INSULINERESISTENTIE | Wat is het en heb JIJ het ook?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 окт 2024

Комментарии • 11

  • @marijkepeereboom6442
    @marijkepeereboom6442 Год назад +4

    Ik heb net lekker ontspannen een ijsje gegeten. Een tijd lang eet ik nu ketogeen/carnivoor, dit voornamelijk om mijn hoofd rustiger te maken en het werkt echt. Een ijsje heel soms heeft gelukkig geen snoepgevolgen meer.

  • @trending1543
    @trending1543 5 месяцев назад

    Helaas op 10 april te horen gekregen dat ik type 2 diabetes heb op 23 jarige leeftijd. Nu gelijk bezig met het verbeteren van mijn insuline gevoeligheid. Bedankt voor de video!

  • @DutchCarnivore
    @DutchCarnivore Год назад

    Als type 1 diabeticus doe ik dagelijks een insuline respons test 😉 Naast het meten van de bloedsuikerwaardes is het inderdaad ook heel belangrijk om de hoeveelheid insuline in het oog te houden. In eerste instantie uiteraard om de insuline-injecties af te stemmen op de maaltijden, maar ook om zicht te houden op de metabole gezondheid / insulinegevoeligheid. Zodra ik gedurende langere tijd meer dan zeg 30 EH insuline per dag nodig heb is dit voor mij reden om te kijken of er iets aan de hand is (Bijvoorbeeld: Ziekte? Ontsteking? Stress? Gewichtstoename?)

  • @nickyvanderdoes9833
    @nickyvanderdoes9833 Год назад

    Hoi Noor, fijne aflevering weer. Ik hoor je zeggen dat je bij de sensor zag dat je bloedsuiker ook vaak erg laag werd. Hoe zou je dan kunnen verklaren als je geen diabetes hebt? Groetjes Nicky

    • @thenourishingstate
      @thenourishingstate  Год назад +1

      Hi Nicky, het gaat dan om het verschil van een hoge piek, bijv 10 mmol/l, naar een dal van bijv 3 mmol/l. Op het moment dat je bloedsuiker stijgt, maakt je lichaam insuline aan. Insuline zorgt er vervolgens voor dat je bloedsuiker weer daalt. Maar als er een grote hoeveelheid insuline aangemaakt wordt omdat je een grote bloedsuikerpiek hebt, kan het gebeuren dat je bloedsuiker vervolgens hard naar beneden duikt. Het gevolg is dan vaak een tweede piek en daarna weer een (kleiner) dal. Je ziet dus dat na een grote hoeveelheid koolhydraten, je lichaam/bloedsuiker nog een langere periode onrustig blijft.

  • @sonjaruis8490
    @sonjaruis8490 Год назад

    Beetje jammer dat stress weer op het laatst komt.
    Bij mij Hashimotopatient met veel stress is Diabetes onlangs doorgebroken en heeft niet zozeer met voeding te maken.(Ben 70 en vader had diabetes)
    Maar het wordt alleen maar op voeding gegooid en het andere verband wordt ontkend.
    Waardoor mij een enorm schuldgevoel aangepraat is.
    Ik probeer de stress te verminderen, maar vanuit mijn familie komen iedere keer weer nieuwe stressfactoren binnen.
    Ook probeer ik de koolhydraten te verminderen en dat lukt enigszins.
    Dus hoop dat de volgende tests een beter beeld geven alleen vrees ik wel dat het cholesterolgehalte omhoog gaat.

    • @thenourishingstate
      @thenourishingstate  Год назад

      Hi Sonja, dankjewel voor je reactie. Stress heeft absoluut een grote rol op je bloedsuiker. In deze aflevering besteden we daar meer aandacht aan ruclips.net/video/kxXqWAyyVIc/видео.html
      En mocht je meer willen weten over cholesterol: open.spotify.com/episode/2k3wIwMagbci4mvy1YlEzj?si=b512cfd43adb429f

  • @dieetvandeliefde
    @dieetvandeliefde 11 месяцев назад

    Ik heb juist geleerd dat het het vet is dat de deur dichthoud. Oftewel, suikerspiegel gaat omhoog. Insuline wordt aangemaakt, maar op het moment dat er ook (veel) vet is gegeten houd het vet in de cellen de deur dus dicht. Op het moment dat je koolhydraten apart eet van vet, dus juist niet samen, is er geen enkel probleem en is het dus ook niet problemaitsch dat je even een hoge suikerspiegel hebt want binnen no time kan insuline haar werk doen. Er zijn ook studies waar juist uit blijkt dat men na het eten van vet een hogere suikerspeigel heeft dan na het eten van koolhydraten. Dit zien we ook terug bijv in de documentaire Forks over Knives en What the health. Hoe zien jullie dit? Want jullie zeggen juist precies het tegenovergestelde. Ik ben dus al jaren mijn koolhydraat en vet inname aan het scheiden. Dus ofwel groente met koolhydraten ofwel groente met vetten. (vegan).

    • @dieetvandeliefde
      @dieetvandeliefde 11 месяцев назад

      Trouwens, niet aanvallend bedoelt. Ik doe juist onderzoek omdat ik me afvraag hoe het nou echt zit.

    • @thenourishingstate
      @thenourishingstate  11 месяцев назад +1

      Hi Tessa, Virta Health is een goede om eens rond te kijken www.virtahealth.com/research
      En in deze podcast aflevering legt internist Yvo Sijpkens vet- en koolhydraatverbranding verder uit ruclips.net/video/FvN0IufMUyk/видео.htmlsi=bsqR-Zms8_6IKrHo