• Djurgården kunde knappt ha valt en bättre dag för att skriva in rekordnoteringen i klubböckerna.
    Stockholmsklubben beskrev mötet med Brynäs som en ”hyllningsmatch” där framgångarna - 16 SM-guld på herrsidan och ett på damsidan - lyftes fram kort före nedsläpp.
    Dessutom spelade spelarna i tröjor inspirerat från matchstället som användes 1966.
    Historia var som sagt kvällens ämne.
    Och ett historiskt ögonblick blev det även denna gång i Hovet - efter att laget förra veckan lyckades tangera rekordet i mötet med Leksand.
    3-2 mot Brynäs betyder att Djurgården nu har tretton raka hemmasegrar, vilket betyder att det 32 är gamla rekordet från säsongen 1987-1988, i SHL-/elitseriesammanhang, putsades till.
    Men trepoängaren var med minsta möjliga marginal.
    Det var första efter 15.28 av tredje perioden - 20 sekunder efter Emil Molins 2-2-kvittering i powerplay - som Niclas Bergfors fick pucken och skickade in avgörande 3-2 bakom målvakten Samuel Ersson.
    Poängmässigt i hemmalaget handlade det dock mesta om Marcus Högström. Backen som gjorde tre mål och en assist i senaste hemmamötet med Brynäs visade att han trivs mot Gävlelaget.
    Den här gången blev det 1+2.
    I inledningen av första perioden låg han bakom Djurgårdens ledningsmål. 30-åringen tog varvet runt Samuel Erssons mål och spelade fram Sebastian Strandberg till 1-0 efter 3.05.
    2-1 satte Högström själv även om det var en hel del tur då skottet - läs flipperkulan - tog vägen in i Brynäsmålet via Jonathan Sigalet, Ersson och Victor Söderström.
    Och sedan låg han tillsammans med Strandberg bakom Bergfors 3-2-mål.