko jotain perustelua minkä takia vaihtovirralle pitäisi käyttää monisäikeistä kaapelia?

    • @kertyimononen7166
      @kertyimononen7166 Год назад +1

      @@JoniK1 virta kulkee säikeen päällä eikä sisällä. Siitä tulee neliöitä paljon. MJ vain yksi säije.

    • @Ravenlord79
      @Ravenlord79 Год назад +2

      @@kertyimononen7166 ac menee johtimen päällä, dc käyttää koko pinta-alaa.

  • @juhajuntunen7866
    @juhajuntunen7866 Год назад

    MPPT säätimen ongelma on se, että se etsii maksimaalisen tehon kuormaa säätämällä. Toimii aurinkopaneeleilla koska muutokset hitaita, tuuligeneraattorilla muutokset liian nopeita ja säädin arpoo kokoaja asetuksia eikä siis lataa kunnolla juuri koskaan (poislukien tasainen pitkäkestoinen tuuli). Jep mulla on vastaava, eka 12V ei ladannut juuri mitään, onneksi hajosi ja nyt 24V generaattori 12V akuille. (12V aurinkopaneeleiden maksimijännite noin 21V joten ei ole aivan mahdoton ylijännite).

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Huomasin täysin saman eli tuon generaattorin tuottama jännite on aivan liian matala, kokeilin siis pelkällä tasasuuntaajalla ilman säädintä. Seuraavaksi tulee testiin huomattavasti järeämpi versio 24V akustolle, näillä näkymin 48V malli

  • @TallissaPentti
    @TallissaPentti 2 года назад +5

    Kahtomatta videota niin paskojahan nuo on! Anopin mökillä kans joku tuommonen tuulisysteemi minkä pitäisi ladata akkuja niin ihan onneton, vaikka täysillä pyörii. Kaksi aurinkopaneelia lataa pilvisellä säällä paremmin..😅

    • @TallissaPentti
      @TallissaPentti 2 года назад +2

      Noniin video katottu ja ihan samoja huomioita itsekkin teit. Tuuligeneraattoriin ei kannata rahoja laittaa, vaan ostaa silläkin aurinkopaneeleja.. Mietihän niitä satametrisiä tuulivoimaloita mitä joka paikkaan nyt rakennetaan, että tuottaako ne yhtään mitään sähköä oikeasti ja maksaa varmaan ihan saatanasti. :D

    • @TallissaPentti
      @TallissaPentti 2 года назад +3

      Aika vtun kauan saat latailla nuita pikkuakkuja nuilla vehkeillä, että makselee itsensä takaisin. Mahtaako rikkoontua vielä ennen sitä :D

    • @brianwesley28
      @brianwesley28 2 года назад +1

      Ne kaikki on suunniteltu eri tuulennopeuksille, ja kiinalaiset ja muut yleensä liioittelevat lähtölukuja. Olen varma, että tämä tietty tuuliturbiini tuottaisi enemmän virtaa kuin se on tällä hetkellä, jos se asennettaisiin jonnekin, jossa tuulen nopeus on tasainen 10 metriä? Hänellä on suurempi tuulennopeus Suomessa kuin minulla Kansasissa. Tiedän, että tämäntyyppinen vaaka-akselinen tuuliturbiini ei olisi hyvä valinta alueelleni. Savenous tai Savenous VAWT ilmakalvohybridi olisi minulle parempi valinta täällä. Mitä tulee jättiläistuuliturbiiniin, ne ovat edistyneempiä. Niissä on paljon kantosiipin pinta-alaa. Ne tuottavat suuremman prosenttiosuuden tehoa pienemmillä tuulennopeuksilla kuin tämän väitetään olevan 1 000 wattia.

    • @brianwesley28
      @brianwesley28 2 года назад

      Nämä jättimäiset tuuliturbiinit sijoitetaan myös hyvin erityisiin paikkoihin, joissa tuulennopeus on tasainen sovelluksen kannalta. He valitsevat oikeat paikat jättimäisille tuuliturbiineilleen. Meidän on valittava oikeat tuuliturbiinit omiin paikkoihimme.

  • @davidpotter9462
    @davidpotter9462 Год назад +2

    I think it is too far away from the controller for such low voltage. The shorter the cables the better, it will carry more amps. I used 12 v solar panels, they are hooked up in 24 volts, because the controller is more efficient at that voltage. The same thing will happen with solar panels, they will be too far away to get any wattage. If you had your charge controller in the same place as the wind turbine, it would put out a lot more into your batteries.

    • @Itapirkanmaa2
      @Itapirkanmaa2 Год назад

      You can install separate sense cables if that is a problem.

  • @Joniks8834
    @Joniks8834 Год назад +2

    Tässä näemme sen hyvin mitä Kiina lupailee, mutta mistään se ei ota vastuuta. Kannattaako kannattaa maata joka tuottaa ylipäätään materiaaleista ei silmälläpitäen kestävää kehitystä ja niin että kaikkissa tuotteissa olisi hyötysuhteeltaan optimaalisia, niin ei. Sää saat kaima yhtä tehokkaan rakennettua kierrätysmateriaaleista, esimerkki vaikka autolaturimesta. Ostit jo, ei määritä sitä etteikö sitäkin laitosta voisi maksimoida kotikonstein ihanvarmasti, ideoita sinullakin piisaa uskoisin näin? Tieto ei lisää tuskaa, vaikka niin sanotaan että lisöis, jos jokin kiinnostaa niin siihen paneudutaan eikö niin.😊👍👍

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Tuossa auton laturissa on vaan se ongelma ettei se lataa juuri ollenkaan alle 500rpm ja max tehot saa pihalle noin 3000rpm eli vaatii jo melkoisen myräkän tuottaakseen jotain järkevää. Toki jos tuohon väliin askartelis vaihteiston niin saisi tuon korjattua mutta jaksaisko se enää pyöriä on asia erikseen 😃

  • @Kalnalis
    @Kalnalis Год назад +1

    Are You satisfied or not? :) How much You got on wind 4m/s , 7m/s in watts? Thank You...

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Not really, you need 10m/s wind to see over 100W

  • @mikasalmela5831
    @mikasalmela5831 2 года назад +2

    Miten, vaikuttaako johdon pituus sit mitenkä, ku näin maalaisjärjellä ajateltuna tuo enemmän resistanssia.

    • @JoniK1
      @JoniK1  2 года назад

      Juuri näin, sen takia en enää laittaisi 12v tuulivoimalaa

  • @olli-pekkajuusola3068
    @olli-pekkajuusola3068 Год назад +1

    Jos ton tuuligeneraattorin sais hilattua jollai tavalla korkeampaan mastoon nii se pyöris pitempään tai lähes kokoajan 👍

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Se on kyllä totta mutta vaatii yllättävän kovan tuulen että alkaa latamaan akkua. Vasta 6m/s paikkeilla, muistaakseni käppyrä alkoi nousemaan jo 2m/s mutta kai 12V menee häviöihin tuon verran. Ensi kesälle ajattelin ottaa testiin 48V generaattorin 24V järjestelmälle, toki tällä kertaa sellaisen missä teholupaus pitää paikkansa 😃

  • @oplkfdhgk
    @oplkfdhgk Год назад

    ei taida olla paljoo merkitystä suomessa niillä maximi wateilla kun ei suomessa tuule niin paljoa joten taitaa olla järkevämpää keskittyä vaikka tuulivoimalan siipien mittoihin. 😀

  • @markussalomaki78
    @markussalomaki78 Год назад

    Tuliko tuo seinään laitettu tuki mukana, entä tuo itse kannatinputki?

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Pelkkä laippa tuli makana, loput tein itse

  • @luiscarlosescobarmendez9888
    @luiscarlosescobarmendez9888 2 года назад +1

    What is you country jonik

  • @toycarin9044
    @toycarin9044 Год назад +1

    1000 wattia on oikea arvio kun jättää sen ajan kertomatta. 1kwh tuottaisi 1000w tunnissa.

    • @JarnoKai
      @JarnoKai Год назад +1

      Väärin päin menee. Tuhat wattia on tuhat wattia, ajasta riippumatta. Jos teho on mitä luvataan, niin 1kWh tulee nimenomaan siinä tunnissa, ei kahdessa.
      Tavallaan jos aikaikkunaa pidentää niin vastimus ainoastaan kasvaa - myllystä saattaakin tulla tuhat wattia piikkihetkellä, mutta tuntia putkeen se ei varmaan kilowattia puske. Tunnin ajalta se keskimääräinen jatkuva teho voi olla matalampi.

    • @joukoniemi9250
      @joukoniemi9250 8 месяцев назад

      Aivan. Tehohan on ominaisuus. Se että jännite on 12 V ei tarkoita 12 V tunnissa ja 24 V kahdessa tunnissa. Harmi että tehon ja energian käsitteet jää usein koulussa oppimatta. Näkee esim. rautakauppojen mainoksista.@@JarnoKai

  • @ukkeli4405
    @ukkeli4405 2 года назад +2

    Tuleeko aurinkopaneelista vasta vuoden päästä videota

    • @JoniK1
      @JoniK1  2 года назад +1

      Voin tehdä vaikka hetikin mutta aika heikosti enää aurinko paistaa 😃

  • @ohiampuja9246
    @ohiampuja9246 Год назад +1

    Jos luopus liputuksista ni riittösköhän lipputangossa tukevuus tohon.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Tuskin kovin järeälle ainakaan, tuokin painoi jo kymmenisen kiloa

    • @seppoaittaniemi8528
      @seppoaittaniemi8528 Год назад +2

      Laitettava "harusvaijerit " tukemaan..

  • @emil.honganmaki5461
    @emil.honganmaki5461 Год назад

    These wind turbines are calculated in China for some hours this power...that is, even 12h 1000W

  • @maikk1
    @maikk1 2 года назад +7

    kyllä tuo varmaan jossain pyörremyrskyssä antaa sen 1000w 😂😂

    • @AliusScitmelius
      @AliusScitmelius Год назад

      Voi olla että lataussäädin rajoittaa tehoa siinäkin tapauksessa. Jos tuo säädin on isoin malli mitä etiketissä lukee niin antaa maksimissaan 40 ampeeria ulos, joten 12 voltilla teho jää alle puolen kilovattiin.

    • @mikkoseppanen
      @mikkoseppanen Год назад

      Tollasen ropelin hyötysuhde ei ole lähelläkään 100% lähempänä 50%

  • @Hank_E
    @Hank_E Год назад

    Itse mietit tuo kaapeli, en kattonut koko video, ja 50m 1,5neliön piuhassa on noin 0,6 ohm. Sitten on jo 10 ampeerilla 6 voltin jännitehäviö. 1000W ja 12V, yksi vaihe, on 83A mutta en usko että tuo säädin kestää se 😂

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      3x1.5mm2 per vaihe tuli kaapeloinniksi lopulta, ero 1x1.5mm2 per vaihe oli hyvin pieni. 10A oli max mitä sain tuosta generaattorista ulos eli aika kaukana 1000W 😃

    • @Protodyyd
      @Protodyyd Год назад

      ootko mitannut minkälainen jännite noissa 3-vaihe johdoissa kulkee tuulella? Jos kahden vaiheen välistä mittaa, niin saa suunnilleen hahmotelmaa mitä siellä kulkee

    • @Protodyyd
      @Protodyyd Год назад

      tosiaan hyvin looginen kun ajattelee vertauksena että 90cm lattiatuuletin ottaa sähköpistokkeesta 120w puhaltaessaan täysillä. Ja tuo 114cm (tuplasti enemmän pintaa) tuottaa tuon ehkä vastaavassa tuulessa 85w energiaa.
      85w energiaa 114cm lavoilla vaikuttaa hyvinkin loogiselta luvulta. Eikä se nyt varsin huono tulos oo.

  • @villeheikki
    @villeheikki Год назад

    Lataussäätimissä hirmuset erot. Liekkö tuossa pysty valitsemaan akuston tyyppiä. Kulutusta akuille niin tietäsi paremmin lataustehon

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Latausteho vaan laski lisäkuormituksella. Kokeilin kahdella eri säätimellä mutta en huomannut toimvuudessa juurikaan eroa. Tarkoitus on vielä kokeilla ilman koko säädintä eli pelkällä tasasuuntaajalla. Toki tuo nykyinen generaattori on tarkoitus vaihtaa lumien lähdettyä isompaan ja muutenkin toimivampaan versioon

    • @villeheikki
      @villeheikki Год назад

      @@JoniK1 laita video sit uudesta myllystä kans. Victronin säätimiä käyttänyt. Niissä voi Bluetoothilla säätää latauksen asetukset.

  • @aski1529
    @aski1529 Год назад

    ompa kivan näköne mökki

  • @markohirsiaho2134
    @markohirsiaho2134 Год назад +1

    Eikös tuo akku rajoita latausta kun on täysi

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Ei ole täynnä missään vaiheessa, tuo litiumakku ottaa virtaa vastaan yli 100A 13.5V lepojännitteeseen asti ja saa aivan täyteen vasta 15V latausjännitteellä. Tuo on tyhjä jo 12V eli ei ole verrattavissa perus lyijyakkuun

  • @kuomala
    @kuomala Год назад

    Rakennuksesta kääntyvä tuuli syö rupeleihin tulevaa tehoa jonkinverran.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Varmastikin, tarkoitus olis vielä korottaa tuota niin ylös kuin saa järkevästi mutta vaihdan tuon generaattorin toimivampaan ensin

  • @TheAksutti233
    @TheAksutti233 Год назад

    Ei ehkä kuuluu asiaan mutta jatkatkatko dd audion tuotteilla

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Kyllä bassohommissa DD on parhaimmasta päästä 😃

  • @tomikarjalainen6968
    @tomikarjalainen6968 Год назад

    80 ampeeria noista kaapeleista?

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад +1

      Jos meinaat tuota 3-vaiheista ac puolta niin siellä ei noihin lukemiin päästä, 3x1.5mm2 per vaihe riittää suht pitkälle. Toki jäihän tuo jonkin verran vielä 6mm2 suosituksesta mutta vielä kauemmaksi jäi 1000W

    • @tomikarjalainen6968
      @tomikarjalainen6968 Год назад +1

      @@JoniK1 meinasin kyllä tuota 12V linjaa ropelilta lataussäätimelle, että jos meinaa 1000W saada isti siitä ropelista niin virrat on aika korkeita, eikä onnitu noilla kaapeleilla. Ehkäpä olis järkevämpää minimoida tuo 12V linjan pituus, siirtämällä akusto ja invertteri mahdollisimman lähelle ropelia. 230V kulkisi ohkasemmissa kaapelissa.

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Generaattori tuottaa vaihtovirtaa

    • @tomikarjalainen6968
      @tomikarjalainen6968 Год назад

      @@JoniK1 Millä jännitteellä?

  • @subbariseppo
    @subbariseppo 2 года назад +2

    Arvioin 120cm...ei menny kauas 😆😆

  • @pumppimake6945
    @pumppimake6945 Год назад

    Paljon maksoi

    • @JoniK1
      @JoniK1  Год назад

      Videon kuvauksessa on linkki

  • @jannealatalo
    @jannealatalo Год назад +1

    Näin tämä maailma vihertyy! Co2 ja silleen - noi ei oikeesti. Mitä järkee?

  • @raregrin5983
    @raregrin5983 2 года назад +1

    Eka❤️

  • @tucoremirez2040
    @tucoremirez2040 Год назад

    Nice garden, Nice view

  • @tucoremirez2040
    @tucoremirez2040 Год назад

    Waste of Money 🤣🤣😂🤣😂🤣