Tüm paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Size bir sorum olacaktı. Çitlembik su taşını kullanmaya başlamadan önce suyun içinde beklettim ve kahverengi tarafını , düz bir yüzeyin üzerinde 80 kum zımpara ile düzelttim. Bu işlemden sonra taşın aşındırma kabiliyeti nerdeyse onda birine düştü. Bu konuda ne dersiniz?
Hocam, bu masatlar hakkinda hic videonuzu bulamadim, Merak ettigim; *yuvarlak masat ile yassi masat arasinda ne fark var, hangisi tercih edilmeli, * genelde yuvarlak masatlar yassi(oval) masatlara gore daha ucuz * solingen, pirge, subisa bicaklarim var, bunlar icin hangi masati onerirsiniz * solingen 20 cm yuvarlak masat var, oval masatlara gore fiyati uygun, işe yarar mi?? Tesekkurler
Merhabalar , aslında masat içeriğimiz mevcut. Yassı ve yuvarlak masatlara değindik diye hatırlıyorum 🤔 Hemen sırayla cevap vereyim suallerinize; 1-) Yuvarlak masatlarda bıçağa temas eden yüzey miktarı düşüktür. Yassı masatın bıçakla temas edecek yüzey genişliği daha fazla olduğu için çok daha keyifli ve verimlidir. Bu bakımdan yassı masat her daim daha iyidir. 2-) Yuvarlak masat hali hazırda çubuk çelikten kesilen ve özel olarak üzerine kanal açılan bir ürün iken, yassı masatlar belli süreçlerden geçirilip şekil verildikten sonra üzerine kanal açılan ürünlerdir. Bu şekil verme süreci maliyetli olduğu için çubuk ve yassı masatların arasında ciddî fiyat farkları oluşabilir. 3-) Bıçağa göre masat yoktur. Kullandığınız çeliklerin sertliğine ve beklentinize göre masat vardır. Şöyle ki , bıçaklarınız 58 HRC sertlikte. Gidip 56 HRC masat alırsanız bıçağınız daha sert olduğu için masatı parçalar. 64-66 HRC aralığında F.dick yada Fischer marka bir masat almanız en güzeli. Kalın ve ince diş olmak üzere üretilen ürünler bunlar. Kesim performansını en üst düzeye çekmek istiyorsanız kesinlikle ince dişli masat almalısınız. 4-) En kullanımı için oval yada yassı çok fark etmez aslında lakin Solingen olması da önemli değil. Masatın sertliğine ve diş kalınlığına bakmalısınız. Dip Not : Sürekli masat kullanmak bıçağın kesici ağzını yuvarlak hale getirip kesici ağzı yok eder. Bu yüzden masatım var diyerek her gün 5 kere vurup keyif alayım derken bıçaklarınızı perişan etmeyin lütfen 😎👍
Benim gibi bir acemi için harika bir taş. Hiçbir şeyi kesmeyen bıçak çok iyi durumda artık . Sağolun Çağdaş Bey 👍 Evde ağız açılacak, bilenecek daha çok bıçak var 😊. Sizin videolardan önce bıçak köreldikçe bilemek yerine yeni bıçak alıyorduk 🤭
Sanırım Mannesmann taşından bahsediyorsunuz. Aslında denediğimiz ilk ucuz su taşıydı ve fiyatına göre büyük iş başardığı için "cimcimeye bak sen" diyerek övdüğüm bir üründü. O taşın adı cimcime kaldı :)) İçerikte kullandığım turuncu beyaz taş ise çin üretimi markasız bir ürün. Eşim bunun da adı çitlembik olsun dedi ve öyle kaldı. Şimdi internette bile çitlembik diye başlık koyarak satıyorlar. Velhasıl kelam , sorduğunuz mavi taş güzel ama turuncu beyaz kadar kaliteli değil. Aralarında ki en belirgin fark suyu tutma oranları. Bu yönde turuncu beyaz çitlembik daha başarılı. 400 kumluk beyaz yüzey konusunda mavi olan aslında bir tık daha önde bana göre lakin , taşın genel kalitesine bakacak olursak turuncu beyaz olanı almanızı tavsiye ederim. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar Soruma detaylı bir şekilde cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Mannesmann taşını yakın bir zamanda çok ama çok ucuza aldığım(niye bu denli ucuz olduğunu da bilemiyorum) bir bileme taşına renk itibariyle çok benzettiğim için sormuştum :)) “Çitlembik”in namını ise duymuş vaziyetteyim. Kısmetse bir gün Çitlembik ile de müşerref oluruz :) Evet lafı daha fazla uzatmamak namına sizi Allah’a emanet ediyorum. Hoşça bakın zatınıza, hoşçakalın.
Çağdaş bey, öncelikle bilgilendirici videolarınız için teşekkür ederim. Ben bu taştan aldım. Henüz kullanmadım ama birşey dikkatimi çekti. Taşta bir eğrilik var. Yani düz bir yüzeye konulduğunda tam oturmuyor. Ortası boş kalıyor. Bu bir dorun yaratır mı? Ne önerirsiniz?
Tabi ki yapabilirsiniz lakin çok hassas ve zahmetli bir süreçtir. Çimento tabi ki olmaz :) Sentetik taşları oluşturan temel iki element vardır. Alüminyum oksit Silisyum karbür ( silikon karbür ) Bunların homojen bir şekilde karışması, kalıplanması ve doğru sıcaklıkta fırınlanması gerekir ki bu çok zor bir işlemdir. Hangi Grit için hangi oranda malzeme ilave eylemek gerektiği ise apayrı bir muammadır. Bu iş için ayıracağınız vakit ve maddi yükü düşünecek olursak , en güzeli başlangıç seviye bir set dizip tekniğinizi geliştirmek olacaktır Yılmaz Bey.
Selamlar gecenlerde sizin kanaliniza abone oldum baya guzel anlatiminiz var sayenizde bu iste birseyler ogreniyoruz benim bir sorum olucaktu bu taslari oturtup sabitlediginiz aparat Turkiyede satiliyor mu satiliyorsa ne olarak ben aradimda bir yerde vardi oda yurtdisinda
Teşekkür ederim Hakan Bey:) Aliexpress üzerinden alabilirsiniz "whetstone holder" diye aratıp. Biz de satışını yapıyoruz ama kendimiz ürettiğimiz için pvc plastikten değil, gürgen ağacından üretiyoruz. shopier.com/Sigun Buradan bakabilirsiniz.
Tek yanaklı bıçaklar için dahi söz konusu olmayan bir kulaktan doyma bilgidir bu Kadir Bey. Kesici namluların tarihçesine bakacak olursak , tek yanaklı kesici ağzı bulunan Deba , Yanagiba tarzı namlu yapıları bile her ne kadar tek kesici ağızdan oluşsalar da bileme işlemleri iki ağızlıdır. Sadece tek bir yanağın bilenmesi bıçağı kesici hale getirmez. Çünkü işlem yapılan ağız diğer ağza doğru meyleder. Biz buna "çentik" diyoruz. Haliyle bu çentiği yok etmek için diğer ağıza da işlem yapmanız elzemdir. Hal böyle olunca , bıçak tek tarafa bilenir algısı kendi kendini çürütür. Diğer yandan tek tarafa doğru yapılan işlemler kesici namlunun simetrisini bozduğu gibi zamanla dengesizlik yaratacağı için bıçağın yanak genişliğinin de daha kısa sürede erimesine sebep olacaktır. Merak ettiğiniz hususlar varsa bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim. Saygılar.
Video için teşekkür ederiz. Ben de bu taşı kullanmak istedim, biraz suladım, pek başarılı olamadım. Kullanmadan önce suda bekletiyo muyuz? Taşın altına koyduğunuz ekipmanlar nedir? Sanırım bi tutucu aparat bi de naylon gibi bi şey var.
Batırma taşı olarak geçiyor bu ürün Adem Bey , suyun içerisine bıraktığınızda kabarcıklar çıkmaya başlar taştan, ne zamanki kabarcıklar son bulur , o zaman taş kullanıma hazır demektir. Taşın altında ki ekipman taş tutucu. shopier.com/Sigun Linkten ulaşabilir yada aliexpress üzerinden de tedarik edebilirsiniz. Saygılar.
Video yukleneli epey zaman gecmis ama cevap verirseniz diye umut ederek bir soru sormak istiyorum. Bir kac videonuzu ardi ardina izledim evdeki normal kullanim icin bi bu citlembik'i siparis verdim. Yeterli olur mu? Yoksa yanina makitayi dahil etmeli miyim? Evde kucuk surbisa, roc, ve markasiz bir kac bicak mevcut. Cevap verirseniz cok memnun olurum.
Deprem bölgesinde olduğumuz için malesef kanalla ilgilenmiyorum Yalçın Bey. Aslında umurumda da değil şu son 15 gündür. Dün akşam yine sallandık 6.4 şiddetinde. Adana'da ikamet ediyoruz , evet belki diğer iller kadar ağır bir felaket yaşamadık lakin inanın burada da hem yıkılan binalar , hem can kayıpları mevcut. Psikolojik bir savaşın içerisinde ne yapacağımızı bilemez bir halde bekliyoruz... Sualinize gelecek olursak , dile getirdiğiniz markalar için Çitlembik gayet güzel iş görür , yanına Makita 1200 alırsanız çok çok daha mükemmel olur. Evde mevcut eski bir deri kemer varsa , onunla da güzel bir masatlama yaparsınız , bıçaklarınız neşter olur. Huzurla , mutlulukla , ağız tadıyla , keyifli işlemler yaparsınız umarım. Kendinize dikkat edin.
Şimdi elimde çok fazla bıçak olduğu için size hangisi lazım bilemiyorum bu yüzden de yardımcı olamıyorum. Beğendiğiniz modelleri söylerseniz hemen yardımcı olurum.
Efendim benim avcı bıçağı ve çakı koleksiyonum var ara sıra kullandığım için ağzı yıpranıyor benim hangi taştan almam lazım keskinleştirmek için hangı ürünlerden almam gerekli ve bildiğiniz güvenli marka varmı teşekkür ederim
Merhabalar Selim Bey , Çakı ve Kamp Bıçakları iki ayrı Dünya biley taşları söz konusu olduğunda. Çakılar amaçları gereği aşırı keskinlik verilmemesi gereken ürünler, bu sebepten Taidea 400/1000 kombine taş almanız yeterli olacaktır. Avcı bıçağı noktasında bıçakların ağız yapıları önem arz ediyor. Scandi ağız yapı varsa , kullandığınız bıçaklara sağlıklı işlem yapabilmek için Elmas plaka kullanmanız daha verimli olur. Scandi değil de , mutfak Bıçakları gibi kesici ağızları varsa, ekstra bir taş yada ürüne gerek yok. Çakılar için tavsiye ettiğim Taidea 400/1000 tek başına tüm bıçaklarınız için yeterli olacaktır.
@@selim550 nezaketiniz için ben teşekkür ederim. Merak ettiğiniz konularda @bicaklar_ekipmanlar instagram sayfamızdan irtibat kurabilirsiniz. Çok daha detaylı bilgi paylaşımı yapabilirim. Saygılar.
Kardeşim ben birşey sormak istiyorum. Kendim elde eğe ile bıçak yaptım. CK75 ve 80 CRV 2 çelik. Bu bıçaklar kesici ağız açmadım. Kesici ağızı açıyı bozmadan bu taşla elde açablir miyim
Evet açabilirsiniz, bileğiniz sabit olduğu sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız, tabii çeliğe verdiğiniz sertlik nedir bilmediğim için bu işlemin ne kadar süreceğine dair bir fikir beyan edemem. Biraz zahmetli olur ama sonuç temiz çıkar içiniz rahat olsun 😊
Keyif verecek bir keskinlik için bu taşın hemen ardından Makita 1200 kullanıp deri masatlama yapabilirsiniz. Sonuç çok daha muhteşem olur. Diğer yandan bu taş ile bitirip deri masatlama yaparsanız da hoşunuza gidecek bir keskinlik elde edersiniz. Aslında keskinlik kavramı kişiye özeldir. Kullandığınız bıçaklar ve çelik segmentleri ile sertlikleri izin verdiği sürece daha üst gritlere çıkıp kesim performansını kendi zevkinize göre oluşturabilirsiniz. Yine de standart ev bıçakları için sadece bu taş ve deri masat yeterli olacaktır.
Tavsiyeniz üzere ideal anahtar dan aldim çitlembik ancak az bi çatlağı var sorun olur mu bilmiyorum yazdim satıcıya Tekrar iade süreci vs uğraşmak zor geldi gönderirken kontrol etseler daha iyi olurdu, paketleme iyiydi sanki öncesinde varmis hata.
@@mertkaan6676 taşı denemiş olmanız bir şeyi değiştirmez. Siz iade edin değişim yaparlar emin olun. Taşı kullandıktan sonra altına 1 yaprak havlu peçete koyup güneş görmeyen bir yere bırakmanız yeterli. Başka bir şey yapmanıza gerek yok Mert Bey.
Merhaba.Kampta ve avda kullanmak için namlu boyu 9cm toplam boy 21cm 4116 çelikten yapılma ve ceviz kabza kaliteli bir çakı aldım. Gazete kağıdını hiç takılmadan jilet gibi kesiyor.Bu bıçağı her daim şuan olduğu gibi keskin tutmak ve aynı zamanda evdeki bıçakları bilemek için bu videodaki taşı satın almam uygun olur mu?
Merhabalar.Çinden aus10 alacakken bi arkadaş dükkan açmış bıçak imalatı üzerine N690 la demire vuruyo körlemiyo. bu çeliklerin en iyisi N690 mı demiştiniz? Yoksa aus10 mu vg10 mu? hangisi en iyi şuan sizce. Teşekkürler.
Cafer Bey merhaba , N690 dediğimiz çelik Vg10 ve Aus10 çeliğin geliştirilmiş versiyonudur. Evet ikisinden de daha daha iyidir. Bir de Aeb-L çeliği vardır ki , o da N690'dan daha iyidir :) Yaniiiii, bu işin sonu yok. Bugün "oooo çok iyi lannn" dediğiniz çelik belkide 2 hafta sonra bir alt versiyon olacak. Önemli olan bıçağın sizin ruhunuza hitap etmesi.
Aus10 ve Vg10 sorunuza cevap vermeyi unutmusum kusura bakmayın. Vg10 çeliğin keskinleşme potansiyeli Aus10'dan daha yüksektir. Diğer yandan ; Aus10'un keskinlik tutma süresi de Vg10'dan daha yüksektir. Sizin bıçakta istediğiniz özellik daha keskin olması mı? Keskinliği daha uzun süre koruması mı? Buna karar vermeniz gerekiyor yoksa iki çelik kuzendir.
Türkiye'de satılan yağ taşları 1200-2000 grit arası kabul edilir. Arkansas taşları ise 3 gruba ayrılır ama grit olarak değil de sertliğe göre. Sert / ağız açmak için Orta Sert / kılağı almak + performans Yumuşak/ parlatma ve performans verme Şeklinde. Pek keyifli bulmuyorum ben yağ taşlarını.
Listeye eklediğimiz bir çok ekipman var. Sırası ile hepsini inceleyeceğiz. Şimdilik planımız; Sigun Nakiri Sigun Minnak şef F.dick 360/1000 Kai 400/1000 Opinel biley taşı King Kw65 - 1000/6000 Doğal yerli ağız açma taşı Doğal yerli parlatma taşı. Bu içeriklerden sonra diğer ekipmanlara da sıra gelecek. Umarım keyifle izlersiniz.
Taş biraz önce elime ulaştı, hemen bir bahaneyle bıçaklardan biriyle bir deneme yaptım bir acemi olarak tabi şu taş şöyle bu taş böyle diyecek durumda değilim ama hissiyatı gerçekten çok keyifli, beyaz yüzey özellikle çok hoşuma gitti. Önceki bilemelerde alamadığım kadar pürüzsüz düzgün bir kesici ağız yakaladım. Su tutuşu gerçekten çok iyi, rengi bile güzel :) Bayıldım. Kağıt testinde de takılmasız gayet güzel sonuçlar aldım. Paketin içine bir de araç kokusu iliştirmişler o da çok güzel, mutfak dolabına astım insan evin içinde gezerken vites atası geliyor.
Türkiye'de satışı yok Fatih Bey. Olanlar da çinden getirtip 2-3 kat pahalıya satıyor malesef. shopier.com/Sigun Linkten bizim ürettiğimiz taş tutucuyu ve diğer ürünlere göz atabilirsiniz.
Evet var lakin İzmir depremi sonrası içerik paylaşmayacağım için tanıtamıyorum. 3 taştan oluşan bir şey aldım ve içerik haline getirdim. Gayet başarılı. 400-1000-3000 grit 3 taş ve kendi özel bambu tutucusu var.
@@IKVTURKSANCAGI TRY 197.50 22%OFF | Premium ekstra büyük bileme taşı seti-Whetstone bıçak bileyici-irmik 400/1000/6000 Waterstone ve düzleştirme taş mutfak a.aliexpress.com/_BS4FaK Bu set çok başarılı. Diziyi bi kontrol edeyim merak ettim kimin ikiziyim acaba :)
Grit sayısı çok düşük değil mi? Ben basit çelikleri biledim ama Opinel’i kağıt kesecek kadar bilemeyedim, 400’lük tarafı kullandım. Çelik taştan daha mı sağlam yoksa yüksek sayılı taşa mı ihtiyaç var anlamadım.
Bu taş ağız açmak için kullanılmalı Adem Bey , piyasa malı dediğimiz ucuz bıçaklar için fazlası ile yeterli tek başına. Hatta şöyle söyleyeyim, seri imalat yapan büyük firmalarımız var ya hani , onların Bıçakları fabrikadan 180 grit ile otomatik makinelerde keskinleştirilip satılıyor. Yatık şekilde kağıt kesemiyorsanız birde daha dik bir konumda deneyin. Baktınız ki daha dik tutarken kesiyor , bu demektir ki bileme yaparken kullandığınız açı da dik'tir.
@@ademerarslan3464 ağız açmak için pek işe yaramaz , yine açar ama çok uzun sürer, bu esnada da taş gereksiz erir. En mantıklısı düşük grit ile dar açılı bir ağız açmak, sonra makita ile bitirmek.
@@ademerarslan3464 Çok özür dilerim yanlış anlamışım. Açıyı daraltmalı cümlesinden sonra makita işimi görür mü sualini görünce öyle algıladım kusuruma bakmayın.
Yağ taşında şöyle bir durum var , yağ kullanıldığında kaygan yüzeyden kaynaklı sanki işlem görmüyormuş hissi gelir ve farkında olmadan işlem hissi oluşsun diye baskıyı arttırırsınız. Bu da açtığınız ağzın yapısını bozar ve kesici ağzı kalınlaştırır. Cimcime ile ağız açtıktan sonra sadece strop atın yağ taşında. Her yüzey için sırayla 1-1 giderek 20+20 gayet yeterli olur.
Merhaba Çağdaş Bey. Öncelikle çok sağolun. Videolarınız sayesinde bir sürü gereksiz masraftan kurtulmuş oldum. (Kai bıçak ve bileme taşı almaktan vazgeçtim) Sürbisa marka bir şef bıçağı aldım. Benim sorum şu: Bıçağın çok körelmesine fırsat vermeden sadece Makita 1200 grit kullanmak yeterli olur mu? Yoksa bir süre sonra muhakkak düşük grit bir taş kullanmalı mıyım? Eğer başka taşa ihtiyacım varsa bu grit değeri kaç olmalı? Aldığım sürbisa üst segment ürünleri, dövme çelik dedikleri.
@@bicaklar_ekipmanlar Çok sağolun. Bir soru daha geldi aklıma. Donmuş ürünleri kesmek için hangi tür bıçak kullanabiliriz? Zira donmuş ürün kesmeyin diye uyarı oluyor kullanma talimatlarında. Ama bazen donmuş ürün kesmemiz icap ediyor.
@@bicaklar_ekipmanlar Alım gücü kalmadı artık maalesef. Ben fiyat farkı çok olunca Mannessman aldım. İlk defa taş ile bıçak bilmeyeceğim. Hor kullanılmış, kenarda atıl duran, ağzı kepir küpür bıçaklar var. Öyle olunca ucuza almak istedim. Ucuz bulsam Makita da alırım belki.
Abi o tırpan taşını kaç TL ye aldın ben ilk onunla başlamıştım sacece o ve 3 TL ye almıştım 3 4 sene önce dün de o suda beklettigin taştan aldım 12 TL ye denedim senin dediğin gibi su tutmuyor onun haricinde güzel bı taş deriyle birlikte kullanıyorum ben
Taşları bana idealanahtar firması gönderdi o yüzden tırpan taşı kaçıra inanın bilmiyorum. Suda beklettigim 2 taş var içerikte, biri turuncu beyaz , diğeri 2 yüzeyi mavi biri açık biri koyu. Siz hangisinden bahsediyorsunuz "su tutmuyor" diye? Çünkü bende ki 2 taş gayet güzel tutuyor.
Abi selamlar, ' Schmitt Kırschen 3707 4 gr ' adlı bir biley taşı var deneme fırsatın oldu mu ? ve tanıtımını yaptığın ürün ile aynı fiyatta başlangıç için tavsiye ediyor musun ?
Kolay gelsin paylaşımlar için teşekkürler fakat bir sıkıntı var Vidio da yazılar görüntü kalitesini etkiliyor. Yazılar kalkarsa bizim için daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
alt yazıları kast ediyorsanız onu yukardan kapatabilirsiniz Video oynatılırken ekrana dokunduğunuzda cc benzeri bir sembol olucak ona basarak kapatabilirsiniz Eğer o sembol yoksa üst üste 3 nokta olan sembole basarak altyazılar başlığından kapatabilirsiniz
Bende senin yaptığın her şeyin aynısını yapıyorum cimcime ve yağ taşı ile bi halta yaramıyor bıçağın çeliğinde mi yoksa bende mi sorun var anlamadım yaptıklarını tıpatıp yapıyorum
Şayet yeni başladıysanız arada kötü sonuçlar almak çok normal. Eminim yaptıklarımın aynısını yapıyorsunuz lakin dikkat etmeniz gereken hususlar var bunları tatbik ederken. Sizden ricam "Neden bileme yaparken başarılı olamıyorum?" adlı içeriği izler misiniz? Içeriği izledikten sonra tekrar deneme yapın, şayet yine herhangi bir sonuç yoksa olumlu manada , ınstagram sayfamızdan bana ulaşın. @bicaklar_ekipmanlar instagram sayfamız.
Günlük kullanım için bu taş yeterli seviyeye çeker. Tabi bu tamamen zevk meselesidir. Şef bıçağı söz konusu olduğunda asla yeterli değil bana göre. Makita 1200 şuan 93 lira civarı intenette. Bu maliyete katlanmak istemezseniz evde ki deri kemerlerden biri ile bu taşı kullandıktan sonra masatlama işlemi yapın. Hiç yoksa %60 daha pürüzsüz bir yüzey imkanı sunar. Taş tutucu linkini vereyim; #Aliexpress TRY 69.85 30%OFF | Profesyonel ev ayarlanabilir kaymaz Whetstone bileme taşı Oilstone baz tutucu a.aliexpress.com/_dXwjPsP
Hocam selam, bu çitlembik taşını etüt yapalım diye aldık ama, bir kere kullandık dan sonra taş kuruyunca taşın orta kısmı yukarıya doğru bombe aldı,yani bir deyişle yamuldu, ne dersiniz ? ( Kuruyunca farkına vardım...)
Taşı 1-2 yaprak havlu peçete üzerinde, güneş görmeyen bir yerde kurumaya bırakırsanız böyle bir sorun olmaz. Taşı tekrar suya yatırın, iyice emsin , normale döner. Sonra dediğim şekilde kurumaya bırakın. Muhtemelen düzelecektir.
Hocam evde kullanılan klasik ev bıçakları iicn bende cimcime 1200 makita 3000 ve 8000 lik sulu bileme yatasım var lakin sizin videoları izlediğimde söyle birsey demiştiniz klasik ev bıçakları için 2000 griy çıkılmalı bir iki kullanmaktan sonra domates kesmez yani 1200 makitadan sonra 3000 ve 8000 e bıçakları vurmayalimmi
Türkiye'de üretilen bıçakların çelikleri 3000 ve üzeri için uygun değil. Malesef firmalarımız halen orta segmentin alt kademesinde yer alan çelikleri tercih ediyor. Maliyeti düşürüp daha fazla kâr ediyorlar. Toplum da bu konuda bilinçli olmadığı için aynı tas aynı hamam dönüyor devran. 52-54 HRC bir Pirge ile 8000 grite çıkılır lakin dediğim gibi yarım saat sonra domates kesmez o bıçak. Ancak orijinal çelik kullanıp sertliği yukarı çeken firmaların ürünlerinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz yüksek gritleri. Misal Aus10 çelikten 62 HRC bir bıçakta 8000 gayet güzel olur. Şart mıdır? Hayır Ama bu işin fantezi boyutu mevcut :)
Merhaba. Bende surbisa 61180 şef bıçağı, bimden aldığım yine surbisa 4116 bıçaklar var. Bunlar için en uygun taş fiyat performansı iyi hangisidir acaba?
Çitlembik + Makita 1200 yeterli bir set olur Burak Bey. Yıllarca kullanırsınız Makita taşı. Çitlembik kullanım yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir ama iki taş ortalama 125-130 lira civarında tutar. Her türlü bıçağınız için en ideal en ucuz başlangıç paketidir.
zwiling marka alman bıçak setim var yaninda gelen masat pek iş görmedi. 800 gritlik kai japon taş var internette alsam sadece yeterli olur mu ayrica klasik türk kasap bıçaklarım var yanına yüksek giritli taş alsam parlatma için 10 -15 bıçak için degermi yuksek gritli taş almaya bilemedim sadece 800 yeterli olur gibi düşündüm. Ne dersiniz ?
800 grit ağız açmak için tercih edilebilir. Yanina en azından 1 adet Makita 1200 eklemenizi tavsiye ederim. 800 ile ağız açtıktan sonra 1200 ile muhteşem bir keskinlik verirsiniz. Zwilling 4116 türevi bu yüzden 2000 ve üzerine çıkmanızı da tavsiye etmem bıçağın ömrü kısalır. Yazık olur yani. Genel olarak masatla bileme yapılamayacağı için siz herhangi bir verim alamadınız. Iceriklerimiz var masatlara ilişkin. Detaylı bir şekilde soru işaretlerinize cevap verecektir umuyorum ki. Kai taşını tavsiye etmiyorum çünkü Kai bunu kendisi üretmiyor. Fason üretim yaptırıp logo vurmak suretiyle marka imajını kullanarak gereksiz bir paraya satıyorlar. Yani o taşın performansı o paraya denk değil. Tavsiyem tek taş ile çözelim bu durumu. Aliexpress üzerinden 1 adet çift yönlü Masahiro 600/1500 kombine su taşı almanız yönünde olacaktır. Hem maliyeti düşük olur hem de Masahiro cidden orta maliyette güzel bir taştır. Tabi ki şöyle bir durum da var , maddi açıdan sorun yok diyorsanız; King 800 Makita 1200 ikilisi en güzeli. Tamamen sizin duygusallık düzeyinizle ilgili.
@@iler5935 yorum yaptığınız içerik çitlembik üzerine olduğu için bu içerikte ki taşı kast ederek söyledim yazmiyor diye. Normalde tüm taşların yan kısımlarında hangi yüzeyin kaç grit olduğu bilgisi yer alır. Bu zorunludur hatta çünkü hangi taşın hangi yüzeyini ne maksatla kullanacağımızı bilmemiz gerekir.
@@iler5935 Adana'da ikamet ediyoruz. Bıçak ve ahşap atölyemiz yine Adana'da bulunmaktadır. Şu an ki durumda henüz bir showroom açılışı yapmadık ama yakın zamanda böyle bir planımız olacak pandemi sürecinin bitmesi ile beraber.
Maşallah... Gerçi şaşırmam artık , gün ne gün zam gelmesine şaşırıyorken, şimdi saat başı zam gelmesine alıştık. Çitlembik ve Makita ile set yapayım deseniz 350 liraya yakın bir para vermeniz gerekecek. Elde edeceğiniz seviyeler 180/400/1200 olmak üzere 3 adet olacak. 350 lira bandında Taidea çift taraflı bir taş almış olsanız iki grit derecesi ile 400/1000 sahibi olmuş olacaksınız... Sırf Makita hatırına Çitlembik ile kombin yapmak mantıklı. Lakin ben iki farklı taşla uğraşmak istemiyorum derseniz Taidea giriş kombinasyonu da işinizi görür.
Merhabalar ben sizin videonuzu izleyip bu üründen sipariş ettim ve bunun yanında yağ taşı sipariş ettim ikisini kombinlesem ortaya sizce iyi bir sonuç çıkarmı saygılar.
Tabiki çıkar. Bu taşla ağız açarsınız, yağ taşı ile de parlayıp keskinleştirirsiniz. Gayet yeterli bir başlangıç seti yapmışsınız 👍 Güzel günlerde kullanın.
Bıçak markasına göre taş yoktur Salih Bey , ben bu taş ile Kai , Miyabi , Wüsthof ve Zwilling gibi marka bıçaklara da işlem yapıyorum. Victorinox için de kullanabilirsiniz.
@@aliyldz2899 Yağ taşı çok tavsiye ettiğim bir ürün değil. Çalışması zahmetlidir en başta. Hem çelik Hem elleriniz yağ içerisinde kalır, bıçağı yağdan arındırmak bi dert , yağlı taşı koruyup saklamak bir dert... İşe yaramaz demiyorum ama zahmetlidir :))) Tabii tercihlerede saygımız sonsuz 😎👍
@@bicaklar_ekipmanlar 1000 1200 grit başka bı ucuz çözümünüz varsa yardımcı olursanız çok memnun kalırım ancak bütçe ancak yağ taşına yetiyor gibi ben biledikten sonra parlatma için kullanacağım bıçağı seven zahmetine katlanacak artık
@@aliyldz2899 döviz pariteleri bu durumdayken alabileceğiniz en ucuz taş Makita 1200 grit olarak. O da 100 liraya geliyor malesef. Yağ taşı da aynı grit seviyesinde , en azından başlangıç olarak işinizi görür.
Alim Bey merhaba , bıçaklarınızın marka model bilgisini ınstagram sayfamız üzerinden benimle paylaşmanızı rica etsem ? Merak ettim. Dünya kadar uğraştığım halde biley almayan bir bıçak setine denk gelmiştim geçen aylarda ama çelik değil gibiydi benim denk geldiğim. Acaba sizde de böyle alaşımlı bir durum mu var bir bakalım.
Çitlenbik + makita 350 liraya satıyorum kargo benden ikinci el çizik yok taşlarda sadece çitlenbiğin beyaz tarafı hafif kırık geldi kullanıma engel değil taş çok uzun
Meditasyon gibi bisey bu daha uzun surse bile deger insani rahatlatiyor :) hocam bende tas alip bicak bilemek istiyorum iki tas tawsiyesi isticem sizden kurban bayramida gelmeden deneyim sahibi olmaliyim :)
Elbette yaparım lakin baltam yok 😁 Alırım sorun değil ama şehirde yaşıyorum , o baltayı sonra ne yapacağım o konuda bir fikrim yok :)) Rica edip bir arkadaştan isteyeceğim bugün , sonrası kolay 😎👍
Iceriklerinizi yeni takip etmeye başladım. Gerçekten bilemeye kisa surede merak sardım. Mutfakta yemek yapmayı seven ve bıçak kesme tekniklerini geliştiren biri olarak sayenizde ilave bir hobi edindim. Bilmeden aldığım ucuz bir tas var elimde. Bir kaç bileme yaptim fenada olmadı fakat tatmin etmediği için makita 1200 aldım. Muhtemelen sef ve kasap bicagimda iyi sonuç verecek fakat bir tanede agiz acmak için taş almak istiyorum. Citlenbik dışında daha kaliteli agiz acmak için tavsiye edeceğiniz bir taş varmi?
Fatih Bey çok özür dilerim , yorumunuz sisteme bildirim olarak düşmediği için görmemişim. Sizi 1 yıl beklettim cevap vermek için istemeden kusuruma bakmayın. O dönemde fiyat olarak alınabilecek en uygun en düzgün taştı Çitlembik. Bu dönemde ise aman aman bir fark yok gibi. Baksanıza fiyatlar ne hale geldi. Bauhaus taşları vardı hatta kanalda incelemeleri mevcut. Şayet güncel Çitlembik fiyatından daha jyguns geliyorsa kesinlikle alınabilir.
@@bicaklar_ekipmanlar Kusurluk bir durum yok. Görmüş olsaydınız bir sene beklemezdiniz zaten. Ben öneriniz üzerine çitlembik aldım. Epey de verim aldım diyebilirim. Tekniğim de gelişti sayenizde. Eş dost konu komşu topluyorum arada bıçaklarını biliyorum sevabina hem de stres atıyorum. Bıçağa keskinlik vermek mutlu eder mi insanı ediyor şahsen:) Bu arada git geller yaşamanıza rağmen kanaldan vazgeçmemenizi kutluyorum.
Özledim de Hasan Bey :) Bu alana merak salan herkesin yüzü gülsün diye tasarladığımız projelere gömülmüştüm. Bir aksilik olmaz ise haftaiçi duyurusu yapılacak.
Hocam merhaba Bauhaus tan Schmitt Kırschen 3707 4 gr taşı aldım Girit derecesi kaç acaba sizce nasıl bir taş bunun üstüne doğal bi kaliteli taş almalımıyım
Aynı taştan bende aldım 4gr two cherries gayet memnunum turuncu tarafı 350 500 arası beyaz tarafı ise 1000ile 1200 arası inceleme gelmemiş yanıtlayım dedim kardeşim gönül rahatliyla al kullan jilet yapıyor
@@bedirhansahin7406 o taş bana kırık geldi. Sonra iade ettik yenisini istedik ama ses seda çıkmadı 😲 Projeler derken tamamen unuttum. Sayenizde şimdi hatırladım 😈 Hemen ilgileneceğim 😎👍
Keşke bu konularda yazılı bir kaynak olsa başvurulabilecek. Yılların birikimi ve bolca araştırma sonucu edinilmiş bilgiler. Tek bir çatı altında topladığımız bir kitap haline getirmeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. Şuan için paylaşımlarım dışında tek yol yabancı kaynakların incelenmesi ve karşılaştırma ile rasyonel bilgiye ulaşılması malesef.
Çok ilginç gerçekten :) Bence dert etmeyin bu kadar , suya bırakın o emeceğini emer yine. Önemli olan zaten ıslatarak kullanmak. Aşırı bir kuruluk yapmıyorsa sıkıntı yok demektir.
Normalde nacak , orak , balta türevi aletler için kullanılması daha makul olur. Yine de kesici ağız açmak için yeteri kum derecesini sağlıyor. Yakında içerik olarak deneyeceğiz.
Valla bende hiç beklemiyordum ama taşı suda bekletmek gerekiyor 5-10 dakika su emiyor kabarcıklar çıkara çıkara. Fiyatına göre keyifli bir taş başlangıç için.
Sürbisa blok set Emrah Bey. Hatta o seti kullandığım bir içerik mevcut kanalda. "Her seferinde en baştan bileme yapmak şart mı?" Diye. Setin kod numarasını hatırlamıyorum lakin bulursam paylaşırım sizinle buradan.
Hocam hoş geldin sizi yeniden görmek ne güzel,Yerli taş içinde ayrıca teşekkür ederim.Her paylaşımını sabırsızlıkla bekliyorum.
Tesekkurler,bir citlembik bir de Makita siparisi verdim sayenizde.Bileme stilim gelistigi zaman 2-3 sene sonra daha pahali taslara yonelebilirim...
Tüm paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Size bir sorum olacaktı. Çitlembik su taşını kullanmaya başlamadan önce suyun içinde beklettim ve kahverengi tarafını , düz bir yüzeyin üzerinde 80 kum zımpara ile düzelttim. Bu işlemden sonra taşın aşındırma kabiliyeti nerdeyse onda birine düştü. Bu konuda ne dersiniz?
Harika video olmuş, 3. dakikada N11'i açıp siparişi verdim, üstüne bir de kapağın gelme haberi geldi :) artık rahat uyuyabiliriz.
Teşekkür ederim :) Avatarınızda Commodore logosunu gördüm daha da bi keyiflendim :)
Ben de rahat uyudum sayenizde 😎👍
🤣
Hocam, bu masatlar hakkinda hic videonuzu bulamadim,
Merak ettigim;
*yuvarlak masat ile yassi masat arasinda ne fark var, hangisi tercih edilmeli,
* genelde yuvarlak masatlar yassi(oval) masatlara gore daha ucuz
* solingen, pirge, subisa bicaklarim var, bunlar icin hangi masati onerirsiniz
* solingen 20 cm yuvarlak masat var, oval masatlara gore fiyati uygun, işe yarar mi??
Tesekkurler
Merhabalar , aslında masat içeriğimiz mevcut. Yassı ve yuvarlak masatlara değindik diye hatırlıyorum 🤔
Hemen sırayla cevap vereyim suallerinize;
1-) Yuvarlak masatlarda bıçağa temas eden yüzey miktarı düşüktür. Yassı masatın bıçakla temas edecek yüzey genişliği daha fazla olduğu için çok daha keyifli ve verimlidir. Bu bakımdan yassı masat her daim daha iyidir.
2-) Yuvarlak masat hali hazırda çubuk çelikten kesilen ve özel olarak üzerine kanal açılan bir ürün iken, yassı masatlar belli süreçlerden geçirilip şekil verildikten sonra üzerine kanal açılan ürünlerdir. Bu şekil verme süreci maliyetli olduğu için çubuk ve yassı masatların arasında ciddî fiyat farkları oluşabilir.
3-) Bıçağa göre masat yoktur. Kullandığınız çeliklerin sertliğine ve beklentinize göre masat vardır. Şöyle ki , bıçaklarınız 58 HRC sertlikte. Gidip 56 HRC masat alırsanız bıçağınız daha sert olduğu için masatı parçalar. 64-66 HRC aralığında F.dick yada Fischer marka bir masat almanız en güzeli. Kalın ve ince diş olmak üzere üretilen ürünler bunlar. Kesim performansını en üst düzeye çekmek istiyorsanız kesinlikle ince dişli masat almalısınız.
4-) En kullanımı için oval yada yassı çok fark etmez aslında lakin Solingen olması da önemli değil. Masatın sertliğine ve diş kalınlığına bakmalısınız.
Dip Not : Sürekli masat kullanmak bıçağın kesici ağzını yuvarlak hale getirip kesici ağzı yok eder. Bu yüzden masatım var diyerek her gün 5 kere vurup keyif alayım derken bıçaklarınızı perişan etmeyin lütfen 😎👍
@@bicaklar_ekipmanlar cok tesekkur edeerim, üşenmeden guzelce cvp vermissiniz
Benim gibi bir acemi için harika bir taş. Hiçbir şeyi kesmeyen bıçak çok iyi durumda artık . Sağolun Çağdaş Bey 👍 Evde ağız açılacak, bilenecek daha çok bıçak var 😊. Sizin videolardan önce bıçak köreldikçe bilemek yerine yeni bıçak alıyorduk 🤭
Valla çok mutlu oldum Bayram Bey sağ olun var olun 😇
Açıklama icin teşekkürler, bileme taşlarını sabit tutmak için altındaki sabitleyiciyi nereden temin edebiliriz.
Selam taşı üzerine koyduğunuz siyah gengeneye benzer aparatı türk alış veriş sitelerinin hangisinden temin edebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.
Ben 1 defasnda denk gelmiwtim
Abi buna ne kadar su koyucaz su damı bekleticez
Mavi renkli su taşının markası ne idi? Fiyatı ve işlevi konusunda da ne söylenebilir acaba?
Sanırım Mannesmann taşından bahsediyorsunuz.
Aslında denediğimiz ilk ucuz su taşıydı ve fiyatına göre büyük iş başardığı için "cimcimeye bak sen" diyerek övdüğüm bir üründü.
O taşın adı cimcime kaldı :))
İçerikte kullandığım turuncu beyaz taş ise çin üretimi markasız bir ürün.
Eşim bunun da adı çitlembik olsun dedi ve öyle kaldı.
Şimdi internette bile çitlembik diye başlık koyarak satıyorlar.
Velhasıl kelam , sorduğunuz mavi taş güzel ama turuncu beyaz kadar kaliteli değil.
Aralarında ki en belirgin fark suyu tutma oranları.
Bu yönde turuncu beyaz çitlembik daha başarılı.
400 kumluk beyaz yüzey konusunda mavi olan aslında bir tık daha önde bana göre lakin , taşın genel kalitesine bakacak olursak turuncu beyaz olanı almanızı tavsiye ederim. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar Soruma detaylı bir şekilde cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Mannesmann taşını yakın bir zamanda çok ama çok ucuza aldığım(niye bu denli ucuz olduğunu da bilemiyorum) bir bileme taşına renk itibariyle çok benzettiğim için sormuştum :)) “Çitlembik”in namını ise duymuş vaziyetteyim. Kısmetse bir gün Çitlembik ile de müşerref oluruz :) Evet lafı daha fazla uzatmamak namına sizi Allah’a emanet ediyorum. Hoşça bakın zatınıza, hoşçakalın.
Çağdaş bey, öncelikle bilgilendirici videolarınız için teşekkür ederim. Ben bu taştan aldım. Henüz kullanmadım ama birşey dikkatimi çekti. Taşta bir eğrilik var. Yani düz bir yüzeye konulduğunda tam oturmuyor. Ortası boş kalıyor. Bu bir dorun yaratır mı? Ne önerirsiniz?
Merhabalar balta bileme yapabilir miyiz bu taşla?
Usta kendi taşımı kendim yapabilirmiyim.
Çimento dan veya nasıl bir öneride bulunursunuz
Tavsiyeniz nedir
Tabi ki yapabilirsiniz lakin çok hassas ve zahmetli bir süreçtir.
Çimento tabi ki olmaz :)
Sentetik taşları oluşturan temel iki element vardır.
Alüminyum oksit
Silisyum karbür ( silikon karbür )
Bunların homojen bir şekilde karışması, kalıplanması ve doğru sıcaklıkta fırınlanması gerekir ki bu çok zor bir işlemdir.
Hangi Grit için hangi oranda malzeme ilave eylemek gerektiği ise apayrı bir muammadır.
Bu iş için ayıracağınız vakit ve maddi yükü düşünecek olursak , en güzeli başlangıç seviye bir set dizip tekniğinizi geliştirmek olacaktır Yılmaz Bey.
Selamlar gecenlerde sizin kanaliniza abone oldum baya guzel anlatiminiz var sayenizde bu iste birseyler ogreniyoruz benim bir sorum olucaktu bu taslari oturtup sabitlediginiz aparat Turkiyede satiliyor mu satiliyorsa ne olarak ben aradimda bir yerde vardi oda yurtdisinda
Teşekkür ederim Hakan Bey:)
Aliexpress üzerinden alabilirsiniz "whetstone holder" diye aratıp.
Biz de satışını yapıyoruz ama kendimiz ürettiğimiz için pvc plastikten değil, gürgen ağacından üretiyoruz.
shopier.com/Sigun
Buradan bakabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz üzere citlenbik + Makita 1200 aldım bıçaklarım jilet oldu 😀
Ustam merhabalar bıçak bilenirken tek taraflı bilenir diye duymuştum doğrusu nedir siz bu işlemde çok daha bilgili gibisiniz.
Tek yanaklı bıçaklar için dahi söz konusu olmayan bir kulaktan doyma bilgidir bu Kadir Bey.
Kesici namluların tarihçesine bakacak olursak , tek yanaklı kesici ağzı bulunan Deba , Yanagiba tarzı namlu yapıları bile her ne kadar tek kesici ağızdan oluşsalar da bileme işlemleri iki ağızlıdır.
Sadece tek bir yanağın bilenmesi bıçağı kesici hale getirmez.
Çünkü işlem yapılan ağız diğer ağza doğru meyleder.
Biz buna "çentik" diyoruz.
Haliyle bu çentiği yok etmek için diğer ağıza da işlem yapmanız elzemdir.
Hal böyle olunca , bıçak tek tarafa bilenir algısı kendi kendini çürütür.
Diğer yandan tek tarafa doğru yapılan işlemler kesici namlunun simetrisini bozduğu gibi zamanla dengesizlik yaratacağı için bıçağın yanak genişliğinin de daha kısa sürede erimesine sebep olacaktır.
Merak ettiğiniz hususlar varsa bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim. Saygılar.
Video için teşekkür ederiz. Ben de bu taşı kullanmak istedim, biraz suladım, pek başarılı olamadım. Kullanmadan önce suda bekletiyo muyuz? Taşın altına koyduğunuz ekipmanlar nedir? Sanırım bi tutucu aparat bi de naylon gibi bi şey var.
Batırma taşı olarak geçiyor bu ürün Adem Bey , suyun içerisine bıraktığınızda kabarcıklar çıkmaya başlar taştan, ne zamanki kabarcıklar son bulur , o zaman taş kullanıma hazır demektir.
Taşın altında ki ekipman taş tutucu.
shopier.com/Sigun
Linkten ulaşabilir yada aliexpress üzerinden de tedarik edebilirsiniz. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkür ederim, kolaylıklar..
Video yukleneli epey zaman gecmis ama cevap verirseniz diye umut ederek bir soru sormak istiyorum. Bir kac videonuzu ardi ardina izledim evdeki normal kullanim icin bi bu citlembik'i siparis verdim. Yeterli olur mu? Yoksa yanina makitayi dahil etmeli miyim? Evde kucuk surbisa, roc, ve markasiz bir kac bicak mevcut. Cevap verirseniz cok memnun olurum.
Deprem bölgesinde olduğumuz için malesef kanalla ilgilenmiyorum Yalçın Bey.
Aslında umurumda da değil şu son 15 gündür.
Dün akşam yine sallandık 6.4 şiddetinde.
Adana'da ikamet ediyoruz , evet belki diğer iller kadar ağır bir felaket yaşamadık lakin inanın burada da hem yıkılan binalar , hem can kayıpları mevcut.
Psikolojik bir savaşın içerisinde ne yapacağımızı bilemez bir halde bekliyoruz...
Sualinize gelecek olursak , dile getirdiğiniz markalar için Çitlembik gayet güzel iş görür , yanına Makita 1200 alırsanız çok çok daha mükemmel olur.
Evde mevcut eski bir deri kemer varsa , onunla da güzel bir masatlama yaparsınız , bıçaklarınız neşter olur.
Huzurla , mutlulukla , ağız tadıyla , keyifli işlemler yaparsınız umarım.
Kendinize dikkat edin.
Yine bir harika video. Teşekkürler
Elinizdeki bıcakdan nerde bula bilirim lütfen yardımcı olurmusun abi
Şimdi elimde çok fazla bıçak olduğu için size hangisi lazım bilemiyorum bu yüzden de yardımcı olamıyorum.
Beğendiğiniz modelleri söylerseniz hemen yardımcı olurum.
@@bicaklar_ekipmanlar bu videodaki bilediginiz bicak cok guzel aynısından almak istiyorum
Efendim benim avcı bıçağı ve çakı koleksiyonum var ara sıra kullandığım için ağzı yıpranıyor benim hangi taştan almam lazım keskinleştirmek için hangı ürünlerden almam gerekli ve bildiğiniz güvenli marka varmı teşekkür ederim
Merhabalar Selim Bey , Çakı ve Kamp Bıçakları iki ayrı Dünya biley taşları söz konusu olduğunda.
Çakılar amaçları gereği aşırı keskinlik verilmemesi gereken ürünler, bu sebepten Taidea 400/1000 kombine taş almanız yeterli olacaktır.
Avcı bıçağı noktasında bıçakların ağız yapıları önem arz ediyor. Scandi ağız yapı varsa , kullandığınız bıçaklara sağlıklı işlem yapabilmek için Elmas plaka kullanmanız daha verimli olur.
Scandi değil de , mutfak Bıçakları gibi kesici ağızları varsa, ekstra bir taş yada ürüne gerek yok.
Çakılar için tavsiye ettiğim Taidea 400/1000 tek başına tüm bıçaklarınız için yeterli olacaktır.
@@bicaklar_ekipmanlar Efendim bana bildiğiniz bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum önerdiğiniz taşı alacağım sağlıcakla kalın
@@selim550 nezaketiniz için ben teşekkür ederim. Merak ettiğiniz konularda @bicaklar_ekipmanlar instagram sayfamızdan irtibat kurabilirsiniz.
Çok daha detaylı bilgi paylaşımı yapabilirim. Saygılar.
Mrb , bu sizin tasi koydugunuz mengeneyi nerden bulabiliriz, link varsa ekleyebilir misiniz , tskler
Selamun aleykum abi ali expertden alinacak jopon domaskus seti var mi
Var ama şu sıra yanaşmanızı tavsiye etmem Abdurrahman Bey.
Hem dolar çok yüksek hem de ekonomiyi düzeltmek için Çinliler kargo ücreti ekler oldu.
Eline sağlık 👍
Kardeşim ben birşey sormak istiyorum. Kendim elde eğe ile bıçak yaptım. CK75 ve 80 CRV 2 çelik. Bu bıçaklar kesici ağız açmadım. Kesici ağızı açıyı bozmadan bu taşla elde açablir miyim
Evet açabilirsiniz, bileğiniz sabit olduğu sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız, tabii çeliğe verdiğiniz sertlik nedir bilmediğim için bu işlemin ne kadar süreceğine dair bir fikir beyan edemem.
Biraz zahmetli olur ama sonuç temiz çıkar içiniz rahat olsun 😊
@@bicaklar_ekipmanlar çok teşekkür ederim.
Beyfendi bu taşla bileme yaptıktan sonra hangi taşla bitirişi yapmalıyız. Yada deri masatla yapsak olurmu.
Keyif verecek bir keskinlik için bu taşın hemen ardından Makita 1200 kullanıp deri masatlama yapabilirsiniz.
Sonuç çok daha muhteşem olur.
Diğer yandan bu taş ile bitirip deri masatlama yaparsanız da hoşunuza gidecek bir keskinlik elde edersiniz.
Aslında keskinlik kavramı kişiye özeldir.
Kullandığınız bıçaklar ve çelik segmentleri ile sertlikleri izin verdiği sürece daha üst gritlere çıkıp kesim performansını kendi zevkinize göre oluşturabilirsiniz.
Yine de standart ev bıçakları için sadece bu taş ve deri masat yeterli olacaktır.
@@bicaklar_ekipmanlar çok teşekkür ederim bu kadar ayrıntılı bir cevap verdiğiniz için ve takipçilerinize bu denli değer verdiğiniz için.👍☺️
@@b.d820 Sadece ekran karışısında değil ınstagram üzerinden özel iletişimde de tavrım aynıdır emin olabilirsiniz 🤗
Amaç bilgiyi paylaşmak 😉
Çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını diliyorum☺️☺️
Üstad ağız açma nedir şart mı?
Balta biler mi bu
Tabi ki işlem yapabilirsiniz bu taşla , kesici ağzı fazla inceltmeyin yeter 🤗
Emeğine sağlık , ummadığın taş baş yarar cinsinden ; kolay gelsin !
Kesinlikle öyle, kendi küçük ama mahareti yerinde maşallah:)
Hayırlı Akşamlar bu taşı ankarada nereden alabilirim
Tavsiyeniz üzere ideal anahtar dan aldim çitlembik ancak az bi çatlağı var sorun olur mu bilmiyorum yazdim satıcıya Tekrar iade süreci vs uğraşmak zor geldi gönderirken kontrol etseler daha iyi olurdu, paketleme iyiydi sanki öncesinde varmis hata.
Abdullah Bey sorun etmez böyle şeyleri müsterih olun lütfen. Iade edin taşı, sağlamını kontrol edip yollarlar hemen.
@@bicaklar_ekipmanlar taşı denemek istedim gelince sabırsız davrandım tekrar iadesi vs uğraşma istemedim bi tarafında çatlak var kırılmaz umarim
@@bicaklar_ekipmanlar Çağdaş hocam bileme su taşları işi bitince nasıl muhafaza edilmeli kullandıktan sonra dikkat etmemiz.gereken nedir?
@@mertkaan6676 taşı denemiş olmanız bir şeyi değiştirmez. Siz iade edin değişim yaparlar emin olun.
Taşı kullandıktan sonra altına 1 yaprak havlu peçete koyup güneş görmeyen bir yere bırakmanız yeterli. Başka bir şey yapmanıza gerek yok Mert Bey.
Çitlembik Makita ikilisinin üstüne tavsiyeniz ne olur Çağdaş hocam bir sonraki aşama için? sınır yok sanıyorum 🙂
Bu taş ile 60xm döner bıçağı bileyebilirmiyiz? Bıçağı balonlu naylon kesmek için kullanıyorum 8 10 işlemde kesmemeye başlıyor
Merhaba.Kampta ve avda kullanmak için namlu boyu 9cm toplam boy 21cm 4116 çelikten yapılma ve ceviz kabza kaliteli bir çakı aldım. Gazete kağıdını hiç takılmadan jilet gibi kesiyor.Bu bıçağı her daim şuan olduğu gibi keskin tutmak ve aynı zamanda evdeki bıçakları bilemek için bu videodaki taşı satın almam uygun olur mu?
Merhaba, videolarınızı ilgi ile takip ediyorum, teşekkürler. Biley taşını yerleştirdiğiniz kaymaz aparatı nasıl temin edebiliriz? Selamlar
Yarın akşamı beklerseniz büyük bir sürprizle tanıtıma çıkacak ürünümüz 😎👍
Merhabalar.Çinden aus10 alacakken bi arkadaş dükkan açmış bıçak imalatı üzerine N690 la demire vuruyo körlemiyo. bu çeliklerin en iyisi N690 mı demiştiniz? Yoksa aus10 mu vg10 mu? hangisi en iyi şuan sizce. Teşekkürler.
Cafer Bey merhaba , N690 dediğimiz çelik Vg10 ve Aus10 çeliğin geliştirilmiş versiyonudur.
Evet ikisinden de daha daha iyidir.
Bir de Aeb-L çeliği vardır ki , o da N690'dan daha iyidir :)
Yaniiiii, bu işin sonu yok. Bugün "oooo çok iyi lannn" dediğiniz çelik belkide 2 hafta sonra bir alt versiyon olacak.
Önemli olan bıçağın sizin ruhunuza hitap etmesi.
Aus10 ve Vg10 sorunuza cevap vermeyi unutmusum kusura bakmayın.
Vg10 çeliğin keskinleşme potansiyeli Aus10'dan daha yüksektir.
Diğer yandan ;
Aus10'un keskinlik tutma süresi de Vg10'dan daha yüksektir.
Sizin bıçakta istediğiniz özellik daha keskin olması mı?
Keskinliği daha uzun süre koruması mı?
Buna karar vermeniz gerekiyor yoksa iki çelik kuzendir.
Merhaba, bağlantıya tıkladığımda ürün açılmıyor. Bu ürünü nerede bulabilirim?
Yağ taşı kaç girid usta
Türkiye'de satılan yağ taşları 1200-2000 grit arası kabul edilir.
Arkansas taşları ise 3 gruba ayrılır ama grit olarak değil de sertliğe göre.
Sert / ağız açmak için
Orta Sert / kılağı almak + performans
Yumuşak/ parlatma ve performans verme
Şeklinde.
Pek keyifli bulmuyorum ben yağ taşlarını.
Merhaba, Bavarian edge marka bıçak bileme aparatı hakkında inceleme yapmanız mümkün mü?
Listeye eklediğimiz bir çok ekipman var. Sırası ile hepsini inceleyeceğiz.
Şimdilik planımız;
Sigun Nakiri
Sigun Minnak şef
F.dick 360/1000
Kai 400/1000
Opinel biley taşı
King Kw65 - 1000/6000
Doğal yerli ağız açma taşı
Doğal yerli parlatma taşı.
Bu içeriklerden sonra diğer ekipmanlara da sıra gelecek.
Umarım keyifle izlersiniz.
Taş biraz önce elime ulaştı, hemen bir bahaneyle bıçaklardan biriyle bir deneme yaptım bir acemi olarak tabi şu taş şöyle bu taş böyle diyecek durumda değilim ama hissiyatı gerçekten çok keyifli, beyaz yüzey özellikle çok hoşuma gitti. Önceki bilemelerde alamadığım kadar pürüzsüz düzgün bir kesici ağız yakaladım. Su tutuşu gerçekten çok iyi, rengi bile güzel :) Bayıldım. Kağıt testinde de takılmasız gayet güzel sonuçlar aldım. Paketin içine bir de araç kokusu iliştirmişler o da çok güzel, mutfak dolabına astım insan evin içinde gezerken vites atası geliyor.
Çok mutlu oldum güzel sonuç almanıza. Inşallah ilerleyen zamanlarda şöyle güzel bir Vg10 alıp 8000 gritleri de tecrübe edersiniz 😎👍
Merhaba, bilemede zımpara kullanabilirmiyim,kullanılırsa kaç kum olmalıdır , cevabınız için şimdiden teşekür ederim.
ruclips.net/video/6cxSUcjPMHY/видео.html
Bu içeriğimiz aklınızda ki tüm sorulara cevap verecektir Hayri Bey.
@@bicaklar_ekipmanlar İlginize çok teşekkür ederim,öneriniz üzere videoyu izledim iyi geceler.
Üstadım taşı koyduğu. O siyah sıkıstırma standını nereden bulabilirim istanbuldan
Türkiye'de satışı yok Fatih Bey.
Olanlar da çinden getirtip 2-3 kat pahalıya satıyor malesef.
shopier.com/Sigun
Linkten bizim ürettiğimiz taş tutucuyu ve diğer ürünlere göz atabilirsiniz.
abi önere bileceğin bir taş varmı bıcak ve balta bilemeye
Evet var lakin İzmir depremi sonrası içerik paylaşmayacağım için tanıtamıyorum.
3 taştan oluşan bir şey aldım ve içerik haline getirdim.
Gayet başarılı.
400-1000-3000 grit 3 taş ve kendi özel bambu tutucusu var.
@@bicaklar_ekipmanlar abi link verirmisin
@@bicaklar_ekipmanlar uygun fiyatlımı abi
@@bicaklar_ekipmanlar alakası yok ama bilmen gerek kuruluş osman dizisindeki Filatyos senin 2 zinmi çok benziyorda :D
@@IKVTURKSANCAGI TRY 197.50 22%OFF | Premium ekstra büyük bileme taşı seti-Whetstone bıçak bileyici-irmik 400/1000/6000 Waterstone ve düzleştirme taş mutfak
a.aliexpress.com/_BS4FaK
Bu set çok başarılı.
Diziyi bi kontrol edeyim merak ettim kimin ikiziyim acaba :)
Grit sayısı çok düşük değil mi? Ben basit çelikleri biledim ama Opinel’i kağıt kesecek kadar bilemeyedim, 400’lük tarafı kullandım. Çelik taştan daha mı sağlam yoksa yüksek sayılı taşa mı ihtiyaç var anlamadım.
Bu taş ağız açmak için kullanılmalı Adem Bey , piyasa malı dediğimiz ucuz bıçaklar için fazlası ile yeterli tek başına.
Hatta şöyle söyleyeyim, seri imalat yapan büyük firmalarımız var ya hani , onların Bıçakları fabrikadan 180 grit ile otomatik makinelerde keskinleştirilip satılıyor.
Yatık şekilde kağıt kesemiyorsanız birde daha dik bir konumda deneyin.
Baktınız ki daha dik tutarken kesiyor , bu demektir ki bileme yaparken kullandığınız açı da dik'tir.
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkür ederim evet açıyı azaltmalı. Makita taşı işimi görür mü?
@@ademerarslan3464 ağız açmak için pek işe yaramaz , yine açar ama çok uzun sürer, bu esnada da taş gereksiz erir.
En mantıklısı düşük grit ile dar açılı bir ağız açmak, sonra makita ile bitirmek.
@@bicaklar_ekipmanlar ağız açmak için değil keskinleştirmek için sormuştum zaten, sağolun
@@ademerarslan3464 Çok özür dilerim yanlış anlamışım.
Açıyı daraltmalı cümlesinden sonra makita işimi görür mü sualini görünce öyle algıladım kusuruma bakmayın.
Cimcime ile keskinlestirdigim surmene Bıçağı tarzi Bıçağım bolu yag tasiyla bileyince koreldi gibi.sizce benim uygulamamdan kaynaklı bir sorun mu?
Yağ taşında şöyle bir durum var , yağ kullanıldığında kaygan yüzeyden kaynaklı sanki işlem görmüyormuş hissi gelir ve farkında olmadan işlem hissi oluşsun diye baskıyı arttırırsınız.
Bu da açtığınız ağzın yapısını bozar ve kesici ağzı kalınlaştırır.
Cimcime ile ağız açtıktan sonra sadece strop atın yağ taşında.
Her yüzey için sırayla 1-1 giderek 20+20 gayet yeterli olur.
İkinci taş ile ilgili inceleme videosu gelmedi mi, ben mi kaçırdım?
Güzel hatırlattınız:)
Hemen aradan çıkartalım😎👍
Merhaba Çağdaş Bey. Öncelikle çok sağolun. Videolarınız sayesinde bir sürü gereksiz masraftan kurtulmuş oldum. (Kai bıçak ve bileme taşı almaktan vazgeçtim) Sürbisa marka bir şef bıçağı aldım. Benim sorum şu: Bıçağın çok körelmesine fırsat vermeden sadece Makita 1200 grit kullanmak yeterli olur mu? Yoksa bir süre sonra muhakkak düşük grit bir taş kullanmalı mıyım? Eğer başka taşa ihtiyacım varsa bu grit değeri kaç olmalı? Aldığım sürbisa üst segment ürünleri, dövme çelik dedikleri.
Sualinize soru cevap içeriğinde cevap vereceğim Bayram Bey 🤗
@@bicaklar_ekipmanlar Çok sağolun. Bir soru daha geldi aklıma. Donmuş ürünleri kesmek için hangi tür bıçak kullanabiliriz? Zira donmuş ürün kesmeyin diye uyarı oluyor kullanma talimatlarında. Ama bazen donmuş ürün kesmemiz icap ediyor.
İnceleme için çok teşekkürler. Maalesef taş artık 100 lira. Şu an Mannessman Amazon'da 40 lira prime için.
Tereyağı 180-200 lira olmuş Cihan Bey 😒😒
Hiç mutlu değilim.... Hiç 😔
@@bicaklar_ekipmanlar Alım gücü kalmadı artık maalesef. Ben fiyat farkı çok olunca Mannessman aldım. İlk defa taş ile bıçak bilmeyeceğim. Hor kullanılmış, kenarda atıl duran, ağzı kepir küpür bıçaklar var. Öyle olunca ucuza almak istedim. Ucuz bulsam Makita da alırım belki.
Abi o tırpan taşını kaç TL ye aldın ben ilk onunla başlamıştım sacece o ve 3 TL ye almıştım 3 4 sene önce dün de o suda beklettigin taştan aldım 12 TL ye denedim senin dediğin gibi su tutmuyor onun haricinde güzel bı taş deriyle birlikte kullanıyorum ben
Taşları bana idealanahtar firması gönderdi o yüzden tırpan taşı kaçıra inanın bilmiyorum.
Suda beklettigim 2 taş var içerikte, biri turuncu beyaz , diğeri 2 yüzeyi mavi biri açık biri koyu.
Siz hangisinden bahsediyorsunuz "su tutmuyor" diye?
Çünkü bende ki 2 taş gayet güzel tutuyor.
Abi selamlar, ' Schmitt Kırschen 3707 4 gr ' adlı bir biley taşı var deneme fırsatın oldu mu ? ve tanıtımını yaptığın ürün ile aynı fiyatta başlangıç için tavsiye ediyor musun ?
Çok istek alan bir taş o.
Sipariş verdik ama henüz teslim edilmedi.
Hele bir deneyelim hemen içeriği yayınlanacak.
Sıhatller olsun abi
Tez zamanda bu şekilden kurtulmam lazım 😂😂👍
Kolay gelsin paylaşımlar için teşekkürler fakat bir sıkıntı var
Vidio da yazılar görüntü kalitesini etkiliyor.
Yazılar kalkarsa bizim için daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
alt yazıları kast ediyorsanız onu yukardan kapatabilirsiniz
Video oynatılırken ekrana dokunduğunuzda cc benzeri bir sembol olucak ona basarak kapatabilirsiniz
Eğer o sembol yoksa üst üste 3 nokta olan sembole basarak altyazılar başlığından kapatabilirsiniz
👍
merhaba çitlenbik için satış link ini bulamadım
Açıklamalar kısmında en altta link mevcut Engin Bey.
tamamdır buldum linki
Hocam aynı taşı 10 tl ye aldım deri ile kılağısını da alırsanız kağıdı takılmadan kesiyor
Nerden aldınız acaba
Bende senin yaptığın her şeyin aynısını yapıyorum cimcime ve yağ taşı ile bi halta yaramıyor bıçağın çeliğinde mi yoksa bende mi sorun var anlamadım yaptıklarını tıpatıp yapıyorum
Şayet yeni başladıysanız arada kötü sonuçlar almak çok normal.
Eminim yaptıklarımın aynısını yapıyorsunuz lakin dikkat etmeniz gereken hususlar var bunları tatbik ederken.
Sizden ricam "Neden bileme yaparken başarılı olamıyorum?" adlı içeriği izler misiniz?
Içeriği izledikten sonra tekrar deneme yapın, şayet yine herhangi bir sonuç yoksa olumlu manada , ınstagram sayfamızdan bana ulaşın.
@bicaklar_ekipmanlar instagram sayfamız.
Yağla çalışmayı bende sevmem yağ taşı ile konbinlemeden
Sadece bunu alsak iş görür mü günlük ev kullanımında acaba?
Birde şu taş altlığı linki var mı?
Günlük kullanım için bu taş yeterli seviyeye çeker.
Tabi bu tamamen zevk meselesidir. Şef bıçağı söz konusu olduğunda asla yeterli değil bana göre.
Makita 1200 şuan 93 lira civarı intenette.
Bu maliyete katlanmak istemezseniz evde ki deri kemerlerden biri ile bu taşı kullandıktan sonra masatlama işlemi yapın. Hiç yoksa %60 daha pürüzsüz bir yüzey imkanı sunar.
Taş tutucu linkini vereyim;
#Aliexpress TRY 69.85 30%OFF | Profesyonel ev ayarlanabilir kaymaz Whetstone bileme taşı Oilstone baz tutucu
a.aliexpress.com/_dXwjPsP
Bıçaklar ve Ekipmanlar çok teşekkür ederim kolay gelsin
Hocam selam, bu çitlembik taşını etüt yapalım diye aldık ama, bir kere kullandık dan sonra taş kuruyunca taşın orta kısmı yukarıya doğru bombe aldı,yani bir deyişle yamuldu, ne dersiniz ? ( Kuruyunca farkına vardım...)
Taşı 1-2 yaprak havlu peçete üzerinde, güneş görmeyen bir yerde kurumaya bırakırsanız böyle bir sorun olmaz.
Taşı tekrar suya yatırın, iyice emsin , normale döner.
Sonra dediğim şekilde kurumaya bırakın. Muhtemelen düzelecektir.
@@bicaklar_ekipmanlar çok tesekkur ederim
Hocam evde kullanılan klasik ev bıçakları iicn bende cimcime 1200 makita 3000 ve 8000 lik sulu bileme yatasım var lakin sizin videoları izlediğimde söyle birsey demiştiniz klasik ev bıçakları için 2000 griy çıkılmalı bir iki kullanmaktan sonra domates kesmez yani 1200 makitadan sonra 3000 ve 8000 e bıçakları vurmayalimmi
Türkiye'de üretilen bıçakların çelikleri 3000 ve üzeri için uygun değil.
Malesef firmalarımız halen orta segmentin alt kademesinde yer alan çelikleri tercih ediyor.
Maliyeti düşürüp daha fazla kâr ediyorlar.
Toplum da bu konuda bilinçli olmadığı için aynı tas aynı hamam dönüyor devran.
52-54 HRC bir Pirge ile 8000 grite çıkılır lakin dediğim gibi yarım saat sonra domates kesmez o bıçak.
Ancak orijinal çelik kullanıp sertliği yukarı çeken firmaların ürünlerinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz yüksek gritleri.
Misal Aus10 çelikten 62 HRC bir bıçakta 8000 gayet güzel olur.
Şart mıdır?
Hayır
Ama bu işin fantezi boyutu mevcut :)
Merhaba. Bende surbisa 61180 şef bıçağı, bimden aldığım yine surbisa 4116 bıçaklar var. Bunlar için en uygun taş fiyat performansı iyi hangisidir acaba?
Çitlembik + Makita 1200 yeterli bir set olur Burak Bey. Yıllarca kullanırsınız Makita taşı.
Çitlembik kullanım yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir ama iki taş ortalama 125-130 lira civarında tutar.
Her türlü bıçağınız için en ideal en ucuz başlangıç paketidir.
zwiling marka alman bıçak setim var yaninda gelen masat pek iş görmedi. 800 gritlik kai japon taş var internette alsam sadece yeterli olur mu ayrica klasik türk kasap bıçaklarım var yanına yüksek giritli taş alsam parlatma için 10 -15 bıçak için degermi yuksek gritli taş almaya bilemedim sadece 800 yeterli olur gibi düşündüm. Ne dersiniz ?
800 grit ağız açmak için tercih edilebilir. Yanina en azından 1 adet Makita 1200 eklemenizi tavsiye ederim.
800 ile ağız açtıktan sonra 1200 ile muhteşem bir keskinlik verirsiniz.
Zwilling 4116 türevi bu yüzden 2000 ve üzerine çıkmanızı da tavsiye etmem bıçağın ömrü kısalır. Yazık olur yani.
Genel olarak masatla bileme yapılamayacağı için siz herhangi bir verim alamadınız.
Iceriklerimiz var masatlara ilişkin. Detaylı bir şekilde soru işaretlerinize cevap verecektir umuyorum ki.
Kai taşını tavsiye etmiyorum çünkü Kai bunu kendisi üretmiyor.
Fason üretim yaptırıp logo vurmak suretiyle marka imajını kullanarak gereksiz bir paraya satıyorlar.
Yani o taşın performansı o paraya denk değil.
Tavsiyem tek taş ile çözelim bu durumu.
Aliexpress üzerinden 1 adet çift yönlü Masahiro 600/1500 kombine su taşı almanız yönünde olacaktır.
Hem maliyeti düşük olur hem de Masahiro cidden orta maliyette güzel bir taştır.
Tabi ki şöyle bir durum da var , maddi açıdan sorun yok diyorsanız;
King 800
Makita 1200 ikilisi en güzeli.
Tamamen sizin duygusallık düzeyinizle ilgili.
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkür ederim bilgilendirme için araştırıyorum hemen 👍
Bileme aparatı ve bileme taşı arasındaki fark nedir ,
taslaein yanin da numarasi yazmiyormu usta
Malesef yazmıyor, turuncu kısım 180 , beyaz kısım 360/400 grit civarı.
@@bicaklar_ekipmanlar olurmu ustam 240 numara dam 16000 numaraya kadar var yani bileme taslarin numarasi . ama anlatiminiz güzel
@@iler5935 yorum yaptığınız içerik çitlembik üzerine olduğu için bu içerikte ki taşı kast ederek söyledim yazmiyor diye.
Normalde tüm taşların yan kısımlarında hangi yüzeyin kaç grit olduğu bilgisi yer alır.
Bu zorunludur hatta çünkü hangi taşın hangi yüzeyini ne maksatla kullanacağımızı bilmemiz gerekir.
@@bicaklar_ekipmanlar is yeriniz hangi sehirde ustam
@@iler5935 Adana'da ikamet ediyoruz. Bıçak ve ahşap atölyemiz yine Adana'da bulunmaktadır.
Şu an ki durumda henüz bir showroom açılışı yapmadık ama yakın zamanda böyle bir planımız olacak pandemi sürecinin bitmesi ile beraber.
Videoyu izleyecek zamanın yok uyuyacam bumu mannesman mi
Bu daha iyi dayanıklılık ve su tutma bakımından
Çitlembik giriş seviyesi için uygun mu
Alınabilecek en iyi ucuz taş çitlembik doğrudur.
Yeni başlayan herkes için çok iyi bir ürün.
Ürün 90 tl olmuş başka bir tavsiyeniz var mı?
Merhaba çitlenbik 90 TL olmuş hala alınırmı sizce bu fiyata. 2. Sorumda şu videoda biyasaya sürülmiyen taştan bas ettiniz onun link varmı acaba
Maşallah...
Gerçi şaşırmam artık , gün ne gün zam gelmesine şaşırıyorken, şimdi saat başı zam gelmesine alıştık.
Çitlembik ve Makita ile set yapayım deseniz 350 liraya yakın bir para vermeniz gerekecek.
Elde edeceğiniz seviyeler 180/400/1200 olmak üzere 3 adet olacak.
350 lira bandında Taidea çift taraflı bir taş almış olsanız iki grit derecesi ile 400/1000 sahibi olmuş olacaksınız...
Sırf Makita hatırına Çitlembik ile kombin yapmak mantıklı.
Lakin ben iki farklı taşla uğraşmak istemiyorum derseniz Taidea giriş kombinasyonu da işinizi görür.
2:03 te küçük ekrandakini bıçak ağzı sandım meğer tişörtün cizgisiymiş 😆
Yalnız değilmişim...
Merhabalar ben sizin videonuzu izleyip bu üründen sipariş ettim ve bunun yanında yağ taşı sipariş ettim ikisini kombinlesem ortaya sizce iyi bir sonuç çıkarmı saygılar.
Tabiki çıkar. Bu taşla ağız açarsınız, yağ taşı ile de parlayıp keskinleştirirsiniz. Gayet yeterli bir başlangıç seti yapmışsınız 👍
Güzel günlerde kullanın.
Teşekkür ederim 🙏
@@mahmutcanbayram3025 nasıl oldu sonuç ve hangi yağ taşını aldın
Verdiğiniz bilgiler bıçak bileme konusunda çok önemli sormak istediğim victorinox marka bıçak bilenirmi bu taşla cevap verirseniz çık teşekkür ederim
Bıçak markasına göre taş yoktur Salih Bey , ben bu taş ile Kai , Miyabi , Wüsthof ve Zwilling gibi marka bıçaklara da işlem yapıyorum.
Victorinox için de kullanabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim
Merhabalar tırpan taşı tahminen kaç grit ben bıçaklarımı tırpan taşı ile biliyordum yeni taş almaya karar verdim
60-80 kum civarında Ali Bey. Avrupa üretimi olanlar var 100 kum civarı ama Türkiye'de pek bulunmuyorlar.
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkürler bir tane çitlembik ve birde yağ taşı almaya karar verdim almaya karar verdim
@@aliyldz2899 Yağ taşı çok tavsiye ettiğim bir ürün değil.
Çalışması zahmetlidir en başta.
Hem çelik Hem elleriniz yağ içerisinde kalır, bıçağı yağdan arındırmak bi dert , yağlı taşı koruyup saklamak bir dert...
İşe yaramaz demiyorum ama zahmetlidir :)))
Tabii tercihlerede saygımız sonsuz 😎👍
@@bicaklar_ekipmanlar 1000 1200 grit başka bı ucuz çözümünüz varsa yardımcı olursanız çok memnun kalırım ancak bütçe ancak yağ taşına yetiyor gibi ben biledikten sonra parlatma için kullanacağım bıçağı seven zahmetine katlanacak artık
@@aliyldz2899 döviz pariteleri bu durumdayken alabileceğiniz en ucuz taş Makita 1200 grit olarak.
O da 100 liraya geliyor malesef.
Yağ taşı da aynı grit seviyesinde , en azından başlangıç olarak işinizi görür.
merhaba kardeşim videolarını beğenerek izliyorum benim evde bıçaklarım var ama biley almıyor ne yapa bilirim ne önerirsiniz
Alim Bey merhaba , bıçaklarınızın marka model bilgisini ınstagram sayfamız üzerinden benimle paylaşmanızı rica etsem ?
Merak ettim.
Dünya kadar uğraştığım halde biley almayan bir bıçak setine denk gelmiştim geçen aylarda ama çelik değil gibiydi benim denk geldiğim.
Acaba sizde de böyle alaşımlı bir durum mu var bir bakalım.
Şükür kavuşturana =)
Çitlenbik + makita 350 liraya satıyorum kargo benden ikinci el çizik yok taşlarda sadece çitlenbiğin beyaz tarafı hafif kırık geldi kullanıma engel değil taş çok uzun
Bundan alsam nasil olur ?
Çitlembik , Bauhaus taşları hemen hemen aynı segmentte.
Ufak tefek artı ve eksileri mevcut elbette lakin en iyi tercih başlangıç için Çitlembik olur.
@@bicaklar_ekipmanlar size sosyal medyadan nasil ulawa bilirim
@@futboltv3385 @bicaklar_ekipmanlar Instagram sayfamızdan irtibat kurabilirsiniz.
Domates nerede derken biber cıktı😂😂😂
Cimcime ye veda mı ediyoruz... İlk göz agrısı
Gözlerimiz seni arıyordu.. Özlemekte iyidir. Kıymeti artar
Olur mu Allah aşkına, cimcimeyi terketmek olmaz. O bi köşede oturur arada dahil olur yine :)
Bir sonra ki sefer domates kullanacağım 😎👍
Meditasyon gibi bisey bu daha uzun surse bile deger insani rahatlatiyor :) hocam bende tas alip bicak bilemek istiyorum iki tas tawsiyesi isticem sizden kurban bayramida gelmeden deneyim sahibi olmaliyim :)
Daha önce tecrübe etmediyseniz bu son içerikte ki taş antrenman için güzel bir başlangıç olur.
Keskinlik için şiddetle Makita 1200 tavsiye ederim.
@@bicaklar_ekipmanlar tesekkur ederim
hocam çitlenbik aynı ürün trendyolda falan başka satıcılarda gördüm 3 5 lira daha ucuz aynısımı dır taklidimidir
ty.gl/v04ax3v
Bu linkte ki 35 lira şuan indirimli ve orjinal Çitlembik.
Balta bileme yapar msn çitlembik le
Elbette yaparım lakin baltam yok 😁
Alırım sorun değil ama şehirde yaşıyorum , o baltayı sonra ne yapacağım o konuda bir fikrim yok :))
Rica edip bir arkadaştan isteyeceğim bugün , sonrası kolay 😎👍
Iceriklerinizi yeni takip etmeye başladım. Gerçekten bilemeye kisa surede merak sardım. Mutfakta yemek yapmayı seven ve bıçak kesme tekniklerini geliştiren biri olarak sayenizde ilave bir hobi edindim. Bilmeden aldığım ucuz bir tas var elimde. Bir kaç bileme yaptim fenada olmadı fakat tatmin etmediği için makita 1200 aldım. Muhtemelen sef ve kasap bicagimda iyi sonuç verecek fakat bir tanede agiz acmak için taş almak istiyorum. Citlenbik dışında daha kaliteli agiz acmak için tavsiye edeceğiniz bir taş varmi?
Fatih Bey çok özür dilerim , yorumunuz sisteme bildirim olarak düşmediği için görmemişim.
Sizi 1 yıl beklettim cevap vermek için istemeden kusuruma bakmayın.
O dönemde fiyat olarak alınabilecek en uygun en düzgün taştı Çitlembik.
Bu dönemde ise aman aman bir fark yok gibi.
Baksanıza fiyatlar ne hale geldi.
Bauhaus taşları vardı hatta kanalda incelemeleri mevcut.
Şayet güncel Çitlembik fiyatından daha jyguns geliyorsa kesinlikle alınabilir.
@@bicaklar_ekipmanlar Kusurluk bir durum yok. Görmüş olsaydınız bir sene beklemezdiniz zaten. Ben öneriniz üzerine çitlembik aldım. Epey de verim aldım diyebilirim. Tekniğim de gelişti sayenizde. Eş dost konu komşu topluyorum arada bıçaklarını biliyorum sevabina hem de stres atıyorum. Bıçağa keskinlik vermek mutlu eder mi insanı ediyor şahsen:) Bu arada git geller yaşamanıza rağmen kanaldan vazgeçmemenizi kutluyorum.
Üstad özlettin valla.
Özledim de Hasan Bey :)
Bu alana merak salan herkesin yüzü gülsün diye tasarladığımız projelere gömülmüştüm. Bir aksilik olmaz ise haftaiçi duyurusu yapılacak.
Hocam merhaba Bauhaus tan Schmitt Kırschen 3707 4 gr taşı aldım Girit derecesi kaç acaba sizce nasıl bir taş bunun üstüne doğal bi kaliteli taş almalımıyım
Siparişini verdim Muhammed Bey. Haftaiçi elimde olacak. 2-3 tane daha var gözüme kestirdim.
Sonra topluca hepsini karşılaştırıp en iyisini seçeceğiz 😎
Aynı taştan bende aldım 4gr two cherries gayet memnunum turuncu tarafı 350 500 arası beyaz tarafı ise 1000ile 1200 arası inceleme gelmemiş yanıtlayım dedim kardeşim gönül rahatliyla al kullan jilet yapıyor
@@bedirhansahin7406 o taş bana kırık geldi. Sonra iade ettik yenisini istedik ama ses seda çıkmadı 😲
Projeler derken tamamen unuttum. Sayenizde şimdi hatırladım 😈
Hemen ilgileneceğim 😎👍
Yag tasi su tasi celik sertlikleri vb. Bu konular hakkinda bildiklerini nerden öğrendin bir kitap vb varsa ve kitabin adini soylersen cok sevinirim
Keşke bu konularda yazılı bir kaynak olsa başvurulabilecek.
Yılların birikimi ve bolca araştırma sonucu edinilmiş bilgiler.
Tek bir çatı altında topladığımız bir kitap haline getirmeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.
Şuan için paylaşımlarım dışında tek yol yabancı kaynakların incelenmesi ve karşılaştırma ile rasyonel bilgiye ulaşılması malesef.
@@bicaklar_ekipmanlar tesekkurler videolarinizin devamini bekliyoruz iyi calismalar dilerim
öbür taşıda bekliyoruz performansını merakla
Üstad nerelerdesin merak etmeye başlamıştım neyse zevkle takip ediyorum. Saygılar
Daha güzel gelişmeler için biraz efor sarfedip kafa patlakmakla meşguldüm Yüksel Bey. Haftaiçi güzel gelişmelerle yeni içerikler geliyor :)
Bencileyin dakikayı saat okuyan mı var?
merak ettiğim bir hususta bu bileme taşlarının daha geniş ve daha kalın olanları varmı acaba??
Var oda yagladir
Makita iyi
Selam arkadaşlar. Bu taşı suya bırakınca kabarcık cıkmıyor artık. Acaba özelliğinimi kaybetti bilgisi olan varmı
Çok ilginç gerçekten :) Bence dert etmeyin bu kadar , suya bırakın o emeceğini emer yine. Önemli olan zaten ıslatarak kullanmak. Aşırı bir kuruluk yapmıyorsa sıkıntı yok demektir.
Teşekkürler =)
taşın linki mevcut mu
Açıklamalar kısmında link mevcut Ali Bey.
BU TAŞ İLE MAKİTA 1200 GRİT BİR ALSAK EV İÇİ KULLANIMI İÇİN İDEAL MİDİR?
Kesinlikle ideal bir başlangıç seti olur Sabri Bey.
Bu taş ile ağız açıp Makita ile keskinlik verirsiniz.
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkür ederim birde deri masat bulabilirsem,sizin bildiğiniz varsa deri masat alabilecegim bir satıcı?
@@sabriyenilmez4061 shopier.com/Sigun
Linkten ürünlerimizin tamamına ulaşabilirsiniz.
Masat mevcut. Opsiyon olarak dilerseniz macunlu talep edebilirsiniz. 😊
How to order?
U cant order this brand if u live other country but Turkey.
Sry m8 😔
Kapak güzelmiş =)
Bana oldu 😎😂👍
Estagfurullah hocam latife yaptım :)
Kolay gelsin abim
usta kasap bıcagi kamp bıcagi gibi ürünlerin tanıtımıni yaparmısın
Çok iyi olmuş
Taşı neyle sabitliyorsunuz
#Aliexpress TRY 7.06'lik kuponun burada!
a.aliexpress.com/_d6guVfn
Bu aparatı kullanıyorum.
Ücretsiz gönderim yapan bir satıcıdan temin edebilirsiniz.
Ben de almak istiyorum bu tip bir şey.
Tırpan taşıyla bıçak nasıl bileniyor
Normalde nacak , orak , balta türevi aletler için kullanılması daha makul olur. Yine de kesici ağız açmak için yeteri kum derecesini sağlıyor. Yakında içerik olarak deneyeceğiz.
taşın su tutmaması asırı iyi alasım geldi :)
Valla bende hiç beklemiyordum ama taşı suda bekletmek gerekiyor 5-10 dakika su emiyor kabarcıklar çıkara çıkara.
Fiyatına göre keyifli bir taş başlangıç için.
Gittim rox aldım Senin iyi kesmiyor dediğin biçak gibi bile olmadı daha iki kere biledim
VİDEO İLK AÇINCA TEZGAHIN ÜSTÜNDEKİ BIÇAK SETİNİN MARKASI NEY ACABA DİYOR İNSAN
Sürbisa blok set Emrah Bey. Hatta o seti kullandığım bir içerik mevcut kanalda. "Her seferinde en baştan bileme yapmak şart mı?" Diye.
Setin kod numarasını hatırlamıyorum lakin bulursam paylaşırım sizinle buradan.
taşın linkini bir benmi göremiyorum