ilman muuta oulaisiin näyttelyyn nuin komea valmetti, pieni puute/ogelma ei vaikeuta näyttelyä mitenkään.🤔 hauskaa ja hyvää juhannusta tommille perheineen.😊👍
Öljy varmaan kiertää vapaasti paluuseen kun pumppu ei äännä. Eli käyttövivustosta jotain irti tai varo jäi ekan kerran toimiessaan auki jumiin. Jos olisi vaikka kynkissä jotai irti, huono pumppu tms. niin nostaisi kai paineen varoa vasten ja kyllähän sen kuulee kun se laulaa.
Senverran monta Valmettia ollu, jotta ei vaihteistoöljyn määrä muuta voimansiirron melua. Aika lievää hytikkäöljyä, kyllä 10w-30 piisaa. Olisiko vääntiön ja soppaluun läpi menevä putkisokka poikki? Joku remonttimies vaihtoi sen sokan M8-pulttiin, on niinku tykympi.
Sulla kun on tuo letku siellä imu puolella. Siinä pitää olla rautakudokset (hydrauliikka letku). Tuo sun letku menee akun vierstä luttuun ja imu puoli tukkeentuu. Vetokoukun lukitus opintoihin vaseliinia, samoin kaikkiin koukun niveliin, muuten se ei toiminnu meilläkään, tosi herkkä. 9:57
Letkut ei mene lyttyyn kun putkien päät osuu toisiinsa. Rautakudosketkuja ei tahdo lemmarilla saada tiukaksi. Letkunpätkät toimii. Täytyy rasvata koukun nivelet ja salvat 💪👌
Öljysäliöön lisää öljyä ja paine ilmalla paneistaa jonkin verran säiliötä koneen käydessä. Ilman paine työntää öljyn pumpulle ja pyörivä pumppu työntää öljyn eteenpäin. Koskaan en ole hydrauliikka öljyä käyttänyt raktoreissa mielestäni se on raktoriin liian ohutta mutta kaivuriin sopivaa .
ei oikein enää mahdu enempää öljyä hytikkaan, joku litra max. vallun ohjekirja kertoo hytikkaööli 46 ksi tuli laitettua, hytikkaööli 68 vastaa likimain 10-30 moottoriöljyä oikein kuumassa lämmössä. sitä en tiiä onko vaahtoamisessa eroa...
Naapurilla repesi 565:n nostosylinreristä pohja irti kun nosti perälevyä. Ehjää ei löytynyt niin hitsautti kasaan. Hänellä on varaosa 565 mutta siitäkin oli noston sylinteri revennyt.
Sekin on mahdollista. Ja silloin männänvarsi solahtaa mäntineen ulos sylinteristä öljynpaineen vaikutuksesta. Mutta sopiiko se tulemaan kokonaan ulos? Ja ottaako männänvarsi nostolaitekotelon takaseinään. Toisaalta sen putkisokan ei pitäisi mennä poikki ihan vaan käsin nostovarsia kääntämällä. Sitä en sitten tiedä pitäisikö sen tapin olla jotain muuta kuin putkisokka. Tai pitääkö sokkia olla sisäkkäin lyötynä, jotta se kestää.
Aika heikko on sitten nostolaite jos käsin saa sokan poikki? Ei kyllä pidä niin hajota,jos on joku kone perässä alhaalla/ylhäällä niin kyllä se siellä rytkyttää ja vatkaa ees taas,ottaa iskuja ja vääntöä. Luulen että olis testattu jokaisessa traktorissa nostolaitteet kaikessa makdollisessa...
Sitä mä tuossa vaan ihmettelen kun mitään öljyn virtsauksen ääniä ei kuuluu vaikka nostovarret on alhaalla ja moottorin käydessä ollessa kääntää ulosoton venttiiliä. Jos järjestelmässä on painetta, niin venttiilin kara kääntyy hyvin hankalasti. Ja kun ohjaus on kääntynyt ulosottoon, ylipaine venttiili alkaa ääntämään. Se kun on tuosta asennon säätövivusta kiinni koska painetta ohjataan ulosottoon. Mutta myös siitä kiinni, missä asennossa nostovarret on. Jos nostovarret on täysin yläasennossa, niin missään säätövivun asennossa ei painetta ohjaudu ulosottoon. Toiseen suuntaan se kylä toimii. Eli jos esim. kippi on ylhäällä ja vipua käännetään laskuasentoon, niin kippi laskeutuu. Siinä mielessä tuo systeemi on hiukan puutteellinen. Mutta eipä sitä ilmeisesti ole aikoinaan ajateltukaan paremmin toimivaksi. Olis kyllä ollut tarvetta ajatella. Mutta ilmeisesti olemassa oleva toiminta on katsottu riittäväksi senaikuisiin olosuhteisiin. Tuohonkin on toki mahdollista rakentaa erilliset ohjauslohkot hiukan samaan tapaan kuin pikkukakkosessa on, mutta se vaatii hiukan sovittelemista kuinka öljynkierto saadaan toimimaan.
ihan ku tämä ois hukannut paineet, eli painevarot tai muu venttiili on jumissa ja öljykiertää pumpusta tankkiin suoraan ja ei anna nostaa painetta ollenkaan toimilaitteille
Tuossa vasemmalla lisäöljysäiliön vieressä on vipu joka kääntyy eteen ja taakse, nyt en muista mikä sen tarkoitus oli. Niin se vipu menee siihen istuimen alla olevan kannen päälle. Kannen sisällä on jousi joka saattaa mennä poikki ja nostolaite ei enää toimi. Meidän kahdesta 565 vaihdettu tuo jousi. En nyt sano että vika on siinä mutta se on yksi vikakohde.
@@petri2852 Se vipu on laskunopeuden säätöventtiili. Taka-asennossa se on täysin auki ja etu asennossa kiinni. Ei kuitenkaan täysin sulkeutuneena. Vivussa oleva hahlo kuuluu kulkea siten että ulosoton ohjauskara on topparinokkien sisäpuolella. Se ulosoton venttiilin kara on alunperin laitettu niin, että jotta se mahtuu tuon lisäsäiliön yhteen kanssa toimimaan täytyy karassa olevaa putkisokkaa lyhentää. Muutoin se sokan pää ei mahdu kääntymään ulosottoasentoon. Tuosta taitaa puuttua se osoitepelti, johon on kirjoitettu miten päin mikäkin asento pitää kulloinkin olla. Siinä laskunopeuden säätövivussa ei ole mitään erillistä jousta. Se pääsee liikkumaan ihan vapaasti hahlon antamissa rajoissa. Mutta muistelen huomanneeni siinä säädössä jotain omituista, kun se rajoittaa myös nosto painetta, jolloin ylipaineventtiili alkaa toimia. Sen takia sitä säätöä ei ole meillä käytetty koskaan. Pikkukakkosessa se toimii oikein. Eli nupista ulospäin vedettäessä laskunopeus hidastuu, mutta nostonopeus ei muutu.
@@romppaukko se jousi on siellä hydrauliyksikön kannen alla eli ei voi nähdä ulkokautta ilman penkin ja hydrauliikkakannen irroitusta. Se jousi ei ole yhdistetty tuohon vipuun vaan sellaiseen metallilätkään. Mutta toivotaan että on helpompi vika tässä.
@@tommisworkshop Niin... tai se säätöventtiilin ohjaus on lipsahtanut pois paikaltaan, jolloin myöskään ulosottoon ei ohjaudu öljyä, kun venttiilin kara on neutraalissa asennossa. Se säädin on kuin keinuvipu, joka toista päätä ohjaa nostoakselin epäkesko ja toista päätä asennonsäätövipu. Kun asennonsäätövipua kääntää liikkuu venttiilinkara ja virtausta ohjautuu sylinteriin. Kun sylinteri kääntää akselia, kääntyy myös akselilla oleva epäkesko. Kun ne ovat tasapainossa, venttiili sulkeutuu. Vetovastustunnustelu taas toimii lisänä ohjaten sitä samaa vipua. Mutta jos se vipu pääsee liikkumaan holtittomasti, niin sekään ei ohjaa venttiilinkaraa. Eli on myös mahdollista, että se venttiilin ohjausmekanismi on lipsahtanut pois paikaltaan.
startti on joku uusi tarvike. se pötkö tai putkistartti taitaa olla 1964-1965 mk1 malleissa, en ole täysin varma, sitten muuttuu tämän startin näköiseksi joko 66 tai 67. Pitäisi varma tieto saada että uskaltaa käytetyn oikean ostaa kun vastaan osuu. siksi en ole starttia vaihtanut. kirja ei kerro, siinä on kolme täysin erillaista starttia esitetty.
@@tommisworkshop niin tosiaan tuo sinun mk2 ja mulla mk1 vm 1965. Cav startti luovutti kesken lumihommien eikä ollu aikaa korjata joten uusi ikh paikalle. Cav on toki hyllyssä vielä.
ajatus tuli kun nostitte taka laatikon ylös oliskotuo lukinnu varoventtiilin auki jostain syystä eikä anna nostaa paineita .onko varoventtiili jossain peräkannen ulko vai sisä puolella.
en isommin kuin että ei ole kasaa metallinlastuja pesässä. paine kertoo ja toki paineen säätö että kitä pumppu tuottaa. Liukulaakereilla on pumpun akselit ja nehän kuluu myös.
@@countryside_hobbies Siksi kun se on perä, vaihteisto öljy joka siellä hydrauliikassa kiertää. Hydrauli öljy ei ole tarkoitettu perä eikä vaihteisto öljyksi. Jos haluat särkeä perän ja vaihteiston niin se kun vaan laitat hydrauli öljyä sinne.
565 ssa hydrauliikka on oma systeeminsä ja perä+laatikko on yhdessä. Neliveto vallu 615 ssa on kaikki yhdessä utto tai stou öljy. Dextassa on perä ja hytikka yhdessä, laatikko omana. Hyvin vaihtelee eri mallien välillä.
GL5 on tarkoitettu raskaisiin voimansiirtoihin,itte hairahduin laittaa autonkäsilootaan ja sitten pois kun kuulin että rikkoo synkrot! Vikaa etittiin kytkimestäkin mutta edelleenkään ei kunnolla aina irrota ja nimenomaan lämpösellä kelillä. Traktorissa tuskin mitään rikkoo kun synkroja ei ole mutta turhaa käyttää kun menee alempiarvonenkin,toiset laittaa pelkkää moottoriöljyäkin nostolaitteeseen ja meillä Natikassa kuulemma kuuluukin,siinä oma paikka öljylle,ei sekotu vaihdeöljyyn.
@@Tessulandia On siellä synkrot, mutta ainakin jo 80-luvun alun malleihin merkkiliike suositteli GL5:sta. Hyvin tuo on ainakin Valmet 700, 702 ja 604 pelannut.
Tuli mieleen eräs skenaario joka olisi mahdollinen ainakin mulle. Se pumppu toimii väärinpäin, paine menee säiliöön ja imu tapahtuu venttiilin puolelta. Pumpun pyörimissuuntahan muuttuu kun se kasataan eri tavalla.
tuo on mielenkiintoinen scenaario. tarvikepumppu ja vain isketty tuohon kiinni se pumppu mikä passaa tuohon punaiseen kiinnikkeeseen. tosi hankala miettiä päässä mihin suuntaan moottori pyörittää pumppua, en osaa edes arvata nyt pyörimissuuntaa. moottori pyörii vastapäivään katsottuna penkiltä istuttaessa
@@tommisworkshopedestäpäin katsottuna moottori pyörii myötäpäivään, välipyörä vastapäivään ja pumppu sitten myötäpäivään, eli samaan suuntaan kuin moottori!
Se on tasan 50%. Mutta tämä scenaario on kyllä niin hyvä että kyllä pitää tutkia kun koneen vieressä. Joo moottori pyörii myötäpäivään edestä ja vastapäivään penkiltä. Mutta nyt riippuu mitenpäin se pumppu tulee kiinni vetävästä hammaspyörästä jakopään akseliin. Nyt en osaa muistista sanoa. Pumppu on ja oli samoinpäin, en kääntänyt koska putkinipat menee väärinpäin. Tuo pitää tarkistaa kyllä 👍
Niin jotenkin minustakin tuntuu että jos pumppu vaan öljyä saa niin eikös se sieltä pumppaa ilmat eessään pois ja sitten pelkkää öljyä? Itte enempi vesivermeiden kanssa pelannu mutta samaa on niissäkin,ensin rytkii ilmat pois sitten pelaa kunnes vikaa tulee. Jostain syystä nyt ei öljyä pumppuun tule,kyllähän sen pitää ilman vastusta öljyä painaa avonaisesta liitoksesta ulos vaikka olis väljäkin,tässä kun ei ole sekään.
Tovi meni että öljyä valutti painepuolelta. Kyllä se ilmalukkoa näissä tekee kun pumppu on ylempänä kuin öljypinta. Jotku ajaa keulan monttuun jos pystyy.
kuten videolla totesin pitää saada juhannuksen jälkeen painemittari kotia takas kun mittari on reissun päällä, en päässyt mittaamaan. Nyt tein näitä tarkistuksia mitä edellisestä filmistä tuli kommenttina kahtoa alkuun.
@@tommisworkshop laita kippi liittimeen letku kiinni ja koita tuleeko öljyä vaikka ämpäriin tai puhtaaseen kannuun, tulee ilmat myös pois. voit myös letkun kanssa kierrättää takaisin lisä öljy säiliöön.
ilman muuta oulaisiin näyttelyyn nuin komea valmetti, pieni puute/ogelma ei vaikeuta näyttelyä mitenkään.🤔
hauskaa ja hyvää juhannusta tommille perheineen.😊👍
Ehottomasti kannattaa lähtiä Oulaisiin! Tullaan ihastelemaan sitä sinun valmettia😊
Komea Valmetti. 😊 Vie näyttelyyn vaan, vaikka nostolaitetta ei saisi vielä toimimaan.
Hyvää juhannusta Tommille! 😊
Terve ilmanmuuta oulaisiin.sielä hienotapahtuma,suht isoki tapahtuma.
Eiku olulaisiin kyllä tuo esittelyä tarvii, ihan sinunkin motivaation takia😊
Hyvää Juhannusta Tommille t:Matti Julkunen Kuopiosta!ON HIENO VALMET 565!
Öljy varmaan kiertää vapaasti paluuseen kun pumppu ei äännä. Eli käyttövivustosta jotain irti tai varo jäi ekan kerran toimiessaan auki jumiin. Jos olisi vaikka kynkissä jotai irti, huono pumppu tms. niin nostaisi kai paineen varoa vasten ja kyllähän sen kuulee kun se laulaa.
Senverran monta Valmettia ollu, jotta ei vaihteistoöljyn määrä muuta voimansiirron melua. Aika lievää hytikkäöljyä, kyllä 10w-30 piisaa. Olisiko vääntiön ja soppaluun läpi menevä putkisokka poikki? Joku remonttimies vaihtoi sen sokan M8-pulttiin, on niinku tykympi.
Sulla kun on tuo letku siellä imu puolella. Siinä pitää olla rautakudokset (hydrauliikka letku). Tuo sun letku menee akun vierstä luttuun ja imu puoli tukkeentuu. Vetokoukun lukitus opintoihin vaseliinia, samoin kaikkiin koukun niveliin, muuten se ei toiminnu meilläkään, tosi herkkä. 9:57
Letkut ei mene lyttyyn kun putkien päät osuu toisiinsa. Rautakudosketkuja ei tahdo lemmarilla saada tiukaksi. Letkunpätkät toimii. Täytyy rasvata koukun nivelet ja salvat 💪👌
Tottakait Oulaisiin...🫡
Öljysäliöön lisää öljyä ja paine ilmalla paneistaa jonkin verran säiliötä koneen käydessä. Ilman paine työntää öljyn pumpulle ja pyörivä pumppu työntää öljyn eteenpäin. Koskaan en ole hydrauliikka öljyä käyttänyt raktoreissa mielestäni se on raktoriin liian ohutta mutta kaivuriin sopivaa .
ei oikein enää mahdu enempää öljyä hytikkaan, joku litra max. vallun ohjekirja kertoo hytikkaööli 46 ksi tuli laitettua, hytikkaööli 68 vastaa likimain 10-30 moottoriöljyä oikein kuumassa lämmössä. sitä en tiiä onko vaahtoamisessa eroa...
On se kyllä perkelehen komia, vaikkei nyt täydellisesti toimikkaa😊
Naapurilla repesi 565:n nostosylinreristä pohja irti kun nosti perälevyä. Ehjää ei löytynyt niin hitsautti kasaan. Hänellä on varaosa 565 mutta siitäkin oli noston sylinteri revennyt.
Voi olla yleinen vika. Sylinterin pohjassakin on joku varoventtiili, sen purin ja putsasin.
Eihän siä tuubis ole nyt tiivisteet pullahtanu, tuli mieleen et pumppu väärinpäin pyörivä mutta se nyt hetken kerskes toimia
en tiiä voisko tuo tarvike pyöriä väärin päin.... ihme homma että pelas ilman kuormaa
Lähe vaan...😋
Olisko sokka poikki kynkän kupista, mihin toi männäntappi tulee, menee herkästi jos revitään käsin ylös nostovarsia?
en osaa sanoa, kaikki on mahdollista nyt kun näistä toimenpiteristä ei mitään selvinnyt.
Sekin on mahdollista. Ja silloin männänvarsi solahtaa mäntineen ulos sylinteristä öljynpaineen vaikutuksesta. Mutta sopiiko se tulemaan kokonaan ulos? Ja ottaako männänvarsi nostolaitekotelon takaseinään. Toisaalta sen putkisokan ei pitäisi mennä poikki ihan vaan käsin nostovarsia kääntämällä. Sitä en sitten tiedä pitäisikö sen tapin olla jotain muuta kuin putkisokka. Tai pitääkö sokkia olla sisäkkäin lyötynä, jotta se kestää.
Onko penkin alta klipu oikeassa asennossa, kun on kaksi klipua toinen nosto/laskunopeuden säätö ja toinen paine kipille vai nostolaitteille
@@JanneBlomgren Se voi olla puolikierrosta pielessä. Mutta. Miksi se nostolaite toimi aiemmin, mutta nyt sitten yhtäkkiä lopetti?
Aika heikko on sitten nostolaite jos käsin saa sokan poikki?
Ei kyllä pidä niin hajota,jos on joku kone perässä alhaalla/ylhäällä niin kyllä se siellä rytkyttää ja vatkaa ees taas,ottaa iskuja ja vääntöä.
Luulen että olis testattu jokaisessa traktorissa nostolaitteet kaikessa makdollisessa...
Sitä mä tuossa vaan ihmettelen kun mitään öljyn virtsauksen ääniä ei kuuluu vaikka nostovarret on alhaalla ja moottorin käydessä ollessa kääntää ulosoton venttiiliä. Jos järjestelmässä on painetta, niin venttiilin kara kääntyy hyvin hankalasti. Ja kun ohjaus on kääntynyt ulosottoon, ylipaine venttiili alkaa ääntämään. Se kun on tuosta asennon säätövivusta kiinni koska painetta ohjataan ulosottoon. Mutta myös siitä kiinni, missä asennossa nostovarret on. Jos nostovarret on täysin yläasennossa, niin missään säätövivun asennossa ei painetta ohjaudu ulosottoon. Toiseen suuntaan se kylä toimii. Eli jos esim. kippi on ylhäällä ja vipua käännetään laskuasentoon, niin kippi laskeutuu. Siinä mielessä tuo systeemi on hiukan puutteellinen. Mutta eipä sitä ilmeisesti ole aikoinaan ajateltukaan paremmin toimivaksi. Olis kyllä ollut tarvetta ajatella. Mutta ilmeisesti olemassa oleva toiminta on katsottu riittäväksi senaikuisiin olosuhteisiin. Tuohonkin on toki mahdollista rakentaa erilliset ohjauslohkot hiukan samaan tapaan kuin pikkukakkosessa on, mutta se vaatii hiukan sovittelemista kuinka öljynkierto saadaan toimimaan.
ihan ku tämä ois hukannut paineet, eli painevarot tai muu venttiili on jumissa ja öljykiertää pumpusta tankkiin suoraan ja ei anna nostaa painetta ollenkaan toimilaitteille
Tuossa vasemmalla lisäöljysäiliön vieressä on vipu joka kääntyy eteen ja taakse, nyt en muista mikä sen tarkoitus oli. Niin se vipu menee siihen istuimen alla olevan kannen päälle. Kannen sisällä on jousi joka saattaa mennä poikki ja nostolaite ei enää toimi. Meidän kahdesta 565 vaihdettu tuo jousi. En nyt sano että vika on siinä mutta se on yksi vikakohde.
@@petri2852 Se vipu on laskunopeuden säätöventtiili. Taka-asennossa se on täysin auki ja etu asennossa kiinni. Ei kuitenkaan täysin sulkeutuneena. Vivussa oleva hahlo kuuluu kulkea siten että ulosoton ohjauskara on topparinokkien sisäpuolella. Se ulosoton venttiilin kara on alunperin laitettu niin, että jotta se mahtuu tuon lisäsäiliön yhteen kanssa toimimaan täytyy karassa olevaa putkisokkaa lyhentää. Muutoin se sokan pää ei mahdu kääntymään ulosottoasentoon. Tuosta taitaa puuttua se osoitepelti, johon on kirjoitettu miten päin mikäkin asento pitää kulloinkin olla. Siinä laskunopeuden säätövivussa ei ole mitään erillistä jousta. Se pääsee liikkumaan ihan vapaasti hahlon antamissa rajoissa. Mutta muistelen huomanneeni siinä säädössä jotain omituista, kun se rajoittaa myös nosto painetta, jolloin ylipaineventtiili alkaa toimia. Sen takia sitä säätöä ei ole meillä käytetty koskaan. Pikkukakkosessa se toimii oikein. Eli nupista ulospäin vedettäessä laskunopeus hidastuu, mutta nostonopeus ei muutu.
@@romppaukko se jousi on siellä hydrauliyksikön kannen alla eli ei voi nähdä ulkokautta ilman penkin ja hydrauliikkakannen irroitusta. Se jousi ei ole yhdistetty tuohon vipuun vaan sellaiseen metallilätkään. Mutta toivotaan että on helpompi vika tässä.
@@tommisworkshop Niin... tai se säätöventtiilin ohjaus on lipsahtanut pois paikaltaan, jolloin myöskään ulosottoon ei ohjaudu öljyä, kun venttiilin kara on neutraalissa asennossa. Se säädin on kuin keinuvipu, joka toista päätä ohjaa nostoakselin epäkesko ja toista päätä asennonsäätövipu. Kun asennonsäätövipua kääntää liikkuu venttiilinkara ja virtausta ohjautuu sylinteriin. Kun sylinteri kääntää akselia, kääntyy myös akselilla oleva epäkesko. Kun ne ovat tasapainossa, venttiili sulkeutuu. Vetovastustunnustelu taas toimii lisänä ohjaten sitä samaa vipua. Mutta jos se vipu pääsee liikkumaan holtittomasti, niin sekään ei ohjaa venttiilinkaraa. Eli on myös mahdollista, että se venttiilin ohjausmekanismi on lipsahtanut pois paikaltaan.
gl5 öljyä ei kannata pistää paikkaa misä on jalometalleja kun se syö niitä
Valmetti tykkää olla filmitähtenä.
Tosi hyvin laitettu, vaikkei nyt pötköstarttia olekkaan, ei ole omassakaan. Ja kyllä, vaihteisto ulvoo teet sitten mitä temppuja tahansa.
startti on joku uusi tarvike. se pötkö tai putkistartti taitaa olla 1964-1965 mk1 malleissa, en ole täysin varma, sitten muuttuu tämän startin näköiseksi joko 66 tai 67. Pitäisi varma tieto saada että uskaltaa käytetyn oikean ostaa kun vastaan osuu. siksi en ole starttia vaihtanut. kirja ei kerro, siinä on kolme täysin erillaista starttia esitetty.
@@tommisworkshop niin tosiaan tuo sinun mk2 ja mulla mk1 vm 1965. Cav startti luovutti kesken lumihommien eikä ollu aikaa korjata joten uusi ikh paikalle. Cav on toki hyllyssä vielä.
Kippiliittimeen kun kääntää paineen niin alkaako ottaa voimaa koneesta ku kääntää nostovivusta.
Ei tapahtunu mitään. En ainakaan kuullut että puskisi kuten pitäs
ajatus tuli kun nostitte taka laatikon ylös oliskotuo lukinnu varoventtiilin auki jostain syystä eikä anna nostaa paineita .onko varoventtiili jossain peräkannen ulko vai sisä puolella.
Sisällä. Joku venttiilijumi tuli. Avauttaa kantta auki. Ei välttämättä ehdi avata ennen weteraanikonepäiviä.
Arvailuksi menee… näkyy olevan rataspumppu ja se vaatii aina myös varoventtiilin. Olisko varo jäänyt jotenkin jumiin aukiasentoon yms?
tämä venttilijumi tai joku vipu putosi pois paikaltaan 2 todennäköistä syytä
kylläne vielä alakaa pelittään, penkin alle o-rengas sarjan kans teet pienen retken. Hyvä siitä vielä tullee ku ei hättäillä, you know
kyllä se toimintaan saadaan, ottaa vaan oman aikansa
Ääni on ominaisuus tuossa ei saa pois.
joo ei saa ikinä pois, jos edes 3dB vaimennettua :)
@@tommisworkshopRadio Peltoreihin musiikki täysille niin vaimentaa😂
Nämä tavalliset kumit, ei kestä hydrliölj vaan siihen tarkutus kumitiiviste
Miten muuten toimi nostolaitteet ennen kun remonttiin aloit?
Mitä kaikkea sinne vaihtu/korjattu?
Ei vaihdettu kuin männäntiiviste, kynkän tiivisteet ja laakerit. Kuormituksella en ole ennen kokeillut.
Et kattonu, että oliko pumpunpesissä naarmuja. Jos on, niin selvä peli. Paineenrajoitus liian korkealla, niin pumppu menee heti sököksi. Kokemusta on.
en isommin kuin että ei ole kasaa metallinlastuja pesässä. paine kertoo ja toki paineen säätö että kitä pumppu tuottaa. Liukulaakereilla on pumpun akselit ja nehän kuluu myös.
Ota kippi käytöön ja laske ölj täyttöön yritä kierto kyllä ilma lähtee
Onko tuossa istuimen takana semmoinen korkki mistä näkee onko öljyä
Ei ole mk2 ssa korkkia takana. Öljyä on riittävästi koska pinta on yli istuimen.
Sinne kuuluu joko peräöljy, tai universaali. Ei missään tapauksessa hydrauliöljy
Miksi hydrauliikkaan pitäisi laittaa peräöljyä?
@@countryside_hobbies Siksi kun se on perä, vaihteisto öljy joka siellä hydrauliikassa kiertää. Hydrauli öljy ei ole tarkoitettu perä eikä vaihteisto öljyksi. Jos haluat särkeä perän ja vaihteiston niin se kun vaan laitat hydrauli öljyä sinne.
@@jarikorppi2015 Valmetissa on erillinen hydrauliöljy, erillään perästä ja vaihteistosta.
565 ssa hydrauliikka on oma systeeminsä ja perä+laatikko on yhdessä. Neliveto vallu 615 ssa on kaikki yhdessä utto tai stou öljy. Dextassa on perä ja hytikka yhdessä, laatikko omana. Hyvin vaihtelee eri mallien välillä.
@@countryside_hobbies
Oiskohan gl4 psrempi vanhaan koneeseen ite laitoin joskus pajeron laatikkoon gl5 niin alko synkrot rutiseen ja ku vaihto gl4 niin lopetti rutinan
en tiiä mutta opas sanoo että hypoidia pitää olla niin sillä mennään, kokeilemalla selviäis onko äänimaailmaan vaikutusta mutta arvokasta kokeilla.
GL5 on tarkoitettu raskaisiin voimansiirtoihin,itte hairahduin laittaa autonkäsilootaan ja sitten pois kun kuulin että rikkoo synkrot!
Vikaa etittiin kytkimestäkin mutta edelleenkään ei kunnolla aina irrota ja nimenomaan lämpösellä kelillä.
Traktorissa tuskin mitään rikkoo kun synkroja ei ole mutta turhaa käyttää kun menee alempiarvonenkin,toiset laittaa pelkkää moottoriöljyäkin nostolaitteeseen ja meillä Natikassa kuulemma kuuluukin,siinä oma paikka öljylle,ei sekotu vaihdeöljyyn.
@@Tessulandia On siellä synkrot, mutta ainakin jo 80-luvun alun malleihin merkkiliike suositteli GL5:sta. Hyvin tuo on ainakin Valmet 700, 702 ja 604 pelannut.
@@tommisworkshop Hypoidiöljy ei ole suinkaan sama kuin hydrauliikkaöljy, paremminkin se on peräöljyä eli sae 80 - 90.
Mene vaan
No widdu. Miten se ny noin porsi?
Ei tiietä. Täys mysteeri mikä hajosi kuormalla.
Tuli mieleen eräs skenaario joka olisi mahdollinen ainakin mulle. Se pumppu toimii väärinpäin, paine menee säiliöön ja imu tapahtuu venttiilin puolelta. Pumpun pyörimissuuntahan muuttuu kun se kasataan eri tavalla.
tuo on mielenkiintoinen scenaario. tarvikepumppu ja vain isketty tuohon kiinni se pumppu mikä passaa tuohon punaiseen kiinnikkeeseen. tosi hankala miettiä päässä mihin suuntaan moottori pyörittää pumppua, en osaa edes arvata nyt pyörimissuuntaa. moottori pyörii vastapäivään katsottuna penkiltä istuttaessa
@@tommisworkshopedestäpäin katsottuna moottori pyörii myötäpäivään, välipyörä vastapäivään ja pumppu sitten myötäpäivään, eli samaan suuntaan kuin moottori!
50-50 että se pumppaa oikein päin jos suuntaa ei ole tarkistettu. Millainen tuuri ruukaa olla? 😊
Se on tasan 50%. Mutta tämä scenaario on kyllä niin hyvä että kyllä pitää tutkia kun koneen vieressä. Joo moottori pyörii myötäpäivään edestä ja vastapäivään penkiltä. Mutta nyt riippuu mitenpäin se pumppu tulee kiinni vetävästä hammaspyörästä jakopään akseliin. Nyt en osaa muistista sanoa. Pumppu on ja oli samoinpäin, en kääntänyt koska putkinipat menee väärinpäin. Tuo pitää tarkistaa kyllä 👍
Menikö vääntiö halki?
Kaikki on arvailua, kunnes joudumme avaamaan perän. Mielenkiinnolla aikanaan näemme mikä särky.
Ei tuota pumppua tartee ilmata liika vähä öljyä
Niin jotenkin minustakin tuntuu että jos pumppu vaan öljyä saa niin eikös se sieltä pumppaa ilmat eessään pois ja sitten pelkkää öljyä?
Itte enempi vesivermeiden kanssa pelannu mutta samaa on niissäkin,ensin rytkii ilmat pois sitten pelaa kunnes vikaa tulee.
Jostain syystä nyt ei öljyä pumppuun tule,kyllähän sen pitää ilman vastusta öljyä painaa avonaisesta liitoksesta ulos vaikka olis väljäkin,tässä kun ei ole sekään.
Tovi meni että öljyä valutti painepuolelta. Kyllä se ilmalukkoa näissä tekee kun pumppu on ylempänä kuin öljypinta. Jotku ajaa keulan monttuun jos pystyy.
Tuleeko kippiputkeen painetta?
kuten videolla totesin pitää saada juhannuksen jälkeen painemittari kotia takas kun mittari on reissun päällä, en päässyt mittaamaan. Nyt tein näitä tarkistuksia mitä edellisestä filmistä tuli kommenttina kahtoa alkuun.
@@tommisworkshop laita kippi liittimeen letku kiinni ja koita tuleeko öljyä vaikka ämpäriin tai puhtaaseen kannuun, tulee ilmat myös pois.
voit myös letkun kanssa kierrättää takaisin lisä öljy säiliöön.
Tuokin ois kyllä. Voin tehä juhannuksen jälkeen mutta myös mittari tulee kotia silloin.