Sju poäng av förstakedjan när Leksand vände | Leksands IF - Djurgårdens IF (Highlights)

• Опубликовано: 19 окт 2020
  • Leksand bröt en lång tung svit mot Djurgården - efter nio raka förluster mot Stockholmslaget lyckades man till slut vinna.
    Och det var den omtalade förstakedjan som var en bidragande faktor till segern där Carter Camper avgjorde (3-2) i förlängningen till Leksands fördel som tog andra raka segern i SHL.
    - Det här var en enorm seger för oss, sa matchvinnaren Carter Camper till C More.
    Leksand låg illa till mot Djurgården som hade med sig 2-0 efter två perioder i Tegera Arena. Juniorerna William Eklund och Alexander Holtz var målskyttar så långt i ett bortalag som saknade åtta spelare, varav en rad tongivande spelare, bland andra avstängda Michael Haga, Tobias Björnfot och Marcus Högström samt Dick Axelsson (halsont).
    Vände i tredje perikoden
    Djurgården har spökat för Leksand och hade inför mötet nio raka segrar mot dalalaget. Men nu lyckades man bryta trenden.
    Det var i tredje som hemmalaget reste sig och som många gånger tidigare var det förstakedjan som låg bakom vändningen:
    Peter Cehlarik reducerade med sitt sjätte mål för säsongen och Marek Hrivik kvitterade (fyra mål) i spel fem mot fyra knappt fem minuter från slutet. Och i förlängningen avgjorde Carter Camper med sitt sjunde för säsongen, och tredje poäng i matchen, framspelad av Oskar Lang.