Delta Teta Düşük Titreşim Beyin Dalgaları

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 окт 2022
  • #deltaritmi
    #tetaritmi
    #beyin
    Delta DalgalarıHastalıklı sayılan düzensiz dalgalardır. Frekansları 4-7 ve amplitütleri 50 mikro volt'un üstünde olan dalgalardır.] Delta dalgaları, saniyede 1.5 ila 4 Hz arasında gidip gelir. Son derece de düzensiz yayılır. Bilinçsiz zihnin en derinlerinde, uykunun en derin saatlerinde bu dalgaları yayar beynimiz. Yatakta kitap okurken de yayılan dalgalar yine betaya dönüverir. Uykumuz gelince önce düşük frekanslı beta, kitabı okumayı bırakıp yanı başınıza koyunca alfa, uykuya geçmeye başlayınca Teta, uyku derinleşince de Delta devreye giriyor.]Araştırmalar Teta ve Delta dalgalarının özellikle yaratıcılıkla ilgili olduğunu, bu dalgaların beynimizin içine doğru odaklanmamıza yardım ettiğini ve yaratıcı düşünceyi ortaya çıkardığını ileri sürüyorlar. Bu dalgaların en aktif olduğu dönem uykudan uyanma dönemidir. Bu nedenle uykudan uyanma süreci yaratıcılık açısından en yararlı dönemdir. Buna örnek olarak Descartes, yeni fikirlere en çok uyandıktan sonra, yatakta uykulu, yarı uykulu halde geçebilirmiş.Yaratıcılık ile beynin dalgaları arasında ilintili olduğu belirginleştikçe, beynin elektriksel çalışmasını düzenleme faaliyetleri de daha popülerleşiyor. Birçok uzak doğu geleneği, aslında beynin kendisini dingin bir hale getirmeye yarıyor.
    Beynin dalgalarına egemen olduğunuzda, sinirlenmeyen, aşırı heyecana kapılmayan, zihni yaratıcılık sürecini uzatabilen biri haline geliyorsunuz. Kas gücünü çalıştırır gibi beynin dalgalarını çalıştırabiliyor, istediğiniz yönde harekete geçirebiliyorsunuz. En düşük frekanslar deltadır. 4 Hz'den düşüktür ve derin uyku durumudur ve bazı anormal süreçlerde aynı zamanda "empati hali" hissedildiğinde delta dalgaları bilinçaltı düşünceyi yansıtır. 1 yaşa kadar olan bebeklerde dominant ritimdir ve uykunun 3. ve 4. evresinde bulunur.Yatakta kitap okurken de yayılan dalgalar yine betaya dönüverir. Uykumuz gelince önce düşük frekanslı beta, kitabı okumayı bırakıp yanı başınıza koyunca alfa, uykuya geçmeye başlayınca teta, uyku derinleşince de delta devreye girer. Fiziksel dünyadaki farkındalığımızı azaltmak için delta dalgalarını arttırırız. Aynı zamanda bilinçaltı düşüncelerimize delta dalgaları vasıtasıyla ulaşırız. Performans arttırmak isteyenler delta dalgalarını azaltır ve yüksek odaklanma ve yüksek performans elde edilir. Dikkat eksikliği teşhisi konmuş bireyler odaklanmaya çalıştıklarında delta dalgalarını düşüreceklerine arttırırlar. Uygun olmayan delta dalgaları odaklanmayı ve dikkati ciddi bir şekilde kısıtlıyor. Sanki beyin sürekli uykulu bir devreye kilitlenmiş gibidir. Başka bir açıdan delta dalgasını tanımlarsak; araba kullanıyorsunuz ve araba 1. viteste. Bu vitesle çok hızlı gidemezsiniz. Yani delta 1.vitesi temsil eder.
    Delta (0.1-3 Hz)Nefes: Tamamen diyafram kullanılarak yapılan solunum sessiz, derin, kapsamlı ve çok yavaştır. Dışarıdan bakıldığında nefes almadığı düşünülen solunum dakikada 8 nefes alış verişin altında gerçekleşir.Dağılım: Genellikle geniş yayılmış olabilir, yaygın.Subjektif duygu durumları: derin, rüyasız uyku, non-rem uyku, trans hali, bilinçsiz.İlişkili iş ve davranışlar: uyuşukluk, hareketsizlik, dikkatsizFizyolojik ilişki: hareketsiz, hemen harekete geçememe.Eğitimin etkileri: Arttırılırsa uykuya, trans haline, derin gevşeme durumuna neden olur
    Gama DalgalarıSüratli hareketlerde oluşan beyin dalgalarıdır. Amplitütleri düşük, frekansları 30-50 arasındadır.
    ]Teta (θ) Ritmi ve Teta DalgalarıTeta (θ) ritmi, 100-200 μ V amplitüdlü, 4-7 Hz frekanslıdır. Çocuklarda çok sık görülür. Hayvan çalışmaları beynin hypocampus kökenli olduğunu düşündürüyor. 18 yaşından sonra bu ritm kaybolur.Teta dalgaları, bastırılmış duygular ortaya çıktığında aktifleşiyor. Yaratıcılık için ihtiyaç duyulan beyinsel bağlantılar da Teta dalgaları sayesinde kuruluyor. Uzun bir yolda ilerlerken, yürüyüşe çıkıp bedeninizi dinlendirmek istediğinizde, yine ilginç ve yaratıcı fikirlerin dalgası Teta işbaşındadır.Delta ve Teta dalgaları, epileptiklerde, saralılarda bolca rastlanan dalgalardır. Zaten nöroloji dilinde de, saniyede 3 frekanslı dalga diken kompleksi adıyla Petit Mal epilepsisi teşhisini koydurtur. Asabi kişilerde, gözü sinirden kararmış kişilerde, hatta bol bol negatif şeyler düşünen kişilerde bu iki dalga türünü çok rastlanır.

Комментарии • 3

  • @havacelik6554
    @havacelik6554 Год назад

    Neden müzik varsade bir anlatım daha etkili bence müzikten rahatsız oldum