Mornin’ Poets | FIPB 2024

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 сен 2024
  • Sâmbătă, 14 septembrie 2024, ora 17.00
    Modul Cărturești, Str. Academiei, 18-20
    Invitați:
    Andrei Zbîrnea (project manager Mornin’ Poets și poet), Constantin Buduleci (cursant Mornin’ Poets & poet), Anca-Ioana Câdă (cursantă Mornin’ Poets & poetă), Romina Hamzeu (cursantă Mornin’ Poets & poetă), Cosmin Perța (scriitor și antrenor Mornin’ Poets), Miruna Romanciuc (cursantă Mornin’ Poets & poetă), Miruna Vlada (scriitoare și antrenoare Mornin’ Poets), Andrada Yunusoğlu (cursantă Mornin’ Poets & poetă).
    Mornin’ Poets. De la idee la brand cultural. Primele 100 de ateliere
    Despre poeți se spune că sunt leneși, că se trezesc târziu și că nu poți conta pe ei că ajung la timp pentru întâlnire. Încercăm să demontăm toate aceste neadevăruri cu o serie de poeți matinali, cu texte proaspete și, mai ales, cu multă cafea. Duminica de la 11.00 la 14.00, cu o frecvență bilunară, Mornin’ Poets se lansează pe orbită. Mornin’ Poets este o serie de cinci ateliere de poezie, în care scriem, citim și dezbatem poeme sau idei despre scris, despre arta noastră și mersul ei prin țară. Fiecare lector va propune o temă de scris, astfel că, la atelier, cursanții vor primi feedback la poemele trimise. Proiectul a demarat în toamna lui 2018, cu un prim sezon care a inclus următorii antrenori și antrenoare: Miruna Vlada, Elena Vlădăreanu, Svetlana Cârstean, Sorin Despot și Claudiu Komartin. 2020 a însemnat mutarea în online, din motive de pandemie, iar la finalul lui 2021 am adaptat atelierele la nevoile cursanților cu un format hibrid, pe care îl folosim și acum. Până în septembrie 2024, cifrele Mornin’ Poets vorbesc pentru noi: 94 de ateliere, 91 de antrenori diferiți, 19 sezoane și multe poeme publicate în reviste și chiar în volume proprii de la edituri prestigioase.
    Publicul are acces gratuit la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Poezie București. Programul complet aici: mnlr.ro/progra...
    Organizatori: Primăria Municipiului București prin Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti
    Parteneri: Ministerul Culturii din România, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, ARCUB, Camões Institute, Institutul Italian de Cultură din București, Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București, Institutul Cervantes din București, Institutul Goethe, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala București-Traduceri Literare și Filiala București-Poezie, Cărturești, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Londohome, Teatrul Dramaturgilor Români, Biblioteca Metropolitană București.
    Parteneri media: Cocor Media Channel, Radio România Cultural, București FM, Radio România Internațional, Agerpres, Observator Cultural, IQads, BookHub, Urban, La Punkt, AgentiadeCarte.ro, IQool, Radio Trinitas, Modernism, Lettres Capitales, Matca, Ziarul Metropolis, Ficțiunea, Happ.ro.
    Sponsori: JTI, Computerland, Sâmburești, Lechburg Winery, Jidvei, Aqua Carpatica.

Комментарии •