En Güzel Renkli Beta Balıkları Hangileridir?!! (En iyi Beta Balığı Türü ve Betta Balığı Çeşitleri)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024
  • Taç Kuyruk Beta Balığı,
    Bu beta türü, en popülerlerden biridir. Bu türün yüzgeçleri uzun sivri uçlu bir taç görünümüne sahiptir, Erkekler uzun yüzgeçleri ve kuyruklarıyla çarpıcı renkler gösterirken, dişiler oldukça farklı görünür. Genellikle taç kuyruk dişi, daha az gösterişli bir görünüme sahiptir ve kuyruğu daha kısa ayrıca daha açık renklere sahiptir.
    Peçe Kuyruklu Beta Balığı,
    Beta balığında en yaygın çeşididir. Bu türde erkeğin uzun, aşağı doğru kıvrımlı bir kuyruğu vardır. Birçok farklı renk çeşidi vardır ve genel görünüm oldukça dikkat çekicidir. Beta balığı yetiştirmek istiyorsanız, peçe kuyruklu beta balığının, diğer betalara göre baskın bir kuyruk türüne sahip olduğunu ve bu nedenle üremesi en kolaylarındandır. Dişiler daha açık renklere, kısa yüzgeçlere ve kuyruğa sahip olma eğilimindedir.
    Plakat Beta Balığı,
    Plakat Betaların kısa ve yuvarlak kuyrukları vardır. Yüzgeçleri de diğer çeşitli betalara göre oldukça kısadır. Yine de erkek betanın inanılmaz renkleri vardır. Bu Beta türü, vahşi doğada bulunan geleneksel şekle sahip beta türü olarak kabul edilir. Bu balıklar dövüşmeleri için yaygın olarak kullanılmış ve yetiştirilmiştir.
    Yarım Ay Beta Balığı,
    Yarım Ay Beta adından da oldukça anlaşılacağı gibi, büyük bir kuyruğa sahiptir ve bu kuyruk, yarım ay şekline benzer yarım daire oluşturur. Bu türü vahşi doğada göremezsiniz, sadece akvaryum ortamında üretilir. Halfmoon Beta olarak da bilinen Yarım Ay Beta, Beta güzellik yarışmaları sırasında sergilenmek üzere uzman yetiştiriciler arasında yaygın olarak yetiştirilir. Bu cins beta balıklarının üremesi biraz zor olabilir ve daha agresif bir davranış sergileyebilirler.
    Çift Kuyruklu Beta Balığı,
    Çift Kuyruk Beta, Balığın vücudundan ayrılmış iki ayrı kuyruğu olduğu için kolayca tanınır. Genellikle bu cins beta balıkları, daha kısa gövdeli, daha büyük ve daha uzun bir sırt yüzgecine sahiptir. Bu kuyruk şekli ve kuyruk boyutu, herhangi bir Beta'da bulunabilir. Ancak, çift kuyruklu beta balıklarının halihazırda tek kuyruklu beta balıklarına göre normalden daha fazla renkli sırt yüzgeçleri vardır ve bu da onlara daha zengin bir görünüm kazandırdığı anlamına gelir.
    Fil Kulağı Bete Balığı
    Bu balık, kuyruk veya renk kategorisine gerçekten uymayan çok benzersiz bir balıktır. İsimi de, bir filin kulaklarına benzeyen iki uzun yüzgece sahip olduğu için verilmiştir. Bu beta türü ayrıca vahşi doğada bulunur ve koyu yeşil, gri ve kahverengiden daha donuk renklenme gösterirler. Akvaryum için satılanlar arasında parlak mavi, turkuaz, kırmızı ve sarı gibi daha çarpıcı renklerde bulunur.
    Delta Kuyruklu Beta Balığı
    Delta Kuyruklu Beta balığı oldukça büyük bir kuyruğa sahiptir. Kuyruk üçgen şekline benzer. Kuyruk gövdeye doğru daralmaya başlar ve üçgen şekline olduğu gibi kenarlara doğru genişler. Süper Delta adlı bir çeşidinin kuyruğu büyük bir çan etek gibidir.
    Mavi beta balığı.
    Beta balıklarının bir çok mavi renk tonu ile karşılaşırız. Mavi betalar arasında grimsi bir mavi olan, çelik mavisi genelde en çok görülen mavi tonudur. Gene elektrik mavisi de dediğimiz, yanardöner renklere sahip ve görüntü olarak gerçekten çok güzel görünen, Royal Blue Betta balığı, mavi beta balıkları içerisinde, en göz alıcısıdır.
    Siyah Orkide Beta Balığı
    Siyah Beta balığının koyu bir genel rengi vardır. Bazen vücudunda mor veya mavi vurgularda görebilirsiniz. Siyah renkle ilgili ilginç bir gerçek, bu grubun Melano, Black Lace ve Metallic olmak üzere üç farklı türe de ayrılabilmesidir. Black Metalic Betta, neredeyse bakır rengi ve yarı saydam gibi yanardöner görünüme sahiptir.
    Kırmızı Beta Balığı
    Kırmızı, Beta balığının en baskın rengidir. Genellikle dolgun kırmızı bir renk olarak görünen bu kırmızı, beta balığında bazen silik görünebilir. Bu durumda, balıklarınız hasta olabileceğinden, verdiğiniz yeme ve su kalitesine dikkat etmelisiniz. Plakat'tan peçe kuyruklu betaya kadar bu renk, genellikle Betaların çoğu çeşidinde bulunur. Kırmızı olmayan renklerde ki beta balıklarında bile, yüzgeçlerde veya vücutlarında bir yerde kırmızı rengi görmek büyük ihtimaldir.
    Pembe Beta Balığı.
    Şeffaf görünümlü Betalar genellikle albino betalar ile karıştırılır. Pembe renk daha dolgun ise balığın vücut ve yüzgeçlerinde parlak ve zengin pembe bir renk olacaktır. Bununla birlikte, her zaman bu kadar basit değildir ve genel renk pembe olsa da, kanatları, kuyrukları ve gövdeleri boyunca muhtemelen kırmızıdan mora ve beyaza kadar daha fazla betta balığı çeşitleri renk varyasyonuna sahip olacaklardır.
    beta akvaryumu, beta balik fiyati, beta balık al, beta balık satın al, beta balığı al, beta balığı fiyat, beta balığı fiyatı, beta balığı satın al, beta balığının fiyatı, betta balığı fiyat, betta balığı çeşitleri, en iyi beta balık türü, en iyi beta balığı türleri, en iyi beta balığı türü, en iyi beta türleri, fil kulak beta balığı, kavgacı siyam balığı fiyat, kırmızı beta, mavi beta, peçe kuyruk beta, plakat beta, royal blue betta, taç kuyruk beta, çift kuyruklu beta
    #betaakvaryumu #betta #bettafish

Комментарии • 269

  • @44can34
    @44can34 3 года назад +1

    Hobi olarak başlıcam öğrenmek için çok güzel bir video olmuş tşk ederim…😇

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @Resulavci2134
    @Resulavci2134 3 года назад +2

    Çok güzel bir video olmuş elinize sağlık herkese iyi hobiler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Teşekkür ederim, Resul.

  • @turk-askeri_1923
    @turk-askeri_1923 Год назад +2

    Beta ya evde nasıl yem yaparız birkaç örnek versen be hocam

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Bu balık protein ağırlıklı yemler ile beslenir. Hazır yem alırsan, protein miktarı yüzde 40 ve üzerinde olsun. Bu balığa yem hazırlamak biraz sıkıntılı. Dondurulmuş karides, balık ve dondurulmuş midye içi ile hazırlaman gerekir. Bunları parça parça versen de olur.

  • @HOBIKOSEM
    @HOBIKOSEM 3 года назад +1

    güzel paylaşım olmuş emeklerinize sağlık abi keyifle izledim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Teşekkür ederim. Daha yüzlerce çeşidi var da ancak bu kadarını yaptım :)

  • @yavuzthepuffy
    @yavuzthepuffy 3 года назад +7

    Deneme sınavındaydım yetişemedim ya. Ama olsun çok güzel bi video olmuş

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Olsun. Sorun değil. Bir dahaki sefere...

    • @ramazansarkaya5047
      @ramazansarkaya5047 3 года назад

      @@CemCelikel abi sana nasıl ulaşabilirim discus almak istiyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Bana her videomun altında ki açıklamalar kısmında olan adreslerden ulaşabilirsin.

  • @zeynepbuyuksarac953
    @zeynepbuyuksarac953 3 года назад +1

    Merhabalar benim bir beta bir japon bunlarında yanında koi balığım var hepsi bir akvaryumda nasıl beseleğeceğimi bilemiyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben de hiç bilemedim. Çünkü beta, beta ve koi ile yaşamaz. Koi ve Japon balıkları soğuk suları severken, beta 26-28 derece sularda yaşar.

  • @dizan7258
    @dizan7258 Год назад +1

    Konuşan yunus balığı abiyi dinleyip abone oldum.

  • @enveronurakinci
    @enveronurakinci Год назад +3

    halfmoon golden erkekle - kırmızı bi dişiyi ilk denememde çiftleştirdim , yavrular çıktı . Çok merak ediyorum yavrular nasıl olacak acaba :))

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      Hayırlı olsun. Umarım büyüdüklerini de görürsün.

    • @enveronurakinci
      @enveronurakinci Год назад +1

      @@CemCelikel umarım elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum . iyi günler ^^

    • @polatkemertas4065
      @polatkemertas4065 7 месяцев назад +1

      Yavrular büyüdü mü hocam

    • @enveronurakinci
      @enveronurakinci 7 месяцев назад

      @@polatkemertas4065 60a yakın yavruyu yaşattım , büyük çoğunluğunu petshop a verdim. Geri kalanı etrafımdaki sevdiğim insanlara dağıttım 😊

    • @enveronurakinci
      @enveronurakinci 7 месяцев назад

      @@polatkemertas4065 şuan 200 litrelik , bir çok farklı balığın bulunduğu doğal ecosystem li bir akvaryum kurdum , reels videolarimdan görebilirsiniz .

  • @turk-askeri_1923
    @turk-askeri_1923 Год назад +2

    Hocam benim balık yem yemiyor ve eskisi gibi yüzmüyor akvaryumun bi köşesinde pul yem ve lepistes yemi kullanıyordum ama yemiyor ne yapmalıyım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen beta balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı beta neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @turk-askeri_1923
      @turk-askeri_1923 Год назад +1

      @@CemCelikel saol abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @turk-askeri_1923
      @turk-askeri_1923 Год назад +2

      @@CemCelikel abi alvaryum 5 litre çöpcü ve beta birlikte yaşarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Akvaryum balık bakmak için çok küçük. İkisini bir arada bakma.

  • @halil8296
    @halil8296 3 года назад +2

    Bi çekiliş iyi olur bu zamanlarda

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      100 bin olduğum zaman düşünüyorum.:))

  • @ramazangencel7493
    @ramazangencel7493 3 года назад +2

    Cem abi merhabalar. Neredeyse videolarının tamamını izledim, bu alanda içi dolu ve dayanaklı bilgi veren tek kanlasın abi çok teşekkür ederiz. Bir sorum olacak size. 300 litre karma ciklet akvaryumum var. 40-50 arası balığım var. Sizin akvaryuma benziyor yani :) Filtre sistemini bir türlü oturtamadım. şuanda iki büyük pipo ve sunsun 603b var (sizin küçük filtreden). Sizce ne yapayım ? Sizin fikirleriniz benim için çok önemli.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Pipo filtreleri çıkar, onun yerine 1500 lt/s bir dış filtre al. Benim kullandığım filtreleme sistemini kullan. Ömür boyu rahat et :)

    • @ramazangencel7493
      @ramazangencel7493 3 года назад +2

      @@CemCelikel Tamamdır abi, tetra ex1200 plus bakayım ben internetten o zaman. Masraftan yine kaçamadık yaww :) Teşekkür ederim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @zeynepbuyuksarac953
    @zeynepbuyuksarac953 3 года назад +1

    Beta balığımın ilk akvaryum günü hep hava motorunun orda sorun olur mu? Koş ve japondan ayrı yukarda

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Beta için hiç uygun bir ortam değil. Beta balığın strese girmiş.

  • @hilalglr2070
    @hilalglr2070 8 месяцев назад +1

    Beta balığı hangi balık türüyle aynı akvaryumda yaşar?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  8 месяцев назад +1

      Bununla ilgili bir videom vardı. İzlemediysen izlemeni tavsiye ederim.
      ruclips.net/video/B4dy6JeBTg8/видео.htmlsi=Ukt2Kbrp-x0f-G1a

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  8 месяцев назад +2

      Tetralar: Barışçıl ve renkli olan bazı tetra türleri, Betta balıklarıyla uyumlu olabilir. Neon Tetra ve Ember Tetra gibi küçük türler, Betta balıklarıyla iyi geçinebilir.
      Corydoras: Corydoras cinsi zemin balıkları, genellikle sessiz ve barışçıl doğasıyla Betta balıklarıyla uyumlu olabilir.
      Canlı doğuran: Kılıç Kuyruklu ve Platy gibi bazı canlı doğuran, uygun bir tank büyüklüğünde ve yeterli saklanma alanı sağlandığında Betta balıklarıyla uyumlu olabilir.
      Zebra Danio: Hareketli ve canlı olan Zebra Danio'lar, uygun bir ortamda Betta balıklarıyla iyi geçinebilir.
      Rasboralar: Rasbora cinsi balıklar, barışçıl doğalarıyla Betta balıklarıyla uyumlu olabilir.
      Amano Karidesleri: Betta balıklarıyla uyumlu olabilecek uygun büyüklükte diğer tank arkadaşlarından biri de Amano karidesleridir. Ancak, karideslerin saklanabilecek yerleri yoksa, agresif olabilecek betalarla bir arada tutulması risk taşıyabilir.

  • @abdullahseyhan9393
    @abdullahseyhan9393 3 года назад +1

    Abi bende yunus ciklet var balıklarda parazit çıktı ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      İç parazit ise, 2 gün yem verme, daha sonra kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye yedir. Bol bol yesinler. Daha sonra verdiğin yemleri sarımsak suyu ile birlikte karıştırıp ver. Dışkılarını izle. Eğer devam ederse, gene bezelye ver. sarımsaklı yem ver. Bezelye yerine kabak çekirdeği içini de ezip, verebilirsin.
      Dış parazit ise, balıkları yakalayıp, cımbızla bu parazitleri tek tek ayıklamalısın. Eğer çıkartamıyorsan, en ideal çıkarma şekli potasyum permanganat kullanmaktır Litre başına 10 mg, 30 dakika boyunca uygulanır. Ya da litre başına 20 gr tuz atılır, tuz banyosu yaptırılır. Bu da gene 30 dk uygulanır. Ya kendiliğinden çıkar ya da daha kolay ayıklanır.

  • @medineyldz2366
    @medineyldz2366 2 месяца назад

    38,5 lt akvaryumda 2-3 dişi beta ve 1 erkek beta almayı düşünüyorum beslenir mi bir sakincası var mı

  • @aydanur6569
    @aydanur6569 2 года назад +1

    Size bir şey sormak istiyorum. Beta balığım birkaç aydan beridir benimle. Bugün ilk defa birkaç kere kafasını solungaç kısımlarını falan değişik bir şekilde şişirip kabarttı sonra indirdi farkedilir bir şekilde, acaba neden bir rahatsızlığın işareti mi? Biliyorsanız cevaplarsanız çok memnun olurum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Beta balıkları sinirlendiklerinde böyle davranır ancak başka bir sebebi varsa bilemiyorum.

  • @ahmetgiray1065
    @ahmetgiray1065 3 года назад +1

    Benim betta balığım yarım ay betta balığı,

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Çok güzel bir tür. Umarım uzun seneler bakarsın.

  • @mertbeyazseker3769
    @mertbeyazseker3769 3 года назад +2

    Abi öncelikle merhaba. Akvaryumumda 1 vatoz 3 çöpçü ayriyeten 2 tanede japonum var. Sizce ne kadar dip yem vermeliyim?
    Yemlerim artakua bottom

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Japon balığı akvaryumunda vatoz ve çöpçü balığına gerek yoktur. Çünkü japon balığı bütün balıklardan daha iyi dp temizliği yaparlar. He balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar.

    • @user10955
      @user10955 2 года назад +1

      @@CemCelikel Vatoz camlardaki ve akvaryumun içinde bulunan dekorlarda yada yapay bitkilerdeki yosunları temizlemiyor mu hocam vatoz olmazsa akvaryumda yosunlaşma olmaz mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Vatoz sadece yosun yetmez ayrıca yenmemiş yemleri ve bazı ölen balıkları da yer.

    • @user10955
      @user10955 2 года назад +1

      @@CemCelikel japon balığın olduğu akvaryumda vatoza gerek yok demissinizde hocam vatoz olmazsa akvaryumda yosunlasma artmaz mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Japon balığı çok daha iyi yosun temizler. Ancak akvaryum büyükse vatoz koyabilirsin. Yoksa aç kalan vatoz, mukus dediğimiz ve japon balığını her türlü hastalıktan, parazitten koruyan sümüksü mantosunu yer. Bunun sonucunda japon balığı kısa zamanda hastalanır.

  • @bado_wood_work
    @bado_wood_work Год назад +1

    Betalarda piyasada en kaliteli olanı hangisidir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      Antalya da Ufuk bey var. Ona sor. O satıyor. 0543 295 75 66. Benim selamımı söyle. İndirim de yapar sana.

  • @huseyinyasar6680
    @huseyinyasar6680 Год назад +1

    Abi s.a yoyo yada pakistan botia 'nın da videosunu bekliyoruz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Şu aralar pek vaktim yok ancak yeni video yapacağım zaman aklımda olsun. Teşekkür ederim.

  • @ktmkemal718
    @ktmkemal718 3 года назад +2

    abi ben axolotl almayı düşünüyorum bildiğin uygun fiyatlı albino axolotl varsa bilgilendirirmiisn tüm axolotl videolarını izledim mesela alınca ne yapılma almadan önce suyu dinlendirilmelimi bu tarz bi video istiyorum iyi günler :)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      İstanbul Yenibosna da satan bir dükkan görmüştüm. 150 TL demişti.

    • @ktmkemal718
      @ktmkemal718 3 года назад +1

      @@CemCelikel abi telefon numarasını yada site linkini verebilme şansın varmı?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Alp Akvaryum 0543 303 60 01

  • @jevolee7889
    @jevolee7889 3 года назад +2

    Ben beta balığı alacağım ama nasıl bir alan oluşturmam lazım tamamıyla öğrenmek istiyorum. Birde Yarım ay beta ile pembe beta fiyatları hakkında bilginiz var mıdır acaba? Birde betanın yanında teleskop japon balığı yaşar mı acaba?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Beta balığı akvaryumu nasıl olmalı adlı videomu izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/fDJUrCKGwnM/видео.html
      Japon balığı ile beta kesinlikle yaşamaz.
      Fiyatları hakkında ek bir bilgim yok. Ancak 50 tl ile 60 tl arasında satılıyordu.

    • @jevolee7889
      @jevolee7889 3 года назад +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim ❤️

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @emin4077
    @emin4077 3 года назад +1

    Abi balık yanındaki balıgın yüzgeçini ısırıyor abi bi zararı varmı?
    Bide abi arıtıcı suyumu iyi olur yoksa musluk suyumu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Akvaryum küçük geliyordur. Onun için ısırmaya, akvaryumdan atmaya çalışıyordur.
      Musluk suyu çok daha iyi. Balıkların büyümesi için gereken minerallerin çoğu bu arıtmada bulunmaz ayrıca Arıtma cihazı, suyun pH seviyesini düşürüyorsa, düşük pH akvaryumda ki faydalı bakterilerin, akvaryum suyunda ki amonyak ve nitriti temizleme hızını yavaşlatır.

  • @halit5604
    @halit5604 3 года назад +1

    Abi sarı prenses balığının akvaryumuna akvaryum kumu koysam sence iyi olur mu.?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      En iyi kum, midye kırığıdır. Yuvalarını bu kum üzerine yaparlar.

  • @omerfarukvlog7320
    @omerfarukvlog7320 3 года назад +1

    ciklet balığı hangi balıklarla yasar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Sana bir tablo veriyorum. O tabloda hangi balık hangi balıkla yaşar, hepsi var.
      goo.gl/ceg3Pm

  • @Parsarayli
    @Parsarayli 3 года назад +2

    Abi 42cm bir leopar vatoz balığım var 1200L lik akvaryumda sadece o var 2 adet de 20cm zebra makrakantam var ama akvaryum da hiç bir süs veya bitki yok sadece kum. Vatoz sıkılıyor gibi hissediyorum, arkadaşımda 39 cm bir süper red tül kuyruk dişi vatozu var. Onu alıp içeri koysam kavga ederler mi? Veya ürerler mi?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Balıklar insan gibi değildir. Sıkılmak gibi bir dertleri olmaz. Hatta mutlu olanlar bile vardır. Sadece toplu halde yaşaması gereken küçük balıklar var. Onun dışında diğer balıkların öyle dertleri olmaz. Toplu yaşaması gerekenlerde sıkıldıklarından değil, strese girdikleri için toplu halde yaşamayı seçerler. 1200 litrede çok güzel balıklar bakılır. Arowana, Astronot, jaguar çiklit, bıçak balığı, pacu, pengasus,..Aslında ne istersen beslersin :)

    • @Parsarayli
      @Parsarayli 3 года назад +2

      @@CemCelikel Ama hiç yerinden kıpırdamıyor sabah akşam aynı yerde duruyor. Kumu kazmış içinde bekliyor. Ve evet güzel balıklar koyulabilir, yüzme alanı çok olduğu için balıklar çabuk büyüyor ben vatozumu 7cm iken aldıydım 10 ay önce. Gurup halinde yüzen balıkları pek sevmiyorum genellikle çift veya tek yaşayan balıklar daha çok ilgimi çekiyor ve büyük boylara gelen balıklar daha çok ilgimi çekiyor. Bildiğiniz büyük boylara ulaşan balıklar varise söylerseniz çok sevinirim.☺️

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Bu saydıklarımın hepsi 30 cm ve üzeri büyüyebilen, çok büyük balıklar. Özellikle pengasus 100-130 cm kadar olur. Arowana 100 cm kadar olur.

    • @Parsarayli
      @Parsarayli 3 года назад +1

      @@CemCelikel Sanırım pengasus veya pacu alacağım, yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @ygu9469
    @ygu9469 2 года назад +1

    Balıklarım için cesme suyu kullaniyorum.. Malum icme suyu fiyatlari da cok yuksek artik
    Sudaki klor klorin ve diger metalleri engelleyebilecegim bir ürün onerir misiniz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Zaten akvaryumda asla arıtma veya hazır su kullanılmaz. Musluk suyunu ağzı geniş (Leğen - kova gibi) bir kapta 2 gün bekletip, kullanabilirsiniz. Hiç bir katkı maddesine gerek yok çünkü klor uçucu bir maddedir.

    • @ygu9469
      @ygu9469 2 года назад +1

      @@CemCelikel hocam bazi arkadaslar suda artik sadece klor yok kloramin diye bir madde var uçmuyor.. Dolayısıyla su duzenleyici kullanin diyorlar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Kloramin, amonyak ile karıştığında olur. Yani içtiğimiz ya da akvaryum için kullandığımız suda amonyak olmayacağı için, suyu dinlendirirsek, klor uçar.

  • @halil8296
    @halil8296 3 года назад +2

    Benim 2 erkek 4 dişii lepistesim vardı erkeğin birisi yok akvaryumdan da atlamamış ne olmuş olabilir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +3

      Atlama ihtimali çok yüksek.

    • @mahmuttvhd7555
      @mahmuttvhd7555 3 года назад +2

      akvaryum üstü açık mı

    • @halil8296
      @halil8296 3 года назад +2

      @@mahmuttvhd7555 hayir kapalı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Akvaryumda olma ihtimali var ama ölmüş olabilir.

  • @bugrahanarmut5835
    @bugrahanarmut5835 3 года назад +1

    Abi lepistes balığım doğurdu iki tane de yumurta çıktı onları atayım mı gelişir mi ben gelişeceğini düşünüyorum açıkçası

    • @bugrahanarmut5835
      @bugrahanarmut5835 3 года назад +1

      Abi boşver yumurtaları yedi hareketsiz diye 😁

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Zaten yumurta olgunlaşmadan çıktıysa, yaşamazdı. Yediği iyi olmuş..

    • @bugrahanarmut5835
      @bugrahanarmut5835 3 года назад +1

      @@CemCelikel Sağol abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @bugrahanarmut5835
      @bugrahanarmut5835 3 года назад +1

      @@CemCelikel aboneyim abi

  • @emregur803
    @emregur803 3 года назад +1

    Abi benim erkek beta dişi görünce kabarıyor ama köpük üretmiyor neden acaba

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Üremeye hazır değil demek ki. Beta balığı üretimi ile ilgili bir videom var. Bunu izlemeni tavsye ederim.

  • @xrayn4842
    @xrayn4842 3 года назад +1

    abi 35 cm lik akvaryumda 3 japon balığı ve 2 pengasus balığı yaşayabilir mi

  • @nisaakgun3075
    @nisaakgun3075 3 года назад +1

    merhaba abi benim bir tane kerevitim vardı ve 6ay önce gönderdiğin kerevitlerle ilgili vidiyonu izledim ve ona göre akvaryumu falan ayarladım fakat kerevit nasıl olduysa birden çıkmış asıl soruma geliyi kerevitler susuz yaşarmı
    kereviti hala bulamadım
    ve vidiyolarını çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Bir kerevit, normal havayı solumasını sağlayan özel solungaçları sayesinde ve solungaçları nemli olduğu sürece su dışında birkaç gün yaşayabilir. Nemli koşullarda yaşarlarsa aylarca yaşayabilirler.
      Teşekkür ederim. Kanalıma da abone olmuşsundur umarım :)

  • @muratbagci9908
    @muratbagci9908 3 года назад +1

    Abi beta balığını televizyonun altına koycam sesli ortamda yaşarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Bu balık çok sakin balıklardır, aşırı ses bu balıklara zarar verebilir.

  • @erkanpolat3254
    @erkanpolat3254 3 года назад +1

    Merhaba kolay gelsin benim beta balığım 3 gündür akvaryum un dibinde hareketsiz yatıyor ne yapabilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Betta balıkları 5 sebepten dolayı akvaryum dibine oturur. Birinci sebep, uyumaları. İkinci sebep, artık yaşlanmaları, üçüncü sebep, amonyak zehirlenmesi, dördüncü sebep, nitrat zehirlenmesi ve beşinci olarak da yüzme kesesi sorunu. İlki, devamlı akvaryum ışığı açıksa, geceleri kapatmanızı öneririm. ikincide doğal olarak herkes ve her canlı yaşlanır. Buna yapacak bir şeyimiz yok. Üçüncü olarak amonyak, genelde yenmeyen yemler ve atıkların akvaryum içerisinde çürümesi sonucu ortaya çıkar, bunu su değişimi ve az yemleme gene dip çekimi ile aşabilirsiniz. Nitrat zehirlenmesi de gene Amonyak zehirlenmesi gibi, akvaryum suyundaki kimyasal artıştan kaynaklanan bir sorundur. Nitrat zehirlenmesi olan balıklar ağır nefes alıp soluk veya rengi solmuş görünebilir. Yüzme kesesi hastalığı, yüzme kesesinin artık doğru şekilde çalışamayacağı anlamına gelen bir durumu ifade eder. Yüzme kesesi hastalığına genellikle aşırı besleme veya bir balığın yiyeceklerini düzgün sindirememesi neden olur. Yüzme kesesi hastalığı olan bir balığa yardım etmek için, önce 3 gün yem vermeyin daha sonra haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye veya su piresi verin.

    • @erkanpolat3254
      @erkanpolat3254 3 года назад +1

      @@CemCelikel çok teşekkür ediyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @enisgulec5293
    @enisgulec5293 2 года назад +1

    Merhaba Abi. Benim 3 aylık betta yavrularım var. 3 dişi, 1 erkek. Bu yavruları annesi ile aynı tanka atmak istiyorum. Annesi onlara dokunur mu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Saldırma ihtimali çok yüksek. Bence koyma.

    • @enisgulec5293
      @enisgulec5293 2 года назад +1

      @@CemCelikel Teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @organizeisler920
    @organizeisler920 Год назад +1

    Hocam benim mavi erkek beta kuyruğunu böyle açmıyo neden olabilir.sağlıksizda gözükmüyo yemesi ve hareketleride gayet normal

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Genelde başka bir erkek beta gördüğünde kabarır. Arada ayna göster. Kendini görünce kabarır.

    • @organizeisler920
      @organizeisler920 Год назад +1

      @@CemCelikel eyvallah hocam

    • @organizeisler920
      @organizeisler920 Год назад +1

      Hocam dediğin gibi ayna gösterdim ama üst yüzgeç ve orta yüzgeçini açmadı.ve bide üst yüzgećinde delik olusmaya başladı ne yapmam gerekiyo.petshopa gittim suluna biraz sirke koy dedi herhangi bi ilac falan vermedi.yardımcı olursan sevinirim balığı daha yeni aldım ölmesin

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç ve kuyruk çürüğü, ayrıca antibiyotik içeren ilaçlarla da tedavi edilebilir. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın.

  • @eylulll1903
    @eylulll1903 3 года назад +2

    Abi ben suyumu değiştireceğim nasıl değiştiricem sıcaklığı nasıl olsun balığı su değiştirmek için koyucağım kaptaki suyun sıcaklığı nasıl olsun vb. Söyler misin? Lütfen cevap ver abi.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Akvaryum suyunu asla bir seferde değiştirme, yüzde 30 kadarını değiştirmen yeterli. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Koyacağın su ile akvaryum suyu eşit olsun. Bu balık 25-26 derecelerde yaşayan bir balıktır. Su sıcaklığı da ona göre olsun.

    • @eylulll1903
      @eylulll1903 3 года назад +2

      @@CemCelikel çok sağol abi birde benim 5 balığımın 4 üde teker teker öldü 😔 niyedir abi dediğin gibi suyu değiştiricem sudan Mısır yoksa başka bir şeyden midir çok üzülüyorum abi kendimi katil gibi hissediyorum her şeyi yapıyorum en iyi şekilde bakıyorum niye ölüyorlar ki?belki Sudan’dır dedim çok sarı görünüyordu ve ölü balığımı alamadığım için 2 gün suda kalmıştı ondandır dedim değiştiricem şimdi acaba sudan Mıdır abi?1 tane kaldı o da ölsün istemiyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Sen hangi balığı besliyorsun? Beta mı?

    • @eylulll1903
      @eylulll1903 3 года назад +2

      @@CemCelikel abi 5 balığım vardı 1 beta 1 vatoz 1 plati 2 tetra. Sadece 1 tetram kaldı dün de vatozumu kaybettik 😞

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @nehiryancizer9902
    @nehiryancizer9902 3 года назад +1

    Abi ben youtube'da görüyorum böyle leğende balık besleyenler var balıkların sağlık açısından bir sıkıntı olurmu Yani leğende balık beslenirmi?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Eğer havalandırma ve ısıtma sorunu olmazsa, bakarsın ama akvaryum varken, neden leğende balık bakılır ki?

    • @nehiryancizer9902
      @nehiryancizer9902 3 года назад +1

      @@CemCelikel aynen abi zaten bakmak için sormadım merak ettim teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Uygun şartlar sağlandıktan sonra, her yerde balık bakılır. Tabi üretim için de bu tür leğen, havuz hatta buzdolabı kullanan var.

    • @nehiryancizer9902
      @nehiryancizer9902 3 года назад +1

      @@CemCelikel 😊😊😊

  • @metehan5041
    @metehan5041 3 года назад +1

    Bende fil kulak var ama ağzı ezik yavru alırım demi ondan büyüteceğim daha 2 aylık tırnak kadar 😊

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Beta balığı 4 ila 12 aylıkken üremeye başlar. Daha yaşlı balıklarla da üreme olur ancak genç balıklarla başarı şansın daha da fazladır.

    • @metehan5041
      @metehan5041 3 года назад +1

      @@CemCelikel ben abi 7 aylıkta üretmeyi düşünüyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Bence iyi olur.

  • @kasmgozen1056
    @kasmgozen1056 3 года назад +1

    Merhaba beta almayı düşünüyorum ve bu aralar karşıma çok geliyor bu balık kaç cm lik fanuslarda yaşar çünki genel olarak herkez fanusa koyuyor bir betanın ömrü ne kadardır
    Beta balıkları zıplar mı?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Beta fanus balığı değildir daha doğrusu hiç bir balık küçük, hava motoru, ısıtıcısı olmayanve filtresiz akvaryumda bakılmamalı. Beta balığı en az 4 yıl yaşar. İyi bir bakımla 5 sene de yaşayanlar olmuştur. Bu balık zıplayabilir hatta zıplaması öğretilebilir. Beta balığı akvaryumu nasıl olmalı ile ilgili bir videom var. İzlemeni tavsiye ederim.
      ruclips.net/video/fDJUrCKGwnM/видео.html

    • @sukriyeozcan2554
      @sukriyeozcan2554 2 года назад

      @@CemCelikelOğlum almış betalar tek yaşamayımı sever öyle söylemişler.Ne kadar sıklıkta ne kadar yem verilir? Zıplaması nasıl öğretilebilir teşekkür ederim ☺️

  • @Kolatomer32
    @Kolatomer32 2 года назад +1

    Abi beta balığı karanlıkta yaşarmı ama üstüne masa lambası gibi beyaz bi ışık koyucam acil cevap verirmisin lütfen

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Sürekli yanmadığı sürece sorun yok. Eğer odaya gün ısığı da giriyorsa, çok daha az yakabilirsin.

    • @Kolatomer32
      @Kolatomer32 2 года назад +1

      @@CemCelikel abi dolabımda bakıcam da o yüzden sordum yani hiç gün ışığı almıyo

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Arada gün ışığı da alması lazım. Yoksa, renklerini kaybeder.

  • @nursevimkesim4085
    @nursevimkesim4085 3 года назад +1

    Merhaba cüce vatoz filtresiz yaşarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Yaşamaz. Aslında hiç bir balık filtresiz ve hava motorsuz yaşamaz. Yaşatılmaya çalışılan balıkların akvaryumlarının suyu çok çabuk kirlenir. Amonyak ve nitrit bu akvaryumlarda çok çabuk çoğalır ve balıkların hastalıklara karşı dirençlerini zayıflatır.

    • @nursevimkesim4085
      @nursevimkesim4085 3 года назад

      @@CemCelikel tamam anladım cem bey teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan olabilirsin.

  • @yavuzthepuffy
    @yavuzthepuffy 3 года назад +4

    Abi kalan son zebra danio filtrenin arkasına sıkışıp ölmüş :(
    Japon yada molly almayı düşünüyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Akvaryum küçükse, japon alma. Moli al.

    • @yavuzthepuffy
      @yavuzthepuffy 3 года назад +1

      @@CemCelikel abi peki üremeleri nsaı durdurulur

    • @yavuzthepuffy
      @yavuzthepuffy 3 года назад +1

      @@CemCelikel bir çok kez canlı doğuran baktım ve sürekli ürüyolar ama akvaryumda o kadar yer yok

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Yapacak bir şey yok. Eğer fazla gelirse, etrafındakilere dağıtırsın. Onların da akvaryuma başlamasına sebep olursun. Sonra ileride onlar da belki kendi ürettikleri balıklardan san verir.

  • @hakandinler4512
    @hakandinler4512 3 года назад +1

    Bitkili büyük lepistes akvaryum da Yaşar mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Lepistes ile Beta balığını bir arada tavsiye etmiyorum. Lepistes, beta balığının kuyruğunu yiyor.

    • @ahmetmorca5115
      @ahmetmorca5115 3 года назад +1

      @@CemCelikel teşekkürler

  • @Bahadr-hh7pt
    @Bahadr-hh7pt 3 года назад +1

    abi benim betayı aldığımda çok renkliydi kış gelince renkleri solmaya başladı renkleri birbirine girdi anlayacağın nedeni nedir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Muhtemelen akvarum küçük ve su sıcaklığı da düşük.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      En az 40 litrelik bir akvaryuma geç. Isıtıcı koy ve su sıcaklığını da 25-26 derecelere getir. Bol bitki ve saklanabileceği yerler olsun. Düzenli su değişimi yap. Arada haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ver. En az saatte 200 litre suyu temizleyebilen bir filtren olsun.

  • @mahmuttvhd7555
    @mahmuttvhd7555 3 года назад +1

    ABİ YAVRU LEPİSTESLER KOVADAYDI AŞILIYORDUM AKVARYUMA SONRA KALEM KUTUSU DEVRİLDİ VE KURŞUN KAHVERENGİ BİR BOYA KALEMİ SUYA DÜŞTÜ TABİ BEN 2 SANİYE SONRA HEMEN ÇIKARDIM BİŞİY OLURMU ABİ

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Büyük ihtimalle bir şey olmaz.

    • @mahmuttvhd7555
      @mahmuttvhd7555 3 года назад +1

      @@CemCelikel peki abi olursada ne gibi belirtiler olur

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Suyun üstünde ters döner. Nefes almak için akvaryumun tepesine yapışır. Akvaryumun dibine oturur ya da balık çok halsiz düşer.

  • @HasanÇağ-w6c
    @HasanÇağ-w6c 6 месяцев назад +1

    samurayyy beta var bendeeee

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  6 месяцев назад +1

      Maşallah, umarım uzun seneler bakarsın.

  • @okanfurkan974
    @okanfurkan974 3 года назад +1

    Cem abi öncelikle hayırlı akşamlar ben kendim 60 cm uzunluğunda akvaryum yaptım ve üstü olmadığı için su buharlasiyor ve azalıyor streç film çeksem akvaryumun üzerine balıklar için sorun olur mu oksijen alışverişi falan açısından

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Sakın üstünü hava geçirmez bir madde ile kaplama. Suyun buharlaşmasını engelleyemezsin ama üstünü kapatırsan, balıklar havasızlıktan ölür.

    • @okanfurkan974
      @okanfurkan974 3 года назад +1

      @@CemCelikel tamamdır abi yorumun için teşekkür ederim ⭐

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @okanfurkan974
      @okanfurkan974 3 года назад

      @@CemCelikel abi 50 cm uzunluğunda 25 cm enine yavru çiklet akvaryumum var 25 veya 50 watt ısıtıcı yeter mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      En, boy, yükseklik verebilir misin?

  • @hakankulak8251
    @hakankulak8251 3 года назад +1

    135 litrelik akvaryum aldim.ciklet beslemek istiyorum ama filtre olarak neyi tavsiye edersiniz? 15w 880 l/h ic filtre aldim ve bir de pipo filtre altim. Sizce yeterli olur mu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      135 litre akvaryumda hangi çikliti besleyeceksiniz? 135 ltre akvaryum için olması gereken en küçük filtre saatte 135 * 5 = 675 litre olması gerekir. Eğer Afrika çiklitlerini ya da büyük çiklitleri besleyeceksen, akvaryumunun en az 250 litre olması gerekir.

    • @hakankulak8251
      @hakankulak8251 3 года назад +2

      @@CemCelikel zebra türleri falan düşünüyorum. Sari renk olanlarda var ya. Kucuk de olabilir. Bir sorun olmaz değil mi?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Zebra için olur ama sarı prenses için olmaz.

    • @hakankulak8251
      @hakankulak8251 3 года назад +1

      @@CemCelikel baska ne bekleyebilirim,öneriniz var mı?ayrica ic filtremin yanında pipo filtresinin faydasi olur mu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio balıkları olur. Dış filtre akvaryum için yeterli. Ayrıca bir pipofiltreye gerek yok.

  • @mustafakoc6982
    @mustafakoc6982 3 года назад +1

    Abi benim betam cok az hareket ediyor ve hiç kuyruk açmıyor neden ayna tutunca açıyor sadece ve yavaş hareket ediyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Akvaryum kaç litre? Akvaryum sıcaklığı kaç derece?

    • @mustafakoc6982
      @mustafakoc6982 3 года назад +1

      10 lt oda sicakligi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      10 litre küçük bir akvaryum. Ayrıca akvaryum sıcaklığı 25-26 derecelerde olmalı.

    • @mustafakoc6982
      @mustafakoc6982 3 года назад +1

      @@CemCelikel o yuzden mi kuyruk acmiyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Muhtemelen bu yüzden kuyruk açmıyor.

  • @halit5604
    @halit5604 3 года назад +1

    selamın aleyküm abi sarı prensesin erkeği dişisi nasıl ayırt edilir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Sarı prenses cinsiyeti nasıl anlaşılır ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
      ruclips.net/video/IjPGXVo4Kus/видео.html

    • @halit5604
      @halit5604 3 года назад +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim abi 👑'sın ❤.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @halit5604
      @halit5604 3 года назад +1

      @@CemCelikel oldum şimdi bildirimleri de açtım.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Teşekkür ederim.. 👑'sın

  • @muhammeddursun7106
    @muhammeddursun7106 3 года назад +2

    Yılanbaş balığı hakında video çekermisin iz çok önemli

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Sıra ona da bir gün gelecek :)

    • @muhammeddursun7106
      @muhammeddursun7106 3 года назад +1

      @@CemCelikel daha çekilecek çok video varmı peki

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Allah ömür verirse, her hafta en az 1 tane koymayı düşünüyorum. Ama kolay değil..

    • @muhammeddursun7106
      @muhammeddursun7106 3 года назад +1

      @@CemCelikel tabi kolay değil çok emek harcıyorsunuz bizleri bilgilendirmek için bende bana düşeni yapıp abone olup her video ya Like atıyorum Allah razı olsun sizden cem abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Teşekkür ederim. 🙏

  • @memoli8950
    @memoli8950 3 года назад +1

    Herkese merhaba cem abi sana bir sorum olacak veya yorumu okuyan kişi eğer bilginiz varsa bana cevap verebilirseniz sevinirim
    Ben yeni japon balıkları aldım 1,5 hafta oldu ve şuan yaklaşık tahminimce en büyüğü 4 cm balıklarım büyürmü yani dev japon balıkları özel bir türkü veya benim balıklarım 15 cma kadar ulaşırlar mı?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Jpon balıkları, en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir.Her sene boyları da 2-3 cm kadar uzar.

    • @memoli8950
      @memoli8950 3 года назад +1

      @@CemCelikel cevapladığınız için teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @alonerixtar5036
    @alonerixtar5036 3 года назад

    Arkadaslar merhaba öncelikle bu hobiye yeni basladım ve yavas yavas tecrübe kazanmaya calisiyorum  .
    Akvaryumum lespisteslerime biraz büyük
    (5 balık var içerisinde) ve büyük olduğü için attığım yemleri görmediler benimde içime kurt düştü aç kalirlarmi falan diye bu konuda beni aydinlatirmisiniz.
    12 saate bir yem atıyorum
    Sacma bi soru sorduysam mazur görün lütfen 

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Lepistes balıkları çok dayanıklıdır. Benim akvaryumumda sadece bitki olduğu halde 6 ay yem yemeden yaşamışlardı. Hatta üremişler ve çoğalmışlardı. Yani balıklar aç kalacak diye korkma. Şunu da asla unutma. Balıklar açlıktan değil, çok yemekten ölür. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazlası sadece akvaryum suyunun daha çabuk bozulmasına ve balıkların daha çabuk hastalanmasına neden olur.
      Burada dikkat etmen gereken, akvaryum büyüklüğüne uygun sayıda balık beslemen. Akvaryuma uygun bir filtre, bir hava motoru ve bir ısıtıcının olmasıdır.

  • @bahtisikik06
    @bahtisikik06 3 года назад

    Merhaba ben beta almayı istiyorum ama sahibini tanır mı bütün türleri ya da beni tanıdığını nasıl anlayabilirim ayrıca nasıl eğitebilirim bunları yanıtlarsanız çok sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Beta balığı ile ilgili bir çok videom var. Onları izleyebilirsin ayrıca, beta akvaryumu nasıl olmalı adlı videomu izleyerek de başlayabilirsin.
      ruclips.net/video/fDJUrCKGwnM/видео.html

  • @vedatgol1830
    @vedatgol1830 3 года назад +1

    Usta siyah beta baligi varmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Var. Bir çok rengi var.

    • @vedatgol1830
      @vedatgol1830 3 года назад +1

      @@CemCelikel 👍👍peki usta japon baliklarindan nasil yavru alabilirim tam olarak ne yapmam lazim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Bu japon balığı üretimi ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
      ruclips.net/video/KbjJfY2cJYc/видео.html

    • @vedatgol1830
      @vedatgol1830 3 года назад +1

      @@CemCelikel 👍👍

  • @benaykaramuk1016
    @benaykaramuk1016 3 года назад

    Merhaba 30 litre akvaryumda bir dişi beta ve zebram var,yorumlarda akvaryumu hicbşr zaman tamamen bosaltmayın demissiniz hep ama su cok bulanık ilk zamanlar bilincsiz cok yem verdigim icin %30 unu bosaltsam da berraklasmıyor,tek seferlik bosaltmamda bir sakınca var mı acaba,bir de akvaryuma bir cöpcü alsam 30 lt icin üc balık cok mu gelir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Akvaryum küçük olduğu için suyu çok çabuk bozuluyor. Bir iç filtre al ve yüzde 30-50 arasında suyu değiştirmeye devam et. Bakteriyel flitrasyon oluşmadan yeni balık alma. Çöpçü balığı akvaryumu temizlemez, sadece daha temiz görünmesini sağlar.

    • @benaykaramuk1016
      @benaykaramuk1016 3 года назад

      @@CemCelikel ic filtrem var,internetten arastırdıgıma göre beta icin selale daha iyiymis bu sekilde kullanıyorum.Balıkları aldığım kişi dişi beta,zebra ve lepistesin bir arada cok iyi yasayabilecegini söylemisti.Beta ve zebra arası sorun yok ama betanın lepistesin kuyrugunu koparmaya basladıgını farkettigim gibi ayırdım ikisini,ancak baska akvaryumum ve filtrem olmadıgı icin lepistesi fanusa koydum,uc gundur yem yemiyor ben de vermiyorum ve hareketsiz hep.Bu kosullar altinda yasar mi?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen hareketsiz lepistes balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı lepistes balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Fanus küçük, filtre ve havalandırma da yoksa balıklar, fanusta süratle amonyak patlaması oluyor. Dediğim gibi, bunu aşmanın tek yolu sık su değişimi. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Günde bir kere yem ver, her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.

    • @benaykaramuk1016
      @benaykaramuk1016 3 года назад

      @@CemCelikel çok teşekkür ederim 🙏🏼🙏🏼

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Ben teşekkür ederim.

  • @mustafatw05gf36
    @mustafatw05gf36 3 года назад

    ABİ MELEK İLE ELMA SALYANGOZU YAŞARMI

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Melek balığı her ne kadar arada salyangozu yoklasa da, salyangozun kabuğu, melekbalığının hışmından korur. Bu yüzden, beraber yaşamalarında bir sakınca yoktur.

  • @keremalbay1757
    @keremalbay1757 3 года назад +1

    Abi beta 21 derecede yaşarmı?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Yaşamaz. Hastalanır..

    • @keremalbay1757
      @keremalbay1757 3 года назад +1

      @@CemCelikel 21 derecede hangi balık yaşar abi sabit isi

    • @keremalbay1757
      @keremalbay1757 3 года назад +1

      @@CemCelikel olmazmi isi hiç degismiyo

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Japon balığı

    • @keremalbay1757
      @keremalbay1757 3 года назад +1

      @@CemCelikel benim akvaryum 40 litre kac tane beslerim japon

  • @ttaxx
    @ttaxx 3 года назад

    Merhaba abi 70 litre akvaryumda hangi balıklar bakılır

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio.

    • @ttaxx
      @ttaxx 3 года назад

      Sağol abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад

      Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @ttaxx
      @ttaxx 3 года назад

      Tmm abi olurum

    • @ttaxx
      @ttaxx 3 года назад

      Abi bide moli balığı üretimi için en az kaç dişi ve erkek lazım

  • @happycockatiel7120
    @happycockatiel7120 3 года назад +1

    Abi beta balığı aldim bir tana lepistesimi yedi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Denk gelirse yer. Lepistes de betanın kuyruklarını yer.

  • @ahmetmorca5115
    @ahmetmorca5115 3 года назад +1

    beta balıkları neden kavga eder

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Bulundukları ortamın çok zor şartlar barındırdığı için ayrıca yiyecek ve üreme çok zorlu şartlar içinde olduğu için bu balıklar yüzyıllar boyunca bu kavgacı huyu edinmiş.

    • @ahmetmorca5115
      @ahmetmorca5115 3 года назад +1

      @@CemCelikel Teşekkürler

    • @ahmetmorca5115
      @ahmetmorca5115 3 года назад +1

      @@CemCelikel size kaç tane teleskop balığı var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Bende artık kalmadı. Sadece çiklit besliyorum.

    • @ahmetmorca5115
      @ahmetmorca5115 3 года назад +1

      çok güzel balıklar onlarda

  • @mustafakoc6982
    @mustafakoc6982 3 года назад +1

    Betamin cinsi veiltail

  • @umutdogan249
    @umutdogan249 4 месяца назад +1

    İlk ❤

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 месяца назад +2

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏