BMW ix3 ile Alanya- İstanbul Yolculuğu / A journey from Alanya to Istanbul with BMW ix3 eV

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 янв 2025

Комментарии • 31

  • @mertasar5055
    @mertasar5055 2 года назад +1

    Nevzat Bey bayıldım videoya, içerik aynı sizler gibi kaliteli, emeğinize sağlık.Tekrardan çok memnun oldum tanıştığıma Hoşgeldiniz İstanbula.Yeni içeriklerinizi dört gözle bekliyorum.Çok selamlar.

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад

      Çok teşekkür ederim. Ben de çok memnun oldum tanıştığıma ☺️ Sizin de elinizde elektrikli bir araç var ve şuanda kullanıcı deneyimleri çok değerli. Bence siz de deneyimlerinizi kaydedip paylaşırsanız birçok insan aydınlanacaktir. Saygılarımla

  • @sezgin_toscali
    @sezgin_toscali 2 года назад +7

    Ya çekilir dert değil ya şehir içi için tamam ama uzun yol yapılmaz bu araçlarla daha en az 15 yılı var elektrikli araçların

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Hak veriyorum size özelikle bu rotada bütün sıkıntılarla karşılaştık 😅 Fakat şöyle bir durum var. Bu araçları alırken size soruyorlar siz çoğunlukla bu aracı nerede kullanmayı planlıyorsunuz diye. Ben zaten %95 şehir içinde kullanıyorum. Dolayısıyla problem olan uzun yolculuk sadece %5'lik bir kısım 😊 Onda da şarj istasyonları arttıkça inanın çok daha rahat olacaktır öyle 15 yıl gibi uzun bir süre beklememiz gerekmeden.

  • @alidundul5228
    @alidundul5228 2 года назад +2

    Bir kaç yıl sonra tam anlamlı oturmuş olacaktır,en az 700 kilometre olması durumunda oturmuş olacaktır.uzun yolda biraz sorunlu olsada kendinize dinlenme fırsatı da veriyor.en az 700 isabetli olacak tam dolumda.ilerleye zamanlarda akülerin eskimesinide alırsak daha var gelismesi lazım

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Menzillerden çok hızlı şarj istasyonları artışı yapılması kullanıcılara daha çok esneklik verecektir diye düşünüyorum. Örneğin bir sonraki videomda paylaşacağım Bozüyük Isparta arasında Afyon'da durma ihtiyacı duyduk fakat isparta yakınında bir istasyon olsaydı riske girip isparta'ya kadar gitmeye calisabilirdik. Evet daha çok yolu var dediğiniz gibi. Benim için pozitif tarafları negatif taraflarından fazla dolayısıyla pişman değilim böyle bir araç aldığıma. 😊

    • @alidundul5228
      @alidundul5228 2 года назад

      @@nevzatsifa8186 istasyonların artması şart,çok daha hızlı dolum olması lazım yığını önlemek için,birde ilerde kendi kendini doldurması lazım,örnek mazotlu ve benzinli araçlar kendi eletrikligini üretiyor,sanırım sıraya koyacaklar öyle satacaklar.oysa her tekerleğe 4 dinamo koyulsa üretir,bisikletler örnek,

  • @prelude7891
    @prelude7891 2 года назад +2

    elektrikli araclarin yayginlasmasi elektrikli arac istasyonlarinin cok cok yayginlasmasi gerekir.aksi halde sorun cok buyuk.haa bide sarj sureleri cok kisa olmali aksi halde yolculuk zamani cok cok uzuyor buda cok iyi bisi degil.ayrica bu araci alabilmek icin kac yil.para biriktermek gerekiyor?ne iş yaparsak alabiliriz?

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Evet dediğinizde haklısınız. Şuan istasyon ve altyapı yetersizliğinden ötürü yolculuklar biraz riskli durumda. Şarj süreleri ne kadar zaman içerisinde kısalır bilmiyorum fakat böyle uzun yollarda yarım saat bir yerde mola vermek çay kahve içmek yemek yemek ibadet etmek ayakları esnetmek için çok da uzun bir zaman değil. istasyonlarımızın güçleri 150 kW ve üzeri olsalar benim toplamda beklediğim süre 1 buçuk saat ise 1 saat ve altına düşecektir.
      Sonuç olarak apar topar bir yere varmaya çalışıyorsanız evet sorun teşkil ediyor. Ama bir yolculuk için zaten 1 gün ayirdiysaniz çok da sizi etkileyen bir durum yok. Şarj sırası beklemek elektrik kesintileri gibi durumları dahil etmiyorum. Onlar istasyon sayısı artışıyla ortadan kalkacaktir. Diğer sorularınızın cevabı ben de yok maalesef. Umarım Allah herkesin gönlüne görür verir. İzlediğiniz için teşekkür ederim.

  • @alpdurmaz6112
    @alpdurmaz6112 2 года назад +2

    Ankaradan merhaba. Kendi kendine şarj etme özelliği var mı? Örnek olarak ayağını gazdan çekme veya frene hafif basma özelliği gibi. Telefona hangi uygulamaları yükleme yapıyorsunuz bilgi almak istiyorum teşekkürler.

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Merhabalar 👋🏻 Evet rejenerasyon yapabiliyorsunuz. Ayarlardan istediğiniz kademe seçilebiliyor D modunda sürüş yaparken (yüksek, orta, düşük, yok) gibi. Ayrıca B moduna alarak doğrudan en yüksek rejenerasyon yapılan mod seçilebiliyor. Bu genellikle şehir içinde kullanıma çok uygun çünkü ayağınızı gazdan çekme oranına göre geri kazanım yapıp aracı durduruna kadar fren yapmadan sürüş yapabiliyorsunuz. Buna tek pedal kullanımı deniyor.
      Telefon uygulamalarına gelirsek şarj şirketlerinin uygulamalarını kullanmak gerekiyor. Bende Eşarj, Zes, Sharz.net gibi şarj uygulamaları kullanıyorum. Ayrıca ABRP uygulaması var bu da Google maps'in elektrikli araçlar için olan versiyonu gibi. Araç seçeneği gibi bir çok parametreyi seçip varacağıniz yere kaç istasyonda yüzde kaça kadar şarj edeceğinizi tahmin ederek sizi götürüyor.

  • @mustafaklc6722
    @mustafaklc6722 2 года назад +2

    Güzel bilgilendirici bir video olmuş paylaşım için teşekkür ederim . Merak ettiğim bir konu, kullandığınız uygulamada , gideceğiniz şarj istasyonun durumunu bildiriyor mu, ? yani arıza yada meşgul, yada uygun olup olmadığı hakkında bilgiye ulaşabiliyor musunuz? oraya varınca sürpriz yaşayabiliyor musunuz ?

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Rica ederim izlediğiniz için teşekkürler. Uygulama üzerinden görebiliyoruz genellikle. Fakat şimdilik çok fazla seçenek olmadığı için meşgulse dahi planladiysaniz oraya gitmeyi mecburen gidiyorsunuz.

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Ilginiz var ise 4 adet şirket var, onların uygulamalarını indirip inceleyebilirsiniz. ZES, Eşarj, sharz.net, Voltrun

    • @mustafaklc6722
      @mustafaklc6722 2 года назад

      Teşekkür ederim 🙏

  • @HuseyinB-v6b
    @HuseyinB-v6b 2 года назад +1

    Öncelikle video için teşekkürler çok faydalı olmuş. İlk kısımlardaki düşük amper (6A) ile şarj etmeye ayarlamanızın tek sebebi "erkenden %100 olmasın" mı? yoksa farklı bir sebebi var mı? Daha mı sağlıklı? Ben simdiye kadar hic max amper ayarı yapmadım. Tabi hep şarj ağı istasyonlarında şarj etmemden de kaynaklı bu durum ama kendime ait şarj kutum olunca bu ayarı yapmalı mıyım onu anlamak adına şimdiden soruyorum.

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад

      Rica ederim Hüseyin Bey. Izlediğiniz için teşekkürler. Açıkçası drone kullanicisiyim ve drone'un pilleri akıllı, tam şarj ettikten sonra kullanmazsanız dışarıya ısı yayarak şarj seviyesini %50 'lere kadar düşürüyor. Yürüttüğüm mantık buradan yola çıkarak ne kadar az süre %100'de kalırsa o kadar iyi olacağına dair. Tabi iki makinenin pilleri tam olarak aynı bilesenlerden oluşmuyor olabilir ama en azından ikisinin de lithium ihtiva ettiğini biliyorum. Ayrıca ev tesisatimdan ne kadar düşük amper cekersem olası sıkıntıları mümkün olduğunca azaltmış olacağımı da biliyorum. Siz istasyonlarda şarj ettiğiniz için mecburen max hızda şarj almanız gerekiyor. Ama dediğiniz gibi ev veya iş yeri kurulumunda müsait zamanlarda daha düşük amper çekmenin zarari olmayacaktır. Hem tesisat açısından hem de aracınızın üzerindeki AC DC dönüştürücü açısından. Saygılarımla

  • @saimaltun940
    @saimaltun940 2 года назад

    Yakıt bitti bitecek şarj yeri zamanı bir sonraki yer vs Bu kuşkuyla araç sürmek eziyet olmuyor mu.?

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Aylar önce o sıkıntı biraz oluyordu. Ama çok şükür şimdi baya arttı istasyonlar ve hızla da artmaya devam ediyor. Ondan ötürü çoğu yere gönül rahatlığıyla gidebilirim. Tabi bir yerlere çok hızlı erişmek hala bir engel bu elektrikli araçların önündeki

  • @ondersar1
    @ondersar1 2 года назад

    ben uzun menzilli araçlardan ziyade dc şarj noktalarının artması sonrasında hiç bir sorun kalmalayacağını düşünüyorum, hatta şu an için bile sorunlu denemez. ancak benim merak ettiğim bir şey var, diyelim ki bir avm'nin içindeki şarj noktasını kullanırken şarjı dolan araçtan sonra bekleyenler nasıl davranıyor, sahibi belki daha saatlerce içeride gezecektir, bu durumda sırada bekleyen araç sahibi göstergelerden kontrol edip eğer dolduysa önceki araçtan çekip kendi aracına şarj etmeye mi başlıyor? sadece etik değerlere dayanan bir çözümü mü var yoksa belli kural kaideler var mı?

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад

      Hiç başıma gelmedi fakat gruplarda konuşulanlardan duyduğum kadarıyla şarjınız dolduktan sonra kaldığınız sürelerde çok daha yüksek ücretlerden ucretlendiriliyorsunuz gibi bir bilgi vardı. Ne kadar doğru bilmiyorum.

    • @ondersar1
      @ondersar1 2 года назад +1

      @@nevzatsifa8186 öyle olması mantıklı olur. Teşekkürler yanıtınız için.

  • @cuneytyuksel9994
    @cuneytyuksel9994 2 года назад

    Bende Antalya'yım.Şiveniz tipik.Antalya aksanının çok hafif bir farkı var ama ne olduğunu açıklayamıyorum.İlginç.Gelen hastalarımdan o bölgeden gelenleri hemen anlarım..Anladığım kadarıyla şarjlı otomobiller menzil artmadan kolayca alınası değil.Uğraştırdı sizi..

    • @nevzatsifa8186
      @nevzatsifa8186  2 года назад +1

      Vurguları cümle içinde farklı yerlerde yaptığımızı söylüyorlar biz farkına varamıyoruz tabi 😊
      O yolculuk bizi biraz uğraştırdı gerçekten ama video çekmek için de karşılaşılabilecek sıkıntıları göstermek için güzel oldu. Örneğin aynı yolun dönüşünü yaptık ne şarj aletlerinde sorun yaşadık ne de sıra bekledik. Şansımıza girdik şarja başladık hızlıca artık ne yapacaksak yaptık ve yola devam ettik. Boşluk bulabilirsem onun videosunu da ekleyeceğim. Sure olarak dizel aracımla yaptığım süreden daha uzun olmadı dönüş yolculuğu.

  •  2 года назад

    Paranla rezil olmak böyle bir şeymiş