Kanal bile evrimleşiyor, ilk videodan sonuncuya, hem gelişiyor hem geliştiriyor.Böyle kanalların, dünya meselelerine kafa yoranların sayısının artması dileğiyle.
4.34. dakikadaki denklemleri bile okuyamayan bizler “Fizik” biliyoruz havalarında geziyoruz. Kuantum enerjisi ile şifa dağıtan sahtekarlara şu 3 denklemi göstermek isterdim. Bu video çok ufuk açıcıydı. Çok teşekkür ederim. (Hype tuşuna daha izlemeden basmıştım, ama bu video en az 1000 Hype tuşu hak ediyor.)
Video konularınız harika, anlatımınız akıcı ve sizi severek takip ediyorum. Lütfen böyle devam edin . :) Ayrıca naçizane yapıcı bir eleştiride bulunayım. Videolar yeri geliyor konunun hacmiyle 30 dk kadar olabiliyor ve 30 dk'lık bir videoda anlatılanları devamlı olarak görselleştirmek zor. Örneğin yol integralini anlatırken bu integralin ifadelerini veya örneğini ekranda görebiliriz. Tabi ağzınızdan çıkan her kelime görselleştiğinde bu izleyen için de yorucu olur. Benim tavsiyem, tahminimce AI kullanarak yaptığınız parçacık veya cosmos animasyonları yerine daha çok sizi ekranda görebilmeliyiz. Videoların bu şekilde daha doyurucu olacağına inanıyorum. Kolaylıklar diliyorum, iyi çalışmalar!
Henüz AI kullanmıyoruz ama kullanmak istiyoruz. Lakin söylediklerinize katılıyoruz. 2 kişi çalışıyoruz kanal için üretici ve kurgucu olarak. Maalesef ki ana işimiz bu değil, keşke sadece bu olabilse ama öyle bir kazancı yok maalesef. O yüzden vakit bulmakta zorlanıyoruz yine de her şeyi elimizden geldiğince uygun şekilde görselleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu sıralar kameramız ve çekim yapabileceğimiz bir düzenimiz yok o yüzden ses kaydı ile ilerliyoruz, en kısa sürede tekrar çözeceğiz bunu da. Yorum için teşekkürler
hocam yine harika video. bu aksiyon ilkesiyle ilgili sorularım var. anladığım parçacıklar hep total aksiyonu minimize eden hareketi yapıyorlar. 1- bu total aksiyon fonksiyonu hep convex mi? yani global bir minimum mu oluyor her zaman? minimize etmekten kasıt global minimum mu local minimum mu? 2- optikte fermat's principleda ışığın aldığı yol stationary pt (ikinci türev = 0) olarak tanımlanıyordu, minimum olarak tanımlanmıyordu. burada da aynı mı? yani maximum da olabiliyor mu? 3- bazı fonksiyonlarda minimum nokta tanımlı olmuyor. mesela concave fonksiyonlarda. veya ne concave ne convex olan fonksiyonlarda. bu tarz total aksiyon fonksiyonları gerçek hayatta hiç karşımıza çıkmıyor mu? çıkıyorsa deneysel olarak nasıl davranıyorlar? 4- klasik mekanikte variational calculuste deterministik bir path üstünden işlem yapıp optimal pathi buluyoruz. kuantumun olasılıksal doğasında pathler hangi matematikle temsil ediliyor. nasıl optimize ediyorsunuz? 5- cisimler neden bu ilkeye uygun davranıyorlar? daha derin bir simetri ilkesiyle vs. bir ilişkisi var mı bu aksiyon ilkesinin? optikteki fermat ilkesinin kuantum yorumunu biliyorum, fotonlar her pathi takip ediyorlar ama fonksiyonun şeklinden doğru ortalamada optimum nokta etrafında yoğunlaştığı için öyle observe ediyoruz diyorlar. kısacası sizin bu ilkeye dair felsefi yorumunuz nedir? 6- aksiyonu sezgisel olarak nasıl ele alıyorsunuz? kuvvet, enerji vs gibi kavramlara dair sezgisel bir anlayışım varken aksiyon denince nasıl zihnimde canlandıracağımı bilmiyorum.
Hocam bu sorulara cevap vericem ama şu an vaktim yok o kadar. Biraz geç cevap vereceğim :D 2 gün içinde bir şey yazmazsam sana, "lan cevap nerede cevap!!" şeklinde yeni bir yorum yaz :D
Saygı Değer Administer Şahsen Bölüm Resmen Uluslararası Belgesel Kalitesinde Olduğunu Canı Gönülden Belirtmek İsterim ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Akademik Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
Video ve emeğiniz için teşekkür ederim parçacık fiziğe epey ilgim var ama anlayamıyorum 😂😂 Çok karmaşık geliyor bana Bu arada fizikçi olduğun her halinden aşikar
Evrenin merkezinde zamansal tekillik vardır. Evrenler arası ortamdaysa zamansal boşluk vardır. Zamansal boşluk zaman kuarklarından oluşur. Zamansal tekillik zaman kuarklarını yutar ve onları atomaltı parçacıklara dönüştürür. Galaksiler ve uzay boşluğu bu atomaltı parçacıklardan oluşur.
Fotonlar, elektromanyetik dalga parçacıkları olarak enerji taşırlar ve enerjileri, dalga boylarına bağlıdır. Ancak, fotonların enerjisi zamanla tükenmez. Fotonlar enerjilerini kaybetmeden ışık hızında hareket ederler. Yani, fotonlar enerji kaybetmez, ancak çeşitli etkileşimler sırasında enerjilerini aktarabilirler veya soğurulabilirler.
Kuantum teorisi bana gerçekliği açıklayan bir şey olarak değil gerçekliğin istatistiğini hesaplayan bir teori gibi geliyor. Yani bir gerçeklik var. Biz bunun sonuçlarını hesaplıyoruz.
Işık Neden hızla gidiyor ? Ve Işık ileri gittiğinde hiç kaybolmadan sonsuz olarak hep yayılıyormu ? En sonunda enerjisini hiç kaybetmiyor mu ? Mesela ben simdi gök yüzüne lazer Işık ile hiç bir asteroid e gezegene denk gelmeden ışığı uzaya tutsam söndürsem Lazeri , o lazer ışığı sonsuza dek gider mi? Hiç enerjisini kaybetmez mi ?
Kompleks bir soru. İdeal bir senaryoda eğer karanlık enerjiyi ve ışığın etkileşebileceği herhangi bir şeyin varlığını yok sayarsak, ışık yoluna öylece devam eder. Ama gerçekte mesela kozmik mikrodalga arkaplan ışıması evrenin genişlemesinden dolayı kızıla kaydı.
Hocam doğru, öyle bi kelime yok. Ancak konuşma dilinden gelen bir şey bu ‘neyden’. Evren Neden Oluşur? Yazsaydık doğru anlaşılamazdık. Belki yanlış yazdık ama doğru anlaşıldık.
Kanal bile evrimleşiyor, ilk videodan sonuncuya, hem gelişiyor hem geliştiriyor.Böyle kanalların, dünya meselelerine kafa yoranların sayısının artması dileğiyle.
Çalışıyoruz, çalışmaya devam.
Senin yorumun vesilesiyle abone oldum 😅🎉
PARAYLA OKUMUŞ-PARAYLA ASKERLİKTEN YIRTMIŞ-
ALINTERİNİ BİLMEYEN BASİT ERENKÖY ÇOCUĞU OLDUĞUN ÇOK BELLİ.
ABARTARAK ANLATTIĞIN BİLİM ADAMI ZANNETTİKLERİN
JOBS-GATES-MUSK GİBİ ÖN YÜZÜNDE GİRİŞİMCİ-FİKİR BABASIDIR-
ARKA PLANDADA KÜRESELCİLERİN BAYİLERİDİRLER.
HEPSİ SOSYAL HAYATLARINDA SAPKIN-TOPLUM DIŞI GUBİDİKLERDİR
Küçük de olsa destek olmak istedim. Teşekkürler!
Zaten önemli olan miktar değil ve böyle düşününce küçük de değil, desteğiniz için ben teşekkür ederim.
Kanalın gelişimine şahit olanlardanım. En başından beri burdayım diyebilirim. Beyin ve ışık yakmaya devam ❤❤
Teşekkürler iyi ki varsınız
Tebrik ederim 40k aboneye ulaşmışsınız, video güzeldi keyifle seyrettim. Emeğinize sağlık olsun.
Hocam teşekkür ederiz. minik adımlarla ilerliyoruz :D
Abone cok az artıyor reis ama azmine hayranım pes etmiyorsın
Yine beyin yakan üstünde çok emek olan bir paylaşım. Teşekkürler.
biz teşekkür ederiz
4.34. dakikadaki denklemleri bile okuyamayan bizler “Fizik” biliyoruz havalarında geziyoruz. Kuantum enerjisi ile şifa dağıtan sahtekarlara şu 3 denklemi göstermek isterdim.
Bu video çok ufuk açıcıydı. Çok teşekkür ederim. (Hype tuşuna daha izlemeden basmıştım, ama bu video en az 1000 Hype tuşu hak ediyor.)
Sağ olun hocam :D Bakmayın ben de bilmiyorum :D
Harika bir konu daha. Devam…
Sağolun, çalışıyoruz devam
Büyük bir zevkle sonuna kadar izledim, eline zihnine yüreğine sağlık ❤
Hocam teşekkür ederim 🙏
Video konularınız harika, anlatımınız akıcı ve sizi severek takip ediyorum. Lütfen böyle devam edin . :)
Ayrıca naçizane yapıcı bir eleştiride bulunayım. Videolar yeri geliyor konunun hacmiyle 30 dk kadar olabiliyor ve 30 dk'lık bir videoda anlatılanları devamlı olarak görselleştirmek zor. Örneğin yol integralini anlatırken bu integralin ifadelerini veya örneğini ekranda görebiliriz. Tabi ağzınızdan çıkan her kelime görselleştiğinde bu izleyen için de yorucu olur. Benim tavsiyem, tahminimce AI kullanarak yaptığınız parçacık veya cosmos animasyonları yerine daha çok sizi ekranda görebilmeliyiz. Videoların bu şekilde daha doyurucu olacağına inanıyorum. Kolaylıklar diliyorum, iyi çalışmalar!
Henüz AI kullanmıyoruz ama kullanmak istiyoruz. Lakin söylediklerinize katılıyoruz. 2 kişi çalışıyoruz kanal için üretici ve kurgucu olarak. Maalesef ki ana işimiz bu değil, keşke sadece bu olabilse ama öyle bir kazancı yok maalesef. O yüzden vakit bulmakta zorlanıyoruz yine de her şeyi elimizden geldiğince uygun şekilde görselleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu sıralar kameramız ve çekim yapabileceğimiz bir düzenimiz yok o yüzden ses kaydı ile ilerliyoruz, en kısa sürede tekrar çözeceğiz bunu da. Yorum için teşekkürler
Her zamanki gibi neredeyse mükemmel.
Hocam çok sağol
🎉 harika içerik elinize emeğinize sağlık hocam.
Çok teşekkür ederim hocam
hocam yine harika video. bu aksiyon ilkesiyle ilgili sorularım var. anladığım parçacıklar hep total aksiyonu minimize eden hareketi yapıyorlar.
1- bu total aksiyon fonksiyonu hep convex mi? yani global bir minimum mu oluyor her zaman? minimize etmekten kasıt global minimum mu local minimum mu?
2- optikte fermat's principleda ışığın aldığı yol stationary pt (ikinci türev = 0) olarak tanımlanıyordu, minimum olarak tanımlanmıyordu. burada da aynı mı? yani maximum da olabiliyor mu?
3- bazı fonksiyonlarda minimum nokta tanımlı olmuyor. mesela concave fonksiyonlarda. veya ne concave ne convex olan fonksiyonlarda. bu tarz total aksiyon fonksiyonları gerçek hayatta hiç karşımıza çıkmıyor mu? çıkıyorsa deneysel olarak nasıl davranıyorlar?
4- klasik mekanikte variational calculuste deterministik bir path üstünden işlem yapıp optimal pathi buluyoruz. kuantumun olasılıksal doğasında pathler hangi matematikle temsil ediliyor. nasıl optimize ediyorsunuz?
5- cisimler neden bu ilkeye uygun davranıyorlar? daha derin bir simetri ilkesiyle vs. bir ilişkisi var mı bu aksiyon ilkesinin? optikteki fermat ilkesinin kuantum yorumunu biliyorum, fotonlar her pathi takip ediyorlar ama fonksiyonun şeklinden doğru ortalamada optimum nokta etrafında yoğunlaştığı için öyle observe ediyoruz diyorlar. kısacası sizin bu ilkeye dair felsefi yorumunuz nedir?
6- aksiyonu sezgisel olarak nasıl ele alıyorsunuz? kuvvet, enerji vs gibi kavramlara dair sezgisel bir anlayışım varken aksiyon denince nasıl zihnimde canlandıracağımı bilmiyorum.
Hocam bu sorulara cevap vericem ama şu an vaktim yok o kadar. Biraz geç cevap vereceğim :D 2 gün içinde bir şey yazmazsam sana, "lan cevap nerede cevap!!" şeklinde yeni bir yorum yaz :D
Mükemmel. Bu video icin teşekkürler 💗
Asıl biz teşekkür ederiz
Saygı Değer Administer Şahsen Bölüm Resmen Uluslararası Belgesel Kalitesinde Olduğunu Canı Gönülden Belirtmek İsterim ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Akademik Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
teşekkürler
Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim
Video ve emeğiniz için teşekkür ederim parçacık fiziğe epey ilgim var ama anlayamıyorum 😂😂
Çok karmaşık geliyor bana
Bu arada fizikçi olduğun her halinden aşikar
Hocam biz teşekkür ederiz, en başta kurgucu da anlamıyordu artık biraz daha net görebiliyor diyelim :D izledikçe, okudukça zamanla oturacak konular.
15:04 ya olasılık yoksa? sonsuz bir rota yoksa? belli bir rota varsa ve bizim Matematik seviyemiz yetmiyorsa onu hesaplamaya?
Teşekkürler...
Evrenin merkezinde zamansal tekillik vardır. Evrenler arası ortamdaysa zamansal boşluk vardır. Zamansal boşluk zaman kuarklarından oluşur. Zamansal tekillik zaman kuarklarını yutar ve onları atomaltı parçacıklara dönüştürür. Galaksiler ve uzay boşluğu bu atomaltı parçacıklardan oluşur.
Yine beynimiz yanacak 😀
kurgucununki de yandı :D
Muazzam 🤩
Teşekkürlerrr.
Fotonların enerjileri bittiğinde ne oluyor, neye dönüşüyor? Termodinamik yasalarına göre bir şey olması lazım.
Fotonlar, elektromanyetik dalga parçacıkları olarak enerji taşırlar ve enerjileri, dalga boylarına bağlıdır. Ancak, fotonların enerjisi zamanla tükenmez. Fotonlar enerjilerini kaybetmeden ışık hızında hareket ederler. Yani, fotonlar enerji kaybetmez, ancak çeşitli etkileşimler sırasında enerjilerini aktarabilirler veya soğurulabilirler.
2:14 fotonlar paketse paketin içinde nevar?
Teşekkürler
💯👏👍
Kuantum teorisi bana gerçekliği açıklayan bir şey olarak değil gerçekliğin istatistiğini hesaplayan bir teori gibi geliyor. Yani bir gerçeklik var. Biz bunun sonuçlarını hesaplıyoruz.
Işık Neden hızla gidiyor ? Ve Işık ileri gittiğinde hiç kaybolmadan sonsuz olarak hep yayılıyormu ? En sonunda enerjisini hiç kaybetmiyor mu ? Mesela ben simdi gök yüzüne lazer Işık ile hiç bir asteroid e gezegene denk gelmeden ışığı uzaya tutsam söndürsem Lazeri , o lazer ışığı sonsuza dek gider mi? Hiç enerjisini kaybetmez mi ?
Kompleks bir soru. İdeal bir senaryoda eğer karanlık enerjiyi ve ışığın etkileşebileceği herhangi bir şeyin varlığını yok sayarsak, ışık yoluna öylece devam eder. Ama gerçekte mesela kozmik mikrodalga arkaplan ışıması evrenin genişlemesinden dolayı kızıla kaydı.
Maddeyi olusturan enerjinin nasil olustugu anlarsak ozaman gercegi buluruz
Emeğinize sağlık. Yalnız başlıkta bir ifade hatası vaar gibi "Kuantumdan Teorisinden" kısmı
Doğru, teşekkürler
Teşekkürler.
Dostum sen delisin biliyorsun değilmi 😉😅 emeğin sağlık 🙏🏻 ❤
:D teşekkür ederim
ney'zen tevfik'in ney'i gibi büyüleyici anlattın,evrenin ney'den oluştuğunu..
evren çok müzip bir müzik mi yoksa..
💯💯💯💯💢💫💥
👏🏻👏🏻👏🏻
👏🏻⭐️👏🏻
🧡
👏🏻👍🏻👏🏻
👏🏻❤️👏🏻
👏🏻🥇👏🏻
👏👏👏👏
👍👍
👏🏻🍀👏🏻
👏🏻🌎👏🏻
Sabahdan atimde akşama kadar izlensin
olur
👏🏻👂🏻👏🏻
Delinin biri kör kuyuya bir taş atmış haydi çıkaralım 😀
👏🏻👁️👏🏻
Bir düzeltme yapalım. "Neyden" diye bir kelime yok. Doğrusu "neden".
Evreni oluşturan şey, ham madde anlamında
Hocam doğru, öyle bi kelime yok. Ancak konuşma dilinden gelen bir şey bu ‘neyden’.
Evren Neden Oluşur? Yazsaydık doğru anlaşılamazdık. Belki yanlış yazdık ama doğru anlaşıldık.
💥
Tamamen anlaması zor bir konu
Like.. hype...
sağol varol
Madde temel degil enerjiden turemistir
Peki her enerji formu madde midir?
Zaman bile surekli degildir parcalidir planck zamani
Kardeşim yapmış yüklemiş niye inanmıyorsunuz lan
👍
👏🏻💯👏🏻
👏🏻💙👏🏻
👏🏻🏆👏🏻
👏🏻✅👏🏻
👍
👏🏻🧠👏🏻
👏🏻❣️👏🏻