Yetersiz ve dağınık bir video olmuş, kesme tahtası ebatları kalınlığı ne olmalı? Et kesmek icin ideal kalınlık nedir? Satır kullanılacaksa ne olmalı? Fiyat performans olarak hangi ürün tavsiye edersiniz?
İyi günler, üyeniz değilim denk geldi izledim.Öncelikle emeğinize sağlık. Kimya öğretim üyesiyim. . Bununla birlikte polietilen malzeme insan metabolizması ile etkileşmeyen bir polimerdir. Midemizde sindirilmez ve hücreleerimize nüfuz edemez. Bu nedenle selüloz polimeri gibi (ahşabın ana hammaddesi) vücuda girmiş olsa da girdiği gibi çıkar. İsterseniz konuyu daha detaylı değerlendirebiliriz sizinle maksat hitap ettiğiniz takipçileriniz yanlış bilgilenmesin. Başarılar dilerim...
Hocam merhabalar , dünya genelinde yapılan araştırmalar sonucu , 2-3 yaşında ki bebeklerin dahi kanında plastik bulunuyor malesef. Bir akademisyen olarak nasıl boyle bir açıklama yapabildiniz inanın aklım almıyor... Açık açık , zaten vücuttan atılacağı için sorun yok diyorsunuz... Plastik ve türevleri petrolden imal ediliyor yanlış isem düzeltin lütfen. Diyeceksiniz ki , petrol dediğimiz de aslında fosil yakıt yani kökeni yine organiktir... Plastikler , bırakın bizi , dünyanın içinden geçti , denizler perişan , madem bu kadar masum ve zararsız bir madde bu plastik ve türevleri... Neden bu durumu kontrol altına almaya çalışıyoruz ? Siz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Biz dünya genelinde yayınlanan makale ve bilimsel açıklamaları baz alarak içerik hazırlıyoruz.
Kesme tahtaları ile ilgili video genelinde bahsedilen hususlar genel anlamda doğru olsa da End Grain formatında üretilmiş kesme tahtalarıdır asıl olan kesme tahtaları bu konudan bahsedilmemiş ya unutulmuş yada bilgi yok bilemiyorum. Videoda kullanılan düz kesim diye tabir edilen kesme tahtaları da bence kullanılmamalı tek kullanılması gereken kesme tahtaları ki avrupanın büyük bir kısmı bu şekilde kullanıyor dikey kesim olan end grain formatta üretilmiş kesme tahtalarıdır.
ağzınıza sağlık Çağdaş Bey... partikül olayına çoğumuz dikkat etmiyoruz... aslında sağlık açısından son derece önemli... kendi adıma tekrardan teşekkür ediyorum... 🙏
Memnuniyetiniz bizi çok mutlu etti. Biz çok teşekkür ederiz. Sağlık her şeyden önce gelmeli mutfak söz konusu olduğunda. Dilimiz döndüğünce mantıklı ve doğru olanı paylaşmaya çalışıyoruz. Umarız faydalı olmaya devam ederiz. Saygılar.
Sağlıklı vs söylemlerinden dolayı polietilen almayı düşünüyordum bende ama söylediğiniz çok mantıklı gerçekten, en iyisi ahşap alayım. Ayrıca bıçak arkası ile sıyırma olayını bir hafta öncesine kadar düşünememiştim sonra farkettim. Belki videonuz sayesinde düşünemeyen başkaları da farkına varır :D Elinize sağlık :)
Kasap dan aldığımız Et den plastik parçacıkları çıkıyor. Kullandığı kesme tahtasından bıçak mikro plastikleri kaldırıyor oda et doğrama işleminde ete yapışıyor. İnsanlara plastik yediriyorlar. Ahşap her zaman daha sağlıklıdır yada doğrama işleminde mermer kullanmak daha sağlıklıdır.
Kesme tahtası konusunda benim yazdığım yorumda detaylar var. Lütfen o yorumum içindeki renk kodlarına bakıp aldığınız tahtayı kontrol edin. Eğer ahşap ise ve yorumda yazılı bilgiye uymuyorsa çöpe atın. Eğer polipropilen değilse yine çöpe atın lütfen.
Merhaba. Video için teşekkürler öncelikle. Polietilen (plastik) kesme tahtam çanak yaptı. Sanırım sıcak bişey koyduk üzerine. Emin değilim. Şimdi tekrar nasıl düzleştirebiliriz?
Düzeleceğini pek sanmıyorum Tufan Bey 🤔 Ters yüzeyden aynı etkiyi yapıp üzerine ağırlık koymak sureti ile dengeye alınabilir lakin plastik türevi olduğu için homojen bir sonuç ortaya çıkar mı şüpheli. Belki de bu , sağlık açısından zararlı olan bu ürünü mutfağınızdan çıkartmanız için gelen bir işarettir :)) İlla Endgrain olmak zorunda değil , bütçenize uygun bir ahşap kesim tahtası alsanız bence çok daha sağlıklı olur siz ve sevdikleriniz için.
Değerli bilgiler için teşekkürler, emeğinize sağlık. IKEA'dan alınmış ahşap kesim tahtamı her zaman elde yıkamama rağmen tahtam büküldü. (doğru tabir olmayabilir büküldü) bir tarafını koyduğumda ortadan büküldüğü için, masada sabit durmuyor, dönüyor. Diğer tarafını kullanıyorum. (1) Bu tahtayı tekrar dümdüz hale getirmek için yapabileceğim bir şey var mı ve (2) tahtayı temizlemek için doğal yeşil sabun kullanmak uygun mudur?
Ben teşekkür ederim Ege Bey , muhtemelen bambu bir tahta kullanıyorsunuz, su ile teması halinde sizin tabirinizle yamulması çok normal çünkü bambu ürünler suya karşı hassas. Biz "çanak" yapmış diyoruz literatür olarak. Düzeltmek mümkündür içiniz rahat olsun. Keten tohumu yağı kullanabilirsiniz örneğin yada ahşap bakım yağları mevcut. Bunları uygulayıp çanak yapan yüzeyin tersine düz bir tezgaha koyarsanız ahşap kendini salıp gönyeye gelir. Sonra ikinci kat yağlama yapıp kullanabilirsiniz. Yeşil sabun tavsiye etmem. Mümkü mertebe yağlama ile bakım yapıp, kullandıktan sonra sadece su ile temizleyip peçete ile kurulayın. 10 günde 1 sefer limonlu su yada sirkeli su ile silip yağlarsanız ömür boyu tertemiz kullanırsınız 😊
@@bicaklar_ekipmanlar Çok teşekkürler. Anlattığınız uygulamayı yapıp tahtamı kurtarmaya kararlıyım:) Sayenizde yeni bilgiler öğreniyoruz, daha sağlıklı alışkanlıklar geliştireceğiz, eksik olmayın.
Merhaba Ertuğrul Bey , Gürgen , Meşe , Ceviz ve daha birçok ağaç kesim tahtası için uygun. Biz genelde meşe kullanıyoruz son dönemlerde. Amerikan Ceviz kullandığımız da oluyor lakin maliyeti çok yükseltiyor. Hangi ebatlarda nasıl bir model istediğinize bağlı olarak ağaç dahil olmak üzere fiyat değişkenlik gösterecektir.
Yılmaz Bey çok teşekkür ederiz. İçerik ürettiğimiz başka bir kanal mevcut değil henüz. Yemek kanalı ile ilgili arkadaşlardan talep geliyor. Böyle bir düşüncemiz var :) Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek. Lütfen takipte kalın. Saygılar.
Eyvallah Kuzey Ormanları , arkadaşla irtibatlaştık biraz evvel, Elinde N690 bıçak yokmuş lakin bir ahbabında varmış. Ondan alıp gönderecek en kısa zamanda. Sonra hemen videoyu çekeriz.
@@bicaklar_ekipmanlar hiç sorun değil olmazsa ben yollarim farkli bicak agizi lazim olursa bende scandi agiz bicak var 1 adet isine yararsa yollamaya hazirim haberin olsun
@@wildlife_bushcraft Çok teşekkür ederim , şayet tedarik edemezsek seve seve yardımınızı kabul ederim. Hem bu sayede kanalımızı takip eden herkes için de faydalı bir içerik üretmiş oluruz. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar ben de diyorum bizim bıçaklar hiç bu kadar kör olmazdı sonunda anladım cam kesme aracı var bizde de :D teşekkürler hocam aslında link bıraksanız siz de kazanır biz de doğru ürünü alırız
Selam olsun kardeş ülkemize 😍 Corian nam kesim tahtaları akrilik... Nihayetinde kimyasal ürün , tavsiye etmem kesinlikle. Gürgen olur , meşe olur , ıhlamur olur... Yeter ki ahşap olsun. Bu arada meşe ağacı doğal olarak antibakteriyel bir yapıdadır. Maddi imkanınız varsa kesinlikle meşe alın derim 😎👍
Abi merhabalar. Keşke ahşap ve bambu tahtaların nasıl temizlenmesi gerektiğine de değinseydiniz. İzlediğim yabancı videolarda tuz+limon, karbonat+limon gibi teknikler uyguluyolardı. Bu yöntemler et-tavuk kestikten sonra da yeterince dezenfeksiyon sağlar mı? Ayrıca bu yöntemler uğraşlı ve hergün yapılırsa pek ekonomik olmayan yöntemler. Bir de ülkemizde ahşap temizleyici olarak geçen, doğal olduğu iddia edilen deterjanlar var. Marka vermeyeyim ama bambu ürünler üreten bir şirket, onun ürettiği bir deterjan. Yurtdışında da plant-based olarak geçen, yine bu tür ahşap aletler için önerilen deterjanlar var. Bunların hakkında bilginiz var mı? Güvenli olup olmadığınına dair bilimsel bir makale okudunuz mu? Ahşap ve bambu tahtaları yıkadıktan sonra havayla kurumasına izin vermeli miyiz yoksa havluyla kurulamalı mıyız? Son sorum ise et ve tavuk için konuşuyorum, balık için konuşmuyorum dediniz. Balık için nasıl bir tahta kullanmak gerekir? Sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim.
Ömer Bey merhaba , aslında çok daha detaylı olsun istiyorum videolarımız lakin takdir edersiniz ki süre çok uzuyor ve izlenme oranı düşüyor. Bu yüzden genel olarak bahsettik bu videoda. Özel olarak ahşap ve bambu tahtaların bakımı ile ilgili bir video hazırlayıp aklınıza takılan tüm sorulara zaten cevap vereceğiz. Tuz / karbonat + Limon her türlü dezenfeksiyon sağlar içiniz rahat olsun. Limon asidik bir yiyecek olduğu için çok faydalı ve aynı zamanda ahşabı da besliyor. Karbonat yine bakterilerin düşmanı bir ürün olduğu için muhteşem etki ediyor. Temizleyicilere gelecek olursak , ben hiç birine itibar etmiyorum işin doğrusu. Sonuç itibari ile üretim sürecinde içerisine giren doğal kimyasallar mevcut , aynı polietilen tahtaların antibakteriyel olması reklamı gibi. Yine de plastik. Yenilebilir plastik dedikleri karbon alaşımlı plastikler mevcut ama plastik olduğu gerçeğini değiştirmiyor değil mi? Diyelim ki , ahşap yada bambu ürünü yıkadınız , havlu ile üzerinde ki fazla suyu emdirip hava ile kurumasına izin vermeniz yeterli olacaktır. Balık konusuna gelecek olursak , ülke geneli balığı satın aldığı satıcıya temizletip tüketime hazır halde tedarik ettiği için es geçtim :) Şayet , "Ben balığımı kendim hazırlarım arkadaş!!!" tadında bir tavrınız varsa , sadece balık için ufak bir tahta kullanmanız daha mantıklı. Kırmızı ve beyaz etlerin bakterileri ile deniz ürünleri bakterileri çok farklı. Bu konuya ilişkin videomuzda çok daha detaylı şekilde değineceğiz. Bu arada sizin istediğiniz videoyu hazırlıyorum. Bir bıçak 1200 grit , diğer bıçak 6000 grit şeklinde. Bakalım sonuç ne olacak! Saygılar.
Bir emek vermiş ve bilgilendirme yapmışsınız fakat yanlış bilgiler veriyorsunuz. Ben Asçılık Bölüm mezunuyum. Birincisi plastik diyerek Polyethylen malzeme öneriyor ve Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiğini söylemişsiniz. Bu TAMAMEN YANLIŞ. Polypropilen malzemeye onay vermiştir. Ayrıca BAMBU kesme tahtası bize derslerde hiç anlatılmamıştır. Sağlık BakanlığıTEMEL MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜNİTE 1 de tahtalarla ilgili bilgi vardır ve size o bilgileri aynen aktarıyorum. "Doğrama tahtaları ahşap veya plastik malzemeden olabilmektedir. Ahşap tahtalarda uzun süre dayanacak akçaağaç, meşe, kiraz, huş ve ceviz gibi ağaçlardan yapılmış olanları tercih edilmelidir. Sağlık açısından ahşap doğrama tahtalarının yıkama, durulama ve sterilize edilmesine özen gösterilmelidir. Plastik doğrama tahtalarının polipropilen olmalarına dikkat etmek gerekmektedir. Bulaşık makinesinde yıkama kolaylığı, dezenfekte edici kimyasalların uygulanmasına imkan vermesi gibi sanitasyon işlemlerinin uygulanabilmesi açısından avantajları bulunmaktadır" Yine bu bilgilere ilave olarak her kesme tahtası ve her bıçak her kesilecek gıdaya uygulanmamalıdır. TAHTA ve BIÇAK renk kodlarını yine sizinle paylaşacağım. Buradaki temel sıkıntı sizde değil, size bu bıçakları satarken üreten üreticilerde. Size bu tahtaları satarken üreten üreticilerde. Araştırma yapmıyor, üniversitelerde GASTRONOMİ Bölüm hocalarının bilgisine başvurmuyor ve iki üç renkli bıçak sapı yapıyor, iki üç renk kesme tahtası yapıp piyasaya sürüyor. Ona üretim izni veren Ticaret Bakanlığı^da konuya vakıf değil, Tarım Bakanlığı'da vakıf değil. Vakıf olsalar piyasaya bu ürünleri sürenlere ULUSLARARASI STANDARTLARDAN dolayı idari para cezası düzenleyebilirler. Renk kodları bilgisini paylaşıyorum. Doğrama Tahtası ve Bıçaklarda Renk Kodları : Beyaz: Süt ürünleri hazırlığında; peynir, tereyağı gibi, Yeşil: Tüm meyve ve sebze hazırlığında, Mavi: Su ürünleri hazırlığında; balık gibi, Sarı: Kanatlı etlerin hazırlığında; tavuk, hindi gibi, Kırmızı: Kırmızı etlerin hazırlığında; dana, koyun gibi, Kahverengi: Tüm pişmiş ürünlerin işlenmesinde, Bir video daha çekerseniz veya bu videoyu yeniden düzenlerseniz size burada verdiğim bilgilerden yararlanın lütfen. Çünkü bu bilgiler DEVLET ÜNİVERSİTEsi Profesör, Doçent, Doktor ve Öğretim üyelerince hazırlanan bilgilerdir. Bahse konu ders notlarının internet adresi aşağıdadır. ets.anadolu.edu.tr/storage/nfs/ASC205U/ebook/ASC205U-16V1S1-8-0-1-SV1-ebook.pdf Ünite 1 bölümünün 5. sayfasında doğrama tahtaları ve bıçaklar konusu yazılı.
Meryem Hanım hoşgeldiniz öncelikle. Amacımız çok daha keyifli çok daha başarılı içerikler ile bilgi paylaşmaya devam etmek. Yakın zamanda yerli çeyiz markalarının blok setlerini de incelemeye başlayacağız. Mesleğim konusuna gelecek olursam , ticaret erbabıyım. Saygılar.
Merhaba Özlem Hanım, deforme olan tahtanızı perdahlayarak kurtarabilirsiniz. Herhangi bir hırdavatçıdan 80-100-200-300 ve 500 kum kağıt zımpara alıp , tahtanın yüzeyi düzgün hale gelene kadar 80 kum zımpara ile zımparalamasınız. Yüzey istediğiniz düz kıvama gelince aynı işlemi sırası ile 100-200-300 ve 500 zımpara ile yapın. Tahtanızın yüzeyi dümdüz ve ipek gibi olacaktır. O andan itibaren tahranıza ahşap bakım kremi uygulamalı ve korumalısınız. Tabi ki aynı zamanda kesim yaparken kullandığınız bıçağa uyguladığınız baskıyı da hafifletmelisiniz. Bu adımlara rağmen istediğiniz sonucu alamazsanız lütfen tekrar irtibat kurun tarafımla. Saygılar.
Ben karabükte kasabim 40 yıldirda bu işi yapıyorum yaklasik 15-20 senedir sağlık bakanliğı bize ahşam yada bambu tahta kullandirmiyor yasakliyor sebebide ahsabin gozenekli olmasindan et parcalari kan su vs gibi seylerin birikip bakteri olusturmasindan özellikle ahsabin toz parcalari talaş parçalari bıćak kullandikca cikmasıymıs bu polieten tahtalarda daha az oldugundan minimum oldugundan bize polieten tahta kullanımına izin veriyorlar
Aslında ahşap ürünlerin bakımı düzgün yapılsa hiçbir şekilde çatlak oluşmaz. Gözeneklere nüfuz eden tek bir damla sıvı olmaz. Tabii bu ciddi bir pazar bu yüzden kolay olanı yapıyor dünya geneli. Yine de önemli olan insan sağlığı elbette. Herkes aynı ihtimam içerisinde davranmaz bu da insan sağlığını tehlikeye sokar haklısınız. Evlerde mümkün mertebe bakımı düzgün yapılan ahşap tavsiye ediyorum ne olursa olsun.
@@smt156Kesinlikle doğal olan en kıymetlisi. Zaten bu sağlık muhabbetine insanlığın sağlığı bozuldu. Plastik saklama kapları Plastik bardaklar Marketlerde satılan her şey plastik vakumlarda... Kanser vakaları tavan yaptı. Damacanalar ölüm saçıyor. Plastik dediğimiz zaten petrolden imal edilen bir ürün. Kolay ucuz ve hafif olsun diye giydiğimiz kıyafetleri bile plastik yaptılar. Eskiden pamuk ve keten vardı. Şimdi her şey polyester...
Onceden ne guzeldi ustam insanlar köylerde yaşarlardi simdikilerden 10 kar daha cok calisirlardi ve çok daha gec yaşta vedat ederlerdi simdi ise ALLAH gecinden versin 60 yaşında vefat ediyor insanlar ne yazik bunlarda ne yazıkki dediğiniz ürünlerden oluyor malesef deidiğiniz gibi herşey kimyasal kansorejen maddelere temas etmekte
Maalesef ağaç kesmeyi biliyoruz amaç para ve zenginlik güç elde etmek için. Kimisi mesleği gereği iyi işlerde başarıyor ama adam akıllı kesim tahtası almak istesem dünyanın parası ve istediğimiz büyüklüklerde yok hep alışveriş yapmak için küçük ebatlarda almaya zorluyorlar bizi. Bambu diye de özendirme ve reklamlar her yerde. Plâstik rengarenk göz boyamadan başka bisey değil
Muzaffer bey malesef para kazanma hırsı yüzünden bizden bir cacık olmuyor çok afedersiniz. Mazur görün lakin 150 lira maliyeti olan bir ürünü 800 liraya satıp sanki ucuza veriyormuş gibi davrananların memleketi oldu burası malesef. Ulan 250 ye sat , olmadı 300 e sat yine kazan kazanma diyen yok. Ama kör tuttuğunu öper misali snob etkisi altında herkes küpünü dolduruyor.
Saygıdeğer üstadım tüm videoları sırası ile özümseyerek izlemeye çalışıyorum, doğru bildiğim çok yanlışlarım varmış :) Ben ekseriyetle Ahşap kesim tahtası kullanmaya çalışıyorum ama birkaç tanede poliüretan tahtam var bu video sonrası onlara veda edebilirim veya ihtiyaç halinde parmak bastığınız hususlara dikkat ederek ara ara kullanacağım. Ahşap olanları 20-30 günde bir, kullanım yoğunluğuna göre sirkeli su ve karbonat ile temizledikten sonra ( Bazen limonda kullanıyorum) sıcak suyun altına tutuyorum gözenekleri açılsın diye, sonra hakilki zeytin yağı ile yağlıyorum, biraz beklediktan sonra kağıt peçete veya temiz bez ile silip kullanıyorum. Bu bilgileride netten edindim ama maalesef nette herşey doğru olmayabiliyor.! koku falan yapmıyor. Acaba doğru bir işemmi yapıyorum, o bahsettiğin yağdan hiç kullanmadım. Saygılar..
Merhaba Baba :) Kusura bakmayın boynum tutuldu 3 gündür Robocop gibi geziyorum:) Ben de çok heves edip aldım Polietilen tahtayı lakin sonradan farkettim ki almamak daha mantıklıymış. Temizlemek için uyguladığınız tüm yöntemler sağlıklı ve doğru içiniz rahat olsun. Belki garip gelecek ama ben sebze kestiğim tahtayı sadece su ile durulayıp kaldırıyorum. Her kullanımda aynı bakımı yapmakla uğraşmıyorum. Bunun sebebi de benim bakım için keten tohumu yağı kullanıyor oluşum. Yağ tahta üzerinde bir katman oluşturup suyun ahşaba nüfuz etmesini engellediği için durulayıp kaldırıyorum suyu kendi süzülüyor. Tutup kurulama yapmıyorum ki yağı tahtadan sıyırmamak için. Çerçilerden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Yaklaşık 5 lira şişesi. Zam gelmediyse tabii.
@@bicaklar_ekipmanlar Geçmiş olsun, böyle şeyin kusuru olurmu, mançup oluyoruz. Geri dönüşünüz ve bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ediyorum Sağolun. Dediklerinizi uygulayacağım.. Üstadım Ben Jumbodan 2 boy demascus vede 1 ader 20cm şef bıçağından satın aldım. 16.5 cm damescus elime geçti diğerlerini bekliyorum. Bir değerlendirme videosu çekerim derseniz size kullanmadan ulaştırabilirm. Eğer video yapmaya niyetlenirseniz fazla eleştirmeyin Bıçaklardan soğumayayım:) Ayrıca 200 kat japon çeliği olduğunu belirtiyorlar ama sertlik bilgilerini bulamadım.
@@kartalbaba4508 Açıkçası çok memnun olurum inceleme için. Çok sorulur oldu Jumbo bıçakları ve maalesef firma iletişim kurma taleplerimize herhangi bir cevap vermedi. Sanırım vermeyi de düşünmüyorlar. Aslında bu sorunu birçok firmada yaşıyoruz şuan. Nedense kimse "Bıçaklarınızı inceleyelim insanlar ilk elden bilgi sahibi olsun" talebimize sıcak bakmıyor:)) Bunu birtek Sürbisa kabul etti ki tekrar teşekkür ediyorum kendilerine. Çekiliş yaptık sponsor oldular. Diğer firmalar fellik fellik kaçıyor bizden 😂 Şayet sizin için de uygun olursa seve seve Jumbo bıçakları incelediğimiz içerikler hazırlarız. Sayenizde herkes bu bilgiden istifade etme fırsatı bulur. Düşünceli tavrınız için kanalımız ve takipçilerimiz adına teşekkür ediyorum Baba ! :) Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar Üstadım kanala katkımız olur, merak eden arkadaşlarda cevaplarını alır. 2 tanesi siparişte bekliyorum, birini mağazadan almıştım 10 gün önce. 3 tane yolarım JUMBO utansın. Adı jumbo ama karınca kadar faydası yok :) Mail adresimi veriyorum ekle, oradan hallederiz devamını. Video kesme tahta konusunu dağıtmayalım :) kartall903@hotmail.com
Evet haklısınız cam tahtalara değinmedik çünkü kullanışlı olduklarını düşünmüyorum. Chop sistemde soğan doğramak bile cesaret ister gibi geliyor şahsıma. Yine de haklısınız , değinmemiz gerekirdi. Bu eksiğimizi en kısa zamanda kapatacağız. Hatırlatmanız için çok teşekkür ederiz. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar ben uzun zamandır kullanıyorum. Bi sıkıntı yaşamadım. Bu cam kesme tahtaları kırılma ve hasara dayanıklı şekilde üretiliyor. Aşınma olmadığı için kir ve deterjan birikimi de yapmıyor. Çeşit çeşit desenleri olduğu için mutfakta da şık duruyor,hatta bazen sunumda da kullanıyorum. Temizlemesi de kolay, tek sıkıntısı keserken bıcağın cama değdiğinde oluşan ses. Ona da Bi zaman sonra alışıyorsun zaten
@@furkangnll Doğrudur , açıklamalarınız merakımı cezbetti , en kısa zamanda bir adet tedarik edip inceleme videosu hazırlayacağım. Teşekkür ederiz. Saygılar.
Yetersiz ve dağınık bir video olmuş, kesme tahtası ebatları kalınlığı ne olmalı? Et kesmek icin ideal kalınlık nedir? Satır kullanılacaksa ne olmalı? Fiyat performans olarak hangi ürün tavsiye edersiniz?
En garanti cam mermer desenli aldım içim rahat kesim yapıyorum ☺️
Bilgileriniz için teşekkürler, zevkle sizi izliyor ve sizden çok şey öğreniyoruz, sağolun... O tahtayı kullanmıyorsanız ben talibim ona..
İyi günler, üyeniz değilim denk geldi izledim.Öncelikle emeğinize sağlık. Kimya öğretim üyesiyim. . Bununla birlikte polietilen malzeme insan metabolizması ile etkileşmeyen bir polimerdir. Midemizde sindirilmez ve hücreleerimize nüfuz edemez. Bu nedenle selüloz polimeri gibi (ahşabın ana hammaddesi) vücuda girmiş olsa da girdiği gibi çıkar. İsterseniz konuyu daha detaylı değerlendirebiliriz sizinle maksat hitap ettiğiniz takipçileriniz yanlış bilgilenmesin. Başarılar dilerim...
Teşekkürler hocam cam mı alalım polietilen mi
Hocam merhabalar , dünya genelinde yapılan araştırmalar sonucu , 2-3 yaşında ki bebeklerin dahi kanında plastik bulunuyor malesef.
Bir akademisyen olarak nasıl boyle bir açıklama yapabildiniz inanın aklım almıyor...
Açık açık , zaten vücuttan atılacağı için sorun yok diyorsunuz...
Plastik ve türevleri petrolden imal ediliyor yanlış isem düzeltin lütfen.
Diyeceksiniz ki , petrol dediğimiz de aslında fosil yakıt yani kökeni yine organiktir...
Plastikler , bırakın bizi , dünyanın içinden geçti , denizler perişan , madem bu kadar masum ve zararsız bir madde bu plastik ve türevleri...
Neden bu durumu kontrol altına almaya çalışıyoruz ?
Siz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Biz dünya genelinde yayınlanan makale ve bilimsel açıklamaları baz alarak içerik hazırlıyoruz.
Çok yararlı bir video olmuş ahşaptan şaşmamak gerek dediğiniz gibi
Kesme tahtaları ile ilgili video genelinde bahsedilen hususlar genel anlamda doğru olsa da End Grain formatında üretilmiş kesme tahtalarıdır asıl olan kesme tahtaları bu konudan bahsedilmemiş ya unutulmuş yada bilgi yok bilemiyorum. Videoda kullanılan düz kesim diye tabir edilen kesme tahtaları da bence kullanılmamalı tek kullanılması gereken kesme tahtaları ki avrupanın büyük bir kısmı bu şekilde kullanıyor dikey kesim olan end grain formatta üretilmiş kesme tahtalarıdır.
ağzınıza sağlık Çağdaş Bey... partikül olayına çoğumuz dikkat etmiyoruz... aslında sağlık açısından son derece önemli... kendi adıma tekrardan teşekkür ediyorum... 🙏
Memnuniyetiniz bizi çok mutlu etti. Biz çok teşekkür ederiz. Sağlık her şeyden önce gelmeli mutfak söz konusu olduğunda. Dilimiz döndüğünce mantıklı ve doğru olanı paylaşmaya çalışıyoruz. Umarız faydalı olmaya devam ederiz. Saygılar.
Peki mermer mi kullanacağız sağlıklı et tavuk kesimleri için??
Sağlıklı vs söylemlerinden dolayı polietilen almayı düşünüyordum bende ama söylediğiniz çok mantıklı gerçekten, en iyisi ahşap alayım. Ayrıca bıçak arkası ile sıyırma olayını bir hafta öncesine kadar düşünememiştim sonra farkettim. Belki videonuz sayesinde düşünemeyen başkaları da farkına varır :D Elinize sağlık :)
Teşekkür ederiz. Amaç hem keyifli hem sağlıklı yemekler yapabilmek. En güzeli ahşap :)
Gerçekten süper bilgiler veriyorsunuz. Çok teşekkürler
Kasap dan aldığımız Et den plastik parçacıkları çıkıyor. Kullandığı kesme tahtasından bıçak mikro plastikleri kaldırıyor oda et doğrama işleminde ete yapışıyor. İnsanlara plastik yediriyorlar. Ahşap her zaman daha sağlıklıdır yada doğrama işleminde mermer kullanmak daha sağlıklıdır.
Çok teşekkür ediyorum sağolun varolun videonuzu izledikten sonra zırh kesme tahtası için seçimini yaptım iyiki dinlemişim sizi sevgiler saygılar
Kesme tahtası konusunda benim yazdığım yorumda detaylar var. Lütfen o yorumum içindeki renk kodlarına bakıp aldığınız tahtayı kontrol edin. Eğer ahşap ise ve yorumda yazılı bilgiye uymuyorsa çöpe atın. Eğer polipropilen değilse yine çöpe atın lütfen.
Merhaba. Video için teşekkürler öncelikle. Polietilen (plastik) kesme tahtam çanak yaptı. Sanırım sıcak bişey koyduk üzerine. Emin değilim. Şimdi tekrar nasıl düzleştirebiliriz?
Düzeleceğini pek sanmıyorum Tufan Bey 🤔
Ters yüzeyden aynı etkiyi yapıp üzerine ağırlık koymak sureti ile dengeye alınabilir lakin plastik türevi olduğu için homojen bir sonuç ortaya çıkar mı şüpheli.
Belki de bu , sağlık açısından zararlı olan bu ürünü mutfağınızdan çıkartmanız için gelen bir işarettir :))
İlla Endgrain olmak zorunda değil , bütçenize uygun bir ahşap kesim tahtası alsanız bence çok daha sağlıklı olur siz ve sevdikleriniz için.
Çok güzel bilgiler teşekkürler
Plastik tahtalar sağlıksız en iyisi ahşap bakımı yapıldıktan sonra, cam ise bıçakları çabuk köreltir
guzel anlatimonizdan dolayi tesekkurler
yurtdışında boos lock adında kesme tahtası var ebatı büyük ve etli cokda güzel ama memleketimizde henüz ne kendisi var nede yerli üretimi !!
Nasip kısmet:) bir-kac gün bekleyelim hele 😎👍
Değerli bilgiler için teşekkürler, emeğinize sağlık. IKEA'dan alınmış ahşap kesim tahtamı her zaman elde yıkamama rağmen tahtam büküldü. (doğru tabir olmayabilir büküldü) bir tarafını koyduğumda ortadan büküldüğü için, masada sabit durmuyor, dönüyor. Diğer tarafını kullanıyorum. (1) Bu tahtayı tekrar dümdüz hale getirmek için yapabileceğim bir şey var mı ve (2) tahtayı temizlemek için doğal yeşil sabun kullanmak uygun mudur?
Ben teşekkür ederim Ege Bey , muhtemelen bambu bir tahta kullanıyorsunuz, su ile teması halinde sizin tabirinizle yamulması çok normal çünkü bambu ürünler suya karşı hassas.
Biz "çanak" yapmış diyoruz literatür olarak.
Düzeltmek mümkündür içiniz rahat olsun.
Keten tohumu yağı kullanabilirsiniz örneğin yada ahşap bakım yağları mevcut.
Bunları uygulayıp çanak yapan yüzeyin tersine düz bir tezgaha koyarsanız ahşap kendini salıp gönyeye gelir.
Sonra ikinci kat yağlama yapıp kullanabilirsiniz.
Yeşil sabun tavsiye etmem.
Mümkü mertebe yağlama ile bakım yapıp, kullandıktan sonra sadece su ile temizleyip peçete ile kurulayın.
10 günde 1 sefer limonlu su yada sirkeli su ile silip yağlarsanız ömür boyu tertemiz kullanırsınız 😊
@@bicaklar_ekipmanlar Çok teşekkürler. Anlattığınız uygulamayı yapıp tahtamı kurtarmaya kararlıyım:) Sayenizde yeni bilgiler öğreniyoruz, daha sağlıklı alışkanlıklar geliştireceğiz, eksik olmayın.
Ahşap bence temizlenmesi hem zor hem bakteri oluşturur
bende tahta polietilen ve cam olmak üzere kesme malzemesi sırayla kullanıyorum ama en kısa zamanda 1 cm lık camcıdan cam kestirecegğim
Emeğinize sağlık .
Ahşap kesim tahtası icin hangi ağaç daha uygun bilginiz var mı. Istedigim ebatlarda yaptırmak istiyorum. Hangi ağactan kestirmeliyim ?
Merhaba Ertuğrul Bey , Gürgen , Meşe , Ceviz ve daha birçok ağaç kesim tahtası için uygun.
Biz genelde meşe kullanıyoruz son dönemlerde.
Amerikan Ceviz kullandığımız da oluyor lakin maliyeti çok yükseltiyor.
Hangi ebatlarda nasıl bir model istediğinize bağlı olarak ağaç dahil olmak üzere fiyat değişkenlik gösterecektir.
Teşekkürler.
Elinize sağlık çok yararlı bilgiler. Size ait başka kanalınız varmı.? (Yemek vb.)
Yılmaz Bey çok teşekkür ederiz. İçerik ürettiğimiz başka bir kanal mevcut değil henüz. Yemek kanalı ile ilgili arkadaşlardan talep geliyor. Böyle bir düşüncemiz var :) Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek. Lütfen takipte kalın. Saygılar.
Bambu tahtasını bimden aldım 60 tl ye ayrılmaya başladı yapabileceğim bi çözüm var mı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum
Herzaman ki ibi tam bir belgesel tadin da olmuş tebrik ederim
Eyvallah Kuzey Ormanları , arkadaşla irtibatlaştık biraz evvel, Elinde N690 bıçak yokmuş lakin bir ahbabında varmış. Ondan alıp gönderecek en kısa zamanda. Sonra hemen videoyu çekeriz.
@@bicaklar_ekipmanlar hiç sorun değil olmazsa ben yollarim farkli bicak agizi lazim olursa bende scandi agiz bicak var 1 adet isine yararsa yollamaya hazirim haberin olsun
@@wildlife_bushcraft Çok teşekkür ederim , şayet tedarik edemezsek seve seve yardımınızı kabul ederim. Hem bu sayede kanalımızı takip eden herkes için de faydalı bir içerik üretmiş oluruz. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
Hocam cam kesme araçları için ne söylerseniz
En beter olanlardan biri cam ürünler.
Hem aşırı sesli , hemde bıçağın içinden geçiyorlar...
Uzak durun , durdurun 😎👍
@@bicaklar_ekipmanlar ben de diyorum bizim bıçaklar hiç bu kadar kör olmazdı sonunda anladım cam kesme aracı var bizde de :D teşekkürler hocam aslında link bıraksanız siz de kazanır biz de doğru ürünü alırız
Abi set halinde olan renkli kesme tahtası varmı
Azerbaycandan selamlar corian tahtalar sagliklimidir
Selam olsun kardeş ülkemize 😍
Corian nam kesim tahtaları akrilik...
Nihayetinde kimyasal ürün , tavsiye etmem kesinlikle.
Gürgen olur , meşe olur , ıhlamur olur... Yeter ki ahşap olsun.
Bu arada meşe ağacı doğal olarak antibakteriyel bir yapıdadır.
Maddi imkanınız varsa kesinlikle meşe alın derim 😎👍
Abi merhabalar. Keşke ahşap ve bambu tahtaların nasıl temizlenmesi gerektiğine de değinseydiniz. İzlediğim yabancı videolarda tuz+limon, karbonat+limon gibi teknikler uyguluyolardı. Bu yöntemler et-tavuk kestikten sonra da yeterince dezenfeksiyon sağlar mı? Ayrıca bu yöntemler uğraşlı ve hergün yapılırsa pek ekonomik olmayan yöntemler.
Bir de ülkemizde ahşap temizleyici olarak geçen, doğal olduğu iddia edilen deterjanlar var. Marka vermeyeyim ama bambu ürünler üreten bir şirket, onun ürettiği bir deterjan. Yurtdışında da plant-based olarak geçen, yine bu tür ahşap aletler için önerilen deterjanlar var. Bunların hakkında bilginiz var mı? Güvenli olup olmadığınına dair bilimsel bir makale okudunuz mu?
Ahşap ve bambu tahtaları yıkadıktan sonra havayla kurumasına izin vermeli miyiz yoksa havluyla kurulamalı mıyız?
Son sorum ise et ve tavuk için konuşuyorum, balık için konuşmuyorum dediniz. Balık için nasıl bir tahta kullanmak gerekir? Sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim.
Ömer Bey merhaba , aslında çok daha detaylı olsun istiyorum videolarımız lakin takdir edersiniz ki süre çok uzuyor ve izlenme oranı düşüyor.
Bu yüzden genel olarak bahsettik bu videoda. Özel olarak ahşap ve bambu tahtaların bakımı ile ilgili bir video hazırlayıp aklınıza takılan tüm sorulara zaten cevap vereceğiz.
Tuz / karbonat + Limon her türlü dezenfeksiyon sağlar içiniz rahat olsun. Limon asidik bir yiyecek olduğu için çok faydalı ve aynı zamanda ahşabı da besliyor.
Karbonat yine bakterilerin düşmanı bir ürün olduğu için muhteşem etki ediyor.
Temizleyicilere gelecek olursak , ben hiç birine itibar etmiyorum işin doğrusu. Sonuç itibari ile üretim sürecinde içerisine giren doğal kimyasallar mevcut , aynı polietilen tahtaların antibakteriyel olması reklamı gibi. Yine de plastik.
Yenilebilir plastik dedikleri karbon alaşımlı plastikler mevcut ama plastik olduğu gerçeğini değiştirmiyor değil mi?
Diyelim ki , ahşap yada bambu ürünü yıkadınız , havlu ile üzerinde ki fazla suyu emdirip hava ile kurumasına izin vermeniz yeterli olacaktır.
Balık konusuna gelecek olursak , ülke geneli balığı satın aldığı satıcıya temizletip tüketime hazır halde tedarik ettiği için es geçtim :)
Şayet , "Ben balığımı kendim hazırlarım arkadaş!!!" tadında bir tavrınız varsa , sadece balık için ufak bir tahta kullanmanız daha mantıklı. Kırmızı ve beyaz etlerin bakterileri ile deniz ürünleri bakterileri çok farklı.
Bu konuya ilişkin videomuzda çok daha detaylı şekilde değineceğiz.
Bu arada sizin istediğiniz videoyu hazırlıyorum.
Bir bıçak 1200 grit , diğer bıçak 6000 grit şeklinde. Bakalım sonuç ne olacak!
Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkür ederim. Videolarınızı bekliyorum. Kolay gelsin :)
İbrahim Sadri konuşuyor sanki siz güzel şiir okursunuz 👍😇
Çok teşekkür ederim bu nezaket dolu iltifatınız için 😇
@@bicaklar_ekipmanlar rica ederim
Bir emek vermiş ve bilgilendirme yapmışsınız fakat yanlış bilgiler veriyorsunuz. Ben Asçılık Bölüm mezunuyum. Birincisi plastik diyerek Polyethylen malzeme öneriyor ve Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiğini söylemişsiniz. Bu TAMAMEN YANLIŞ. Polypropilen malzemeye onay vermiştir. Ayrıca BAMBU kesme tahtası bize derslerde hiç anlatılmamıştır. Sağlık BakanlığıTEMEL MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜNİTE 1 de tahtalarla ilgili bilgi vardır ve size o bilgileri aynen aktarıyorum. "Doğrama tahtaları ahşap veya plastik
malzemeden olabilmektedir. Ahşap tahtalarda uzun süre dayanacak akçaağaç, meşe, kiraz,
huş ve ceviz gibi ağaçlardan yapılmış olanları tercih edilmelidir. Sağlık açısından
ahşap doğrama tahtalarının yıkama, durulama ve sterilize edilmesine özen gösterilmelidir.
Plastik doğrama tahtalarının polipropilen olmalarına dikkat etmek gerekmektedir.
Bulaşık makinesinde yıkama kolaylığı, dezenfekte edici kimyasalların uygulanmasına
imkan vermesi gibi sanitasyon işlemlerinin uygulanabilmesi açısından avantajları bulunmaktadır" Yine bu bilgilere ilave olarak her kesme tahtası ve her bıçak her kesilecek gıdaya uygulanmamalıdır. TAHTA ve BIÇAK renk kodlarını yine sizinle paylaşacağım. Buradaki temel sıkıntı sizde değil, size bu bıçakları satarken üreten üreticilerde. Size bu tahtaları satarken üreten üreticilerde. Araştırma yapmıyor, üniversitelerde GASTRONOMİ Bölüm hocalarının bilgisine başvurmuyor ve iki üç renkli bıçak sapı yapıyor, iki üç renk kesme tahtası yapıp piyasaya sürüyor. Ona üretim izni veren Ticaret Bakanlığı^da konuya vakıf değil, Tarım Bakanlığı'da vakıf değil. Vakıf olsalar piyasaya bu ürünleri sürenlere ULUSLARARASI STANDARTLARDAN dolayı idari para cezası düzenleyebilirler. Renk kodları bilgisini paylaşıyorum. Doğrama Tahtası ve Bıçaklarda Renk Kodları :
Beyaz: Süt ürünleri hazırlığında; peynir, tereyağı gibi,
Yeşil: Tüm meyve ve sebze hazırlığında,
Mavi: Su ürünleri hazırlığında; balık gibi,
Sarı: Kanatlı etlerin hazırlığında; tavuk, hindi gibi,
Kırmızı: Kırmızı etlerin hazırlığında; dana, koyun gibi,
Kahverengi: Tüm pişmiş ürünlerin işlenmesinde,
Bir video daha çekerseniz veya bu videoyu yeniden düzenlerseniz size burada verdiğim bilgilerden yararlanın lütfen. Çünkü bu bilgiler DEVLET ÜNİVERSİTEsi Profesör, Doçent, Doktor ve Öğretim üyelerince hazırlanan bilgilerdir. Bahse konu ders notlarının internet adresi aşağıdadır.
ets.anadolu.edu.tr/storage/nfs/ASC205U/ebook/ASC205U-16V1S1-8-0-1-SV1-ebook.pdf
Ünite 1 bölümünün 5. sayfasında doğrama tahtaları ve bıçaklar konusu yazılı.
O zaman ne kullanalım?
Mrb sizi 3 4 gundur takip ediyorum benimde mutfaga yemek yapmaya merakim var tevafuk vidolatiniz karsima cikti 2 3 videonuzu izledim cok guzel bilgilendiriyorsunuz tesekkur ederim mesleginizi merak ettim cvp verirseniz sevinirim
Meryem Hanım hoşgeldiniz öncelikle. Amacımız çok daha keyifli çok daha başarılı içerikler ile bilgi paylaşmaya devam etmek.
Yakın zamanda yerli çeyiz markalarının blok setlerini de incelemeye başlayacağız.
Mesleğim konusuna gelecek olursam , ticaret erbabıyım. Saygılar.
Emin ol Bimden aldım yıllar önce ikili bambu kesme tahtasi hala herhangi bir deformasyon olmadı.
Solingen tirtikli bıçak kullandığım için ahşap tahtam çizildi patates fln dograrken talas gibi yapışıyor ne yapabilirim kurtarma yolu varmı tahtami
Merhaba Özlem Hanım, deforme olan tahtanızı perdahlayarak kurtarabilirsiniz.
Herhangi bir hırdavatçıdan 80-100-200-300 ve 500 kum kağıt zımpara alıp , tahtanın yüzeyi düzgün hale gelene kadar 80 kum zımpara ile zımparalamasınız.
Yüzey istediğiniz düz kıvama gelince aynı işlemi sırası ile 100-200-300 ve 500 zımpara ile yapın.
Tahtanızın yüzeyi dümdüz ve ipek gibi olacaktır.
O andan itibaren tahranıza ahşap bakım kremi uygulamalı ve korumalısınız.
Tabi ki aynı zamanda kesim yaparken kullandığınız bıçağa uyguladığınız baskıyı da hafifletmelisiniz.
Bu adımlara rağmen istediğiniz sonucu alamazsanız lütfen tekrar irtibat kurun tarafımla.
Saygılar.
Ben karabükte kasabim 40 yıldirda bu işi yapıyorum yaklasik 15-20 senedir sağlık bakanliğı bize ahşam yada bambu tahta kullandirmiyor yasakliyor sebebide ahsabin gozenekli olmasindan et parcalari kan su vs gibi seylerin birikip bakteri olusturmasindan özellikle ahsabin toz parcalari talaş parçalari bıćak kullandikca cikmasıymıs bu polieten tahtalarda daha az oldugundan minimum oldugundan bize polieten tahta kullanımına izin veriyorlar
Aslında ahşap ürünlerin bakımı düzgün yapılsa hiçbir şekilde çatlak oluşmaz. Gözeneklere nüfuz eden tek bir damla sıvı olmaz.
Tabii bu ciddi bir pazar bu yüzden kolay olanı yapıyor dünya geneli.
Yine de önemli olan insan sağlığı elbette.
Herkes aynı ihtimam içerisinde davranmaz bu da insan sağlığını tehlikeye sokar haklısınız.
Evlerde mümkün mertebe bakımı düzgün yapılan ahşap tavsiye ediyorum ne olursa olsun.
Ben daima doğallıktan yanayım kinyasal olacahina ağactan olsun önemli değil
@@smt156Kesinlikle doğal olan en kıymetlisi.
Zaten bu sağlık muhabbetine insanlığın sağlığı bozuldu.
Plastik saklama kapları
Plastik bardaklar
Marketlerde satılan her şey plastik vakumlarda...
Kanser vakaları tavan yaptı.
Damacanalar ölüm saçıyor.
Plastik dediğimiz zaten petrolden imal edilen bir ürün.
Kolay ucuz ve hafif olsun diye giydiğimiz kıyafetleri bile plastik yaptılar.
Eskiden pamuk ve keten vardı.
Şimdi her şey polyester...
Onceden ne guzeldi ustam insanlar köylerde yaşarlardi simdikilerden 10 kar daha cok calisirlardi ve çok daha gec yaşta vedat ederlerdi simdi ise ALLAH gecinden versin 60 yaşında vefat ediyor insanlar ne yazik bunlarda ne yazıkki dediğiniz ürünlerden oluyor malesef deidiğiniz gibi herşey kimyasal kansorejen maddelere temas etmekte
Saygılar...
Plastik kanser olmak isteyenler 1 numaralı tavsiye :(
Ev için şef bıçağı fiyat performans ürünlerini içeren bir video da çekebilir misiniz?
Evet böyle bir planım var yakın zamanda.
Piyasada 100 liranın altında satılan bıçaklardan bir kolaj yapacağım.
Maalesef ağaç kesmeyi biliyoruz amaç para ve zenginlik güç elde etmek için. Kimisi mesleği gereği iyi işlerde başarıyor ama adam akıllı kesim tahtası almak istesem dünyanın parası ve istediğimiz büyüklüklerde yok hep alışveriş yapmak için küçük ebatlarda almaya zorluyorlar bizi. Bambu diye de özendirme ve reklamlar her yerde. Plâstik rengarenk göz boyamadan başka bisey değil
Muzaffer bey malesef para kazanma hırsı yüzünden bizden bir cacık olmuyor çok afedersiniz. Mazur görün lakin 150 lira maliyeti olan bir ürünü 800 liraya satıp sanki ucuza veriyormuş gibi davrananların memleketi oldu burası malesef. Ulan 250 ye sat , olmadı 300 e sat yine kazan kazanma diyen yok. Ama kör tuttuğunu öper misali snob etkisi altında herkes küpünü dolduruyor.
Eğer kesim tahtasını hâlâ kullanmamakta ısrarcı iseniz hediye etmek istermisiniz 😄🤔👏
Sizide heryerde görüyorum maşAllah beleşçilik ruhunuza işlemiş.
@@bilalyeniofficial işin gücün yokmu senin beni takip ediyon beni takip etme işini takip belescilik falan da ayıp oluyor
@@bilalyeniofficial 😂
Bana bıçak bilemek için bir taş önerebilir misiniz? Baktığım taşlar çok pahalı olabiliyor. Benim tercihim en fazla 50tl olsun ama ortanın üstü olsun
4 yıl sonra gelen bilgi 50 tl altı taş kalmadı 😊 biraz çıkarsan makita 😊
Saygıdeğer üstadım tüm videoları sırası ile özümseyerek izlemeye çalışıyorum, doğru bildiğim çok yanlışlarım varmış :)
Ben ekseriyetle Ahşap kesim tahtası kullanmaya çalışıyorum ama birkaç tanede poliüretan tahtam var bu video sonrası onlara veda edebilirim veya ihtiyaç halinde parmak bastığınız hususlara dikkat ederek ara ara kullanacağım.
Ahşap olanları 20-30 günde bir, kullanım yoğunluğuna göre sirkeli su ve karbonat ile temizledikten sonra ( Bazen limonda kullanıyorum) sıcak suyun altına tutuyorum gözenekleri açılsın diye,
sonra hakilki zeytin yağı ile yağlıyorum, biraz beklediktan sonra kağıt peçete veya temiz bez ile silip kullanıyorum. Bu bilgileride netten edindim ama maalesef nette herşey doğru olmayabiliyor.!
koku falan yapmıyor. Acaba doğru bir işemmi yapıyorum, o bahsettiğin yağdan hiç kullanmadım.
Saygılar..
Merhaba Baba :)
Kusura bakmayın boynum tutuldu 3 gündür Robocop gibi geziyorum:)
Ben de çok heves edip aldım Polietilen tahtayı lakin sonradan farkettim ki almamak daha mantıklıymış.
Temizlemek için uyguladığınız tüm yöntemler sağlıklı ve doğru içiniz rahat olsun.
Belki garip gelecek ama ben sebze kestiğim tahtayı sadece su ile durulayıp kaldırıyorum. Her kullanımda aynı bakımı yapmakla uğraşmıyorum.
Bunun sebebi de benim bakım için keten tohumu yağı kullanıyor oluşum.
Yağ tahta üzerinde bir katman oluşturup suyun ahşaba nüfuz etmesini engellediği için durulayıp kaldırıyorum suyu kendi süzülüyor.
Tutup kurulama yapmıyorum ki yağı tahtadan sıyırmamak için.
Çerçilerden rahatlıkla temin edebilirsiniz.
Yaklaşık 5 lira şişesi. Zam gelmediyse tabii.
@@bicaklar_ekipmanlar
Geçmiş olsun, böyle şeyin kusuru olurmu, mançup oluyoruz. Geri dönüşünüz ve bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ediyorum Sağolun.
Dediklerinizi uygulayacağım..
Üstadım Ben Jumbodan 2 boy demascus vede 1 ader 20cm şef bıçağından satın aldım. 16.5 cm damescus elime geçti diğerlerini bekliyorum.
Bir değerlendirme videosu çekerim derseniz size kullanmadan ulaştırabilirm.
Eğer video yapmaya niyetlenirseniz fazla eleştirmeyin Bıçaklardan soğumayayım:)
Ayrıca 200 kat japon çeliği olduğunu belirtiyorlar ama sertlik bilgilerini bulamadım.
@@kartalbaba4508 Açıkçası çok memnun olurum inceleme için.
Çok sorulur oldu Jumbo bıçakları ve maalesef firma iletişim kurma taleplerimize herhangi bir cevap vermedi. Sanırım vermeyi de düşünmüyorlar.
Aslında bu sorunu birçok firmada yaşıyoruz şuan.
Nedense kimse "Bıçaklarınızı inceleyelim insanlar ilk elden bilgi sahibi olsun" talebimize sıcak bakmıyor:))
Bunu birtek Sürbisa kabul etti ki tekrar teşekkür ediyorum kendilerine. Çekiliş yaptık sponsor oldular.
Diğer firmalar fellik fellik kaçıyor bizden 😂
Şayet sizin için de uygun olursa seve seve Jumbo bıçakları incelediğimiz içerikler hazırlarız. Sayenizde herkes bu bilgiden istifade etme fırsatı bulur.
Düşünceli tavrınız için kanalımız ve takipçilerimiz adına teşekkür ediyorum Baba ! :)
Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar
Üstadım kanala katkımız olur, merak eden arkadaşlarda cevaplarını alır. 2 tanesi siparişte bekliyorum, birini mağazadan almıştım 10 gün önce. 3 tane yolarım JUMBO utansın. Adı jumbo ama karınca kadar faydası yok :)
Mail adresimi veriyorum ekle, oradan hallederiz devamını. Video kesme tahta konusunu dağıtmayalım :)
kartall903@hotmail.com
ustanın yaptığını değil dediğini yapalım :)
Kardeşim sen şef misin?
Yapılan araştırmalarda plastik. En çok. Pakteri üreten palastikmis. Bide herkes plastik tahtalar bakteri tutmaz diyor. Ahsap. Kullanmak gerek
Cam kesme tahtasını eklememişsiniz. Bence en iyisi cam olanlar
Evet haklısınız cam tahtalara değinmedik çünkü kullanışlı olduklarını düşünmüyorum. Chop sistemde soğan doğramak bile cesaret ister gibi geliyor şahsıma.
Yine de haklısınız , değinmemiz gerekirdi. Bu eksiğimizi en kısa zamanda kapatacağız. Hatırlatmanız için çok teşekkür ederiz. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar ben uzun zamandır kullanıyorum. Bi sıkıntı yaşamadım. Bu cam kesme tahtaları kırılma ve hasara dayanıklı şekilde üretiliyor. Aşınma olmadığı için kir ve deterjan birikimi de yapmıyor. Çeşit çeşit desenleri olduğu için mutfakta da şık duruyor,hatta bazen sunumda da kullanıyorum. Temizlemesi de kolay, tek sıkıntısı keserken bıcağın cama değdiğinde oluşan ses. Ona da Bi zaman sonra alışıyorsun zaten
@@furkangnll Doğrudur , açıklamalarınız merakımı cezbetti , en kısa zamanda bir adet tedarik edip inceleme videosu hazırlayacağım. Teşekkür ederiz. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar decorita markasını öneririm. Hepsiburara da satılıyor, n11'de de satılıyor. N11 de büyük olanda var
@@furkangnll Teşekkür ederiz. Özellikle tavsiyenize uyarak tedarik edip inceleyeceğiz. Umarız keyifli olur.Saygılar.
A katılda tebrubeli yazıyo onu düzelt
teşekkürler bilgilendirici video olmuş