Carl Gustav Jung - Freud ile Ayrılma

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 сен 2024
  • Jung, Freud ile yollarının neden ayrıldığını anlatıyor.
    Carl Gustav Jung: Face to Face (BBC-1959)
    Çeviri: Ümid Gurbanov
    -------------------------------------------------------------
    www.PsikolojiA...
    www.PsikolojiUz...
    Facebook: / psikolojiagi
    Instagram: / psikolojiagi
    Twitter: / psikolojiagi
    LinkedIn: / psik. .
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Psikoloji alanındaki güncel etkinliklerin, haberlerin, iş ve staj duyurularının yanı sıra nitelikli ve bilimsel bilgilerin paylaşıldığı, herkesin içerik üretebildiği bir sosyal girişimdir.
    Psikoloji Ağı: Bilimsel ve Nitelikli Çevrim İçi Psikoloji Yayıncılığı

Комментарии • 27

  • @psikolojivebiz771
    @psikolojivebiz771 3 года назад +8

    Bu adam aslında benim için iyi bir taktik ben de Allahın izniyle ve yardımıyla inşallah Psikolojide kavramlarım düşüncelerim ve ortaya koyduğum bilgilerle psikolojideki bütün her bilgiyi görüşü genelgeçer kavramların üstüne hatta en üstüne çıkıp psikolojiye yeni bir devrim atlatırmak hedefim var. Bu hedefte önceki bilim insanlarının izlediği yollardan faylanma arzum var. Misal bir bilim insanı bu şudur bu böyledir bunun sebebi budur diye kanıtını görüşünü koyuyor sonra ilerleyen yıllarda baska bilim insanı gelip yeni bilgilerle görüşlerle bu eski bilim insanının bütün otoritesini yıkıyor. Bunu nasıl yapıyor, otoritesini geçmek istediği bilim insanın bütün çalışmalarını tek bir satır atlamadan hepsini bilgi deposuna alıyor yani hafızasına sonra üzerinde gözleri şişene kadar okuyor inceliyor çalışmalarını. En sonunda açıklarını öğrenip ya da tam yerine oturtulamayan noktaları keşfedip bunları bilim dünyasına duyuruyor. Sigmund Freud gerçekten çağ atlatırdı psikolojiye ama onun da tam oturmayan noktaları ve açıkları vardır. Sonuçta beşer ve bilim hiçbir zaman doyma noktasını göremeyecek. Önce Freud merkezinde bütün psikolojiye hizmet etmiş bilim insanlarının çalışmalarını bilgi depoma alıp bunların üstüne çıkmak istiyorum Rabbimin izniyle. Jung Freudla birçok konuda ayrılmış ama Freudu geçemedi. Jung benim için galiba anahtar. Yüce Allah yardım eylesin psikolojide ülkemi bütün dünyaya duyurmak ve zirveye oturtmak istiyorum.

    • @islamdenizkoca7066
      @islamdenizkoca7066 3 года назад

      Bu kararlılıkla devam etmelisin. Yolun açık olsun kardeşim.

    • @Nebukadnezar22
      @Nebukadnezar22 3 года назад +4

      freud'u bu kadar sevip dindar olan baska biri gormedim sanirim

    • @islamdenizkoca7066
      @islamdenizkoca7066 3 года назад

      @@Nebukadnezar22 Ona bende pek anlam veremedim :D

    • @Nebukadnezar22
      @Nebukadnezar22 3 года назад

      @@islamdenizkoca7066 😂😂

    • @psikolojivebiz771
      @psikolojivebiz771 3 года назад

      @@Nebukadnezar22 Freudu gerçekten çok seviyorum ve yani adamın görüşleri çalışmaları normal hayatta hep fark ediyorum gerçekten yaşanıyor. Hemen misal vereyim Freud der ki cinsellik içgüdüden gelir yani sevişmek ya da ilişkiye girmek ya da cinsel açıdan karşı cinse haz duymak bunların hepsi her bireyde vardır. Sonra ben türbanlı bir kızın lezbiyen olduğunu ve başka bir kızla seviştiğini gördüm. Dışardan bakınca türbanlı edepli zannedersin ama inanılmaz derece cinsel hazı olduğu içinde saklıymış. Ben şimdi bu adamı nasıl sevmeyip saygı duymayım? He dini ya da dinsizliği kendine bir şey diyemem ama Rabbim günün birinde Freudun da üstüne çıkıp Al bayrağı psikoloji dünyasında göndere çekmeyi nasip etsin bana

  • @furoydusevenadamfuroyd3158
    @furoydusevenadamfuroyd3158 5 лет назад +4

    Lütfen şu vidyonun devamınıda koysanız

    • @PsikolojiAgTV
      @PsikolojiAgTV  5 лет назад +2

      Merhaba, söyleşinin tam haline buradan ulaşabilirsiniz:
      ruclips.net/video/7SaJrWV_qss/видео.html

    • @defne2172
      @defne2172 3 года назад

      freud kanka furoyd kim

  • @basaku9901
    @basaku9901 5 лет назад

    neden eksik

  • @cansu2393
    @cansu2393 11 месяцев назад

    Freud'u hiç sevemiyorum. Şu anda Adam Philips'in hakkında yazdığı kitabı okuyorum. Kendisi ile ilgili kitaplara, bu tarz söyleşilere baksam da hiçbir şekilde bilimsel ve mantıklı bulamıyorum. Kendi iç dünyasından bir duvar örmüş ve oradan çıkamıyor gibi. En basitinden rüyalar hakkında görüşüne baktığımızda yine bilimsel bir şey bulamıyoruz, sembolik ve romantik bir dille karşılaşıyoruz. Oysa Adler'e baktığımızda ise rüyaların kendini savunma mekanizması olmasından öteye gitmediğini görüyoruz. Adler daha bilimsel araştırmalar ve kazanımlar elde ettiği halde sırf romantik bir hikayesi var diye bunca psikolog arasından en hurafe üzerinden giden adama hayranlık duyuyor insanlar. Yine insanların hayranlığı üzerinden yola çıktığımızda Freud destekleyen ve onun öğretileri ile ilerleyen insanlarda karamsarlık, geçmişe yönelik bir bağımlılık görüyoruz açıkçası. Bu benim tamamen kendi izlenimim ancak Adler destekleyen ve okuyan insanlar geçmişteki yaşanan olayları deneyim olarak adlandırıp (ki Adler sözde travma kelimesini deneyim sarsıntısı olarak adlandırır.) gelecekte bu deneyimleri lehine kullanırken Freud destekleyen insanlarda travma sözcüğünün ağızda sakız olduğunu ve yaşanan her deneyim sarsıntısını kötü kişilikleri ile eşleştirdiklerini görüyorum. Bence artık insanların romantik olana değil bilimsel ve gerçek olan psikolojiye yönelmesi gerekiyor. Freud seven ancak psikoloji ile ilgili başka fikri olmayanlara da fanatikliği azaltmalarını öneririm.

    • @slpernova7
      @slpernova7 3 месяца назад

      gercek olan Freud'tur.

    • @cansu2393
      @cansu2393 3 месяца назад

      @@slpernova7 aynen knk

    • @slpernova7
      @slpernova7 3 месяца назад

      @@cansu2393 freud acik sözlü oldugundan sevmemeniz normal geliyor. Tekrar söylüyorum Freud insanlığın gercegidir.

    • @cansu2393
      @cansu2393 3 месяца назад

      @@slpernova7 Yazımı okusan, birazcık da 19. Yüzyıl psikoloji ekollerini takip etsen bilimsel ve gerçek olan kimdir ayırt edebilirsin. Zira şımartılmış çocuk öncüllü Psikanalizin bilimsel değil romantik bir bakış açısı vardır. Anlam, benlik veya insan doğasının da üstünde “tatmin” konuşulur. Ancak hayat bana ne sunabilirci bir bakış açısı psikoloji tarihinin en büyük trajedisi bence. Komik. Lütfen bilmiyorsan logoterapi ve bireysel terapi üzerine okumalar yap. Hayatın anlam ve amacı kitabını da öneririm. Ayrıca bilimsel ve gerçek dediğin şeyi de temellendir bakalım. Öyle iki kelimelik fanatizmler yapmak yerine. İyi okumalar şimdiden.

  • @alperbyk9655
    @alperbyk9655 5 лет назад +1

    Ah fruedu hic bir Zaman anlamayacaklar